Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
Iványi Gábor: meggyőződésem, hogy régóta börtönben kellene l
  2018-02-08 20:52:11, csütörtök
 
  Iványi Gábor: meggyőződésem, hogy régóta börtönben kellene lenniük

2018-02-07


Iványi Gáborral, a Magyar Evangéliumi Testvérközösség és az Oltalom Alapítvány vezetőjével készült interjú, a 168 óra online oldalán jelent meg.
A lelkész úgy gondolja, nem létezik olyan szörnyűséges kor, amikor belül ne lehetne békét teremteni.

És ebbe belefér az is, hogy kicsavarják az ember kezéből egyik-másik fontos ügyét.:

“De ettől nem omlunk össze, hanem valahogyan kivárjuk, amíg majd ők összeomlanak. És akkor újrakezdjük, újra fogjuk építeni, amit most eltapostak. Amikor a régi kedves gyermekkori olvasmányunkban Rácz tanár úr szőnyeg szélére állítja a gittegyletet, Nemecsek közben kikaparja egy frissen berakott üveg gittjét. Tudom, a gittegylet kifejezésnek más az üzenete, de ebben a könyvben mégis sok minden benne van arról: vannak az életben számunkra fontos és kedves dolgok, amelyeket nem engedhetünk elveszni akármilyen Rácz tanár úr kedvéért sem. És hol vannak ezek Rácz tanár úrhoz képest..."

Iványi Gábor: meggyőződésem, hogy régóta börtönben kellene lenniük


Úgy látja, az ember nagyon nehezen ússza meg, hogy ne teljen el a szíve kemény haraggal azok felé, akik visszaélnek mások nyomorúságával és kiszolgáltatottságával, akik folyamatosan gúnyt űznek a törvényalkotásból:

" Békét kell teremteni, annak minden buktatójával együtt, ahhoz, hogy kibontakozzanak jó ügyek. Mert ilyenkor csak túlélni tudunk, vagy vigasztalni, vagy szökni. Nem normális állapot ez, ahogyan az sem, hogy valaki újabb és újabb ellenségeket keres. És ha már nincs parlagfű, már az összes fát kivágta, már mindent agyoncsapott, ami szerinte nem volt megfelelő, már elfogytak a rendőrök, a fogyatékkal élők, a kórházak, az iskolák, az egyházak, még a bizniszek is - hiszen ma már világosan látható, hogy kikkel üzletel az állam, így az is, hogy mi a valódi bizniszegyháziasság -, tehát amikor már minden elfogyott, akkor nem marad más, mint hogy önmagát tekinti alapvető ellenségnek, és maga ellen kezd küzdeni."

Beszélt arról, hogy a holokauszt idején mindenki cselezve próbált szökni, menekülni, túlélni, de amíg koncentrációs táborok létre nem jönnek újra, addig az embernek igenis bele kell mondani a társadalom és a hatalom arcába, hogy itt visszaélnek a jogalkotás ethoszával! Ki kell mondani, hogy csalással jutnak hatalomra, hogy a másféle hangok elhallgattatásával manipulálják az embereket, s hogy ez bűn:

" Meggyőződésem, hogy régóta börtönben kellene lenniük, s hosszú időn át töprengeniük azon, szabad-e elárulni szövetséges társakat, tönkretenni nemzeteket vagy épp meghiúsítani a kiszolgáltatottak reményeit. Hosszasan sorolnám, hogy még miket nem szabad tenni. Amit megtettek. Ilyesmin viszont az ember csak akkor kezd gondolkodni, amikor egy kétszer három méteres helyiségben rója a köröket, nem ugráltatja maga körül a hadseregét, és nem ápol olyan hagymázas elképzeléseket, hogy először Európa ura lesz, aztán pedig már az egész világnak ő fog diktálni."

Hangsúlyozta, el kell mondani, hogy súlyos szegénység van.

