Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
A manipulációról érdemes tudni...
  2018-04-13 21:16:49, péntek
 
  Egyre többször találkozni a gaslighting manipulációval - 5 jel, hogy azonnal felismerd:

"Néhányan úgy próbálnak kitűnni a tömegből, hogy mások fejét veszik." ( Paramahansa Yogananda.)

Mostanában egyre többször találkozhatunk a gaslighting (beetetés) terminussal. De mit is takar ez? Ez az angol kifejezés egy olyan manipulatív viselkedést takar, mely során valaki valótlan dolgokat kezd elhitetni egy másik személlyel, és addig bizonygatja ezeket az előbb említett valótlan dolgokat, míg a másik személy el nem kezd kételkedni önmagában.

Hasonlíthatjuk egyfajta hatalmi játékhoz is, de gaslighting eltorzult változata felérhet akár egy agymosással is. Hogy tetőzzük ezt az amúgy is szörnyű dolgot, a nagyfokú manipuláció mellé gyakran pszichés bántalmazás is társul, amelyet a szenvedő felek nem sokáig képesek tűrni és sok esetben akár bele is bolondulhatnak.

A gaslighting manipuláció 5 jele, melyet ha tapasztalsz a párodon, rögtön próbáld meg visszaszerezni az irányítást!

1. Hazudozás
A hazugságok kiszűrése kulcsfontosságú a gaslighting manipuláció felismerésében. Olyan dolgokról szoktak leginkább hazudni, amelyek ellentmondásosak azzal, amit te hiszel, vagy tettél. Például ha azt mondod a párosnak, hogy ,,most éppen zavarsz" és később ő ezt úgy adja elő, hogy te azt mondtad, hogy ,,most úgy utállak".

2. Érzelmeit kivetíti rád
Az érzelemkivetítés lényege az, hogy az ,,áldozat" azt érezze, amit te akarsz, hogy érezzen, annak ellenére, hogy ő ezt nem szeretné. A gaslighting módszerrel manipulálóknak szükségük van arra, hogy hatalmuk legyen feletted. Például, ha semleges választ adsz egyik kérdésére ,,Nem tudom" akkor ő pontosan tudni fogja, hogyan érje el azt, hogy megváltoztassa a véleményedet és addig fog így manipulálni, amíg el nem hiszed, hogy úgy kell gondolkodj, ahogy ő akarja.

3. Szembefordít az egész világgal
Ezek a típusú emberek el akarják hitetni veled azt, hogy ,,ti ketten vagytok a világ ellen". Eléri, hogy azt gondold mindenki más hazudik neked rajta kívül, és ő az egyetlen, akiben megbízhatsz. Ha azt veszed észre, hogy már a családtagjaidról és barátaidról is azt állítja, hogy hazudnak neked, az már régen rossz jel.

4. Mond egy dolgot, és csinál egy teljesen mást
A legnagyszerűbb eszköz, ami a kezükbe kerülhet, az az elbizonytalanítás és összezavarás. Ha mond egyféle dolgot és teljesen az ellenkezőjét teszi, akkor azon munkálkodik, hogy összezavarjon. Például ha azt mondja neked, hogy teljes mértékben megbízik benned, mégis azon kapod, hogy feltörte a telefonod és a dolgaid után kutakodik, fel kell ismerned, hogy nem hihetsz neki.

5. Folyton tagad
Egy ismét igencsak beszédes tulajdonságuk a tagadás, melyet főleg viták során alkalmaznak. Például ha tudod, hogy valami rosszat tett és szembesíted ezzel, ő egyből tagadni kezdi, hiába van neked számtalan bizonyítékod arra, hogy megtette, ő mégis olyan mesterkélten képes tagadni és elbizonytalanítani, hogy a végén tényleg kételkedni kezdesz abban, hogy tényleg megtette-e.

A gaslighting típusú manipulációt elszenvedő felek igen keserves perceket élhetnek meg, hiszen egy idő után már abban is kételkedni kezdenek, ami nyilvánvaló. A legfontosabb, hogy ne hagyd magad megingatni és igazadat mindig légy képes alátámasztani valamivel. Ha súlyosabb a helyzet, viszont sikerül felismerned ne szégyellj segítséget kérni másoktól.
Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Szem alatti karikák megszüntetése
  2018-04-13 21:12:57, péntek
 
  5 egyszerű módszer, melyek segítségével megszabadulhatsz a szem alatti karikáktól!

