Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Burgonyatekercs rántott cukkinivel
  2018-03-10 23:50:56, szombat
 
  Burgonyatekercs rántott cukkinivel

Hozzávalók

A burgonyatekercshez:
2 db burgonya (nagy)
olaj
3 ek reszelt parmezán
15 dkg durvára reszelt sajt
2 db cukkini (kicsi)
A rántott cukkinihez:
4 db cukkini (kicsi)
10 dkg durvára darált dió
zsemlemorzsa
liszt
tojás
olaj (a sütéshez)


Elkészítés

A burgonyát meghámozzuk, és szeletelővel kb. 1 mm-es karikákra vágjuk. Egy nagy tepsibe sütőpapírt teszünk, és meglocsoljuk olajjal. A parmezán felét vékonyan rászórjuk, hogy mindenhová kerüljön egy kevés. A burgonyaszeleteket a tepsibe sorakoztatjuk, és rászórjuk a durvára reszelt sajtot. A cukkinit is vékonyra szeleteljük, és hosszában a sajt tetejére sorakoztatjuk. Végül a tetejére szórjuk a maradék parmezánt. Ezután néhány perc alatt magas hőfokon pirosra sütjük.
Amikor kész, kicsit hűtjük, majd a sütőpapír segítségével feltekerjük. Ha kihűlt, tetszőleges szeletekre vágjuk.
A cukkiniket hosszában felvágjuk. A darált diót hozzákeverjük a zsemlemorzsához, majd a szokásos módon bepanírozzuk a cukkinit: előbb lisztbe, majd tojásba, végül a zsemlemorzsába forgatjuk, és közepes hőmérsékletre hevített olajban kisütjük. Tartármártással és a burgonyatekerccsel tálaljuk.





Megjegyzés

Remek étel, vegetáriánusoknak, illetve húsmentes böjt idején is.
Hanzlzita

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Körtés pitetorta mandulaforgáccsal
  2018-03-10 23:48:11, szombat
 
  Körtés pitetorta mandulaforgáccsal

Hozzávalók

30 dkg liszt + a nyújtáshoz
13,5 dkg cukor

4 db tojás
12,5 dkg hideg vaj + 15 dkg + a formához
10 dkg natúr marcipán
1,25 kg kisebb körte
2 ek citromlé
3 dkg mandulapehely
2 ek barna cukor
porcukor a szóráshoz

Elkészítés

Az omlós tésztához 25 dkg lisztet a munkalapra halmozunk, és a közepébe mélyedést készítünk. Beleteszünk 6 dkg cukrot, 1 csipet sót és 1 db tojást. A 12,5 dkg hideg vajat a kráter szélére forgácsoljuk, majd a hozzávalókat kívülről befelé összeforgatjuk és gyorsan simára gyúrjuk. Folpakba csomagoljuk, és a hűtőbe tesszük 30 percre.
Közben a marcipánt nagyon apróra kockázzuk. Kézi robotgép habverőjével tálban habosra keverünk 12,5 dkg puha vajat kb. 5 perc alatt. Hozzáadjuk a marcipánt, rászórjuk a maradék 7,5 dkg cukrot, és egynemű masszává keverjük. Egymás után beledolgozunk 3 db tojást, majd beleforgatjuk a maradék 5 dkg lisztet.
Vajjal kikenünk egy 26 cm-es piteformát. A tésztát lisztezett felületen valamivel nagyobb kerek lappá nyújtjuk. Kibéleljük vele a formát, majd a hűtőbe tesszük.
A meghámozott körtéket félbevágjuk, és magházukat karalábévájóval kikanyarítjuk. Húsukat legyezőszerűen bevagdossuk, és meglocsoljuk a citromlével.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A mandulapelyhet összeforgatjuk a barna cukorral. Az átkevert marcipánmasszát eloszlatjuk a formában, majd elrendezzük rajta a körtedarabokat, és kissé lenyomkodjuk. Megszórjuk a cukrozott mandulával, ráforgácsoljuk a maradék 2,5 dkg vajat, és az előmelegített sütőben, alulról a 2. sínen aranybarnára sütjük 45-50 perc alatt. A sütőből kivett pitetortát hűlni hagyjuk, végül megszórjuk porcukorral.





