Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
Bödőcs Tibortól tanul a propaganda - csak ők komolyan is gon
  2018-02-09 18:49:53, péntek
 
  Bödőcs Tibortól tanul a propaganda - csak ők komolyan is gondolják

2018. február 08. - ashwood

Nem érdemes külföldre menni, mert ott rossz az idő - ilyen szövegekkel akarja itthon tartani a fiatalokat az Orbán-kormány egyik szervilis fiókszerve. Ha Bödőcs mondaná, jót kacagnánk - de ezek komolyan gondolják.

"A magyar örökség korszerű újrafogalmazása, a jelen és az eljövendő nemzedékek támogatása, a nemzeti összetartozás erősítése és a külhoni magyarság erőforrásainak vizsgálata" érdekében hozta létre Orbán Viktor a Nemzetstratégiai Kutatóintézetet. A hvg.hu talált rá e kormányt kiszolgáló, szervilis intézmény tavalyi kiadványára, a 115 oldalas Menjek vagy maradjak című kötetre. Ahogy a cím is sugallja: arra tettek kísérletet, hogy egy sehol nem terjesztett, de államilag bő kézzel támogatott kötetben győzzék meg a magyar fiatalokat arról, hogy jobb idehaza, mint a világ bármely más pontján.

És innen már feleslegessé vált minden szócséplés. Bödőcs Tibor híressé vált érvei, a teljesség igénye nélkül:

- Magyarország a bicikliútnak az a része, ahol nem kell tekerni.

- Magyarország az, hogy nem koccintunk sörrel,

- hogy állva a himnuszt,

- hogy hétfőre, azt ígérték, kész lesz.

- A magyarságban a részvétel a fontos.

- Itt jut a legtöbb stadion egy Nobel-díjasra.

- Hol születik még ennyi olimpiai bajnok az éves csapadékhoz képest?

- Lehet, hogy vannak magasabb hegyek, mint a Kékes-tető, csak nincsen semmi értelműk.

- Mert nem az van, hogy nincs tengerünk, hanem hogy nem kell.

- A magyar nők, asszonyok szebbek, mint a bolgár férfiak.

- Apád nem bírja egyedül a szőlőt.

- Nézd meg anyád viszereit az Instagramon.

https://youtu.be/Gf1csquQuL0


A Nemzetstratégiai Kutatóintézetet pedig ezzel érvel a maradás, illetve a hazatérés mellett:

- Mi egy csodálatosan szép természeti adottságokkal rendelkező régióban élünk. Mindent összevetve a Föld lakosságának legjobb körülmények között élő 10%-hoz tartozunk.

- Aki elmegy, annak hiányozni fognak a hegyei, a Kárpátok szépsége pedig felbecsülhetetlen, nem szabad lemondani róla.

- Észak-Európában állandó a szél és a hideg, sok az eső, kevés a napsütés.

- Akinek külföldön születik gyereke, az bevándorló lesz.

- Külföldön drága a sör és a kávé, bezzeg idehaza.

- Ha mindenki kivándorol, nem marad, aki leszedné a termést.

- Van internet itthon is, nem kell kivándorolni, mert a világháló segítségével nem maradunk le semmiről.

- A kivándorlás mellett döntő fiatalok túlnyomó többsége alig számol az otthon hagyott rokonok őszinte szomorúságával. Azzal a hálátlansággal is, hogy a szülők időskori rászorultságának esetén a kitelepült nem fog tudni gondoskodni róla.

Vajh létezik-e oly, ribizliszemenként szétgurult hunmorzsalék, akit ez nem győz meg?



http://b1.blog.hu/2018/02/08/bodocs_tibortol_tanul_a_propaganda_csak_ok_komolyan_ is_gondoljak
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán Ráhel: Ezt nem gondoltam volna a férjemről
  2018-02-09 18:30:09, péntek
 
 
Orbán Ráhel: Ezt nem gondoltam volna a férjemről

By
Patkó Bandi -
2018-02-09


“Nagyot csalódtam Pistiben, én nem ilyen családban nőttem fel" - kezdi döbbenetes vallomását Rasi, Orbán Viktor lánya.

Láthatóan megviselte a Tiborcz családot az OLAF-jelentés, amelyből úgy tűnik, hogy Tiborcz István bűnszövetségben, maffia módszerekkel nyert el többmilliárdnyi EU által finanszírozott közbeszerzést. Ha beigazolódnak a vádak, 13 milliárd forintot kell visszafizetnie Tiborcz volt cégének.

A Tiborcz család eddig nem kommentálta az eseményeket, de Ráhel asszonynál most valami, úgy látszik, végleg eltörött.

szegeny rahel
Kidoboltatik

“Hát hogyan fogunk megélni, ha 13 milliárdot vissza kell fizessünk? Már most is csak a rosszabbik Pick szalámit veszem, a gyereket meg ki fogják nevetni a bölcsiben, hogy csak nyomógombos játéktelefonja van" - olvasható Orbán Ráhel Facebook bejegyzésében.

Nagyot csalódtam Pistiben, én nem ilyen családban nőttem fel. Nálunk nem szokás csalni meg lopni. Apukám is csak nagy nehezen kuporgatja össze a pénzét, de minden fillérrel el tud számolni, ahogy azt a legutóbbi vagyonnyilatkozatában is megtette. Nagypapám is világéletében egyszerű kőfejtő volt, kétkezi munkás, a mészkő a mindene, az Isten megáldja a kezét. De a szomszédságunk is, mind jóra való ember volt. Emlékszem Lőrinc bácsi is ment egész nap, segítette a nyugdíjasoknak bekötni a gázt, a vízt. Ha látta, hogy valaki egyik napról a másikra él, akkor pénzt sem kért a munkájáért. Hát így éltünk mi, erre jön Pisti, és állami megrendeléseket nyúl le úgy, hogy a haverja írja ki a közbeszerzés feltételeit, majd azoknak a feltételeknek csak Pisti cége tud megfelelni. És így lopja el a közpénzt! Ez felháborító. Miért csináltad ezt Pisti? Mit tettél velem, velünk? És a pöcsöd is kicsi.