Akkor is, ha nekik nem tetszik ezt hallani. Ha az ember nyíltan beszél, közvetítse a hatalom felé a valóságot, a civil világ kritikáját:

" Nem szabad mindent eltűrni azért, hogy kitalált programjainkat végrehajthassuk. Nem. El kell mondani, hogy ami itt történik, az bűn, az szégyellni való dolog! És ha ezért bosszút állnak, akkor meg kell találni egy másik oldalról az utat. Mert nem fogunk tétlenek maradni. Nem kell félni, mert a Jóisten emeletekkel magasabban lakozik, és nevet ezeken, akik lába zsámolya alatt istenkednek. Nem kell félni tőlük, mert megölhetnek, de nem árthatnak nekünk. Rengeteg eszközük van, hogy tönkretegyék és eltapossák azt, aki ellenük szegül, de nincs minden eszköz a kezükben. Éppen ezért nem is lehet velük elvtelen együttműködéseket vállalni."

Kiemelte, amire pedig ma már az Európai Uniónak is rá kellene ébrednie: ha hagyják ezeket garázdálkodni, s finanszírozzák, nem a magyar társadalom jár jól, csak a társaság, amely inkább veszni hagyja az olyan pénzeket, amiket nem tud ellopni:

" Ugyanez a helyzet a norvég alapnál, ahol tíz százaléka a forrásnak kerülhet a civilekhez, a másik kilencven fölött pedig a magyar állam diszponál. Hát inkább ne küldjék a kilencven százalékot, én legutóbb is ezt javasoltam. Mert jobbat tennének Magyarországnak, ha nem hagynák, hogy ezek elsíbolják. Én ezt mondtam."


https://zarojel.hu/ivanyi-gabor-meggyozodesem-hogy-regota-bortonben-kellene-lenni uk/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán és Putyin játszmáját egyre nagyobb aggodalommal figyel
  2018-02-08 20:50:39, csütörtök
 
  Orbán és Putyin játszmáját egyre nagyobb aggodalommal figyeli Amerika

Káncz Csaba, 2018. február 08., 08:49
Privátbankár.hu

A hazai politikai osztály képtelen arra, hogy elszámoljon a rendszerváltást megelőző pártállami, szovjet megszállással járó évtizedekkel. A washingtoni konzervatív agytröszt szerint a magyar miniszterelnök nem véletlenül tartozik Moszkva legszorosabb szövetségesei közé.



105 éve ezen a napon született Apró Antal, a 20. század egyik meghatározó magyar politikusa, egyben a Szovjetunió első számú bizalmi embere az országban. Apró egy 19 éves szakácsnő törvénytelen gyermekeként jött a világra és 18 évesen már tagja lett az illegális kommunista pártnak, 1936-ban ellenzéki sajtó terjesztése miatt letartóztatásra került és a szegedi Csillag börtönben töltötte le hat hónapos büntetését.

A Szovjetunió bizalmi kádere

Kartasov szovjet állambiztonsági tanácsadó 1950-es feljegyzéséből kiderül, hogy ,,1942-1944-ben, a fasiszta rezsim idején Apró legálisan élt Budapesten és megtagadta, hogy segítsen a pártnak." Hogy miért nem sorozták be a hadseregbe, az a mai napig rejtély. 1945-től ennek ellenére MKP-s országgyűlési képviselővé választották. A forradalom alatt, 1956. november 1-jén találkozik Jurij Andropov szovjet nagykövettel - akit majd 1967-ben neveznek ki a KGB élére Moszkvában - és Aprót másnap a tököli szovjet katonai bázisra viszik. 1957-ben már a Minisztertanács elnökhelyettese.