Forrás: Mindmegette.hu

 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Fűszeres marhahúsos rolád
  2018-03-10 23:47:27, szombat
 
  Fűszeres marhahúsos rolád

Hozzávalók

50 dkg darált marhahús
1 db tojás
1 db zsemle ( barna magos )
tej

bors
1 mk majoránna
1 gerezd fokhagyma
1 db vöröshagyma
1 db pritaminpaprika
petrezselyemzöld
5 dkg sajt
1 tk mustár
20 dkg baconszalonna
1 csomag paprikával töltött olajbogyó
1 tk paprikakrém
2 ek vaj
15 dkg koktélparadicsom
húslé

Elkészítés

A darált húshoz adjuk a sót, a borsot, a majoránnát, és a tejben áztatott magos zsemlét kifacsarjuk, majd elmorzsoljuk benne. Hozzáadjuk a tojást, a reszelt fokhagymát, és a vöröshagymát, az aprított pritaminpaprikát, a mustárt, és vágott petrezselymet, végül a reszelt sajtot. Jól összedolgozzuk, és hagyjuk kicsit a hűtőbe 20 percig pihenni, hogy az ízek kissé összeérjenek.
Addig előkészítünk három szelet baconszalonnát és félig egymásra hajtjuk őket. Ebbe kerül egy maréknyi húsmassza, majd egyenletesen eloszlatjuk, ovális alakban. Középre 3-3 db olajbogyót teszünk, és szorosan feltekerjük a szalonna segítségével.
A roládokat vajjal kikent tepsibe helyezzük. A koktélparadicsomokat a roládok mellé rendezzük, majd húslével megöntözzük, és a sütőbe tolva 160 fokon megsütjük. 50 perc alatt elkészül.
A kész roládot szeletekre vágjuk, majd a megmaradt szaftba kevés lisztet keverünk, és egy serpenyőbe átszűrve forralunk egyet rajta, miközben egy kevés paprikakrémmel, sóval, borssal, vajjal és húslével ízesítjük.





Németh Miklósné zsuzsamama56

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Csirkeraguleves
  2018-03-10 23:46:45, szombat
 
  Csirkeraguleves

Hozzávalók

30 dkg csirkemellfilé
3 db sárgarépa
2 db petrezselyemgyökér
1 db kisebb karalábé
3 db nagy csiperkegomba
2 dl frissen fejtett zöldborsó
3 db közepes krumpli
1 db hagyma
1 db paradicsom
1 ek olívaolaj
2 csipet kurkuma
egy ág lestyán

1,5 dl joghurt
1 tk tönkölybúzaliszt
A galuskához:
1 db nagyobb tojás
2 csapott ek tönkölybúzaliszt
2 csapott ek finomliszt
1 ek gríz
1 tk olívaolaj
1 ek ecetes tárkony apróra vágva


Elkészítés

A zöldségeket megpucoljuk, feldaraboljuk. A csirkemellet megmossuk, szárazra töröljük, majd ujjnyi csíkokra vágjuk.
Kevés olajon megdinszteljük a felaprított zöldségeket: a sárgarépát, petrezselymet és karalábét, majd belerakjuk a feldarabolt gombát is. 3-4 perc pirítás után rátesszük a csirkemellcsíkokat, és addig sütjük, amíg kifehéredik.
Meghintjük a kurkumával, majd felengedjük 1,5 liter forró vízzel (vagy csirkealaplével). Megsózzuk, belerakjuk a felvágott krumplidarabokat, hozzáadjuk a paradicsomot és a lestyánt is, majd kis lángon főzzük.
Közben elkészítjük a galuskát: feltörjük a tojást, villával habosra vejük, beletesszük a lisztet, a grízt, 1-2 evőkanányi vizet, csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk az olívaolajat és az apróra vágott tárkonyt.
Mielőtt a galuskát beleszaggatnánk a levesbe, hozzáadjuk a zöldborsót és egy evőkanálnyi apróra vágott ecetes tárkonyt. Ezután beleszaggatjuk a galuskákat. (Egy kicsit vizezzük be a galuskaszaggatót, akkor nem ragad annyira rá a tészta.)
Elkészítjük a habarást: a joghurtot csomómentesre keverjük a liszttel, majd két merítőkanálnyi forró levessel hígítjuk, és folytonos kevergetés mellett beleöntjük a levesünkbe. Megkóstoljuk, szükség szerint utánaízesítjük.





Megjegyzés

Amikor megjelenik a friss zöldborsó, mindig készítek valamilyen ragulevest. Nagy kedvenc, hihetetlenül finom és laktató.
BiroSari

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Kellemes hétvégét!
  2018-03-10 23:31:26, szombat
 
  Kedves Barátaimnak, kedves Látogatóimnak

További jó estét!
és




 
 
0 komment , kategória:  Hétvégét  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2018.02 2018. Március 2018.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 363 db bejegyzés
e év: 2277 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 0
  • e Hét: 1753
  • e Hónap: 6791
  • e Év: 136498
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.