Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Wass Albert : Intelem
  2018-04-06 21:29:21, péntek
 
 



Wass Albert : Intelem
Percre se feledd, hogy testvéred minden magyar, bárhol is éljen.
Összetartásban rejlik csak erő.
A fél világot is befuthatod, más ember földjén, testvértelen leszel,
S elfúj a szél, mint kósza őszi lombot, ha nemzetedről megfeledkezel!
Te bús magyar, kit száműzött hazád s idegen zsarnok lakja otthonod:
Bús sorsodért ne vádold nemzeted, kit úgy tűnik, Isten is otthagyott.
A látszat csal. Isten ma is a régi. Te hagytad őt el, te és a többiek,
S amíg vissza nem zarándokoltok Hozzá, s a múlt hibáit le nem törölitek:
Magyar földön nem lesz új Magyarország, gaz és szemét nem terem nemzetet!
S a gyűlöletet nem mossa le semmi, csak az összetartó igaz szeretet!
 
 
0 komment , kategória:  Bölcs gondolatok  
Vénás betegségek ellen természetesen
  2018-04-06 21:22:51, péntek
 
 



Ázsiai gázló, a vénás elégtelenség gyógyítója.

Az ázsiai gázló (Centella asiatica) őshazája Ázsiában van, de ma már egyre több helyen - például Afrikában - is termesztik, mivel nem csupán egy kellemes fűszernövényről, hanem egy zöldségként is funkcionáló táplálékról van szó. Az ázsiai gázló egy különleges növény, mert szára nem felfelé magasodik, hanem a földön fekszik. A növény levelei kerekdedek vagy vese alakot öltenek, de leginkább a legyezőre emlékeztetnek. A levelek fogazottak. A gyógynövény ernyősvirágzata hófehér színű. A növényt népiesen gotu kolának és gázlófűnek is nevezik.

Az ázsiai gázló hatóanyagai a flavonoidok, a triterpén-szaponinok, de pektint és poliszacharidot is tartalmaz. A gyógynövény gyulladáscsökkentő, antimikrobiális, vérkeringést serkentő és sebgyógyító hatásokkal rendelkezik.

Az Ázsiában élő népek nagyon kedvelik ezt a gyógynövényt, mert testi betegségeket is orvosolnak a segítségével, de a lelki problémáikat is gyógyítják általa. Külsőleg elsősorban sebeket és fekélyeket kezelnek a gyógynövénnyel, belsőleg pedig a lelket megnyomorító betegségeket, például a depressziót próbálják vele kiűzni. Az ázsiaiak úgy vélik, hogy az ázsiai gázló a testi fáradtságot és a lelki kimerült állapotot is képes megszüntetni.

Az ázsiai gázlóval kapcsolatban sok humán vizsgálat is született. A kutatás során megállapították, hogy ez a gyógynövény a krónikus vénás elégtelenség egyik gyógyítója lehet. A vizsgálat során a betegeknél javulás volt tapasztalható. Jobb lett a vénás keringésük, a gyógynövény ezen kívül csökkentette a vénás pangást és az ödémát is.

A gyógynövény gyakran előfordul olyan készítményekben, amelyek alkalmasak a vénás elégtelenség kezelésére, és azokban is, melyek hatékonyan gyógyítják a különféle bőrproblémákat - hegek, napégés okozta bőrgyulladás -, az ekcémát, illetve a nehezen gyógyuló sebeket. Olyan kozmetikai termékekben is megtalálható, amelyek hatékonyan veszik fel a harcot a cellulitisz és a terhességi csíkok ellen, de egyes készítmények alkalmasak szájüregi fertőzések, a haj- és körömproblémák kezelésére is.

