Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
Madárcsicsergős reggel
  2018-03-14 21:10:51, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Barátaim képei és videói  
Felszentelték a gazdagréti Szent Angyalok-templomot
  2018-03-14 21:00:22, szerda
 
  2016. október 1. Magyar kurír Link  
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
Nagyböjti zenés áhítat 03.29
  2018-03-14 20:59:10, szerda
 
  2018. március 23., 19:00-20:00
A keresztnél találtam rád - Március 23-án nagyböjti zenés áhítat Az öröm hírnökei együttes vezetésével
, a BonumTV stúdiójában. Az eseményt 19 órától élőben közvetítjük.
BonumTV linkje: Link
 
 
0 komment , kategória:  Jézus a keresztúton  
Boldog minoriták ereklyéi Egerben
  2018-03-14 20:47:15, szerda
 
  Boldog Zbigniew Strzałkowski és boldog Michał Tomaszek minorita vértanúk csontereklyéi érkeztek az egri Páduai Szent Antal templomba.

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Szent István bazilika misék   
Zarándok utak 2018 évben
  2018-03-14 20:40:29, szerda
 
  - Szent Pio atya zarándoklat (Zarándoklat San Giovanni Rotondoba)
Ebben az esztendőben emlékezünk Pietrelcinai Szent Pio atya halálának 50. évfordulójára. A jubileum kapcsán zarándoklatot tervezünk Szent Pio atya kegyhelyére. Az őszre tervezett zarándoklatot esetleg előre hozzuk a tavaszi időre, amennyiben a libanoni zarándoklatra nem lesz elegendő jelentkező.
Program itt látható Link

- LIBANON - A KÖZEL- KELET GYÖNGYSZEME, A CÉDRUSOK FÖLDJE Zarándoklat Szent Charbel, maronita szerzetes sírjához (Julianus Tours)
A Libanonba tervezett zarándoklat időpontját október végére helyezzük. Ennek részleteiről hamarosan tájékoztatást ad a szervező Julianus Tours
Program itt látható Link

- Szentpétervár (Észak Velencéje cári köntösben: a lenyűgöző SZENTPÉTERVÁR a fehér éjszakák fényében) (Makrovilág)
Észak Velencéje cári köntösben címmel, a fehér éjszakák időszakában, zarándoklatot szervezünk Szentpétervárra
Program itt látható Link
 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
Meg kell tartani magyar országnak Magyarországot
  2018-03-14 16:58:21, szerda
 
  ...... ..........


Orbán Viktor: meg kell tartani magyar országnak Magyarországot.
Meg kell védenünk, amit elértünk és meg kell tartani magyar országnak Magyarországot - fogalmazta meg a választás tétjét Orbán Viktor miniszterelnök, aki kedden tette közzé nyírségi útjáról szóló videóját a Facebook-oldalán.
A miniszterelnök a rögtönzött beszédben kétfajta országot különböztetett meg: azokat, amelyeket népvándorlással, migrációval elfoglaltak vagy el fognak foglalni, és azokat, amelyek nem hagyják magukat.
Magyarország az utóbbi csoportba tartozik - jelentette ki, hozzátéve: ma a polgári, nemzeti és keresztény erőkön kívül senki nincs, akiben lenne elég kurázsi és bátorság, hogy megvédje az országot nemcsak a népvándorlással, hanem Brüsszellel és a nagy európai országokkal szemben, akik ,,ide akarják küldeni a fölösleget".
Orbán Viktor azt is megfogalmazta: a migráció nemcsak azért baj, mert egy idő után már a kultúrát is veszélyezteti. ,,Szeretnék erről is egyenesen beszélni, ez pénzügyi kérdés is" - hangoztatta, megjegyezve: ,,persze nekünk alapvetően szívkérdés" is. Hozzátette, nem tudja megígérni, hogy egyszerre van lehetőség nyugdíjemelésre, csokra, gyermekek utáni adókedvezményre, és közben évente 9 millió forint jut migránsonként az idejötteknek.
Videó itt megnézhető Link

Ma i felvétel a TV adásról 2018.03.15
Nagyobb kép Link
...... ......


