Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
PÁRHUZAmOS UNIVERZUMOK
  2018-06-07 21:52:00, csütörtök
 
  2018. június 7., csütörtök

PÁRHUZAMOS UNIVERZUMOK

Egymás mellett él itt két népesség, melyeknek semmi közük sincs egymáshoz.
Az egyik halmaz a hatalom imádóit és seggnyalóikat tartalmazza, míg a másik - és vélhetőleg nagyobb - közösség a többieket, akik elszenvedői csak a történéseknek, mert a társadalom alakításában csak annyira vesznek részt, mint a párna formázásában a libapehely - töltőanyagok.
Igaz, nélkülük kényelmetlen fekvés esne, de ez bennük nem tudatosult, azt hiszik, hogy ez a helyzet eleve elrendeltetett, melyen változtatni nem lehet, mert a természet örök rendjével száll szembe, aki ellene tesz.
Meg egyébként is - ki védené meg őket a migráncsok szűnni nem akaró áradatától, a magyarság belehajigálásától az Európai Egybesült Államok fertelmes olvasztótégelyébe, melyből egy-egy Sorosként kerülnének ki, és ki védené meg őket az önálló gondolkodás fárasztó feladatától?
Naugye!


Így aztán a két univerzum békésen eléldegél egymás mellett, szinte nem is tudva helyzetükről, hiszen a töltőanyag-jellegű társadalmi csoport politikai vezetői inkább tartoznak a hatalomhoz, mint azokhoz, akiket hangzatos jelszavaik tanúsága szerint képviselni szándékoznak.
Emellett a hatalom se rest felhasználni az ellenoldal pozitívumait, például a Bölcs Vezért előszeretettel, és az ostoba értelmiség zajos helyeslése mellett hasonlítgatja Kádárhoz, ahelyett, hogy Rákosihoz hasonlítgatná, ez legalább valósághűbb lenne - de kit is érdekel itt már a valóság?
Pedig nagy baj lesz még ebből, hiszen a társadalom bonyolult szövete károsodik, ugyanis a kialakult helyzetben megszűnik - talán már meg is szűnt a társadalmi mobilitás, és helyreállt az alaphelyzet: a szolga gyermeke is szolgaságra ítéltetett, hetedíziglen.
A halmozottan hátrányos helyzetű népességről most ne is essék szó, hiszen ma arra hivatkoznak látszatra értelmes emberek, hogy a cigányokat eddig még egyetlen társadalomnak sem lehetett integrálni - és mondják ezt a szocializmus negyven éve után, amikor a cigány sem volt örök nyomorúságra ítélve, még ha nem is történt a társadalmi integráció máról-holnapra.


"Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény."
Írhatta volna ezt ma is József Attila, de nyolcvanegy esztendeje írta, azóta tettünk ugyan egy érdekes kanyart, melyben az ember emberhez méltó életet élhetett, gyermeke kiemelkedhetett, ha volt szorgalma és ambíciója, nem volt koldus, nem volt hajléktalan, viszont voltak munkahelyek és volt közveszélyes munkakerülés, fürdőszoba és nyugdíj a parasztnak, állampolgári jogon járó egészségügyi ellátás mindenkinek - ma meg állampolgári jogon az jár, ami a hetedik gyereknek.
Már a szája sem járhat, mert veszélybe kerül a munkahely, az egzisztencia, a gyerek továbbtanulása, a megélhetés.
Meglehetősen sötét a kép, és még sötétebb, ha a társadalom egyéb bajait - a közbiztonság és a létbiztonság helyzetét is hozzávesszük, meg azt, hogy a világ összes országa közül a negyedik helyen állunk a daganatos megbetegedések gyakoriságát tekintve, nálunk már csak Zimbabwében és a Dominikai Köztársaságban rosszabb a helyzet.
Hogy a rákra hajlamosító tényezők között hányadik helyen áll a megélhetési stressz, azt nem tudom, de azt igen, hogy aki állandóan a holnapért aggódik, az hamar beteg lesz, márpedig itt a beteg maga Magyarország.


