Belépés
yulchee.blog.xfree.hu
"Ráleltem egyfajta nyugalomra, egy új érettségre... Nem éreztem magam jobbnak vagy erősebbnek másoknál, csak hirtelen nem számított hogy mások szeret... Hódiné Gabi
1955.09.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Szalonnás Lasagna
  2018-01-13 08:38:48, szombat
 
 


Link
 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
Luca pogácsa
  2010-12-13 16:21:46, hétfő
 
 

kép:internet
Luca napján, bő zsírral készítették a lucapogácsát, amelyből a család élő tagjai együtt ettek, a halott rokonoknak pedig eltettek néhány darabot. Úgy tartották, hogy az év leghosszabb éjszakáján a halottak hazatérnek s ezzel várták őket. Gyakran aprópénzt sütöttek bel az asszonyok, a gazdagabb újév reményében, morzsájából pedig az állatok eledelébe kevertek. Tápén a lucakása - tejben keményre főtt, mézzel ízesített köleskása - volt a nap étele, amelyből a jószágoknak is adtak. Így a bőséges állatszaporulatot szerették volna biztosítani

Töpörtyűs pogácsa


15 dkg töpörtyűt apróra vágok és elkeverem 40 dkg liszttel, 10 dkg zsírral, 1 tojás sárgájával, 2 kk sóval és 3 - 4 EK tejföllel jól összegyúrom. A tészta ne legyen kemény. Kinyújtom, párszor hajtogatom és pogácsaszaggatóval kiszúrom. Tepsibe teszem, a tetejét megkenem tojássárgájával és közepes hőfokú sütőben aranysárgára sütöm.
 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
Egy koktélt? :-)
  2008-08-06 16:04:10, szerda
 
 

 
 
1 komment , kategória:  Receptek  
Egy receptet hoztam!!
  2008-08-02 08:28:50, szombat
 
 




 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
Forralt bor
  2007-11-16 18:23:17, péntek
 
 


A forró bor gőze, a párában gomolygó fűszerillat egyszerre idézi fel a nyarat, az őszt, de éppúgy a szőlőskertek csöndjét, a hamvas fürtök zamatát, akárcsak az épp elmúlt ünnep áhítatát és a karácsonyi mézes süteményt. Ha megesne a csoda, hogy marad néhány korty ebből a szívet-lelket melengető italból, ne hagyjuk kárba veszni, leheljünk bele új életet, új ízeket.


Hozzávalók:


1 liter fehér- vagy vörösbor
10-12 szem kockacukor
csipetnyi szegfűszeg
4-5 rúd fahéj
1 citrom reszelt héja
dió, mazsola


Elkészítése:

Dobjunk mindent egy lábosba, melegítsük fel max. 50 fokra (forralni tilos, mert az alkohol elillan) majd hagyjuk állni egy darabig, hadd barátkozzanak össze az ízek. Nem szükséges leszűrnünk. Sőt! Dobáljunk diót és mazsolát a poharak aljára - nem fogjuk megbánni.

Tipp: fehérbor esetén narancslével, vörösbor esetén citrommal ízesíthetünk.

Ön most egy ingyenes EGYPERCES - RECEPTEK levelet olvasott, ha tetszett küldje tovább.
 
 
1 komment , kategória:  Receptek  
Foró csoki
  2007-11-05 16:28:48, hétfő
 
 


Készítettem néhány csésze lélekmelengető forró csokit.Velem tartotok?
Valódi forró csokoládé

Hozzávalók:

2 tábla étcsokoládé (lehet félédes is)

1/3 bögrényi cukor

4 bögre tej

Törd össze minél kisebb darabokra a csokoládét, és tedd egy edénybe. Öntsd hozzá az összes cukrot és 2 bögre tejet. Közepes lángon kezdd el melegíteni, de figyelj arra, hogy folyamatosan keverd! Amikor elkezd forrni, öntsd hozzá a maradék két pohár tejet. Már csak egy picit melegítsd össze, ne forrald még egyszer! Bögrébe vele azonnal!

Valódi forró kakaó

Hozzávalók:

1/4 bögrényi kakaópor (nem cukrozott!)

1/3 bögrényi cukor

4 bögre tej

Öntsd egy edénybe az összes hozzávalót, melegítsd közepes lángon, folyamatos kevergetés mellett. Amikor apró bugyborékok kezdenek el pezsegni a felületén, már öntheted is kedvenc bögréitekbe!

Jó kortyolgatást, kellemes szívmelengetést!

 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
Fokhagymás feketekagyló
  2007-10-13 16:27:06, szombat
 
  Nézelődve az interneten ezt a receptet találtam!Bár én magam nem szeretem a tengeri "herkentyűket"a családom viszont imádja!Ezért örültem meg ennek az étel leírásnak.



Fokhagymás tejszínes feketekagyló
Hozzávalók (2 személyre)
2 kg fekete kagyló (szenvedélyes kagylóevők részére ennyivel számolunk, ha előtte, utána van még valami fogás, vagy csak ,,óvatos" fogyasztóknak lesz, akkor elég 1kg. De az nagyon kevés.)
5 dkg vaj
6 rúd szárzeller
4 fej salotta (vagy 2 fej hagyma)
sok fokhagymagerezd (6-7+)
1,5 dl száraz fehérbor
0,5dl sherry
0,5 dl tejszín
só, bors, egy csokor petrezselyem

1. Felaprítom a zöldségeket: a zellert vékony karikákra, a hagymát vékony szeletekre, a fokhagymát apró darabokra.
2. Közepes lángon megolvasztom a vajat, rádobom a zöldségeket és puhára párolom fedő alatt (kb. 5-6 perc)
3. Amikor a zöldségek puhák, felöntöm a fehérborral, sherry-vel és tejszínnel. Egy-két percet rotyogtatom. Sózom, borsozom. (Ha megkóstolom, kicsit sótlannak kell érezni, mert a kagylótól majd még sósabb lesz)
4. Amíg a zöldségek párolódnak, előveszem és előkészítem a kagylókat: a dobozból leöntöm a vizet, egy nagy edényben friss vízbe dobom őket és jól átmosom őket, hogy minél több homok leázzon a héjukról. Ha valamelyikből kis alga szerű ,,szakáll" lóg ki, attól megszabadítom. Amelyik héján esetleg olyan keményebb kődarab van, azt egy éles késsel lepattintom. (A kapható kagyló általában nagyon szépen van előkészítve, nem nagy munka). Amelyik ki van nyílva, kidobom. Leöntöm róluk a vizet.
5. Az előkészített kagylókat beöntöm a rotyogó tejszínes zöldséges lébe. Felveszem a lángot legerősebbre, ráteszem a lábasra a fedőt és pontosan 6 percig így főzöm (nem ér közben kukucskálni!). Ekkorra a kagylók gyönyörűen kinyílnak.
6. Felaprítok egy jó nagy csokor friss petrezselymet és rászórom. Egy nagy lapos kanállal átkeverem, hogy mindenhol érje a szósz.
7. Azonnal, friss kenyérrel és száraz fehérbor társaságában tálalom. (A Nicolas borszaküzlet saját márkájú, kifejezetten kagylóhoz ajánlott muscadet fehérbora például tökéletes ehhez)

www.chiliesvanilia.blogspot.com
 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2018.04 2018. Május 2018.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 87 db bejegyzés
e év: 670 db bejegyzés
Összes: 12857 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 318
  • e Hét: 1998
  • e Hónap: 3096
  • e Év: 29224
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.