- zárja szívszaggató sorait Rasi.


http://hircsarda.hu/2018/02/09/orban-rahel-ezt-nem-gondoltam-volna-a-ferjemrol/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ne relativizáljuk! Orbán lassan ott tart, hogy az ember szín
  2018-02-09 12:28:06, péntek
 
  Ne relativizáljuk! Orbán lassan ott tart, hogy az ember színe fehér, hogy keresztény és magyarul beszél
H. A. | Ma | 10:03

És azok a lassú népvándorlási tapasztalatok, amelyeket ma Nyugat-Európában látunk, ha egy hozzátok hasonló nagyvárosba (sic!) elmegyünk, azokban megmondom őszintén én semmit vonzót nem találok. Akkor se, hogyha valami okosok kitalálták azt, hogy a sokszínűség az egy érték. A sokszínűség nem érték. A sokszínűség egy tulajdonság. Az érték az más, mást jelent. És miután tulajdonság, egyik tulajdonság és a másik tulajdonság az nem sorolandó különböző erkölcsi kategóriákba. A sokszínűség semmivel sem értékesebb, mint az egyívású közösségnek a képe. Attól, hogy valami színes és sokszínű, nem értékesebb, mint az, ami meg nem az. És nagyon fontos, hogy ezen megvessük a lábunkat. (...) Ki kell mondanunk, hogy nem akarunk sokszínűek lenni úgy, hogy összekevernek bennünket, a saját színűnket, a saját hagyományunkat, a saját nemzeti kultúránkat összekeverik másokkal, ezt nem akarjuk. Egyáltalán nem akarjuk. Nem akarunk sokszínű ország lenni, olyanok akarunk lenni, mint amilyen 1100 alatt mi itt a Kárpát-medencében lettünk

- ezt préselte ki magából tegnap a Megyei Jogú Városok Szövetsége közgyűlésén az ország- és nemzetvezető és önjelölt egyélőisten. Nem, nem arról akarok beszélni, hogy látták azt a szétcsúszott fejet, azokat a véreres szemeket, hallották azt az önelégült kappanhangot, amit kizárólag olyankor ölt magára, amikor a sajátjai között, otthonosan lubickol, mert pontosan tudja, hogy bármit mondhat, szemek sem rebbennek, arcizmok sem rándulnak.

Nem, nem erről akarok beszélni, hanem erről a visszatérő nem balladai motívumról, amelyik újra meg újra, egyre ocsmányabb formában könyököl ki ennek az emberszerű lénynek az arcából. Nem, nem arról akarok beszélni, hogy látták azt a félrészeg, félművelt téeszelnök-imitátort, aki a zárszámadáson osztja az észt és már csak a műbőr kalap hiányzik a fejéről? Azzal a téeszelnökkel semmi baj nincs, az a baj, hogy ez itt viszont nem egy téeszelnök, hanem állítólag egy európai ország miniszterelnöke.

Meg sem próbálok úgy tenni, mintha először hallanám ezeket a lábszagú, félelmetes, bűzös gondolatokat, ellenben felkérem az önkéntes rajongókat és bálványimádókat: ha egy mód van rá, kíméljenek meg attól, hogy a szóhasználatba kapaszkodva megpróbálják elmagyarázni, hogy a vezérük nem is azt mondta, amit mondott. De, azt mondta. Azt mondta, amit már annyiszor hallottunk annyi helyről és soha semmit nem tanultunk belőle. Az 1100 éves homogén magyar múltról, az erős, hazafias nemzetállamról óbégat ez a szerencsétlen, és senki nincs, még mindig senki nincs a környezetében, aki nyakon vágná, aki megpróbálná legalább meggyőzni arról, hogy elég ebből a veszélyes játékból. Nincsen egyetlen határon inneni, vagy túli felelős politikus, aki venné a bátorságot és beletolná az arcába, hogy be kéne ezt fejezni.

Ha semmi másért nem, például azért, mert a trianoni határok másik oldalán, erős, homogén, egyívású nemzetállamokban élő magyarok most éppen azon tipródnak, hogy meggyőzzék az Európai Uniót (Minority SafePack) arról, hogy a sokszínűség egy olyan érték, amelyet őrizni kell, és ebbe a sokszínűségbe a nemzeti kisebbségek nyelve és kultúrája is beletartozik.

És ne jöjjön nekem senki azzal, hogy a miniszterelnök úr természetesen kikre gondolt és kikre nem gondolt, hogy ez nem az a sokszínűség, hanem amaz. Az ezeréves magyar múlttal (Szent István, a valami okosok közül az egyik, forog a sírjában) főállásban mellet döngető félművelt politikai kalandor igenis azt állítja, hogy magasról leszarja, hogy a magyarság történelme gyakorlatilag egy állandó népkeveredés története, hogy a kelta, szláv, germán népekkel semmilyen kapcsolatban nem álltunk, hogy ezer évig nem éltünk együtt besenyőkkel, jászokkal, kunokkal, romákkal, rácokkal, szászokkal, svábokkal, szlovákokkal, horvátokkal. Ne jöjjön senki, és ne kezdje mentegetni ezeket a szólamokat, mert Bukarestben, Kijevben, de talán még Pozsonyban sem érdekli a hozzá hasonló véresszájú etno-nacionalista, populista politikusokat, hogy Orbán természetesen a kecskebaszó büdös migránsokra gondolt. Ha ugyanezt a szöveget egy román, ukrán, vagy szlovák politikus veszi a szájára, akkor az ezt fogja jelenteni: a román, ukrán, vagy szlovák nemzetállamra nézve fenyegetést jelentenek a nem egyívásúak, azaz a magyarok. Akkor ennek alapján legitim lesz bárhol azzal nyomulni, hogy a többségi nemzet kultúrája és színe felülírja a mindenki másét.

Könyörgöm, ne relativizáljuk ezt az ócska illiberális ámokfutást, ami az etnikai identitással házal. Ne relativizáljuk, hogy Orbán lassan ott tart, hogy az ember színe fehér, hogy keresztény és magyarul beszél. Ne tegyünk úgy, mintha semmi probléma nem lenne azzal, hogy Magyarország miniszterelnöke egyre gyakrabban és egyre nagyobb meggyőződéssel penget rasszista húrokat, miután az egész korrupt kormányzását az idegengyűlöletre építette, mert hatalmát az idegengyűlöletet tápláló alantas emberi ösztönök meglovagolásával képes megtartani. A migráció veszélyeinek el nem vitatása mellett is el kell utasítani, szót kell emelni ez ellen a bűzös retorika ellen. Mégpedig most kellene szót emelni, ameddig nem okoz visszafordíthatatlan károkat. Ja, nem, már visszafordíthatatlan károkat okozott, csak minél tovább tűrjük karba tett kézzel, annál valószínűtlenebb lesz eltakarítani a romokat.