Ennek a betegségnek egy csúnya kiütése a nacionalizmus, a sovinizmus meg az idegengyűlölet.
Ha nem lenne olyan rettenetes, még lehetne is röhögni jókat, csak meg kellene kérni a gyűlöletet szítókat, hogy nagyszüleik születési nevét tegyék a saját nevük mellé - persze a forinton vett neveket eredeti formájukban.
De persze ez az egész nem nevetséges, inkább szomorú.
Mint ahogy az ellenzék állapota is.
Utolsó esély a helyhatósági választások előtt az MSZP elnökválasztó kongresszusa, ha ott egy markánsan baloldali, értelmes és tehetséges jelöltet sikerülne befuttatni, talán még le lehetne fékezni a magyar baloldal zuhanó liftjét.
Nem kedves kislány, nem simulékony úrifiú kellene, hanem egy robusztus személyiség, akit nem lehet félkézzel félretolni.
Botka jó lett volna, de ő elkúrta.
Nem kicsit, nagyon - rámehet a polgármestersége is...
Jó lenne egy Egységes Baloldali Demokrata Párt is - tökös férfi híján lehetne az elnöke akár Dobrev Klára is, ha a hatalom képviselői halálhörögnének, annál jobb lenne.


Ami ma van, a csendes közöny és a győztesekhez igazodás, a lehető legrosszabb, ami ma a magyar demokratákkal történhet.
Talán alternatívát kellene mutatni, kedves ellenzék, mert a semmittevésből csak a semmi szökkenhet szárba...

:O)))

http://www.pupublogja.hu/2018/06/parhuzamos-univerzumok.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tiborcz István miatt 43,7 millió eurót követel az OLAF Magy
  2018-06-07 21:32:18, csütörtök
 
 
Rendkívüli hír: Tiborcz István miatt 43,7 millió eurót követel az OLAF Magyarországtól!

Írta:
Rubóczki Tamás -
2018. június 6.


Közel 200 vizsgálatot zárt le tavaly az Európai Unió csalás elleni hivatala (OLAF), és ezek nyomán mintegy 3,1 milliárd euró uniós költségvetési forrás visszafizettetésére tett javaslatot - írta szerdán közzétett éves jelentésében a szervezet.

Az OLAF tevékenységét ismertető értékelés szerint tavaly 197 ügyet zártak le, és ezekben 309 ajánlást adtak ki az illetékes uniós és tagállami hatóságok számára, amelyek lehetővé teszik 3,09 milliárd euró visszafizettetését az EU költségvetésébe. A hivatal ezen időszak alatt 215 új eljárást indított. A legtöbb vizsgálatot - tizenegyet - Romániában zárták le. A második helyezett Magyarországon és Lengyelországban 10-10 ügyben vizsgálták a nemzeti vagy regionális szinten kezelt uniós források felhasználását. Románia esetében nyolc, Magyarország és Lengyelország esetében hét-hét vizsgálat zárult ajánlással.
Az Elios-ügy

A jelentésben külön kitértek a magyarországi közvilágítási projektekkel kapcsolatos tavalyi vizsgálatra is, amelyben az OLAF 43,7 millió euró visszafizettetésére tett javaslatot. Rámutattak:
összesen 35 közvilágítási pályázatot vizsgáltak meg, és súlyos szabálytalanságokat találtak.

Az MTI nem konkretizálja, de nem árt felidézni: az OLAF a Tiborcz Istvánhoz és Simicska Lajoshoz is köthető Elios Zrt. által 2011 és 2015 között elnyert, uniós forrásból fizetett közvilágítási projektekkel kapcsolatban talált súlyos szabálytalanságokat. Az OLAF magyarországi közvilágítási projektekkel kapcsolatos ajánlását január 8-án kapta meg a Legfőbb Ügyészség, és továbbította az illetékes ügyészségnek, amely január 22-én nyomozást rendelt el költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt.
A szerb határ felé