Ki ne ébredt volna már úgy, hogy szemei alatt egy-egy jókora szürkés sötét folt díszelgett. Bizonyára mindenki megtapasztalta már, de az ilyen típusú szem alatti karikák a nap folyamán valamennyire eltűnnek. Ezzel ellentétben vannak, akiknek sosem tűnik el, és ez azért lehetséges, mert nekik a szem alatti bőrük sokkal vékonyabb, mint másoké. A vékonyabb bőr miatt pedig jobban láthatóvá válnak a vérerek.

Ennek az állapotnak a hátterében állhatnak genetikai tényezők, környezeti hatások, vagy csak egyszerűen együtt jelentkezik az öregedési folyamatokkal. Egy teljesen ártalmatlan állapotról van szó, viszont sok embert zavarhat, hiszen esztétikailag okozhat problémát.

Tényezők, amik még állhatnak a sötét, szem alatti karikák kialakulásának hátterében:

Öregedés
Alkohol
Allergia
Túlzott só fogyasztás
Hormonális változások
Alváshiány
Betegség
Stressz

Ha már neked is eleged van belőle, és szívesen felfrissítenéd a tekinteted, akkor mutatunk pár módszer, amivel szépen lehet korrigálni a szem alatti sötét karikákat.

1. Mandulaolaj
A mandulaolaj számos bőrvilágosító összetevőt tartalmaz: niacin, fitoszterolok és E vitamin. A fitoszterol stimulálóan hat kollagén termelődésre, míg az E vitamin enyhíti a szem alatti bőrt. Lefekvés előtt masszírozzuk gyengéden a szem alatti bőrbe, és hagyjuk rajta egész éjjelre, majd reggel mossunk arcot hideg vízzel.

2. Uborka
Ki ne látott volna már olyan filmet, melyben a főhősnő egy köntösben lazít a kanapén, arcán pakolással és szemein uborkaszeletekkel? Nem véletlen, hiszen az uborkában lévő aszkorbin- és kaffeinsav csökkenti a szem alatti területen felgyülemlett folyadékmennyiséget. A vékony szeletekre vágott uborkából helyezzünk kettőt a két szem alatti területre, majd 15 perc után öblítsük át az arcot hideg vízzel.

3. Vas
A vashiány is előidézheti a szem alatti karikák megjelenését, hiszen a vas is felelős a szervezetben történő oxigénszállításért, és mint tudott az oxigén elengedhetetlen a ragyogó bőrhöz. Kiváló vasforrás lehet a sötétzöld színű zöldségek és levelek, tojás, szárított gyümölcsök, magok, diófélék, máj, húsok, hal, tofu, szójabab és teljes kiörlésű gabonafélék.

4. Nyers burgonya
A nyers krumpli nagyon gazdag antioxidánsokban, emellett tartalmaz C vitamint és olyan enzimeket, melyek serkentik a szem alatti bőr kisimulását. Ha hideg krumplit helyezünk a szem alá, az csökkenti a vérerek duzzadtságát és a puffadást. Hámozzuk, és mossuk meg alaposan a krumplit, majd vágjuk vékony szeletekre. Helyezzük őket 15-20 per erejéig a szemkörnyékére, majd mossunk hideg vízzel arcot.

5. Víz
Napi kevesebb mint 2 l víz is képes enyhíteni a szem alatti karikák sötétségét. A víz jótékony hatásairól nem lehet eleget beszélni, mégis röviden összefoglalva: méregtelenít, tisztítja a szervezetet, hidratál és serkenti a vérkeringést. Ha C vitaminnal dúsítjuk, hatásait csak továbbfokozhatjuk: minden flakon vizünkhöz adjunk egy kis frissen csavart citromlevet.
Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
Érdemes megfontolni
  2018-04-13 21:02:00, péntek
 
  Tartsd be ezt a 7 spirituális törvényt, boldogabb és nyugodtabb életed lesz!