Hol vannak most a trianoni sebek nyalogatásából megélhetést teremtő gerinchiányos hazafiak, akik egy viccpárt viccétől (Visszacsatoljuk Trianont!) is képesek kivetkőzni magukból és kitagadni a magyarságból emberek csoportjait? Nem hallom, hogy tiltakoznának azok, akik mindig az első sorokban tiltakoznak, amikor a határon túli magyarokat jogtiprás éri. Pedig kellene, most kellene elmondani, hogy a kulturális sokszínűséget tagadó Orbán Viktornak elgurultak a gyógyszerei, hogy ő az, aki ezzel az aljas dumával (a homogén nemzetállami szupremácia koncepciójával) a magyar nemzet egyes részeit hozza nehéz helyzetbe. Sőt. Ha majd az Orbánhoz hasonló nyugat-európai zakkantak is egyre nagyobb pofával kezdik köpködni a sokszínűséget, akkor majd több százezer kivándorolt, migráns magyar is a saját bőrén fogja érezni, milyen az, amikor az angolok, németek, vagy hollandok nem kérnek a színéből, a kultúrájából.

Sokszor mondtam már, megismétlem: az a kár, amit ez a frusztrált, pitiáner alak az összmagyarságnak okozott nem széttalicskázott milliárdokban mérhető elsősorban, hanem abban a súlyos mentális-lelki torzulást idéző pusztításban, amit hatalommániája szolgálatába állított. Ehhez ő egyedül kevés lenne. És talán ez a legszomorúbb benne. Hogy a magyar néplélek kiváló felvevőpiacot biztosít ennek a mocsoknak.



https://kolozsvaros.com/2018/02/09/ne-relativizaljuk-orban-lassan-ott-tart-hogy-a z-ember-szine-feher-hogy-kereszteny-es-magyarul-beszel/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lehetőleg ne az én nevemben! Kösz
  2018-02-09 10:08:38, péntek
 
  Lehetőleg ne az én nevemben! Kösz

H. Andrea | Február 7, Szerda | 18:03

Megígértem tegnap, hogy folytatjuk a ki a magyar, ki a nem magyar kérdést. Onnan, ahonnan Stefka professzor evidentikus kinyilatkoztatása nyomán abbahagytuk. Látszólag nem kapcsolódik szervesen ide, viszont mégis. Az elmúlt hétvégén volt itt egy határokon átívelő nemzetpolitikai próbálkozás. Csúfos vége lett, lássuk be.

Molnár Gyulát és Karácsony Gergelyt nem homlokon csókolta, hanem szájba vágta az erdélyi magyar politikai diplomácia. Az erdélyi magyarok politikai képviseletét ellátó szervezet (RMDSZ) elnöke, Kelemen Hunor nem köntörfalazott, midőn a magyarországi ellenzék képviselői vacsorára invitálták, ahol a határon túli magyarságot érintő potenciális cselekvési irányokról kérdezték:

A vacsorán megkérdezték, hogy szerintünk mit kellene tenniük Erdélyben a választási kampányban. Nagyon őszintén azt mondtam, hogy semmit. Ez teljesen fölösleges időtöltés és energiabefektetés, hiszen én azt gondolom: az erdélyi magyar emberek világosan tudják, hogy kire szavazzanak.

Karácsony, Kelemen, Molnár (Fotó: Facebook/Karácsony Gergely)

Karácsony, Kelemen, Molnár (Fotó: Facebook/Karácsony Gergely)

Remélhetőleg a vacsora finom volt, mindenkinek egészségére vált, viszont mivel folyamatosan borzolgatja a kedélyeket ez a határon túli magyar kérdés (zárójel: Romániában már 146 540 személy regisztrálta magát az NVI választói névjegyzékében), szerintem tisztázzunk néhány dolgot. Még akkor is ha Tamás Gáspár Miklós két nappal ezelőtti írásában sok fontos aspektust érintett és elmagyarázott. Úgy vélem, sokkal többről van itt szó, mint hallatlan gorombaságról és modortalanságról. Akkor is, ha az orbánista pártmédia kitörő lelkesedéssel adta hírül: mekkora király ez a Kelemen, milyen frappánsan kiadta az útját ezeknek a gyökér hazaárulóknak. Mekkora nagy menőség, hogy az erdélyi magyarok szerint csak a Fidesz.

Úgy vélem, Kelemen Hunor nagyarcú, érthetetlen (vagy nagyon is érthető?) magabiztossága leginkább attól mellbevágó, hogy ez a hajbókoló egyenlő távolság nem tartás nem volt mindig így Erdélyben. Igaz, hogy akkoriban még nem Kelemen Hunornak hívták az RMDSZ elnökét, és igaz, akkoriban nem volt magától értetődő, hogy a klienteláris alapon Erdélybe csorgatott magyar adófizetői pénzek kedvéért térden állva szükséges hajbókolni Budapestnek.

Tudom, hogy a politika nem a gerinc, a következetesség és végképp nem az erkölcs világa, de azért ide kívánkozik egy 2007-es passzus:
Tizenhét éve cinikusabb megjegyzést nem halottam magyarországi politikus szájából — kommentálta Kelemen Hunor ügyvezető elnök Orbán Viktor Fidesz-elnök, európai néppárti alelnök azon kijelentését, miszerint nem neki, hanem a romániai magyar szavazónak kell lelkiismeret-furdalása legyen, ha európai parlamenti képviselet nélkül marad azért, mert nem megy el voksolni, vagy nem jól szavaz november 25-én.
A Vajdaság és Kárpátalja intő példa, tanulság kell hogy legyen számunkra, hiszen azt mutatja, megosztást eredményezett a magyarországi politikum beavatkozása a határon túli magyar ügyekbe. Nem szeretnénk, ha a romániai magyar képviselet is erre a sorsra jutna azért, mert Erdélyben magyarországi politikusok kampányolnak — szögezte le Kelemen Hunor. Az RMDSZ elvárja, hogy a magyar politikusok ne avatkozzanak be az erdélyi magyarság képviseletébe, ahogy a szövetség sem szól bele a magyarországi belügyekbe.