Egy másik, részben Magyarországot érintő ügyben 28,3 millió euró visszatérítésére tettek ajánlást, amiért egy magyar-szerb-lett hálózat uniós kutatási forrásokat csalhatott el. A hivatal szerint két kutatóközpontot csak az EU-s támogatások miatt hoztak létre, illetve mesterségesen megnövelték a projektek költségeit. Megemlítették Magyarországot egy olyan, 15 másik tagállamot is érintő ügyben, amelyben 122 tonna illegális növényvédő szert próbáltak behozni az EU-ba a vizsgált országok határain keresztül. Az nem derült ki a dokumentumból, hogy összesen mekkora összeg visszafizettetésére tett javaslatot a szervezet a Magyarország esetében lezárt ügyekben. A magyar hatóságok az OLAF ajánlásai közül 20 esetben nem hoztak döntést 2010 és 2017 között, 17 esetben viszont igen, ezek közül nyolc ügyben történt vádemelés, kilencben nem.
27 bejelentés Magyarországról

Tavaly 1293 bejelentés érkezett az OLAF-hoz, s ennek több mint kétharmada magánforrásokból. Magyarországról 27 bejelentést regisztráltak feltételezett csalásokra vonatkozóan, ezek közül 26 a magánszektorból, egy a közszférából. A legtöbb bejelentés Spanyolországban történt (31), ezt követte Magyarország és Bulgária 27-tel. Mint írták, a strukturális alapokat érintő csalási ügyeknél továbbra is gyakori jelenség a korrupció, az összeférhetetlenség, a pályázati eljárások manipulálása, és a pénzekből esetenként szervezett bűnözői csoportok húznak hasznot. Egyre elterjedtebb a kutatással és a menekültválsággal kapcsolatos forrásokra irányuló csalás, a vámcsalásra pedig nemzetközi bűnözői rendszerek szakosodtak.

“Vizsgálati eredményeink rávilágítanak, hogy munkánk alapvető fontosságú az adófizetők pénzének védelme szempontjából, és biztosítja, hogy az uniós források ne a csalást és a korrupciót, hanem a polgárok számára valódi többletértéket jelentő projekteket támogassák"

- közölte Nicholas Ilett, az OLAF megbízott főigazgatója.



olkt.hu/MTI

https://olkt.hu/rendkivuli-hir-tiborcz-istvan-miatt-437-millio-eurot-kovetel-az-o laf-magyarorszagtol/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nézegesse, mennyit keresnek a magyar politikusok!
  2018-06-07 21:25:01, csütörtök
 
  2018. 06. 07. 16:11

Nézegesse, mennyit keresnek a magyar politikusok!

Rogán Antal 40 milliót, Orbán Viktor viszont csak 18 milliót keresett 2017-ben a kormany.hu-n közétett adatok alapján. A mostani kormánytagok közül tavaly Kasler Miklós kaszálta a legtöbbet, az Országos Onkológia Intézet főigazgatójaként 57 millió forint volt a bruttó jövedelme, idén miniszterként már neki is jóval szerényebb, 10 millió körüli jövedelemmel kell majd beérnie.

Pintér Sándor belügyminiszter adózás előtti jövedelme 13 millió forint volt, Pogácsás Tibor, Zsigó Róbert és Rétvári Bence államtitkárok 14 millió, Németh Szilárd 15, Tállai András a pénzügyminisztérium államtitkára szintén 14, Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes közel 16, Orbán Viktor pedig több mint 18 millió forintot keresett tavaly, ha nem vonjuk le az adókat.

Ha viszont levonjuk az adókat, akkor azt láthatjuk, hogy a 2010 és 2013 között végrehajtott egykulcsos szja bevezetésével köszönhetően a politikusok mindenképpen jól járnak, a 15 százalékos adó után ugyanis a magasabb jövedelműeknek arányosan jóval több marad a zsebében.

