Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Csakrák – testünk erőközpontjai
  2016-09-07 23:54:13, szerda
 
  Csakrák - testünk erőközpontjai

A csakra szó szankszrit eredetű, amely India és a Himalája ősi szent nyelve volt.A csakrákon múlik testi jólétünk, érzelmi egyensúlyunk és szellemi tisztánlátásunk.Közvetítő szerepet töltenek be, megszűrik és egyesítik az égi és földi energiákat.






A csakra ősi szanszkrit szó, jelentése: kerék, energiaörvény , azt az energiát jelöli amely valamennyi élőlény körül és benne magában kering.A hét csakra speciális hely testünkön , ahol energiát veszünk fel és adunk le.Különleges kommunikációs helyek ezek, ahol nagyon intenzív energiacsere zajlik.

Csakrák

Gyökércsakra






Elhelyezkedés: farkcsont és keresztcsont, tehát a gerincoszlop alsó vége
Eleme: Föld
Belső elválasztású mirigye: mellékvese
Testrészei: orr, talp, láb, gerincoszlop, köröm, fogak, csontok, vastagbél
Színe: Vörös
Kövei: minden vörös kő, pl: gránát, vörös jáspis, rubin, vérkő és a fekete kövek pl: fekete ónix, füstkvarc, fekete turmalin
Illóolajai: mandarin, szegfűszeg, rozmaring

Fő feladata a földelés a biztonság megteremtése. Ez azt jelenti, hogy a testünkben élünk, szeretjük azt és elismerjük szükségleteit. Felelős fizikai erőnkért és a vitalitásunkért, ezen kívül a gyökércsakra vezérel minden tisztulási folyamatot. A legalacsonyabb rezgésszámú csakra. Ahhoz, hogy a gyökércsakra energiáját áramlásban tartsuk, egészségesen kell táplálkoznunk, friss levegőn kell mozognunk és rendszeresen meg kell tisztítanunk egész testünket (pl böjt, szauna)

Betegségei: aranyér, fogínygyulladás, hasmenés, gerincproblémák, hideg végtagok, influenza, izomgörcsök, székrekedés, vérnyomás problémák, vesekő, félelmek, depresszió, alvászavar

Szexcsakra






Elhelyezkedés: a nemi szerveknél
Eleme: Víz
Belső elválasztású mirigye: petefészek (nőknél), here (férfiaknál)
Testrészei: nyelv, nemi szervek, izmok
Színe: narancssárga
Kövei: karneol, holdkő, napkő
Illóolajai: szantálfa, ylang-ylang

E csakra fő témája a férfi-női polaritás, amely egy harmadik témán (például a kapcsolaton, a szerelem hatalmán) keresztül oldódik fel, összekapcsolva a két pólust. Nagymértékben a szexcsakra energiáitól függ, hogy valaki fél -e megnyílni a másik nemnek, vagy sem.
Ehhez a csakrához tartozik a kreativitás és az alkotókészség is.

Betegségei: felfúvódás, bélgörcsök, hajproblémák, gombás fertőzések, hólyaggyulladás, impotencia, petefészek és here problémák, menstruációs problémák, szexuális zavarok, párkapcsolati gondok, elhízás, étkezési zavarok, kreativitás hiánya

Köldök csakra (Solar Plexus)






Elhelyezkedés: a köldöknél
Eleme: Tűz
Belső elválasztású mirigye: hasnyálmirigy
Testrészei: szem, gyomor, máj, epehólyag
Színe: sárga
Kövei: tigrisszem, citrin, borostyán
Illóolajai: bergamott, levendula

E csakra fő témája az érzelmek, különösen az agresszió kezelése, feldolgozása.
Testi síkon az emésztés tartozik ide - a táplálékot úgy emésszük meg, mint ahogy az érzéseinket.
Ez a csakra gyakran azért zárt, mert az illető fél saját erejétől, így elnyomott agressziója saját maga ellen irányul és hosszú távon fekélyeket okoz.

