Belépés
vorosrozsa66.blog.xfree.hu
"Nyisd ki a szemed a szépségnek körülötted, nyisd meg az elméd az élet csodáinak, nyisd meg a szíved azoknak, akik szeretnek és mindig légy hű önmagadhoz!&... Drót Erika
1966.11.04
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/14 oldal   Bejegyzések száma: 130 
10 pompás édesség, amit egyszerűen, sütés nélkül készítünk -
  2019-01-06 16:37:53, vasárnap
 
  10 pompás édesség, amit egyszerűen, sütés nélkül készítünk - II. rész



A sütés nélküli desszerteknek megvan a maga varázsa. Nemcsak gyorsan készülnek el, hanem rendkívül finomak is! Nem csoda, hogy nagyon népszerűek, ezt pedig Ti is megerősítettétek. Éppen ezért csokorba szedtük a legkedveltebb, sütés nélkül elkészíthető receptjeinket. Remélem, mindenki megtalálja a maga kedvencét!









Link
 
 
0 komment , kategória:  SÜTEMÉNYRECEPTEK-SÜTÉS NÉLKÜL  
Eperszelet sütés nélkül, csokoládés keksszel
  2019-01-06 16:22:38, vasárnap
 
  Eperszelet sütés nélkül, csokoládés keksszel

Frissítő sütemény, ami megédesíti a nyári napokat. Tejszínhab, eper, piskóta és keksz tökéletes párosítása. Számomra tényleg nagyon inspiráló az eperszelet sütés nélkül, csokoládés keksszel. Az ilyen nagy melegben nem is nagyon kívánom a túl édes édességeket, éppen ezért is nagyon szeretem.







Hozzávalók
Szükségünk lesz:
15 db háztartási keksz
600 ml habtejszín
3 csomag gyümölcskocsonya por, eper ízű
300 ml forró víz
120 g piskóta
Epres réteg:
800 geper
2 csomag gyümölcskocsonya, eper ízű
1 ev. kanálzselatinpor
Tetejére:
400 ml habtejszín
2 ev. kanálkristálycukor
3 kv. kanálzselatinpor
75 ml forró víz
16 db csokoládés keksz




A 25 x 35 cm-es tepsit sütőpapírral kibéleljük, az alját kirakjuk a háztartási keksszel.
A gyümölcskocsonyát forró vízben feloldjuk.
A habtejszínt habbá verjük. Óvatosan belekeverjük a gyümölcskocsonyát, kézi robotgéppel krémesre keverjük. A kapott krémes-epres tejszínhabot rákanalazzuk a kekszre és elegyengetjük.
Erre tesszük rá a piskótát, majd hűtőszekrénybe tesszük.
Az epret leturmixoljuk, edénybe tesszük, felforraljuk, hozzáadjuk a kocsonyát és a zselatint, majd alaposan elkeverjük. Levesszük a tűzről és kihűtjük. Az epres pürét ráöntjük a piskótára, elegyengetjük, kihűtjük. Akkor jó, ha a püré már megkötött
A 400 ml habtejszínt a cukorral habbá verjük, hozzáadjuk a kevés vízben feloldott zselatinport és eldolgozzuk. Rákanalazzuk az epre pürére, tetejére pedig rátesszük a csokoládés kekszet. Hűtőszekrénybe tesszük, és miután jól lehűlt, felszeleteljük, tálaljuk.

 
 
0 komment , kategória:  SÜTEMÉNYRECEPTEK-SÜTÉS NÉLKÜL  
Banános szelet sütés nélkül
  2018-12-03 20:16:53, hétfő
 
  Banános szelet sütés nélkül







Imádnivaló desszert, ami gyors, hűs, és nagyon finom. A banános szeletet sütés nélkül tepsiben és pohárban is el lehet készíteni. Ha a családnak tálalom, akkor megelégszünk a tepsis verzióval, és csak simán felszeletelem a kész sütit. Ha vendégeket várok, akkor készítem pohárban, ilyenkor a banánt nem félbevágom, hanem felkarikázom. Akármilyen formában is kerül az asztalra, mindig nagy sikert arat. Az elkészítése pedig végtelenül egyszerű. Nem kell hozzá más, mint pár banán, jó sűrű puding, amit vajjal és tejföllel teszünk krémessé, és hogy tartalmasabb legyen, tört kekszet is belekeverünk. A tetejére tejszínhab kerül, egy kis öntet, és már el is készült az édesség.


