Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Kértek?
  2018-07-13 23:37:44, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Virágok, gyümölcsök, termések  
Szicíliai zöldséges tészta (Pasta alla Norma)
  2018-07-13 23:36:00, péntek
 
  Szicíliai zöldséges tészta (Pasta alla Norma)

Hozzávalók

1 ek fenyőmag
80 dkg érett, húsos paradicsom
3 db padlizsán (kb. 70 dkg)
1 db piros csili paprika
2 gerezd fokhagyma
2 ek olívaolaj
5 dl olaj
6 szál bazsalikom
40 dkg tészta (pl. penne, rigatoni, spagetti)
4 dkg forgácsolható sajt (pl. parmezán, pecorino)

frissen őrölt bors


Elkészítés

Serpenyőben a fenyőmagot zsiradék nélkül világosbarnára pirítjuk, majd félretesszük. A paradicsomokat kereszt alakban bevágjuk és forrásban levő vízbe dobjuk 10-15 másodpercre. Szűrőkanállal kiemeljük, jéghideg vízbe merítjük, majd lehúzzuk a héjukat. Ezután a negyedelt paradicsomok magos részét eltávolítjuk, és a húsukat apróra kockázzuk.
A megtisztított padlizsánokat 3-4 mm vastagon felszeleteljük. A szeleteket tálcán egymás mellé helyezzük, besózzuk, és állni hagyjuk 30 percig.
Közben a kicsumázott csilipaprikát, valamint a megtisztított fokhagymát apró kockákra vágjuk, és a lábosban felhevített olívaolajon megpároljuk. Hozzáadjuk a paradicsomot, közepes tűzön sűrűbbre főzzük 6-8 perc alatt, majd félretesszük.
A besózott padlizsánszeleteket két tiszta konyharuha között szárazra nyomkodjuk vagy konyhai papírtörlővel leitatjuk róluk a nedvességet. Mély serpenyőben vagy lábosban felforrósítjuk az 5 dl olajat, majd a padlizsánt 3-4 adagban aranybarnára sütjük, és konyhai papírtörlőn leitatjuk.
A padlizsán felét a paradicsomszószba forgatjuk, és közepes tűzön főzzük 2-3 percig. Megsózzuk, megborsozzuk, a 4 szál bazsalikom lecsipkedett, finomra aprított leveleivel ízesítjük, és melegen tartjuk.
A tésztát a csomagolásán olvasható utasítás szerint forrásban levő sós vízben haraphatóra (al dente) főzzük, majd leszűrjük és a paradicsomszószba forgatjuk. Adagonként előmelegített tányérokra halmozzuk, megszórjuk a félretett padlizsánnal, valamint a fenyőmaggal, és sajtot forgácsolunk rá. A maradék bazsalikom lecsipkedett leveleivel díszítve kínáljuk.





PATAKY KRISZTINA

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Egyszerű csokis-túrós süti
  2018-07-13 23:31:32, péntek
 
  Egyszerű csokis-túrós süti

Hozzávalók

A csokis réteghez:
10 dkg csokoládé
15 dkg vaj
3 db tojás
15 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 csipetnyi só
15 dkg liszt
6 g sütőpor
3 ek kakaó
2 dkg csokoládés pudingpor
A túrós réteghez:
30 dkg túró
1 db tojás
3 ek cukor
1 csomag vaníliás cukor
2 dkg vaníliás pudingpor
A tetejére:
10 dkg csokoládé
3 dkg vaj