 
 
0 komment , kategória:  Március15  
Elhunyt a világ egyik legnagyobb fizikusa
  2018-03-14 16:18:17, szerda
 
  Meghalt Stephen Hawking világhírű brit elméleti fizikus. A 76 éves tudós szerdára virradóra hunyt el cambridge-i házában . - közölte családja.
Mély szomorúság tölt el minket, hogy szeretett apánk eltávozott az élők sorából" - idézte a Press Association brit hírügynökség gyermekei, Lucy, Robert és Tim közleményét.
Nagyszerű tudós és rendkívüli ember volt, akinek munkája és öröksége sokáig élni fog ... Bátorsága és kitartása zsenialitásával és humorérzékével világszerte megihlette az embereket. Egyszer azt mondta, ‘nem lenne valami nagy az univerzum, ha nem lenne olyan emberek otthona, akiket szeretünk'. Örökké hiányozni fog nekünk - tették hozzá.
A korunk egyik legnagyobb elméjeként, az ,,asztrofizika popsztárjaként" is emlegetett tudós 1942. január 8-án született Oxfordban. Tizenhét évesen került az Oxfordi Egyetemre, ahol fizikából szerzett diplomát kiváló eredménnyel. Kozmológiai-asztrofizikai tanulmányait Cambridge-ben folytatta, ahol 1966-ban szerzett doktori fokozatot.
Az egyetemi évek alatt gyógyíthatatlan betegséget (amiotrófiás laterálszklerózist) diagnosztizáltak nála, amely a mozgató idegpályák elsorvadásához vezetett. Kezdetben bottal járt, de 1969-ben végleg tolókocsiba kényszerült, a bénulás elhatalmasodása után fej- és szemmozdulatokkal vezérelhetővé tett beszédszintetizátor segítségével tudta már csak megosztani gondolatait másokkal.
...... ........... .......


Bár az orvosok rövid időt jósoltak neki, csodával határos módon több mint öt évtizedet élt együtt betegségével, amely testi állapotát lerontotta, de elméjét nem.
Nevét az 1988-ban megjelent, Az idő rövid története című, a tudományokban járatlanok számára is élvezhető könyv tette széles körben ismertté. A kötetet negyven nyelvre fordították le, harmincmillió példány kelt el belőle. Hawking szerepelt már rajzfilmekben, sorozatokban, lemezeken is. 2001-ben jelent meg Az univerzum dióhéjban című munkája, amelyben arra hívja fel a figyelmet, hogy az emberi fajnak nincs jövője, ha nem terjeszkedik a világűrben. 2005-ben adta ki első könyvének átdolgozott, kibővített változatát Az idő még rövidebb története címmel. 2010-ben megjelent
A nagy terv című könyve azért kavart vitát, mert azt fejtette ki, hogy a világegyetem keletkezése a fizika törvényeivel megmagyarázható, így nincs szükség a Teremtőre.
Tavaly ingyen hozzáférhetővé tette 1965-ben készült doktori értekezését, amelyre a közzétételt követő első héten több mint kétmillióan voltak kíváncsiak.
Hawking számos kitüntetés birtokosa, harminckét évesen lett a brit Királyi Akadémia tagja, harminchét évesen megkapta Cambridge-ben a matematika tanszék Lucas-professzori (tanszék vezetői) posztját, amelyet Newton is betöltött. 2009-ben nyugdíjba vonult, de professor emeritusként folytatta munkáját a Cambridge-i Egyetemen, a relativitáselmélettel és gravitációval foglalkozó csoportot vezette.

