Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Gyömbér: érdemes naponta fogyasztani
  2018-06-04 09:08:56, hétfő
 
  A gyömbér az egyik legnagyszerűbb gyógyító hatású fűszernövény, mely egzotikus, melengető ízével ideális a hidegebb hónapokra is. Lássuk, milyen pozitív egészségügyi hatásai lehetnek!



A gyömbérben található hatóanyagoknak köszönhetően ez a gyógynövény nagyszerű hányingerellenes, görcsoldó, gyulladáscsökkentő, köhögéscsillapító, valamint mikrobaellenes hatásokkal is bír. Jelentősebb mennyiségben tartalmaz A-, C-, E- és B-vitaminokat, magnéziumot, foszfort, káliumot, vasat és cinket.

Rendkívül változatosan felhasználható, tehetjük levesekbe, húsételekbe, süteményekbe, készíthetünk belőle teát is. Jótékony hatását kifejti akkor is, ha frissen, szárított vagy őrölt formában, de akár olaj vagy étrend-kiegészítő formájában is magunkhoz vehetjük.

A gyömbért a legtöbben gyomornyugtató és emésztésjavító hatásairól ismerik: segít megszabadulni a felgyülemlett gázoktól, ellazítja a bélrendszer izmait, a puffadást is csökkenti. Akkor is javíthatja az állapotunkat, ha valamilyen fertőzés miatt szenvedünk hasmenéstől vagy hasfájástól. Az emésztés javításához érdemes elrágcsálni egy kis darab friss gyömbért a nagyobb étkezések után.

A gyömbér nagyszerűen erősíti az immunrendszerünket, és különösen előnyösen hat akkor, ha megfáztunk vagy influenzásak vagyunk. A gyömbérben ugyanis vírus- és baktériumellenes hatóanyagok is találhatóak, izzasztó hatása is ismert, csökkenti a lázat és csillapítja a köhögést. Reszeljünk le egy kis darab gyömbért, forrázzuk le 2 deci vízzel, hagyjuk állni tíz percig, majd szűrjük le, és az elkészült italt mézzel ízesítve kortyolgassuk el. A gyömbérforrázatot inhalálásra is alkalmazhatjuk, így segíthetjük a letapadt váladék feloldódását.

Akkor is érdemes a gyömbér gyógyerejét kihasználni, ha ízületi fájdalmaink vannak, ez a gyógynövény ugyanis a gyulladásokat és a fájdalmat is csökkenti. A gyömbér rendszeres fogyasztása mellett gyömbérolajjal meg is masszírozhatjuk az érintett területet.

A természetes gyulladáscsökkentőés fájdalomcsillapító hatásokat akkor is kihasználhatjuk, ha menstruációs fájdalmaink vannak. A gyömbérolajjal átmasszírozhatjuk a hasi területet, ihatunk gyömbérteát is, de szedhetünk gyömbértartalmú étrend-kiegészítőt is (és ez akkor is előnyös lehet, ha a PMS tünetei között a hasi panaszok is jellemzőek az esetünkben).

A gyömbért a cukorbetegeknek is érdemes rendszeresen fogyasztani, mert ez a gyógynövény segít kordában tartani a vércukorszintet, növelheti az inzulin hatékonyságát, emellett pedig a különböző, a diabétesszel összefüggő szövődmények rizikóját is csökkentheti. A megfelelő hatásokhoz igyunk meg reggelente, éhgyomorra egy pohár gyömbérteát, vagy 2 deci vízben elkevert egy teáskanálnyi gyömbérlevet.

Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészség,életmód  
Jó reggelt!
  2018-06-04 09:01:38, hétfő
 
  Drága szent Szűz esdve kérlek, áldj meg segíts, légy velem,
Add, hogy mindig hőn szeretve megszenteljem életem.
Álld meg minden imám, munkám, szenvedésem, harcomat,
El ne fordítsd soha tőlem édességes arcodat.
Drága Szent Szűz áldd meg kérlek szeretteim életét,
Védd meg őket bűntől, bajtól, óvd a csüggedők hitét.
Áldj meg minden kis családot, hitvest, szülőt, gyermeket,
Engeszteld ki egymás iránt a háborgó népeket.
Drága Szent Szűz kérve kérlek végórámban el ne hagyj,
Vigaszom és reménységem Isten után csak Te vagy .
Óh, vezess el Szent Fiadhoz, nyisd meg nekünk az eget,
Angyalokkal had dicsérjük mindörökké Szent Neved!
 
 
0 komment , kategória:  Jó reggelt   
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2018.05 2018. Június 2018.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 70 db bejegyzés
e év: 802 db bejegyzés
Összes: 8746 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2294
  • e Hét: 5161
  • e Hónap: 11533
  • e Év: 62324
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.