Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 30 
Minden nap!
  2018-07-18 20:14:09, szerda
 
  Minden nap!

Jóságod és kegyelmed
követnek engem életem
minden napján. Zsolt 23,6
Minden reggel meg-megújul,
nagy a Te hűséged! Jer Sir 3,23
Íme, én veletek vagyok minden
nap a világ végezetéig. Mt 28,20

365!
Jövendő új napok,
visztek-e, hoztok-e,
vesztek-e, adtok-e,
szóljatok, valljatok!

365!
Mind ködös, mély titok.
Hoz borút, sugarat,
s elsiet, nem marad,
jönni és menni fog.

365!
Hívom is, várom is.
Mert minden új napon
világít utamon
ígéret három is.

365!
Bármi vár, bármi ér,
jóság és kegyelem
jön velem, jár velem,
minden nap elkísér.

365!
Új hűség, kegyelem
vár reám és fogad,
fényli be napomat
minden új reggelen.

365!
Félre gond, félelem!
Mindig lesz támaszom.
Hisz minden új napon
Jézus jár énvelem.

365!
Vallom is, áldom is.
Nevében kezdem el.
Ígéret énekel
szívemben három is.

Túrmezei Erzsébet
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Istent nem lehet félrevezetni!
  2018-07-18 19:41:46, szerda
 
  Istent nem lehet félrevezetni!

A mi hosszmértékünk vagy súlymértékünk hamis lehet, de Isten mértéke mindig pontos és igazságos. A kereskedőnek hamis lehet a méterje vagy a kilogrammja, a Mindenható azonban azt mondja az angyalnak, aki a könyvet vezeti: "Ennyi és ennyi csepp hiányzik itt, annyi és annyi szemecske hiányzik ott - ezt pontosan írd fel!"
Embereket félrevezethetünk, de Istent nem lehet félrevezetni!

D. L. Moody

 
 
0 komment , kategória:  Történetek  
Halljátok-e, hogy jönnek?
  2018-07-18 19:38:05, szerda
 
  Halljátok-e, hogy jönnek?

Amikor véres felkelés tört ki Indiában, akkor Lucknow városát is megszállták a lázadó csapatok. Az angolok, akik abban a városban tartózkodtak, annak a veszélynek voltak kitéve, hogy az ellenség foglyai lesznek. Egy skót kisleányka is ott volt az angol katonák családjával. Ez a kisleányka egyik nap gondtalanul játszott a mezőn, majd egyszerre odaszaladt az övéihez, abbahagyta játékát és sugárzó arccal ezt mondta:
- Halljátok-e, hogy jönnek? Halljátok, hogy milyen sokan jönnek?
- Kik jönnek? - kérdezték az övéi.
- Halljátok-e, hogy jönnek?...
A kisleány felemelte az ujját és úgy figyelt. Meghallotta a katonaéneket, amelyet Skóciában széltében-hosszában énekelnek, muzsikálnak a katonák menetelés közben.
Kedves hallgatóim, nem halljátok az Úr Jézus hangját, amint közeledik felénk, s amint szól hozzánk? Nem halljátok lépteinek neszét, lágy szavát, nem érzitek meleg, puha kezeinek simogatását, amint fáradt homlokotokra, beteg testrészetekre helyezi? Ő jön már! Közeledik felénk... nemsokára itt lesz!

D. L. Moody
 
 
0 komment , kategória:  Történetek  
A mennyországban nincsenek képmutatók
  2018-07-18 19:29:37, szerda
 
  A mennyországban nincsenek képmutatók

- Nem akarok a hívők közé tartozni, mert nagyon sok a képmutató közöttük - halljuk gyakran ezt a kijelentést.
Kedves barátaim, az Isten országában nincsenek képmutatók, és aki nem akar közöttük lenni, az egész nyugodtan elfogadhatja a meghívást, és követheti az Úr Jézust a keskeny úton.
Képmutatók mindenhol és mindenkor voltak, és vannak. Még az apostolok között is volt egy előkelő képmutató, aki a mennyek országába nem jutott be. Minden egyházban és gyülekezetben sok van belőlük. Az elmúlt 19 században ez volt a helyzet, és ezután is ez lesz a helyzet. Azonban mit érdekel ez engem? Ha az Úr Jézus tanítványa vagy, akkor ez olyan kapcsolat, amely csupán téged és az Urat érinti.

