Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Ünnepélyes Mária-köszöntő 04.07
  2018-04-07 20:51:00, szombat
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Csiksomlyo szentmisék  
Áldást hozó rózsafüzér az Interneten
  2018-04-07 11:14:15, szombat
 
  Mindenkinek áldást hoz, aki hisz Istenbe
Nagyobb kép Link

...... ......

 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Óriási katasztrófáról beszélt Bill Gates,
  2018-04-07 10:52:45, szombat
 
  Óriási katasztrófáról beszélt Bill Gates, mely egész Európát fenyegeti!
Riasztó de igaz dolgokat állított. Ez várhat ránk?
...... .......


Végre valaki kimondta az igazságot? Azt, amit az ember már régóta tudott, de valamiért itt, Európában senki sem merte kimondani?
Bill Gates napjaink egyik legfenyegetőbb kataklizmájáról beszélt, arról, hogy hogyan vezethet hihetetlen mértékű demográfiai katasztrófához a migráns válság. Ennek kapcsán elmondta, hogy az európai politika legfőbb vezetői nagyban hozzájárulnak a válsághoz. Fontos szerepük volt annak idején a válság kirobbanásában is, és abban is drámai mértékben felelősek, hogy a válság nem csak, hogy még mindig tart, de nagyon nagymértékben eszkalálódott, és az európai államok, és a jólét fennmaradását veszélyeztetik.
A világ egyik leggazdagabbnak tartott embere szerint az európai vezetők rosszul állnak hozzá a migráns válsághoz. Meglátása szerint a németek nyitott kapus menekültpolitikája nem oldja meg a bevándorlási krízist.
Sőt, éppen ellenkezőleg: elmélyíti azt, méghozzá jelentős mértékben!
Nemrég egy német lapnak adott interjújában mondta el ezeket az igen kritikus szavakat, aminek valószínűleg Angela Merkel és társai nem fognak örülni...
Bill Gates egyúttal felhívta a figyelmet a jövőben várható hihetetlen mértékű afrikai bevándorlása. Ha a tömegek onnan megindulnak, Európának vége.
“Minél nagylelkűbb valaki, annál többen hallanak a projektről. Ez pedig tömeges afrikai kivándorlást okoz."
Le kellene zárni az összes tranzitútvonalat, hogy Afrika népe ne indulhasson meg Európa felé, mert ha ez bekövetkezik, akkor a kontinensnek valószínűleg lőttek - állítja.
Bill Gates dollármilliókkal támogatja az Afrikában élőket, és rengeteg dolgot tud az ottani helyzetről, tehát nem a vakvilágba beszél, ellentétben az európai politikusokkal, akik irodaházakban ülnek, és íróasztalok mellett hoznak meg őrültebbnél őrültebb ötleteket, és döntéseket...
Arra is figyelmeztetett, hogy az afrikaiak életszínvonalának javítása lenne a járható út, nem az, hogy kontinenst váltanak, és hagyják, hogy egész Európát elárasszák.
Nagy kérdés, hogy az európai vezetésben süket fülekre talál-e majd Bill Gates véleménye, vagy sem.
Forrás: (kulfoldiapro.com) - mindenszo.hu
 
 
0 komment , kategória:  Hírek  
2018. április 7. - először Mária Magdolnának jelent meg
  2018-04-07 10:44:31, szombat
 
  ...... .....


Miután húsvétvasárnap reggel Jézus feltámadt, először Mária Magdolnának jelent meg, akiből (annak idején) hét ördögöt űzött ki. Magdolna elment, és elvitte a hírt a gyászoló és szomorkodó tanítványoknak. Amikor a tanítványok meghallották, hogy Jézus él, és hogy Magdolna látta őt, nem hitték el neki.
Ezután Jézus más alakban megjelent két tanítványnak útközben, amikor vidékre mentek. Ezek visszatértek, és közölték a hírt a többiekkel, de ők nekik sem hittek.
Végül megjelent Jézus a tizenegy (apostolnak), amikor éppen asztalnál ültek. Szemükre vetette hitetlenségüket és keményszívűségüket, hogy nem hittek azoknak, akik látták őt feltámadása után. Azután így szólt hozzájuk: ,,Menjetek el az egész világra, és hirdessétek az evangéliumot minden teremtménynek!"
/Magyar Kurír/

Imádság
Feltámadt Urunk, Jézus Krisztus! Örömmel halljuk az apostolok tanúságtételét a veled való személyes találkozásról. Ők egykor láthattak téged megdicsőült testedben, s meggyőződhettek arról, hogy újra élsz. E tapasztalatok hitet ébresztettek bennük és elindították őket a tanúságtétel útján. Szólíts engem is nevemen! Engedd, hogy megérintselek! Add nekem is a hit ajándékát! Feltámadásodba vetett hitemet és irántad való szeretetemet azzal szeretném megmutatni, hogy az apostolokhoz hasonlóan én is bátran hirdetem feltámadásodat, amely az új élet, az örök élet forrása minden ember számára.

