Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 22 
Nem hagy nyugodni az én Krisztusom
  2018-06-08 23:14:13, péntek
 
  A Katolikus Szeretetszolgálat szentkúti zarándoklata
2018. június 8. péntek 18:33
A Katolikus Szeretetszolgálat idős otthonainak dolgozói és lakói évről évre közösen vesznek részt Mátraverebély-Szentkúton a Jézus Szíve-zarándoklaton. Az idei zarándoklatot június 8-án, pénteken tartották. Az ünnepi szentmise főcelebránsa és szónoka Böcskei László nagyváradi megyéspüspök volt

Bővebben .Link
 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
Boldog Brenner János tiszteletére avattak
  2018-06-08 23:10:50, péntek
 
  Boldog Brenner János tiszteletére avattak emléktáblát a győri szemináriumban
2018. június 8. péntek 18:52
Június 7-én Veres András győri megyéspüspök megáldotta a május 1-jén boldoggá avatott Brenner János vértanú pap, a győri szeminárium egykori növendéke tiszteletére elhelyezett emléktáblát a Győri Hittudományi Főiskolán.
...... ........


Az emléktábla-avatáson jelen volt a vértanú lelkipásztor testvére, Brenner József, valamint Pápai Lajos nyugalmazott győri püspök és Császár István, a Szombathelyi Egyházmegye általános püspöki helynöke. Az egybegyűlteket Lukácsi Zoltán, a Győri Hittudományi Főiskola és Papnevelő Intézet rektora köszöntötte. Beszédét teljes terjedelmében közöljük az alábbiakban.
...... .......


Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Férfi szentek  
Szeplőtelen Szűz Anya szíve - verses
  2018-06-08 22:48:24, péntek
 
  Nagyobb kép Link

...... ............

 
 
0 komment , kategória:  saját készítés  
Boldogságos Szűz Mária Szeplőtelen Szíve 06.09
  2018-06-08 19:18:10, péntek
 
  ...... ........... ...........


A szív elnevezés minden nyelvben egyet jelent a szeretettel, és a jósággal, a másikra való odafigyeléssel, és az irgalommal. Szűz Mária szeplőtelen szívének ünnepe arra hív bennünket, hogy példája nyomán mi is egyre mélyebben tárjuk fel szívünket az Isten előtt. Az által, hogy alázattal befogadta Jézust, Szűz Mária az Egyház előképe, a Szentlélek temploma, minden megkeresztelt példaképe lett.
Ezt az emléknapot Jézus Szentséges Szívének főünnepe után tartja az Egyház. Története visszanyúlik a 17. századba. Eudes (Öd) Szent János írásaiban nem választotta szét a két szív liturgikus ünneplését. A Szűzanya fatimai megjelenése után egyre inkább elterjedt Mária Szeplőtelen Szívének tisztelete. XII. Pius pápa 1942-ben az egész emberiséget Mária oltalmába ajánlotta, és liturgikus ünneplését augusztus 22-re helyezte. Az új kalendárium visszatért az eredeti gyakorlatra, és ezért mozgó emléknapként - Jézus Szíve ünnepe után tette - amely ebben az esztendőben a mai napon ünneplünk. (forrás. Adorémusz
...... ........... .....



- 10 elmélkedés a Szűzanyáról itt olvasható Link

- A Boldogságos Mária Szeplőtelen Szíve itt olvasható Link

- Imák a Szűz Anyához itt olvasható Link

- Magyar kurír oldalon Link

- Versek a Szűz Anyáról Link

- Kilenced Szűz Mária Szeplőtelen Szívéhez - Imafüzér Link
 
 
0 komment , kategória:  Női szentek bemutatás  
A Boldogságos Szűz Mária Szeplőtelen Szíve
  2018-06-08 18:55:05, péntek
 