2007-ben Romániában EP-választást tartottak, Orbán Viktor, akkor még csak közönséges Fidesz-elnök pedig - az RMDSZ EP-jelöltjei ellenében - Tőkés László püspök úr kampányát támogatta egy hétvégi hakni keretében. Érdekes módon, akkor Kelemen Hunor kikérte magának. Mint ahogy 2012-ben is kikérte magának, amikor Németh Zsolt Tőkés erdélyi zsebpártja (EMNP) oldalán kampányolt, Kövér László pedig a Fidesz másik erdélyi zsepártja (MPP) oldalán hurcolászta Nyirő József hamvait fel-alá. Már csak egy 2013 januárjában készült interjú részletével fárasztom magunkat, aztán összegzem az összegeznivalót:

− A hét elején Kövér László beszólt az RMDSZ-nek, elvtelen politizálással vádolva a szövetséget. Nem válaszoltak a nyilatkozatra, nem is zavarja önöket?

− Persze, hogy zavar, és időnként válaszolunk is, bár az életünk nem arról szól, hogy Kövér Lászlónak válaszolgassunk. Én Kövér László és a hozzá hasonló politikusok nyilatkozatait mindig visszautasítom. Akkor beszéljen Kövér László elvtelen politizálásról, amikor a szülőföldön való megmaradáshoz valamivel hozzájárult. Őneki nincsen semmiféle felelőssége, valószínűleg nem is lesz az erdélyi magyar családok jövőjét illetően. Segíteni nem tud, beszélni azt igen. A teljes felelőtlenség az, ami megnyilvánul egyes magyarországi politikusok nyilatkozataiból. Egyelőre Kövér László egyetlen dolgot tudott bebizonyítani ország-világnak és az erdélyi magyaroknak: hogy be tud csempészni Romániába egy urnát Nyirő József hamvaival, és ki tudja csempészni a hamvakat.

− Lát még esélyt normális Fidesz-RMDSZ viszonyra?

− Rajtunk nem múlik.

− A júniusi választások után azt mondta, hogy a Fidesznek nem sikerült ,,kézrátétellel átadnia a népszerűségét" az EMNP-nek. Hogy látja, letettek róla, hiszen a mostani kampányban nem vettek részt Fidesz-vezetők?

− A kampányban valóban nem vettek részt, pontosabban alig egy-két másod-harmadvonalas politikus jelent meg vagy üzent át Magyarországról, de logisztikát, pénzt, tudást küldtek bőven az EMNP-nek, illetve segítették más módon. Nem látom a jeleit, hogy letettek volna arról, hogy ezt a csődhalmazt fenntartsák sok-sok magyar adóforintból. Nyilván csődöt csődre lehet halmozni, de abból nem lesz kollektív sikerélmény soha.

És valóban. Kelemen Hunoron semmi nem múlt. Azok, akik korábban beléje és az általa képviselt szövetségbe beletörölték a nemzetpolitikailag trágyaleves gumicsizmájukat, és mindent elkövettek azért, hogy ellehetetlenüljenek és lehetőleg elveszítsék a parlamenti képviseletet, nos, ők lettek Kelemen Hunor kebelcimborái. Kelemen Hunor már nem aggódik a sok-sok magyar adóforintért, és végképp nincs abban a helyzetben, hogy bármit visszautasítson, amit Kövér László és a magyar kormány diktál neki Budapestről. Kelemen Hunor már nem tartotta cinikusnak, hogy 2016 decemberében - a romániai parlamenti választási kampányban - Orbán Viktor az RMDSZ mellett agitált. Akkor már semmi probléma nem volt azzal, hogy magyarországi politikusok beleavatkoztak az erdélyi magyarság képviseletének kérdésébe.

Nem kell ahhoz ennél sokkal mélyebben átlátni a kisebbségi politizálás elmúlt évtizedeit, a Fidesz többé-kevésbé sikeres politikai rombolásának határon átívelő állomásait, hogy az ember gyomra forduljon egyet, ahogy így végignéz ezen a csendéleten. Mélyen tragikus, hogy a fenti ábra szerint Kelemen Hunornak soha nem elvi alapon volt problémája a Fidesz határon túli beavatkozási kísérleteivel. Mindössze az háborította fel, hogy a Fidesz az RMDSZ ellenében igyekezett függőségi helyzetbe kényszeríteni az erdélyi magyarságot. Ha nem az RMDSZ ellenében cselekszi ugyanezt, akkor rendben van.

Mélyen lesújtó, hogy egy olyan erdélyi magyar pártelnök - aki pártja programjában tételesen hitet tesz a politikai sokszínűség elvének tiszteletben tartása mellett - páros lábbal rúgja pofán a magyarországi demokratikus ellenzék képviselőit, és már meg sem próbál úgy tenni, mintha fontos lenne számára a politikai pluralizmus, a korrekt megmérettetésen alapuló politikai verseny. Kelemen Hunor Orbán Viktor legócskább illiberális hagyományait követve az erdélyi magyar emberek nevében kinyilatkoztat. Ő tudja, hogy az erdélyi magyar tudja, kire kell szavazni.

Tudom, hogy a politikának semmi köze a gerinchez, a következetességhez és az erkölcsi alapvetésekhez, de azért mégis szomorú látni, hogyan válik az elvtelenség okán napról napra kiszolgáltatottabbá a határon túli (a magyarországihoz hasonlóan rommá hülyített) magyar közösség. A látszat ellenére ezen a kiszolgáltatottságon a magyar adófizetői milliárdok mit sem segítenek. Amikor Kelemen Hunor mérhetetlen prosztósággal elutasítja a formális párbeszédet is Orbán Viktor és a Fidesz politikai ellenfeleivel ellenségeivel, akkor - sok évvel ezelőtti állásfoglalásai fényében - ez azt jelentheti, hogy szerinte csak annak van joga Erdélyben időt eltöltetni és energiát befektetni, aki ehhez anyagi támogatást is mellékel. Ha nekünk adja a pénzt, akkor az a (nemzet)politika jó, amit a pénz gazdája képvisel. Akkor nem ránk tartozik a Budapestről évek óta dübörögtetett - Erdélybe is beszivárgott migránsozó - gyűlöletpolitika, a felelőtlen nemzetállami hőbörgések, az Európa-ellenes, etno-nacionalista, populista szólamok. Egyszóval mindaz, ami ellen Romániában egy magyar politikai szervezetnek, azaz Kelemen Hunornak és pártjának állítólag naponta fel kell vennie a harcot.

