Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
Belengette Handó kirúgását az Országos Bírói Tanács
  2018-05-17 20:29:37, csütörtök
 
 
2018. május. 17. 12:39 2018. május. 17. 13:34 Itthon

Belengette Handó kirúgását az Országos Bírói Tanács

Pálmai Erika


Durvul a vita Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal elnöke és az őt ellenőrizni hivatott Országos Bírói Tanács között.

"Az Országos Bírói Tanács felhívja az OBH elnökét, hogy haladéktalanul tegyen eleget az OBT irányába fennálló törvényi kötelezettségeinek, tegye meg a szükséges előterjesztéseket, érdemben válaszolja meg az OBT felhívásait, és a felügyeleti tevékenység gyakorlásához szükséges tájékoztatásokat adja meg.

Amennyiben ennek nem tesz eleget, az OBT megfontolja a Bszi. 74. § szerinti eljárás kezdeményezését"

- áll az OBT tegnapi üléséről készült összefoglalóban. Eszerint a tanács gondolkodik Handó menesztésében is. Az idézett, a Bíróságok szervezetéről és igazgatásáról (Bszi.) szóló törvény szerint "tisztségtől való megfosztással szűnik meg a megbízatás, ha az OBH elnöke neki felróható okból 90 napon túlmenően nem tesz eleget megbízatásából eredő feladatainak, továbbá ha valamely cselekménye, magatartása vagy mulasztása miatt a tisztségére méltatlanná vált. A tisztségtől való megfosztást a köztársasági elnök vagy az OBT a tagjai kétharmadának szavazatával meghozott határozatával indítványozza az Országgyűlésnél."

Handó és az OBT vitája január óta súlyosbodik, azóta, hogy a bírósági körökben forradalminak nevezett választás nyomán egy kritikusnak ígérkező testület állt össze, amely már az alakuló ülésen leszögezte, hogy nem fog mindenre bólogatni. ,,Alkotmányos kötelezettségeink teljesítése során elsődleges feladatunknak tekintjük a bírósági igazgatásban a törvényesség, a kiszámíthatóság és a szakmaiság érvényre juttatását" - ez áll az év elején megválasztott új OBT tagjainak a nyilatkozatában. A felek között azóta kialakult hangulatot jól szemlélteti, hogy Handó hónapok óta nem jár az OBT ülésekre, miközben sajtóközleményben a párbeszéd fontosságáról értekezik.

Az egyre elmérgesedő helyzetben kezdődtek a hirtelen, de voltaképpen cseppet sem meglepő lemondások is OBT-ben: volt olyan tag, akinek a lemondása miatt szűnt meg a megbízatása, míg másnak az előléptetése okán. Emiatt hetek óta zajlik számháború Handó és az OBT között. Handó egy levélben üzente meg: álláspontja szerint működésképtelen az OBT, mert Tímár Tünde közigazgatási és munkaügyi bíró is lemondott. A törvény szerint ugyanis a bíróságok központi igazgatási felügyeletét ellátó 15 fős testület tagjai között 1 ítélőtáblán dolgozó, 5 törvényszéki, 7 helyi bírósági és 1 munkaügyi bírósági bírónak kell lennie. Ám Darák Péter, a Kúria elnökének határozott ellenvéleménye meggyőzte a tanácsot arról, hogy a testület működőképes, a törvény által előírt bírósági szintek szerinti képviseletet pedig póttagválasztás útján kell biztosítani. Ezért egyhangúlag felszólították az OBH elnökét arra, hogy "haladéktalanul intézkedjen a póttagválasztásról".

A meghekkelni nem tudott ülésen került terítékre az a bizottsági jelentés, amely szerint Handó kinevezési gyakorlata nem volt törvényes. A legutóbbi, tegnapi ülésen pedig bírósági vezetők vizsgálatára vonatkozó kötelezettségének teljesítéséről kért tájékoztatást, amit Handó többszöri felszólítás ellenére sem teljesített.


http://hvg.hu/itthon/20180517_Belengette_Hando_kirugasat_az_Orszagos_Biroi_Tanacs #utm_source=hvg_daily&utm_medium=email&utm_campaign=newsletter2018_05_17& amp;type-id=HvgDaily&user-id=572662BE&utm_content=normal
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
LOPÁSBAN AZ ÉLEn, GAZDASÁGI TELJESÍTMÉNYBEN A SOR VÉGÉN ÁLLU
  2018-05-17 20:26:44, csütörtök
 
 
LOPÁSBAN AZ ÉLEN, GAZDASÁGI TELJESÍTMÉNYBEN A SOR VÉGÉN ÁLLUNK

Írta:
O.L.K.T. -
2018. május 17.


Egy friss uniós jelentés szerint Magyarországnak még sohasem volt olyan korrupt kormánya, mint az Orbán-rendszerben, a gazdasági teljesítményünk pedig szánalmas.

Az Európai Parlament költségvetés-ellenőrzési bizottsága Magyarországot bírálva megemlíti a hatalmas méretű korrupciót és az uniós források túlárazott, átláthatatlan felhasználását is. Miközben Magyarország kevesebb mint egy százalékkal járult hozzá tavaly az Európai Unió GDP-jéhez az EU statisztikai hivatalának számítása szerint. Hiába kapott tehát a 2004-es csatlakozás óta több tízezer milliárdnyi uniós forrást az ország, a gazdaság egy ideje már stagnál.

Magyarul: amit nem loptak el, azt olyan értelmetlenül költötték el, hogy abból a valós gazdasági élet nem kezdett pezsegni.

https://olkt.hu/lopasban-az-elen-gazdasagi-teljesitmenyben-a-sor-vegen-allunk/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Fidesz ugyanazért nem bukik bele a korrupcióba, amiért a
  2018-05-17 20:23:24, csütörtök
 
  A Fidesz ugyanazért nem bukik bele a korrupcióba, amiért a kapualjba hugyozunk


Balavány György


2018. 05. 15. 11:07

Minálunk a rabló nevezi ki a pandúrt, a közpénzlenyúlás pedig nemzeti hagyomány.


Korábban a témában:

A nemzet szégyene, hogy Mészáros Lőrinc Magyarország leggazdagabb embere
A Fidesz-szavazók negyede szerint is nőtt a korrupció 2010 óta
Már csak Bulgária korruptabb nálunk az Európai Unióban

Először is azt kéne tisztázni, hogy mit értünk korrupció alatt. Értsük azt, amit a törvény, jó? Át is engedném a szót, nagy tisztelettel, a Btk-nak:

294. § (1) Az a hivatalos személy, aki a működésével kapcsolatban jogtalan előnyt kér, a jogtalan előnyt vagy ennek ígéretét elfogadja, illetve (...) harmadik személynek adott vagy ígért jogtalan előny kérőjével vagy elfogadójával egyetért, bűntett miatt egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
(2) A büntetés két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés, ha a bűncselekményt vezető beosztású hivatalos személy követi el.
(3) Az (1) bekezdésben meghatározott esetben két évtől nyolc évig, a (2) bekezdésben meghatározott esetben öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő, aki
a) a jogtalan előnyért
aa) hivatali kötelességét megszegi,
ab) hatáskörét túllépi, vagy
ac) hivatali helyzetével egyébként visszaél, illetve
b) a bűncselekményt bűnszövetségben vagy üzletszerűen követi el.

Tehát a kérdés itt az: hogy a búbánatba nincsenek tele a börtönök korrupt politikusokkal? És nem az jó válasz, hogy azért, mert a politikusok ún. nagykutyák. Máshol is ún. nagykutyák, de ha közpénzhez nyúlkálnak, megégetik a kezüket.

