Belépés
kohlinka.blog.xfree.hu
Lehet, hogy fentről többet látni, de a jajszó már nem hallatszik olyan élesen. Szendrei Klaudia
1958.03.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
A szőke Annik és a Stadionok
  2010-04-02 17:11:27, péntek
 
  Bródy sárga cédulás Illés apokalipszisében lanttal indult Árvay Róza által hozott sakk-kártyán szereplő egyik figura szerint - Lantossal lett kiadva a Pszichografológiája Szepesnek -.
A szőke Anni dalszövegéhez számtalan szőke csapás született, megnőtt, férjhez ment.

Itt a jehova szőke nők vigyorogva jártak és költöztek el a kommunisták utcájából.

A mexikói életcirkusz kezdet volt focizással - a Spartacussal - és a vég is, melyre jegyeket vettek a misztérium szereplők. A végén Stadionokat építenek. Itt Stadion gyógyszertárat nyitottak az Őrház Hunnia börtön szerbiai maffiákat vonultató gyógyszertára után, majd Stadion csemege boltot nyitott egy sötétbőrű La Manche csatorna-féle ember, aki szőke hajú feleségét tette autóba, boldogan élnek, két autóval rendelkeznek a Szarkahegyen.

Az egyik borsodi faluból egymás után vonultak ki a szőke Annik, talán Mezőcsátról. Egyszer voltam ott házat nézni, s nem értettem, miért annyira olcsók az emeletes házak.
 
 
0 komment , kategória:  Nyugati örökségek  
Házépítés a szöghajúval
  2010-03-17 12:11:04, szerda
 
  Ma a Noé bárkája bapfista gyülekezet templomát építi újjá a szöghajú házépítők vezetője a Viasat3-on. Ez a műsor már ismétlés.

A Bapfista pusztai vallás a Katalin Zirkuli könyv történelme szerint a Makrancos hölgyből ered, annak szereplője Bapfista, Katalin néven kerültek berendezésre, akár Kisvárda népe Telegdi Kataként.

Noé bárkája bapfista gyülekezet tagjai főként négerekből került ki. A szöghajú 12 állam képviselőjét vonultatta fel a közös templom építéshez Amerikában, mint házalakító szövetséget.

 
 
0 komment , kategória:  Nyugati örökségek  
Jézus Krisztus szupersztár
  2009-02-08 15:56:38, vasárnap
 
  Link



Jézus Krisztus szupersztár
(Jesus Christ Superstar, 1973)

A kopár szirtek közt méltósággal emelkedő romokhoz kopott, öreg autóbusz érkezik. Hozza a társulat tagjait, akik a kellékek kicsomagolása után nyomban játszani kezdenek. Júdás, e puszta táj felett a bérc fokán ülve meditál: minő veszélyeket hozott Jézus a szerencsétlen zsidó népre. Ám a megváltó jötte nem csak őt késztette töprengésre. Tanítványai sem igen értik a Mestert. Mi várható, mit hoz a jövő - záporoznak a kérdések...

Forrás: Interaktív filmkatalógus
 
 
0 komment , kategória:  Nyugati örökségek  
A vörös X sziget titka
  2009-01-28 20:53:09, szerda
 
 
8horsky-Prazak
A vörös X sziget titka

Én csak neveket szedtem ki a könyvből főleg, de ajánlom elolvasásra mindenkinek, aki tudni akarja, milyen harc történt, melyben a La Manche csatorna patkányai is részt vettek, mit jelent a cseresznyemagos hadművelet, meg akarja érteni, milyen jel lehet egy zenei akord, mit jelent a szárnyas hadművelet, milyen betétes népeket takarnak, milyen a szürke köd-takaró és még javaslom hozzá a Hitler-puccs a sörházban című könyvet is, mely szerint több Hitler is létezett ugyanabban a pillanatban. Most meggymag-művelet történt, a zenei részleteket filmekben rejtették el, pincés beavatásokat tartottak zöldeknek, majd a zenészek önmaguknak, mint füves, alkoholista néptömeg. A cigányság Mercedessel közlekedve motoros rendőrség által kísérve lagzik közepette, dicsekvésekkel emelkedetten tombolva örül megváltásának a zsidósággal együtt A magyar irodalom történetében leírtak alapján Szepes Mária Pszichografológiája szerint.
Én a bolhahegyi házat Braunéktól vásároltam meg, kiknek két szivattyú tartozott kútjukhoz, melyet azóta már beborítottak földdel. 1994-ben jött egy trabantos idősebb ősz hajú férfi kérdezni tőlem, itt lakik-e Barna Katalin, aki disznókat nevel. Nem értettem. - Tévedtünk - felelte, aztán elment egy sötétbőrű fiatalemberrel.
Egy máik motorral jött, azt mondta, ide lett bejelentve a fehér Ízisz születése 1994-re. Ezt sem érthettem.
Két éve leltem meg kelet apokalipszis íróinak könyveiben az Ízisz nevet, melyet egyetemvárosnak olastak fel, menhelyiekkel és keletesekkel a falvakat tanították be elméleteire a hetvenes években és a média előadásában a disznók németekkel összefüggő jelentését. A bibliai disznók egyesek szerint démonokat jelentenek, mások szerint vannak elektromos disznók is, a rezgő hangúak pedig ZZZZ hangon a háborút lezáró ismeretlen láthatatlan világbeli csapásokat jelentenek.