A következő 7 szakrális-spirituális törvény betartásával jobbá teheted az életedet, kiegyensúlyozottabb és nyugodtabb lehetsz. Próbáld ki, nem fogsz csalódni.

1. A vetés-betakarítás törvénye
Biztosan te is hallottad azt a mondást, hogy “ki mint vet, úgy arat". Nos, ez bármennyire is hihetetlen, a spirituális 7 törvényének egyike, ami arról szól, hogy olyan kapcsolat- és viszonyrendszert tudsz kialakítani, ahogyan az emberekhez viszonyulsz. Tehát, ha azt várod el másoktól, hogy tiszteljenek, akkor neked is tisztelned kell másokat.

2. Az alkotás törvénye
Nagyon figyelj arra, hogy mit gondolsz, mit hozol létre, mert az ember képes egyaránt bevonzani a jót, és a rosszat is. És nem mindegy, hogy melyik ölt testet.

3. Az alázatosság törvénye
Mindenben igyekezz alázatos lenni, még az olyan dolgokban is, amelyeket nem egészen értesz. Egy idő után képes leszel jobban megismerni önmagadat, ami számtalan előnnyel járhat.

4. A hála törvénye
Ha nem is teljesült még minden álmod, azért ne ess kétségbe. Inkább légy hálás mindazért, amit elértél, amit megvalósítottál, és szeresd ezt az életet.

5. A szeretet törvénye
A szeretet olyan erős energiával rendelkezik, amely minden nehézséget képes legyőzni. Ezért szeresd az ellenségedet, és önmagadat, így baj nem érhet.

6. A megbocsátás törvénye
Ne csak szeresd, hanem bocsáss is meg az ellenségednek, így te is megnyugodhatsz. Szabadulj meg a nyomasztó érzelmektől, és megkönnyebbül a lelked.

7. A hit törvénye
Higgy bármiben, az megvalósulhat. A hit egy olyan óriási erő, amely útjába nem állhat semmi. Semmi sem lehetetlen, bármit tégy, azt tedd szívvel és lélekkel.
Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Ibuprofen
  2018-04-13 20:59:13, péntek
 
  Az orvosok szerint 40 év fölött nem szabad ibuprofen gyógyszereket szedni! Íme, az ok!

Emberek millió szednek különböző fájdalomcsillapító gyógyszereket, amelyek között vannak olyanok is, amelyek ibuprofent tartalmaznak, de az orvosok szerint 40 éves kor felett ez már veszélyes lehet az egészségre nézve.

2015-ben az Amerikai Élelmiszer- és Gyógyszer Engedélyeztetési Hivatal (FDA) egy figyelmeztetést adott ki, miszerint az ibuprofen-tartalmú gyógyszerek megnövelhetik a szívbetegségek kockázatát, így akár rövid időn belül is szívroham, vagy stroke alakulhat ki.

A közleményben kiemelték: “Nem szükséges valakinek szívbetegnek lennie, hogy bekövetkezzen a baj, viszont ha valakinek problémája van a szívével, keringési rendszerével, akkor az ő esetében nagyobb a kockázat, hogy hirtelen kialakul a betegség. Főként a 40 évnél idősebb személyek esetében lehet veszélyes az ibuprofen, amikor a legnagyobb az esély, hogy szívroham, vagy valamilyen keringési probléma következik be."

Az ibuprofen akár 20 százalékkal is megemelheti a szívroham kockázatát, legalábbis a The British Medical Journal-ban megjelent tanulmány szerint, miután közel 10 millió páciens kórtörténetét vizsgálták át.

Az orvosok ezért azt javasolják, hogy például fejfájás ellen mindenki kérjen természetes alapanyagokból készült gyógyszereket, amelyek semmiképp nem tartalmaznak ibuprofent.