Sajnos Kelemen Hunornak már nincs más választása, mindent meg kell tennie azért, hogy kellő számú erdélyi szavazattal honorálja Orbán Viktor nemzetpolitikai nagylelkűségét. Ha nem hozza a számokat, bukik az apanázs (Tőkés László zsebpártja is tudna erről mesélni, ugye). Ennél sokkal súlyosabb, hogy a Fidesz hatalmi érdekeinek kiszolgálása mellett, két kelletlen vacsora között nem hajlandó tudomásul venni: a magyarországi magyarok 70 százaléka nem ért egyet a határon túliak szavazati jogával, 40 százalékuk elvenné tőlük, egynegyedük pedig a magyar állampolgárságtól is megfosztaná őket. Vagyis Magyarország nem egyenértékű a Fidesszel, nem egyenértékű Orbán Viktorral és annak illiberális, teljhatalmú kormányával.

Molnár Gyulán és Karácsony Gergelyen bunkóság számonkérni, hogy Gyurcsány Ferenc miért lovagolja meg akkora erőkkel ezt a társadalmi realitást. Következésképpen amikor Kelemen Hunor a fentihez hasonló nyilatkozatokat tesz, akkor tovább uszítja a magyarországi közvéleményt a határon túli magyarok ellen. Ez van annyira súlyos, mint fátylat borítva a múltra, szembemenni korábbi álláspontjával.

Tudom, hogy van az a pénz, amiért el lehet nézni Kövér korábbi ocsmány vádjait és Orbán kismillió árokásó ténykedését, de ha már muszáj szétkenni Erdélyben is a budapesti illiberális bűnszervezet nyálát, nagy kérés lenne, hogy az én nevemben többé egyetlen elfideszesesdett határon túli fiókszervezet/nyúlvány se nyilatkozzon? Már csak azért is, mert én 2013-ban is pontosan ugyanazt gondoltam a Fideszről, mint amit ma gondolok, és pontosan ugyanannyi magyar adófizetői pénz ütötte a markomat 2013-ban, mint 2007-ben vagy most: semennyi. Úgyhogy ha már muszáj lemenni kutyába, és mindent szembeköpve Orbán örök hatalmáért küzdeni, lehetőleg ne az én nevemben. Kösz.


https://kolozsvaros.com/2018/02/07/lehetoleg-ne-az-en-nevemben-kosz/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szülői értekezlet valahol Magyarországon, alsó tagozat
  2018-02-09 09:15:59, péntek
 
  Szülői értekezlet valahol Magyarországon, alsó tagozat



kis háttér: 3-os a gyerekem, ősz végén megbetegedett az egyik pedagógus a fix kettőből, óriási a pedagógusfluktuáció, a félév alatt 4 angol tanár váltotta egymást, nincs fix tesitanár, mindenki helyettesít mindenkit, a napközis tanító egy nyugdíjból visszajött kedves néni. A termükben mások is járnak, tehát logisztikázni kell. A gyerekek között nagy a feszülltség, mindenkin másképp jön ki az állandóság hiánya, verekednek, balhék vannak, nem tanulnak, bizonytalanok, A szülőkre is átterjedt a feszkó, a közös emailen ment az osztás rendesen. A fiamnak is vannak magatartásproblémái, eredménye pl. nagyon sokat romlott, több tárgyból két osztályzatot is 2. óta. Pszichológushoz vittük, most nevelési tanácsadóba is.

Igazgatónő kezdte az értekezletet:
Akinek nem tetszik, el lehet innen menni, pláne a nemkörzeteseknek sima az elmenetel
Ennyi pedagógus van, egy tanítónő viszi őket nyárig, nem lesz változás, talán jövőre
A szülők nyugodjanak le
beszélgessenek a gyerekekkel otthon
nem szervezehetnek külön szülői értekezletet a szülők
Átvette az osztályfőnök:
7.45-re szigorúan érjenek be a gyerekek, mert még át kell öltözni, ki kell pakolni, és nem tudunk 8.00-kor kezdeni
Lesz szünetbeli magatartásértékelés is
minden órán röpdolgozat angolból
egyest írunk be ezentúl azoknak, akiknek nincs meg a házijuk
egyest írunk be felszereléshiány esetén is
nem mi írtuk a tantervet, ezt kell megtanítanunk
folyóírás nagyon fontos
ne írjanak nyomtatott betűkkel, a folyóírás, és a másolás a lényeg
tanulni kell otthon a gyerekekkel
aki nem tanul, az lemarad
ha nem tudják, akkor kérdezzék meg mi a házi, ha már annyira megy az emilezés
beszéljenek a gyerekkel, lehet otthoni problémák miatt őrjöngnek
nem érti, hogy ha összeveszik két gyerek, utána 5 perccel miért barátkoznak egymással, mintha mi sem történt volna
ha valaki két jegy között áll, automatikusan a rosszabbat kapta félévkor
nem lehet az informatika terembe vinni az osztály felét, mert akkor nem tudnák kire hagyni a többit
majd jött a délutános néni
régen másabbak voltak a gyerekek
dupla fronthatáskor sokkal rosszabbak, mint máskor
azt olvasta valahol az Interneten, hogy fekete autókból rabolják el a gyerkeket az utcán, tehát figyeljenek a szülők

Ekkor elájultam

A gyerekek rettenetesen zavarják a minőségi oktatást úgy látszik

De amikor azt írtam, hogy a nagy oktatási reformot a tanárok cseréjével kell kezdeni akkor volt aki megjegyezte, hogy ejjha micsoda geci dolog.

