Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Real Madrid új vezetőedzője
  2018-06-13 22:47:32, szerda
 
  Kedden bejelentették, Julen Lopetegui lett a Real Madrid vezetőedzője, ő veszi át a Zinédine Zidane lemondása után megüresedett vezetőedzői posztot. Az akkor még szövetségi kapitányként éppen a világbajnokság rajtjára készülő szakembert szerdán azonnali hatállyal menesztette a spanyol szövetség - azt, hogy milyen gyorsan hagyta el a csapat szállását, itt írtuk meg.
Spanyol beszámolók szerint a Real nem tétlenkedik, állítólag már csütörtök este megtarthatja első sajtótájékoztatóját az új vezetőedző, ha ő is jónak látja az időpontot - a Marca úgy tudja, 19 órára hívják össze az újságírókat a Santiago Bernabéuba, s percekkel az oroszországi világbajnokság nyitómeccse (Oroszország - Szaúd-Arábia) után be is mutathatják az új trénert.
 
 
0 komment , kategória:  Real Madrid - Cr. Ronaldo  
Öt videó Paudics Béla előadásaiból
  2018-06-13 22:45:32, szerda
 
  Öt fergeteges alakítás, amivel Paudits Béla bevéste magát a kultúrtörténetbe Link  
 
0 komment , kategória:  ma is élő híres Emberek  
Ismét ülésezik a bíborosi tanács a Vatikánban Ferenc pápával
  2018-06-13 22:35:01, szerda
 
  2018. június 13. szerda 09:43
Június 11. és 13. között tartja 25. ülését a Vatikánban a kilenctagú bíborosi tanács, amelynek feladata, hogy segítse a pápát a Római Kúria reformjában és az Egyház kormányzásában.
Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Ferenc pápa üzenete a labdarúgó világbajnokságra
  2018-06-13 22:29:45, szerda
 
  .........


2018. június 13. szerda 22:01
Június 13-án a délelőtti általános kihallgatás végén a Szentatya külön köszöntötte mindazokat, akik valamilyen formában részt vesznek a csütörtökön kezdődő labdarúgó világbajnokságon vagy követik annak eseményeit.
,,Holnap kezdődik a labdarúgó világbajnokság Oroszországban. Szeretném szívélyes üdvözletemet küldeni a játékosoknak és a szervezőknek, de mindazoknak is, akik a tömegkommunikációs eszközökön keresztül követik ezt a minden határt átlépő eseményt.
Kívánom, hogy ez a fontos sportesemény alkalmat kínáljon a találkozásra, a párbeszédre és a testvériségre a különböző kultúrák és vallások között, és mozdítsa elő a szolidaritást és a békét a nemzetek között."

Fordította: Tőzsér Endre SP
Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Külföldi foci  
Páduai Szent Antal áldozópap és egyháztanító
  2018-06-13 22:14:47, szerda
 
  Igenaptár oldalon:
OLVASMÁNY Izajás próféta könyvéből
Az Úr kent föl engem, hogy örömhírt vigyek a szegényeknek.
A próféta így beszél: Az Úr Lelke nyugszik rajtam, mert az Úr kent föl engem. Elküldött, hogy örömhírt vigyek a szegényeknek, és meggyógyítsam a megtört szívűeket; hogy hirdessem az Úr kegyelmének esztendejét, és Istenünk bosszújának napját; hogy megvigasztaljam mind a gyászolókat, és koszorút adjak Sion gyászolóinak a hamu helyébe, örömnek olaját a gyászruha helyett, a szomorúság lelke helyett meg ünnepi öröméneket.
Ez az Isten igéje.
Iz 61,1-3a

EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből
Az aratnivaló sok, a munkás pedig kevés.
Az apostolok kiválasztása után Jézus kiválasztott más hetvenkét tanítványt, és elküldte őket kettesével maga előtt minden városba és helységbe, ahová menni szándékozott. Így szólt hozzájuk: ,,Az aratnivaló sok, de a munkás kevés. Kérjétek hát az aratás Urát, küldjön munkásokat aratásába.
Menjetek! Úgy küldelek titeket, mint bárányokat a farkasok közé. Ne vigyetek magatokkal se erszényt, se tarisznyát, se sarut. Az úton senkit se köszöntsetek.
Ha betértek egy házba, először is ezt mondjátok: »Békesség e háznak!« Ha békesség fia lakik ott, rászáll a ti békességtek, ha nem, visszaszáll rátok. Maradjatok ugyanabban a házban, és azt egyétek és igyátok, amijük van. Mert méltó a munkás a maga bérére. Ne járjatok házról házra.
Ha egy városba érkeztek, és szívesen látnak titeket, egyétek, amit elétek adnak. Gyógyítsátok meg ott a betegeket, és hirdessétek: »Elérkezett hozzátok az Isten országa!«"
Ezek az evangélium igéi.
Lk 10,1-9

Katolikus oldalon
Leírás:Antal 1195-ben született Lisszabonban. 15 éves korában belépett az Ágoston-rendi kanonokok közé. 1220-ban hazahozták Portugáliába az első ferences vértanúkat Marokkóból. Ez olyan nagy hatást tett rá, hogy ferences lett és Marokkóban akart ő is működni. El is ment, de rövidesen beteg lett. Itáliába került. Szent Ferenc megtette őt Bolognában a rendi növendékek tanítómesterévé. De sajátos működési területe a prédikálás volt. Észak-Itáliában, Franciaországban tódultak hozzá az emberek. Erélyesen fellépett az uzsora ellen és a szegények pártját fogta. A nagy megerőltetéstől kimerülve halt meg 1231-ben Páduában.
Lelkipásztorok miséje, 318. vagy egyháztanítók miséje. 323. vagy szerzetesek miséje, 328.

Magyar kurír oldalon
A Szentírás szekrénye és hathatós közbenjáró - Páduai Szent Antal áldozópap és egyháztanító
2018. június 13. szerda 10:56
Az Egyház egyik legnépszerűbb szentjére, Páduai Szent Antalra emlékezünk június 13-án.
Antal 1195-ben született Lisszabonban előkelő, vallásos szülők gyermekeként. Fernando névre keresztelték. Tizenöt évesen ágostonos kanonokrendi kolostorba lépett, amely azonban a világi és egyházi elöljárók közti viszály kereszttüzébe került. Ez a tény, valamint a kolostor gazdagsága más út felé vitte Fernandót: a szegények közössége felé.
Bővebben Link

Katolikus_Network oldalon Link

Csíksomlyói videó Páduai Szent Antal nagy kilenced. Kilencedik kedd. 2018
Videó Link

...... ..............



.........

 
 
0 komment , kategória:  Férfi szentek  
10. évközi hét szerda 06.13
  2018-06-13 22:13:15, szerda
 
  Evangélium
Ne gondoljátok, hogy azért jöttem, hogy megszüntessem a törvényt vagy a prófétákat. Nem megszüntetni jöttem, hanem tökéletessé tenni. Bizony, mondom nektek, amíg az ég és föld el nem múlik, nem vész el a törvényből egy í betű sem, sőt egy vessző sem, amíg minden be nem teljesedik. Aki tehát csak egyet is eltöröl akár a legkisebb parancsok közül is, és úgy tanítja az embereket, azt nagyon kicsinek fogják hívni a mennyek országában. És mindaz, aki megtartja és tanítja őket, igen nagy lesz a mennyek országában.
Ezek az evangélium igéi.
Mt 5,17-19