Az ibuprofen vény nélkül kapható gyógyszer, ezért mielőtt elkezdené szedni, kérje ki kezelőorvosa, gyógyszerésze véleményét.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:   Betegségekről  
Az alma gyógyhatásairól
  2018-04-13 13:47:06, péntek
 
 



A bűnbeesés gyümölcse az alma, hiszen a bibliai történet szerint Éva az édenkertben álló tudás fájáról az intelem ellenére a kígyó ösztönzésére is leszakajtotta, bele is harapott, majd Ádámot is rávette, hogy ízlelje meg a gyümölcsöt. Büntetésül a paradicsomból való kiűzetést kapták. Hófehérkének is a torkán akadt a lédús gyümölcs és üvegkoporsóban végezte, de végül a királyfi segítségével a mese boldog véggel zárult. Nekünk nem kell azonban attól tartanunk, hogy hasonló sorsra jutunk, mint Éva, hiszen az alma ma már nem tiltott, sőt egyenesen javasolt ennek a gyümölcsnek a fogyasztása. Általa rengeteg vitamint és ásványi anyagot juttatunk a szervezetünkbe, amely nagyon is hálás lesz érte. Az alma jótékony hatásainak felismerése nem új keletű, hiszen már az ókorban is bíztak áldásos hatásaiban. A korábbi évszázadokban a beteg személyekkel vasszögekkel átszúrt almát etettek, mert bíztak benne, hogy ily módon kigyógyulnak a vérszegénységből.

Az alma igen gazdag B- és C-vitaminban, káliumban, kalciumban, foszforban, magnéziumban, vasban, és nátriumban. A gyümölcsben található flavonoidok erősítik az immunrendszert, amely hatékonyan képes harcolni a különféle fertőzésekkel, vírusokkal, baktériumokkal és gyulladásokkal szemben. A növény rostjai serkentik az emésztést, javítják az anyagcserét. Az alma éppúgy hatásos lehet székrekedés, mint hasmenés esetén.

Egy amerikai egyetem kutatói egy vizsgálat során az alma pozitív hatásairól győződhettek meg. A kutatásba 160 főt vontak be, 45 és 65 év közötti hölgyeket. Az egyik csoport nőtagjainak minden egyes nap el kellett fogyasztani 75 gramm szárított almát, míg a másik csoport tagjai aszalt szilvát kaptak. Egy év múlva az almát fogyasztó csoport tagjaitól vért vettek, és az eredményeken még a kutatás vezetői is ledöbbentek. Ugyanis a vér jó koleszterinnek nevezett szintje mintegy 4 százalékkal megemelkedett, míg a rossz koleszteriné 23 százalékkal csökkent. A nők átlagosan másfél kilogrammot veszítettek a testsúlyukból, köszönhetően a rendszeresen fogyasztott szárított csemegének. A kutatás vezetői úgy vélik, hogy ez a gyümölcsben található pektin jóvoltából következett be.

Az alma segítséget nyújthat a köszvény okozta panaszok enyhítésében, láz és rekedtség legyőzésében, de még az álmatlanság ellen is bevethető ez a zamatos gyümölcs. Az alma kitűnő vízhajtó, vértisztító és fertőtlenítő. Hatékony lehet fejfájásra, fáradtságra. Mivel nagyon alacsony a kalóriatartalma, ezért bátran be lehet illeszteni a diétába is.

Az almában található rengeteg C-vitamin a problémás arcbőr remek gyógyítója is lehet. Eltünteti a pattanásokat és a szemek alatti sötét karikákat. Minden arctípusra, de különösen a száraz arcbőrre ajánlott, ugyanis az alma kiválóan tisztít, nyugtat és hidratál. Arcpakolást is készíthetünk belőle. Keverjen össze egy üvegtálkában egy közepes méretű lereszelt almát, egy evőkanál mézet, egy-két evőkanál mandulalisztet és 6-7 csepp mandulaolajat. Alaposan kutyulja össze a hozzávalókat, vigye fel az arcbőrére a pakolást, majd húsz perc hatóidő után öblítse le.

Az alma fertőtlenítő hatása révén még a legmakacsabb korpával is képes elbánni. Készítsen hajöblítőt ebből az édenkerti gyümölcsből. Hámozzon meg néhány almát, majd préselje ki a levét. Adjon hozzá 2-3 dl vizet, 3 evőkanál almaecetet és 5-5 csepp rozmaring- és borsmenta-illóolajat. Keverje el a hozzávalókat. Szokásos módon mosson hajat, majd az utolsó öblítésnél a kikevert elegyet öntse a hajára. A hajöblítő rendszeres használatával a korpa előbb-utóbb eltűnik, mintha soha nem is létezett volna.
Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Az alma és az izületi gyulladás
  2018-04-13 13:18:07, péntek
 
 



A legújabb kutatások szerint a kvercetin nem csupán csökkenteni képes az ízületi gyulladás tüneteit, de a progresszióját is képes lassítani. A kvercetin flavonoid számos színes gyümölcsben és zöldségben megtalálható, beleértve a hagymát, a bogyós gyümölcsöket, a szőlőt, a citrusféléket és az almát. Ugyancsak jelen van az olívaolajban, a vörösborban és a zöld teában.

