Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/25 oldal   Bejegyzések száma: 241 
A szombati volt Messi 130. duplája a Barcelonában
  2021-01-10 15:41:19, vasárnap
 
  A spanyol labdarúgó-bajnokság szombati játéknapján Lionel Messi 130. alkalommal duplázott az FC Barcelona játékosaként.
...... .............


A katalánok 4-0-ra nyertek a Granada otthonában, a csapatkapitány az 502. élvonalbeli meccsén a 454. és a 455. bajnoki gólját szerezte. A Barcelona játékosaként eddig 130-szor duplázott, ebből 92 alkalommal a La Ligában - írja a spanyol Sport című napilap.
A szombati dupla a harmadik volt a jelenlegi szezonban, először a Real Betis, majd - az előző fordulóban - az Athletic Bilbao ellen vette be a rivális kapuját kétszer is az argentin csatár. A sportlap statisztikája szerint Messi pályafutásában a granadai volt a 250. idegenbeli bajnoki, és vendégként már 190 gólt jegyez.
A Barca sztárja 11 találattal átvette a vezetést a La Liga góllövőlistáján. A spanyol gólkirályi címet korábban hét alkalommal érdemelte ki.
A Sport azt is kiemelte értékelésében, hogy Messi csak az első két bajnoki szezonjában maradt tíz találat alatt, a 2006/07-es idénytől számítva viszont sorozatban a mostani a 15. olyan idénye, amelyben legalább tíz gólt szerzett.
 
 
0 komment , kategória:  Lionel Messi  - Barcelona   
Ronaldo: Számomra kiváltság Messi ellen játszani
  2020-12-09 16:36:50, szerda
 
  Cristiano Ronaldo sosem tekintett vetélytársként Lionel Messire, állítása szerint mindig is jól kijöttek egymással.. A portugál futballsztár az után nyilatkozott így, hogy olasz klubcsapatával, a Juventusszal 3-0-ra legyőzték az FC Barcelonát a katalán fővárosban, a Bajnokok Ligája csoportkörének záró fordulójában. A kedd este két tizenegyest is értékesítő Ronaldo és a Barca argentin világklasszisa két és fél év után most először játszott egymás ellen azt követően, hogy a portugál a torinóiakhoz igazolt a Real Madridtól.
Jó 12-13 éve veszünk részt különféle díjátadó ünnepségeken, és soha nem a riválist láttam benne, a témát a média élezte ki. Mi mindig jól kijöttünk, és ha megkérdezik Leót, ő is ezt fogja mondani" - jelentette ki a 35 éves, ötszörös aranylabdás Ronaldo, aki 2018 júliusa óta futballozik a Juventusban, a Real előtt pedig a Manchester Unitedben és a portugál Sportingban szerepelt.
A kezdetektől az FC Barcelonában játszó, 33 esztendős Messi hat alkalommal érdemelte ki eddig az Aranylabdát. Hosszú ideje ők ketten számítanak a legjobbnak a világ labdarúgásában.



 
 
0 komment , kategória:  Lionel Messi  - Barcelona   
A Barca-játékosok nem fogadják el a 30%-os fizetéscsökkentés
  2020-10-17 11:29:41, szombat
 
  Az FC Barcelona labdarúgóklubnál továbbra sincs megállapodás a bércsökkentésről a játékosok és a vezetőség között.
A RAC1 katalán rádióállomás beszámolója szerint az első és a második csapat játékosai levélben jelezték az illetékeseknek, hogy elutasítják a harmincszázalékos fizetéscsökkentésre irányuló javaslatot.
A klubvezetők szerint a bérek kiigazítása elengedhetetlen, miután a Barcelonának az előző szezonban az eredetileg tervezetthez képest harminc százalékkal kevesebb bevétele volt a koronavírus-járvány miatt. Abban a hét hónapban, amikor szurkolók és turisták sem látogathatták a stadiont, a jegybevételből 47 millió eurós, a bezárt üzletekből 35 millió eurós, a múzeumból pedig 18 millió eurós bevételkiesést kellett elkönyvelniük.

A katalánok kedden házigazdaként - zárt kapuk mögött - a Ferencváros ellen kezdik meg szereplésüket a Bajnokok Ligája csoportkörében.
 