Aztakurva ...


http://zeroz3ro.tumblr.com/post/170645410537/sz%C3%BCl%C5%91i-%C3%A9rtekezlet-val ahol-magyarorsz%C3%A1gon-als%C3%B3
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megelégszünk ennyivel: mások levetett ruháival
  2018-02-09 09:08:45, péntek
 
  Megelégszünk ennyivel: mások levetett ruháival

Szalonna | Február 8, Csütörtök | 11:00

Olvasom, hogy a használt ruha importőrök között Magyarország világviszonylatban a 9., leírom betűvel is: KILENCEDIK helyen áll! Ez nem az a lista, ahol az első tízben lenni jajj de jó! Idézem:

Magyarországra tavaly 18 milliárd forint értékben hoztak be használt ruhákat, ezzel világszinten a kilencedik helyen állunk.

Azt a beborultbüdösrossebpics...ba! Kilencedik helyen! Hát ez már tényleg a vég! Mások levetett ruháit hordja az ország! Sokaknak még az olcsó gagyi kínai se jut. Kérem szépen ide jutottunk. Rongyokban jár a fél ország!

Megelégszünk ennyivel: mások levetett ruháival. Belebújunk a kicsit használt, kicsit kopottas göncökbe. És elképzeljük milyen lehetett viselni azokat újként. Mikor még szépek voltak, mikor még nem fakultak ki.

Rohanunk a bálabontásra a turkálóba, hátha elcsípünk egy-egy márkásabb ruhát. És örülünk, ha sikerül. Talán még büszkék is vagyunk, hogy lásd csak, milyen okosak voltunk, olcsón megcsíptük ezt a jó kis rucit, alig van kinyúlva, nem is nagyon bolyhos. Majd másnap abban parádézunk boldogan, nem véve tudomást arról, hogy illúziót vettünk magunknak. Mert nem okosak voltunk, vagy ügyesek, hanem szegények! Kurv@ra szegények, mint a templom egere!

Miért hagyjuk ezt? Miért elégszünk meg ezzel? Miért nem vagyunk büszkék? Emeljük fel a fejünket és mondjuk, üvöltsük jó hangosan, hogy eddig és ne tovább! Hogy elég volt! Hogy mi is új ruhát akarunk, hisz mi is pont annyit, talán még többet is gürizünk, mint az, aki a nyugati határon túlra született! Miért hisszük el, hogy nekünk csak ennyi jár? Miért hisszük el, hogy nekünk nem lehet kérdezni, számonkérni, elszámoltatni? Miért vagyunk ilyen bárgyú barmok? Miért hagyjuk, hogy kisemmizenek minket? Hogy toprongyos, nélkülöző, nyomorgó életet osszanak ránk?

Nekünk is jár a jó! Higgyük már el! És tegyünk érte!

H. Lívia

https://kolozsvaros.com/rovidek/megelegszunk-ennyivel-masok-levetett-ruhaival/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az iskolák, és a kórházak nem kaphatnak a TAO pénzből. Rohad
  2018-02-09 09:06:15, péntek
 
 
Az iskolák, és a kórházak nem kaphatnak a TAO pénzből. Rohadjanak meg ott ahol vannak, üzeni a Fidesz.
2018.02.07. 09:18

Nyugodtan ki lehet mondani a gazdasági bizottság kormánypárti többségéről, ők bizony már nem emberi lények, megrekedtek az evolúció olyan zsákutcájában ahol nem feltétel a gondolkodás, a józan ész, a szolidaritás. Ők régóta Orbán Viktor bábjai, akik eladták a lelküket a közpénz nyújtotta meggazdagodásért, ezért feltétel nélkül hajlandók akár a maradék tisztességüket is beáldozni. Ha volt nekik olyan egyáltalán.

A TAO a Fidesz egyik szörnyszülötte, ahol ellenőrizetlenül lehet a költségvetés megkerülésével a nagy pénzeket a sport felé terelni. De főleg a focira, és ezen belül Felcsút lankáira. Máshova nem, semmi olyanra nem szabad ebből áldozni, ahol nem lehet hárommilliárdért kazánházat építeni a focipályák fűtésére. Mert az fontos, nélküle nem lehet a magyar labdarúgást elképzelni a kisvasút szegélyezte kert végi stadion zöld gyepén.

Iskoláknak, kórházaknak nem jár pénz a TAO-ból, mert abból úgy nem lehet a kellő mennyiséget ellopni. Oda elég ha a költségvetés szór alamizsnát a működtetésre, azt is pazarlóan, átgondolatlanul. Az iskoláknak ott van KLIK nevű vízfej, ami sok kormányközeli családtagnak ad jól fizető állást, és kellőképpen gátolja az oktatás színvonalának az emelkedését, de legalább jó drága. A kórházakban pedig minden rendben, most volt fizetésemelés, így a mentős az ápoló, az orvos igazán befoghatná már a száját, mert attól hogy nem látszik a több pénz, még papíron szépen meg lett adva. Lélegeztetőgép? CT? Karbantartás? Várólista? Ugyan már, ezek nem lényeges dolgok, ezek csak a betegnek fontosak, az pedig a kormánynak nem szempont.

A gazdasági bizottság döntött, és ezzel emberek életét teszi kockára. De neki ez nem számít! Egyrészt nehogy már elfogadjon egy ellenzéki javaslatot, ami lehetővé tenné az élet jobbá tételét azokon a területeken, ahol azok mindennap élnek. A gazdasági bizottság csak a homályos ügyekben teljesít jól, ami a letelepedési kötvény esetében helikopterező propaganda minisztereket eredményezett. Hogy ennek veszteségét az adófizetők állják? Minden Fidesz döntés veszteségét az adófizetők kára, kezdve Mészáros Lőrinc meggazdagodásán keresztül, Paks dvá előtörlesztésén át, a kínai vasút értelmetlen megépítéséig.

A Fidesz soha sem tesz olyan gazdasági lépést, ahonnan nem tudja a maga hasznát ellopni. Soha nem érdekelte az országban élők sorsa, csak a kiválasztottak szűk körét támogatja a többség rovására. Önmagától nem tagad meg semmit, ehhez a feltételeket az alacsonyabb bérből és fizetésből élőktől, a rokkantaktól, a közmunkába kényszerítettektől veszi el. A mindennapi életben számára csak a saját meggazdagodása fontos a számára, ennek rendel alá mindent.