Betegségei: cukorbetegség, emésztési problémák, gyomorfekély, epepanaszok, májbetegségek, hízás a hasra, szemproblémák, dühkitörés, harag, hatalmi visszaélés, szadizmus, kisebbségi komplexus.

Szívcsakra






Elhelyezkedés: a mellkas közepén a szív magasságában
Eleme: Levegő
Belső elválasztású mirigye: csecsemőmirigy
Testrészei: bőr, kezek, szív, tüdő
Színe: zöld
Kövei: aventurin, rózsakvarc, smaragd, malachit, turmalin, rodokrozit
Illóolajai: bazsalikom, rózsa, kömény

E csakra fő témája a megbocsátás, a megnyílás, a feltétel nélküli szeretet és az együttérzés.
A hét csakra középső tagja, mely az anyagi és a szellemi világ közti híd.
A szívcsakrával való foglalkozás egyik célja, hogy az emberi kapcsolatokban kiegyenlítsük az adást és az elfogadást. E kettő harmóniája szükséges a szívcsakra megfelelő működéséhez.

Betegségei: allergia, autoimmun betegségek, immungyengeség, rák, szívbetegségek, megkeseredettség, egoizmus

Torokcsakra






Elhelyezkedése: a toroknál a gégefőnél helyezkedik el
Eleme: Éter
Belső elválasztású mirigye: pajzsmirigy
Testrészei: nyak, száj, gége, hangszálak
Színe: kék
Kövei: amazonit, türkiz, kalcedon, akvamarin
Illóolajai: eukaliptusz, fenyő, zsálya

A torokcsakra fő témái az önfegyelem és a kommunikáció.
Amikor valamilyen torokfájásra utaló jeleket, vagy akár beszédproblémát érzékelünk, akkor minden esetben valamilyen kommunikációs probléma áll a háttérben.
Amikor visszafojtott indulatok, gondolatok rekednek bennünk, nem tudjuk kikommunikálni a problémát, bármilyen külső tényező, korlátozó személy miatt, akkor súlyosabb esetekben a gége, száj, beszéd technika tartós károsodására lehet számítani.
A kommunikációs képességeink felélesztésével a probléma csökken, hiszen az önkifejezés alapvető életfeladatunk egyike.

Betegségei: asztma, bronchitis, fülproblémák, köhögés, megfázás, mandulagyulladás, pajzsmirigyproblémák, rekedtség, sklerosis multiplex, torokfájás, tüdőproblémák, fecsegés, dadogás, önkifejezési probléma

Homlokcsakra (harmadik szem)






Elhelyezkedés: a szemöldökök között
Eleme: nem tartozik hozzá elem, mivel az anyagi síkon túl van már
Belső elválasztású mirigye: agyalapi mirigy
Testrészei: agy, arc, orr
Színe: ibolya
Kövei: azurit, zafír, szodalit, sólyomszem
Illóolaja: jázmin, muskotályzsálya, pacsuli

A harmadik szem fő témája: Mi az életfeladatom?
A lélek székhelye, ez vezérli a koncentrációt, az intuíciót és a meditatív képességeinket.

Betegségei: fejfájás, rövidlátás, távollátás, migrén, nátha, tanulási nehézségek, rémálmok

Koronacsakra






Elhelyezkedés: a fejtetőn
Eleme: nincs, mivel nem az anyagi síkhoz tartozik
Belső elválasztású mirigye: tobozmirigy
Testrészei: agy, koponya, szem
Színe: a szivárvány színei, fehér fény
Kövei: ametiszt, hegyikristály, fluorit
Illóolajai: rózsa, lótusz, fenyő

E csakra fő témája a megbékélés, megnyugvás, magasabb energiák jelenléte és a szellemi növekedés. A legmagasabb rendű csakra. Fizikai síkon az intuícióért felelős.

A koronacsakra szintjén már nem félünk, felelősséget vállalunk saját életünkért és megbízunk belső hangunkban, intuíciónkban.