A kvercetin egy egészséges antioxidánsnak számít, amely segítséget nyújt a szabad gyökök elleni védelemben. A szabad gyökök kémiailag reaktív anyagok, amelyek nemcsak a DNS-t, hanem a sejtmembránt is károsítják, de a sejthalálhoz is hozzájárulnak

A kvercetin hatásaival kapcsolatban több kutatás is született. Az egyik vizsgálatban autoimmun betegségben szenvedő nőket vizsgáltak. A vizsgálati alanyokat két csoportra osztották. A vizsgálat előtt és után is vért vettek tőlük. Míg az egyik csoport tagjai placebót kaptak, a másik csoport tagjainak naponta 500 mg kvercetint adtak. Azok a személyek, akik kvercetint kaptak arról számoltak be, hogy reggelente nem voltak olyan merevek az ízületeik. A placebót szedők nem számoltak be számottevő változásokról. A kvercetin csoportban a gyulladásos markerek is javuló tendenciát mutattak.

A kvercetin nem csak az ízületi gyulladásban szenvedőknél hozhat enyhülést. A szív- és érrendszerre is kedvezően hat, hiszen javítja a véráramlást, csökkenti a koleszterinszintet és hatékony a vérnyomás szabályozásában is.

A kvercetin nyugtatólag hat a légzőrendszerre is. Jelentősen képes lecsökkenteni az allergiás tüneteket.

Számos vizsgálat kimutatta a kvercetin hatékonyságát a különböző ráktípusokkal szemben. Antioxidáns hatásai ugyanis olyan hatással bírnak, amelyek megakadályozzák a rákos sejtek növekedését. Egy vizsgálat szerint hatékony lehet mellrákban, tüdőrákban, gyomorrákban és vastagbélrákban szenvedő betegek kiegészítő kezelésében.

A stressz manapság sok ember életét megkeseríti. Amikor stresszes állapotba kerülünk, akkor a szervezetünk egy stresszhormont termel. Ennek a stresszhormonnak a neve kortizol. Ha folyamatosan stresszben élünk, akkor a szervezetünk nem áll le ennek a hormonnak a termelésével, ez viszont károsíthatja a szöveteket és a sejteket. A kvercetin azonban segítséget nyújt a kortizol termelésének elnyomásában és annak szabályozásában.
Forrás :Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Csicseriborsóról
  2018-04-13 09:16:56, péntek
 
 



Az egészségünket szolgáló csicseriborsó :

A csicseriborsót ma már szuperélelmiszerként tartják számon, hiszen rendkívül pozitív módon hat az egészségünkre. Ezek az apró, sárga golyóbisok nem csupán kellemes, mogyorós ízükkel hívják fel magukra a figyelmet, de az állaguk is nagyon különleges, nem beszélve arról, hogy tele vannak fehérjével, oldható és oldhatatlan rostokkal, többszörösen telítetlen zsírsavakkal.

A csicseriborsó segít csökkenteni az étvágyat és segít az egészséges testsúly fenntartásában is. Egyetlen csésze csicseriborsó 12 gramm rostot és 15 gramm fehérjét tartalmaz, amely egy remek kombináció, ha szeretnénk lelassítani a gyomorürítést és sokáig szeretnénk fenntartani a teltségérzetet. A magas fehérje- és rosttartalom kombinációja gátolja a ghrelin, más névben éhséghormon termelődését, amely fokozott étvágyat eredményez.