A gyógynövényből készült kivonat segítséget nyújt a sebek gyógyulásában. Az ázsiai gázlóból készült olaj szövetregeneráló hatással rendelkezik és a kollagéntermelődést segíti elő. Javítja a bőrszerkezetet, csökkenti és meggátolja a gyulladást. Bátran lehet használni ezt az olajat ekcémás, gyulladt vagy irritált bőrfelületre.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Ekcéma ellen természetesen
  2018-04-06 21:18:37, péntek
 
 



Az ekcéma manapság egyre több embert érint. Ennek oka lehet a stresszes életmódunk, a tisztítószerekben lévő káros anyagok és akár még a feldolgozott élelmiszerek is kiválthatják. A szteroidtartalmú kenőcsök pedig lehet, hogy használnak, de ezek nem tesznek jót a szervezetünknek. Azonban házilag mi magunk is készíthetünk ekcéma elleni kenőcsöt, amely nemcsak a viszketést csillapítja, de a kis hólyagok megjelenését is meggátolhatja. Aki hajlamos az ekcémára, fogyasszon minél több omega-3 zsírsavban gazdag táplálékot, mivel ezek jelentősen képesek a szervezetben kialakuló gyulladásokat lecsökkenteni. A tejtermékek is hajlamosíthatnak az ekcémára.

Ha ekcémás a bőre, akkor kerülje a hosszú és túl gyakori fürdőzéseket, mert ez is kiszáríthatja a bőrt, amely ugyancsak felerősítheti az ekcéma kellemetlen tüneteit. A napfény hatására D-vitamin termelődik a szervezetünkben, amely csökkenti az ekcéma kiújulását és még az immunitást is fokozza.

Az ekcéma elleni krém legfontosabb összetevője a levendula-illóolaj, amely a száraz, kivörösödött bőrt gyógyítja eredményesen. A másik ilyen csodálatos összetevő a sheavaj, amely többek között A-vitaminban is gazdag, így gyulladáscsökkentő hatásokkal rendelkezik és segít a különféle bőrbetegségek gyógyításában.

A házi ekcéma elleni kenőcs hozzávalói:

Fél csésze sheavaj
Fél csésze kókuszolaj
1 evőkanál termelői méz
30 csepp levendula-illóolaj
8 csepp teafa-illóolaj
5-5 csepp geránium- és mirhaillóolaj

A krém elkészítése:
Vízgőz fölött olvassza fel egy edényben a sheavajat és a kókuszolajat. Én először felteszek egy edénybe vizet forrni, majd erre helyezek egy másik edényt, amelybe az összetevők kerülnek. Amikor a kókuszolaj és a sheavaj elkezd olvadozni, adja hozzá a mézet és folyamatosan keverje az elegyet. Amikor a hozzávalók felolvadtak, akkor várjon, míg az hűl egy kicsit, majd egy kézi mixer segítségével keverje össze az egészet néhány percig. Ezután adja hozzá a krémhez az összes illóolajat és keverje össze még egyszer az edény tartalmát. Amikor elkészült, öntse a krémet egy tégelybe és tárolja a kenőcsöt hűtőszekrényben. Mivel nem tartalmaz tartósítószert, így lehetőleg egy hónapon belül használja azt el.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
A gyermekláncfű levelének gyógyhatásai
  2018-04-06 20:57:54, péntek
 
 



A gyermekláncfűnek nem csupán a virágai, hanem a levelei is fogyaszthatók. Azonban a levelek meglehetősen keserűek a benne lévő keserűanyagoknak köszönhetően. De ez nem baj, hiszen remekül tisztítják a májat, illetve elősegítik annak működését, amely nagyon sok funkciót lát el. Amikor a máj túlterhelt, akkor csak lassú tempóban képes ellátni a feladatait. Ha rendszeresen fogyasztunk úgynevezett májtisztító ételeket, akkor ezzel a májat tehermentesítjük, illetve ez elősegítheti, hogy a zsír ne rakódjon le a kényes testrészeken.

A gyermekláncfűlevelek keserűek, de nagyon sok értékes vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak. Tele vannak antioxidánsokkal is, amelyek védelmezik szemünk, a bőrünk és a nyálkahártyánk egészségét. A gyermekláncfű levelei több A-vitamint tartalmaznak, mint bármely más zöldség.

A zöld levelek remekül tisztítják a veséket is, így segítik a felesleges folyadék kiürülését a testünkből, vagyis kiváló vízhajtó hatással rendelkeznek.

A zöld levelek az epe termelését is elősegítik és megtámogatják az epehólyag munkáját is. Az epe termelésének ösztönzése mellett a pitypanglevelek enyhe hashajtóhatást is kifejtenek és segítik a jó baktériumok elszaporodását a belekben.

Azáltal, hogy segítséget nyújtanak a levelek az emésztésben, illetve a szervezetünket vitaminokkal és ásványi anyagokkal töltik fel, még a vérnyomást is szabályozzák, illetve az immunrendszert is megerősítik.