Személyesen felügyeli Nagy Imre és mártírtársainak koncepciós perét és 1958. június 17-én ő jelenti be a Parlamentben kivégzésüket. A Szovjetunió igazi bizalmi kádere az országban, ennek révén 31 éven keresztül tagja a Politikai Bizottságnak. Magyar részről ő írja alá a ,,Barátság I." kőolajvezeték megépítésének szerződését és az atomerőmű-programmal kapcsolatos dokumentumokat. Gyermekei is az államhatalom szürke eminenciásai lettek: Apró Piroska 1994-ben Horn Gyula miniszterelnök kabinetfőnöke, míg az ifjú Apró Antal az 1980-as években a kémelhárítás főnöke lett.

Az ellenőrizetlen hálózat régi elkötelezettségei

Mindezt és hasonló családtörténetek feldolgozását akár a történészekre is bízhatnánk, de nem tehetjük. A hazai politika ugyanis képtelen arra, hogy elszámoljon a rendszerváltást megelőző pártállami, szovjet megszállással járó évtizedekkel. Márpedig Széky János vezető publicista megítélése szerint van egy ellenőrizhetetlen magyar »mélyállam« (deep state) a veterán kommunista állambiztonságiak hálózatára épülve, a ,,jogállami" felszín alatt. Ez a szervezett bűnözést és a fociultrákat ugyanúgy használja, mint a köztiszteletben álló hivatalnokokat, a szakértőket és a médiafigurákat. Széky szerint legkésőbb 2013 óta teljesen nyilvánvaló, mekkora bajok lehetnek abból, hogy az ellenőrizetlen hálózatnak a régről való orosz (szovjet) kapcsolatai is ellenőrizetlenek.
Káncz Csaba
Káncz Csaba

A magyar miniszterelnök 2014. január 5-én Moszkvában úgy kötötte meg a Paks II. megállapodást hatástanulmányok nélkül, hogy arról előzetesen nem tudott a Fidesz országgyűlési frakciója, de még a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal vezetője sem. Máig nyitott kérdés, hogy történt-e komoly nagyságrendű visszaosztás orosz részről a magyar GDP 13 százalékát felemésztő projekt levajazásakor, amelyről pedig egyes körök azt rebesgetik Budapesten, hogy ez több százmilliárd forintot tett ki? Ezután jött el 2014 nyara, amikor a hazai Külügyminisztérium állományából legfelsőbb politikai utasításra több száz, többnyire nyugati elkötelezettségű diplomatát rúgtak ki, helyükre pedig kulcspozíciókba a szovjet diplomáciai akadémián végzettek kerültek.

Csodálkozhatunk-e ezek után, hogy a tekintélyes Politico forrásai szerint a NATO-nál már nem bíznak Magyarországban, és nem szívesen osztanak meg hazánkkal érzékeny információkat? Vagy amikor a washingtoni American Enterprise Institute (AEI) nevű konzervatív agytröszt a napokban úgy vélekedik, hogy a magyar miniszterelnök nem véletlenül tartozik Moszkva legszorosabb szövetségesei közé. ,,A Fidesz-kormány különösen sokat tett azért, hogy fokozza energiafüggőségét Oroszországtól. Nagy hiba volna félreértelmezni Közép-Európában az ,,elitellenes lázadók" igazi törekvéseit, mert ezek a politikusok mind inkább tekintélyelvűek és Moszkvához hűek, nem a Nyugathoz."

Káncz Csaba jegyzete


http://privatbankar.hu/makro/orban-es-putyin-jatszmajat-egyre-nagyobb-aggodalomma l-figyeli-amerika-316149
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Átállások
  2018-02-08 20:41:21, csütörtök
 
 
Átállások

Népszava|2018. febr 8. 06:12


Várható volt, hogy az úgynevezett választási kampány nem lesz nagyon szép.

(Azért ,,úgynevezett", mert 1. a választási rendszer igazságtalan, 2. az állam - és NEM a kormánypárt - minden erőforrását bevetik Orbán Viktor újabb választási győzelme érdekében, 3. a kormánypárt anyagi és médiafölénye elsöprő, 4. az ellenzék csak egységesen érhetne el jó eredményt, ez pedig lehetetlen, 5. a kormánnyal elégedetlen közvélemény passzív, beletörődő és tájékozatlan.)

