Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
Megunta az uborkasalátát...
  2017-08-15 23:42:43, kedd
 
  Megunta az uborkasalátát, ezért készített valami finomságot, ami a család kedvence lett!





A savanyú uborka sokak kedvence, de nyáron mégis frissebb ízekre vágyunk, ez a tormás, finomság felülmúlja a megszokott uborkasalátát, ezért bátran készítsd el. Ha túl nagy adagnak tűnik, felezd meg a hozzávalókat. Hűtőben néhány napig eláll, mi egyszerre sokat szoktunk készíteni, mert hamar elfogy!

Hozzávalók:

5 kg uborka
50 g friss torma
3 friss tárkony ág (szárítottal is jó)
1 csomag kapor
6 gerezd fokhagyma
3 evőkanál só (ha sósabban szereted, tegyél még bele)

Elkészítése:

Az uborkát tedd egy nagy tálba és önts rá hideg vizet, hagyd benne ázni 2 órát. Majd vedd ki a vízből, tedd egy konyharuhára, hogy felszívja a vizet és vágd le az uborkák végeit. A tormát tisztítsd meg.






Egy nagy edénybe tedd bele a torma, a kapor, a tárkony és a megtisztított fokhagyma felét, erre tedd rá az uborkát, majd fedd be a megmaradt fűszerekkel. Forralj fel 2 liter vizet és tedd bele a sót, hogy felolvadjon, mikor langyosra hűlt, öntsd rá az uborkára.





Az edényt fedd és szoba hőmérsékleten hagyd állni 3 napig, majd tedd hűtőbe és hidegen tálald.





Forrás: https://ketkes.com
Link
 
 
0 komment , kategória:  Receptek - savanyúság eltevése  
Vett 4 kg uborkát és a megszokott befőzés helyett így tette
  2017-08-15 23:33:32, kedd
 
  Vett 4 kg uborkát és a megszokott befőzés helyett így tette el télire! Remek ötlet!





Ha szereted az uborkát, megéri kipróbálnod ezt a receptet! Nagyon kellemes íze van, de mégis más, mint a megszokott savanyú uborka. Először csak egy kis adagot készítettem, de annyira finom lett, hogy most nem győzök eleget eltenni belőle!
Mit főzzek holnap? Recept ötletek tőletek »»»

Hozzávalók:

4 kg apró uborka
1 köteg petrezselyemzöld
200 ml napraforgóolaj
1 bögre 9%-os ecet (2,5 dl-s)
1 bögre cukor (2,5 dl-s)
80 g só
1 teáskanál őrölt bors
1 fej fokhagyma

Elkészítés:

Az uborkát mossuk meg és vágjuk le a végeit. A nagyobb darabokat vágjuk négybe, a kisebbeket kettőbe, tegyük egy edénybe. A petrezselymet vágjuk apróra és adjuk hozzá. Öntsük hozzá az olajat, az ecetet és a sót. A cukrot és a borsot is szórjuk rá. A fokhagymagerezdeket vágjuk apróra és keverjük hozzá.Takarjuk le egy konyharuhával és hagyjuk 6 órát állni, az uborka ennyi idő alatt kiereszti a levét. Néha meg is rázhatjuk az edényt, hogy jobban összekeveredjenek az ízek. Vegyünk elő néhány befőttesüveget és állítsuk bele az uborkákat. Ha az üveg nincs teljesen tele, a tetejére rakhatunk egy vízszintes sort is. A befőttesüvegbe öntsünk az uborkaléből, hogy az teljesen elfedje az uborkákat. Egy nagyobb edényt béleljünk ki konyharuhákkal, tegyünk bele vizet, majd állítsuk bele az üvegeket, hogy éppen csak a felső részük látszódjon ki. Lassú tűzön főzzük 35 percig. Majd vegyük ki az üvegeket és tegyük rá a tetejüket. Az üvegeket fejjel lefelé tegyük egy nagyobb edénybe és takarjuk be plédekkel, hagyjuk így állni, míg teljesen kihűlnek.

Forrás:]https://ketkes.com

Link
 
 
0 komment , kategória:  Receptek - savanyúság eltevése  
Gyors savanyú uborka...
  2017-08-15 23:26:51, kedd
 
  Gyors savanyú uborka, ez felülmúlja az uborkasalátát és a kovászos uborkát is!





