Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Kékruhás szépség
  2018-02-02 19:10:37, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Szépek, kedvesek  
Kék angyal
  2018-02-02 19:09:32, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Angyalok   
A színterápiáról érdemes tudni
  2018-02-02 11:23:35, péntek
 
 



A színek gyógyítanak, állítják ezt a hozzáértők. Szakértők szerint ugyanis a különféle színek látványa és a különféle színben pompázó ételek elfogyasztása pozitív hatással van a fizikai egészségünkre és az érzelmi jólétünkre. A színterápiát már régóta alkalmazzák különféle betegségek gyógyítására, de csak a közelmúltban készültek azzal kapcsolatban tanulmányok, hogy mennyire pozitívan hatnak a hangulatunkra, az egészségünkre és az energiánkra. Most néhány szín pozitív hatásáról olvashat, amely segíthet, ha az életben valami negatív behatás éri és színek segítségével szeretne ezen változtatni.

A vörös az életigenlés és a szeretet színe. Ez a szín magasabb agyi aktivitást eredményez, de ettől a színtől éberebbek és izgatottabbak is leszünk. Aki vörös színű ruhát visel, életerőről és lelki kiegyensúlyozottságról tanúskodik. A vörös szín melegséget és energiát kölcsönöz, ezért nagyon jó választás a passzív, fáradt emberek számára, de még a megfázás kellemetlen tüneteit is csillapítja. A piros energizálja a szívet és a vérkeringést, növeli a szexuális vágyat, illetve a szexuális aktivitást. Kiváló vérszegénység esetén és megnöveli a testhőmérsékletet.

A narancsszín stimulálja a kreatív gondolkodást és segít a túlzott szexuális megnyilvánulás kezelésében is. A narancsszín serkenti a tüdőt, a légzést és az emésztést. Növeli a pajzsmirigy működését és csillapítja az izom- és más görcsöket.

A citromsárga segít megerősíteni az idegeket és az elmét. Segít energizálni az izmokat. A sárga szín javítani képes a gyomor, a belek és a máj állapotán, felgyorsítja az emésztést és megszünteti a székrekedést. Elősegíti a sebgyógyulást, illetve megnyugtatja a melankolikus és depressziós embereket.

A zöld a természet és a föld színe. Megnyugtató hatással van az elmére és a testre is. A zöld szín stimulálja a szívcsakrákat és nemcsak megnyugtat, de a vérnyomást is stabilizálja. Segít kiegyensúlyozni a hormonháztartást, jó hatással van a gyomorra, a májra, a belekre és az epére. Növeli az immunitást, erősíti a csontokat, az izmokat és a szöveteket.

A kék szín segít megszüntetni a gyulladásokat, de jó még láz, magas vérnyomás és fejfájás esetén is. Csillapítja a negatív érzelmeket, mint harag, düh, de agresszió és hisztéria esetén is be lehet vetni. Stimulálja a torokcsakrát, így például nagyon hatásos gégegyulladás esetén. Mivel kitűnő antidepresszáns szín, így lehangoltság esetén is alkalmazható.

Az indigó a véráram nagy tisztítója és a mentális problémák nagy segítője. Szabályozza a fizikai és lelki érzékelést és nagy segítség lehet a szem és a fül betegségeinek kezelésében.

A lila lelki megismerést hoz hisztéria, alkoholfüggőség és melankólia esetén. Stimulálja a lépet és a fehérvérsejteket, illetve megnyugtat érzelmi és mentális stressz esetén. Segít a méregtelenítésben és csökkenti a fájdalomérzetet.

A rózsaszín hasznos szín lehet számunkra, ha szomorúak és bánatosak vagyunk. Az aranyszín önbizalmat ad, az ezüst az egyensúlytalansági állapotokon javít, míg a rézszín a szerelemben tesz bennünket boldoggá.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
B12 Vitaminról jó tudni
  2018-02-02 11:11:43, péntek
 
 



Az idegrendszer és a lelki boldogság vitaminja: B12-vitamin

B12-vitaminra van szüksége az agyunknak és az idegrendszerünknek a csontfejlődéshez, és az izmaink csak akkor tudnak egészségesen működni, ha ebből a vitaminból elegendő van a szervezetünkben. Erre a vitaminra van szükségünk, hogy kiegyensúlyozottak, optimisták és szellemileg frissek maradjunk. De ez a vitamin vesz részt az energia- és a vasanyagcserében, illetve a vörösvértestek építésében. Amennyiben nincs elegendő ebből a vitaminból a szervezetünkben, akkor végtagjaink zsibbadásával, járási nehézséggel és szájgyulladásokkal kell számolnunk, de állandó fáradtság is úrrá lehet rajtunk. Idegesek és akár még depressziósok is lehetünk. Ennek a vitaminnak a hiánya menstruációs panaszokat és még kellemetlen testszagot is képes okozni. A B12-vitamin egyik érdekessége, hogy a hiánytünetek nem azonnal, hanem évek múlva jelentkeznek.

A B12-vitamin talán az egyik legfontosabb vitamin szervezetünk számára. A vegetáriánusok nagy része szenved B12-vitamin-hiánytól, márpedig ha nincs, vagy csak kevés van a szervezetükben belőle, akkor súlyos idegrendszeri zavarokkal kell szembenézniük, de ez a vitamin is tehet például a szklerózis multiplex nevű betegség kialakulásáról.