  OLVASMÁNY Izajás próféta könyvéből
Ujjongó örömmel örülök az Úrban.
A próféta így beszél: Népem sarjadéka híres lesz a nemzetek között, és minden ivadékuk a népek körében. Akik látják őket, elismerik majd, hogy ez az a nemzedék, amelyet megáldott az Úr.
Nagy örömmel örvendezem az Úrban, lelkem ujjong az én Istenemben, mert az üdvösség ruhájába öltöztetett, s az igazság köntösét terítette rám. Felékesített, mint a vőlegényt, aki koszorút visel, és mint a menyasszonyt, aki ékszerekkel díszíti magát.
Mert amint a föld megtermi növényeit, és a kert veteményeket sarjaszt, úgy sarjasztja ki az Úristen az igazságot, és a magasztalást minden nép színe előtt.
Ez az Isten igéje.
Iz 61,9-11

EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből
Mária, Jézus minden szavát megőrizte szívében.
Jézus szülei minden évben fölmentek Jeruzsálembe a húsvét ünnepére. Amikor Jézus tizenkét éves lett, szintén fölmentek, az ünnepi szokás szerint. Az ünnepnapok elteltével hazafelé indultak. A gyermek Jézus azonban Jeruzsálemben maradt anélkül, hogy szülei észrevették volna. Abban a hitben, hogy az úti társaságban van, már egy napig mentek, amikor keresni kezdték a rokonok és ismerősök között. Mivel nem találták, visszafordultak Jeruzsálembe, hogy ott keressék.
Három nap múlva találtak rá a templomban, amint a tanítók közt ült, hallgatta és kérdezgette őket. Akik csak hallgatták, mind csodálkoztak okosságán és feleletein. Amikor a szülei meglátták őt, nagyon meglepődtek.
Anyja így szólt hozzá: ,,Gyermekem, miért tetted ezt velünk? Lásd, atyád és én bánkódva kerestünk téged."
Ő azt felelte: ,,Miért kerestetek? Nem tudtátok, hogy nekem Atyám dolgaiban kell lennem?"
Ám ők nem értették mit akar ezzel mondani.
Akkor hazatért velük Názáretbe, és engedelmes volt nekik. Szavait anyja mind megőrizte szívében.
Ezek az evangélium igéi. Lk 2,41-51a
Képen: Duccio di Buoninsegna: A tizenkét éves Jézus a templomban (1300 körül
.........



Imádság
Szent Atyánk, az élet és a szeretet kiapadhatatlan forrása, aki az élő emberben kinyilatkoztatod dicsőséged ragyogását, és szívébe helyezed hívásod csíráját, ne engedd, hogy a mi hanyagságunk miatt megtörténhessen, hogy valaki nem veszi észre vagy elveszíti ezt az ajándékot, hanem járjon mindenki teljes önzetlenséggel azon az úton, amelyen a te szereteted megvalósul.
Szent II. János Pál pápa

Elmélkedés C. Horváth István Sándor
Jézus szíve ünnepét követően a mai napon Szűz Mária szíve áll tiszteletünk középpontjában. Mária szíve a megtestesült Ige, Jézus Krisztus iránti anyai szeretet és a megváltott emberek iránti anyai szeretet jelképe. Mária kilenc hónapon át, a megtestesülés pillanatától az Úr születéséig szíve alatt hordozta az Üdvözítőt. Anyai szeretete, gondoskodása és aggodalmai a későbbiekben is megmutatkoztak, egészen a keresztig elkísérték fiát, Jézust. Életének egy olyan jelenetét idézi fel a mai evangélium, amely aggódó anyai szeretetének jó példája. Egy jeruzsálemi zarándoklat alkalmával az ekkor tizenkét éves Jézus a városban marad. A hazafelé, Názáretbe induló Mária és József nem találják őt, ezért visszafordulnak, s csak három nap aggódó keresés után találják meg őt a templomban.
A történet azzal a kijelentéssel zárul, hogy Jézus ,,szavait anyja mind megőrizte szívében." A mi részünkről is a Jézus iránti szeretet megmutatkozása az, ha szívesen hallgatjuk az Úr szavait, rendszeresen elmélkedünk tanításáról és életünk cselekedeteiben megvalósítjuk mindazt, amit megismerünk. Bízzuk életünket az isteni gondviselésre! Ajánljuk fel életünket Istennek annak reményében, hogy ha vele élünk, halálunk és feltámadásunk után is vele élhetünk majd az örökkévalóságban.
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Találkozás Isten tekintetével
  2018-06-08 18:52:06, péntek
 