Az uborkasaláta helyett próbálj ki valami sokkal finomabbat! Ez egy nagyon ínycsiklandó recept, aminek a különlegessége, hogy szénsavas ásványvízzel készítjük el az uborkát. Tetszés szerinti mennyiségű tormát tégy bele, ha nem szereted, ki is hagyhatod. Nem a megszokott savanyú uborka lesz belőle, inkább friss nyárias lesz.

Mit főzzek holnap? Recept ötletek tőletek »»»

Hozzávalók:
◾15 db uborka
◾1,5 l szénsavas ásványvíz
◾25 g só
◾5 gerezd fokhagyma
◾friss torma (tetszés szerint)
◾kapor

Elkészítése:

Az uborkát mosd meg és vágd le a végeit. A tormát tisztítsd meg és vágd csíkokra. Az uborkát tedd egy tálba, add hozzá a tormát, a megtisztított fokhagymagerezdeket és a kaprot. A sót keverd el a szénsavas ásványvízben, majd öntsd az uborkára. Takard le és 24 óráig tartsd szoba hőmérsékleten. Majd tedd hűtőbe és hidegen tálald.

Forrás: https://ketkes.com

Link
 
 
0 komment , kategória:  Receptek - savanyúság eltevése  
Ecetes uborka gyors eljárással (már másnap fogyasztható!)
  2017-08-15 23:20:03, kedd
 
  Ecetes uborka gyors eljárással (már másnap fogyasztható!) recept

Hozzávalók:
20 db kovászolni való uborka
1,5 liter szénsavas ásványvíz
2,5 dkg só
2 evőkanál kristálycukor v. 17 db édesítőszer
1 cs. kapor
3 gerezd zúzott fokhagyma
5 dkg reszelt torma
3 evőkanál 20 %-os ecet

Elkészítés:
Az uborkát alaposan, több vízben megmossuk, mindkét végét levágjuk (behasítani nem kell). Nagyobb lezárható tálban egyenletesen elhelyezzük, közé rakjuk a zúzott fokhagymát, reszelt tormát, kaprot. Az ásványvízben feloldjuk a cukrot és a sót, elkeverjük az ecettel, ráöntjük az uborkára, hermetikusan lezárjuk, fogyasztásig hűtőben tároljuk.

Tanácsok:
Tartósítószer nélkül készül, - finom, ropogós marad. Magában foglalja a kovászos-, a csemege- és a savanyú uborka ízeit.

A receptet beküldte: Bártfai Andrea

Forrás: http://www.tutireceptek.hu

Link
 
 
0 komment , kategória:  Receptek - savanyúság eltevése  
Pár hét és készíthetjük a kovászos uborkát! Ezt a receptet..
  2016-04-14 23:21:27, csütörtök
 
  Pár hét és készíthetjük a kovászos uborkát! Ezt a receptet is sokan szeretik

Egy kicsit másképpen csinálom, de pontosan olyan finom, mint az eredeti.

Van aki esküszik, hogy kenyérrel kiváló a kovászos uborka, ám a burgonyás változatot is érdemes kipróbálni.

Hozzávalók 5 literes üvegnél:

2-2,5 kg uborka (közepesek)
1 csokor kapor (lehet szárított is)
3 nagyobb burgonya
6-8 gerezd fokhagyma
langyos víz (pontosan annyi,. amennyi az üveg tetejéig ér majd)
só (1 liter vízhez 1 evőkanálnyi )

Az uborkákat megmosom nagyon alaposan, majd mindkét végét levágom. Hosszába megszelem úgy, hogy egyben maradjon az uborka, de rések keletkezzenek rajta. Így ugyanis jól átjárja majd a finom kapros lé. A fokhagymát és a burgonyákat megtisztítom, a kaprot megmosom. A krumplit néhány darabba vágom, így könnyedén bepakolhatom majd az üvegbe.






A tiszta üvegbe rétegezek. Alul kapor, aztán a krumpli fele, majd az uborkák jó szorosan. Fokhagyma is kerüljön az üvegbe. Következzen a krumpli és most öntöm a sós langyos vizet. Mehet a kapor felülre. Letakarom és keresek neki egy jó meleg helyet. Ennél a változatnál a napfénynél sokkal fontosabb az egyenletes meleg.