Betegségei: Parkinson-kór, Alzheimer-kór, dementia, skizofrénia, epilepszia, öngyilkossági kísérlet, depresszió

Forrás: http://spiritualis.tippek.net

Link
 
 
0 komment , kategória:  Reiki  
Reiki – a gyógyító energia
  2016-09-07 23:44:55, szerda
 
  Reiki - a gyógyító energia

A reiki, azaz az egyetemes energia mindenhol jelen van, bárki számára elérhető - vélik a hívei. Segítségével nemcsak a betegségek - amelyek a test energia-egyensúlyának felbomlására vezethetők vissza - gyógyíthatók, hanem az életünket is






A reiki története az 1800-as évek közepére nyúlik vissza. Japánban élt egy dr. Mikao Usui nevű keresztény egyetemi tanár, akitől (a legenda szerint) az egyik tanítványa megkérdezte, hogy érthette azt Krisztus, hogy az emberek akár az ő tetteinél nagyobb dolgok végrehajtására is képesek lesznek majd. Usui nem tudta megmondani, hogyan tett csodákat Jézus, és azt sem, hogy miért nem képes a mai ember megismételni Krisztus csodatételeit. Lemondott tanári posztjáról, és elkezdte keresni a választ. Több évig vándorolt, régi japán és tibeti kéziratokat tanulmányozott, bölcsekkel, szerzetesekkel beszélt. Végül huszonegy napos böjtöt tartva meditálni kezdett, és az utolsó napon látomása támadt, amelyet később beavatásaként emlegetett: egy fényes gömb repült felé, amely eltalálta a homlokát, a harmadik szem helyét, és hirtelen minden megvilágosodott előtte. Amikor visszatért a meditációból, képes volt gyógyítani, és tovább tudta adni a reikit, az energiát a tanítványainak is. A reiki átadásának tudománya mára az egész világon elterjedt.

A reiki mindenhol jelen van






A közvetítő ember valóban csak közvetíti az energiát, és közben maga is részesedik belőle - ő is egészségesebb, kiegyensúlyozottabb lesz a “kezelés" után. Minden betegségnek az az oka, hogy a szervezetben nincs megfelelő mennyiségű energia ahhoz, hogy testünk meggyógyítsa önmagát. A reiki így mindenféle betegség esetén alkalmazható. A reiki követői azonban senkit sem buzdítanak arra, hogy orvosi kezelés vagy gyógyszerek helyett válassza a reikit, csak kiegészítő kezelésként javasolják.

A kezelés úgy történik, hogy a segítő, beavatott ember saját testét csatornaként használva energiát közvetít a beteg szervezetébe - azt az energiát, amelyet a beteg hív magához. A beavatott csupán annyit tesz, hogy tenyerét a beteg teste fölé helyezi: ekkor az energia az ő csakráin át a betegbe áramlik. Mindehhez persze az is szükséges, hogy a beteg igazán akarja a kezelést, higgyen a sikerében, ne legyen elutasító, ne zárkózzon be - ebben az esetben ugyanis a kezelés eredménytelen lesz. Az első kezelés megkezdése előtt a betegnek és az energia átadójának meg kell ismerniük egymást, hogy kialakuljon a sikerhez elengedhetetlen bizalom.

Az aura és a csakrák






A reikiben fontos szerephez jutnak az aura és a csakrák, amelyeket célszerű ismerni, de nem kötelező, hiszen az energia enélkül is ott hat, ahol szükséges. Az emberek testét, mint ahogy a többi élőlényét is, az aura, egy legtöbb ember számára láthatatlan energiaburok veszi körül (a reikivel kezelő beavatottak a kezükkel érzik). Feladata, hogy védje a testünket a külső negatív hatásoktól, ugyanakkor színváltozásaival jelzi, hogy hol van probléma, hol van igazán szükség a gyógyító energiára.