  Idén június 8. a papok megszentelődésének világnapja.
2018. június 8. péntek 13:42
Szent II. János Pál pápa 2002-ben kezdeményezte, hogy Jézus Szentséges Szívének ünnepén az Egyház világszerte imádkozzon a papok megszentelődéséért. Idén június 8-án kérjük kiemelten az Atyát a papi hivatás megerősödéséért, megújulásáért.
Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Ferenc pápa üzenetben köszönti a felszabadítási teológia ...
  2018-06-08 18:28:53, péntek
 
  Ferenc pápa üzenetben köszönti a felszabadítási teológia kilencvenéves atyját
2018. június 7. csütörtök 21:02
Holnap, június 8-án tölti be 90. életévét Gustavo Gutiérrez Merino, a híres perui domonkos teológus, akit általánosan a felszabadítási teológia atyjaként tartanak számon.
Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Elhunyt a világ legidősebb apácája - 110 éves korában
  2018-06-08 18:04:14, péntek
 
  2018. június 7. csütörtök 20:20
Japánban elhunyt a világ legidősebb szerzetesnővére június 5-én. A spanyol származású Victoria de la Cruz az Adorációs Nővérek rendjének tagja volt. Három hét múlva ünnepelte volna 111. születésnapját
Victoria 1907. június 24-én született Malagában. Miután letette szerzetesi fogadalmait az Adorációs Nővérek Rendjében, elöljárói Japánba küldték, ahová 1936-ban, kéthónapos hajóút után érkezett meg. A második világháború alatt a nővéreknek el kellett hagyniuk Tokiót.
,,Emlékszem azokra a nehéz időkre, nagyon hideg volt, és kevés volt az élelem, sok megpróbáltatást kellett elviselnünk a háború végéig. Akkor átköltöztünk Jokohamába" - idézte fel a háborús éveket Victoria. Japánban több iskolát alapított, volt a helyi szerzetesközösségek elöljárója. Élete végéig dolgozott a fiatalokért és a nőkért.
Tevékenységéért a japán hatóságok is kitüntették. Egy éve, amikor 110. születésnapját ünnepelte, a YouTube-on keresztül ismerhette meg a világ. A világhálóra feltöltött felvételen kasztanyettán játszotta a ritmust a népszerű Que viva España! dalhoz.
........


Érdemes megjegyezni, hogy a domonkos nővérek krakkói kolostorában él a 110 esztendős Cecylia Maria Roszak nővér, aki 1908. március 25-én született. 1929-ben, az Állami Kereskedelemi és Ipariskola elvégzése után lépett be a domonkos rendbe, ahol 1934-ben örökfogadalmat tett.

Fordította: Koncz Éva
Forrás: Ekai.pl
Fotó: Diocesismalaga.es
Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Női szentek bemutatás  
Mága Jennifer - Til Tomorrow
  2018-06-08 17:59:09, péntek
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Szép és híres előadók videó kl  
Meghívó a koncertre
  2018-06-08 17:56:22, péntek
 
  Nagyobb kép Link

...... ........... ........

 
 
0 komment , kategória:  Dobszay Péter karmester  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 22 
2018.05 2018. Június 2018.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 339 db bejegyzés
e év: 4978 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4898
  • e Hét: 15960
  • e Hónap: 28636
  • e Év: 262383
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.