Ezt tovább csúfítja néhány baloldali ,,arc" átállása.

Hátraarc.

Ami először föltűnt nekem, az egyik kitűnő kollégám, Galló Béla társadalomkutató és politikatudós (régi, meggyőződéses baloldali ember) fölbukkanása jobboldali médiákban, mindenekelőtt a kormánypropagandát sugárzó állami televízióban, ahol most ő a Fidesz-KDNP baloldal-szakértője. Ismerve korábbi nézeteit és elkötelezettségét, ez megdöbbentő.

Kevésbé megdöbbentő - hiszen ez tisztán üzleti ügynek látszik - Lévai Katalin volt szocialista miniszter és európai képviselő bemutatkozása egy fideszes kamupárt élén, akinek az a küldetése, hogy a választókerületében esélyes balközép jelölttől szavazatokat vegyen el, a választók megtévesztésével: merthogy ő ,,baloldali" jelölt. Vadonatúj pártocskája tán minden körzetben indul, egy másik jelöltje az MSZP-ből kizárt, Fidesz-kollaboráns kerületi önkormányzati képviselő. (Egy másik, szintén az MSZP-ből kizárt férfiú indul, úgyszintén ,,baloldali"-ként a hódmezővásárhelyi polgármester-választáson a közös ellenzéki jelölttel szemben.)

Megjegyezzük, ugyancsak ,,baloldali" színekben szokott hasonló, a Fidesz-KDNP-nek hasznos célzattal szerepelni különféle választásokon Thürmer Gyula szélsőputyinista, kamu-,,kommunista" (jelszavaiban már-már szélsőjobboldali) munkáspártocskája is. El szokott vinni egy-két tucat szavazatot.

De érte nem kár.

Csak a választókért, akiket a jogos viszolygás ettől az egésztől majd arra indít, hogy szavazás helyett inkább kirándulni menjenek április 8-án.

Tamás Gáspár Miklós


http://nepszava.hu/cikk/1152262-atallasok
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Borsodban több munkanélküli van, mint 6 nyugati megyében öss
  2018-02-08 20:21:56, csütörtök
 
  Borsodban több munkanélküli van, mint 6 nyugati megyében összesen

Pap Szilárd István
ma 7:30

Bár a kormány folyamatosan a (majdnem) teljes foglalkoztatottsággal és az alacsony, 3,8 százalékos munkanélküliségi rátával büszkélkedik, a valóság ennél sokkal lesújtóbb. A számokon egyrészt sokat javít a 180 ezer közmunkás és a külföldön dolgozó százezrek. Emellett a győzedelmes országos számok elfedik, hogy az ország egyes régióiban csöppet sem rózsás a helyzet.

A Napi.hu összegyűjtötte a foglalkoztatottság szempontjából legjobban és legrosszabbul teljesítő településeket. 2017 végén 55 olyan település volt, ahol egyetlen regisztrált álláskeresőt sem találhatunk, és 37 olyan, ahol a lakosság legalább ötöde munkanélküli.

Egy olyan település van, ahol a lakosság több mint 40 százaléka munkanélküli: ez Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Csenyéte, ahol a munkaképes lakók 40,78 százaléka regisztrált álláskereső. Három másik településen pedig 30 százalékot meghaladó az álláskeresők aránya.

Fontos hozzátenni, hogy a legjobban teljesítő települések egy jelentős részében sem a fényes gazdasági helyzet a jellemző, hanem inkább a fiatalok teljes elvándorlása miatt jön ki a “teljes foglalkoztatottság".

A számok megerősítik az óriási regionális különbségeket. Borsodban például tízszer annyi álláskereső van, mint Győr-Moson-Sopron megyében, sőt hat nyugati megye - Vas, Komárom-Esztergom, Tolna, Győr-Moson-Sopron, Fejér és Veszprém - összesített számait is meghaladja BAZ megye.