Wikipedia oldalon Link


-- Origó oldalon:
Felesége volt sikerének motorja
Hawking még egyetemista volt Oxfordban, amikor - nem sokkal a 21. születésnapja után - kiderült, hogy egy különleges, gyógyíthatatlan degeneratív idegrendszeri elváltozásban (amyotrophiás laterosclerosis, Lou Gehrig-kór) szenved. A kór - amelynek okát mind a mai napig nem ismerik - az idegrendszer akaratlagos mozgásért felelős részének szelektív elhalását okozza. Az orvosok akkor még azon a véleményen voltak, hogy Hawkinggal két év alatt végezni fog a halálos betegség. Ma hetvenkét éves a világhírű elméleti fizikus. Önvallomása szerint korábban unta az életet, de ahogy tudomást szerzett állapotáról, élvezetet talált abban, hogy él. 1965-ben, két évvel betegsége diagnosztizálása után kötött házasságot Jane Hawkinggal, akitől három gyereke született. Jane támaszként szolgált Hawkingnak a betegséggel való küzdelem során, és nagymértékben hozzájárult a tudós sikereihez. Többek között ez szolgál a film egyik fő témájául.
Beszédszintetizátorral kommunikál
Hawking állapota fokozatosan romlott. Először náluk lakó egyetemi tanítványai, majd 1980-tól reggel és este néhány óráig hivatásos ápolónő volt a segítségére. 1985-ben tüdőgyulladást kapott, és gégemetszést hajtottak végre rajta. Ettől kezdve 24 órás gondozásra szorult. Beszéde már a gégemetszés előtt is nehezen volt érthető, tagolatlanul beszélt, mint a részegek. Csak néhány ember volt képes megérteni, ők tolmácsolták Hawking szavait. Így diktálta le tudományos dolgozatait, és tolmáccsal tartotta meg egyetemi óráit. A gégemetszés után többé már nem tudott beszélni.
Nem sokkal a beszédképesség elvesztése után Kaliforniából kapott egy olyan szoftvert, amely szavakat kínált fel a képernyőn, amelyekből válogathatott. A válogatáshoz egy kapcsolót kellett kézzel működtetni, később megoldották a kapcsoló fej- vagy szemmozgással való működtetését is.
A számítógépben tárolt szövegfogalmazványt egy beszédszintetizátor formálta hallható mondatokká. A következő lépésben a számítógépet és a szintetizátort beépítették Hawking tolószékébe. Ezzel a rendszerrel körülbelül percenként 15 szó sebességgel tud fogalmazni. Több könyvet és tudományos dolgozatok sorát írta meg ily módon, sőt, mai napig rendszeresen tart tudományos és ismeretterjesztő előadásokat is.
- A legizgalmasabb felfedezés és a legnagyobb tévedés
Hawking szerint a fizika legizgalmasabb felfedezése akkor történt, amikor felfedezték, majd megerősítették a kozmikus mikrohullámú háttér sugárzásban lévő apró ingadozásokat. Ezek támasztják alá az Univerzum keletkezésének felfúvódásos modelljét. Később egy dublini konferencián Hawking bejelentette, hogy elvesztette a fogadást és visszavonta az anyagot véglegesen elnyelő fekete lyukakról szóló elméletét.
- Erre gondol a nap nagy részében
Állapota ellenére folyamatosan dolgozik: előadásokat tart és tanulmányokat készít. Saját bevallása szerint azonban vannak olyan dolgok, amelyekre soha nem fog válaszokat találni. Erre utalt a New Scientistnek adott 2012-es interjújában, amikor arról kérdezték, mire gondol a nap nagy részében. Hawking csak ennyit felelt: ,,A nőkre. Megfejthetetlenek."

- Tíz történet a mindenség ura, Stephen Hawking életéből Link

- Ilyen volt Stephen Hawking csodálatos élete videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Elhunyt híres emberek  
Isten és ember találkozásának új helye
  2018-03-14 11:54:48, szerda
 
  Isten és ember találkozásának új helye - Várnai Jakab OFM előadása a jeruzsálemi templomtérről
2018. március 13.
A templomtéren - Mit árulnak el az ősi falak? Megérthetünk-e valamit a templomtér körül dúló feszültségekből? Hogyan nézzük mindezt keresztény szemmel? - ezzel a címmel tartott előadást Várnai Jakab rektor március 6-án a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskolán.
Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Egy alkalommal Jézus ezt mondta a zsidóknak 03.14
  2018-03-14 11:52:10, szerda
 
