Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
Mindenki megnyugodhat: jövőre még többet költ a kormány pro
  2018-06-14 20:18:08, csütörtök
 
  2018. 06. 14. 15:16

Mindenki megnyugodhat: jövőre még többet költ a kormány propagandára

Nem tudnak leállni, 2019-ben tovább emelkedik a kormányzati "kommunikációval és konzultációval" kapcsolatos feladatokra elkölthető pénz.

A 2018-as költségvetésben a kormányzat kommunikációval és konzultációval kapcsolatos feladatokra kicsivel több mint 20 milliárd forintot szánt. Volt is mire költeni, a haveri cégek és a fideszes, közpénzből fenntartott propagandamédia csak úgy nyelte az adófizetők pénzét, a migránsozás és az egymást érő konzultációk is igen költségesek voltak.

Viszont láthatóan bejött a közpénzen kampányolás, így a Fidesz nemcsak, hogy nem vesz vissza a sebességből, inkább becsapja hatosba a kormányzati szekeret és tol egy kövér gázt.

Jövőre ugyanis ugyanezen a jogcímen, tehát a kormányzati kommunikációval és konzultációval kapcsolatos "feladatokra" (igen eufémisztikus kifejezés a nettó propagandát feladatnak hívni) már csaknem 30 milliárd forintot szán a kormány. Ez egy laza 50 százalékos emelkedés. Ezt a pénzt természetesen teljes egészében a Rogán Antal által vezetett Miniszterelnöki Kabinetiroda alá tartozó Nemzeti Kommunikációs Hivatal fogja elherdálni.

Természetesen ez még nem elég: a hatalom által kézivezérelt, közmédiának csúfolt kormányzati kommunikációs szócső, a köztévé és közrádió is nagyobb összegből, az idei 71 milliárd helyett már 73 milliárd forintból öntheti ránk a szennyet.


https://alfahir.hu/2018/06/14/fidesz_kormanypropaganda_kormanyzati_kommunikacio
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Összekapott Merkel és Seehofer a menekültek miatt - közel a
  2018-06-14 19:48:07, csütörtök
 
  Összekapott Merkel és Seehofer a menekültek miatt - közel a szakítás?

Elmérgesedett csütörtökön Angela Merkel német kancellár és belügyminisztere, Horst Seehofer vitája a menekültügyi szabályozásról, az egyre súlyosabb konfliktus miatt megszakították a szövetségi parlament (Bundestag) ülését, és sajtóértesülések szerint a belügyminiszter kilátásba helyezte, hogy a kormányfő hozzájárulása nélkül valósítja meg terveit - írja az MTI.

Szabó Zsuzsanna, 2018. június 14. csütörtök, 16:48


Horst Seehofer, a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) elnöke szerint meg kell tagadni a belépést a határon a menedékkérők bizonyos csoportjaitól, elsősorban azoktól, akiket máshol már nyilvántartásba vettek, vagy elkezdték menedékjogi eljárásukat.
Nehéz feladatok várnak Merkel új kormányára

Menekültek: döntöttek a németek

Angela Merkel, a testvérpárt Kereszténydemokrata Unió (CDU) elnöke ezt ellenzi, szerinte egyoldalú, nemzeti intézkedések helyett EU-s szintű szabályozást kell kidolgozni.

A vita miatt megszakították a Bundestag ülését, és a pártszövetség közös frakciójának tagjai külön-külön kezdtek tanácskozni. Horst Seehofer a CSU-s képviselők megbeszélésén jelezte, hogy szükség esetén, megállapodás híján készen áll terveit miniszteri utasítás formájában, a kancellár támogatása nélkül átültetni a gyakorlatba, ha megkapja ehhez pártja elnökségének támogatását a testület hétfői ülésén.

Nem sok hiányzik a szakításhoz

A bajor tartományi párt Bundestag-képviselőinek tanácskozáson vendégként részt vesz Markus Söder bajor miniszterelnök, aki ugyancsak sajtóértesülések szerint hangoztatta, hogy elkezdődött a "végjáték" a testvérpártok menekültügyi vitájában.

Az Augsburger Allgemeine című bajor lap szerint az is szóba került, hogy meg kell fontolni a frakciószövetség felmondását.
Nem sok hiányzik a szakításhoz

- mondta a lapnak a tanácskozás egyik résztvevője.

Alexander Dobrindt, a CSU-s képviselők vezetője a rendkívüli értekezlet előtt tett nyilatkozatában kiemelte, hogy nem lehet tovább halogatni a menekültügyi rendszer megújítását. A CSU ugyan támogatja a törekvéseket az európai uniós szintű megoldásért, de úgy látja, hogy ez a közös megoldás nem érhető el rövid távon, "cselekedni viszont most kell".

Merkel türelmet kér

A közös frakció nagyobbik, CDU-s részének tanácskozásáról kiszivárgott információk szerint Angela Merkel támogatást és két hét türelmet kért képviselőtársaitól. Kiemelte, hogy a június 28-án kezdődő EU-csúcson kell kiharcolni a közös, európai válaszokat a nemzetközi migráció kérdéseire, és kétoldalú megoldásokat kell kötni a menedékkérők visszafogadásáról azokkal a tagállamokkal, amelyekben a Németországba érkező menedékkérők beléptek az EU területére.

