Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
Veszteglő vonaton
  2018-01-13 10:23:47, szombat
 
  Veszteglő vonaton

Hófehér januári éjszaka.
Vonatunk áll. Nem indul... Áll... Acsa.
Kinézünk, mert baj lehet valahol.
Mozdonyunk csak erőlködik, sípol.
Néha füttyent. Küzködik. Mégse győz.
S csak egy valami hiányzik: a gőz.
Van mozdony, vonat, mozdonyvezető,
sín és utas, de nincs hajtóerő.

Istenem, ilyen holt vonat lehet,
aki elveszíti a Te Lelkedet.
Újítsd meg bennem! Győztes utakon
hadd roboghasson célba vonatom.

Túrmezei Erzsébet
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
A régi szép idők
  2018-01-13 07:26:21, szombat
 
  A régi szép idők

Naponta hallhatjuk, hogy idős emberek a múltat dicsérik, a jelent pedig átkozzák. Valószínűleg ez sokkal általánosabb jelenség, mint ahogy gondolnánk. Tehát, ha azok, akiknek több tapasztalatuk van, mint nekünk, mindig azt hajtogatják, hogy a világ megromlott, akkor mit csodálkozunk azon, hogy vérünkben van a világnézet az egyre rosszabbá váló világról?! Hiszen már gyerekkorunktól fogva mindig csak azt halljuk, hogy a világ régen sokkal jobb volt, mint ma. Persze ezt csak akkor, amikor az öregek visszatekintenek: amíg fiatalok voltak, a fiatalság vidámsága körülöttük mindent rózsaszínben tüntetett fel. - Ezért morognak és morfondíroznak elégedetlenkedve és teljes búskomorsággal azon, hogy: "Milyen istentelen lett a világ! Mennyivel jobb volt, amikor még fiatalok voltunk, hiszen olyan csodásak azok a napok, amikre emlékezünk!"

John Wesley
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Kinél lakozik Isten?
  2018-01-13 07:17:50, szombat
 
  Kinél lakozik Isten?

"A megrontottal és alázatos szívűvel is." Ézsaiás 57,15

Milyen boldog volt a Teremtő kapcsolata a teremtményével a bűneset előtt a Paradicsomban! De a bűn elválasztott minket Istentől (Ézs 59,2). A bűn az Isten ellen fellázadt szív gőgje volt, és most is az. Hogy a szív alázatos legyen, össze kell törnie. Ezért így imádkozzunk: "És csak arra hajtsd szívem, / Hogy szent nevedet féljem" (Református Énekeskönyv 86:6). Isten a megtört szívre és a töredelmes lélekre tekint kegyelmesen. Ilyenekkel akar lakni, Krisztusban velünk akar lakni. Mivel Krisztus megalázott és megtört lett (Ézs 53), ezért van remény a megtörtek számára. A Magasságos és Felséges, Aki szentségben lakik, nem szégyelli nyomorultjait Krisztusban testvéreknek nevezni (Zsid 2,11).
Boldogok azok, akik sírnak bűneik miatt és amiatt, hogy hiányzik nekik Isten, mert ők megvigasztaltatnak. Az ilyeneknek maga az Üdvözítő adja ezt az ígéretet: "ahhoz megyünk, és annál lakozunk" (Ján 14,23). "Nem adhatsz nekem annál nagyobb jót, Uram, mint azt, hogy alázatossá és kicsivé teszel engem", énekelte Datheen. Így igaz. Milyen könyörülő is az Isten! Bűneink miatt elvethetne minket magától, joga lenne rá. De milyen csoda, hogy a megtört szívűek iránt kegyelmet tanúsít. Nagy irgalmasságával körülveszi, mint pajzzsal, a gonosz ellen megtartja, és oltalmazza őket (Zsolt 5,12.13).

L. H. Oosten
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
"...az ő örök dicsőségére hívott el..."
  2018-01-13 07:00:03, szombat
 
  "...az ő örök dicsőségére hívott el titeket Krisztusban..." 1Péter 5,10

"Minden készen van. Jöjjetek a menyegzőre!" Minden el van készítve az üdvösségre: a fehér ruha, a ragyogó mennyei város aranyutcáival, gyöngykapuival, kristálytiszta folyóvizével. Jöhet akárki, nem nézik nemzetiségét, vallását, rangját, korát, vagyonát. Mindenkié lehet az üdvösség Jézus Krisztusban. De más úton ne is próbálkozzál üdvösségre jutni, mert "nincsen üdvösség senki másban, mert nem adatott az embereknek az ég alatt más név, amely által üdvözülhetnének". Ha életed ragyogó tiszta lenne, mint egy angyalé, Jézuson kívül akkor is elvesznél. Ha vagyonodat mind felétetnéd is és testedet tűzre adnád is, az ítélet napján nem mentene meg téged. Ha az ég minden angyala és szentje a te pártodat fogná is, de Jézus nem ismer magáénak, el kellene kárhoznod. Mert a meghívás Krisztus Jézusban történt. A bűnök bocsánata Krisztus Jézusban adatott. A kegyelem és üdvösség Krisztus Jézusban a mienk. Jézus nagyon komolyan veszi ezt, főpapi imájában is ezért könyörgött: "Atyám, azt akarom, hogy akiket nekem adtál, azok is velem legyenek ott, ahol én vagyok". Utolsó beszélgetésében tanítványainak többször is a lelkére kötötte: "Maradjatok énbennem!" Ó, testvérem, aki távolról követi őt, az nincs benne. Aki vele jár, még az sincs benne. Csak aki elrejtőzött az ő sebeiben, az van benne.

A MENTŐBÁRKA * Ne tévesszen meg az, hogy olyan kevesen vannak Jézusban az ismerőseid közül. Az özönvíz idején millió és millió ember élt a földön, és nem törődött az eljövendő veszedelemmel. Csak nyolc ember maradt meg - akik bent voltak a bárkában.

* Aki hozzám jön, azt semmiképpen nem taszítom el - Jn 6,22-47

Szikszai Béni
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2017.12 2018. Január 2018.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 562 db bejegyzés
e év: 6903 db bejegyzés
Összes: 35893 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2760
  • e Hét: 7604
  • e Hónap: 19479
  • e Év: 207281
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.