Az aura szerves részét képezik az úgynevezett csakrák, amelyeken keresztül testünk képes az energia felvételére. A hét legfontosabb csakra a gerincünk mentén található: mindegyikhez konkrét szín és funkció tartozik. A legalsó, a fizikai világhoz kapcsolódó gyökércsakra színe a vörös, közvetlenül a mellékvesére hat. A keresztcsonti csakra színe a narancssárga, a nemzőszervekkel van közvetlen kapcsolatban. Színének változása érzelmeink változásához kötődik. A harmadik, a napfoltcsakra színe a narancssárga, a gyomorkörnyéki szervekre van hatással. A negyedik, a szívcsakra egyfajta összekötő az alsó három és a felső három csakra között. Színe a zöld, és az itt beáramló energia a szív környéki szervekre hat. A következő, a torokcsakra színe kék, és a torok környéki szervek kötődnek hozzá. A homlok- vagy harmadikszem-csakra indigókék színű és az agyalapi mirigyhez kötődik. Meditáció közben jut jelentős szerephez. Az utolsó, a koronacsakra színe a fehér, és a tobozmirigyre van hatással. A főcsakrák mellett több mellékcsakra is létezik.

Bárki képes energiát adni egy másik embernek, de csak a beavatottak tudják igazán hatékonyan közvetíteni az energiát. A reiki követői úgy vélik, hogy az energia átadását nem lehet megtanulni, legalábbis a hagyományos értelemben nem. A jelölt néhány perces beavatáson vesz részt, amely után elvileg képessé válik az energia átadására, majd a tanfolyamok segítségével egyre magasabb szintekre juthat el.

A reiki egyfajta világnézet, életforma, amely sok mindenre megtanít önmagunkkal és a világgal kapcsolatban. Segítségével nemcsak saját életünket változtathatjuk meg, másoknak is segíthetünk.

Forrás: http://spiritualis.tippek.net

Link
 
 
0 komment , kategória:  Reiki  
Reiki
  2013-12-09 11:16:47, hétfő
 
  A Reiki egy ősi kézrátételes gyógymódnak és egy személyiségfejlesztő módszernek az ötvözete. Ismerkedjünk meg a legfontosabb tudnivalókkal a Reikivel kapcsolatban.

A REIKI EREDETE






A Reiki története sok ezer éves múltra nyúlik vissza. Évezredekkel ezelőtt a Reiki alapfogásait, illetve azt a tradíciót, amelyből a Reiki kiindult, Indiában és Tibetben gyakorolták. Azután volt egy korszak, amikor szinte eltűnt, vagy legalábbis nem tudni róla sokat. A homály a 19. század vége felé kezdett el oszlani, mígnem egy bizonyos dr. Mikao Usui, egy keresztény papi iskola vezetője, újra életre nem keltette.





Hivatkozási alapnak említhetném Buddhát és Jézust is, akik egyaránt csodákat vittek véghez. A Bibliából kitűnik, hogy Jézus kézrátétellel gyógyított. Usui mesternek nem volt könnyű dolga, ugyanis neki éveken át kellett kutatnia, mire a módszer gyökereire rálelt. Legenda vagy sem, mindesetre szép történet, hogy miután nem tudott tanítványának arra a kérdésére válaszolni, hogy Jézus hogyan tette, amit tett, felhagyott a tanítással és az USA-ba utazott kutatni. A chicagói egyetem teológiai tanszékén munkálkodott. Időközben díszdoktorrá nevezték ki. Vizsgálódásai a Zen Buddhizmus felé orientálták. Ennek okán visszatért szülőhazájába és felkereste a buddhista kolostorokat annak reményében, hogy talán valakitől megkapja a hőn áhított választ a rejtélyes kérdésére.

Hosszas keresgélés után végül egy kolostorban a szent iratok, a Szutrák tanulmányozásába kezdett. Szinte semmi érdemlegesen nem talált. Utána megtanult kínaiul, de így sem járt sikerrel. Ezután a szanszkrit következett. Így lelt rá Buddha titkos tanításaira. Innen származnak a kézrátételes gyógyítás szabályai, szimbólumai stb.