Borító: vörös X felé megy felfelé fekete rakéta, lent fekete füstök vörös füstökkel, mint hajtömegek.

1939. novemberében egy többszörösen lepecsételt boríték érkezett a norvégiai angol követség oslói címére. A címzett: Hector Boyes ellentengernagy, tengerészeti attasé, a boríték egy német nyelven írt levelet tartalmazott.
A feladó egy emberségesen gondolkozó német tudósként mutatkozott be, aláírás nélkül.
....vagy misztifikációról van szó - ...ez esetben a levél tapasztalt és képzett ellenfél tollából származik - vagy a tájékoztatás megfelel a valóságnak.....


Zrinyi Kiadó Budapest, 1971.
Megnet...MNO, Praha, 1968.
Fordította: Oleg Logvinov
Összevetette: Farkas Attila.

1939. szeptember 19-én az esti órákban szokatlan élénkség uralkodott a brit Rádiótársaság lehallgató osztályán. Lázas sebességgel fordítottak egy hangfelvételt, amelyet a műszakiak az imént fogtak az éter hullámain: Hitler Adolf, a birodalom első katonája..a térdre kényszerített Varsóban akart a szónoki emelvényre lépni, a szoros gyűrűbe zárt Varsó még mindig hősiesen ellenállt a német hadseregek túlerejének. ...Danzig visszatérése a birodalomba első volt ama tizenhat teljesíthetetlen pont közül, amelyet a háború előestéjén Lengyelország elé terjesztettek....
Hitler szeptember 19-én diadalmenetben vonult be Gdanskba. Az akkori Langmarkt téren díszes pódiumot emeltek. Fényszórók ragyogása, rohamsisakok és a gdanski fajrokonok magasra lendített karja képezték Hitler nagyjelenetének díszleteit. Nagybritanniának, amely 1939. szeptember 3-án hadat üzent Németországnak. Hitler nagylelkűen felajánlotta, hogy most, miután a lengyel problémát 18 nap leforgása alatt fegyverrel megoldotta, hajlandó békéről tárgyalni.
Chamberlain brit miniszterelnök..nem ugrott be a csábító ajánlatnak......dr. Reginald Viktor Jonest javasolta az új csoport élére...
Számos fegyverről találni feljegyzést, ezek közül néhányat komolyan kell venni, irta Jones miniszterelnök. Ilyenek a mérgező anyagok, a lángszórók, bakteriológiai hadviselés.


Rohamsisakokban rohangáltak a németek fajai, mint megbolydult méhkas, fejükre téve az idvesség sisakját.
Norman százados neve már megvolt akkor.

Peenemünde halászfalucska kutatóintézetével a németeknek nagy agyak szigete volt, Vízöntő sorozat része mérnökökkel, olasz fasisztákkal, amiket elvittek onnan időben Mussolini féle lin cseppekkel.

Opel cég már megvolt, Krupp is.

A 11. oldal szerint a fasiszták megtámadták Oroszországot, bár voltak orosz kutatóik, mint Kummerow.
A 15. oldalon moszkító tipusú tengerészeti felderítőket használtak.

17. oldalon von Thoma tábornokként szerepelt Cruewellel együtt. Ezeket az intelligens Sevise tartotta fogságban.

