Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Ima Máriához
  2018-06-01 11:16:44, péntek
 
  Csomóoldó Édesanyánk, sok bajunkban tekints le ránk!
Nehéz utunk göröngyeit símítsák el szent kezeid!

Gubancunkból kezed alatt sima lessz a selyemszalag.
Durvaságunk merev görcsét drága kezed simítsa szét!

Bajban vagyunk most is, látod, görcs szorítja a világot.
Ide drága szent kezed kell, görcseinket hadd oldja fel.

Ó kegyelmes Istenanya, légy csomóink megoldója,
akaratunk zűrzavara Te fényedtől eloszlana.

Csodálatos, kegyelmes, Te, lazítsd kezünk szent kezedbe!
Hozzál békét, segítséget, megoldást, hogy áldjunk Téged!
Amen.
 
 
0 komment , kategória:  Imádságok,áldások.   
Kávéval ezeket a betegségeket is megelőzhetjük
  2018-06-01 10:47:20, péntek
 
  Szívünk, ízületeink és májunk védelme mellett még bizonyos rákfajták kialakulását is segít megelőzni a rendszeres kávéfogyasztás.

Az elmúlt évtizedek megannyi kutatásával a hátunk mögött ma már elég magabiztosan állíthatjuk, hogy a rendszeres kávéfogyasztás jót tesz az egészségünknek. Mielőtt azonban rátérnénk, hogy mely betegségek megelőzésében segíthet a kávéscsésze vissza-visszatérő emelgetése (rendszeres fogyasztás alatt napi 3-4 csészét, avagy maximum 400 milligramm koffein elfogyasztását értjük), hangsúlyozzuk ki, hogy terhes nők, valamint alvászavaros, diabéteszes, Parkinson-kóros és vérnyomásproblémákkal küzdő emberek (akár férfiak, akár nők) feltétlenül egyeztessenek a kezelőorvosukkal, mielőtt intenzív kávézásba kezdenének. És persze ha lehet, senki se pakolja tele a kávéját krémmel és cukorral!



A kávé csökkenti a májrák kockázatát
Több tanulmány is nagyjából 40 százalékos csökkenést mutat a májrák kialakulásának esélyében már napi két csésze kávé elfogyasztása esetén is. Mindemellett friss tanulmányok rámutatnak, hogy a máj egyéb problémái is nagyobb eséllyel kerülnek el bennünket, ha kávéfogyasztók vagyunk.

A kávé csökkenti a stroke esélyét
Egy 50 évet és 11 tanulmányt áttekintő kutatás semmilyen káros kapcsolatot nem talált a kávéfogyasztás és a stroke kialakulásának esélye között, sőt: a mérsékelt, napi két-háromcsészés kávéfogyasztás finoman csökkentette is a stroke kockázatát.



A kávé véd a prosztatarák ellen
Ami a prosztatarákot illeti, egy 2011-es tanulmány egyértelmű kapcsolatot talált a kávéfogyasztás és a prosztatarák kialakulásának alacsonyabb esélye között. Ebben az esetben egyébként elsősorban nem a koffein hatása számít (mint amúgy a kávé és a betegségmegelőzés kapcsolatában a legtöbbször), hanem az ital egyéb összetevői, főleg a fenolsavak és az antioxidánsok - vagyis a prosztatarák megelőzésében azok is jó úton járnak, akik koffeinmentes kávét fogyasztanak.

A kávé segít csökkenteni az ízületi fájdalmakat
Különös tekintettel a csuklók, a kéz, a hát és a nyak fájdalmaira. Az erre vonatkozó kísérlet szereplői tradicionális irodai ülőmunkákat végeztek, és a kávéfogyasztók jóval kevésbé panaszkodtak fájdalmakra.

A kávé segít megelőzni a bőrrákot
Természetesen nem állíthatjuk, hogy a bőr alapos védelmét a napfénytől kiválthatjuk a kávéfogyasztással, de egy közelmúltbéli bostoni tanulmány szerint a kávéfogyasztóknak kisebb az esélye a bazálsejtes karcinóma kialakulására, amely a leggyakoribb bőrrák-típus.

A kávé akadályozza a mellrák kialakulását
Egy japán tanulmány eredménye mutatott rá erre, amelyet egy svéd vizsgálat árnyalt tovább: ez utóbbi szerint a legtöbbet a változókoron már túlesett nők profitálhatnak ezen a téren a kávéfogyasztásból. Ehhez viszont a tanulmány szerint viszonylag magas kávébevitel, napi nagyjából 5 csésze elfogyasztása szükséges.

A kávé véd az Alzheimer-kór ellen
Egy idős emberek (65 és 88 év közöttiek) körében végzett felmérés eredménye szerint azok mutatták kevesebb jelét a demenciának, és azokat érintette kevésbé a korai Alzheimer-kór, akik több kávét fogyasztottak. Napi három csészényi már elengedő hozzá a kutatók szerint.

A kávé segít tovább élni
Egy több mint egymillió ember adatait kielemző tanulmány szerint a kávéfogyasztók általános mortalitási kockázata alacsonyabb, így ők potenciálisan hosszabb életet élhetnek. A jelenség magyarázata alighanem szintúgy abban keresendő, hogy a kávéban antioxidánsok is találhatóak, amelyek nagyon hasznosak a sejtjeink számára.

Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészség,életmód  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2018.05 2018. Június 2018.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 70 db bejegyzés
e év: 802 db bejegyzés
Összes: 8743 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 736
  • e Hét: 4246
  • e Hónap: 6141
  • e Év: 56932
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.