Gondoljunk például Olaszországra.
Gondoljunk Dél-Koreára.
Gondoljunk Csehországra,
vagy éppen Brazíliára,
aztán Romániára,
aztán pedig arra, hogy mindez miért nem működhet Magyarországon.

Esetleg azért, mert nincs is minálunk korrupció?

Ha a tisztelt olvasó így gondolja, vélheti akár úgy is, hogy a Föld lapos. Ugyanis az a helyzet, hogy a közpénzek lenyúlása népszokás a magyar politikai elitben, az SZDSZ is ugye tele volt (legalábbis a helyzetre rálátó forrás szerint) korrupciós ügyekkel, a Gyurcsány-kormány is,

de igazán rendszerszintűvé, magától értődővé a korrupciót Fidesz tette.

És ez igen jól dokumentálható, hiszen megcáfolatlan oknyomozó munkák százai szólnak arról, hogyan jönnek létre fideszes vagyonok szinte a semmiből, melyik nagyúr hogyan juttatott jogosulatlan anyagi előnyhöz a kapcsolatai, befolyása révén másokat, akik történetesen a barátai, rokonai vagy üzletfelei.
Székesfehérvár, 2013. január 17. Mészáros Lőrinc, a felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia elnöke beszél labdarúgó akadémia és a Videoton FC közös, új, műfüves, székesfehérvári edzőközpontjának ünnepélyes átadásán 2013. január 17-én. MTI Fotó: Máthé Zoltán
A nemzet szégyene, hogy Mészáros Lőrinc Magyarország leggazdagabb embere
Mert az a nemzet önbecsülésének a vége. Vélemény.

Akkor meg?

Az első ok kulturális, a második politikai.

Kezdem a másodikkal, arról legalább nem mi tehetünk és egyszerűbb. Magyarországon a törvényhozói hatalom a demokrácia alapvető jogelveit megcsúfolva teljesen összefonódott a végrehajtói hatalommal, a törvényhozás jogilag és gyakorlatilag mindenféle kontrollt kiiktatott. (Ennek utolsó lépése lehet a bírói függetlenség teljes felszámolása, ha Brüsszel hagyja.)

Mondom egyszerűbben: mindenféle illetékes hatóság közvetlenül a kormány irányítása alatt működik, amiből egyenesen következik, hogy nincs, aki a Fidesz közpénzlopásaival kapcsolatban nyomozást indítson és azt tisztességesen végigvigye.

Olyan országban élünk, ahol rabló nevezi ki a pandúrt, és folyamatosan tőle függ a státusza.

És nem véletlenül alakult így: azért szabták a rendszert ilyenre, hogy zavartalanul lophassanak.

A kulturális ok ennél is szomorúbb. Mi, magyarok, nem igazán érdeklődünk a korrupció iránt. Az orrunk előtt lophatják el a fél országot, nyúlhatják le a közvagyont, és nem mondjuk rá azt, hogy elég legyen, mint mondják a szlovákok például.

Miért nem? Mert hiába is mondanánk?
Ami például az ügyészség sara

Korrupciós bűncselekmény feljelentésének elmulasztása Btk. 300. § (1) Az a hivatalos személy, aki e minőségében hitelt érdemlő tudomást szerez arról, hogy még le nem leplezett vesztegetést, vesztegetés elfogadását, hivatali vesztegetést, hivatali vesztegetés elfogadását, vesztegetést bírósági vagy hatósági eljárásban, vesztegetés elfogadását bírósági vagy hatósági eljárásban, befolyás vásárlását vagy befolyással üzérkedést követtek el, és erről a hatóságnak, mihelyt teheti, nem tesz feljelentést, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Ez nem igaz, nem mondanánk hiába. Az újság talán (megkísért néha a gondolat) hiába írja meg újra és újra, de ha százezrek harsognák az utcán, hogy elég volt, annak biztosan lenne foganatja. Nincs és nem lesz hatalom, mely ne félne az utcán tiltakozó tömegtől. Ez az egyetlen, amitől az Orbán-kormány is fél.

Ám nem kell tartania attól, hogy a korrupció miatt utcára tódulunk. Legfeljebb csöndben dohogunk magunkban, de tódulni nem fogunk. Tódulunk az internetadó ellen, a röghözkötés és a felsőoktatási keretszámok ellen, tódulunk azért, mert úgy általában elegünk van, de a közvagyon védelmében nem tódulunk, mert valójában nem tudjuk, mi is az a közvagyon.

A nemzettudat evolúciójából mifelénk kimaradt egy fontos lépés, ez pedig a közös tulajdon iránti tisztelet, meg úgy általában a közösségi etika elfogadása. Tudunk szélsőségesen individualisták és szélsőségesen kollektivisták lenni, de nem vagyunk a szó eredeti értelmében politikai állatok, közösségi lények.

Ezért bliccelünk a buszon, ezért nem adunk s nem kérünk számlát, ezért dobjuk el a csikket a buszmegállóban és hugyozunk a kapualjba.
Budapest, 2011. július 4. BKV-ellenőr közterület-felügyelő segítségével megbüntet egy érvényes jegy nélkül utazó utast a hatos villamoson, miután újra kezdődött a közös akció a bliccelők ellen. Az ellenőrzés szigorításának köszönhetően jelentősen növekedtek a BKV bevételei. MTI Fotó: Máthé Zoltán
BKV-ellenőr közterület-felügyelő segítségével megbüntet egy érvényes jegy nélkül utazó utast a hatos villamoson
Fotó: Máthé Zoltán / MTI

Egyszerűen nincs meg, hogy az ország mindannyiunké, ezért együtt kell vigyáznunk rá, és ezért nem tartjuk rettenetes bűnnek, ha valaki eltesz magának a közösből. Főleg akkor nem haragszunk érte, ha az a valaki a mi almunkból való (persze, ha a másik táborból van, pusztuljon).

Elképesztő felmentőnarratíváink vannak a közvagyon megcsapolásával kapcsolatban. Minden szentnek maga felé hajlik a keze. Krisztus koporsóját sem őrizték ingyen. Holló a hollónak nem vájja ki a szemét. Egy fideszes barátom (igen, vannak fideszes barátaim) mesélt a köreikben futó korrupcióügyi vélekedésekről, ezekből három különösen megragadott :

jó, jó, lopnak, de az előzők is loptak,
ez már csak így van, mióta világ a világ,
és a legdurvább: hát ha már ilyen sok jót tett valaki az országért/városért/faluért, ne sajnáljuk tőle azt a kis pluszt.

Na, a harmadikra reagáltam is, még pedig azt, hogy ha valaki közhatalom birtokosaként sok jót tesz a közösségért, akkor pont megérdemli a képviselői vagy polgármesteri fizetését.

A korrupciót pártoló szemléletnek nyilván történelmi okai vannak. Talán a kommunista múlt. Igen, Magyarországnak kommunista múltja (is) van, ami nem azt jelenti, hogy negyven évig uralkodtak rajtunk a kommunisták - mert ez megint egy mi/ők struktúrájú önfelmentő narratíva - hanem azt, hogy negyven évig kommunista ország voltunk.

Abban a rendszerben a közös vagyon a hétköznapok nyelvén azt jelentette, hogy mindenki lop az államtól, például a munkahelyről: a kicsik kicsit, a nagyok nagyot. Mindez olyan természetes volt, mint a levegő.

És valahogy ilyen természetes is maradt.

Nem tudom, mi hiányzik. Talán a nagy, közös győzelmi tapasztalatok, hogy valamit mi, magyarok együtt megcsináltunk, és akkor ez már a miénk, és vigyázunk rá, srácok, és aki hozzápiszkál, annak tényleg levágjuk a kezét. A mi szabadságharcaink tragikusak és bukottak, nem beszélve arról, hogy szinte mindig sikerült a rossz oldalra állnunk.