A csicseriborsóval kapcsolatban kutatások is folytak. Sikerült vele kapcsolatosan bebizonyítani, hogy azoknak a személyek, akiknek rendszeresen szerepelt csicseriborsó az étrendjükben, nem csupán a kalóriabevitelüket sikerült lecsökkenteni, de ösztönösen kevesebb cukrot és sót tartalmazó feldolgozott élelmiszert fogyasztottak.

A csicseriborsó jelentősen képes lecsökkenteni az LDL-koleszterin szintjét, márpedig ez a koleszterin a bűnös a plakkok kialakulásában, amelyek szűkítik az artériákat. A csicseriborsó hatásai közé tartozik, hogy egyrészt csökkenti az LDL-koleszterin mennyiségét a vérben, másrészt lassítja LDL-oxidáció sebességét, amely betegségek kialakulásához vezethet.

A csicseriborsó gazdag forrása a folsavnak és a B-vitaminnak, amely csökkenteni képes a homociszteinszintet. Ez egy olyan aminosav, amelyet összefüggésbe hoztak a gyulladással. Amennyiben ez a szint magas, úgy a szívinfarktus kockázata jelentősen képes megemelkedni. A csicseriborsó magnéziumban és mangánban is gazdag, amely ásványi anyagok pozitívan hatnak a vérnyomásra, ezzel is csökkentve a szívbetegségek kialakulásának kockázatait.

A csicseriborsó csökkenteni képes a vércukorszintet. Mivel nagyon alacsony a glikémiás indexe, ezért stabilizálja a vércukorszintet, megelőzve ezzel a cukorbetegség kialakulását. Gazdag természetes cukrokban és keményítőben, amelyekről szintén azt találták a kutatók, hogy csökkentik a vércukor- és inzulinszintet.

A csicseriborsóból készíthetünk levest, főzeléket, de salátára is szórhatunk belőle és még humuszt is készíthetünk belőle, amely nem más, mint csicseriborsókrém.
Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
"E" vitaminról
  2018-04-13 09:11:37, péntek
 
  Testünk rendfenntartója: E-vitamin :

E-vitaminra minden embernek szüksége van. De mi történik velünk, ha nincs elegendő ebből a vitaminból a szervezetünkben? Ebben az esetben romolhat a látásunk, gyulladások alakulhatnak ki az emésztőrendszerben, szívbetegséggel és nehezen gyógyuló sebekkel is számolnunk kell. A bőrünk hamarabb fog ráncosodni, megöregedni, csökkeni fog a teljesítményünk, fáradtak, ideges leszünk, és emellett még a koncentráló képességünk és a teljesítményünk is csökkeni fog.

Az E-vitaminnak fontos szerepe van az egészséges keringés fenntartásában, megakadályozza a vérrögök képződését és a véralvadást. Éppen ezért nagyon fontos, hogy minél egészségesebben táplálkozzunk és kihagyjuk az étrendünkből az olyan ételeket, mint például a fehér lisztből készült kenyerek és péksütemények, zsíros, fűszeres és cukros ételek, mert ezek az ételek elősegítik az érelmeszesedés és az érszűkület kialakulásának az esélyét. Akik képtelenek lemondani a zsírosabb ételekről, feltétlenül gondoskodjanak az E-vitamin-bevitelről is.

Az E-vitamin elősegíti a sejtlégzést, de szervezetünk mirigyei is védelmet élvezhetnek általa. Ilyenek például a csecsemőmirigy vagy éppen az agyalapi mirigy. Nőkre és férfiakra is veszélyt jelent, ha túl kevés E-vitamin van a szervezetükben. A nőknél a méh működési zavarait idézheti elő, míg férfiak esetében nem termelődik elegendő sperma, ami terméketlenséget okozhat.

Az E-vitamin képes a szervezetben kialakuló gyulladásokat megakadályozni, de hiánya hajlamossá tehet bennünket a gyulladásos megbetegedésekre.

Fontos, hogy a naponta felvett táplálékban elegendő E-vitamin legyen, ugyanis ha nincs elegendő mennyiségben jele a szervezetünkben, akkor a testünkben lévő zsírok megavasodnak, amelynek szemmel látható jelei a kézfejen megjelenő öregségi foltok.