Így Rétvári Bence a 14 658 756 forintos államtitkári jövedelme után 2 078 807 forintszemélyi jövedelemadót fizetett. Völner Pál, az igazságügyi minisztérium államtitkára 14 669 055 bruttó keresete után pedig 2 200 358 forintot. Orbán Viktortól, a 18 381 156 éves bevételéből 2 757 173 forint szja-t vontak le.

Anyagilag biztosan rosszabbul jár Kasler Miklós, aki tavaly az Orzságos Onkológiai Intézet vezetőjeként 57 299 222 forintot keresett, miniszterként ennek csak körülbelül harmadával kell majd beérnie. 57 299 222 forintos keresete után egyébként 8 594 883 szja-t fizetett az államkasszába.

A kormány tagjai közül kiemelkedik Rogán Antal bevallott bruttó jövedelme, aki tavaly közel 41 millió forintot keresett, és 6 millió forint személyi jövedelemadót vontak le tőle.

Aki kíváncsi arra, hogy mennyiből élnek a kormány tagja itt

http://www.kormany.hu/hu/dok?year=2018#!DocumentBrowse

szemlélődhet tovább.



https://alfahir.hu/2018/06/07/fidesz_frakcio_jovedelem_szja
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jobbik: Orbán pökhendi lózungjai a mai napig nem találkoztak
  2018-06-07 21:23:16, csütörtök
 
  2018. 06. 07. 11:37

Jobbik: Orbán pökhendi lózungjai a mai napig nem találkoztak a magyar valósággal

Az egyetemekre, főiskolákra való sikeres felvételi egyre inkább a gazdagok kiváltságává válik, melynek következtében számtalan magyar tehetség sikkad el - írja csütörtöki közleményében Brenner Koloman, a Jobbik országgyűlési képviselője.

A politikus felidézte, hogy hat éve Orbán Viktor a fideszes ,,Tranzit-Fesztivál a határon" elnevezésű rendezvény egy pódiumbeszélgetés keretében hosszasan foglalkozott a magyar felsőoktatás jövőjével.

,,Európa legversenyképesebb rendszere lehet majd a magyar az ágazat átalakítása után, azt ugyanis nem engedhetjük meg magunknak, hogy a világ egyetemi rangsorainak első 200 helyén nincs magyar felsőoktatási intézmény. Ma a felsőoktatás rendszerében, a lényegi struktúrát tekintve, még minden rossz"

- fogalmazott akkor a kormányfő.

Brenner Koloman szerint Orbán Viktor ,,pökhendi propaganda-lózungjainak" a mai napig sem sikerült találkozniuk a magyar valósággal.

A jobbikos politikus emlékeztet rá:

a legfrissebb mérések szerint hat magyar egyetem került fel a világ ezer legjobb felsőoktatási intézményét felsorakoztató Center of Word University Rankings (CWUR) 2018-19-es rangsorára, ahol a magyar viszonylatban legelőkelőbb helyet elfoglaló Eötvös Lóránd Tudományegyetem is mindössze a 413. helyen áll. (A rangsorban szerepel még: Semmelweis Egyetem, 658. hely, Debreceni Egyetem, 696. hely, Szegedi Tudományegyetem, 758. hely, Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, 823. hely, valamint a Pécsi Tudományegyetem, 948. hely.)

,,Az összetett probléma egyik fontos mutatója, hogy magyar felsőoktatási intézmény hat év elteltével sem került az élvonalat jelentő kétszáz helyezett közelébe sem"

- mutat rá Koloman.

A Jobbik a megoldást továbbra is a szakma javaslataira konstruktív válaszokat adó, önálló Oktatásügyi Minisztérium felállításában, az oktatók európai színvonalú bérezésében, a térítésmentes helyek számának növelésében, a hallgatói ösztöndíjak emelésében, a kollégiumi hálózat fejlesztésében és az albérletárak megfékezésében látja.

A Jobbik felszólítja a kormányt, hogy ,,azonnal fejezze be a magyar felsőoktatás sorvasztását", és az ország jövőjének elrablását.