A munkanélküliek aránya egyébként Nógrád megyében a legnagyobb (7,58 százalék), ezt követi Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg (7,36), a negyedik legrosszabb helyzetben pedig Somogy megye van (6,41 százalékkal). A másik oldalon az észak-nyugati megyék állnak, ahol az álláskeresők aránya még a 3 százalékot sem éri el.

(Napi.hu)


https://merce.hu/2018/02/08/borsodban-tobb-munkanelkuli-van-mint-6-nyugati-megyeb en-osszesen/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Most Orbán kap koki után sallert: A civiltörvény ellen is pe
  2018-02-08 19:56:17, csütörtök
 
 
A nyugati politikusok agya azért kicsit másképp jár és roppant türelmesek de ezt a szaros gumicsizmás kelet-európai parasztot szép lassan a sarokba szorítják. Elfogyott a türelem.

--------------------------------------------------------------------------------- ------------------------

2018. február. 08. 10:20 2018. február. 08. 10:41 Itthon


Most Orbán kap koki után sallert: A civiltörvény ellen is perre megy a bizottság


Pálmai Erika


A külföldről támogatott civil szervezetek ügyében is beperelte Magyarországot az Európai Bizottság.

Megérkezett az Európai Bizottság Magyarország elleni keresete az Európai Unió Bíróságára a civiltörvény ügyében

- tudatta a luxembourgi székhelyű testület. Az Európai Bizottság júliusban kezdett kötelezettségszegési eljárást a ,,külföldről támogatott szervezetek átláthatóságáról" szóló magyar szabályozás miatt.

A bizottság szerint a törvény indokolatlanul beavatkozik az Európai Unió Alapjogi Chartájában foglalt alapvető jogokba, különösen az egyesülés szabadságához való jogba. Emellett akadályozhatja a civil szervezeteket az adománygyűjtésben, korlátozva a képességüket a feladataik ellátásában, továbbá indokolatlanul és aránytalanul korlátozza a szabad tőkemozgást, elrettentő hatása lehet a külföldi adományokra, valamint a törvény a magánélet és a személyes adatok védelméhez való jog tiszteletben tartása tekintetében is aggályokat vet fel.

A kormány augusztus közepén reagált az Európai Bizottság kritikájára, de nem sikerült kimagyaráznia magát, így jutott a kötelezettségszegési eljárás bírósági szakba.

Január közepén az Alkotmánybíróság is megkezdte a civiltörvény vizsgálatát. A külföldről támogatott civil szervezetek megbélyegzéséről szóló jogszabályt az ellenzéki képviselők mellett 23 civil szervezet is megtámadta.

Múlt héten a Lex CEU miatt indult per Magyarország ellen.


http://hvg.hu/itthon/20180208_A_civil_szervezetek_ugyeben_is_elfogyott_az_Europai _Bizottsag_turelme#utm_source=hvg_daily&utm_medium=email&utm_campaign=new sletter2018_02_08&type-id=HvgDaily&user-id=572662BE&utm_content=n ormal
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ezt képzelje! Hazudott a fideszes képviselő a választóinak
  2018-02-08 07:08:31, csütörtök
 
  Az a baj, hogy a fidesz bedob egy efféle hírt, az agyhalottakat pedig egycsapásra befolyásolja. Hiába ide per, meg N1Tv riport, azt már alig nézik meg az emberek. Meglett a lebutítás erdeménye, annyi hülye van az országban, hogy abból kiút már aligha van. A fidesz részéről ez tuti, hogy egy taktika, inkább fizetik a pereket, de a terjesztett hazugás a buta birkák agyában marad, hogy rohadjaon meg az összes szarházi fideszes, és a marhája is, aki nem megy el szavazni.

