Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Közös gondolkodás a háláról a teremtésvédelem jegyében
  2018-06-18 09:44:24, hétfő
 
  2018. június 17. vasárnap 16:33
,,A hála mint a fenntarthatósági fordulat alapja" címmel rendeztek teremtésvédelmi konferenciát június 16-án a Párbeszéd Házában. A rendezvényen többek közt Erdő Péter bíboros, prímás is felszólalt.
Erdő Péter bíboros, prímás Hála és bizalom - a hálaadás a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus gondolatkörében címmel tartott előadást. A főpásztor beszédét az alábbiakban teljes terjedelmében közöljük, mely itt olvasható Link
 
 
0 komment , kategória:  Szent István bazilika misék   
A megroppant nádszálat nem töri össze… (Iz 42, 3)
  2018-06-18 09:41:38, hétfő
 
  2018. június 18. hétfő 07:01
Alábbiakban Székely János szombathelyi megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) Caritas in Veritate (társadalmi kérdésekkel foglalkozó) Bizottság elnökének, az Alaptörvény hajléktalanokkal kapcsolatos részének módosítása vonatkozásában írt levelét adjuk közre.
Az Egyház és a társadalom kincsei a szegények. A testvéreink ők is. ,,Egy társadalom emberiességnek legfőbb mércéje az, hogy hogyan bánik a szegénnyel, az időssel, a beteggel, a gyöngével" (XVI. Benedek pápa). Amit megteszünk eggyel a legkisebbek közül azt Jézussal is tesszük, amit meg nem teszünk meg, azt Vele nem tesszük meg (Mt 25,40.45).
Dr. Székely János püspök

Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Dr. Székely János püspök  
11. évközi hét hétfő 06.18
  2018-06-18 09:39:19, hétfő
 
  OLVASMÁNY a Királyok első könyvéből
Ácháb király és felesége, Jezabel kivégeztetik az ártatlan Nábótot, és elveszik szőlőjét.
Illés próféta idejében történt. A jezraeli Nábótnak volt egy szőlője Jezraelben, Áchábnak, Szamaria királyának palotája mellett. Szólt azért Ácháb Nábótnak, és azt mondta: ,,Add nekem szőlődet, hogy zöldségeskertet csináljak magamnak belőle, mivel szomszédságomban, a házam mellett van, és én neked egy jobb szőlőt adok érte, vagy ha inkább úgy tetszik, annyi ezüstöt, amennyit megér." Nábót azt felelte neki: ,,Mentsen meg az Úr attól, hogy odaadjam neked atyáim örökét!"
Ácháb erre elment házába, kedvetlenül és mérgelődve a beszéd miatt, amelyet a jezraeli Nábót mondott neki, amikor így szólt: ,,Nem adom neked atyáim örökét." Ágyára vetette magát, a falnak fordította arcát és nem evett semmit sem. Ekkor bement hozzá a felesége, Jezabel, és megkérdezte: ,,Mi van veled? Miért szomorodott meg a lelked és miért nem eszel semmit sem?" Ő azt felelte: ,,Beszéltem a jezraeli Nábóttal, és azt mondtam neki: »Add nekem szőlődet, megkapod az árát, vagy ha úgy tetszik, jobb szőlőt adok érte!« Ő azt felelte: »Nem adom neked szőlőmet«". Felesége, Jezabel erre azt mondta Áchábnak: ,,Hát ilyen a te királyi tekintélyed Izrael felett? Kelj fel, végy magadhoz ennivalót és légy jókedvű, én majd megszerzem neked a jezraeli Nábót szőlőjét."
Levelet írt tehát Ácháb nevében, a levelet lepecsételte a király gyűrűjével, elküldte a város elöljáróihoz és főembereihez, ahol Nábót lakott.
A levél tartalma ez volt: ,,Hirdessetek böjtöt és ültessétek Nábótot a nép között az első helyre. Fogadjatok fel ellene két semmirekellő embert, hogy ezt a hamis tanúságot mondják: »Káromolta Istent és a királyt«. Aztán vezessétek ki a városból és kövezzétek halálra." A város lakói, az elöljárók és a főemberek, mind akik vele laktak a városban, úgy is cselekedtek, amint Jezabel meghagyta nekik és amint meg volt írva a levélben, amelyet nekik küldött: Böjtöt hirdettek és Nábótot a nép között az első helyre ültették. Odament két semmirekellő ember, leültek vele szemben. Ez a két gonosz ember tanúságot tett ellene a nép előtt: ,,Nábót káromolta Istent és a királyt". Erre kivitték őt a városon kívülre, és agyonkövezték. Majd Jezabelnek megüzenték: ,,Nábótot megköveztük és meg is halt."
Történt továbbá, hogy amikor Jezabel meghallotta, hogy Nábótot megkövezték és az meghalt, így szólt Áchábhoz: ,,Kelj fel, foglald el a jezraeli Nábót szőlőjét, aki nem hallgatott rád, és nem akarta azt pénzért odaadni; Nábót ugyanis nem él már, hanem meghalt." Amikor ezt Ácháb meghallotta, azt tudniillik, hogy Nábót meghalt, felkelt és lement a jezraeli Nábót szőlőjébe, hogy elfoglalja.
Ez az Isten igéje. 1Kir 21,1-16

EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
A rosszindulatot ne viszonozd rosszindulattal!
Jézus a hegyi beszédben így szólt tanítványaihoz:
Hallottátok, hogy a régieknek ezt mondták: ,,Szemet szemért, fogat fogért." Én pedig azt mondom nektek: Ne szálljatok szembe a gonosszal, hanem ha valaki arcul üt téged jobb felől, tartsd oda neki a bal arcodat. Aki perbe fog, hogy elvegye a ruhádat, annak add oda a köntösödet is. És ha valaki egy mérföldnyire kényszerít, menj vele kétannyira. Adj annak, aki kér, és aki kölcsönt akar, el ne fordulj tőle.
Ezek az evangélium igéi. Mt 5,38-42

Imádság
Mennyei Atyám! Adj nekem önfeláldozó, szelíd szívet, mint a te egyszülött Fiadnak. Jézus, köszönöm, hogy előttem jártál az úton, és megmutattad, hogyan lehet Istennek tetsző, tiszta, szent életet élni. Szentlélek, jöjj, és taníts meg Isten dicsőségére, az ő akaratát megcselekedve, mindenkor hitben és alázatban élni. Köszönöm, Uram, irgalmadat, jóságodat. Segíts, hogy a te lelkületeddel szolgálhassak másoknak!
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2018.05 2018. Június 2018.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 339 db bejegyzés
e év: 4978 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 6977
  • e Hét: 18607
  • e Hónap: 51761
  • e Év: 285508
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.