Mi azt láttuk, hogy az ellenállóknak szívás az életük, aki sokat pofázik, azt elviszik előbb-utóbb, és ugye az kinek hiányzik; tehát inkább kibekkelünk, kaparj, kurta, neked is jut, megoldjuk okosba', és nem szól szánk, hogy ne fájjon a fejünk, seperjen mindenki a maga portája előtt.

Orbán ördögi zsenialitása abban áll, hogy ért és beszél a nép nyelvén, amelyből vétetett. A retorika szintjén persze rossznak nevezi a korrupciót, de pontosan tudja, hogy mi nem a politikai retorikát hisszük - abba eleve belekalkuláljuk a hazugságfaktort -; mi azt hisszük, amit látunk.

És amit látunk, az az, hogy a korrupció nyílt titok, amiben végső soron nemhogy nincs kivetnivaló, hanem menőség, módi, tapsot érdemlő főúri virtus. Mészáros pl. nem tagadja, hogy csupán azért gazdag, mert a miniszterelnök barátja.

De ugyan miért tagadná, ha basszus, ebben az országban lehet rá büszke is?

Annyira jó lenne idebiggyeszteni valami megoldási javaslatot a végére. De nincs, nekem nincs. Szóljon, akiknek van, legyen szíves.


https://24.hu/poszt-itt/2018/05/15/orban-korrupcio-buncselekmeny/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kiskarácsonyt játszottak az EMMI-ben: Balog páter gigantiku
  2018-05-17 20:16:06, csütörtök
 
 
Kiskarácsonyt játszottak az EMMI-ben: Balog páter gigantikus pénzt szórt szét az emberei között a választások előtt

Nyugati Fény · május 15., 16:03 · Leleplező

Több mint kétezer emberét jutalmazta meg Balog Zoltán még emberi erőforrások minisztereként a választás előtt. Fejenként átlagosan 2 millió forint volt a bónusz - tudta meg a 24.hu.

A lap közérdekű adatigényléssel verte ki a tárcából az adatokat. Eszerint összesen

4,268 milliárd forint (!)

bónuszt kaptak az Emberi Erőforrások Minisztériumában. Mindezt az uniós támogatások lehívására hivatkozva.

Balog a lehívásban részt vevő munkatársait száz százalékos teljesítés esetén

két évnyi munkabérnek (!) megfelelő jutalommal ajándékozta meg.

A 24.hu megjegyzi: Balog Zoltánék ezzel lekörözték a Lázár János vezette Miniszterelnökséget is, ahol “csak" 642 dolgozót jutalmaztak, összesen 1,3 milliárd értékben.

Az Emmi közleményben reagált a cikkre, azt írják:

,,A sajtóban megjelent híresztelésekkel ellentétben az Emberi Erőforrások Minisztériuma sem bónuszt, sem jutalmat nem fizetett dolgozóinak. A valóság ezzel szemben az, hogy a tárca a 2017. évi fejlesztéspolitikai célokról szóló 1221/2017. (IV.25) Korm. határozatot hajtotta végre. A jogszabály értelmében az uniós fejlesztési célok teljesítéséhez hozzájáruló munkatársak szigorú teljesítménycélok és teljesítménykövetelmények végrehajtását követően céljuttatásra voltak jogosultak. A céljuttatás forrása a hivatkozott kormányhatározat 7. és 9. pontjaiban nevesített forrás."

Az egyébként a 24.hu eredeti cikkében is benne volt, hogy a jutalmat hivatalosan céljuttatásnak nevezik, de hogy ez lényegében miben más, mint a jutalom, nem derült ki a minisztérium közleményéből.


http://nyugatifeny.hu/2018/05/15/kiskaracsonyt-jatszottak-az-emmi-ben-balog-pater -gigantikus-penzt-szort-szet-az-emberei-kozott
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
BOLOND VILÁg
  2018-05-17 20:08:24, csütörtök
 
  2018. május 17., csütörtök

BOLOND VILÁG


A világ egyre bolondabb, a politika iránt kevésbé érdeklődő átlagember számára egyre kevésbé érthető és átlátható, akik meg érdeklődnek, azok számára örök talány, hogy az ellenőrizhetetlen állítások világában mi az igazság és mi a manipuláció.
Gondoljunk csak az iraki háborúra, vagy akár Líbiára, a világ vezető hatalmainak vezetői mindkét esetben lazán belehazudtak a világ népeinek pofájába, ennek következtében mind a mai napig emberek százai halnak meg naponta, és a folyamat elindítóinak semmiféle bajuk nem támadt belőle.
De eszünkbe juthat Jugoszlávia feldarabolása, vagy Koszovó ügye is, mindkét esetben pénzzel és fegyverrel is támogatták a Balkán egységének szétverését, a nacionalizmusok újjáélesztését, miközben a törvényes jugoszláv kormányból bűnbakot csináltak.


Ugyanez megy most Szíriában, és ment az Iszlám Állammal kapcsolatban is, melynek felfegyverzéséért ugyanolyan felelősség terheli a nagyhatalmak vezetőit, mint az afganisztáni helyzetért.
Oroszország megúszta egy Jelcinnel.
Az USA helyzete rosszabb, nekik egy Trump jutott, aki most éppen az atomháború előszobájában nyomkod mindenféle - számára láthatólag idegen - gombokat.
Rövid pályafutása során sikerült nagyot alkotnia Szíriával kapcsolatban, most legutóbb pedig az izraeli-arab konfliktushoz járult hozzá a maga sajátos módján.
Tulajdonképpen egy jelképes ügyért forrósította fel a hangulatot ott, ahol egyébként sem volt nyugalom, de legalább viszonylagos béke volt.
Nem hinném, hogy jó szolgálatot tett a zsidóságnak, nála már csak az tett rosszabbat, aki kiadta a parancsot éles lőszer alkalmazására, ami hatvan palesztin halálával és két és félezer sebesülésével járt.
Kevesebbért is ítéltek már el politikust Hágában, és nem hiszem, hogy a bosszú elmarad, szokás szerint nem azt büntetve, aki kiérdemelte.


Mi se maradunk ki a jóból.
Eddig egy elmebeteg vezette a kormányt, lehetett reménykedni, hogy végszükségben majd társai megfékezik.
Mostantól társai is csendes bolondok, például a tízparancsolattal gyógyító onkológus, vagy az erős honvédség iránti igényt szomszédaink - mellesleg többségében szövetségeseink - fegyverkezésével indokló katona.
Sajnos igaz a mondás - egy bolond százat csinál - de itt azért megdöntöttük a Guinness-rekordot - a mi bolondunk milliószámra állította elő a bolondokat, de még azokból is bolondot csinált, aki a gyógyítására, - de legalább az elkülönítésére - lettek volna hivatottak.
A csendes többség meg azon töri a fejét, hogy vállalkozást indít Kényszerzubbony és Gumiszoba Kft. néven, természetesen odafigyelve az alkotmányos költség megfizetésére Egyeske részére.
Persze minden választónak olyan hatalom jár, amilyet megérdemel, mégis hihetetlenül fárasztó nézni, hogy ismét ugyanazokat a hibákat követik el Őfelsége lojális ellenzékének tagjai, mint idáig tették, és várják a csodát, hogy más eredmény jöjjön ki ebből a sajátos matekból..


Orbán végelgyengülésben fog kimúlni, de a dinasztia már tettrekész, a következmények nélküli ország veje által biztosított mély sötétjében már folyik az utód felkészítése, várhatólag így lesz végre női miniszterelnöke is az országnak.
A libák persze méltatlankodnak, mondván, képességek tekintetében lenyomják az aktuális jelöltet, de hát a nemes vér felülírja majd a szimpla praktikumot.
Mindig mondtam, a különféle egyházak csak a bajt csinálják - addig-addig imádkozott Mi urunk, míg elhitte, hogy ha már egyszer ő az Isten, akkor övé az ország, a hatalom és a dicsőség, a népek meg éppen most tanulják a térdre ereszkedést meg a lehajtott fejet...