Hozzávalók
300 gháztartási keksz
3 dbvanília ízű pudingpor
9 ev. kanálcukor
1 ltej
200 gvaj
4 ev. kanáltejföl
5 dbbanán (sütőforma méretétől függ)
200 mlhabtejszín


Elkészítés menete

Egy kevés tejben elkeverjük a pudingport. A maradék tejet egy edénybe öntjük, hozzáadjuk a cukrot és kis lángon elkezdjük főzni. Mikor a cukor már felolvadt, hozzáadjuk a pudingporos tejet és klasszikus, sűrű vaníliás pudingot főzünk. A kész pudingot levesszük a tűzről, majd még amíg forró, belekeverjük a kisebb kockára vágott vajat. Addig keverjük, amíg fel nem oldódik, majd beledolgozzuk a tejfölt.
Hozzáadjuk a kezünkkel apróra tört kekszet, majd alaposan elkeverjük.
Előkészítünk egy sütőformát, amit kivajazunk - így szeletelés után könnyebb lesz kivenni a szeleteket a formából. A forma aljára tesszük a krém 1/3 részét.
Erre kerül a félbe vágott banán, végül a maradék krém. A tetejére tejszínhab kerül, végül az egész süteményt hűtőszekrénybe kerül.
Tálalás előtt karamelles öntettel díszítjük.


 
 
0 komment , kategória:  SÜTEMÉNYRECEPTEK-SÜTÉS NÉLKÜL  
Karamellás-krémsajtos piskóta
  2018-11-20 18:49:26, kedd
 
  Karamellás-krémsajtos piskóta









A piskótát csak belemártom az öntetbe, nem áztatom el, a krémmel még puhul. Mi szeretjük, ha néhol ropogósan marad. Készítettem már tehéntúróval is, ilyenkor citromhéjjal és vaníliával ízesítem. Nálunk krémsajttal nagyobb a sikere. Amikor tejszínhabbal díszítem, a krémbe is szoktam tenni 2 ek-nyi habot, ez lazít a krémen.

Hozzávalók

Krémhez

2 tasak tejszínízű pudingpor
9 dl tej
7 ek cukor (ízlés szerint)
25 dkg mascarpone

Öntethez

2 ek cukor
1 ek cukrozatlan kakaópor
2 dl víz
5 dkg vaj

Összeállításhoz

20 db babapiskóta


elkészítés




Először a krémet készítjük el. A cukorból karamellt készítünk, óvatosan felöntjük 5 dl tejjel, és csendes lángon hagyjuk, hogy feloldódjon.

Ezalatt a 2 csomag pudingot simára kavarjuk a maradék tejjel, amikor a karamell feloldódott, hozzáöntjük, és állandó kavarással besűrítjük. A pudingot kihűtjük, és hozzákavarjuk a mascarponét.

Elkészítjük a mártogatóst. A 2 ek cukrot simára kavarjuk a kakaóval, felöntjük a vízzel, amikor a cukor feloldódott levesszük a lángról, beletesszük a vajat, és hagyjuk felolvadni.

A piskótákat belemártjuk az öntetbe, és egy téglalap alakú, magasabb falú edénybe sorakoztatunk 10 db-ot. Rárakjuk a krémet, elsimítjuk (hagyunk egy keveset a felső sor piskótára is), befedjük a maradék piskótával, és rákenjük a maradék krémet. Ha nincs megfelelő méretű magas edény, fóliába is csomagolhatjuk, és hűtőbe tesszük pár órára, amíg a krém megkeményedik, és a piskóta kissé megpuhul.

Díszíthetjük tejszínhabbal, de csokibevonattal is finom.