Ezek a kétoldalú megállapodások alkotják Angela Merkel kompromisszumos javaslatának lényegét. A kancellár és Horst Seehofer szerda késő este két és fél órán keresztül tárgyalt a határigazgatás szigorítása körüli nézeteltérésről.

Kétoldalú megállapodások jönnek?

Német lapok értesülései szerint a kancellár áthidaló megoldásként javasolta, hogy egyelőre ne változtassanak a válság elmélyülése idején, 2015-ben bevezetett gyakorlaton - miszerint mindenkit beengednek az országba, ha a határon azt mondja, hogy menedéket akar kérni, függetlenül attól, hogy vannak-e papírjai, és regisztrálták-e más tagállamban. Szerinte a nemzeti szintű intézkedések előtt egy európai uniós szabályozás keretei között kétoldalú megállapodásokat kell kötni a legnagyobb migrációs nyomásnak kitett tagállamokkal azoknak a menedékkérőknek a visszafogadásáról, akiknek menedékjogi eljárása már megkezdődött az adott tagállamban, de mégsem akarnak ott maradni, hanem továbbutaznak Németországba.

A kancellár szerint ezek a megállapodások megkérdőjelezhetetlen jogi alapot adnának arra, hogy a német határon megtagadják a belépést az érintett menedékkérőktől, és így már be lehet vezetni a Horst Seehofer által sürgetett szigorításokat.

Jönnek a választások

A CSU elutasította Angela Merkel javaslatát, amelyet Markus Söder egy csütörtöki nyilatkozatában félmegoldásnak nevezett. Hozzátette, hogy a berlini vezetésnek "a hazai lakosságra is gondolnia kell, nem mindig csak Európára".

Megfigyelők szerint a 2015 óta változó intenzitással zajló konfliktus elmérgesedése nem választható el attól, hogy Bajorországban októberben helyi törvényhozási (Landtag-) választásokat tartanak, és a CSU támogatottsága gyengül.

A legutóbbi mérések szerint a 40 százalékos szint közelébe süllyedt, ami azzal fenyeget, hogy elveszíti abszolút többségét a tartományi parlamentben. A német és a bajor politika új, a CSU-tól jobbra álló szereplője, az Alternatíva Németországnak (AfD) választói támogatottsága viszont emelkedik, 13-14 százalék körül van, és a jelek szerint a CSU a migrációs válság eddigi kezelésének éles bírálatára építő vetélytárs felvetéseinek átvételével próbálja stabilizálni magát.

Az MTI később közölte: a CDU-s és a CSU-s szövetségi parlamenti (Bundestag-) képviselők külön-külön tartott csütörtöki ülésén mindkét pártvezető támogatást kapott álláspontja további képviseletéhez, kompromisszum egyelőre nem körvonalazódik.

https://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/osszekapott_merkel_es_seehofer_a_menekult ek_miatt_kozel_a_szakitas.664368.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Folytatódott a gyengülés - már 323 forint közelében az euró
  2018-06-14 19:44:57, csütörtök
 
  Folytatódott a gyengülés - már 323 forint közelében az euró

A forint gyengült a főbb devizákkal szemben csütörtökön, különösen a dollárral szemben volt ez látványos.

Szabó Zsuzsanna, 2018. június 14. csütörtök, 19:08



Az euró/forint árfolyam csütörtökön napközben 323 forint felett is járt, estére 322,97 forintnál ingadozott a kurzus. Ez 0,7 százalékos gyengülésnek felel meg az előző naphoz képest.
Zuhan az euró - liftezik a forint (frissített)

A dollárral szemben különösen nagyot esett a forint, a zöldhasút ugyanis csütörtök este hét óra körül 2,1 százalékos gyengülést követően 277,50 forinton jegyezték.

A svájci frank jegyzése 1,2 százalékkal ugrott meg, az alpesi deviza egysége 279,19 forintot ért az esti órákban.

Az euró 1,3 százalékot gyengült a dollárral szemben a szerdai késő délutáni szintekhez képest, így csütörtök este 1,1639 dollárnál járt a közös európai pénz jegyzése. Ebben szerepe volt az Európai Központi Bank monetáris politikájának szigorításáról szóló bejelentésének is.

Csütörtökön a magyar tízéves kötvények referenciahozama újabb hét bázisponttal 3,52 százalékra emelkedett, vagyis a Portfolio.hu szerint nem enyhül a magyar állampapírok piacán tapasztalható feszültség. Az ötéves hozamok hat bázisponttal 2,05 százalékra emelkedtek, míg a hároméves papírok másodpiaci hozama 1,54 százalékra nőtt, ami 12 bázisponttal magasabb a szerdainál.

https://www.napi.hu/tozsdek-piacok/folytatodott_a_gyengules_mar_323_forint_kozele ben_az_euro.664383.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A madocsaiak elhajtották a fidesz-közeli bányát
  2018-06-14 14:09:01, csütörtök
 
  A madocsaiak elhajtották a fidesz-közeli bányát

Szerző
Rádi Antónia
2018. 06. 12.
Módosítás2018. 06. 12.