27. oldalon ZZ tipusú értesülések jöttek a fasiszta mozgalomról.
Siebel is megvolt már, Siebel tutajként.

41. oldalon a cseresznyemag nevű FI 103-as Falkmelgerat 76. repülőgép és bomba kombinázicója szerepel.
.
48. oldalon Neubert őrnagyként szerepel, Új Bert jelentéssel.

86. oldal szerint Bajorország volt előzőleg a baj oka.
Bajorországot már békesség virág nélkül bombázta amerikai kondenzcsíkkal a 8. Amerikai légi hadsereg nappal Schweinfuriban üzemelő görgőcsapágygyárát.
A tengeri rabló lehallgatója la Manche csatornában működött.

155. oldala szerint az X sziget titkainak nagy honvédő háborút ismételtek magyar történelem Időjelek könyve szerint honvédre várókkal. 1945 január 12-én. Szovjetúnió megindította a legnagyobb hadászati műveletét, hogy szétverje a német ,,A" hadseregcsoport fő erőit, felszabadította Lengyelországot, Németországban megközelítette Berlint. 1945. Január 27-én
Az antifasiszta hadsereg Sztálinnak küldött üzenetében Chuchill brit miniszerelnök a következőket irja: el vagyunk ragadtatva az önök dicsőséges győzelmeitől és azoktól az órási erőktől, amelyeket a közös ellenség ellen bevetettek. ...
.
Az egyik antwerpeni ügynök jelentette: V-2 eltalálta a zsúfolt REX mozit. 1100 halott, ebből 700 katona.

Hitler: - Végre,hogy kaptak egy ilyen csapást. Csakhogy a halottak száma annyira szép, hogy el sem hiszem. .....

l54. oldalon Gruppenführer Himmler közvetlen helyettese neve látható Kammler parancsnoksága alatt.

157. oldalon lévő név még: Curtis, William Curtis Colepiugh, félig német, félig amerikai, Massachusetts államban elektrotechnikát tanult....dr. Scholze keze alatt működött.
Miller, Gimpel, gyémánttal menekült pénzével, mely rablott volt állítólag előkészíteni német rakéták vezérlését New York városközpontjának irányába.
Von Braun professor már 1944. Elején Hitler elé terjesztette amerikai -Fernrakete nevű tervét az a-9/A 10 rakétáról.
Gimpel és Colepough ott lakott már New York új városának szívében, Pennsylvania szálló 1559. sz. Szobájában.
Gimpelt és Colepoughot 1944. december 31-én FBI letartóztatta.

1944-ben felélénkült a szlovák földalatti ellenállási mozgalom, cseh, morva, szlovák területekre érkeztek ejtőernyősök nyugatról és keletről. Dorában fellendült a harc a náci elleni titkos arcvonalon.
Nemzetiségi összetétellel jöttek létre táborok, már gestapos kivégzések közben, mely legtöbbször ártatlanok ellen irányult, Albert Kuntze - német kommunista párt élén állt, Ernst Thalmann munkatársa, dr. Jan Cespiva főorvos képviselte az írókat.

161. oldalon leirtak szerint a németek sorakozót rendeltek el, minden tizedik oroszt kivégeztek, felakasztották.
Január 21-én Kuntze holtan feküdt a zárkában 13 évi szenvedése után a koncentrációs táborokban .


Nasa igazgatója 1968-ban, napbarnított arcú, szemüveges, ősz hajú úr kíséretében ott állott a Saturnus óriás szuperrakéta, az ősz hajú úriember az amerikai hold-meghódítási offenziva főtervezője, szerkesztője és stratégiája. Az ősz úr neve: Wernher von Braun.

139. oldalon a: Shell - cég

Lobbock mérnök volt az asszisztens neve.

138. oldal alapján Churchill és Sztálin voltak szövetségesek

137. oldalon megjelent a dakota elenvezése ezt ezt őrjöngve játszó magyarországnak Whitehall-művelet repülőgép márkájaként.

135. oldal szerint Whitehall volt a neve a Varsóba küldött rakománynak, alkatrészeknek állítólag amiben Gedymin vett részt. Pontban 12 órával a start előtt, amiből start lapott indítottak
A londoni BBC rádióállomása lengyel adásban sugározta a megbeszélt jelzést: Chopin tizenötödik Nocturnójának néhány taktusát.