Csupán 3-4 nap és máris fogyasztható a különleges kovászos uborka. Érdemes a levét leszűrni, mert nagyon finom üdítőital. Az uborkákat kisebb üvegekben a hűtőben tárolom (a léből is öntsünk rá). Ezzel a módszerrel hetekig eltartható friss és ropogós lesz kovászos uborkánk.





Forrás: http://kiskegyed.blikk.hu
Link
 
 
0 komment , kategória:  Receptek - savanyúság eltevése  
Fokhagymás kovászos uborka
  2014-10-06 23:07:51, hétfő
 
  Fokhagymás kovászos uborka

Hozzávalók:
2,5 kg kovászolni való uborka
4 gerezd fokhagyma
1 csokor kapor
1,5 evőkanál só
2 szelet kenyér

Elkészítés:

Az uborkákat megmosom, a végeiket levágom, majd bevágom hosszában mindkét irányban, így amikor kész, csak szét kell húzni, és máris fel van darabolva.

Egy 3 literes üvegbe szorosan beteszem az uborkákat, majd rá a pucolt és apróra vágott fokhagymát, a mosott kaprot. Langyos sós vízzel felöntöm (kb. 1,5 liter víz). A kenyeret gézbe csavarom, hogy ne máljon szét, ráteszem az uborkák tetejére, majd felöntöm, hogy tele legyen, lefedem.

Napra téve 3 nap alatt kész van. Utána leszűröm, majd lehűtve tálalom.





Megjegyzés:

A receptet és a fotót Csilien küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek - savanyúság eltevése  
Napon szárított paradicsom fűszeres olajban
  2014-09-01 22:03:01, hétfő
 
  Napon szárított paradicsom fűszeres olajban

Hozzávalók:

1 kg paradicsom
2-3 dl olívaolaj
2-3 dl napraforgó Vénusz olaj
2-3 gerezd fokhagyma
friss bazsalikomlevél (vagy szárított)
2-3 evőkanál oregánó


Elkészítés:

A paradicsomot alaposan mossuk meg, majd vágjuk félbe, és kanállal vájjuk ki a magját. Egy alufóliával bélelt tepsibe tegyük egymás mellé a félbevágott, kimagozott paradicsomokat. Alaposan sózzuk meg, majd tegyük jó napos helyre, hogy pár nap alatt összeaszalódjanak. A tepsit takarjuk le légáteresztő anyaggal, hogy a paradicsomot érje a levegő és a nap, de a legyek, bogarak ne tudjanak rászállni.

Az összeaszalódott paradicsomokat ezután tegyük bele egy üvegbe, adjuk hozzá a vékonyra felvágott fokhagymát, az ízlés szerinti mennyiségű apróra vágott bazsalikomot (vagy szárított bazsalikomot) és az oregánót, majd öntsük fel a kétféle olajjal. Légmentesen zárjuk le, majd jó alaposan rázzuk össze az üveg tartalmát (aki csípősen szereti, az tehet bele még erős paprikát is).

Az üveget tegyük a hűtőbe 1-2 napra, hogy a paradicsom és a fűszerek íze jól összeérjen.





Az elkészült fűszeres aszalt paradicsomot ízlés szerint felhasználhatjuk pl. tészták, saláták ízesítésére, sajttálak díszítésére.

Megjegyzés:

A paradicsom napon való aszalása több időt vesz igénybe, de a végeredmény olyan finom, hogy megéri a várakozást.

A receptet és a fotót Kgizike küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek - savanyúság eltevése  
Vödrös (bedobálós) savanyúság
  2014-08-31 23:54:53, vasárnap
 
  Vödrös (bedobálós) savanyúság

Hozzávalók:

egy 15-20 literes műanyag vödörhöz:
5 l víz
6 dl 10 %-os ecet
50 dkg cukor
25 dkg (nem jódozott!!!) só
1,5 dkg Nátrium benzoát
2 dkg borkénpor
torma
kapor
babérlevél
egész bors
borókabogyó
mustármag
koriander
Valamint: uborka, almapaprika, TV paprika, zöld dinnye, karfiol, gyöngyhagyma stb.