Tolnai és baranyai tenderarisztokraták építenének kavicsbányát Madocsán - a helyiek tüntetnek
Országszerte



Érvényes és eredményes volt múlt vasárnap a helyi népszavazás Madocsán. Az érvényesen szavazó polgárok elsöprő többsége, 98 százaléka nem kér abból a kavicsbányából, amit kormányközeli üzletemberek terveztek a falu határába építeni.

Pezsgő pukkant vasárnap este a falusi kultúrházban tartott eredményvárón. 1179 voks mindössze 23 ellenében - ez lett az eredménye a vasárnapi madocsai helyi népszavazásnak bányaügyben.

,,Támogatja-e Ön, hogy Madocsa község közigazgatási területén homok és kavicsbánya létesüljön?" - erre válaszoltak 1179-en nemmel. A részvétel is magas volt: az 1571 választásra jogosult polgár 76,8 százaléka megjelent a szavazáson. A második kérdésre, amely szerint tiltsa-e meg az önkormányzat a bányatelek-nyitást a választók 96,4 százaléka igennel válaszolt.

Most a beruházó Bet-Bau Kft.-nél a labda, vezetőik többször nyilvánosan kijelentették, hogy ha a népszavazás ellenük dönt, felhagynak a tervekkel. Például ezen a közmeghallgatáson:

Erre vonatkozó kérdésünket elküldtük a cégnek, válaszukat várjuk.

A szekszárdi kft. egy kilométerre a lakóövezettől, a Duna-part és az árvízvédelmi gát közelében közel 140 hektáron tervez(ett) kavicsbányát létesíteni. Évente egymillió, azaz naponta 2750 tonna kavicsot termelnének ki az elgondolások szerint, legalábbis a terület erre ad lehetőséget.

A lakók a nyugalmukat, a megélhetésüket és a környezet értékeit féltik. A környék a Natura 2000 természetvédelmi terület része, védett fajok, köztük egy rétisas pár élőhelye. A beruházók korábban arra hivatkoztak, a Paks2 beruházásnak kell majd a kavics.

A madocsaiak távolabbról is kaptak szolidaritást: a helyi civilek által szervezett Mozdulj Madocsáért kerékpáros eseményen nyolcszázan vettek részt, még Törökbálintról és Bicskéről is érkeztek.

A Bet-Bau Kft.-t 2010-ben alapították, jelenlegi tulajdonosai a bólyi Schumann József Róbert, a szekszárdi Németh Tibor és a szintén szekszárdi Vass-család. A tagok egyéb érdekeltségei szépen nyerik az állami, önkormányzati megbízásokat.

A kft ügyvezetője korábban kitérő választ adott érdeklődésünkre, amely szerint a Bet-Bau-ban tag Schumann Róbert azonos-e azzal a Schumann Róberttel, aki a Fidesz 2014-es pártmérlegében az 500 ezer forintnál többet adó adományozók között szerepel.

Rádi Antónia


https://orszagszerte.atlatszo.hu/a-madocsaiak-elhajtottak-a-fidesz-kozeli-banyat/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Imádkozzunk azokért, akik kizsigerelnek, a pofánkba röhögnek
  2018-06-14 13:58:32, csütörtök
 
  Imádkozzunk azokért, akik kizsigerelnek, a pofánkba röhögnek, nyomorultakat vegzálnak


Molnár Bálint | Ma | 8:04

Hejhó! Jó reggelt, mondom szépen a csütörtököt, ha már így alakult. Nem tudom, honnan is ragadjam meg a mai napot, de rájöttem, hogy én már annak is képes vagyok nyomokban örülni, ha sorosozás helyett mondjuk a jövő évi költségvetésről folyik az eligazítás, amit elkereszteltek a biztonságos növekedés költségvetésének. Ez azt jelenti ugyanis, hogy legalább két napig konkrét, valóban húsbavágó kérdésekről is beszélnek a pajtások a különböző falra festett ördögökkel és démonokkal folytatott virtuális háborúzás helyett.

Az egészen biztos, hogy bár a propagandamunkások két nappal ezelőtt teleüvöltötték az étert azzal, hogy jöhet az egyszámjegyű személyi jövedelemadó, ez nem fog jönni semmilyen irányból.

Ellenben tíz év után rájöttek, hogy van nagyjából 200 ezer állami és önkormányzati dolgozó, akiknek a fizetése 2008 óta nem nőtt, úgyhogy ezt most elvileg megcselekszik: az ő személyi juttatásaikra 155 milliárd forinttal szán többet a kormány jövőre.

Ezzel párhuzamosan a világrekordernek számító áfa szintén nem csökken, Varga Mihály közepes képességű könyvelő tájékoztatása szerint egyelőre csupán egyetlen területen zajlik egyeztetés a forgalmi adó csökkentéséről: a tartós (ESL, UHT) tejeknél.