Hát akkor most várjuk meg a szabóinast, aki ki meri majd mondani, hogy a király meztelen - hátha utána a többiek is a szemüknek kezdenek hinni, addig meg térdre, imához!

http://www.pupublogja.hu/2018/05/bolond-vilag.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megkaptuk az MVM-től a CÖF-támogatás iratait, a “közgo
  2018-05-17 20:06:02, csütörtök
 
  2018. május 17. csütörtök

Megkaptuk az MVM-től a CÖF-támogatás iratait, a “közgondolkodás javítására" utaltak 508 milliót




Áprilisban pert nyertünk az MVM ellen, a bíróság jogerős ítélete szerint az állami vállalatnak ki kell adnia a CÖF-nek nyújtott 508 milliós támogatással kapcsolatos iratokat. Nemrég megkaptuk a dokumentumokat, amikben nyoma sincs a CÖF által emlegetett “komplettált ételeknek", egyszerűen csak kértek és kaptak 508 millió forintot a “közgondolkodás javítására".


Adj SZJA 1%-ot, hogy megtudd, mire megy el az adód 99 százaléka!

kormanypropaganda_2018_800



Tavaly májusban kiderítettük, hogy az MVM 2016-ban 508 millió forinttal támogatta a CÖF-öt. Ezután egy adatigénylésben megkérdeztük az MVM-től, hogy milyen támogatási kérelmet nyújtott be a CÖF, mi alapján döntöttek a támogatásról, és mi áll a támogatási szerződésben.

Az MVM megtagadta a választ arra hivatkozva, hogy a támogatásait nem közpénzből, hanem saját forrásból fedezi, így rá egyáltalán nem is vonatkozik a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló törvény.

Nem értettünk egyet ezzel az állásponttal, ezért bepereltük az állami céget. A bíróság pedig októberben első-, majd áprilisban másodfokon is kimondta, hogy az MVM-nek ki kell adnia az általunk kért dokumentumokat.

Ennek megfelelően a napokban az MVM az alábbi iratokat küldte meg:

a CÖF támogatási kérelme
az MVM Társadalmi Felelősségvállalási Bizottság ülésének jegyzőkönyve
az MVM és CÖF által kötött adományozási megállapodás

Ahogy arra számítottunk, egyikből se derül ki semmi arról, hogy miért érezte fontosnak egy állami vállalat a fideszközeli szervezet félmilliárdos szponzorálását.

Az MVM akkori vezetőjének címzett, 2016. augusztus 30-án írt támogatási kérelmében Csizmadia László röviden bemutatta a CÖF, és a mögötte álló Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) tevékenységét - természetesen a Békemeneteket és politikát nem említve, hanem társadalmi, tudományos (!), kulturális (!), jogvédő (!) tevékenységet hangsúlyozva -, majd rátért a lényegre:

“Kérem Elnök-vezérigazgató urat, hogy célkitűzésünk megvalósításához járuljon hozzá 508 millió forinttal. Az összeg lehetőséget adna arra, hogy javítsuk a közgondolkodást, kidolgozzuk a civilitika alapjait, segítsük a lakossági üzenetek széles körű terjesztését, amelynek fontos része a természet megóvása, az emberi élet fenntarthatósága, az energiatudatosság és az energiabiztonság témaköre is."

Az MVM Társadalmi Felelősségvállalási Bizottsága 2016. október 12-én döntött a CÖF támogatásáról, de a jegyzőkönyvből nem derül ki semmi az állami vállalat motivációjáról, csak beírták a táblázatba, hogy CÖKA 508 millió forint, és kész.

2016. október 26-án pedig alá is írta az MVM és a CÖF a támogatási szerződést, amibe gyakorlatilag bemásolták az adománykérő levélből a CÖF-CÖKA tevékenységét, melléírták, hogy “az adományozó nagyra értékeli" és utal rá 508 milliót.

Sem a CÖF adománykérő levelében, sem az MVM-mel kötött támogatási szerződésben nincs szó “a táplálkozásbiológiailag korszerű komplettált ételekről", holott a félmilliárdos támogatás nyilvánosságra kerülése után ezzel takaróztak Csizmadiáék.





Az viszont kiderül a támogatási szerződésből, hogy a CÖF-nek az 508 millió forint felhasználásáról 2017. november 20-ig el kellett készítenie a beszámolót, amit most szintén kikértünk az MVM-től. Abból a dokumentumból talán kiderül majd, hogy mire is költötte a rengeteg közpénzt a Fidesz-rajongó szervezet.

Erdélyi Katalin

https://atlatszo.hu/2018/05/17/megkaptuk-az-mvm-tol-a-cof-tamogatas-iratait-a-koz gondolkodas-javitasara-utaltak-508-milliot/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szilus államtitkárt megtámadta a szisztéma
  2018-05-17 20:04:08, csütörtök
 
  Szilus államtitkárt megtámadta a szisztéma

Tamás Róbert | Május 15, Kedd | 19:56

Nyugodalmas szép estét mindenkinek! Miután ez nem az az ország, ahol unatkozni lehetne, ma is zajlott az élet. Szerencsére. Vagy szerencsétlenségre. A délelőtt azzal kezdődött, hogy Mészáros Lölö, a nemzet gázszerelője és Tiborcz István, a nemzet veje összefutottak egy üdítőre. Ezt a 444.hu írta meg, mert szerencséje éppen ott tartózkodott egy olvasójuk, aki le is fotózta az eseményt. Bár én nem tudom, mi ebben a hírérték. Valószínűnek tartom, hogy a két nemzeti kincsnek bőven van módja üzletileg, vagy bárhogy máshogy csacsogni, ezért nem szükséges beülniük egy nyilvános helyre.

Ennél kicsit érdekesebb, amit a G7 publikált. Szó van a cikkben egy bizonyos sármelléki repülőtérről, ami a gravitációt ki-, illetve bekapcsolgató, másodállásban orosz álhírportálok bombasztikus híreit előszeretettel megosztó Széles Gábor érdekeltségi körébe tartozik és valamiért úgy véli az Orbán-kormány, hogy a magyar adófizetők pénzéből kell támogatnia. Sőt, ezt már a Gyurcsány-kormány is így gondolta. Tehát évek óta módunk van hozzájárulni anyagilag is ahhoz, hogy a német (és minden más) kedves nyaralni vágyó ne legyen kitéve a tömegközlekedés kínjainak és keserveinek, hanem odaröppenhessen, egyenesen a nyaralásba. De jó nekünk!

Közben lassan minden visszatér a normál kerékvágásba (már ami nálunk normálnak minősül), Hidvéghi Balázs is tolja a fostalicskát ezerrel. Már megint támadnak és Soros, de a kormány megvéd minket, ha bele döglünk, akkor is.

Brüsszelben továbbra is erőltetik a Magyarországot elítélő “Soros-jelentést", újabb és újabb “hazugságokat terjesztenek rólunk", rá akarják kényszeríteni a kormányt, hogy ellenállás nélkül fogadja el a tömeges migrációt - közölte.
Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy a kormány ellen fog állni ennek a nyomásgyakorlási kísérletnek is, és minden körülmények között megvédi az országot.
Hidvéghi Balázs jelezte: a Magyarországról szóló, Judith Sargentini holland liberális-zöldpárti képviselő által bemutatott jelentéshez keddig lehet módosító javaslatot beadni, Soros György brüsszeli szövetségesei módosító indítványaikban pedig további durva hazugságokkal támadják Magyarországot, és szankciókra tesznek javaslatot. A magyar választók akaratával szembemenve azt akarják elérni, hogy bevándorlóországgá tegyék Magyarországot - fogalmazott a kommunikációs igazgató. (MTI)

De nem baj, mert fejlődünk, mint a huzat! Lepsényi István, a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságfejlesztésért és szabályozásért felelős államtitkára azt mondta a szájával, hogy a kormány a fejlett ipari államokhoz akarja felzárkóztatni Magyarországot. Jó. A fejlett ipari országok már bizonyára alig várják. A hazánkban működő, de külföldi tulajdonban lévő összeszerelőiparban dolgozók szintén.