OLVASMÁNY a Királyok első könyvéből
A kármel-hegyi áldozatnál megtanulja a nép, hogy az Úr az egyetlen igaz Isten, aki segíthet rajta.
A nagy szárazság harmadik esztendejében történt, hogy Ácháb király üzenetet küldött Izrael valamennyi fiához, és egybegyűjtötte a prófétákat a Kármel-hegyére. Ekkor Illés odalépett az egész nép elé, és azt mondta: ,,Meddig sántikáltok kétfelé? Ha az Úr az Isten, kövessétek őt, ha pedig Baál, kövessétek azt." A nép azonban egy szót sem felelt neki. Erre Illés azt mondta a népnek: ,,Én maradtam meg egyedül az Úr prófétái közül: Baál prófétái pedig négyszázötvenen vannak. Adjatok nekünk két fiatal bikát, aztán ők válasszák ki maguknak az egyik bikát, vágják darabokra és tegyék a fára, de tüzet ne tegyenek alája; én pedig majd a másik bikát készítem el és teszem a fára, tüzet szintén nem teszek alája. Hívjátok segítségül isteneitek nevét, én meg majd segítségül hívom az én Uram nevét. Amelyik Isten tüzet küldve meghallgat, az legyen az Isten." Erre az egész nép azt felelte: ,,Helyes az indítvány!"
Azt mondta tehát Illés Baál prófétáinak: ,,Válasszátok ki magatoknak az egyik bikát, először ti készítsétek el, mert ti vagytok többen; hívjátok segítségül isteneitek nevét, de tüzet ne tegyenek alája." Miután ők átvették a bikát, amelyet nekik odaadott, elkerítették, és reggeltől délig hívogatták Baál nevét, és azt mondták: ,,Baál, hallgass meg minket." De nem jött egy hang sem, és nem felelt senki sem, hiába ugrándoztak az oltár körül, amelyet készítettek. Amikor aztán az idő már délre járt, Illés így gúnyolódott velük: ,,Hangosabban kiáltsatok, hiszen isten ő! Talán éppen beszélget, vagy félrevonult, vagy úton van, vagy bizony tán alszik, hadd ébredjen fel." Hangosabban kiáltoztak tehát és szokásuk szerint késekkel és tőrökkel vagdalták magukat, amíg el nem borította őket a vér.
Amikor aztán elmúlt a dél, és őrjöngésük közben eljött az ételáldozat bemutatásának ideje, és nem hallatszott egy hang sem, és nem felelt és nem hallgatta meg az imádkozókat senki sem, azt mondta Illés az egész népnek: ,,Gyertek hozzám!" Amikor a nép eléje járult, Illés helyreállította az Úr lerombolt oltárát - mégpedig úgy, hogy vett tizenkét követ, Jákob fiai törzseinek száma szerint. Jákobhoz ugyanis így szólt az Úr: ,,Izrael legyen a neved!" Illés akkor oltárt épített e kövekből az Úr nevében, s mintegy két barázda széles vízárkot készített az oltár köré, aztán elrendezte a fát, feldarabolta a bikát, rátette a fára, és azt mondta: ,,Töltsetek meg négy vedret vízzel, és öntsétek rá az egészen elégő áldozatra, meg a fára!" Aztán így folytatta: ,,Másodszor is tegyétek meg ezt!" Amikor másodszor is megtették, azt mondta: ,,Harmadszor is tegyétek meg ugyanezt." Megtették harmadszor is, úgyhogy folyt a víz az oltár körül, és az árok medre is megtelt.
Amikor aztán eljött az egészen elégő áldozat bemutatásának ideje, odalépett Illés próféta, és így fohászkodott: ,,Uram, Ábrahámnak, Izsáknak és Izraelnek Istene, mutasd meg ma, hogy te vagy Izrael Istene, meg hogy én a te szolgád vagyok, és hogy a te parancsodra cselekedtem mindezt. Hallgass meg, Uram, hallgass meg engem, hogy megtanulja e nép, hogy, Urunk, te vagy az Isten, és hogy te térítetted vissza ismét szívünket."
Ekkor lecsapott az Úr tüze, és megemésztette az egészen elégő áldozatot, meg a fát, a köveket és a port, s felitta a vizet, amely az árokban volt. Amikor látta ezt az egész nép, arcra borult, és azt mondta: ,,Az Úr az Isten, az Úr az Isten!"
Ez az Isten igéje.
1Kir 18,20-39

