Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Rántott cukkini gluténmentesen
  2018-07-16 23:59:26, hétfő
 
  Rántott cukkini gluténmentesen

Hozzávalók

2 db cukkini

10 dkg rizsliszt
3 db tojás
10 dkg zabpehely (gm)
5 dl olaj
1 doboz tejföl (lm)
1/2 db citrom
2 szál újhagyma
2 szál bazsalikom

Elkészítés

A megmosott és szárazra törölt cukkinit felkarikázzuk és megsózzuk. A szeleteket meghempergetjük a lisztben, majd a felvert tojásban, végül a gluténmentes zabpehelyben. Ezután felhevített olajban kisütjük mindet.
A tejfölhöz hozzáadjuk a citrom kifacsart levét, a felkarikázott újhagymát és a felaprított bazsalikomot. Megsózzuk, majd botmixerrel pépesítjük. Mártogatósként kínáljuk a rántott cukkini mellé.





Íme a recept videón:
Link

Glutén- és laktózmentes

Forrás: Mindmegette.hu

 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Túrókrémes palacsinta málnaszósszal
  2018-07-16 23:57:25, hétfő
 
  Túrókrémes palacsinta málnaszósszal

Hozzávalók

30 dkg liszt
2 db tojás
1 csipet só
4 dl tej
3 dl szóda
25 dkg túró
1/2 pohár joghurt
1/2 pohár tejföl
10 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
reszelt citromhéj
5-8 szem friss málna
30 dkg friss málna
5 dkg porcukor
1/2 db citrom leve
pár levél menta

Elkészítés

Egy tálba szitáljuk a lisztet a sóval. A közepébe mélyedést nyomunk, beleütjük a tojásokat majd ráöntjük a tejet és a szódát is. Alaposan összedolgozzuk. Akkor jó, ha a tésztamassza sűrű és krémes.
Egy 16-18 cm-es serpenyőt felforrósítunk. Egy kevés olajjal megkenjük, majd beleadagolunk kb. egy merőkanálnyit a tésztából úgy, hogy a massza az egész serpenyőt kitöltse. Közepes lángon az egyik oldalát addig sütjük, amíg a széle el nem válik a serpenyő aljától. Ekkor késsel vagy szilikonlapáttal megfordítjuk, a másik oldalát is aranyszínűre sütjük, és tányérra csúsztatjuk.
A krémhez a túrót villával összetörjük, hozzáadjuk a joghurtot, tejfölt, a cukrot, a vaníliás cukrot, a citromhéjat és a friss málnaszemeket, majd krémesre keverjük.
A málnaöntethez egy keverőedényben botmixerrel összeturmixoljuk a málnát, a citrom levét, a mentát és a porcukrot. Így is fel lehet használni, de ha valakit zavar, akkor át is lehet passzírozni egy szűrőn, hogy a magok ne kerüljenek bele.
A palacsintákat megtöltjük a túrókrémmel, feltekerjük és a málnaszósszal leöntjük. Friss málnaszemekkel, porcukorral és menta levelekkel díszíthetjük.





Nézd meg az elkészítést videón:
Link

Forrás: Mindmegette.hu

 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Reszelt sajttal megszórt rakott brokkoli
  2018-07-16 23:52:46, hétfő
 
  Reszelt sajttal megszórt rakott brokkoli

Hozzávalók

1 fej brokkoli
3 db krumpli
2 ek kolbászzsír
3 szelet sonka
5 dkg darabolt bacon
2 dl tejföl
1 db tojás
5 dkg füstölt sajt
5 dkg füstölt sajt (töltött)
1 db paradicsom

őrölt fekete bors
őrölt piros paprika
szerecsendió
prézli


Elkészítés

A krumpli kat héjában megfőzöm.
Pucolás után belekarikázom egy nyél nélküli serpenyőbe, kolbászzsírra. Sózom, borsozom, majd rárakom a felvágott sonkadarabokat.
A brokkolit megmosom, rózsákra szedem. Egy lábasban sós vízben először a feldarabolt vastag szárát, majd a rózsákat megfőzöm. Beleteszem a serpenyőbe a krumplira. Fűszerezem sóval, borssal.
Egy pohár tejfölben elkeverem a tojást, fűszerezem paprikával, ráöntöm a brokkolira. Teszek rá bacondarabokat. Ráreszelem a kétféle sajtot, megszórom prézlivel. Rakok rá paradicsom szeleteket, és szórok rá szerecsendiót.





Megjegyzés

A rakott zöldségek készítése hálás feladat. Viszonylag egyszerű elkészíteni, de az eredmény fenomenális.
hobbychef

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Magyaros burgonyaleves
  2018-07-16 23:47:58, hétfő
 
  Magyaros burgonyaleves

Hozzávalók

Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg burgonya
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 piros húsú paprika
15 dkg paraszt kolbász
1 evőkanál margarin
1 teáskanál pirospaprika
1 evőkanál ételízesítő


Elkészítés

Előkészítés: A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, kockákra vágjuk, és annyi sós vízben, amennyi bőven ellepi 10 percig főzzük. A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. A paprikát megmossuk, és apró kockára vágjuk. A kolbász héját lehúzzuk, és vékony karikára szeleteljük.

Elkészítés: A margarint lábasban felhevítjük, és kevergetve kb. 10 percig pirítjuk benne a hagymát, a fokhagymát és a paprikát. Megszórjuk a pirospaprikával, az ételízesítővel, felöntjük kb. 4 dl vízzel és felforraljuk. Amikor felforrt hozzáöntjük a burgonyát levével együtt, sóval, borssal ízesítjük, és kb. még 5 percig főzzük. Beletesszük a kolbászkarikákat, és további 5 percig rotyogtatjuk. Levesszük a tűzről, és azonnal forrón tálaljuk.





Munka: kb. 15 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 230 kcal

Megjegyzés

Fotó: Kerekes

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.
MME

Forrás: Mindmegtte.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Egészségben eltöltendő hetet!
  2018-07-16 23:41:55, hétfő
 
  Kedves Barátaimnak, kedves Látogatóimnak

További jó estét!
és




 
 
0 komment , kategória:  Hetet  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2018.06 2018. Július 2018.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 187 db bejegyzés
e év: 2277 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 268
  • e Hét: 4782
  • e Hónap: 9820
  • e Év: 139527
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.