Elkészítés:

A borkénport és a Nátrium benzoátot kevés vízben feloldjuk, majd a többi vízhez adjuk, amit a vödörbe öntöttünk. Beletesszük a cukrot, a sót és a fűszereket.

A zöldségeket - ami bármi lehet: uborka, almapaprika, TV paprika kicsumázva, félbevágva, picike zöld dinnye, karfiol, gyöngyhagyma stb. - alaposan megmossuk, átvizsgáljuk, hogy nem hibásak-e. Beledobáljuk a lébe az adott savanyítandó egyedeket, a tetejét tányérral zárjuk le, hogy a zöldségeket leszorítsuk a lébe. A vödör tetejét lezárjuk.

A vödör tartalmát folyamatosan lehet feltölteni, ahogyan teremnek a kertben a zöldségek, vagy ahogyan hozzájutunk egyéb beszerzési forrásból. Kb. 8 nap múlva lesz fogyasztható az eltett savanyúság.
Fontos, hogy kézzel-fémmel nem szabad belenyúlni a lébe, kizárólag műanyag kanállal/csipesszel! Érdemes az első napokban kevergetni, illetőleg ha beleteszünk egy újabb zöldség adagot, másnap/harmadnap át szoktam kavargatni.





Ha ezt a pár szabályt betartottuk, akkor 1 évig eláll a savanyúságunk.

Megjegyzés:

A receptet és a fotót HossoAni küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek - savanyúság eltevése  
Savanyítsunk!
  2014-08-31 23:48:16, vasárnap
 
  Savanyítsunk!

A nyár ízeinek konzerválására rengeteg módszer létezik. A gyümölcsökből lekvár vagy kompót készül, míg a zöldségek jelentős része savanyúság formájában őrzi meg a nyarat.

Miket savanyítsunk?

Savanyúság azonban nem csak zöldségekből készülhet, de ne szaladjunk ennyire előre, elsőször is vizsgáljuk meg, melyek azok a zöldségek, amelyekből szokás savanyúságot készíteni. Igazi klasszikus alapanyag az uborka és a káposzta. Mellettük sokszor savanyítanak még kis méretű tököt, csillagtököt, bébikukoricát, karfiolt, gyöngyhagymát, vöröshagymát, fokhagymát, cseresznyepaprikát, húsos paprikát, zöld paradicsomot is. Készíthetünk savanyított erős paprikát, zöldbabot is eltehetünk télire, de gomba, torma, cukkini is kerülhet így a kamra polcaira.





Változatos és szépséges savanyúságokat készíthetünk

A gyümölcsök közül a legismertebb és legkedveltebb a savanyított szilva, de birsalma, dinnye, őszibarack, ribizli, körte, szőlő, zöld dió, meggy is kerülhet a savanyúságnak szánt üvegekbe. A gyümölcsök savanyítása ugyanúgy megy végbe, mint a zöldségeké, csupán annyi a különbség, hogy ezeknek a levébe kerül némi cukor, és a fűszerezése is sok esetben eltér a zöldséges savanyúságok fűszerezésétől.

Külön kategóriába tartoznak a vegyes savanyúságok, illetve azok, amelyeket valamivel megtöltünk. A vegyes savanyúságok koronázatlan királynője a csalamádé, amelynek alapját a káposzta adja, de mellette még megjelenik legalább három-négy összetevő. Ezek leggyakrabban az uborka, a zöld paradicsom, a zöldpaprika és a hagyma. A töltött savanyúságok közül a legismertebb a káposztával töltött paprika, de sok helyütt lehet kapni káposztával töltött uborkát és cseresznyepaprikát is.





A csalamádé rengeteg fajta lehet, mindenki saját ízlése szerint variálhatja

Mivel fűszerezzünk?

Ha már kitaláltuk, milyen alapanyagokat szeretnénk savanyítani, akkor a következő lépés, hogy megkeressük a hozzá illő fűszereket. A különféle savanyúságokhoz általában az alábbi fűszerek közül szokás válogatni: babérlevél, mustármag, bors, kapor, kaporszár, torma, gyömbér, köménymag, koriandermag, fokhagyma, ánizskapor és tárkony. Az uborka egyértelműen a kapor és a fokhagyma bűvkörében él, de érdemes mustármaggal, ánizskaporral is kicsit megbolondítani. Ha nem nagyon szeretnénk elrugaszkodni a megszokott ízvilágtól, de egy kicsit mégiscsak változtatnánk, akkor célszerű a megszokott felöntőlébe tenni valamilyen extra fűszert, vagy külön felöntőlevet készíteni 1-2 üvegnyi savanyúság számára.