Milyen táplálékokban lelhető fel ez a vitamin? A májban, az osztrigában, a makrélában, a heringben, a pisztrángban, a szardíniában, a baromfiban, a tejben és a tojássárgájában, vagyis az állati eredetű élelmiszerekben. Ezen kívül rengeteg B12-vitamint tartalmaz még a sörélesztő is. Az élesztők olyan élő anyagoknak számítanak, amelyek ezt a vitamint a természetben képesek szintetizálni. A kagylók és a rákok is sok B12-vitamint tartalmaznak, hiszen a vízből kiszűrt mikroorganizmusokkal táplálkoznak. A tenger más kincsei, mint például az algák vagy a tengeri moszatok is gazdag forrásai a B12-vitaminnak, hiszen ezekben is sok mikroorganizmus található, amelyekkel szinte szimbiózisban élnek együtt.

Amennyiben nincs rendben a bélflóránk, vagyis nem egészséges, akkor ez gátja lehet a B12-vitamin felszívódásának. Idősebbeknek pedig fokozottabban ügyelniük kell ennek a vitaminnak a bevitelére, hiszen a bél felszívóképessége a korral jelentősen lecsökken. A kalcium megtámogatja, elősegíti, hogy a B12-vitamin fel tudjon szívódni, így kalciumban gazdag ételeket is érdemes emellett a vitamin mellett fogyasztani.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Vitaminokról  
A narancsolajról
  2018-02-02 11:04:39, péntek
 
  A narancsolaj rendkívül sok pozitív hatással rendelkezik. Gyulladást csökkent, de antidepresszáns, görcsoldó, vizelethajtó, nyugtató és antiszeptikus hatásairól is ismeretes. A narancsolaj hatóanyagai a limonén, a terpénalkohol és az aldehid.

A narancsolajnak számos egészségre gyakorolt pozitív hatása ismeretes. Az egyik legjobb tulajdonsága, hogy erősíti a gyomrot és javítja az étvágyat. Emellett emésztési panaszok esetén is be lehet vetni. Megszünteti a hányingert és az émelygést. A puffadás egy nagyon kellemetlen emésztési probléma, azonban a narancsolaj ezen a problémán is segíteni tud.

Ha gyakran nyugtalan és feszült, akkor is érdemes ezt az olajat kipróbálni, ugyanis erősíti az idegeket, fokozza a kellemes hangulatot és jó közérzetet biztosít. Mivel egy kitűnő afrodiziákum, ezért lehet alkalmazni még merevedési problémák és csökkent szexuális vágy esetén is. A szorongásos és a depressziós tüneteket is enyhíti, ezért jó lehet az aromaterápiás alkalmazása azok számára, akik gyakran szenvednek hangulatingadozástól. A narancsillóolajos aromaterápiás kezelés a kognitív funkciók javulását is elősegíti.

A narancsolajat lehet használni külső és belső gyulladás esetén is. Mivel antiszeptikus hatással is rendelkezik, így sebek kezelésére és fertőtlenítésére is lehet használni. Hatékonyan bánik el a kórokozókkal és a sebet is fertőtleníti.

Vízhajtó hatással is rendelkezik, így is segít a méreganyagok szervezetből történő kiürülésében. Emellett segít fenntartani a normális anyagcserefolyamatokat és az immunitást is növeli.

A narancsolajat egyaránt lehet használni száraz és zsíros bőrre. Mivel javítja a vérellátást, ezért narancsbőr esetén is eredményesen be lehet vetni. Szervezetünkben méreganyagok halmozódhatnak fel, amely kiürülését ez az olaj lehetővé teszi, mivel elősegíti a verítékezést. Az olaj remek bőrnyugtató hatással rendelkezik, de a bőrgyulladásokkal is eredményesen veszi fel a harcot.

Ezt az olajat a háztartásban is be lehet vetni, hiszen remekül elbánik a kellemetlen szagokkal és nagyszerűen fertőtlenít, így a konyha és a fürdőszoba takarítása során nem szabad róla elfeledkezni. A narancsolaj illatát a legtöbb rovar és bogár egyáltalán nem kedveli. Amennyiben egy vattapamacsot átitat narancsolajjal és a rovarok vonulási útjába helyezi, hamarosan nem kell a hívatlan látogatóktól rettegnie.

Ebből az olajból fürdővizünkbe is csepegtethetünk. Így nemcsak a bőrünk lesz illatos és bársonyosan puha, de ily módon is megtapasztalhatjuk nyugtató hatását. Az biztos, ha narancsolajos fürdővízben töltünk el legalább húsz percet, úgy az alvással sem lesznek gondjaink. Lefekvés előtt öblögethetünk is vízben elkevert narancsolajjal, hiszen antibakteriális hatással is rendelkezik.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Szabadság
  2018-02-02 08:27:42, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Szépek, kedvesek  
Szép hölgy
  2018-02-02 08:26:42, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Szépek, kedvesek  
Sárgaruhás hölgy szélben
  2018-02-02 08:25:39, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Szépek, kedvesek  
Sárgaruhás hölgy
  2018-02-02 08:24:15, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Szépek, kedvesek  
Víz alatt
  2018-02-02 08:16:56, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Szépek, kedvesek  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2018.01 2018. Február 2018.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 270 db bejegyzés
e év: 1532 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3717
  • e Hét: 13831
  • e Hónap: 27580
  • e Év: 232281
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.