Ha már fejlettség. Vagy annak hiánya. Ma már odáig vittük, hogy óránként omlott össze az oldal. Én nem tudom, hogy ki, vagy mi munkálkodik a háttérben, de hogy a hócipőm kezd betelni, az teljesen biztos. Az a gyanúm, nem csak mi szívunk, mert például az Index sem volt ma elérhető néhányszor. Biztosan valami csillagközi anomália, vagy ilyesmi.

De mindez semmi ahhoz képest, ami Németh Szilárddal történt! Azt írta ő a Facebookra, hogyaszongya:

nsz

Ezek már csak így vannak egymással. Leveleznek. Szili reklámozza a mérhetetlenül sok eszét. És akkor jönnek az aljas liberális sorosista országlakók és elmagyarázzák a Rezsicsökkentés Szülőanyjának:

Egy ugyanolyan ember vagy, mint kovács istván, nagy béla, vagy kis erzsi. Csak butább. De attól még ugyanúgy az a módja, hogy felhívod/felhívatod az ügyfélszolgálatot, hibabejelentőt és felveszik a panaszodat, nem pedig hatalmaddal és befolyásoddal visszaélve ilyen csepeli alpári panelproli módjára hisztizel.

Tennivalók:
1) ellenőrizzük, hogy be vannak-e dugva a kábelek
2) hívjuk fel az ügyfélszolgálatot
3) énekeljük el a Kossuth-nótát.

Én szívesen kölcsön adom a telefonomat,és akkor fel tudja hívni a nagy Nemzeti mindenhez (is) értő Lőrincet. Egy perc alatt megmondja mi a hiba.

Esetleg a kovetkezo nemzetbiztonsagi ulesem vesse fel a temat. Mar, ha bemegy... Mindenesetre megosztom, hatha valaki tud segiteni, vagy egy jot akar rohogni

Ilyenkor tudod, mi van? Fel kell hívni a szolgáltatót, és bejelenteni a hibát. Amúgy sem hiszem, hogy az oldaladat napi szinten böngészik, és észreveszik, hogy kiborultál. Menj, addig főzz egy birkaherepörköltet.

Amúgy kíváncsi lennék, hogy írtad meg a posztot, ha blokkolva lettél. 🙂 Különben sem facebookozunk munkaidőben 😀

Ja, és legközelebb, ha kikötődik a cipőd, vagy elveszted a zsepidet, ne minket hívj szerintem, hogy oldjuk meg a problémád, mert ennek ennyi idősen kéne mennie magától. Egyébként eszel te rendesen?

Mondhatnam, hogy en is blokkolnalak, de mivel sokan nem vesznek komolyan, es kinevetnek, ezert gondoltam egy kicsit segitek eligazodni az ugyben.

Teljesen hiheto, hogy a T-Systems nem szolgaltat az irodadban sem internetet, sem nem ad telefon hozzaferest mult pentek ota. De ez egy meg ennel is sulyosabb osszeeskuves, ugyanis mindvegig blokkoltak. Sot nem csak teged, de az egesz kormanyt, az egesz Parlamentet, de igazabol egesz Magyarorszagot.

A T-Systems ugyanis nem egy tavkozlesi szolgaltato, hanem egy szoftverfejleszto ceg. Meg, ha ugyanannak a cegcsoportnak is a tagja, mint akik (valoszinuleg - mert ezek utan mar az sem biztos) a tavkozlesi hozzaferest szolgaltatjak az irodadban.

Nem tudom, hogy ez kepviseloeknel hogy mukodik, mert en mindig a versenyszferaban dolgoztam, de egy ekkora szervezetnel, mint az Orszaggyules (gondolom odatartozik az irodahaz) altalaban van uzemeltetesi reszleg, akik az ilyen problemak eseteben eljarnak. Ezeknek az elereset elvileg minden dolgozo ismeri, vagy ha nem, hat szol a fonokenek, aki meg tuti.

Abban a szervezetben, ahol az egyszeri dolgozora hagyjak az ilyen problemak megoldasat, altalaban komoly gondok vannak. Mindenkepp javaslom, hogy uljetek le a fonokoddel, es beszeljetek at, hogy hogyan tudnatok javitani a kommunikaicotokon es a munkafelteteleiden.

Sziszikém, te fakocka, az fel se merült, hogy műszaki oka lehet? Hisztis egy manus vagy, hallod, de mi, átlag választók ezt úgy szoktuk intézni, hogy ha hiba van, felhívjuk az ügyfélszolgálatot. Hátha nem egyből a TEK miatt nincs telefonunk - bár, ha rajtatok múlna, ugye... Na, nyugodj meg, lélegezz zacskóba, lesz telefonod, idő kérdése.

Be kell dugni azt a kétfokú vasvillaszerű izét abba a malacorrszerű izébe a falon.
Szívesen! ?

Szia Szilárd!
Képzeld engem már évek óta blokkolnak! Nem engednek dolgozni. Átérzem a helyzeted 🙁 Szörnyű. Többször is írtam már nekik itt facebookon meg e-mailt is aztán mindig csak azt mondják, hogy hívjam a 1412 ( Amúgy hívtad már? Routert újra indítottad?) aztán jön egy szerelő aki vagy anyázza az előző szerelőt vagy a szomszédokat aztán elmondja, hogy innentől minden jó ... DE NEM JÓ! ÉVEK ÓTA SZABOTÁLNAK! Szóval örülj, hogy neked csak most kezdték 🙁 Kitartást! Telekom Kitti hamarosan felveszi veled a kapcsolatot. Ákost ne idézz azt nem szeretik!
Amúgy, hogy bírod? Minden okés? Nem jó, hogy nem lehet LANozni bent mi? Ha gondolod ugorj át melózni!

Gergő
A Dühős ügyfél

Szerintem valaki eldobott egy vírusos szenyát a folyosón és ez megfertőzte a zinternetet.

Bocsánat, kicsit hosszúra nyúlt, de így is kimaradt egy csomó nagyon szellemes komment. A végére - hogy visszazökkenjen mindenki a magyar rögvalóba - ide pakolom ugyaninnen, mármint Szilárd alól az összes szurkolóját. Ő speciel nem ironizált, halál komolyan írta:

Tisztelt Németh Szilárd - azért elég elszomorító, hogy milyen alja népek élnek ebben az országban. Nem kell velük foglalkozni 🙂 Az ilyen emberek nem érdemlik meg, hogy magyar levegőt szívjanak és magyar földet tapossanak. Azért érdekes, hogy minden, a kormány által biztosított kedvezményt igénybe vesznek, és minden elért eredményt élveznek. Fogalmuk sincs arról, mi lenne ebben az országban, ha az elmúlt 8 évben nem az Ön pártja kormányozott volna. Nekem viszont van fogalmam arról, ha 2002. és 2010. között nem a balmaffia lett volna kormányon, már Ausztria szintjén élhetnénk. Adjon Isten Önnek sok erőt és egészséget az eljövendő igen nehéz, harcokkal teli évekhez. Hajrá Magyarország, hajrá magyarok ! Köszönjük, hogy ilyen igaz magyar hazafiakból álló kormány és Fidesz frakció van 🙂

https://kolozsvaros.com/rovidek/szilus-allamtitkart-megtamadta-a-szisztema/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A német nyugdíjasok a magyar állam nagylelkű támogatásával ü
  2018-05-17 19:59:51, csütörtök
 
 
Bucsky Péter

2018. május 15. 06:50• Állam, Piac

A német nyugdíjasok a magyar állam nagylelkű támogatásával üdülhetnek Hévízen

MTI Fotó: Varga György

Hat éve üzemelteti a becsődölt magánvállalkozó helyett a hévízi önkormányzat cége a sármelléki repteret. Az utasforgalom folyamatosan csökken, miközben az állami támogatás csak nő. Minden egyes vendég 25 ezer forintjába került az adófizetőknek, ennek ellenére 6,6 milliárdért tovább fejlesztenék a repteret.

