Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
10. évközi hét csütörtök 06.14
  2018-06-14 16:31:39, csütörtök
 
  .........


Jézus a hegyi beszédben így szólt tanítványaihoz: Mondom nektek: Ha igaz voltotok nem múlja felül az írástudókét és a farizeusokét, nem juthattok be a mennyek országába. Hallottátok, hogy a régieknek ezt mondták: ,,Ne ölj! Aki öl, méltó az ítéletre." Én viszont azt mondom nektek, hogy méltó az ítéletre mindaz, aki haragszik testvérére. Aki azt mondja testvérének: ,,Te esztelen!", méltó a főtanács ítéletére. Aki pedig azt mondja: ,,Te istentelen!", méltó a kárhozat tüzére. Ha tehát ajándékot akarsz az oltáron felajánlani, és ott eszedbe jut, hogy testvérednek valami panasza van ellened, hagyd ott ajándékodat az oltár előtt, s menj, előbb békülj ki testvéreddel. Csak aztán térj vissza, hogy bemutasd áldozatodat. Ellenfeleddel szemben légy békülékeny, amikor még úton vagy vele, nehogy átadjon a bírónak, a bíró pedig a börtönőrnek, és a börtönbe vessenek. Bizony, mondom neked, ki nem jössz onnan, míg az utolsó garast is meg nem fizeted.
Ezek az evangélium igéi.
Mt 5,20-26

OLVASMÁNY a Királyok első könyvéből
Illés próféta imádságára az Úr esőt ad.
A Kármel-hegyi áldozat után Illés próféta figyelmeztette Ácháb királyt: ,,Menj fel, egyél és igyál, mert nagy eső zuhogása hallatszik." Fölment Ácháb, hogy egyék és igyék, Illés pedig fölment a Kármel csúcsára, lekuporodott a földre, arcát térdei közé tette, és azt mondta szolgájának: ,,Menj föl és nézz a tenger felé." A szolga, miután felment és arrafelé tekintett, azt mondta: ,,Nincs ott semmi sem." Erre Illés ismét szólt neki: ,,Menj vissza hétszer." Hetedik alkalommal aztán íme, egy kis felhőcske szállt fel a tengerből, akkora, mint az ember tenyere. Erre Illés meghagyta neki: ,,Eredj föl és mondd Áchábnak: »Fogass be szekeredbe és menj le, hogy utol ne érjen az eső.«" Közben elsötétedett az ég, nagy felhő, szél és hatalmás eső támadt. Ácháb tehát szekérre ült és Jezráelbe ment. Illést pedig megszállta az Úr ereje, és derekát felövezve futott Ácháb előtt, amíg Jezráelbe nem ért.
Ez az Isten igéje.
1Kir 18,41-46

Imádság
Istenünk, a teremtett világ erőit te az ember munkájának rendelted alá. Kérünk, hogy munkánkat keresztény lélekkel végezve őszinte szeretetben élhessünk testvéreinkkel, és teremtő munkád folytatásában méltó módon vehessünk részt. Kérünk, Urunk, földi ajándékaiddal segíts és kormányozz minket, akiket mennyei kenyereddel tápláltál.
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
FINA Férfi Világliga Szuper döntő vízilabda 2018
  2018-06-14 16:23:58, csütörtök
 
  FINA Férfi Világliga Szuper döntő vízilabda 2018
- Csoportmérkőzések, 1. forduló - június 18., hétfő
Horvátország-Kazahsztán, 15:15
Montenegró-Japán, 16:45
Egyesült Államok-Spanyolország, 18:15
MEGNYITÓ, 19:30,
Ausztrália-Magyarország, 20:15

- Csoportmérkőzések, 2. forduló - június 19., kedd
Ausztrália-Japán, 15:15
Horvátország-Spanyolország, 16:45
Montenegró-Magyarország, 18:15
Egyesült Államok-Kazahsztán, 19:45

- Csoportmérkőzések, 3. forduló - június 20., szerda
Horvátország-Egyesült Államok, 15:15
Montenegró-Ausztrália, 16:45
Kazahsztán-Spanyolország, 18:15
Japán-Magyarország, 20:00

- Negyeddöntő - június 21., csütörtök
A2-B3, 15:15
A3-B2, 16:45
A1-B4, 18:15
A4-B1, 19:45
- Helyosztók 1. - június 22., péntek
Az 5-8. helyért, 15:15 és 16:45
Elődöntő, 18:15 és 19:45

Helyosztók 2. - június 23., szombat
A 7. helyért, 15:15
Az 5. helyért, 16:45
A 3. helyért, 18:15
Döntő, 19:45
 
