|
1/6 oldal
|
Bejegyzések száma: 53
|
|
|
|
2018-05-10 21:39:01, csütörtök
|
|
|
Tavaszi töltött tojások franciasalátával
Hozzávalók:
Töltött tojáshoz:
5 tojás
4 dkg vaj
fél kk feketebors
fél kk só
1 kk mustár
1 ek majonéz
Franciasalátához:
3 nagyobb szem krumpli
30 dkg zöldborsó
2 szál sárgarépa
1 doboz konzervkukorica
2 dl tejföl
1 dl majonéz
só
Elkészítése:
A tojásokat keményre főzzük. A vajat habosra keverjük. A tojásokat megpucoljuk, majd félbe vágjuk és a sárgájukat kiszedjük. Amikor a sárgája már langyos, villával összetörjük és a vajjal jól kikeverjük. Hozzáadjuk a majonézt és a fűszereket (só, mustár, bors) és jól összedolgozzuk. A masszát egy habzsák segítségével visszatöltjük a tojásokba.
A franciasalátához a zöldségeket megpucoljuk, apró kockákra vágjuk, majd roppanósra főzzük. A kukoricát lecsepegtetjük, majd hozzákeverjük a kihűlt zöldségekhez. A tejfölt a majonézzel és a sóval elkeverjük, ráöntjük a zöldségekre, alaposan összekeverjük és hűtés után tálaljuk.
|
|
|
0 komment
, kategória: RECEPTEK - HIDEGTÁLAK |
|
|
|
|
|
2018-05-10 21:35:25, csütörtök
|
|
|
Aszalt szilvás-baconos csirkemell
Hozzávalók:
6 vékony szelet csirkemell
12 szelet bacon
12 db aszalt szilva
só, bors
olaj
Elkészítése:
A csirkemellet sózzuk, borsozzuk, majd ráhelyezzük 2 szelet baconra. A csirkemellre 2 db aszalt szilvát helyezzünk, majd felgöngyöljük, fogpiszkálóval összetűzzük és a tetejét megszórjuk egy kis delikáttal.
Kiolajozott tepsiben, 180 fokos sütőben kb 20-25 perc alatt pirosra sütjük.
Bármilyen körettel tálalhatjuk. |
|
|
0 komment
, kategória: RECEPTEK |
|
|
|
|
|
2018-05-10 21:31:57, csütörtök
|
|
|
Rántott húsos torta
Hozzávalók:
8 szelet rántott hús
1 kg burgonya
pár kanál tejföl
10 dkg vaj
só ízlés szerint
petrezselyemzöld
1 fej lilahagyma
1 paradicsom
Elkészítése:
A tortához elkészítjük a közepét: meghámozzuk a burgonyát, felkockázzuk, megfőzzük sós vízben, leszűrjük, majd összetörjük.
Hozzáadjuk a tejfölt, a vajat, ízlés szerint sót, esetleg borsot. Jó alaposan összedolgozzuk, hogy finom, krémes krumplipürét kapjunk.
Egy tál közepére halmozzuk a pürét, körberakjuk a rántott hússal. A püré tetejét elsimítjuk és mint egy tortát, díszítjük lilahagymával, petrezselyemzölddel, paradicsommal.
Link |
|
|
0 komment
, kategória: RECEPTEK - HIDEGTÁLAK |
|
|
|
|
|
1/6 oldal
|
Bejegyzések száma: 53
|
|
|
|
2018. Május
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
1388 db bejegyzés |
e év: |
15094 db bejegyzés |
Összes: |
18977 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 1559
- e Hét: 3230
- e Hónap: 13583
- e Év: 72836
|
|
|