A következő kihívás a kozmikus energia átadásának titka volt. Most már a tudás birtokába jutott, de nem tudta használni azt. Hiányzott a szimbólumok formájában ábrázolt erő, ami képessé teszi a testet a kozmikus energia átadására. Speciális jelképeket keresett. Ezért egy apát tanácsának engedve felvonult Kurijama szent hegyére és mély aszketikus meditációba kezdett. A 21. napon egy különös dolog történt. A mester megpillantott egy fénysugarat az égen, amely a homlok csakrájába hatolt. Ekkor egymás után jelentek meg előtte a keresett szanszkrit szimbólumok. Ezután felismerte a jelek értelmét és megvilágosodott előtte a kozmikus energia alkalmazási módja.

Ennek a tudásnak a birtokában Usui mester több csodálatos gyógyítást hajtott végre. Egyik kedves barátja például köszvényben szenvedett. Usui egyetlen nap leforgása alatt meggyógyította. A mester úgy döntött, hogy ezt a fajta energiát egyetemes életenergiának, japánul Reikinek fogja elnevezni.





Usui ezután Kyoto nyomornegyedébe költözött, ahol emberek százait gyógyította meg. Egy kis idő elteltével azonban arra lett figyelmes, hogy az emberek visszatérnek a nyomornegyedbe. Ez a tény és a visszatérőkkel való beszélgetés döbbentette rá Usuit, hogy nem minden embernek való a sokféle kötöttség. A szegény emberek része inkább választotta a nyomort és a kötetlenségekkel járó életet, mint a normális életet. Így nyert visszaigazolást a mester számára a szabad akarat kérdése. A mester elhatározta, hogy csak olyanoknak fog segíteni gyógyító tudományával, akik szabad akaratukból folyamodnak segítségért és készen állnak áldozatokat is meghozni a saját egészségük visszanyerése érdekében. A Reiki szellemiségének életre keltője onnantól fogva úgy vélekedett, hogy aki pedig nem elég érett a belső átalakulásra, azt nem fogja erőltetni.





Usui 18 tanítványát avatta mesterré: nem csak öngyógyítást, hanem gondolkodásmódot is tanított nekik. Életének legvégén Csujiro Hajasi nevű tanítványát avatta nagymesterré és rábízta a legnagyobb titkokat. A búcsúzó nagymester külön kikötötte, hogy változtatások nélkül őrizze meg a Reiki filozófiáját és módszertanát.

Hajasi klinikát alapított Tokióban és 1938-ban nagymesterré avatta Havajo Takata asszonyt. A Reiki csakhamar eljutott az Egyesült Államokba is. A hálózatot jelenleg két szervezet irányítja. A dr. Barbara Weber Ray nagymester által létrehozott A.I.R.A. (American International Reiki Assotiation), valamint a Phyllis Lei Furumoto nagymester által alapított Reiki Alliance.

A hagyományos áramlatokon kívül Európában született egy újdonsült irányzat is, amelynek F. E. Eckard Strohm lett a nagymesterte. Ez a R.A.I. (Reiki Assotiation International).


A GYÓGYÍTÁS ALAPJAI


A gyógyítás alapfilozófiája mind a tradicionális, mind az újfajta irányzatoknál lényegében ugyanaz. Különbségek inkább a beavatás és a kezelés módjában vannak.





A Reiki-beavatás során egy ősi eljárással megnyitják az illető tenyér csakráit, amelyek a korona csakrán keresztül beszívott kozmikus energiát sugározzák ki. A kezeket rá lehet helyezni a kezelendő felületre. A kezelés során az energiahiányos testrészbe a jobb kezünkön keresztül adunk kozmikus, yang jellegű energiát. Ebből következik, hogy energiatöbblet esetén a bal kezünkkel vonjuk el azt.

Van, aki úgy vélekedik, hogy a Reiki nem alkalmas a yin jellegű energia­zavarok helyreállítására.

A Reiki ezt a problémakört a pangó yang energia elvonásával oldja meg. További érdekes észrevétel, hogy egyesek azt állítják, hogy a kiegyenlítődik, azaz a kezünkből csak annyi energia áramlik a beteg szervbe, amennyire annak szüksége van. Így a kiáramló kozmikus energia képes túltölteni a yang energiával túltöltött szervet. Ezzel együtt a Reiki az egyik legnépszerűbb alternatív energetikai módszer Európában.