Cserébe csökken a szociális hozzájárulási adó - 2019-ben 17,5 százalékos lehet az idei 19,5 százalék után, valamint tovább nő a kétgyermekeseknek kínált szja-kedvezmény, ez gyermekenként 20 ezer forintra nő.

Elvileg a dolgozni kívánó nyugdíjasok is örülhetnek, amennyiben szeretnék őket megkímélni a közterhektől, a dolgozni nem kívánó nyugdíjasoknak pedig - 3,5 %-os gazdasági növekedés felett - megint kinéz a nyugdíjprémium. Egyébiránt többszörösen indokolt az öröm, miután az infláció 2,7 százalékos növekedésével számol a kormány. Ez az átlagnyugdíjra, cirka 128 500 forintra vetítve 3468 forintos emelést jelent majd, ami kellően megágyaz az önfeledt habzsidőzsinek.

A nagyságrendek kedvéért továbbá: jövőre 101 milliárd forinttal több juthat az egészségügyre, 15 milliárd lesz a többlet az oktatásnál, 68 milliárddal jut több kultúrára, és 156 milliárddal a honvédelemre. Tudom, hogy nem lehet és nem is szabad még véletlenül sem összehasonlítani ezeket a növekedési tételeket, csak a büdös libsik tesznek ilyen szörnyűséget, de azért az oktatás és a honvédelem egymáshoz mérésétől a sikítófrász tör az emberre. Pedig semmi oka rá, Kásler professzor is megmondta, és ha valaki, akkor ő biztosan tudja: távolról sincs az egészségügy és az oktatás olyan rossz állapotban, mint amilyen kritikát kap, és különben is mindenhol máshol is bírálják ezeket a területeket. Jól van akkor.

És akkor még nem beszéltünk Rogán Bűnöző Antal propagandász (ők kormányzati kommunikációnak nevezik azt, amikor az emberek zsebéből kilopott pénzből hülyítik az embereket) miniszériumának költségvetéséről, amely a parlamenti választási kampányra való tekintettel már idén is 20,9 milliárdból moshatta az agyakat és tömhette a haveri cégeket. Ehhez képest jövőre majdnem 50%-kal emelkedik Rogánék büdzséje, egészen pontosan 29,6 milliárd. Előre is gratulálok Csetényi Csaba, Kuna Tibor és Balásy Gyula cégeinek. Ekkora kibaszott üzletet, amit ezek megfogtak, a világ nem látott.

Az embertelenségből, gőgből, erkölcsi hulladékságból összerakott Bajkai kedden kinyögte, és már meg is van az alaptákolmány-módosító javaslat a hajléktalanság tiltására. Úgy tűnik, mostanra lejárt az a lemez, amivel a kampányt megelőző hónapokban zsibbasztották az agyunkat: hogy a migránsok elveszik az erőforrásokat, amelyekkel a saját nyomorultjainkon tudnánk segíteni. Szerencsére ez elmúlt az elvtársaknak, a kollektív memóriából amúgy is villámgyorsan kiesnek az ilyen szánalmas kis nüanszok, úgyhogy most már lehet újra bátran vegzálni a társadalom alján vegetáló nyomorultakat. Mert a választási alamizsnáiról elhíresült Orbán-ügyvéd azt mondta. Hogy a hajléktalanok azért élnek az utcán, mert nem szeretik a szabályokat. Úgyhogy a valamelyik fiókból előrángatták a már korábban serényen összegányolt javaslatot, már nem érvényes hogy jön a másfél évig tartó alkotmányrevízió, a Bajkai szájába adott aljadékságot a terítéken lévő, sorban hetedik férceléssel elintéznék. Mostazonnal.

Tilos az életvitelszerű közterületen tartózkodás.

Már sokszor mondtam az éppen soros egetverő ténykedésük kapcsán: én lassan azt is szégyellem, hogy ezekkel a magukat embernek nevező alakokkal egy nyelvet beszélek. Ezt most bátran odacsapom a többihez. Pedig tudom, hogy az empátiával felvértezett, keresztényi jóságtól kettőig nem látó magyar embernek most kötelessége elégedetten csettinteni, hogy na, végre, éppen ideje volt, fasz kerülgesse ezeket a lecsúszott vademebereket az aluljáróban, de valahogy nem jön, hogy közösséget vállaljak ezzel a felsőbbrendű, vérmagyar undorral.

Idevágónak érzem az a halk, kéztördelő kormánybírálatot, amit Bogárdi Szabó István református püspök fogalmazott meg egy, a Károli Gáspár Református Egyetemen tartott (nem sajtónyilvános!) rendezvényen, ahol az Újra nevén nevezzük című, keresztény értelmiségiek által kiadott kötet apropóján beszélgettek Balog Zoltán elvetélt emberi erőforrással. Akinek az volt a feladata ebben az egyenletben, hogy a liberálisokat szidja. Nos, a népmesei okos lány szerepéből a püspök úr arra jutott magával, hogy mindenhol van korrupció, így a kormányban is, a kormány pedig ideológiák helyett elitet épít. De az egyház-kormány-hívek háromszögének fekete lyukában elrejtett slusszpoén és duplacsavar mégiscsak ez volt:

A keresztény hívők felelőssége, hogy imádkozzanak a döntéshozókért, még ha nem is fogadják el hibáikat.