133. oldalon Kocjan mérnök neve is felmerült,
Erhárd Schöder a 132. oldalon főhadnagyként.

119. oldalon Schneider tábornok. Jó Hoffnung cég, Krupp, Mannesmann.

117. oldalon egy francia domb neve titkosan: szorgos Lizácskaként, Mimoyecques francia falu közelében Calais körzetében.

115. oldalon kiderül,hogy a francia domb la Manche csatornával függ össze, ahol az első liberátor leereszkedett
Egy magasnyomású szivattyú - Hochdrukpumpe néven - került szóba angoloknak megtorlás végett, V-1, V-2, V-3 cimeken.

123. odal alapján az egyik liberátor lángot fogott, benn égett a pilóta, neve: Joseph Kennedy volt, amerikai légierő hadnagya,.

109. oldalon brit két pályaudvar neve: Waterloo, Sharing Cross.

Ismét ledobtak szárnyas bombákat Anglia kaszárnyájára, palotától nem messze. A szárnyas bombákat szivaroknak nevezték el. A Stadion építés a háború végét jelentette.
A könyv megemlíti meg a szürke szőnyegbombákat, mely szürkeség szinte elborította az eget, nem lehetett látni tőle, éppen mi történik egy másik városban.
 
 
0 komment , kategória:  Nyugati örökségek  
Ady Endre:Farsang a Duna tájon
  2009-01-20 12:34:05, kedd
 
 




Brahma, Jézus, Allah, Mózes
S az egész szentséges holmi
Lepotyogtak a Sionról
És eljöttek Hunniába farsangolni.
A Tátra is csörgő sapkát
Csapott, ime, vén fejére
S a külön magyar Teremtő
Pojácának kiöltözve áll az élre.
Minden móka. S egye fene,
Kit busitnak csalfa gondok.
Igy van ez jól. Hunniában
Farsangolnak az istenek s a bolondok.
Hunniának fáj a tréfa?
Kedves ország, sohse fájjon,
Éljen, éljen a bolondság.
Farsang van most, nagy farsang a Duna-tájon.



Első megjelenés: BN 1907. január 20. XII. évf. 18. sz. 2.
 
 
0 komment , kategória:  Nyugati örökségek  
Babits Mihály: Szent Mihály
  2009-01-15 21:56:27, csütörtök
 
 

(Groteszk)

Kinek nevével élek, kardos angyal
önts hevet belém, kígyóval csatázni,
önts hitet belém, ördöggel vitázni
önts, megbirkóznom az örök varanggyal.
Ez a rémek pápája, tiarával,
minőt pápák viselnek és szemekkel,
minőt békák viselnek, s pikkelyekkel
s sárga mirigyek mérges ótvarával.

Rút szemörcsén ragadva nyúl a méreg,
melyre csak rágondolni álmot-orzó,
groteszk, mint a Böcklin-mintázta torzó,
fején nőtt tiarával büszke féreg.
E roppant béka, testnyi súlyu szellem,
ez éjjelente paplanomra mászik
és érzem, hogy a paplan selyme vásik
s eláll a vérem, elszorúl a mellem.

S kezd hangtalan a békák óriása
beszélni s kancsal zárt lelkembe nézni,
erényt dicsérni és Eötvöst idézni:
"Csak az önzőnek nincs vigasztalása
Szónoki hévvel szól és nagy kenettel:
"Csak az lesz boldog, ki mást boldogitand,
szegénynek ád s nem feledi a hittant
S nem kenekedik csiklandó szemettel.

Én mondanám: "Csúf pápa vagy te lélek,
és tudom, hogy mind ilyenek a pápák,
méregnek azt az erényt prédikálják,
mely nem erény, mert nem erő , - de félek.
"Boldogtalan, ki csak magára gondol!
szól, paplan ráncán mérgét lebocsátván.
"Olvastad Stirnert? - kérdeném, de gyáván
elnémulok nyomástól s borzalomtól.

És ő nem némul. Nedves tiarája
s fényes szeme sillámlik a sötétbe -
Ó szent Mihály, leborulok elédbe,
Kardos angyal, kinek a fény arája,
kinek nevével élek, fényes angyal,
önts hevet belém, kígyóval csatázni,
önts hitet belém, ördöggel vitázni
s erőt, birkóznom ez örök varanggyal.