Imádság
Istenünk! Te minden embert meghívsz szolgálatodra és megígéred nekünk az örök üdvösséget. Segíts, hogy egész életünkben neked szolgáljunk, a te nevednek szerezzünk dicsőséget. Szolgálatunkat szabadon vállaljuk és irántad való szeretetből végezzük az üdvösség reményében. Légy hozzánk igazságos és irgalmas! Segíts minket, hogy végső célunkat, az örök életet mindig szem előtt tartsuk és szüntelenül törekedjünk feléd! Tartsd távol tőlünk az irigységet, hogy örülni tudjunk annak, ha mások is az üdvösségre jutnak!

Elmélkedés C. Horváth István Sándor
Szent Máté evangélista elsősorban a zsidóságból krisztusi hitre térteknek szánja művét, hiszen a kezdeti időkben ők többen voltak, mint a pogányságból megtértek. Az ő számukra komoly problémát jelentett, hogy a mózesi törvény vagy a krisztusi új parancs, az evangéliumi életszabály szerint éljenek-e. Emiatt érthető Máté óvatossága, amikor azt mutatja be, hogy Jézus hogyan viszonyult a mózesi törvényhez. Egyáltalán nincs arról szó, hogy Jézus meg akarná szüntetni, el akarná törölni a korábbi törvényt, hiszen ilyen tartalmú kijelentések megzavarták volna a zsidókat, megütközést váltott volna ki belőlük, hiszen ők hittek a törvények üdvözítő erejében.
Az evangélista azonban azt is szeretné érzékeltetni, hogy Jézus tanítása újdonságot jelent, azaz nem elegendő a régi törvény hagyománytiszteletből fakadó, de talán kiüresedett megtartása. E kettős célt szolgálja a ,,tökéletessé tenni" kifejezés. Jézus tökéletessé akarja tenni a törvényt, azaz minden régi törvény érvényben marad, de szükség van azok megújítására, megújult lelkülettel való megtartására. A mózesi törvény tehát abban az értelemben nem nevezhető tökéletesnek, hogy nem érte el célját. Jézus örömhíre beteljesíti, tökéletessé teszi a törvényt, mert aki az evangélium szerint él, az eljut az üdvösségre.
Felismerem-e, hogy Isten törvényei, parancsai az üdvösség útját jelölik ki számomra?
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Tegyétek meg, amit Jézus mond! – Papszentelés Máriapóc
  2018-06-13 22:04:25, szerda
 
  2018. június 13. szerda 11:38
Első alkalommal szentelt papot Szocska A. Ábel nyíregyházi görögkatolikus megyéspüspök. Aranyics Arnold, aki a június 10-én Máriapócson bemutatott Szent Liturgia keretében lett a Nyíregyházi Egyházmegye papja, Penészlekre kapta első kinevezését püspökétől.
Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
Ferenc pápa: Mi lesz az emberiséggel, ha a fiatalok a
  2018-06-13 22:02:34, szerda
 
  Ferenc pápa: Mi lesz az emberiséggel, ha a fiatalok a fenekükön ülnek?
2018. június 13. szerda 18:57
Június 13-án a keresztség és a bérmálás témáját követően a Szentatya új katekézissorozatot kezdett, mégpedig a tízparancsolatról. Az első alkalmat egy bevezető témának, a teljes élet utáni vágynak szentelte. Ferenc pápa katekézisének fordítását teljes terjedelmében közöljük.
Itt olvasható Link
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Fordulj Szent Antalhoz!
  2018-06-13 22:00:19, szerda
 