 
0 komment , kategória:  vízi sport  
Öt fiatal tehetség, akire érdemes lesz figyelni a vb-n
  2018-06-14 16:18:02, csütörtök
 
  Öt fiatal tehetség, akire érdemes lesz figyelni a vb-n
Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Külföldi foci  
Vb 2018: itt a hivatalos dala
  2018-06-14 16:07:34, csütörtök
 
  Vb 2018: itt a hivatalos dala, ami Budapesten készült. Húsz nappal a 2018-as labdarúgó-világbajnokság kezdete előtt bemutatták a torna hivatalos dalát. Az elkészítésben főszerepet vállalt a híres amerikai színész, Will Smith, aki Budapesten forgat, így a dalt is fővárosunkban vették fel.A 49 éves Smith mellett Nicky Jam és az albán énekesnő, Era Istrefi szerepel a dalban, amelynek producere az amerikai lemezlovas, Thomas Wesley Pentz, ismertebb nevén Diplo. Az alkotás a Live it up címet kapta.
,,Megtiszteltetés, hogy dolgozhattam a 2018-as világbajnokság dalán. Ez a torna összehozza az embereket a világ minden tájáról, hogy együtt szurkoljanak, élvezzék a futballt és a varázslatos hangulatot. Reméljük, a dalt hallva az egész világ táncra perdül" - idézi a fifa.com Will Smith-t.
Videó Link

- Natalia Oreiro - United by love (Rusia 2018) [Official Lyric videó Link

- RedOne feat. Adelina & Now United - One World (2018 FIFA World Cup Russia - beIN SPORTS)
Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Külföldi foci  
Pénz jutalmak a foci v.b.-én
  2018-06-14 16:02:12, csütörtök
 
  Már maga a csoportkör is nyolcmillió dollár jutalommal jár. A nyolcaddöntő 12 millió, a negyeddöntő pedig 16 millió dollárt hozhat a konyhára. A negyedik (22 millió dollár) és a harmadik hely (24 millió dollár) is busásan fizet. A döntő két résztvevője közül a vesztes 28 milliót kap, míg a torna végső győztese 38 millió dollárral lesz gazdagabb. A pénzdíjakon kívül további összeg is kerül a csapatokhoz, ugyanis a FIFA 1,5 millió dollárral támogatja a felkészülésüket.
...... .........


- A legalacsonyabb szorzót (5,5) a német válogatott neve mellett találhatjuk, tehát az ő végső győzelmüket tartják a legvalószínűbbnek.
A sorban Brazília (5,75), Franciaország (6,5) és Spanyolország (7,5) következik. Érdekes, hogy a közvélemény szerint titkos favoritnak kikiáltott belga nemzeti együttes csak hatodik a sorban. Aki a legtöbbet szeretne kaszálni, annak Panamára és Szaúd-Arábiára érdemes tennie, ugyanis ezerszeres nyereménnyel kecsegtet a vb-címük.
- Az idei vb alatt is sok olyan történet íródik, amelyre rendkívüli módon kíváncsi a közönség és a média. Tűkön ülve várja a fél világ, hogy Cristiano Ronaldo teljessé teszi-e kollekcióját, és bezsebeli-e a világbajnoki trófeát is, vagy hogy Lionel Messinek végre kijön-e a lépés az argentin válogatottal. Nagy kérdés, hogy a folyton nagy reményekkel induló, mégis mindig elbukó Anglia vajon előrébb jut-e végre, illetve hogy a Bajnokok Ligája-döntőben Sergio Ramosszal ütközve megsérülő Mohamed Szalah játszik-e egyáltalán, és ha igen, meddig cipeli a hátán Egyiptom csapatát.

 
 
0 komment , kategória:  Külföldi foci  
Ma kezdődik a valaha volt legdrágább labdarúgó V.B.-ga
  2018-06-14 15:52:16, csütörtök
 
  Félmillió turistát várnak az oroszok. Június 14-én kezdetét veszi a labdarúgó- világbajnokság, melynek nyitómeccsén a házigazda Oroszország találkozik Szaúd-Arábiával. A fogadóirodák Németországot és Brazíliát tartják a legesélyesebbnek, de az Eb-győztes Portugália vagy sokak titkos favoritja, Belgium is okozhat meglepetéseket.
Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Külföldi foci  
Vb 2018: brazilok, gulyás, Svájc – Dárdai „kollé
  2018-06-14 15:48:53, csütörtök
 