Elmélkedés C. Horváth István Sándor
Szent Márk evangélista művének végén összefoglalja a feltámadt Krisztus jelenéseit, de ez a sor nem teljes. Mindössze három jelenést említ: Mária Magdolna és a két emmauszi tanítvány esetét, valamint az apostolok előtti megjelenést. Az esetek felsorolásakor hangsúlyos a hitetlenség, majd pedig Jézus ajkáról ugyanez fogalmazódik meg vádként. A hitetlenség gyakori emlegetése után merész fordulatnak tűnik, hogy ezek az emberek a következő küldetést kapják: ,,Menjetek el az egész világra, és hirdessétek az evangéliumot minden teremtménynek!" Az Úr parancsa mögött az húzódik meg, hogy az érintettek időközben eljutottak a hitre. Lassú volt ez a folyamat, de most már úgy látja, hogy küldetést bízhat rájuk.
A hit azt jelenti, hogy biztos és igazolható ismeretek, valamint megalapozott tudás alapján bízunk a másik személy kijelentéseiben, szavában. E bizalom alapja, hogy a másik személyt igazmondónak tartjuk, elfogadjuk tanúságtételét.
A hit útján a hívő embernek is meg kell küzdeni azzal, hogy hite meggyengül, megkísérti őt a hitetlenség. Érdemes kérnünk az Urat, hogy ő növelje, ő erősítse meg hitünket. Elfogadom-e a Krisztusról szóló tanúságtételt? Hiszek-e feltámadásában? Akarok-e én is tanúja lenni? Segítek-e másokat abban, hogy megismerjék Krisztust?
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Húsvét 2. vasárnapja, az isteni irgalmasság vasárnapja
  2018-04-07 10:39:35, szombat
 
  OLVASMÁNY az Apostolok Cselekedeteiből
Azokban a napokban: A hívő sokaság egy szív, egy lélek volt. Egyikük sem mondta vagyonát sajátjának, hanem mindenük közös volt. Az apostolok nagy erővel tanúsították Urunk, Jézus feltámadását, és mindnyájan bővelkedtek a kegyelemben.
Nem akadt köztük szűkölködő, mert akinek földje vagy háza volt, eladta, és az érte kapott pénzt elhozta, az apostolok lába elé tette, és szétosztották mindenkinek, szükségéhez mérten.
Ez az Isten igéje.
ApCsel 4,32-35

SZENTLECKE Szent János apostol első leveléből
Testvéreim! Mindenki, aki hiszi, hogy Jézus a Krisztus, az Isten szülötte; aki pedig a szülőt szereti, szereti a szülöttét is. Abból tudjuk meg, hogy szeretjük Isten gyermekeit, ha szeretjük az Istent, és eleget teszünk parancsainak. Mert az az Isten iránti szeretet, hogy megtartjuk parancsait. Parancsai nem nehezek.
Mert mindenki, aki az Istentől született, legyőzi a világot. És ez a győzelem - győzelem a világ fölött! - a mi hitünk. Ki győzi le a világot, ha nem az, aki hiszi, hogy Jézus az Isten Fia? Ő az, aki víz és vér által jött, Jézus Krisztus. Nem csupán víz által, hanem víz és vér által. És a Lélek tesz tanúságot róla, mert a Lélek igazság.
Ez az Isten igéje.
1Jn 5,1-6