A gyermekláncfűleveleknek magas a kalciumtartalma, vasban gazdagok és alacsony kalóriatartalommal rendelkeznek. Ezen kívül magas a fehérjetartalmuk és gazdag forrása a B-vitaminoknak is.

Tavasszal készíthet a levelekből salátát, de más zöldségek és gyümölcsök hozzáadásával kiváló italokat is előállíthat belőle.

Gyermekláncfűital hozzávalói:
2 csésze gyermekláncfűlevél
1 kis fej zeller
1 csésze spenót
1 kisebb uborka
2 alma
1 citrom frissen facsart leve
1 kis darabka gyömbér

Elkészítése:
Mossa meg a gyermekláncfű- és a spenótleveleket. A zellert hámozza meg és kockázza fel. Az uborkát is hámozza meg, majd szeletelje fel. Az almát mossa meg és kockázza fel. Turmixolja le a zöldségeket és az almát a meghámozott gyömbérrel és a frissen facsart citromlevél együtt, majd fogyassza egészséggel.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Gránátalmalé gyógyhatásairól
  2018-04-06 20:52:23, péntek
 
 



A férfiak átlagéletkora kevesebb, mint a nőknek. Ennek egyik oka például, hogy a férfiak jelentős hányada szenved szív- és érrendszeri megbetegedésben. Sokan nem is tudnak róla, hogy betegek, így az életmódjukon sem változtatnak.

A férfiak egyébként is szeretik elrejteni a betegségüket, ezért nekünk, nőknek nagyon oda kell figyelnünk a párunk egészségére és a tünetekre. Egyes férfiak tehát a szívbetegségeknek vannak kitéve, míg másoknak prosztataproblémáik lehetnek, amelyet egyes férfiak szintén figyelmen kívül hagynak. Kutatások igazolják, hogy a gránátalma és a gránátalmalé rendszeres fogyasztása elősegítheti ezeknek a betegségeknek a megelőzését, illetve a már kialakult betegség esetén is sokat segíthetnek.

A gránátalma többek között polifenolokat tartalmaz, amely a gyümölcs élénkpiros színét is adja. Ezek a vegyületek hatékony antioxidánsok, amelyek segítenek az emberi szervezetnek megszabadulni a szabad gyököktől, pontosabban azok károsító hatásait képesek kivédeni. Idővel a szabad gyökök károsíthatják a sejtmembránokat, megnövelve ezzel a daganatos megbetegedések, a koszorúér-betegségek és más krónikus rendellenességek kialakulásának a kockázatát.

A Maryland Egyetem kutatói megállapították, hogy a gránátalma lelassítja a rákos sejtek növekedését, de ezeknek a sejteknek a pusztulását is okozhatja. Ezt az eredményt azt követően publikálták, hogy rendszeresen gránátalmalevet fogyasztó, prosztatarákban szenvedő férfiakat vizsgáltak több héten keresztül.

A gránátalma és levének fogyasztása az erekciós zavarok tüneteinek enyhítésében is segíthet. Ennek a tanulmánynak alapján kijelenthető, hogy azoknál a férfiaknál, akik naponta gránátalmalevet fogyasztottak, a merevedési funkció javulni kezdett. Emellett az is bebizonyosodott erről a csodálatos gyümölcsről, hogy javítja a keringési problémákat azoknál a személyeknél, akik magas vérnyomással, emelkedett vérkoleszterinnel vagy koszorúér-betegséggel küzdöttek.

Ha valaki ki szeretné próbálni ezt a gyümölcslevet, mindenképpen 100 százalékos és cukormentes terméket válasszon. A gránátalma fogyasztása előtt mindenképpen konzultáljon kezelőorvosával, főleg ha valamilyen betegségben szenved vagy gyógyszereket szed. Pláne akkor, ha gyógyszereit magas vérnyomás vagy megemelkedett koleszterinszint miatt szedi, de a vérhígító gyógyszerekkel való fogyasztása is nagy körültekintést igényel.
Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2018.03 2018. április 2018.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 110 db bejegyzés
e év: 1532 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 306
  • e Hét: 14674
  • e Hónap: 28423
  • e Év: 233124
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.