Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
A Csíksomlyói búcsú története
  2018-04-16 17:07:24, hétfő
 
  Videó Link

 
 
0 komment , kategória:  Csiksomlyo szentmisék  
Soubirous Szent Mária Bernadett szűz
  2018-04-16 10:21:36, hétfő
 
  Szent Bernadett emléknapja
2018. április 16.
...... ..............


Soubirous Szent Bernadett volt az 1858-as Lourdes-i Mária-jelenések látnoka. Teste nem látott romlást, ma is épen őrzik. 1925-ben boldoggá, 1933-ban szentté avatták. A csodák világhírűvé tették a jelenések barlangját. Lourdes ma a világ legnagyobb Mária-búcsújáró helye, a reménység forrása, ahol sok ember meggyógyul az itt fakadó víztől.
Magyar kurír oldalon Link


SZENTLECKE a Jelenések könyvéből
Szűz Mária - Isten szent temploma.
Én, János, új eget és új földet láttam. Az első ég és az első föld ugyanis elmúlt, és a tenger sem volt többé.
Akkor láttam, hogy a szent Város, az új Jeruzsálem alászáll az égből, az Istentől. Szép volt, mint a vőlegénynek fölékesített menyasszony.
Akkor hallottam, hogy a trón felől megszólal egy harsány hang: ,,Nézd, ez az Isten hajléka az emberek között! Velük fog lakni, és ők az ő népe lesznek, és maga az Isten lesz velük. Letöröl szemükről minden könnyet. Nem lesz többé halál, sem gyász, sem jajgatás, sem vesződség, mert a régi világ elmúlt." Akkor a trónon ülő megszólalt: ,,Íme, újjáalkotok mindent!"
Ez az Isten igéje.
Jel 21,1-5a

EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
Jézus azokat nevezi anyjának és testvéreinek, akik a mennyei Atya akaratát teljesítik.
Egy alkalommal Jézus éppen a népsokaságot tanította. Eközben anyja és rokonai odaérkeztek, és kint várakoztak rá, mert beszélni akartak vele. Valaki szólt is Jézusnak: ,,Anyád és rokonaid kint várnak, és beszélni akarnak veled."
Jézus erre így válaszolt annak, aki szólt neki: ,,Ki az én anyám, és kik az én rokonaim?" Majd kitárta kezét tanítványai felé, és így szólt: ,,Ezek az én anyám és rokonaim. Aki teljesíti mennyei Atyám akaratát, az mind testvérem, nővérem és anyám."
Ezek az evangélium igéi.
Mt 12,46-50
 
 
0 komment , kategória:  Női szentek bemutatás  
Ferenc pápa: Az emberi test Isten csodálatos ajándéka
  2018-04-16 10:16:28, hétfő
 
  2018. április 15. vasárnap
Április 15-én délben is elimádkozta Ferenc pápa a szokásos vasárnap déli Mária-imádságot a Szent Péter téren egybegyűlt zarándokokkal. Ferenc pápa beszédének fordítását teljes terjedelmében közreadjuk.
Ferenc pápa beszéde: Link
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Szeretettel, kedvvel, erővel
  2018-04-16 10:12:29, hétfő
 
  Április 15-én Erdő Péter bíboros a vasárnapi szentmise keretében 29 fiatalnak és felnőttnek szolgáltatta ki a bérmálás szentségét az újpesti Egek Királynéja-templomban.
Az Egek királynéja-templom első pad- és széksorait ezúttal a bérmálkozók és bérmaszülők foglalták el. Szép számmal vannak, huszonkilencen, hittanosok és a katekumencsoport tagjai. E szám nagyságát akkor értékeljük, ha tudjuk, az újpesti plébániához iskola is tartozik. Azt, hogy most ők 29-en itt fogadhatták a szentséget, hosszú felkészülés előzte meg. Hagyomány, hogy a bérmálásra készülők a folyamatos katekézis mellett elvonulnak plébánosukkal és kortárs segítőikkel egy hosszú hétvégés lelkigyakorlatra.
A szentmise főcelebránsa és szónoka Erdő Péter bíboros, prímás volt. Koncelebrált Horváth Zoltán, az Egek Királynéja-templom plébánosa, kerületi esperes és Matolcsy Kálmán.
...... .....


Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Húsvét 3. hét hétfő 04.16
  2018-04-16 10:08:17, hétfő
 
  SZENTLECKE az Apostolok Cselekedeteiből
Szent István szerpap oly bölcsen beszélt a Szentlélek által, hogy nem tudtak ellenállni neki.
Azokban a napokban István diakónust kegyelem és erő töltötte el, és nagy csodajeleket művelt a nép között.
A zsinagóga hívei közül többen felléptek ellene. A libertínusok, ciréneiek, alexandriaiak és a Kilikiából meg a Kis-Ázsiából jött zsidók vitába szálltak Istvánnal. Ő azonban oly bölcsen beszélt a Szentlélek által, hogy nem tudtak ellenállni neki.
Erre felbujtattak néhány embert, akik azt állították: ,,Hallottuk, amint káromló szavakat mondott Mózes és Isten ellen!"
Így aztán annyira felizgatták a népet, a véneket és az írástudókat, hogy végül is rárontottak, megragadták, és a főtanács elé hurcolták. Ott hamis tanúkat szólaltattak meg, akik azt állították: ,,Ez az ember minduntalan a szent hely és a mózesi törvény ellen beszél. Hallottuk ugyanis, amikor azt hangoztatta, hogy a názáreti Jézus romba dönti ezt a helyet, és megváltoztatja a Mózestől ránk hagyott szokásokat."
A főtanács valamennyi tagja Istvánt figyelte, és olyannak találták arcát, mintha egy angyalé volna.
Ez az Isten igéje.
ApCsel 6,8-15

EVANGÉLIUM Szent János könyvéből
Jézus Kafarnaumban az Oltáriszentség szerzéséről beszél.
A csodálatos kenyérszaporítás utáni napon a Genezáreti-tó túlsó partján maradt népnek eszébe jutott, hogy csak egy bárka volt ott. Tudták, hogy Jézus nem szállt a bárkába tanítványaival; tanítványai ugyanis egyedül hajóztak el. Közben Tibériásból több bárka jött a hely közelébe, ahol az Úrtól megáldott kenyeret ették. Amikor tehát a nép nem találta Jézust, sem a tanítványait, bárkába szálltak, és elmentek Kafarnaumba, hogy megkeressék Jézust. Amikor a tó túlsó partján megtalálták, megkérdezték tőle: ,,Mester, mikor jöttél ide?"
,,Bizony, bizony, mondom nektek - felelte Jézus -, nem azért kerestetek, mert csodajeleket láttatok, hanem mert ettetek a kenyérből és jóllaktatok. Ne olyan eledelért fáradozzatok, amely megromlik, hanem olyanért, amely megmarad az örök életre. Ezt az Emberfia adja nektek, - őt ugyanis az Atya igazolta." Erre megkérdezték tőle: ,,Mit tegyünk, hogy Istennek tetsző dolgot cselekedjünk?"
,,Istennek az tetszik - válaszolta Jézus -, ha hisztek abban, akit küldött."
Ezek az evangélium igéi. Jn 6,22-29
.........



Imádság
Feltámadt Urunk, Jézus Krisztus! A veled való találkozás egykor megerősítette az apostolokat a szeretetben. Új hit és új remény ébredt bennük. Új erőre gyulladtak a te szeretetedtől, majd pedig pünkösdkor megkapták a Szentlélek ajándékát, hogy erős lélekkel végezzék az evangélium hirdetését és az emberhalászatot. Új élet kezdődik számomra is. Adj nekem erőt ahhoz, hogy végigfussam pályámat, és teljesítsem azt a feladatot, amelyet rám bízol, hogy tanúságot tegyek az evangélium igazságáról a reményvesztett embereknek.

 
 
0 komment , kategória:  vallás  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2018.03 2018. április 2018.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 346 db bejegyzés
e év: 4978 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1575
  • e Hét: 12637
  • e Hónap: 25313
  • e Év: 259060
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.