EVANGÉLIUM Szent János könyvéből
Amikor a hét első napján (Húsvétvasárnap) beesteledett, Jézus megjelent a tanítványoknak ott, ahol együtt voltak, pedig a zsidóktól való félelmükben zárva tartották az ajtót. Belépett és így szólt hozzájuk: ,,Békesség nektek!" Miután ezt mondta, megmutatta nekik a kezét és az oldalát. Az Úr láttára öröm töltötte el a tanítványokat. Jézus megismételte: ,,Békesség nektek! Amint engem küldött az Atya, úgy küldelek én is titeket." E szavak után rájuk lehelt, és így folytatta: ,,Vegyétek a Szentlelket! Akinek megbocsátjátok bűneit, az bocsánatot nyer, s akinek nem bocsátjátok meg, az nem nyer bocsánatot."
A tizenkettő közül az egyik, Tamás, vagy melléknevén Iker, nem volt velük, amikor Jézus megjelent nekik. Később a tanítványok elmondták neki: ,,Láttuk az Urat." De ő így szólt: ,,Hacsak nem látom kezén a szegek nyomát, ha nem érintem ujjaimat a szegek helyéhez, és nem tapintom meg kezemmel oldalát, én nem hiszem!"
Nyolc nap múlva ismét együtt voltak a tanítványok. Tamás is ott volt velük. Ekkor újra megjelent Jézus, bár az ajtó zárva volt. Belépett és köszöntötte őket: ,,Békesség nektek!" Tamásnak pedig ezt mondta: ,,Nyújtsd ide az ujjadat és nézd a kezemet! Nyújtsd ki a kezedet és érintsd meg oldalamat! Ne légy hitetlen, hanem hívő!" Tamás így válaszolt: ,,Én Uram, én Istenem?" Jézus ezt mondta neki: ,,Most már hiszel, Tamás, mert láttál engem. Boldogok, akik nem láttak, és mégis hisznek!"
Jézus még sok más csodajelet is művelt tanítványai szeme láttára, de azok nincsenek megírva ebben a könyvben. Ezeket viszont megírták, hogy higgyétek: Jézus a Messiás, az Isten Fia, és hogy a hit által életetek legyen benne.
Ezek az evangélium igéi.
Jn 20,19-31
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Gazdagréti tavasz - sok szép virág 2. rész
  2018-04-07 10:09:46, szombat
 
  .........



...... ........... .......



...... ........... .............



.........



...... ..............



.........



...... .......

 
 
1 komment , kategória:  Gazdagrét képekben  
1 óra az Oltáriszentség előtt
  2018-04-07 10:02:11, szombat
 
  ...... .......


Szent Antonius Maria Claret naplójából/ Jézus mondja a szentnek:
"Ahhoz, hogy nekem tessél, nem kell nagy tudásúnak lenned, megelégszem azzal, ha nagyon szeretsz! Szólj tehát egészen egyszerűen hozzám, úgy, ahogyan legközelebbi barátoddal beszélgetnél.

VALAKI ÜGYÉBEN SZERETNÉL KÉRNI TŐLEM VALAMIT?
Nevezd a nevén az illetőt, s mondd, mit tegyek érte. Kérj sokat - ne szerénykedj!
Beszélj egyszerűen és őszintén előttem a szegényekről; azokról, akiket vigasztalni akarsz; a betegekről, akiket szenvedni látsz; az eltévelyedettekről, akiket a helyes úton szeretnél tudni! Szólj előttem mindegyikért legalább egy szót.

ÉS NEKED MAGADNAK NINCS SZÜKSÉGED VALAMILYEN KEGYELEMRE?
Készíts egy listát mindenről, amit szeretnél, gyere és olvasd fel itt a jelenlétemben.
Valld meg őszintén, ha esetleg büszke, öntelt, állhatatlan vagy... és kérjed, hogy jöjjek segítségedre, amikor fáradozol, hogy megszabadulj ezektől a tulajdonságaidtól. Ne szégyelld magad! Sok megigazult és szent van az égben, akiknek ugyanezek voltak a hibáik. Ők azonban alázatosan kértek engem... és ezután fokozatosan úrrá lettek hibáikon.
És ne restelld olyasmihez kérni a segítségemet, mint egészség, munkaköri vagy tanulmányi siker. Mindezt megadhatom és meg is adom neked mindaddig, amíg hasznodra vannak, és nem veszélyeztetik üdvösségedet. Kérj tőlem bátran ilyesmiket is!
Mire van éppen ma szükséged? Mit tehetek érted?
Ha tudnád, milyen nagyon szeretnék segíteni neked!