  2018. június 13. szerda 15:43
Elveszíteni vagy nem találni valamit az egyik legbosszantóbb velejárója az emberi létnek - különösen akkor, amikor éppen arra a tárgyra van szükséged. Nem találod a lakáskulcsot, az új bankkártyád PIN-kódját, az aktuális telefonszámla csekkjét? Jó hírünk van, Szent Antal tudja, merre keresd.
Az Egyház egyik legnépszerűbb szentjét, Páduai Szent Antalt az elveszett tárgyak védőszentjének is nevezik. Mindez egy legendára vezethető vissza: amikor egy novícius elcsente a szent zsoltároskönyvét, Szent Antal nem tétovázott, Istent kérte, hogy kerüljön elő az elveszett könyv. A novícius bocsánatot kért, és visszaadta a könyvet.
Az évszázadok során számtalan ember fordult Szent Antalhoz, és számtalan alkalommal kerültek elő az elveszett tárgyak. A szent közbenjárásának kérése természetesen nem garantálja a teljes sikert, de aki hittel és nyitott szívvel imádkozik Szent Antal közbenjárásáért, annak Isten mindig meghallgatja a kérését.
Íme egy ima, melyet elveszett tárgyak keresésének esetén ajánlunk:
Szent Antal, Jézus tökéletes követője, aki megkaptad Istentől annak kegyelmét, hogy előkerítsd az elveszett dolgokat, kérlek, segíts, hogy megtaláljam [a tárgyat], amit elvesztettem. Segíts, hogy újra megleljem azt a lelki békét és nyugalmat, melynek elvesztése jobban megsebzett, mint anyagi veszteségem. Kegyességedért arra kérlek még, hadd maradjak mindig Isten igazi jóságának birtokában: inkább veszítsek el tárgyakat, mint Istent, az én legfőbb javamat. Segíts, hogy sose szenvedjem a legnagyobb kincs: Isten és az örök élet hiányát. Ámen.

Magyar Kurír

 
 
0 komment , kategória:  Férfi szentek  
Zinédine Zidane távozik a csapattól.
  2018-06-13 21:10:50, szerda
 
  A brit bulvárlap, a Sun írja - úgyhogy muszáj némi fenntartással kezelni az információt -, hogy a Real Madriddal zsinórban három Bajnokok Ligáját nyerő francia menedzser, Zinédine Zidane az átigazolások miatt összebalhézott főnökével, a Real Madrid elnökével, Florentino Perezzel. A bulvárlap forrása állítja, szerda este vesztek össze a felek, csütörtök délután egy órakor pedig a sajtótájékoztatón ezért búcsúzott a francia.
A vita két pillére a Chelsea belga szupersztárja, Eden Hazard, illetve a Manchester United spanyol kapusa, David de Gea lehetett.
Előbbit Zidane szerette volna a csapatába, ám az elnök nemet mondott; utóbbit pedig maga az elnök szerette volna hosszútávú megoldásként Madridban látni, azt viszont a vezetőedző vétózta meg, mondván hisz jelenlegi első számú kapusában, Keylor Navasban.
Mindez csak feltételezés, de a Sun úgy tudja, Zidane a vita hevében döntött a távozásról, és a végén még oda is bökte Pereznek, hogy ,,végeztem, tiéd a csapat."
A játékosként és edzőként is mindent megnyerő Zidane 2016 telén vette át a Real Madrid vezetését a bukdácsoló Rafa Beníteztől, majd nem egész két és fél év alatt három Bajnokok Ligája-győzelmet és egy bajnoki címet nyert. Regnálása alatt 149 meccsen ült a kispadon, a mérlege egészen parádés: 104 győzelem, 29 döntetlen és 16 vereség. Ez alatt az időszak alatt 393 gólt szerzett a csapata, és mindössze 160 gólt kapott.
Helyére több igen komoly nevet hallani: az Arsenaltól 22 év után távozó Arséne Wenger, a Real Madrid legendája, Guti, de a Tottenham Hotspur menedzsere, Maurico Pochettino is esélyes lehet.
Forrás: 24.hu
 
 
0 komment , kategória:  Real Madrid - Cr. Ronaldo  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2018.05 2018. Június 2018.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 339 db bejegyzés
e év: 4978 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5330
  • e Hét: 16392
  • e Hónap: 29068
  • e Év: 262815
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.