 
 
0 komment , kategória:  SÜTEMÉNYRECEPTEK-SÜTÉS NÉLKÜL  
Rumos-babapiskótás
  2018-11-20 18:43:29, kedd
 
  Rumos-babapiskótás







hozzávalók

A tésztához

5 dkg cukor
5 dkg vaj
20 dkg finomliszt
1 db tojás
1 csipet só
1 ek cukrozatlan kakaópor
1 kávéskanál szalalkáli
0.5 dl tej

A krémhez

4 dl tej
3 evőkanál finomliszt
20 dkg cukor
15 dkg vaj
200 g babapiskóta
0.5 dl sütő rum
1 kávéskanál piros ételfesték ( )

elkészítés

A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, és pár órát pihentetjük.
Lisztezett deszkán kettévágjuk, és 2 lapot sütünk belőle.
Krém: a tejben a lisztet sűrűre főzzük. Amikor kihűlt, a cukrot a vajjal habosra keverjük, és hozzáadjuk a masszához.
Rumba belekeverjük a piros színezőaromát és a babapiskótát belemártogatjuk.
Összeállítjuk: lap-krém-babapiskóta-krém-lap.
A tetejét porcukorral megszórjuk.

 
 
0 komment , kategória:  SÜTEMÉNYRECEPTEK-SÜTÉS NÉLKÜL  
Sütés nélküli kókuszos-pudingos süti
  2018-11-20 18:28:29, kedd
 
  Sütés nélküli kókuszos-pudingos süti







Szeretem ezt a sütit elkészíteni, mert hamar elkészül.


hozzávalók / 4 adag
Alaphoz:

50 dkg háztartási keksz (darált)
10 dkg vaj
2 ek cukrozatlan kakaópor
10 dkg porcukor
4 ek lekvár/ dzsem
7 csepp rumaroma
15 dkg kókuszreszelék
5 ek feketekávé

Krémhez:

3 tasak vaníliás pudingpor
1 l tej
5 ek cukor

Tetejére:

7 dl szénsavas narancsos üdítőital
2 ek cukor
2 tasak vaníliás pudingpor


elkészítés
Alaphoz:

Hozzávalókat összedolgozzuk, majd belenyomkodjuk egy közepes tepsibe.

Krémhez:

Tejhez keverjük as pudingporokat és a cukrot, majd sűrű krémet főzünk belőle, és még forrón ráöntjük a kekszes alapra, majd hagyjuk kihűlni.

Tetejére:

Üdítőitalhoz keverjük a pudingporokat és a cukrot, majd langyosra hűtjük, és rásimítjuk a vaníliakrém tetejére.
Hűtőbe tesszük, majd miután teljesen megdermedt, szeleteljük.

 
 
0 komment , kategória:  SÜTEMÉNYRECEPTEK-SÜTÉS NÉLKÜL  
Pudingos gesztenyekocka
  2018-11-20 18:25:51, kedd
 
  Pudingos gesztenyekocka







hozzávalók / 12 adag
A tésztához

0.5 kg gesztenyemassza
50 dkg kekszmorzsa
15 dkg margarin
15 dkg porcukor
1 dl rum (vagy rumaroma)

A krémhez

2 tasak vaníliás pudingpor
2 tasak csokoládés pudingpor
12 dl tej
30 dkg margarin
25 dkg porcukor

Az összeállításhoz

30 db babapiskóta
2 dl tej
3 dl növényi habtejszín
1 csomag habfixáló
1 teáskanál rum


elkészítés

A gesztenyét, a kekszet, a margarint, a cukrot, a rumot dolgozzuk össze, és nyomkodjuk A/4-es lap nagyságúra. (Kb. 1-2 cm vastag.)
A csokoládé és vaníliapudingokat 6-6 dl tejben főzzük sűrűre, majd tegyük félre hűlni.
A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd felét a csokoládés, másik felét a vaníliás pudinghoz adjuk.
A vaníliás krémet rákenjük a gesztenyés alapra, erre rakjuk a rumos tejbe forgatott babapiskótát, majd megkenjük a csokipudinggal.
Tetejére kerül a felvert tejszín.

 
 
0 komment , kategória:  SÜTEMÉNYRECEPTEK-SÜTÉS NÉLKÜL  
Babapiskótás őzgerinc
  2018-11-20 18:23:11, kedd
 
  Babapiskótás őzgerinc






hozzávalók / 5 adag
A piskótához

200 g babapiskóta
2 dl tej
15 ml rumaroma

A krémhez

1 csomag vaníliás pudingpor
3 dl tej
15 dkg margarin
3 db nektarin (bármilyen gyümölcs jó)

A csokimázhoz

10 dkg csokoládé
1 ek napraforgó olaj


elkészítés

Az őzgerinc formát kibéleljük babapiskótával, de előtte rumos tejbe áztatjuk.
Egy csomag vaníliás pudingot 3 dl tejben megfőzünk és kihűtjük. Közben 15 dkg margarint kikeverünk ízlés szerint porcukorral.
A kihűlt főzött krémet és a margarint összekeverjük, és keverés közben dobálhatunk a krémbe gyümölcsdarabokat. A babapiskótára rákenjük a fele krémet, belerakunk ízlés szerint gyümölcsöt, majd a tetejére a maradék krémet.
Egy napig hűtőbe tesszük, utána kiborítjuk a sütit a formából, és lekenjük csokimázzal.