VAN VALAMI AKTUÁLIS TERVED? Beszélj nekem róla! Mi foglalkoztat, milyen gondolataid vannak? Mit tehetek a kedvedért testvéreid, családod, munkatársaid, vezetőid érdekében? Te mit szeretnél tenni értük?
És a kettőnk kapcsolata? Él benned a vágy az én dicsőítésemre?
Biztos vannak olyan barátaid és ismerőseid, akik nem ismernek engem. Szeretnél-e értük is tenni valamit?
Mondd, mi kelti fel ma különösen a figyelmedet? Mi az, ami után nagyon-nagyon áhítozol? Milyen eszközeid vannak kívánságod teljesítéséhez?
Panaszold el, ha kudarcok érnek, s én majd megnevezem sikertelenséged okát. Nem akarsz a magad számára megnyerni engem?
Én ura vagyok a szíveknek, és szelíden terelgetem őket a nekem tetsző útra anélkül, hogy korlátoznám szabadságukat.

ELSZOMORODTÁL VAGY ROSSZ A KEDVED?
Mondj el minden apró részletet arról, ami elszomorít.
Ki bántott?
Ki az, aki megsértett?
Ki nem volt rád tekintettel?
Oszd meg velem a gondolataidat, s hamarosan látni fogod: az én példám szerint mindenkinek meg tudsz bocsátani, minden sértést el fogsz felejteni. Jutalmul vigasztalást nyersz majd.
Félelmeid vannak? Bizonytalanságok gyötörnek? Vesd magad gondviselő karjaim közé! Veled vagyok, az oldaladon állok! Mindent látok, mindent hallok, s egyetlen pillanatra sem hagylak magadra.
Azt tapasztalod, hogy akik korábban kedveltek, most elhanyagolnak, elfelejtettek, vagy távol tartják magukat tőled, bár erre nem adtál okot?
Könyörögj értük, s én majd visszahozom őket a te oldaladra - amennyiben nem válnak üdvösséged kárára.

SZERETNÉD-E MEGOSZTANI VALAMI ÖRÖMÖDET VELEM?
Miért nem osztozol velem az örömeidben is, hiszen a barátod vagyok?
Meséld el nekem, hogy az utolsó látogatásod óta mi volt az, ami enyhítette bánatodat, ami megvigasztalt! Talán kellemes meglepetésben volt részed, esetleg jó híreket kaptál, leveled érkezett, vagy a vonzalom valamilyen jelét vetted? Lehet, hogy sikerült egy reménytelennek tűnő helyzetből kilábalnod, vagy valami nehézségen úrrá lenned?
Ez mind az én művem.
Ne mondj egyebet, egyszerűen csak annyit: Köszönöm, Atyám!

SZERETNÉL NEKEM MEGÍGÉRNI VALAMIT?
A szíved mélyén olvasok. Az embereket könnyű megtéveszteni, Istent azonban nem lehet.
Légy hozzám teljesen őszinte. Eldöntötted magadban, hogy a bűnre csábító alkalmakat elkerülöd: hogy nem veszel a kezedbe olyan könyveket, nem nézel olyan műsorokat, amelyek a fantáziádat felkavarják? Elhatároztad, hogy kerülöd az olyan embert, aki összezavarhatja a lelki békédet?
Voltak, akik megbántottak,akik elkövettek valamit ellened, és mostanáig nehezteltél rájuk. Ugye megpróbálsz újra engedékeny és megbocsátó lenni?
Jól van. Most vissza fogsz térni megszokott foglalatosságaid helyére, a munkádhoz, a családodhoz vagy a tanuláshoz. De ne felejtsd el az az időt, amit itt kettesben töltöttünk! Amennyire tőled telik, törekedj a csendre, a szerénységre, a belső mélyülésre, a felebaráti szeretetre.
Szeresd Anyámat, aki a tiéd is!
Gyere újra, szeretettel még jobban feltöltött szívvel! Készülj fel arra, hogy lelkem még jobban átjárhasson.
Ha így lesz, akkor Szívemen minden nap új szeretetre, új jótéteményekre, új vigaszokra fogsz találni."

Templomunkban 2018.04.08.lesz az örökimádás programjának megnyitója Innét kezdve naponta egy órát mindig valaki az Oltáriszentség előtt fog imádkozni. Én Hétfőn és kedden fogok délután egy órát beszélgetni Istennel.
 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2018.03 2018. április 2018.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 346 db bejegyzés
e év: 4978 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2515
  • e Hét: 13577
  • e Hónap: 26253
  • e Év: 260000
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.