A sármelléki repteret nagyon régen a szovjet légierő használta, aztán 2004-ben 99 éves üzemeltetésre bérbe vette egy ír-magyar vállalkozás, amely aztán - 365 millió forintos állami támogatással - Magyarország második számú repterévé fejlesztette néhány év alatt. Ma már talán kevesen emlékeznek rá, de a Ryanair ír fapados cég ide repült először Magyarországon, és ezzel a 2004-es húszezres éves utasszámot sikerült 2008-ra százezer felé emelni.

A siker nem tartott sokáig, már a rekorder évben beszüntette a járatokat a Ryanair, ráadásul kivonult a a légi logisztikai központot nyitó DHL is. Az üzemeltető Cape Clear Aviation Kft. 2009-ben 800 millió forintos tartozást hátrahagyva csődbe is ment. Pedig még uniós támogatást is kaptak, 381 millió forintot nyertek a FlyBalaton ipari park infrastruktúra fejlesztésre, de ez sem volt elég. A reptér tulajdonosa és ügyvezetője az a Gubicza Ágoston volt, aki a közelmúltból az Eximbankos kockázati tőkealapok körüli botrányból lehet ismert.

Hévíz számára fontosnak tűnt a reptér megszerzése, mert így charter járatokkal is lehetett a turistákat hozni főként Németországból, de már Oroszországból is fel-felbukkanak járatok. A repteret 2012 óta egy újonnan alapított, a hévízi önkormányzat 100 százalékos tulajdonában álló cég, a Hévíz-Balaton Airport Kft. üzemelteti. A földterület a hévízi és zalavári önkormányzaté.

A reptér eszközei a hosszadalmas felszámolás után azonban egy másik céghez, az SGH Aviation Hungary Kft.-hez kerültek, sajtóhírek szerint a Széles Gábor tulajdonában álló cég 700 millió forintért vette meg 2014-ben, és azóta évi 36-38 millió forintot kap az önkormányzati tulajdonú üzemeltető cégétől. Ez így önmagában nem tűnik túl befektetésnek, mert tőkeköltséget nem számolva is húsz év, amíg megtérül a befektetett összeg, de kamatköltségek is vannak, ami megkérdőjelezi, hogy valaha megtérülhet-e Széles befektetése.

De ez még mindig aprópénz ahhoz képest, hogy a reptérre mennyi pénzt költött 2004 óta a magyar állam. Azt találtuk, hogy 2016-ig összesen 5,6 milliárd forintot költöttek el a beruházások támogatására és működtetési veszteségek kiegészítésére.

A legnagyobb tétel 2011-ből a KEOP 2.4.0/2F/09 nevű projekt volt, amelynek keretében a volt szovjet repülőtér kármentesítési feladatait látták el, tehát alapvetően a környezetszennyezést próbálták mérsékelni, 4,14milliárd forintból.
A reptér megnyitásához adott az állam 365 millió forintot 2004-ben, amiből 300 milliót a regionális reptérfejlesztési alapból adtak, további 65 milliót a Balatoni Fejlesztési Ügynökség adott.
2008-ban a csőd felé menetelő Cape Clear Aviation kapott 350 millió uniós támogatást
2012 és 2016 között állami, önkormányzati fenntartási támogatásra és egy uniós projekt keretében összesen 700 millió forint érkezett az üzemeltető Hévíz-Balaton Airport Kft.-hez.

Ha ezt mind összeadjuk, és elosztjuk az utasok számával, 2004 és 2016 között, akkor azt kapjuk, hogy minden egy utas 12.964 forintjába került az adófizetőknek. De úgy is számolhatunk, hogy minden egyes balatoni reptérre érkező turista 25.927 forintba került, hiszen az utasforgalomban kétszer szerepelnek a látogatók, érkező és induló utasként is.

Azt nehéz lenne eldönteni, hogy ez mennyire éri meg. Talán a legjobb kiindulópont, hogy a KSH adatai szerint 2017-ben a külföldi turisták napi átlagos költése 21 ezer forint volt. Mivel az adóelvonás a magyar GDP nagyjából fele, becslésnek megfelelő ha azt vesszük, hogy a költése fele köthet ki az államkasszában. Így azt mondhatjuk, hogy a tipikusan egy hétre érkező charter járatok támogatásával nem veszít az állam, de a feltehetően 70 ezer forint körüli állami bevételnek közel harmadát elviszi a reptéri támogatás.

Érdemes onnan is megközelíteni, hogy biztosan ez-e a legjobb módszer a turisták csábítására? Mert hiába van reptér, nagyon kevesen jönnek így, ráadásul 2014 óta folyamatosan csökken az utasforgalom. Eleve nem túl turistabarát, hogy maximum heti egy járat van Hévízre a német és orosz városokból, többől pedig csak évi néhány. A budapesti repülőtér nincs túl messze, két óra alatt megoldható a transzfer. Sokkal hatékonyabb és olcsóbb lenne, ha egyszerűen egy ingyenes transzfert szerveznének Budapestre.

A Hévíz és a környező repterek közti transzfereket kínáló cég honlapján például 8 utasra oda-vissza transzferre 4625 forintos árat kaptunk, ez ötöde a repteret támogató megoldásnak. Ráadásul az utasoknak is sokkal egyszerűbb, akár naponta több járat közül is választhatnak, többeknek lehet vonzó, hogy nem csak heti egyszer lehet repülni.


Az utasforgalmi adatok is azt mutatják, hogy nem igazán működőképes a mostani rendszer, tavaly már 14 ezer fő alá csökkent az utasok száma. Ez oda-vissza számolva csupán 36 darab 180 fős repülőnyi utas.

Ilyen kevés utassal pedig csoda lenne a repteret fenntarthatóan üzemeltetni. 2012 és 2016 között nem is sikerült, az öt év során a teljes 1,1 milliárd forintnyi árbevételre 700 millió forintnyi állami és önkormányzati támogatás jutott, a teljes bevétel 38 százaléka tehát az adófizetőktől érkezett.


Ha erre az öt évre el is tekintünk a környezetvédelmi 4,4 milliárdos uniós projekttől, és csak a fenntartási 700 milliós támogatást vesszük, akkor is 13.197 forintba került minden egyes turista. Nem igazán látszik, hogy mitől állna be változás, nem ismertek a fejlesztési tervek - a hévízi önkormányzatnál és a repteret üzemeltető cégnél is érdeklődtünk többek között ezzel kapcsolatban, és hogy 2017-ben mennyi állami támogatást kaptak, de választ nem kaptunk.

Ezek után igazán érdekes, hogy az állam 2018 februárban úgy döntött, hogy 6,6 milliárdos támogatást biztosít a repülőtér fejlesztésére.

Hévíz polgármestere, Papp Gábor az MTI tudósítása szerint április 27-én csak annyit jelentett be, hogy további 6,6 milliárd fejlesztés lesz, de arról nem beszélt, hogy mi lesz a fejlesztés. (Az állam akár az SGH eszközeit is megvásárolhatja, hogy megszabadítsa Széles Gábort egy nagyon rossz befektetéstől.)