2018. 02. 07. 20:44

Ezt képzelje! Hazudott a fideszes képviselő a választóinak

Pócs János, a Jászság fideszes képviselője a helyi televízióban azt állította, hogy a Jobbik visszalépteti jelöltjét a Demokratikus Koalíció javára. Szerinte ezt a Gyurcsány-Vona paktum tartalmazza.

Az N1TV megszólaltatta Pócs Jánost, és a hazugságba kevert jobbikos országgyűlési képviselőjelöltet, Budai Lórántot is.

https://youtu.be/vq67Pw4Mgn8




https://alfahir.hu/2018/02/07/pocs_janos_hazugsag_jobbik_fidesz_budai_lorant
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
"Polt börtönbe kerül, ha elsikálja Tiborc csalási ügyét"
  2018-02-08 07:00:01, csütörtök
 
 
"Polt börtönbe kerül, ha elsikálja Tiborc csalási ügyét"


2018. February. 07. 14:23


A kormányváltás után Polt Péter, fideszes legfőbb ügyésznek mindenképpen mennie kell, de ha megpróbálja elsikálni Orbán vejének csalási botrányát, ő maga is börtönbe fog kerülni - írja közleményében Varju László országgyűlési képviselő, a DK alelnöke.

Nyilvánosságra került az EU csalás elleni hivatalának, az OLAF-nak jelentése az ELIOS nevű cégről. Ennek a társaságnak volt tulajdonosa Orbán Viktor veje, Tiborcz István, és ez volt az a társaság, amelyik letarolta az önkormányzatok által kiírt uniós finanszírozású közvilágítás-fejlesztési pályázatokat. A jelentés 35 pályázat esetében tárt föl komoly szabálytalanságokat, felmerül a szervezett bűnözés gyanúja is.


Az OLAF azt javasolja, hogy az Európai Bizottság mindezért 13 milliárd forinttal büntesse Magyarországot.



Először a Demokratikus Koalíció tette szóvá, hogy mit művel Orbán veje a világítási biznisszel. A DK európai parlamenti képviselői hívták fel az OLAF figyelmét az ügyre, ezt követően indult meg az az uniós vizsgálat, amelynek gyalázatos eredménye most nyilvánosságra került.


A kormányváltás után Polt Péter, fideszes legfőbb ügyésznek mindenképpen mennie kell, de ha megpróbálja elsikálni Orbán vejének csalási botrányát, ő maga is börtönbe fog kerülni - írja közleményében Varju László országgyűlési képviselő, a DK alelnöke.

Forrás: Sztárklikk


http://sztarklikk.hu/kozelet/polt-bortonbe-kerul-ha-elsikalja-tiborc-csalasi-ugye t/334019
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Varga Zoltán: Rövidesen ülni fogtok b@szki!
  2018-02-08 06:57:01, csütörtök
 
  Varga Zoltán: Rövidesen ülni fogtok b@szki!

Városi Kurír
február 7, 2018 13:25



Varga Zoltán: Rövidesen ülni fogtok b@szki!

A 24.hu birtokába került az OLAF jelentése. Az Elios Innovatívhoz kötődő közbeszerzések közül a vizsgált 35 projekt mindegyikében felmerült a visszaélés gyanúja, de az esetek felében, 17 pályázatnál egyenesen úgy találta az OLAF, hogy szervezett csalási mechanizmust építettek ki.

A pályázatoknál visszatérő ,,rendszertelenségek" jelentkeztek, amelyek ismétlődése miatt szervezett csalást gyanít az OLAF.

Varga Zoltán, a DK képviselője közösségi oldalán rettentő mérges, felháborodott posztot tett közzé:
“Nem történt semmi!

Ne álljanak meg bámészkodni, mindenki tolja tovább a piros biciklijét!

Tiborcz István, született Orbán Ráhel férje, 27 éves milliárdos kastélytulajdonos, nemzeti közvilágítás hozzáértő, hites foglalkozását tekintve az első Orbán unoka nemzője, nem lopott!
És nem lopott Matolcsy sem, Kósa sem, Lázár sem, Rogán sem, Farkas Flórián sem, Szijjártó sem, a suvernyák gázszerelő sem, Orbán családja sem, és Orbán sem. Az főleg nem! Bűnszövetkezetben sem!