  Ezt mondja az Úr: ,,A kegyelem idején meghallgatlak, a szabadulás napján segítségedre leszek. Megőriztelek, és szövetséges néppé tettelek, hogy helyreállítsd az országot, és birtokodba vedd az elpusztított örökséget; hogy azt mondd a foglyoknak: »Menjetek!«, és a sötétségben levőknek: »Jöjjetek a világosságra!« Minden út mentén legeltetnek majd, és minden kopár halmon legelőt találnak. Nem éheznek és nem szomjaznak, forró szél nem éri, és a nap heve nem égeti őket. Mert aki megkönyörült rajtuk, az vezeti, és vizek forrásaihoz tereli őket." (Iz 49,8-12)

Istenünk, te megadod az igazaknak érdemük jutalmát és a bűnbánóknak bűneik bocsánatát. Irgalmazz hozzád könyörgő népednek, hogy bűneinket megvallva, elnyerjük bocsánatodat. A mi Urunk, Jézus Krisztus, a te Fiad által, aki veled él és uralkodik a Szentlélekkel egységben, Isten mindörökkön-örökké. Ámen.

Egy alkalommal Jézus ezt mondta a zsidóknak: ,,Az én Atyám szüntelenül munkálkodik, ugyanúgy munkálkodom én is." E szavak hallatára a zsidók még inkább az életére törtek, mert nemcsak a szombati nyugalmat szegte meg, hanem Istent Atyjának mondta, és így egyenlővé tette magát Istennel. Jézus azonban tovább hirdette: ,,Bizony, bizony, mondom nektek: a Fiú semmit sem tehet önmagától. Csak azt teheti, amit az Atyánál lát. Amit ugyanis az Atya cselekszik, azt cselekszi a Fiú is. Az Atya szereti a Fiút, és mindent megmutat neki, amit cselekszik. Sőt még nagyobb dolgokat is mutat majd neki, hogy csodálkozzatok rajta. Amint ugyanis az Atya halottakat támaszt föl és kelt életre, úgy a Fiú is életre kelti azokat, akiket akar. Az Atya nem ítél meg senkit sem, hanem az ítéletet egészen a Fiúra bízta, hogy mindenki úgy tisztelje a Fiút, ahogyan az Atyát tiszteli. Aki a Fiút nem tiszteli, az nem tiszteli az Atyát sem, aki a Fiút küldte. Bizony, bizony, mondom nektek: aki hallgat az én tanításomra, és hisz abban, aki engem küldött, annak örök élete van, és nem sújtja őt az ítélet, mert már átment a halálból az életre. Bizony, bizony, mondom nektek: eljön az óra - sőt már itt is van -, amikor a halottak meghallják az Isten Fiának szavát. Meghallják, és életre támadnak. Amint ugyanis az Atyának élete van önmagában, a Fiúnak is megadta, hogy élete legyen önmagában. A Fiúnak hatalmat adott arra is, hogy ítéletet tartson, mert ő az Emberfia. Ne csodálkozzatok ezen! Eljön az óra, amikor a halottak meghallják az Isten Fiának szavát, és előjönnek sírjukból. Akik jót cselekedtek, feltámadnak az életre; akik rosszat tettek, feltámadnak a kárhozatra. Én önmagamtól semmit sem tehetek. Amint (Atyámtól) hallom, úgy ítélek; és az én ítéletem igazságos, mert nem a magam akaratát keresem, hanem annak akaratát, aki küldött engem."

Magyar Kurír

Igenaptár oldalon
OLVASMÁNY Izajás próféta könyvéből
A választott nép hivatása, hogy megmutassa: milyen az Istennel kötött szövetség.
A szabadulásra váró népnek ezt mondja az Úr: ,,A kegyelem idején meghallgatlak, a szabadulás napján segítségedre leszek. Megőriztelek, és szövetséges néppé tettelek, hogy helyreállítsd az országot, és birtokodba vedd az elpusztított örökséget; hogy azt mondd a foglyoknak: »Menjetek!«, és a sötétségben levőknek: »Jöjjetek a világosságra!« Minden út mentén legeltetnek majd, és minden kopár halmon legelőt találnak. Nem éheznek és nem szomjaznak, forró szél nem éri, és a nap heve nem égeti őket. Mert aki megkönyörült rajtuk, az vezeti, és vizek forrásaihoz tereli őket. Úttá teszem nekik a hegyeket, és járhatóvá az ösvényeket. Íme, ezek messze távolról jönnek, azok északról és a tenger felől, amazok pedig a déli országokból. Zengjetek dicséretet, egek, és ujjongj te, föld! Hegyek, daloljatok örömötökben, mert az Úr megvigasztalja népét, és megkönyörül szegényein. Így panaszkodott Sion: »Elhagyott az Úr! Megfeledkezett rólam!« De megfeledkezhet-e kisgyermekéről az asszony, és megtagadhatja-e szeretetét méhe szülöttétől? De még ha az megfeledkeznék is, én akkor sem feledkezem meg rólad."
Ez az Isten igéje.
Iz 49,8-15