Önts belém önzést, angyala a harcnak,
hisz önzésnél e földön van-e drágább?
az Úr önzésre építé világát,
önzés a legjobb köszörü a kardnak,
önzés a harcok legkülömb szítója,
miket az Úr itt rendelt örökössé:
harag és önzés tesz szívet nemessé
s a bátor önzőt a nagy Isten ója.

Miért teremtett ösztönnel és erővel,
ha sutba rejtem ösztönöm s erőmet?
énvelem célja van a Teremtőnek
és nem vitázhatom a Teremtővel.
És ösztönöm s erőm azt sugja: Nézd csak,
te elnémulsz és minden szó a másé,
te elmaradsz és minden rózsa másé:
légy mint a más, oly öklös, durva, csélcsap.

Miért csúf, ha jó szellem, e békapápa?
önzésre nyálkás, élni indulatlan,
és mert nem önző, vigasztalhatatlan
(csak az önzőnek van vigasztalása,)
Önzés angyala, jőjj el, lángos angyal
önts hevet belém, kígyóval csatázni,
önts hitet belém, ördöggel vitázni,
önts, megbirkóznom az örök varanggyal.


Az adventista könyv szerint béka formában a Parabestia és a Parabrutális van ábrázolva? Csak nem ők jelentik jelenleg tiarával a fejükön az egyházat, mint spiritiszták, akik utánozzák még a halottak hangját is?
A bestiának egy kis szarv van ábrázolva tíz szarvából kinőve, Horn névvel. A parabrutálisok elmeosztályokra juttatják az embereket, róluk nevezték el a paranormális jelenségek észlelőit para kezdetű betegségeknek, paranoiáknak, de még a para kezdetű gyermekbénulás is hozzájuk fűződik egyéb fizikai bénulásokkal, agyi bénításokkal, agy irányításaival. A parák olyan formában születnek meg, mint az emberek, csak látszik, hogy másféle a felépítésük, s a szemük. Valóban van másik világuk a függönyön túl, ahol a meghaltjaik élnek, de az adventista irodalom szerint démonokkal együtt maguk utánozzák a meghaltakat, akiket szívesen idézgetnek cigánysággal együtt.
 
 
0 komment , kategória:  Nyugati örökségek  
Ady Endre: Dalok a labdatérről
  2009-01-15 21:33:26, csütörtök
 
 

Egykor meghalt zsidók történetét írta meg Ady, melyben a sárga focizó a Jehova volt. A klasszikusok sorozatban a nyolcvanas években adtak ki Debrecenben egy Bibliát, melyben a régi istenek nevei és népei felsorolva voltak, mint az apokrífek is. Gelencsér Zsigmond írta az előszót.
Nem maradt régi bibliai apokalipszis után más, csak sír nélküli temető focipályává átalakítva és egy járványtemető vele szemben rokon nélküli halottakkal, melynek a helyére bérházakat építettek, kidobálták a csontokat aranyakkal együtt. Egy nagy fa lett ültetve benne, felakasztotta magát rá a hatvanas években Miskolci a nagy-Hecskéről. Nem sokkal utána megjöttek megszüntetni a temetőt. Minden fának jelentősége van, akár a szomorúfűznek, melyet általában kutak mellé ültettek. A költők ismerték régen a fák jelentését.

I.

Valamikor labdatéren
Hét fiuk ha összekaptunk sorshuzáson,
Ki az az egy nem osztozó
Labdaverő boldogságon,
Ki az az egy, ki ne játsszon,
Engem dobott ki a sors,
Mindig engem, mindig engem.

Kövér könnyel, sovár vággyal
Vig hat körül leskelődtem, ténferegtem,
Most is, most is vig hat körül,
Kik nem hatan: százan, ezren
Labdát vernek vig-feledten
Csak ugy kussoltat a sors
Mindig engem, mindig engem.

II.