,,Üres propaganda és félrebeszélés helyett tegyenek végre érdemi lépéseket, hogy a nagy múltú magyar egyetemi világ presztízsét hazai és nemzetközi szinten egyaránt visszakapja"

- zárja közleményét a Jobbik országgyűlési képviselője.


https://alfahir.hu/2018/06/07/brenner_koloman_jobbik_felsooktatas_fidesz_orban_vi ktor_egyetemi_vilag_kozlemeny
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Óriásira nőtt a hiány - vallottak Vargáék
  2018-06-07 14:28:47, csütörtök
 
  Óriásira nőtt a hiány - vallottak Vargáék

Tovább nőtt az államháztartás pénzforgalmi hiánya májusban, de GDP-arányos cél nincs veszélyben - adta hírül a Pénzügyminisztérium.

Szász Péter, 2018. június 7. csütörtök, 11:03


Az államháztartás központi alrendszere az év első öt hónapjában 1187,5 milliárd forint hiányt mutatott. Ezen belül a központi költségvetés hiánya 1243,2 milliárd forint volt, az elkülönített állami pénzalapok 1,2 milliárd forintos deficittel zártak, a társadalombiztosítás pénzügyi alapjai pedig 56,9 milliárd forintos többletet értek el.
Kásler Miklós brutális adósságot örökölt

Nyugdíjprémium - nagyon jó hírek érkeznek

Ez azt jelenti, hogy május végére az egész évre tervezett 1360,6 milliárdos cél 87 százaléka már elfogyott.

Idén májusban 106,1 milliárd forint volt a hiány a központi alrendszer esetén, ez nagyságrendjében hasonló az egy évvel ezelőtti havi adathoz.

A 2018. január-májusi időszakban továbbra is az elmúlt hónapok folyamatai jellemezték az államháztartást, ahol az uniós támogatások megelőlegezése és a növekvő adóbevételek emelhetőek ki. Az idei évre a kormány változatlanul 2,4 százalékos GDP-arányos hiánycéllal számol 4 százalék feletti gazdasági bővülés mellett - írja közleményében a tárca.

Az uniós kifizetések május végéig elérték a 993,1 milliárd forintot, ami a tavalyi első öt hónap összegének mintegy dupláját jelenti, míg bevételi oldalon 63,9 milliárd forintot számolt el a költségvetés.

Felfutóban vannak a hazai forrásból megvalósuló Modern Városok Program és az Egészséges Budapest Program beruházásai, valamint az egyes kiemelt közútépítési, illetve közúthálózat fenntartását célzó projektek is.

2018. január-májusa között az általános forgalmi adóból 62 milliárd forinttal, míg a személyi jövedelemadóból származó bevételek 107,2 milliárd forinttal emelkedtek 2017 hasonló időszakához képest.

A biztosítottak által fizetett nyugdíj-, egészségbiztosítási és munkaerő-piaci járulékok pedig 120,9 milliárd forinttal haladták meg az egy évvel korábbi időszak teljesülését.

Az első négy hónapban is komoly volt már a hiány

Az első négy hónapban az államháztartás központi alrendszerének hiánya 1081,4 milliárd forint volt. Ezen belül a központi költségvetés 1119,5 milliárd forint, az elkülönített állami pénzalapok 7,0 milliárd forint hiánnyal zártak, a társadalombiztosítás pénzügyi alapjai pedig 45,1 milliárd forintos többletet mutattak.

Tavaly az első négy hónapban 121,5 milliárd forintot tett ki az államháztartás központi alrendszerének hiánya.

Áprilisban 209,4 milliárd forint lett a havi hiány, szemben az egy évvel korábbi 76,5 milliárdos többlettel.

A január-áprilisi deficit az 1360,7 milliárd forintos egész évi előirányzat 79,5 százaléka.

A minisztériumi tájékoztató szerint az idei első négyhavi egyenleget elsősorban az uniós kifizetések és az egyes költségvetésből finanszírozott programok kiadásai - Modern városok program, Egészséges Budapest program, kiemelt közúti projektek, valamint az Erzsébet-táborok modernizálása - határozták meg.