Jó, akkor én ezt most tényleg nem hiszem el, jó? Jó. Tehát imádkozzunk azokért, akik kizsigerelnek, a pofánkba röhögnek, nyomorultakat vegzálnak, mert ezek ilyen apró hibák, amik mindenhol máshol is előfordulnak. Az volna a kérdésem, hogy ha az Istennek ilyen erkölcsi alapon ténykedő szolgái és földi helytartói vannak, akkor mi a faszt várunk el a közönséges halandótól? Semmit.

A mi imáink közepette a döntéshozók márpedig ügyködnek lankadatlanul, szerintem bőven elég, ha ennyit mondok: titokban (najó, mostantól már nem titok, pedig mindent megtettek érte) új, magyar kézben lévő óriásbankot raknak össze Mészáros Lőrincnek. Nem volt neki ugyanis még bankja, és különben is Orbán régóta dédelgeti az álmot, hogy az OTP mellé egy másik, hozzá közelebb álló lakossági gigabankot hozzon létre. Ez az ország egy akkora kibaszott nagy vicc lenne, ha őszintén tudnánk röhögni, hogy olyan még egy nincs. Tehát a fogalmatlan, felcsúti suttyónak gigabankot izzadnak össze, miközben azon ügyködnek, hogy a hajléktalanokat kitiltsák az életből is lehetőleg. Ééés mindennek a megkoronázásaként alkotmányba írják, hogy az állam minden szervének védenie kell a keresztény kultúrát. Ezt a keresztény kultúrát.

Akkor búcsúzóul Kövér Lászlóval koronázom meg a jóreggelt posztot, ITT a fincsi olvasmány: nekünk kommunistából is a legpocsékabb jutott. Nehéz is lenne ellentmondani ennek a nagy igazságnak.


https://kolozsvaros.com/rovidek/imadkozzunk-azokert-akik-kizsigerelnek-a-pofankba -rohognek-nyomorultakat-vegzalnak/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vécépapír sincs, drónnal repkedő defibrillátorok majd biztos
  2018-06-14 13:57:25, csütörtök
 
  2018. 06. 12. 18:36
MTI

Vécépapír sincs, drónnal repkedő defibrillátorok majd biztos lesznek

A jövőben akár drónokkal is segítené a közterületen rosszul lett emberek ellátását az Országos Mentőszolgálat.

Csató Gábor, a szervezet főigazgatója kedden újságíróknak elmondta, külföldi példák alapján elindult a Főpolgármesteri Hivatallal

a gondolkodás

arról, hogy Budapesten is legyen lehetőség félautomata defibrillátort eljuttatni drónnal az utcai rosszullétekhez.

Az elképzelés szerint az utcai rosszullétnél segédkező laikus életmentőt segítené a drón által szállított defibrillátor, hiszen ezek a repülő eszközök egyes esetekben gyorsabban a helyszínre érkezhetnek, mint a mentőautó.

Csató Gábor hozzátette: a drón a defibrillátort 3-4 perc alatt az életmentés helyszínére tudja juttatni, és a 10 kilométeres repülési hatótávolságot figyelembe véve 3-4 ilyen szerkezettel le lehetne fedi a fővárost.

A főigazgató elmondta, szeretné, ha jövő év elején elindulhatna a pilot program. Jelenleg hiányzik a drónok működtetéséhez a szabályozási környezet, a technológia adott.


https://alfahir.hu/2018/06/12/mentok_dron_defibrillator
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vagy abba sem buknának bele?
  2018-06-14 13:54:32, csütörtök
 
  Vagy abba sem buknának bele?

Szalonna | Ma | 12:04

Ha én telefonbetyár volnék... Na de kezdjük az elején, avagy mi köze a felcsúti stadionnak a mozgássérült gyerekekhez.

Szóval van az az alapítvány, ahol különféle gyermekgyógyászati célokra gyűjtenek, és önkénteseik fel szokták hívni a meglévő, volt és esetleges leendő támogatókat, hogy elmagyarázzák, miért, kinek, milyen keretek között zajlik ez a dolog. Engem az elmúlt fél év során most hívtak harmadszorra. Mindig kicsit hátborzongató végighallgatni, ahogy a telefon túlvégén a hölgy (legalábbis engem mindig hölgy hívott) ezerszer elnézést kér a zavarásért, majd szégyellősen mindenféle mocskos szavakat suttog a fülembe, pl. kórházi költségvetés hiányában, meg az eszközök magas árából kifolyólag, esetleg nem finanszírozza az állam... Hogy mit? Hát például mozgássérült gyerekek számára fejlesztőeszközöket, alapvető ellátáshoz nélkülözhetetlen felszerelést, betegszállítást.

