Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
Te tudod az utat
  2018-03-16 18:05:26, péntek
 
  Te tudod az utat
Németből

Ha nem tudom, Te tudod
jól az utat.
Lelkemnek ez nyugalmat
és csendet ad.
Segít-e az, ha gondok törnek rám,
s aggódik szívem későn-korán?

Az utat és az időt
Te ismered.
Régen elkészítetted
Szent tervedet.
Szerelmed hatalmát dicsérhetem,
s kegyelmed, mely üdvöt szerzett nekem.

Tudod, honnan támadnak,
a viharok,
s nem késel, csendet inthet
erős karod.
Csendben várok: nem csal meg szent szavad.
Elég, hogyha Te tudod utamat.

T. E.
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Az adós szolga
  2018-03-16 17:04:07, péntek
 
  "Elfedezi a vétket az, aki a szeretetet keresi, aki viszont ismételten szóba hoz egy dolgot, elszakítja egymástól a jóbarátokat is." (Péld 17,9)

Sokszor minden rosszakarat nélkül, csupán azért, mert nekünk jólesik, elmondjuk, továbbadjuk a rajtunk esett sérelmeket. Természetes megnyilvánulása ez utálatos emberi természetünknek. Minden hajlandóság megvan bennünk arra, hogy testvérünkről gonoszságot feltételezzünk, mindinkább pedig arra, hogy minden rosszat elhiggyünk felőle. Nem is gondoljuk, mennyit rombolunk ezzel úgy a közösség, mint testvéreink életében. Gondold el: egyetlen, talán jelentéktelen kis dolog többszöri, többeknek való elmondása által barátokat szakíthatsz el egymástól. Pedig Urunk ezt a követelményt állította keresztyén életünk elé: ,,Arról ismeri meg mindenki, hogy az én tanítványaim vagytok, ha szeretitek egymást." Ő maga pedig az emberi ész számára érthetetlen és csodálatos módon megkereste és megtalálta a szeretet útját hozzánk. Ezen az úton jutott el hozzád is a kegyelem, amellyel megbocsátotta, elfedezte, betakarta életed szennyét és bűnös múltját. Azóta is naponként tapasztalod ezt a szeretetet. Mi lenne veled, ha egyszer Jézus Krisztus nem tudna megbocsátani többé? Ha nem hullana bűnös szívedre továbbra is az ő vére, és nem fedezné el annak utálatos rútságát?

MEGBOCSÁTÁS - A fehérlábú indiánok törzsfőnöke keresztyén lett, megtért. Nem sokkal ezután a fiát meggyilkolták. Ilyen eset indián szokás szerint vérbosszút kíván. Egy alkalommal lovaglás közben megpillantotta fia gyilkosát. Ráemelte a lándzsáját, amikor a keze hirtelen megállt a levegőben. Eszébe jutott, hogy Isten csak úgy bocsát meg, ha ő is megbocsát másoknak.

* Az adós szolga - Mt 18,21-35

Szikszai Béni
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Semmi vagyok
  2018-03-16 08:19:27, péntek
 
  Semmi vagyok
Gerhardt Pál énekéből németből

Énbennem mi jó lenne?
Senki, semmi vagyok.
Az méltó szeretetre,
Amit Krisztus adott.

T. E.
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
A mértéktelenség megöl
  2018-03-16 07:54:05, péntek
 
  A mértéktelenség megöl

A böjtnek több oka vagy több alapja is lehet. Az egyik, hogy sok istenfélő ember szívében mélyen ott van annak tudata, hogy gyakran vétkezik Isten ellen, mert visszaél a szabadságával. Tudják, milyen gyakran vétkeztek a mértéktelen evéssel, és hogy megszegték Isten szent parancsolatait az önmegtartóztatás és józanság tekintetében. Tudják, hogyan engedtek testi vágyaiknak, közben talán még egészségüket is tönkre tették, de annyi bizonyos, hogy lelkükön nem kis sebet ejtettek ezzel. Mert így folyamatosan táplálták és növelték meggondolatlan esztelenségüket, kedélyesnek tűnő nemtörődömségüket a legfontosabb dolgokkal szemben, szórakozottságukat és szellemük hanyagságát; ez mind nem más, mint a lélek részegsége. Minden jó képességüket eltompították, mintha mértéktelenül ittak volna bort vagy erős italt. De ha félik az Istent, akkor megküzdenek azért, hogy ezeket a következményeket elkerüljék. Óvakodnak minden mértéktelenségtől, és amennyire csak lehet, tartózkodnak attól, ami őket majdnem az örök romlottságba taszította. Sokszor sikerül is teljesen elszakadniuk ezektől, és a későbbiekben mindig gondosan ügyelnek arra, hogy visszafogottak és mértékletesek legyenek mindenben.

John Wesley
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Nem halál az!
  2018-03-16 07:40:04, péntek
 
  Nem halál az!
Németből

Nem halál az, ha az Úr innen
hazaviszi gyermekeit,
csak átváltozás: addig hitben
jártak, s látássá lesz a hit.

Az örök, igazi hazába
való felszárnyalás csupán,
a szolgaságból szabadságba,
nyugalomba a harc után.

T. E.
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Meggyőződés a bűnről
  2018-03-16 07:26:01, péntek
 
  Meggyőződés a bűnről

"És az, amikor eljő..." János 16,8.9

A bűn vakká tesz, nem látjuk, milyen nagy a bűnünk és nyomorúságunk. Meg kell hogy mutassák nekünk. Az Úr Jézus ebben a szentírási részben rávilágít, hogy kizárólag a Szentlélek képes arra, hogy meggyőzzön bennünket a bűneinkről. Azt mondja, hogy ha fölmegy a mennybe, mint Vigasztaló töltetik ki a Lélek. Az utolsó szó valójában így hangzik: segítő, szószóló. A Szentlélek tehát itt a Földön az Úr Jézus Krisztus ügyvédje, szószólója. Védi a király Krisztus ügyét azáltal, hogy meggyőzi az embereket a bűnről, és ezt kifejezetten az Ige által végzi. Amikor a Bibliát olvassuk, vagy a prédikációt hallgatjuk, a Szentlélek vitázik velünk (1Mózes 6,3). Azaz: a Lélek az Ige által igyekszik elérni, hogy belássuk bűneinket. Isten parancsait tükörként tartja elénk, hogy abban meglássuk, mi is a bűn. Ezen felül rámutat arra, hogy milyen halálosan veszélyes a hitetlenség, illetve az, ha valaki meg nem tér. A Lélek megcáfolja a szívünkben levő kételyeket az Úr és az Ő szolgálata iránt. Ha a Szentlélek meggyőzően munkálkodik az életünkben, akkor meghajlunk Igéje előtt, felhagyunk ellenállásunkkal, és letesszük kételyeink fegyvereit. Belátjuk, hogy Isten Igéje az igazság, és szívből megvalljuk bűneinket és vétkeinket. Akkor meglátjuk majd, hogy Isten jó és igazságos... Meg vagyunk győződve - személyünkre vonatkozóan - az Ige igazságáról? Elfogadjuk, hogy bűnösök vagyunk? Rászorulunk arra, hogy a Lélek az Ige olvasásakor és hallgatásakor meggyőzzön bűnünkről! Imádkozzunk a Lélek leleplező munkájáért!

A. Baars
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
2018.02 2018. Március 2018.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 2 db bejegyzés
e hónap: 496 db bejegyzés
e év: 6903 db bejegyzés
Összes: 35881 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1362
  • e Hét: 2257
  • e Hónap: 14132
  • e Év: 201934
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.