 
0 komment , kategória:  Lionel Messi  - Barcelona   
Most már tudjuk, Messi miért akarta elhagyni a Barcát
  2020-09-09 23:17:30, szerda
 
  A volt klasszis labdarúgó vicces meglátása révén jutott el a megoldásig.
Az elmúlt hetek legnagyobb érdeklődésére számot tevő híre volt Lionel Messi és esetleges távozása a Barcelonából. Számos hír és álhír után az argentin játékos végül mégis maradt a katalán csapatnál.
Gary Lineker, az angol válogatott korábbi klasszis támadója saját Twitter-oldalán megfejtette, miért akart távozni a hatszoros aranylabdás. Az FC Barcelona néhány nappal ezelőtt bemutatta a harmadik számu mezét, amely a rózsaszín egyik érdekes árnyalata. A korábbi klasszis szerint ez lehetett a fő ok.
"Most már tudjuk, hogy Messi miért akarta elhagyni a Barcát" - írta ki a mára műsor vezetővé és szakkommentátorrá lett hajdani klasszis, akinek korábban is voltak vices és félig vicces megnyilvánulásai.
2015 decemberében amikor a Leicester élen állt a bajnokságban, megfogadta, ha a csapat megnyeri a PL-t, a BBC-n futó Match of the Day című műsorában a következő idény első meccsét alsónadrágban fogja vezetni. A Leicester nyert, Lineker pedig tartotta a szavát.

Forrás M4 sport hírek
 
 
0 komment , kategória:  Lionel Messi  - Barcelona   
A Barca elnöke kész felállni, ha Messi megígéri, hogy marad
  2020-08-27 17:32:45, csütörtök
 
  Úgy tűnik, az elnök nem akarja, hogy elmenjen a klub történetének legnagyobb csillaga, inkább maga áll fel.
...... ......


Lionel Messi kedden jelentette be, hogy húsz év után elhagyja az FC Barcelonát. A döntés nem újkeletü, hiszen már korábban hallani lehetett, hogy sok mindennel elégedetlen a klubnál.
A hatszoros aranylabdás távozása fő okának Josep Maria Bartomeu elnököt nevezte meg. A katalán közszolgálati csatorna, a TV3 információi szerint azonban az elnök kijelentette, kész felállni az elnöki székből, ha Messi nyilvánosan kijelenti, hogy miatta akar távozni és emellett meghosszabbítja 2021-ben egyébként lejáró szerződését.
Ugyanakkor a Manchester City egyre nagyobb erőfeszítéseket tesz az argentin játékos megszerzésére. a TV3 szerint három játékost (Eric Garcia, Angeliño Tasende, Gabriel Jesus) hajlandó adni érte.
De emellett képben van még a PSG is, ahol a Neymar, Messi, Mbappé hármasról álmodnak, és az olasz Inter érdeklődése is komolynak tűnik.
 
 
0 komment , kategória:  Lionel Messi  - Barcelona   
Messi közölte a Barcával, hogy fel akarja bontani a szerződé
  2020-08-25 23:00:04, kedd
 
  Egybehangzó argentin és spanyol sajtóértesülések szerint Lionel Messi hivatalosan közölte a Barcelona vezetőségével, hogy fel akarja bontani jövő nyárig érvényes szerződését.

Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Lionel Messi  - Barcelona   
FC Barcelona – Napoli (repülővel)
  2020-02-12 16:04:12, szerda
 
  Bajnokok ligája nyolcaddöntő a telt házas Camp Nouban!
...... .........



A mérkőzés: Barcelona - Napoli Március 18-án 21 órakor.
- Repülőút a Barcelona - Napoli mérkőzésre 149.000 Forint/fő

Program:
SZERDA:
Elutazás Barcelonába.
Érkezést követően check-in a szállodában (szoba elfoglalása 14:00-tól).
Szabad program.
Este a Barcelona - Napoli mérkőzés megtekintése.

CSÜTÖRTÖK:
Stadiontúra, Sagrada família, Güell Park, stb
Kijelentkezés a szállodából (legkésőbb 12:00-ig).
Repülés Budapestre.

- További mérkőzések időpontja: Link
 
 
0 komment , kategória:  Lionel Messi  - Barcelona   
Messi: Köszönök mindent, Mister!
  2020-01-14 23:22:34, kedd
 
  A Barcelona argentin ikonja közösségi oldalain búcsúzik a csapat hétfőn menesztett vezetőedzőjétől, Ernesto Valverdétől.
...... ........


Köszönök mindent, Mister! Biztos vagyok benne, hogy bárhová is megy, sikeres lesz, mert amellett, hogy kiváló szakember, nagyszerű ember is. Sok szerencsét, nagy ölelés!" - írta az argentin zseni.

Az 55 éves Valverde 2017 óta irányította a katalán gárdát, amellyel két bajnoki címet, egy spanyol Király Kupát és egy Spanyol Szuperkupát nyert. A katalán klub hétfő esti közleményében jelezte, szerződést bontott a spanyol szakemberrel. Valverde nyílt levélben köszönt el játékosaitól és a klubtól.