Tavaly májusban az államháztartás központi alrendszere 91,8 milliárd forint hiánnyal zárt, 2017 első öt hónapjában a hiány 213,3 forintot tett ki.

https://www.napi.hu/magyar_gazdasag/oriasira_nott_a_hiany_vallottak_vargaek.66390 3.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bajban a rezsicsökkentés - lépnie kell az államnak
  2018-06-07 14:27:31, csütörtök
 
  Bajban a rezsicsökkentés - lépnie kell az államnak

Az elmúlt években 76,9 milliárd forintos haszna keletkezett az állami gázkereskedőnek a gázárak változásából. Ebből közel 40 milliárd forintot elköltöttek a választások előtt bejelentett rendkívüli, fogyasztónként 12 ezer forintos gázszámla-jóváírásra. De a piaci árak emelkednek, hamarosan elfogyhat a tartalék és nem lesz miből fizetni a lakossági kedvezményt.

Szabó Dániel, 2018. június 7. csütörtök, 10:48

Az elmúlt években a gáz világpiaci ára alacsonyan volt, még a kormány által megszabott hatósági ár - ismertebb nevén rezsicsökkentett ár - is magasabb volt, mint amit a körülmények indokoltak. A Magyar Földgázkereskedő Zrt.-nél ezáltal, hogy az olcsón megvett orosz gáz a lakosságnak magasabb áron adta, az elmúlt években 76,9 milliárd forintos haszon keletkezett.
Rezsicsökkentés: épp a legszegényebbeknek nem jut belőle

12 ezer forintos jóváírás - fontos határidő közeleg

Ebből az idén mintegy 40 milliárd forintot fizettek ki a téli rezsicsökkentés keretében, magyarán a pénz közel fele bennmaradt a cégben. Ez a Zoom.hu elemezése szerint két dolgot jelent: egyrészt elegendő forrás lett volna arra, hogy még 11-12 ezer forintnyi lakossági jóváírást osszanak ki. A másik lehetőség viszont azt jelenti, hogy most - a kőolajjal egyszerre - dráguló földgáz miatt ezt fordítsa a rezsicsökkentés kigazdálkodására.

Ezzel a tartalékkal a kormány ideig-óráig meg tudja úszni a földgáz lakossági árának emelését - valójában erre szolgált ez a tartalék, nem pedig a téli rezsicsökkentésre. A gáz árának emelkedése már tavaly megkezdődött, de ez még nem jelent meg a lakossági árakban - írja a portál, amely szerint most súlyos dilemmában lehet a kormány.

A jövőben így vagy a lakossági gázárak emeléséből teremti elő a pénzt, vagy más - nem piaci - megoldáshoz nyúl.

A lépéskényszer egyre jobban érződik: a Magyar Földgázkereskedő Zrt.-nek tavaly kifejezetten jó éve volt, hiszen a forgalma 32 százalékkal növekedett, és elérte az 535,6 milliárd forintot. A ráfordítások hasonló mértékben, 32 százalékkal, 129,4 milliárd forinttal emelkedtek, így a kiadások 532,7 milliárd forintra rúgtak. Mind az értékesítési bevételek, mind a ráfordítások mögött már az emelkedő gázárak voltak, ugyanis a beszámoló szerint a jelentős bevételnövekedés ellenére 2016-ban hasonló mennyiségű gázt értékesített a cég. (A vállalat a piacon is továbbértékesít gázt, ott pedig nem hatóságilag meghatározottak az árak.)

Viszont az adózott eredmény - amely a 2016-os 567 millió forinttal szemben 1,3 milliárd forint lett - teljes mértékben az állami tulajdonos, a Magyar Villamos Művek Zrt.-hez került.

https://www.napi.hu/magyar_gazdasag/bajban_a_rezsicsokkentes_lepnie_kell_az_allam nak.663892.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
2018.05 2018. Június 2018.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 142 db bejegyzés
e év: 1581 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3598
  • e Hét: 9330
  • e Hónap: 20441
  • e Év: 173937
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.