  Két évvel ezelőtt, amikor a magyar válogatott az Európa-bajnokságon szerepelt, a mérkőzésről közvetítő M4 Sport egyik szakértője volt Dárdai Pál, a Hertha edzője, aki a selejtezősorozat kezdetén még szövetségi kapitányként irányította Geráékat. A 2018-as világbajnokságon ismét szakértőként kapott lehetőséget Dárda Páli, hogy megossza véleményét a torna eseményei kapcsán, ezúttal a berlini Morgenpost című lap hasábjain olvashatóak írásai. A korábbi magyar kapitány elsőként elárulja, kiket tekint nagy és kiket titkos esélyeseknek, valamint azt is elárulja, hogy tervezi a világbajnokság mérkőzéseit nyomon követni.
Tulajdonképpen nem olyan meglepő, hogy Dárdait éppen a Morgenpost kérte fel a világbajnoksággal kapcsolatos jegyzetek megírására: éppen ez a lap volt az, amelyik egy berlini rádióadóval karöltve, az ,,év embere" díjjal jutalmazta a 2016-os év végén.
,,Nekünk, edzőknek az egyik legnagyobb kihívás, hogy a csapatunkat a megfelelő időben hozzuk csúcsformába. Joachim Löw azonban ezt csodálatosan elsajátította, ezért számomra ő az egyik példakép" - kezdte írását Dárdai, aki elárulta azt is, hogy akár a Löw irányította németek is képesek lehetnek a címvédésre, ő mégis más válogatottat tart a torna megnyerésére legesélyesebbnek.
,,A berlini Olimpiai Stadionban márciusban volt szerencsém megnézni a Németország-Brazília mérkőzést, és amit a vendégektől láttam, az egészen lenyűgöző volt. Egyénileg mindig is megvolt bennük a minőség, ám csapatként ilyen fegyelmezett brazil válogatottat még nem láttam. Labda nélkül is jól mozognak, támadásban nagyon gyorsak és óriási nyomás alatt tartják az ellenfelet. Akkor még Neymar nélkül voltak nagyon jók, úgyhogy most még nehezebb lesz legyőzni őket. Ugyanez igaz egyébként a franciákra is" - mondta Dárdai, aki azt sem rejtette véka alá, hogy mely válogatott a titkos favoritja.
,,Titkon a svájciaknak szorítok, mert nagyszerű selejtezősorozaton vannak túl, nagyon erősnek tűnnek, nem szabad alábecsülni őket"- írta Dárdai.
A korábbi magyar kapitány elárulta azt is, hogy számos felkérést kapott német és magyar újságoktól, tévéktől, hogy legyen világbajnoki szakértőjük, ám ő egyedül a Morgenpost felkérésére mondott igent, amit azzal indokolt, hogy a szezon során éppen elég stressz éri, és az idény végét követően jelenleg azt élvezi, hogy a családja körében pihenhet.
,,A vb-láz azért már emelkedik, de alapjában véve nyugiban, békében a családdal és barátokkal szeretném tölteni a torna jelentős részét. Átjönnek majd a barátok, főzünk egy nagy kondér gulyást, belőjük a tévét a teraszon, és élvezzük a meccseket" - indokolta Dárdai, hogy miért nem vállalt szakértői felkéréseket.

Forrás: Nemzeti sport
 
 
0 komment , kategória:  Külföldi foci  
Google foci v.b. képe
  2018-06-14 15:45:32, csütörtök
 
  ...... .....

 
 
0 komment , kategória:  Mai nap, hét képe  
Labdarúgó v.b. logó és kabalája
  2018-06-14 09:00:39, csütörtök
 
  ...... ........... ........... ........



...... ........... ..........



...... .......

 
 
0 komment , kategória:  Külföldi foci  
Labdarúgás V.B. 2018 hírei
  2018-06-14 08:36:59, csütörtök
 
  ...... ......


Mostanában sokan próbálják megtippelni a foci-vb kimenetelét különféle szimulációkkal. Egyet mi is kipróbáltunk, hogy megnézzük, vajon a számítógép generálta metódus alapján ki lesz az idei világbajnok.
Reklám videó Link
FIFA 2018 Russia World Cup 2018 Prediction - Csapatok bemutatása videó Link

24. hu oldalon Link

- 2018-as foci-vb teljes programja, menetrendje Link

 
 
0 komment , kategória:  Külföldi foci  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2018.05 2018. Június 2018.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 339 db bejegyzés
e év: 4978 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1027
  • e Hét: 4617
  • e Hónap: 25300
  • e Év: 228213
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.