Az ecetes uborka télen nagyon jól fog jönni

A gyümölcsökhöz érdemes a már bevált fűszereket választani, így a meggynek, cseresznyének, birsnek vagy épp a szilvának jó társa lehet a fahéj, a citromhéj, a szegfűszeg, szegfűbors, kardamom vagy épp a vanília. De az sem baj, ha nem a klasszikus, gyümölcsökhöz használt fűszerekkel bolondítjuk meg, így például készíthetünk mustármagos savanyított meggyet vagy épp korianderes szőlőt is.
Mivel savanyítunk?

A savanyításhoz leggyakrabban használt alapanyag az ecet. Ennek számos fajtája létezik, amelyek közül nyugodtan válogathatunk, és a kiválasztott alapanyagunknak leginkább megfelelővel dolgozhatunk. Az ecetes felöntőlébe kerül még só, cukor, s a korábban felsorolt fűszerek. Ezeket összemelegítjük, majd a már üvegekbe rendezett zöldségekre öntjük. Nem érdemes nagyon túlforralni, de jó, ha egyet rottyan, mielőtt a már bekészített zöldségekre öntjük.





A nyár ajándékai igazi kincset érnek majd a téli hónapokban

Hogyan tartósítunk?

Erre sokféle megoldás létezik. Használhatunk különféle tartósítószereket (szalicil, benzoesavas nátrium, borkősav), de ezeket elhagyva is tartósíthatunk. A vizes és a száraz dunszt kitűnően alkalmas a savanyúságok tartósítására, persze csak akkor, ha kellő körültekintéssel jártunk el a savanyúság elkészítésekor.

A savanyúság készítésére ugyanazok a szabályok érvényesek, mint a lekvárkészítésre. Tiszta konyhában, morzsamentes környezetben kell dolgozni, hibátlan áruval. Az üvegeket előre tisztára kell mosni, a tetőkkel együtt. Érdemes minden alapanyagot előkészíteni, hogy minél gyorsabban elkészüljenek a savanyúságok, minél hamarabb fedő kerüljön az üvegekre. Az üvegeket célszerű rendesen megtölteni, majd amikor rácsavartuk a fedelet, akkor fejre állítani néhány percre. Ez segít csírátlanítani a fedőt. Az se rossz megoldás, ha a fedelet alkohollal előtte vékonyan átkenjük, így újabb védőhálót húzva a savanyúságunk köré.





A káposzta remek alapanyaga a savanyúságoknak

Ezután jöhet a dunszt, ami lehet száraz vagy vizes. A száraz dunszt esetében a lezárt, még meleg üvegeket sűrűn egymásmellé tesszük, majd dunyhával, vastag takarókkal, párnákkal körbevesszük, hogy minél tovább tartsák a meleget és minél lassabban hűljenek ki. A száraz dunsztban akár két-három napig is tarthatjuk az üvegeket, mielőtt a kamra polcaira kerülnének. A vizes dunszt ehhez képest gyorsabb, de kicsit macerásabb megoldás. Itt az üvegeket újságpapírba csomagolva tesszük bele a nagyobb, forró vízzel feltöltött edényekbe, amelyekben nagyjából egy órát hagyjuk dunsztolódni.
Hogyan tároljuk?

Az elkészült savanyúságokat szobahőmérsékleten vagy annál hűvösebb helyen tároljuk, ahol nincsenek kitéve közvetlen napfénynek. Ideális lehet egy hűs kamra vagy pincehelyiség. A felbontott savanyúságokat tároljuk a hűtőben, és lehetőség szerint a felbontás után 2-3 napon belül együk is meg.





Kedvelt a savanyított paprika és almapaprika, de a káposztával töltött paprika is

Mihez esszük?