Szerintük.

Szerintünk meg nincs az a Polt Péter, de még az Isten sem, aki meg tudja akadályozni, hogy meg ne bukjanak!

Rövidesen ülni fogtok baszki! És ha már Polt így szóba került, sanszos, hogy Polttal együtt!

Mind! Sokat!"

Különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás, ha bűnszövetségben vagy üzletszerűen követik el, 5 évtől akár 10 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető. A csalás elleni hivatal nem magányos résztvevőket fedezett fel a történetben, hanem egész hálózatot, az Elios Innovatívval tulajdonosi vagy személyi szálakon összekapcsolható cégeket és tanácsadókat. A csalás elleni hivatal azt javasolja, a magyar hatóságok vizsgálják meg azt is, a történtek nem felelnek-e meg a szervezett bűnözés feltételeinek is.


https://varosikurir.hu/varga-zoltan-rovidesen-ulni-fogtok-baszki/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
100 milliárdot toltak saját cégükbe a Matolcsy-alapítványok
  2018-02-08 06:55:46, csütörtök
 
  100 milliárdot toltak saját cégükbe a Matolcsy-alapítványok


D. Kovács Ildikó

újságíró. 2018. 02. 06. 10:13

2017 végén vállalati kötvény formájában közel 100 milliárdot tettek saját cégükbe a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alapítványai, így már összesen 150 milliárd forintot tettek bele vállalalati kötvények formájában - többek között ez derült ki azokból az adatokból, amelyet a vagyonkezelőjük, az Optima Zrt. adott ki közérdekűadat-igénylésben a Zoom.hu-nak. Az alapítványok összvagyona 268,5 milliárd forint volt, azt azonban nem tudni, hogy pontosan hogyan fektették be a pénzüket, mert az alapítványok cégei ezt nem árulták el.

A pénzek átcsoportosítására a lap szerint magyarázat lehet az a nagyszabású ingatlanfejlesztés lehet, amely Budapesten, a Váci úton készül. Ahogy arról korábbi cikkünkben írtunk, az új negyedben 150 ezer négyzetméter iroda épül, a fennmaradó 50 ezer négyzetméteren üzletek, szolgáltatói bázisok, lakások, új, revitalizált közterek, parkok is lesznek majd.
Budapest, 2017. november 28. Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke beszédet mond az Ázsiai Pénzügyi Együttmûködési Szövetség (AFCA) kétnapos pénzügyi csúcstalálkozójának megnyitóján a Magyar Nemzeti Bankban 2017. november 28-án. MTI Fotó: Kovács Tamás
Matolcsyék luxuslakásokat építhetnek a Váci út környékére
Berobbannak a lakáspiacra a jegybanki alapítványok, és ők delejezik Budapest egyik legnagyobb ingatlanberuházását.

A Zoom.hu emlékeztet arra, hogy a Pallas Athéné alapítványok már 2017 óta tartanak Optima-papírt, illetve az alapítványok birtokában van 46 milliárd forintnyi kötvény egy sor Optimum nevű kft.-től (Alfa, Béta, Delta, Omega, Penta). Továbbá az alapítványok 20 milliárd forint hitelt adtak a Matolcsy György jegybankelnök unokatestvéréhez és Mészáros Lőrinchez köthető MKB Banknak.

Kiemelt kép: MTI/Máthé Zoltán

https://24.hu/kozelet/2018/02/06/100-milliardot-toltak-sajat-cegukbe-a-matolcsy-a lapitvanyok/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2018.01 2018. Február 2018.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 285 db bejegyzés
e év: 1581 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 471
  • e Hét: 6223
  • e Hónap: 9968
  • e Év: 163464
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.