Nekem meg rögtön a szokásos klisék jutnak ilyenkor eszembe. Hogy ugyebár a felcsúti stadion, grazi gyermekvasút, Lőrincke zsebpénze meg hasonló fontos költségvetési tételek helyére be lehetne iktatni egy kis egészségügyi reformot. Meg hogy kampányidőben a Viktátor zaklat telefonon hangfelvételről, kampányidőn kívül meg a közvéleménykutatók (akik eddig egyébként csak kétszer hívtak fel politikai preferenciáimról faggatni, de mindkétszer hamar letették önvédelemből), úgyhogy kész csoda hogy nem valami cifra káromkodással veszek már fel minden ismereten számot.

Viszont, ha én telefonbetyár volnék... akkor most felhívnám az összes kormánytagot, és megkérdezném, tudnának -e adománnyal támogatni egy alapítványt, hogy megoldják a mozgássérült gyerekek számára a fejlesztőeszközöket, az alapvető ellátáshoz nélkülözhetetlen felszerelést, és a betegszállítást. A válaszaikat felvenném, és eljuttatnám minden televízió-és rádióadóhoz.

Vagy abba sem buknának bele?

Goitein Vera


https://kolozsvaros.com/2018/06/14/vagy-abba-sem-buknanak-bele/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán árgus szemekkel sasolja Andy Vajnát
  2018-06-14 13:52:34, csütörtök
 
  2018. 06. 14. 08:36

Orbán árgus szemekkel sasolja Andy Vajnát

A fejlesztési tárca megszűnt, így új felügyeleti szervet kellett találni a szerencsejátékokat ellenőrző hatóságnak. Orbán Viktor közvetlen irányítása alá fog tartozni.

Az új közigazgatási egység, a Miniszterelnöki Kormányiroda hatáskörébe került a Szerencsejáték Felügyelet (SZF) - szúrta ki az Mfor a jövő évi költségvetési tervezetből. A kormányirodát a miniszterelnök munkájának segítése céljából hozták létre az új kormányzati struktúra részeként, de a szerencsejátékok felügyelete speciális feladat lesz számukra.

Az SZF-et nemrég szervezték ki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal alól, így az a Nemzetgazdasági Minisztériumtól a fejlesztési tárca alá került. Most azonban ezt a minisztériumot is átszervezték, ezért az SZF-nek új gazda kellett. A felügyeleti hatáskör miatt közvetlenül Orbán Viktor Miniszterelnöki Kormányirodájához fognak befolyni a kaszinókoncessziós bevételek is.

A kaszinókból Andy Vajna filmbiztos nagyon jó ellébecol, a tavalyi nyereségéből 7,4 milliárd forintot tolt át luxemburgi offshore cégébe.

https://alfahir.hu/2018/06/14/orban_viktor_andy_vajna_miniszterelnoki_kormanyirod a

-----------------------------------------------------------------------

Azt hiszem abból a 7,4Milliárdból néhányat most majd át kell tolni egy másik off shore számlára.


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lesznek megszorítások?
  2018-06-14 13:49:59, csütörtök
 
  2018. 06. 14. 12:49

Lesznek megszorítások?

Alig több mint egy hete Orbán Viktor egy közelgő gazdasági válságról beszélt. Ma Matolcsy György szintén. Előkészítik a megszorításokat?

Az innovációk, köztük a pénzügyi innovációk kiteljesedésének korát éljük, de válság kopogtat a világban - idézi Matolcsy György jegybankelnököt a Privátbankár. Az MNB vezetője hozzátette, napjainkban az országnak jobbak az alapjai, mint tíz éve, erősebb a szövetségi háló, ami segítséget jelenthet a válság tüneteinek leküzdésében.

Az MNB konferenciáján Matolcsy szájából az is elhangzott, senkit ne tévesszen meg, hogy 10 évvel a válság után ma csak az innovációt látjuk, mert a válság is itt van, kopogtat. Szerinte a történelem azt mutatja, hogy a világban mindig voltak pénzügyi központok, Mezopotámia óta. Most az angolszász világból Ázsiába helyeződött át a világ pénzügyi központja, ezt mutatja, hogy a világ vezető 10 legnagyobb bankjából 4 kínai.

Mint arról korábban beszámoltunk, sajtóinformációk szerint Orbán Viktor miniszterelnök a kötcsei beszédében újabb világválság kialakulását vetette fel. Mint a kormányfő akkor fogalmazott, ,,nem fognak azzal a bőséggel találkozni, mint a választások előtt".

https://alfahir.hu/2018/06/14/matolcsy_gyorgy_magyar_nemzeti_bank_gazdasagi_valsa g
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Fegyelmi eljárásokat kezdeményeznek "ellenzékinek" gondolt b
  2018-06-14 13:48:03, csütörtök
 
 
Fegyelmi eljárásokat kezdeményeznek "ellenzékinek" gondolt bírák ellen

erdelyip POLITIKA ma 9:31


Május 25-én reggel 3 bíró ment be az Országos Bírósági Hivatal (OBH) épületébe, hogy hivatalos iratokba tekintsenek be. Mindhárman az Országos Bírói Tanács (OBT) tagjai, ennek a szervezetnek a feladata ellenőrizni az igazságszolgáltatást irányító OBH, illetve vezetője, Handó Tünde munkáját. Az OBT már egy ideje kérte Handóékat, hogy bizonyos papírokat adjanak át nekik az ellenőrzés miatt, az OBH ezeket nem küldte el, ezért mentek be május 25-én reggel a bírók személyesen, és előre szóltak is, hogy milyen dokumentumokra lesznek kíváncsiak.