*
- Hivatalos: a Barcelona elbocsájtotta Valverdét, bejelentette utódját.
Amiről az egész hétfői nap folyamán hallani lehetett, estére hivatalossá vált: a Barcelona labdarúgócsapata megköszönte a vezetőedző, Ernesto Valverde munkáját. A menesztéssel szinte egy időben az új edzőt, Quique Setiént is bejelentette a klub.
Sokba került Ernesto Velverdének az Atlético Madrid elleni vereség és kiesés a spanyol Szuperkupában (2-3), amelyet ráadásul az ősi rivális Real Madrid nyert meg.
A spanyol Marca 22:18-kor jelentette be, hogy a Barcelona megvált edzőjétől. A La Liga történetében ő a harmadik vezetőedző, akit szezon úgy állítanak fel, hogy csapata a bajnokság első helyén áll, a Barcelona csak negyed 11-kor adta ki a hírt.
,,Egyezség született az FC Barcelona és Ernesto Valverde között arról, hogy véget ér szerződése, mint az első csapat vezetőedzője.
Mindent köszönünk, Ernesto, sok szerencsét a jövőben."
Az első José Maria Olabarría volt az Athletic Bilbaóban, az 1935/36-os szezon 10. fordulójában, a helyét William Garbutt vette át. a következő Enrique Fernández volt az 1954/55-ös bajnokság 13. fordulójában, őt José Villalonga követte a Real Madridban. Ugyancsak a királyiaknál történt az 1991/92-es szezonban, hogy Radomir Anticnak köszönték meg a munkáját, amelyet Leo Beenhakker vett át.
Barcelonában is ritka, hogy egy edzőt menet közben állítsanak fel. Legutóbb 2003-ban történt meg ez a holland Louis Van Gaallal, de akkor a katalánok 20 pontos lemaradásban voltak a rivális Real Madriddal szemben, így a váltás nem volt alaptalan. Végül csak a hatodik helyen végzett a csapat az imént már említett szerb Radomir Anticcsal.
Hiába első a bajnokságban a csapat, hiába jutott tovább magabiztosan a Bajnokok Ligájában, a katalánok vezetősége többet várt el az 55 éves szakembertől eredményekben és játékban egyaránt..

Csapatok állása:
1. Barcelona csapata 40 pont
2. Real Madrid 40 pont

Bővebben: Spanyol Bajnokság - 2019/2020 Link
 
 
0 komment , kategória:  Lionel Messi  - Barcelona   
L. Messi fiának mindegy, hogy ki lő gólt a Barca meccsén
  2019-08-27 18:03:37, kedd
 
  Ezúttal az argentin klasszis gyermeke volt a Barcelona-Betis meccs sztárja.
A Barcelona labdarúgócsapata vasárnap a spanyol bajnokság második fordulójában 5-2-re nyert a Betis ellen. A katalánok sikerének értékét növeli, hogy Messi és Suarez is a lelátóról nézte a meccset.
Az argentin s az uruguayi játékos is Barca-mezbe öltöztetett gyermekeikkel nézték a meccset. Mesi Mateo nevű, 3 esztendős kisfia annyira beleélte magát a hangulatba, hogy apja legnagyobb megrökönyödésére az egyik Betis-gólnál is örült.
Suarez is "megdöbbent" a gólörömön, de másodpercekkel később már ő is nevetett a kisfiún, aki apja bevallása szerint, otthon is sokszor a bajnoki címvédő ellen szurkol.

Videó 1. Link

Videó 2. Link

...... ......


.....

 
 
0 komment , kategória:  Lionel Messi  - Barcelona   
rszágok, melyeknek Lionel Messi gólt lőtt.
  2019-06-25 20:47:07, kedd
 
  ...... .......


Lionel Messi mindig gyengébb volt a válogatottban, mint a Barcelonában, de azért akadt pár válogatott, amely ellen betalált. Ti mennyit tudtok közülük?
2019. 06. 25 four four two
Lionel Messi hétfőn ünnepelte a 32. születésnapját, ami ugyanakkor azt is jól mutatja, mennyire repül az idő. A FourFourTwo legutóbbi számában őt választottuk minden idők legjobb futballistájának, akivel magazinunk interjút készíthetett.
Persze azzal az állítással sokan vitatkoznának, hogy ő a valaha volt legjobb, és legfőbb érvként azt hozzák fel ellene, hogy még semmilyen nagy tornát nem nyert Argentínával, és nem teljesít olyan jól a válogatottban, mint klubjában, a Barcelonában.
Sosem fog tudni világbajnokot csinálni egy közepes képességű játékosokból álló Argentínából" - mondják. De azért nézzük meg Messi számait a válogatottban.
Tizennyolc évesen mutatkozott be először a nemzeti csapatban, és 2005 óta (a Magyarország elleni dicstelen, kétperces debütálása óta) 133 meccsen 68 gólt szerzett az argentin válogatottban, amivel vezeti az ország örök ranglistáját.
Ezt a 68 gólt 30 ország ellen szerezte.
 
 
0 komment , kategória:  Lionel Messi  - Barcelona   
     1/25 oldal   Bejegyzések száma: 241 
2018.01 2018. Február 2018.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 476 db bejegyzés
e év: 4978 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 445
  • e Hét: 2215
  • e Hónap: 14891
  • e Év: 248638
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.