D. L. Moody
 
 
0 komment , kategória:  Történetek  
Tönkrement bűnöst alig lehet találni
  2018-07-18 19:23:38, szerda
 
  Tönkrement bűnöst alig lehet találni

Alig akad ember, aki elveszettnek ismerné el magát. Talán egy bűnöst sem lehet találni, aki bevallaná, hogy ő már teljesen elveszett. A legtöbb azt vallja, hogy ő félig jó, csak félig rossz; alig van, aki 75%-ot ismerne be, sőt azt mondja, hogy neki csak egy kis segítség kell, és azt a "jó Isten" biztosan megadja, hogy kerüljön a kárhozatba. Vigyázzunk, kedveseim, ne engedjük, hogy a Sátán becsapjon, félrevezessen, elámítson azzal, hogy nincs szükséged az Isten segítségére. Vigyázzunk nagyon! "Mindnyájan elhajlottak, egyetemben haszontalanokká lettek, nincs, aki jót cselekedjék, nincsen csak egy is" /Róm 3,12/.

D. L. Moody
 
 
0 komment , kategória:  Történetek  
Frissen hullott hóban
  2018-07-18 13:56:02, szerda
 
  Frissen hullott hóban


Boldog, fehér kezdet!
Köszöntlek, új évem,
frissen hullott hóban,
tündöklő fehérben!

Bűnök, bajok, gondok,
feketecsizmások,
messzemaradjatok,
be ne sározzátok!

Jönnek, jönnek mégis!
Jönnek, utolérnek!
Vége a tündöklő ,
ragyogó fehérnek!

Jézus, Jézus, segíts:
véredben tisztuljak,
úgy kezdjek mindennap
hófehérben újat!

Hófehérben újat
mindennap teveled!

Hópelyhek hullnak, mint
halk, fehér felelet.

Túrmezei Erzsébet
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Bálványimádás
  2018-07-18 13:46:40, szerda
 
  "Bár se ti, se én, soha sem faragtunk istent kőből, mindnyájan ki vagyunk téve annak az erős kísértésnek, hogy saját képünkre és hasonlatosságunkra alakítsuk Istenről vallott elképzeléseinket."

- Erwin W. Lutzer -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
A mennyei Atyát választottam
  2018-07-18 13:44:51, szerda
 