Ez a rendszer lopásalapú, a választás amit létrehozott a csalás minden lehetőségét magában hordozza a Fidesz alkotta törvények szerint. A hivatalos nyelve a mellébeszélés, a folyamatos hazugság. Csak az számít a Fidesz kiválasztottai jól járjanak, a többség meg éljen meg, ahogy tud.

" Valami nagy nagy tüzet kellene rakni..." és jól pofon verni azt aki ilyen rendszert létrehozott, és segíti a működését.

BANDITA.





http://banditapolitika.blog.hu/2018/02/07/az_iskolak_es_a_korhazak_nem_kaphatnak_ a_tao_penzbol_rohadjanak_meg_ott_ahol_vannak_uzeni_a_fidesz
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Több száz milliárdos hiánnyal indul az év
  2018-02-09 08:57:26, péntek
 
 
Több száz milliárdos hiánnyal indul az év

Csaknem 200 milliárd forintos hiánnyal indul 2018 - közölte az Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) az előzetes adatok alapján.

Szász Péter, 2018. február 8. csütörtök, 11:27



Az államháztartás központi alrendszere 2018 januárjában 192,8 milliárd forint hiánnyal zárt, ahol a központi költségvetés hiánya 258,9 milliárd forint volt, a társadalombiztosítás pénzügyi alapjai 49,8 milliárd forintos, míg az elkülönített állami pénzalapok 16,3 milliárd forintos többletet értek el - írta az NGM.
Elszállt a hiány - több a nyugdíjakra, kevesebb a családokra

2017 januárjában a költségvetés 123 milliárd, 2016-ban 92 milliárd forintos többlettel zárt, míg a 2015-ös 54 milliárdos hiány is alacsonyabb volt az ideinél.

Tavaly a teljes hiány 1973,9 milliárd forintot tett ki, amely az 1166 milliárd forintos tervet 69,2 százalékkal haladja meg.

Az idei költségvetési kiadások között az uniós kifizetések 327,9 milliárd forintban teljesültek, melyekhez nem volt elszámolható bevétel.

Az NGM szerint előző évhez viszonyítva érdemben emelkedtek az általános forgalmi adóból és a személyi jövedelemadóból származó, valamint a munkabérekhez kapcsolódó járulékbevételek. Emögött többek között a minimálbér emelése, a foglalkoztatás és a fogyasztás bővülése áll.

A kormány idén a korábbi előrejelzéseinek megfelelően 4,3 százalékos gazdasági növekedéssel és 2,4 százalékos GDP-arányos hiánycéllal számol.

Az idei költségvetést még tavaly júniusban elfogadták.

Átláthatatlan a költségvetés

A hazai költségvetés az egyik legátláthatatlanabb Európában - derült ki a napokban. Az elérhető 100 pontból Magyarország 46 pontot ért el, ami a vizsgált 115 ország között csak az 57. helyre elég. A 2015. évi 49 pontos eredményhez képest ez romlást jelent, miközben régiónkban az átlag inkább emelkedett.


https://www.napi.hu/magyar_gazdasag/tobb_szaz_milliardos_hiannyal_indul_az_ev.656 428.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Brüsszel megvédené a sokat támadott magyar civileket
  2018-02-09 08:47:47, péntek
 
 
Brüsszel megvédené a sokat támadott magyar civileket

Unyatyinszki György, Arató László

2018. február 9., péntek 05:50

A civil szervezetek mellett kiálló tüntető Budapesten, az Oktogonon 2017. április 15-én


Egyre nagyobb nyomás nehezedik az Európai Bizottságra a civil szervezetek támogatása miatt, és úgy tűnik, az uniós testület hajlik arra, hogy segítséget nyújtson nekik. Erről Vera Jourová beszélt az Európai Parlamentben, a civil szervezetek szűkülő mozgásteréről tartott plenáris vitán. A jogérvényesülésért felelős cseh uniós biztos azt mondta: ,,nagyon is mellette vagyok, hogy hozzunk létre egy ilyen alapot".



A biztost megelőzve több képviselő - többek között a magyar Niedermüller Péter, a Demokratikus Koalíció alelnöke - is arról beszélt, hogy az Európai Uniónak valamiféle demokráciaalapra lenne szüksége. Ehhez kapcsolódva felmerült még az is, hogy erre külön költségvetési sor jöjjön létre. Ez utóbbival Vera Jourová nem értett egyet, szerinte a civil társadalom anyagi támogatására más eszközöket kell keresni a 2020 utáni költségvetési időszakban.

Bármilyen furcsa ugyanis, az EU-nak most erre nincs kerete; a bizottság esetleg egyes projekteket támogat, de működésre nem ad pénzt. Legalábbis Európában. Az EU 2014 és 2020 között több mint 1,3 milliárd eurót költ ,,a demokrácia és az emberi jogok világszintű előmozdítását szolgáló" célokra, ám ez a pénz főleg afrikai, közép-ázsiai féldiktatúrák ellen küzdő civil szervezetek támogatására szolgál. A döntéskor 2014-ben az EU nem gondolta, hogy a tagállamokban hasonló problémákat kellene majd kezelni. Magyarországgal szemben az EP-üléssel egy napon lépett következő fázisába a civiltörvény miatt zajló kötelezettségszegési eljárás.

Az Európai Bizottság beperelte Magyarországot, mert nem tett eleget a civiltörvénnyel kapcsolatos uniós felszólításnak, és nem módosította a szerintük sok civilt megbélyegző törvényt.

Ugyanakkor nem csak a magyar vagy a lengyel példát szokták emlegetni a nem kormányzati szervezetek hátrányos megkülönböztetésről az Európai Unión belül, egy tanulmányban nemrég politikai és gazdasági nyomásgyakorlásról számolnak be Máltán és Horvátországban is. Az ebben bemutatott gyakorlat szerint az érintett kormányok szűkítik a demokratikus teret azzal, hogy jogszerűtlenné teszik a külföldi támogatást a civil szervezetek számára, vagy stigmatizálják őket.
Bevándorlásszervezők?