A Handó ellenőrzésével megbízott Országos Bírói Tanácsnak nincs saját épülete, az OBH komplexumban van egy irodájuk, és ott dolgozik egy hozzájuk kirendelt titkárnő is, akinek viszont Handó Tünde a munkáltatója. Május 25-én reggel ebbe az OBT-s irodába ment be a három bíró, és mikor látták, hogy nincsenek ott az előre bekért papírok, megkérték a titkárnőt, hogy menjen át Handó irodájába, és kérje el nekik a dokumentumokat. Az asszisztens nem sokkal később visszatért, a kért iratok nem voltak nála, csak egy írásos nyilatkozat Handóéktól, lényegében arról, hogy nem adják oda, amit az OBT tagok kérnek.

Itt érdemes megjegyezni, hogy ez nem egyszerűen a jogászok világa, annak sajátos szabályaival, hanem a bíráké azon belül is főbíráké. Külön törvény vonatkozik a bírák jogállására és arra is, hogy az ő munkájuk milyen módon ellenőrizhető, milyen jogosítványaik vannak, és arra is, hogy milyen az igazságszolgáltatást irányító OBH és az azt ellenőrző OBT viszonya. Ezekre a részletes, és gyakran bonyolult szabályokra, és a bizarr mennyiségű adminisztrációra azért van szükség, hogy a bírák, illetve az OBH külső befolyástól mentesen végezhessék a munkájukat, de közben megfelelő módon ellenőrizni is lehessen őket, és mindez átlátható, jól dokumentált módon történjen.

Így talán már jobban érthető, hogy a visszaérkező titkárnővel az OBT tagjai csináltattak még egy jegyzőkönyvet, amiben nagyjából annyi szerepelt, hogy ők megjelentek személyesen, nem kaptak érdemi iratokat, csak egy papírt arról, hogy nem kapnak érdemi iratokat.

Hogy ezután mi történt, arról két eltérő verzió kering.

Az egyik arról szól, hogy a jegyzőkönyv készítése közben beszélgettek, viccelődtek a bírák, és az egyikük valami olyasmit mondott, hogy:

Ezért mindannyian lógni fogunk.

Ez arra utal, hogy az OBH-t vezető Handó Tündének az utóbbi időben több éles konfliktusa is volt azt őt ellenőrző OBT-vel, miután a legutóbbi választáskor a kritikusai is bekerültek a szervezetbe.

Lógni fogunk

- tehát Handó nem fog örülni annak, hogy az OBT ellenőrizni próbálja, iratokat kér be, személyesen megjelenik, jegyzőkönyveztet, problémát csinál. Ebben a verzióban aztán elkészült a jegyzőkönyv, és az OBT tagok mentek a dolgukra.

Másnapra viszont kiderült, hogy létezik egy másik, sokkal botrányosabb olvasata is a történteknek.

Ezek szerint a három OBT tag bíró fenyegetően lépett fel az OBT-hez kirendelt titkárnővel szemben, amikor a nő az előre bekért iratok nélkül tért vissza Handó irodájából. Ekkor a három bíró megzsarolta, valami olyasmit mondtak neki, hogy:

Puha lesz a kötél

- hogy ezzel vegyék rá, készítse el a már említett jegyzőkönyvet az előre kikért iratok át nem adásáról. Ebben a verzióban az egyik bíró állítólag obszcén gesztust is tett a Handó irodájából érkezett papírlappal, úgy csinált, mintha a fenekét törölné ki vele.

Hogy létezik egy ilyen, fenyegetésről, zsarolásról és obszcén viselkedésről szóló verzió is, az csak napokkal később derült ki. Az OBH vezetése ugyanis egyszer csak fegyelmi eljárást kezdeményezett a három bíró feletteseinél, ezt pedig azzal indokolták, hogy nekik van egy nyilatkozatuk a titkárnőtől, ami felveti a zsarolás gyanúját. Az OBH ezen felül valamiért kötelességének érezte, hogy tájékoztassa az "ügyről" valamennyi helyi bírósági vezetőt, és kérjék, hogy a botrányt ismertessék a többi dolgozóval.