Egy dolog viszont tényleg rejtély: hogy mitől lenne több utas. A fapados cégek aktívan keresik az új célpontokat, ehhez el is várják a térségi önkormányzatok és üzemeltetők hozzájárulását. De ahol másfél évtizede nem akar fellendülni a légiutasforgalom, a közvetlen közelben egyetlen nagyobb város sincsen, de két órán belül több nagyobb reptér elérhető, nem valószínű hogy bárki is huzamosabb ideig tud nyereségesen járatokat üzemeltetni.

https://g7.24.hu/allam/20180515/a-nemet-nyugdijasok-a-magyar-allam-nagylelku-tamo gatasaval-udulhetnek-hevizen/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hogy még évekig verhessék a nyálukat és másokra mutogathassa
  2018-05-17 19:56:40, csütörtök
 
  Hogy még évekig verhessék a nyálukat és másokra mutogathassanak

Molnár Bálint | Május 16, Szerda | 8:03

Jó reggelt, jó szurkolást mindenkinek! Hogy mihez, azt nem tudom, én változatlanul a józan eszem megőrzése érdekében szurkolok. Több és kevesebb sikerrel. Az április 8-ai tragédia előtt éreztem ennyire intenzíven, hogy ebben a tempóban, ahogy a nemzeti együttelhülyülés kormánya tolja a fostalicskát, nem állok távol a becsavarodástól. Ehhez képest nem csavarodtam be, viszont a körülmények egyre gázabbak.

Ahogy az várható volt, a veretes hazugságokkal szegélyezett, minden elképzelhető ocsmányságot magában hordozó választási kampányban (meg már jóval azelőtt is) kifejtett áldásos tevékenysége okán a salakmédia sorra veszíti el a pereket. Az Origo tegnap kényszerült helyreigazításra, amiért Vona Gábort Simicska Lajos 20 milliós Audijával hozta hírbe (ki a francot érdekel a helyreigazításuk már, midőn Vona a süllyesztőben, az Origo meg nyomja tovább a korrupt kétharmad szekerét), a Magyar Idők közben Hadházy Ákossal szemben veszített. A lopott pénzből működő fideszes faliújság azt hazudta össze-vissza Hadházyról, hogy annak idején bekönyörögte magát a szekszárdi Fidesz-frakcióba, hogy tele van korrupciós ügyekkel, hogy családja érintett a Tolna megyei földmutyiban, és hogy kínos ingatlanügyeivel tönkretett egy kisnyugdíjast és egy fogyatékkal élőket foglalkoztató vállalkozást. A méregdrága magánrepülőgépes sztorit már nem is kell említenem. Mondjuk ott, ahol a kormánynak is bírósági papírja van arról, hogy hazudik, nem meglepő fejlemények ezek, de amint arra már többször utaltunk, az hogy a kormány útjában álló politikusok jóhírnévhez fűződő személyiségi jogát sáros bakanccsal tiporják bele a földbe, majd sorra elveszítik a pereket, és általában még fizetniük is kell, az egyáltalán nincs összhangban azzal a pusztítással, amit végeznek. Az helyrehozhatatlan.

Miközben a fényességes telihold most azt találta ki, hogy országos körútra indul és előre összetrombitált hívek előtt mond köszönetet, amiért újabb négy évre munkát lehetőséget adtak neki a harácsolásra, szellemi kútmérgezésre és egyéb huncutságokra, és egyúttal mindenhol felmondja a kötelezőt, hogy miszerint ő félkézzel megvédi Magyarországot és ide senki be nem teszi a lábát, a megfelelő európai fórumokon úgy tesz keresztbe a bevándorlásügy kezelését szolgáló tervezeteknek, ahogy tud. Tegnap például az EU soros elnöki tisztségét betöltő Bulgária (és Bulgária a barátunk, ugye) mutatta be az EU-nagykövetek találkozóján, milyen elképzeléseik vannak a menekültkérdés kezelésére. A Politico beszámolója (via) szerint a felvetés ellen ki tiltakozott kézzel-lábbal, na ki? Pedig a többi mellett a bolgár tervezet egyik lényegi eleme az, hogy kötelező áttelepítés csak nagyon kivételes esetekben fordulhatna elő, vagyis a menekültválság kezelése nem a kötelező áttelepítés Fidesz által elutasított gyakorlatára épül. Sőt, a a bolgárok úgy vezették fel a tervezetet, mint amelynek kidolgozásakor az összes tagállam hozzáállását megpróbálták figyelembe venni. És akkor jött a fideszes szarcsimbókoskodás: azzal utasították el a tervezetet, hogy az csak egyetlen tagállam, Németország érdekét szolgálja. A sorok között azzal vádolták a bolgárokat, hogy Berlin szolgái.

Akkor itt ezen a ponton szögezzük le megint a nyilvánvalót: Orbán Viktor és a Fidesz és a kormány és az összes nyúlványuk azon vergődik, hogy lehetőleg semmilyen megoldás ne születhessen és pláne nem belátható időn belül a migráció kérdésében. Nekik az az érdekük, hogy verhessék a nyálukat, és Európára mutogathassanak még évekig, hogy miattuk nincs megoldás, és miattuk mindmeghalunk. Ha lenne ebben az országban valamiféle ellenzék, akkor addig ütnék ezt a témát, ezt az egyetlen témát, amivel Orbán bebetonozta magát a hatalomba, ameddig rosszul lesznek. Ha Orbánnak belefér az országos néphülyítési hakni, akkor az ellenzéknek miért nem fér bele egy országos felvilágosító körút? Hogy lám, az ország megmentője valójában Európa biztonságát, és benne a magyar emberek biztonságát ássa alá, amikor mondvacsinált indokokra hivatkozva fúr meg mindenféle közös fellépést? Ehhez képest megint kiadnak 86 közleményt arról, hogy milyen felháborító, hogy az afrikai sertéspestis nevű - kizárólag állatról állatra terjedő (!!!) - betegséget soha nem látott migránsok által eldobált szendvicsekre fogja az elszabadult idióták gyülekezete.

Mindeközben a brit Guardian arról írt, hogy Orbán már tavaly kiebrudalta volna a CEU-t Magyarországról, és ezt mindössze az Európai Néppárt nyomásgyakorlása volt képes megakadályozni. A helyzet az, hogy sem a CEU-nak, sem az Európai Néppártnak nincs különösebb oka az örömre, de ők tudják, meddig engedik meg Putyin előretolt helyőrségének, hogy ássa, ássa szorgosan Európa sírgödrét. Éppen most olvasom, hogy cinikus módon seprűzhetik ki a korábban vérgeci módon offshore Soros-egyetemnek titulált intézményt Budapestről. Bár a tavaly szigorított törvény feltételeinek immár teljes mértékben megfelel az intézmény, Toporzékolásügyi Péter tárcája szerint a CEU esetében a vizsgálat bonyolultabb, így az aláírás ideje még nem jött el. Szóval a szokásos szopatás, izmozás megy, ha már semmibe nem tudnak belekötni, akkor kitalálnak valami olyan indokot, ami még nem volt. Pontosan ugyanúgy, ahogy azt Európában is művelik. Utolsó percben hátbaszúrnak mindenkit. Fasza.