  ,,Két évig maradtam Tulsában. Ez idő alatt csak egyszer kérdeztem apámat a múltról. Miért kerültünk intézetbe? Miért nem látogatott vagy próbált megtalálni minket? Apám nehezen beszélt erről az időszakról, és úgy éreztem, hogy egy ilyen beszélgetés ártana a jelenlegi kapcsolatunknak. Megegyeztünk, hogy legjobb lesz elfelejteni a múltat.
Ha a múltról való beszélgetést kerülni kellett, volt egy téma, amely teljes egészében tabu volt: Isten.
-Apa! - kezdtem egy nap, miután alaposan átgondoltam. - Mielőtt idejöttem hozzád, volt egy barátom.
-Ki? - kérdezte nyilvánvaló érdeklődéssel.
Lassan elmagyaráztam, hogyan fogadtam el Krisztust évekkel ezelőtt az árvaházban, és azt, hogy habár senki nem szeretett engem, tudtam, hogy Isten szeret.
Apámnak nem tetszett az ilyen beszéd, és tudatta velem, hogy nincs ideje Istenre vagy a vallásra. Bármi is az, amire rájöttem, nekem jó lehet, de neki nem. Kereken elutasított minden további beszélgetést Istenről. Jártam templomba, élő kapcsolatot tartottam Istennel, de ebből semmit nem tudtam megosztani az apámmal.
Apám Isten iránti érdektelensége korlátokat emelt közénk. Kedves volt hozzám, támogatott a hivatásomban, és nyilvánvalóan igyekezett jóvátenni a múltban elkövetett hibáit. De ő is megpróbált hatni rám a saját értékei alapján - arra ösztönözve engem, hogy fogadjam el a világ normáit és társadalmi szokásait. Nem értette, miért nem akarok moziba járni, mulatozni vagy alkoholt inni. Egyre inkább tudtam, hogy döntenem kell: igent mondok Istennek, és elhagyom az apámat, vagy nemet mondok az Úrnak, és az apámmal maradok. Egyértelmű volt, hogy választanom kell.
Egy kérdés mindig ott motoszkált a fejemben: ki szeretett, amikor senki más nem tette? Az apám meg sem látogatott a nevelőotthonban. Meg sem próbált megtalálni engem, pedig könnyedén megtehette volna. Én kezdeményeztem a kapcsolatot. Hosszú éveken át vertek, éheztem, és elutasítottak, csak egyetlenegy igaz barátom volt: Isten. Ő volt az apám, amikor nem volt más. Ő tette anyám bántalmazásait elviselhetővé, és ő segített megőrizni a józan eszemet azokban a borzalmas években. Ezt tette értem Isten és még sokkal többet. Összefoglalva: választanom kellett egy engem elhanyagoló földi apa és egy szeretettel befogadó mennyei Atya között.
Habár a probléma egyszerűnek tűnt, a választás mégis nehéznek bizonyult. Az előző két év igazán kellemesen telt. Életemben először biztonságban éreztem magam, és tartoztam valahová. A munkám csodálatos volt, és a függetlenség erősítette gyenge lábakon álló önértékelésemet.
A mennyei Atyát választottam. Minden különösebb indoklás nélkül azt mondtam apámnak, hogy szeretnék visszamenni Kaliforniába, hogy eldöntsem, mit akarok. Megígértem, hogy egyszer majd visszajövök, hogy elmondjam, mire jutottam. Nem követelt további magyarázatot, és nem is próbált visszatartani engem. Bármit akartam, neki megfelelt. Nem állt az utamba.
Nehéz szívvel tértem vissza Kaliforniába.

Doris Van Stone
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Fájt a szívem a húgomért
  2018-07-18 13:42:20, szerda
 
  "Marie nagyon örült, amikor karomba vettem a fiát, és játszottam vele egy kicsit. Mielőtt elindultam haza, beszéltem neki Jézus Krisztusról, és arról, hogy mit jelent nekem. Újra lerázott.
- Ez nem nekem való. Van férjem és egy kisbabám. Nincs szükségem Istenre.
Fájt a szívem a húgomért. Amikor elbúcsúztunk, adtam neki egy kis pénzt, hogy ételt vehessen. Szegények voltak, és annyira szerettem volna segíteni, de nem tudtam, hogyan.
Megpróbáltam elmondani Mrs. Welchnek is, hogy mit jelent nekem az Úr. Bár ő és a férje soha nem jártak gyülekezetbe, gyakran kezdeményezett beszélgetést velem a témáról. De a végeredmény sajnos mindig ugyanaz maradt.
- Dorie, látom, hogy neked ez jó. A vallásod biztonságot ad a számodra. De ha van egy szerető családod, akkor nem kell a vallásra támaszkodnod. Az én életem teljes és tökéletes enélkül is. Egy férjjel és a gyerekekkel, akik mindnyájan szeretnek engem, megvan mindenem, amit akarok."

- Doris Van Stone -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Nekem tapsolt
  2018-07-18 13:40:49, szerda
 
  "Ahogy közeledett az érettségi bizonyítvány átadó ünnepsége, elterveztem, hogy egyedül megyek. Felhajtás nélkül is át tudom venni a bizonyítványt. Nem nagy ügy.
- Dorie! - lepett meg a ballagás előtti estén dr. Welch. - Mikor kezdődik az ünnepség?
- Miért? Miért akarja tudni?
- Hogyhogy miért, Dorie? Mi is elmegyünk, hogy megnézzünk! - mondta.
Azon az estén, ahogy végigsétáltam a színpadon, a szívem vadul kalapált. Több száz ember tapsolt mindenkinek. De volt közöttük valaki, aki nekem tapsolt!"

- Doris Van Stone -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 30 
2018.06 2018. Július 2018.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 865 db bejegyzés
e év: 6903 db bejegyzés
Összes: 35935 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5072
  • e Hét: 16783
  • e Hónap: 46095
  • e Év: 233897
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.