A savanyúságokat nem csak húsok, raguk mellé kínálhatjuk, hanem alapanyagként is felhasználhatjuk. A savanyított zöldbab ideális alapanyaga egy tartalmas levesnek, a különféle zöldségeket felhasználhatjuk levesekhez, rakott fogásokhoz, töltelékekhez, salátákhoz, ragukhoz, mártásokhoz, különböző egytálakhoz.

Savanyított cékla

Hozzávalók:
4 kg cékla
2 szál torma
4 teáskanál köménymag
2-3 dl fehérborecet
4 teáskanál só
8 dkg cukor

Elkészítés: A céklát héjasan rendesen megfőzöm, majd miután kihűlt, gumikesztyűben megpucolom, és kisujj vastagságú szeletekre vágom. Egy közepes lábasba beleöntöm a borecetet, hozzáadom a sót és a cukrot, összekeverem, hogy feloldódjon, majd vízzel félig felöntöm és összeforralom.
Befőttes üvegekbe rétegzem a céklát. A köménymagot a céklaszeletek bepakolása közben két menetben adom hozzá. Egyszer az üveg felénél, a maradékot pedig a tetejére szórom. A tormát hosszában négybe-hatba vágom (a torma vastagságától függően), s az üvegbe fektetett céklák oldalába tűzöm. Ezután ráöntöm az ecetes levet, az üveget lezárom, fejre állítom, majd száraz dunsztba teszem.

Marinált zöldségek

Hozzávalók:
2 nagy padlizsán
3 közepes cukkini
2 nagy kaliforniai paprika
3 evőkanál balzsamecet
3 evőkanál 20%-os ecet
4 evőkanál olívaolaj
3 teáskanál szárított oregánó
2 teáskanál szárított kakukkfű
3 teáskanál szárított bazsalikom
6 evőkanál cukor
1-2 evőkanál só

Elkészítés: A bazsalikomot, az oregánót és a kakukkfüvet összekeverem. A padlizsánt és a cukkinit vékony karikára vágom, a paprikát szintén felvágom, majd az üvegekbe teszem úgy, hogy közben megszórom a fűszerkeverékkel.
Az eceteket egy lábosba öntöm, hozzáadom a cukrot és a sót, majd vízzel felöntöm és összeforralom. Forrón a paprikára öntöm úgy, hogy ujjnyi hely maradjon a pereméig. Az üvegeket lezárom, és száraz dunsztba teszem. Két-három nap múlva, amikor már kihűlt az edény, kinyitom, olívaolajat locsolok a tetejére, majd visszazárom, és a kamrában vagy a pincében lévő helyére teszem.





Gyönyörű, színes savanyúságokat is készíthetünk egy kis kreativitással

WM

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek - savanyúság eltevése  
Csalamádé VI.
  2014-07-02 19:39:14, szerda
 
  Csalamádé VI.

Hozzávalók:

1,5 fej káposzta
2 kígyóuborka
4 nagy fej vöröshagyma
6 kaliforniai paprika
4 bő evőkanál só
2 evőkanál mustármag
2 evőkanál köménymag
2 evőkanál feketebors

A léhez:
2 l víz
2 dl 20 %-os ecet
14 evőkanál cukor

A tetejére:
babérlevél
szalicil

Elkészítés:

Felaprítjuk vagy legyaluljuk a 1,5 fej káposztát, 2 kígyóuborkát, 4 nagy fej vöröshagymát, 6 kaliforniai paprikát, és rászórunk 4 bő evőkanál sót, 2 evőkanál mustármagot, 2 evőkanál köménymagot és 2 evőkanál feketeborsot (mindezt egészben, nem őrölve), majd hűvös helyen hagyjuk lefedve 8-10 órát.

Elkészítjük a levet: a vizet a cukorral és az ecettel felfőzzük, és az üvegekbe gyömöszölt zöldségek tetejére öntjük. Tehetünk még minden üvegbe ráadásnak fél babérlevelet, és persze egy kis tartósítót. Ez utóbbi miatt van némi rossz érzésem, folyton kacérkodom a gondolattal, de eddig még nem mertem megkísérelni, hogy anélkül tegyem el.





Megjegyzés:

A receptet és a fotót Arahel küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek - savanyúság eltevése  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
2018.06 2018. Július 2018.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 187 db bejegyzés
e év: 2277 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 181
  • e Hét: 2986
  • e Hónap: 11252
  • e Év: 127905
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.