Elkészítés

A csokoládét darabokra törjük, vízgőz fölött összemelegítjük a vajjal. A tojásokat habosra keverjük a cukorral, a vaníliával, és a sóval. Majd hozzákeverjük a csokoládéhoz. A lisztet elkeverjük a sütőporral, a kakaóval, és a pudingporral, végül hozzákeverjük a csokoládés masszához.
A túró s réteghez a túró t összedolgozzuk a tojással a cukorral, a vaníliával, és a pudingporral. Sütőpapírral bélelt tepsi aljára öntünk egy adag csokis tésztaréteget, tetejét itt-ott megpöttyözzük a túró s töltelék felével, majd megismételjük a rétegezést. Fontos, hogy felül csokis réteg legyen! Villával néhány helyen megszurkáljuk a sütemény tetejét. Előmelegített sütőben 180 fokon 30 percig sütjük.
A kihűlt süteményt bevonjuk a felolvasztott csokoládé és vaj keverékével, a tetejét megszórhatjuk csokidarával.





Megjegyzés

A hozzávalók 23×34 cm-es tepsihez vannak kimérve. Névnapra sütöttem,nagyon finom,omlós.
ditti56

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Fokhagymás-tejfölös sült tartja
  2018-07-13 23:28:50, péntek
 
  Fokhagymás-tejfölös sült tartja

Hozzávalók

6 szelet csontos tarja
1 db pörkölt ízesítő kocka
étolaj
1 doboz tejföl
5 gerezd fokhagyma
15 dkg reszelt trappista sajt
40 dkg fagyasztott zöldségkeverék
2 csipet ételízesítő

Elkészítés

A pörkölt ízesítő kockát összetörjük és 1,5-2 dl olajban elkeverjük, belehelyezzük a tarja szeleteket, és legalább egy órán át pácoljuk.
A húsokat kiolajozott tepsibe helyezzük, és 150 fokra előmelegített sütőbe rakjuk. Ameddig a hús sül, a 4-5 gerezd fokhagymát összezúzzuk, hozzáadjuk a tejfölhöz, majd simára keverjük. Amikor a hús egyik oldala megsült, megfordítjuk, a tetejére halmozzuk a fokhagymás tejfölt és a reszelt sajtot, és szép pirosa sütjük.
A fagyasztott zöldséget egy serpenyőben öntjük, megszórjuk ételízesítővel, hozzáadunk fél deci vizet, és fedő alatt puhára pároljuk.





Csizoo

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Nyírségi húsgombócleves
  2018-07-13 23:26:25, péntek
 
  Nyírségi húsgombócleves

Hozzávalók

A húsgombóchoz:
15 dkg darált hús (lehet csirke, pulyka, sertés)
1 ek rizs
1 fej hagyma (kisebb)
1 db tojás

bors
1 ek liszt
A leveshez:
1 szál sárgarépa
1 szál petrezselyemgyökér
1 db krumpli (nagyobb)
1 fej vöröshagyma
1 db paradicsom
1 db tv paprika
1/2 l tej

bors
petrezselyemzöld
2 dl tejföl

Elkészítés

A darált húshoz hozzáadjuk a rizst, a reszelt hagymát, a tojást, sózzuk, borsozzuk, végül elkeverjük benne a lisztet, és vizes kézzel gombócokat formálunk belőle.
A sárgarépát és a petrezselyemgyökeret karikára, a krumpli t kockára vágjuk. Egy fazékba tesszük a répát és a petrezselyemgyökeret, hozzáadjuk a fej hagymát, a paradicsomot, paprikát, felöntjük fél liter vízzel és fél liter tejjel, feltesszük főni. Sózzuk, borsozzuk, aki szereti, tehet bele kevés ételízesítőt is.
Amikor felforrt belerakjuk a gombócokat, a petrezselyemzöldet, amíg a zöldségek megfőnek addig a gombóc is készre fő. Félidőben hozzáadjuk a kockára vágott krumpli t, mert az gyorsabban megfő. Amikor már minden puha, kivesszük a paradicsomot, paprikát, hagymát és a tejföllel összeforraljuk.





kovacsagi58

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2018.06 2018. Július 2018.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 187 db bejegyzés
e év: 2277 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 933
  • e Hét: 1741
  • e Hónap: 15646
  • e Év: 145353
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.