Ni most a labdatéren,
Milyen gyorsak a fiuk
És még szebben kacagnak,
Miként a régi hatok.
Milyen, milyen szent volna,
Utódomat meglelni,
A kitudott, kis senkit,
Fölösleges nem-játszót
És szólni hozzá vígan:
"Fiacskám, meglátod majd,
Lessz egy nagy labdajáték
S ott te leszel a vezér,
Röpülsz, miként a labda
S rikoltsz, mint egy vig rigó,
S ha majd nagyon elfáradsz,
Keresed a hatokat,
Keresed s nem találod.
Igy van ez jól fiacskám.
régi hét fiuk közül
Ime engem tartott meg
A fő-fő Labdaverő
S a többit szépen, ifjan
Kiverte a játékból."
Igy szólnék utódomhoz
De bár bejártam százszor
A régi labdateret,
Nem lelem, nem találom.
Talán más most a világ,
Nincs játékból kitudott
Csenevész sárga fiu.
Pedig, nagy Labdaverő,
Én titkos, nagy Jehovám
Ugy szeretném az ilyet
Mindet összegyüjteni
S egy vígságos játékban
Egy utolsót játszani.
 
 
0 komment , kategória:  Nyugati örökségek  
Ady Endre: Álmodom...
  2009-01-15 21:28:00, csütörtök
 
 


Álmodom néha
Szilaj, merész, fájó,
De mégis édes álmokat.
Vihar tör rám
Rémes, talán a mindenséget
Fenyegető vad erővel
S én e viharral
Egyedül, mint egy megkövült szobor,
Szembeállok!...

Álmodom néha,
Hogy minden teremtett
Éltemre tör, haragos átkot
Ordít reám
S én mosolyogva,
Kimondhatatlan büszkeséggel
Várom a harcot,
Melyet egy világ,
Egy egész világ
Esküdt ellenem
S melyet úgy fogadok,
Mint egy aljas lelkű koronás fő
Az udvaroncok porba hulló,
Gyalázatos hizelgéseit!...

...S álmodom néha
A legmerészebb, legszebb álmot,
Dalaim egy világ fülébe zengnek
S hangoztatják a megváltásnak
Szent, égi szózatát
Egy megtévedt nagy világ előtt.
Hangjára hangos, bús zuhanással
Omlik a porba hazug bálványok
Százezere
S avult, buta korlátok,
Melyek elzárták a világot
Egy világtól,
Recsegve dőlnek össze.
S én, míg a pusztulás közt
Jós szemekkel látom,
Mint áll elő egy jobb,
Tisztább világnak
Zöld hajtása a romok közül,
Szívem megnyíl
S fenséges érzés hatja át dalom,
Melynek refrainje
Messze, messze száll
S mint a megváltásnak
Új evangéliuma
Áthatja a világot
E szózat:
Diadal! Diadal!...

...S álmaimból
Otromba zaj riaszt fel.
Köröttem régi minden s undorit.
A megváltásról, a diadalról
Lázas álomban álmodtam csupán...
Szívem teli ugyan,
De mi belőle felsír, felszakad,
Nem egy világot
Ujjáteremtő diadal-ének,
Hanem a lebilincselt erő
Tehetetlen, bús zokogása...

 
 
0 komment , kategória:  Nyugati örökségek  
Ady Endre: Csaba új népe
  2009-01-15 17:49:54, csütörtök
 
  Miskolcon több kaput rendeztek be: Szentpéteri kaput, Csabai kaput, Zsolcai kaput, Vaskaput, Sötétkaput.
Érdekes módon Ady könyvben is arról írtak, hogy Csaba királyfi legendáját felevenítették új népet hozva létre a nevéből, mint ahogyan minden könyvben megírott népet ismét létrehoztak. Ezek boldog születésnapot ünnepelnek, már volt hab az ünnepi tortájukon, most a halakat ünneplik, mint egykori asztrológiai és horoszkóp jósoltakat az apokalipszishez. László atyája a nikodémusok sötétség órája képviselőjének is felköszöntette magát pár éve március 7-i születésnapján, s hiába kérdezték, mit keres pap a médiában, rengeteg híve van a Fejezetek a szexualitás történetéből könyv alapján létrehozottnak..

A Bakonyoknak Bakonyában
Fájdalmas fél-századon át
Rontos-álomban, szertevetve
Aludtak a jó katonák.

Lehelnek kürtje nem búgott föl,
az Égen sem voltak jelek,
Király sem küldött véres kardot,
Aludt a várban a sereg.

Álmuk fölött új vitéz-élet
Ígért és rajzolt fény-kaput,
S üzent nekünk Csaba népéről
A villámló és nagy Tej-Út.

Álomban se tudtunk egymásról
S még álmunk sem adott hitet,
Messze nem volt csatározásera
S tábori-ütésre senkinek.