- Aggodalommal tölt el az az európai parlamenti határozat, ami a civil szervezeteknek óriási szerepet szán a bevándorlás szervezésében - ezekkel a szavakkal híven demonstrálta a civilellenes törekvéseket Szita Károly, Kaposvár fideszes polgármestere még január 10-én. Szita a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnökeként arra buzdítja - a zömében fideszes - városvezetőket, hogy tegyenek meg mindent a nemzetközi civil hálózatot építő törekvésekkel szemben, különösen a Soros György által finanszírozott szervezetek ellen. Ennek ékes példája Pécs, ahol a kormánypárti többségű közgyűlés a ,,bevándorlásszervező" civilekkel szembeni fellépésre kérte a teljes lakosságot. Az Emberség Erejével Alapítvány - amely százmillió forintot meghaladó támogatást kapott Soros György alapítványától - végül az irodahelyiségét is elvesztette egy időre az ellenséges környezetben.
Magyar Nemzet hírlevél
Legizgalmasabb cikkeink naponta egyszer az ön e-mail-fiókjában!

A feliratkozással beleegyezik abba, hogy a Magyar Nemzettől hírlevelet vagy cikkeinkről szóló üzenetet kapjon postafiókjába. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.

Az elmúlt hetekben azonban a Fidesz bemutatta, hogy a migrációval és a civilekkel kapcsolatos nyilatkozatai és valódi tettei jókora ellentmondásban vannak. Például a ,,migránsmentes övezetről" szóló kommunikáció ellenére - jogszerűen - befogadott menekültek mellett az uniós forrásokból is gazdálkodó Belügyi Alapok menekültekkel foglalkozó civileknek juttatott, majd látványos gyorsasággal megszüntetett támogatásaira emlékezhetünk.
Pécsen ellentmondásba keveredtek

Hasonló ellentmondást mutat be Pécs városa is: pontosan olyan célokra terveznek lehívni 750 millió forint értékű uniós támogatást, mint amit a megbélyegzett Az Emberség Erejével Alapítvány kapott Soros alapítványától. Miközben az Megyei Jogú Városok Szövetségével egyetértésben fúrják az EU és Soros alapítványának törekvéseit, az úgynevezett CLLD-forrásokat kulturális és közösségfejlesztési célra tervezik igénybe venni, mint ahogy az utálat tárgyává tett Az Emberség Erejével Alapítvány.

Pécs évente közel 133 millió forinttal támogatja a helyi civilek működését. A különböző szervezetekkel kötött közszolgálati megállapodásokkal együtt évente közel félmilliárd forintot adott a civileknek a város. Az együttműködés sikeréről február elején Kővári János, az Összefogás Pécsért Egyesület képviselője is elismerően beszélt a Pécsi Napilapnak: ,,Ma ezek a szervezetek közel egymilliárdba kerülő közszolgáltatást végeznek el az önkormányzat helyett, feleannyi pénzből." Ennek fényében a közgyűlés okkal nem tervezi csökkenteni a civilek támogatását, noha a város 12 milliárd forintos adóssággal küszködik.

Az uniós források márciusban nyílhatnak meg, elosztásukat az önkormányzat által létrehozott Pécsi Akciócsoport koordinálja. Az egyesületet a Szabad Pécs információi szerint szinte teljesen Fidesz-közeli emberekkel töltötték fel.


https://mno.hu/belfold/brusszel-megvedene-a-sokat-tamadott-magyar-civileket-24460 57?utm_source=hirlevel_MN_altalanos&utm_medium=email
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Van most ez a menet, hogy a fideszmédia sorban "leleplezi" a
  2018-02-09 08:29:55, péntek
 
 

Van most ez a menet, hogy a fideszmédia sorban "leleplezi" az ellenzéki politikusok múltjának régóta ismert elemeit (amelyek a régóta ismert voltuk mellett ráadásul többnyire mutatóban sem tartalmaznak kifogásolható elemet), majd ezek alapján őrjöngenek egy sort. Így tudhattuk meg, hogy Szél B. 16 évesen "Soros pénzén tanult" Amerikában - ami nyilvánvalóan nemzetellenes cselekedet, ahogyan az is nyilvánvaló, hogy 25 évesen Soros pénzén tanulni Oxfordban meg éppen ellenkezőleg. Aztán van a Schiffer-bohózat, ahol a leleplezés tárgya a TASZ-nál végzett munkája, ami 1) mindig is nyilvános és közismert volt, 2) ennek keretében védte Orbánt a Gyurcsány-diktatúrával szemben (ami mondjuk eléggé röhejes volt, nyilván nem találtak OV-nál kiszolgáltatottabb embert 2008 Magyarországán, így muszáj volt megvédeni). Ez persze valószínűleg színjáték, és része az Orbán és Schiffer közötti üzletnek, de nem zárnám ki azt sem, hogy a NER immár túllépett megbízható csatlósán, és ez már valódi cseszegetés, amiért nem jár semmi a háttérben.
Viszont a másik szállal kapcsolatban - ahol "leleplezték", hogy Fletónak viszonylag sok pénze van, és nem fogjátok elhinni, de a meggazdagodásához köze van az anyósának, aki Apró Antal lánya (ez már tényleg felháborító, itt volt az ideje végre leleplezni, a magyar embereknek joga van tudni erről), továbbá hogy a vagyona egy részét egy osztrák bankban tartja. No ezzel kapcsolatban viszont felmerült bennem egy érdekes gondolat: a fideszes média véletlenül pont két nappal azután kapta meg Ferenc osztrák bankszámlájának részletes kivonatát, hogy Orbán lepacsizott az új labanc főnökkel, akivel migránstémában puszipajtások. Ez egyrészt nem vet túl jó fényt az osztrák banktitok intézményére, másrészt rávilágít arra, hogy mi választja el a Kárpát-medencében a tehetséges és a tehetségtelen politikust: az utóbbi a dokumentált forrásból származó pénzét tartja a saját nevén Ausztriában, míg az előbbi a hivatalosan sehol nem létező vagyonát tartja más nevén Svájcban.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
2018.01 2018. Február 2018.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 285 db bejegyzés
e év: 1581 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1074
  • e Hét: 6806
  • e Hónap: 17917
  • e Év: 171413
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.