Nem baj, mert legalább új letelepedési program ütötte fel a fejét, amit Kínában már hirdetnek. Miután a magyar hatóságok tagadják, hogy közük lenne hozzá, szerintem biztosak lehetünk benne, hogy dehogynem. A Direkt36 derítette ki, hogy az új magyar letelepedési programot egy olyan cég reklámozza Kínában, amelynek tulajdonosa részt vett a Rogán-Habony-féle programban is. Nahát, és már megint nahát. A hongkongi székhelyű, LSP International nevű cég 25 millió forintnyi ingatlanbefektetés és 50 ezer eurós (15,7 millió forintos) ügyintézési díj ellenében kínál magyarországi tartózkodási engedélyt. A legviccesebb, hogy a hirdetésben azt állítják, a magyar Bevándorlási Hivatallal folytatott tárgyalások garantálják a projekt működését. A Bevándorlási Hivatal azonban azt közölte a Direkt36-tal, hogy

nem áll kapcsolatban a programot reklámozó céggel, nem kötött megállapodást és nem vállalt garanciát.

Jó, akkor adjunk ennek egy kis időt, ameddig hivatalosan is bevallják, hogy ja, hogy arról van szó, hát persze, hogyne tudtunk volna róla, hát hogyne lenne ez mekkora nagy üzlet nekünk.

És a végére, hogy ne haljunk meg hülyén, bután és tudatlanul, álljon itt az Orbán-kormány és a Fidesz egyik legmagasabbra kapaszkodott nőnemű egyedének bölcselete a nőkről, amely elhangzott valamikor, valahol:

a 21. század a nők évszázada, hiszen ma már természetes, hogy a nők is tanulhatnak, szavazhatnak, és orvos, tanár, sportoló, de akár fizikus vagy matematikus is lehet belőlük.

Hátélleg, baszki, a 20. században ez elő sem fordulhatott soha, sehol egyetlen nővel sem. És gondolom, hálásnak is kell lenni ezért. Orbán Viktornak, vagy úgy általában a gondviselésnek? Hát ez a szellemi színvonal, ezt kell szagolni újabb négy évig. Kitartás, emberek!

https://kolozsvaros.com/rovidek/hogy-meg-evekig-verhessek-a-nyalukat-es-masokra-m utogathassanak/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Már megint meg vagyunk támadva
  2018-05-17 19:55:26, csütörtök
 
  Már megint meg vagyunk támadva

Lázár Gergő | Május 16, Szerda | 13:59

Bajnok Artúr, az MTI tudósítója jelenti:
Brüsszel, 2018. május 16., szerda (MTI) - Több okból is komoly bírálatokat fogalmazott meg a magyarországi helyzet kapcsán az Európai Parlament (EP) kulturális és oktatásügyi bizottsága (CULT), amely szerdán szavazta meg nagy többséggel a témáról a véleményét, amelyet csatolni fognak az úgynevezett Sargentini-jelentéshez.

A 13:4 arányban jóváhagyott dokumentumban sajnálatosnak nevezték, hogy mindeddig nem sikerült rendezni az Európai Bizottság és a magyar kormány közötti vitát a felsőoktatási törvényről. Kiemelték: Magyarországnak joga van saját oktatási törvényekhez, de azok nem lehetnek ellentétesek a belső piaci szabadságjogokkal.

Elismerték, hogy a magyar hatóságok teljesítették az EP bizonyos vonatkozó ajánlásait, ugyanakkor problémásnak nevezték a Közép-európai Egyetem (CEU) ügyének elhúzódását, és az intézmény működését lehetővé tevő megállapodás aláírására szólították fel a kormányt, mondván, a CEU már teljesítette az előírt feltételeket.A CULT szerint a brüsszeli testület nem volt elég alapos a 2010-es magyar médiatörvény vizsgálatakor, annak a kereszttulajdonlásra vonatkozó szabályai ugyanis például nem elégségesek, emiatt a médiapiacon torzulások és egyensúlyzavarok keletkeztek.

Hangsúlyozták, hogy a magyar médiapiac koncentrációja megnőtt, rengeteg független helyi rádióadó és tévéállomás eltűnt. Mint írták, az állami hirdetésekre fordított kiadások aránytalan mértékben kedveznek egyes vállalatoknak mások rovására, az állami megrendeléseket jellemzően kormányhű, túlnyomórészt oligarchák ellenőrzése alatt álló médiaorgánumok kapják meg.
A képviselők aggodalmukat fejezték ki a sajtó szabadságának és sokszínűségének helyzete, illetve a civil szervezetek szűkülő tere és az ellenőrzés alá vonásukra irányuló kísérletek miatt.

Kitértek végül arra is, hogy aggályosnak tartják a romákkal szembeni diszkrimináció “számos mindennapi formáját" és a roma gyerekek iskolai szegregációjának rendszerszintű jelenségét.

Összegzésképp leszögezték: a felsőoktatás, a romák diszkriminációja, a sajtószabadság és a civil szervezetek helyzete miatt Magyarországon egyértelműen fennáll az uniós értékek súlyos megsértésének kockázata, ami indokolja az alapszerződés hetes cikke szerinti, “atomfegyverként" is emlegetett eljárás megindítását.

A szakbizottságban még márciusban vitáztak a kérdésről, amely azért volt a napirenden, mert az EP belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi bizottságának (LIBE) készülő magyarországi különjelentéséhez többek között a CULT is csatolni fogja a véleményét. A várhatóan júniusban szavazásra bocsátandó értékelés ősszel kerülhet az Európai Parlament plenáris ülése elé, amely ennek alapján kezdeményezheti a hetes cikk szerinti eljárás megindítását a jogállamisági elvek megsértése miatt.

A LIBE jelentéstervezetéhez az EP alkotmányügyi, kulturális és oktatási, költségvetés-ellenőrzési és nőjogi szakbizottsága is megküldi a véleményét.
A hetes cikk olyan, többlépcsős eljárást tesz lehetővé, amely - az uniós alapértékek súlyos és módszeres megsértése esetén - végső soron akár az érintett állam szavazati jogának a felfüggesztésével is járhat, ehhez azonban az összes többi tagország egyhangú támogatására van szükség, amit elemzők szinte kizártnak tartanak.

A CULT véleménye pontosan tükrözi, mennyire tisztában vannak azzal Európában, hogy a magyar demokrácia hihetetlen ütemben épül le. A CEU ellehetetlenítésétől kezdve, a rádió és tv csatornák oligarchák kezébe adásán keresztül egészen a civil szervezetek megsemmisítéséig. Az Európai Unió pontosan tisztában van azzal, hogy az Orbán-kormány nem szeretne egy olyan országban élni, ahol nem rendelkezik teljhatalommal, így bármit megtesz azért, hogy ezt elérje.

A CULT véleménye - melyet csatolni fognak a Sargentini jelentéshez - nem állít valótlant és nem állít politikai sejtéseket sem. Ez volt ugyanis Trócsányi László igazságügyi miniszter álláspontja eddig a Sargentini jelentésről. Szerinte ugyanis az rengeteg politikai sejtésre alapul, valamint lezárt ügyeket listáz. Nos ez esetben ezek a kijelentések nem állják meg a helyüket, hisz mindenki számára kézzelfogható problémákat sorolt fel a CULT véleménye.

A független helyi rádió és tv csatornák eltűnése nem sejtés, sőt még csak nem is városi legenda, az a fájó valóság részét képezi. Mint ahogy az oligarchák által uralt állami hirdetések, valamint közbeszerzések piaca is a mai Magyarország szerves része. A sajtószabadság hanyatlása, valamint a civil szervezetek állami kivégzése is fontos probléma, mely fölött az EU nem kíván többé szemet hunyni. Kíváncsian várjuk ehhez mit kíván a Fidesz hozzáfűzni. Azon kívül persze, hogy Soros!

https://kolozsvaros.com/rovidek/mar-megint-meg-vagyunk-tamadva/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
2018.04 2018. Május 2018.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 255 db bejegyzés
e év: 1581 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2145
  • e Hét: 5247
  • e Hónap: 16358
  • e Év: 169854
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.