Sokan szeretnek bulizni, és ilyenkor sokan alkoholt is fogyasztanak, illetve dohányoznak. Viszont ha másnap E-vitaminban gazdag táplálékot vesznek magunkhoz, akkor csökkenthetik az alkoholizálás és a dohányzás negatív és káros hatásait.
Milyen táplálékokkal vehetünk magunkhoz E-vitamint? Mandulával, diófélékkel, földimogyoróval, teljes kiőrlésű gabonafélékkel, tojással, tejjel és hidegen sajtolt növényi olajokkal. Ez utóbbiakat mindenképpen előnyben kell részesíteni a feldolgozott olajokkal szemben, ugyanis ezek a finomítás során vitamintartalmuk nagy részét elveszítik.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Vitaminokról  
Csontritkulás - aszalt szilva
  2018-04-13 09:06:45, péntek
 
 



Aszalt szilva: megoldás az csontritkulás megelőzésére és a csontok egészségének javítására:

Az oszteoporózis elkerülése, vagy legalábbis a csontok egészségének javítása sokkal egyszerűbb is lehetne, állítják ezt a legújabb kutatások. Kutatók tényként írták le, hogy az aszalt szilva például kedvező hatással van a csontsűrűségre. Nők esetében a menopauza idején növekszik meg a csontritkulás kialakulásának a kockázata. Férfiak is szenvedhetnek benne, de a nőket fokozottabban sújtja ez a betegség.

Az aszalt szilva csonterősítő hatásával kapcsolatban vizsgálat is folyt. Posztmenopauzás nőket két csoportra osztottak. Az egyik csoport tagjai mindennap tíz szem aszalt szilvát kaptak, míg a másik csoport tagjainak nem kellett aszalt szilvát fogyasztaniuk. Viszont mindkét csoport tagjai kaptak kalcium- és D-vitamin-kiegészítést is. A vizsgálat fél éven keresztül zajlott. Javulást azoknál a tagoknál tapasztaltak elsősorban, akik mindennap aszalt szilvát is fogyasztottak. A vizsgálatot még más aszalt gyümölccsel is megismételték, de csupán az aszalt szilva fogyasztása esetén tapasztaltak jelentős és pozitív változásokat a csontok egészségében.

Az idősebb nőknél kialakulhat egy olyan állapot, amikor a csontsejtek növekedése leáll és a regeneráció nem következik be. Az aszalt szilva rendszeres fogyasztása azonban egy lehetőséget biztosít azok számára, akik ezen problémával kénytelenek szembenézni. De nemcsak az idősebb hölgyek, hanem bárki javíthatja a csontjai egészségét ezzel a természetes megoldással.

A nők csontjainak sűrűsége átlagosan 3-5 százalékkal csökken évente. Ez a csökkenés a menopauza időszakára érvényes. A férfiaknál a csontok egészségének csökkenése és a csontsűrűség romlása 65 éves kor után kezdődik.

A szakértők szerint soha nem szabad megvárni, míg a csontritkulás állapotáig eljutunk, hiszen ilyenkor már nem sok mindent tehetünk, sőt fokozottan ki vagyunk téve a csonttörés veszélyeinek is. Érdemes étrendünkbe cukormentes aszalt szilvát is beiktatni, hiszen ezzel jelentősen javíthatunk csontjaink állapotán.

A csontritkulás elleni küzdelemben és a csontok egészségének megóvásában nagy segítségünkre lehet tehát az aszalt szilva, viszont egyéb előnyei is vannak ennek a gyümölcsnek. A szilva tele van antioxidánsokkal, amely nemcsak a sejtek egészségét, hanem az immunrendszert is megtámogatja. Az aszalt szilva segít szabályozni a koleszterinszintet, megakadályozza az elhízást, emellett kihat a szív- és érrendszerre is.

Az aszalt szilva jó hatással van az elektrolit egyensúlyra, az idegrendszer működésére, de részt vesz a vér egészségének védelmében és a véralvadás szabályozásában. Emellett az emésztési zavarban szenvedőknek is javasolt a fogyasztása, hiszen nagyon hatásos székrekedés ellen.
Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  Csontritkulás...  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2018.03 2018. április 2018.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 110 db bejegyzés
e év: 1532 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3350
  • e Hét: 8195
  • e Hónap: 39681
  • e Év: 244382
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.