De ütött mégis a mi óránk.
Kuckójában kiki riadt,
S vállalt magyar bajnoki sorsot
Egy őrülten szép hit miatt.

Nem jöttünk égi Hadak-Útján,
Sorsunk vad ösvény, Föld s a por,
De, ím egy új Csaba legenda
Lelkünkben lázasan dalol.

Egy riadó zúgott emitt föl,
Amott egy izzó gondolat,
S kihúzta kardját hüvelyéből
Ezer ébredt eszme-lovag.

És egymásfelé már csörtettünk,
Mint rég eljegyzett cimborák,
Festő képét, poéta versét:
Fölkínáltuk egymás borát.

Bekalandoztuk a világot
S mosolygott ránk a szabad Ég.
S esküdözött, hogy szent masszával
Be lesz töltve a szakadék.

Hunnia sivár szakadéka,
Ez a mindennél szomorúbb?
Itt lesz, esküdtünk, vén úrfiknak
S alj-aggoknak termő toruk.

Megtaláltuk az őseinket:
Mennyi bús homlokú magyar,
Kinek azért kellett pusztulni,
Mert újat, emberit akar.

Megnyíltak lángolón előttünk
A Bólyai s Csere-sírok
S hozzánk szegődnek szép sorjában
Az árnyas magyar mártírok.

S minden halott, ki élt magyarnak,
Javítónak is valaha,
A mi seregünk légi szárnyán
A magyar Isten lovaga.

És mi mind, Csabának új népe,
Egymásra-letten esküszünk,
Hogy a Bakonyok Bakonyából
Minden rest álom messze tünt.

Itt már csak igazságtevés jön,
Mert a bűnösök már nagyok:
Adjon a Sors belénk oly bosszút,
Amilyent Csabának hagyott.
 
 
0 komment , kategória:  Nyugati örökségek  
Ady Endre: A Titok arat
  2009-01-15 17:26:27, csütörtök
 
 
Szepes Mária kiadta a Pszichografológia című könyvét, benne a kis és nagyszentéllyel, a titokkal, melynek az ábrája a Szfinx egy orvosi műszerrel a fején, mint halál ezoterika része. Most a neten is rengeteg Titok van, vonzás ereje, a titok mindent megold ígérgetéssel.

Erről írt Ady nyugati titkos apokalipszisében. Minden Endre névhez egy-egy apokalipszist rendeltek hozzá az elmúlt negyven esztendőben.


"Láték egy asszonyt ülni egy veres fenavadon...melynek hét feje és tíz szarva vala... és az ő homlokán ilyen név vala: Titok...."János jelenései 17.


Aratja a Földet a Végzet:
Nagy aratás van: sokasodik
Kereszt és tarló
S aki eddig az Égre nézett,
Hűlt orcával ma sárba hajló.

S ki a szentek véréből ivott,
Szilajul, veres fenevadján
Nyargal részegen
A szörnyű asszony, a Titok,
S minden ugrásra száz tetem.

Vörös bársonyban és skárlátban
Nyargal és dermesztően kacag
S meghal a lélek
S így rosszabb, mint holtan a sárban
S ez rosszabb halál, mint az élet.

Mind örülönk, arat a Titok,
Halott lélekkel botorkálunk
S az asszony kacag,
Ki a szentek véréből ivott:
Fúl az ember s ő arat, arat.


Nemrég, körülbelül két esztendővel ezelőtt a média kiabálta, hogy a Sity vonat arat. Kiabálták egyik régi iskolatársam nevét, hogy imbolyogva megy a kerékpárján, nemsokára meghalt.
Ady Jehova sárga kutya nevében írta meg verseit, s a Jehovák érdekes módon királyi egyiptomi termeket építenek, holott ez régmúlt történelem, ezért érthetetlen számomra a Dalok a labdatérről szerinti írás felelevenítése valóságos Jehovává hívekkel, élő tanúkkal együtt.
Még a Kolibri színházat is létrehozták, holott az Ady apokalipszisbe a Kérdés-feletet című egykori játékból került belel melyik a legkisebb madár? kérdésre válaszolva.
 
 
0 komment , kategória:  Nyugati örökségek  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2018.01 2018. Február 2018.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 11 db bejegyzés
e év: 421 db bejegyzés
Összes: 7233 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 185
  • e Hét: 593
  • e Hónap: 12298
  • e Év: 51299
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.