Elmélkedés: C. Horváth István Sándor
Jézus a mennyei Atyáról és kettőjük kapcsolatáról tart egy hosszas beszédet a népnek. Ez a beszéd tulajdonképpen egy magyarázat arra, hogy miért tesz Jézus szombati napon csodát, miért nem törődik a nyugalomra vonatkozó emberi előírásokkal. Ő ugyanis nem az emberi törvényeknek akar megfelelni, hanem Isten irgalmasságának jeleit akarja megmutatni. Cselekvésében nem korlátozhatják az emberek által hozott szabályok, mert őt egyedül az Atya akarata irányítja tetteiben.
Az Atya és a Fiú egysége a közös cselekvésükben nyilvánul meg. A Jézusba vetett hitnek ez az egyik jellemzője: A Fiú nem tesz semmit önmagától, cselekvésében nem határolódik el a másik két isteni személytől, az Atyától és a Szentlélektől, hanem mindig velük egységben munkálkodik. A Fiú ismeri az Atyát és ismeri az ő szándékait is. A Fiú látja az Atyát, látja, amit tesz és ő is ugyanezt teszi. Kettejük kapcsolatának, egységének alapja a szeretet. Az Atya mindent megmutat, feltár a Fiúnak, mert a Fiú mindenben keresi az ő akaratát és engedelmeskedik neki. Ebben az értelemben a megváltás nem Jézus egyéni kezdeményezése, hanem az Atya üdvözítő tervében foglaltaknak a megvalósítása. Jézusról, a Fiúistenről hisszük, hogy ő az Atya küldötte, aki a szenvedés és a halál vállalásával valósította meg Isten megváltó tervét.

Imádság:
Isten, ki hatalmas vagy, s kinek szolgája lettem, kérlek téged, és mindig is állhatatosan kérni foglak, hogy kiérdemelhesselek téged. Nem valamiféle földi jókra akarok szert tenni; azt kérem, amit érdemes kérnem: tenmagadat egyedül!
Kölni Szent Brúnó
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Nemzeti Dal - gyerekek előadásába
  2018-03-14 11:43:52, szerda
 
  7 éves kisfiú szaval videó Link

Tanítványom, Róth Előd mondja a verset - első osztályos, Vécsey Károly Általános Iskola, Nyíregyháza
A felvételt készítette: Orosz Józsefné Adrienne, tisztelt Kollégám.
Szakady Katalin videója Link

9 éves, 3. osztályos fiú verset mond - A Nemzeti dal Petőfi Sándor egyik legismertebb verse, amely -- Illyés Gyula szerint -- magának a költőnek is egyik legkedveltebb költeménye volt.
Petőfi a verset 1848. március 13-án, két nappal a forradalom kitörése előtt írta, eredetileg arra a népgyűlésre, melyet március 19-ére tervezett a pesti ifjúság. A bécsi forradalom hírére azonban felgyorsultak az események. 15-én először Pesten, a Pilvax kávéházban olvasta fel a verset.
Sárkány Tibor videója Link

Biró Árpád Bendegúz 5 éves Videó Link

Mármarossziget - Előadja Jóna Bálint Erik. 5 éves Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Március15  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
2018.03 2018. Március 2018.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 415 db bejegyzés
e év: 4978 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 0
  • e Hét: 5691
  • e Hónap: 26374
  • e Év: 229287
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.