 
 
0 komment , kategória:  SÜTEMÉNYRECEPTEK-SÜTÉS NÉLKÜL  
Ál-tiramisu
  2018-11-12 12:07:07, hétfő
 
  Ál-tiramisu







Különösen nyáron, amikor nagyon meleg a konyha, akkor ajánlatos ez a sütemény, mivel nem kell sütni, csak hidegen összeállítani, s a hűtőben másnapra megpuhul benne a babapiskóta, s már szeletelhető, s ehető is...


hozzávalók / 8 adag

20 dkg babapiskóta
1.2 l tej
3 tasak vaníliás pudingpor
10 ek cukor
20 dkg darált dió
2 ek cukor (a dióhoz hozzákeverni)
5 dkg mazsola
1 ek cukrozatlan kakaópor (egy része a locsoláshoz, többi a szóráshoz)
1.5 dl tej (locsoláshoz)



elkészítés

Egy nagyobb, négyszögletes jénai tálba a babapiskóta felét egymás mellé szépen belerakjuk.
Ezután egy bögre (1,5 dl) tejhez kakaót szórunk, jól megmelegítjük, majd kanál segítségével a felét a babapiskótákra locsoljuk.
A 20 dkg darált diót összekeverjük 2 evőkanál kristálycukorral, és a felét rászórjuk a babapiskótákra, majd a mazsolák felét rászórjuk a diós cukorra.
A 3 csomag vaníliás pudingot a szokásos módon megfőzzük, és a felét ráöntjük erre.
Ezután a maradék babapiskótát szépen rárakjuk a pudingra, majd ezt megint megöntözzük a meleg kakaóval. Erre rászórjuk a maradék diós cukrot, a maradék mazsolát, majd pedig az összes vaníliapudingot. Ennek a tetejére szórjuk teaszűrőn a maradék kakaóport.
4-5 órára vagy inkább egy éjszakára hűtőbe tesszük, és másnap szeletelhető.
Különösen nagy melegben kedvező desszert, mert nem kell bemelegíteni a konyhát.

 
 
0 komment , kategória:  SÜTEMÉNYRECEPTEK-SÜTÉS NÉLKÜL  
Babapiskótás őzgerinc
  2018-11-12 11:56:44, hétfő
 
  Babapiskótás őzgerinc







Barátnőmtől kaptam a receptet, nyáron a legjobb fogyasztani.


hozzávalók / 5 adag
A piskótához

200 g babapiskóta
2 dl tej
15 ml rumaroma

A krémhez

1 csomag vaníliás pudingpor
3 dl tej
15 dkg margarin
3 db nektarin (bármilyen gyümölcs jó)

A csokimázhoz

10 dkg csokoládé
1 ek napraforgó olaj




elkészítés

Az őzgerinc formát kibéleljük babapiskótával, de előtte rumos tejbe áztatjuk.
Egy csomag vaníliás pudingot 3 dl tejben megfőzünk és kihűtjük. Közben 15 dkg margarint kikeverünk ízlés szerint porcukorral.
A kihűlt főzött krémet és a margarint összekeverjük, és keverés közben dobálhatunk a krémbe gyümölcsdarabokat. A babapiskótára rákenjük a fele krémet, belerakunk ízlés szerint gyümölcsöt, majd a tetejére a maradék krémet.
Egy napig hűtőbe tesszük, utána kiborítjuk a sütit a formából, és lekenjük csokimázzal.

 
 
0 komment , kategória:  SÜTEMÉNYRECEPTEK-SÜTÉS NÉLKÜL  
     1/14 oldal   Bejegyzések száma: 130 
2018.08 2018. Szeptember 2018.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1585 db bejegyzés
e év: 15094 db bejegyzés
Összes: 18977 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 701
  • e Hét: 2372
  • e Hónap: 12725
  • e Év: 71978
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.