Az OBT múlt szerdai ülésén egyébként elő is került az ügy, de arról az összefoglalóban csak néhány sor szerepel. Eszerint

,,Az OBH-ban felvett jegyzőkönyv bírósági belső nyilvánosságra hozatalát illetően az Országos Bírói Tanács rámutat arra, hogy a jegyzőkönyv tartalma nem egyéb, mint egyoldalú nyilatkozat, melynek tartalmi valósága nem igazolt, a körülményei nem tisztázottak, ezért annak belső nyilvánosságra hozatala súlyosan aggályos, és személyiségi jogokat sérthet."

Hogy ezt a különös eseménysort jobban meg lehessen érteni, érdemes végignézni, hogy mi történt az elmúlt hónapokban a magyar igazságszolgáltatás vezetésében.

Handót 2011-ben választották meg az akkor alakuló Országos Bírósági Hivatal élére, és a szervezetben többnyire pozitívan fogadták a kinevezését. Az elmúlt években viszont többen elfordultak tőle, volt aki ellentmondást nem tűrő vezetési stílusát nem kedvelte, mások szerint nem sikerült érdemben javítani a bírósági dolgozók munkakörülményein. Az elégedetlenség oda vezetett, hogy januárban Handó kritikusai is bekerültek az ő munkáját is ellenőrző Országos Bírósági Tanácsba. Az OBT korábban nem törte össze magát, hogy elszámoltassa Handót, így elég látványos változás volt, hogy nyíltan kezdték kritizálni a munkáját.

Handó a Fidesz április választási győzelme után megszilárdította a politikai pozícióit és ellentámadásba lendült.

Míg 2016-ban még határozottan kritizálta, hogy a kormány különbíróságokat hozzon létre bizonyos kényes ügyeknek, és azt saját embereivel töltse fel azokat, április után már nem szólalt fel a dolog ellen. Május végén az OBH körülbelül Rogán Antal hangján kezdett el beszélni a civil szervezetekről, és a fenyegető befolyásokról. Az OBT-ből kilépett néhány tag, majd ők arról adtak ki közleményt, hogy a Handó ellenőrzésével megbízott szervezet akadékoskodó tagjai "kockára teszik a bírói kar és vezetői közös munkájának eredményeit". Handó környezetéből is arról lehetett hallani, hogy a legfontosabb, hogy a belső ellenzékkel dűlőre jusson. Ennek azért is van jelentősége, mert a magyar igazságszolgáltatás tervezett átalakítását egészen biztosan kiemelt nemzetközi figyelem kíséri, és a politikának nagy szüksége van rá, hogy a bírói kar egységesének látszódjon.

Itt nem is arról van szó, hogy végül bizonyítható-e a vád, ez a suttogó propaganda egy változata. Biztosan van olyan, aki el is hiszi, hogy ezek a dolgok megtörténtek, de aki látja, hogy életszerűtlen, arra is hat a dolog. Most fizetésemelést ígérnek, talán javulnak a körülményeink, akkor miért kell csinálni a balhét. Jó, őszintén indult az új OBT, de kétharmad van, Handó nem megy sehova, csendben kell inkább maradni. Közben az érintett bíráknak már az is megalázó, hogy ilyesmivel vádolják őket, hogy egyáltalán felmerül a fegyelmi eljárás, hogy róluk beszélnek a folyosókon. Ki fogja vállalni a következő OBT választáskor, hogy elinduljon tagnak, ha látja, hogy így hurcolják meg azokat, akik ellenőrizni próbálják Handót

- így értékelte a helyzetet egy bírósági forrásunk. Egy másik a konkrét OBT tagok megfélemlítésén túlmutató akcióról beszélt.

Ez egy előre megtervezett történet. Megindítanák a fegyelmit, de azt OBT tagok ellen a törvény szerint nem lehet. Így viszont a testület lehetetlen helyzetbe kerül. Vagy úgy döntenek, hogy nem adjuk ki a három bírót, mert ez a vád teljesen életszerűtlen, akkor azt lehet mondani: tessék, ezek csak egymást védik, mikor meg titkárnőket zsarolnak. Ha meg az lenne a döntés, hogy induljon a fegyelmi, mert majd ott kiderül, hogy nem történt semmi, akkor ennek a három embernek le kéne mondania az OBT tagságáról, és végleg eltűnnének a kritikus tagok a testületből.

Ezzel párhuzamosan is zajlanak kisebb csaták az OBH és Handó között. A folyosói pletykák szerint Handó akadályozza, hogy az OBT felhasználja saját, néhány millió forintos költségvetését. Az OBT ülésekre nem tudtak ételt rendelni, és nincs lehetőségük a vidéki tagok szállásáról sem gondoskodni. Az évente július közepén megtartott Bíróságok Napjára állományértekezleteket rendeltek el, így a hagyományosan OBT által adományozott díjakat az OBT egészen biztosan nem tudja átadni.

https://444.hu/2018/06/14/fegyelmi-eljarasokat-kezdemenyeznek-ellenzekinek-gondol t-birak-ellen
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2018.05 2018. Június 2018.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 142 db bejegyzés
e év: 1581 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2630
  • e Hét: 5732
  • e Hónap: 16843
  • e Év: 170339
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.