2018-03-04 20:04:39, vasárnap
|
|
|
HOZZÁVALÓK
60 dkg csirkemell,
30 dkg vajastészta,
só,
bors,
30 dkg bacon,
30 dkg gomba,
1 fej brokkoli,
10 dkg vaj,
10 dkg liszt,
2 dl bor (fehér)
A csirkemellet kettévágom, sózom, elősütöm. (Azért kell elősütni, mert csak kevés ideig lesz a sütőben és az csak arra elég, hogy a tészta megsüljön, a töltelék viszont már nem sülne át.)
A gombát megtisztítom, darabolom. Olajat hevítek, pirítjom a gombát, pici sót teszek rá. Közben felteszem a vizet forrni a brokkolihoz.
Kinyújtom a vajastésztát. A sült csirkére ráteszem a gombát, a tetejére a másik csirkemellet, majd körbetekerem baconnel.
Az egészet ráteszem a vajastésztára, betakarom a tésztával, mintha egy bukta lenne. A tetejét tojással megkenem, és jöhet a sütés: 170 fokon 15 perc.
Amíg a tészta sül, elkészítem a mártást. A vajat felhevítem, lisztet adok hozzá, majd bort, vizet, sót, meg egy kicsi citromot.
Egy csepp tejszín is kell bele, de tényleg csak egy csepp.
A tányért mártással meglocsolom, mellé teszem csirkét, mellé pedig a brokkolit. Petrezselyemzölddel díszítem.
Jó étvágyat kívánok!
Link |
|
|
0 komment
, kategória: csibehúsos és más szárnyasok |
|
|
|