Fontos megjegyeznünk, hogy a Reikinél nem a test bioenergiáját használjuk fel, hanem a végtelen mennyiségű kozmikus energiát. Ez azért fontos, mert ez az energia nem fogy el, illetve mind a gyógyító, mind a gyógyítandó rezgésszáma emelkedik általa. Ez emeli az aura frekvenciáját és jótékony hatással van a legtöbb energetikai folyamatra a testben és az energiamezőben egyaránt. Frissességet, élénkséget, vitalitást és optimális működést hajlamosít az emberben. A Reiki egy olyan út, amelyen járva egyre nyitottabbakká válhatunk a világra és egyre kiegyensúlyozottabbak lehetünk a mindennapjainkban.


A Reiki I. tanfolyamon sajátíthatjuk el az öngyógyítást és a mások közvetlen érintkezés útján történő gyógyítását. A kéztartások segítségével a beteg szervbe sugározzuk a kozmikus energiát, megtanuljuk a testaura és a csakrák energiaáramlásának harmonizálását. Nem feltétlenül jelentkeznek a kívánatos hatások azonnal, sokszor néhány órába is beletelik, amíg a folyamatok teljesen érezhetővé nem válnak. Aki egyszer ilyen beavatást kapott, az élete végig megőrzi ezt a képességét és automatikusan képes használni azt.





A Reiki II. tanfolyamon megtanulhatjuk a csakrák tisztítási módozatait és a távgyógyítás technikáit. Ekkorra már annyira megemelkedik, illetőleg megnő a beavatott energiaszintje, hogy nem csak testileg, hanem lelkileg is egyfajta méregtelenítésen megy keresztül. Amint a pszichikai csatornák megnyílnak, régi elfojtások és görcsök energiái törhetnek felszínre. A Reiki második fokozatát elsajátítók körében megfigyelhető az érzelmi intelligencia nagyfokú fejlődése is. Ez pedig már a konkrét személyiségfejlődés velejárója





Akik hivatásszerűen kívánják alkalmazni a Reikit, azok akár mesterfokozatot is szerezhetnek belőle. Ilyenkor az energetikai képességek fejleszthetők nagymértékben. Természetesen nem mindenki kíván gyógyítóvá avanzsálni, van, aki megelégszik az első két fokozat nyújtotta előnyökkel. Ám, aki mégis ezt teszi, annak rendelkezésére áll F. E. Eckard Strohm által közvetített AROLO és TIFAR. Sőt ezen tanfolyamok után is még van mód a továbbfejlődésre: a R.A.I. keretén belül lehet elsajátítani a szellemgyógyászat csínját-bínját.

Szerző : Száraz György

Forrás:boldognapot.hu
 
 
0 komment , kategória:  Reiki  
A Reiki öt alapelve
  2009-02-27 22:34:10, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Reiki  
Reiki
  2009-02-27 22:32:54, péntek
 
  REIKI






A reiki a legkönnyebben megtapasztalható gyógyító energia.
Dr. Mikao Usui a XIX. században fedezte fel újra számunkra.
A reiki szó jelentése:
Egyetemes életenergia. Számunkra ez Isteni energiát jelent.
Ez az energia intelligens, a beteg helyre jut, így a gyógyítónak nem kell attól tartania, hogy bármit is rosszul csinálhat.
Kizárólag élőlényekre alkalmazható, növényekre, állatokra és emberre.
A reikire beavatott személy rezgésszintjének növekedése folytán nyugodtabbá válik, nyitottsága , és ezzel együtt Istenbe vetett hite megnő.




 
 
0 komment , kategória:  Reiki  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2018.01 2018. Február 2018.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 340 db bejegyzés
e év: 2277 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 744
  • e Hét: 5258
  • e Hónap: 10296
  • e Év: 140003
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.