Belépés
kirscha.blog.xfree.hu
Az ember úgy változtathatja meg életét, hogy megváltoztatja gondolkodását. Kirsch Attila
1954.12.26
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Érdekesség
  2018-09-18 23:20:32, kedd
 
 







A képviselők az államtitkárok mellett a miniszterelnököt is kérdezték hétfőn az azonnali kérdések között az Országgyűlésben.
Az azonnali kérdések órájában először Z. Kárpát Dániel emelkedett szóra és a miniszterelnöknek tett fel kérdéseket a kilakoltatásokkal kapcsolatban. A jobbikos képviselő szerint május óta 1300 embert lakoltattak ki és 130 esetben a Nemzeti Eszközkezelő volt a végrehajtás kérelmezője. Sok esetben már megtérült követeléseket akarnak kézzel írt fecnivel újra behajtani, ezreket lakoltatnak ki, miközben a kormány gazdasági sikerekről beszél és ez elfogadhatatlan a képviselő szerint. Z. Kárpát Dániel azt kérdezte, milyen sorsot szán a kormány a kilakoltatott embereknek.



 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Érdekesség
  2018-09-18 22:39:22, kedd
 
 



Bármennyire is szereti egymást két ember, biztos, hogy lesznek olyan konfliktusaik, amikor kegyelmet és megbocsátást kell gyakorolniuk. Tudtad, hogy a boldog házasokkal, akik együtt maradnak, ugyanannyiszor fordul elő, hogy valamiben nem értenek egyet, mint azoknál a házaspároknál, akik boldogtalanok és elválnak? Statisztika bizonyítja, hogy ez így igaz! Nem a konfliktusok hiánya őrzi meg a házasságot, hanem az, hogy képesek vagyunk kezelni a konfliktusokat, ha felmerülnek. Nos, hogyan kezeljük a konfliktusokat? Önmérsékletet gyakorolva, ami nem engedi, hogy a probléma fájdalmasan felduzzadjon, és megosztást keltő holtvágányra tereljen. A konfliktuskezelés azt is jelenti, hogy tudod, mihez kezdj a fájdalmas érzésekkel, mint a harag, a csalódottság és az összetört remények. Másként fogalmazva: tudod, hogy kell megbocsátani és felejteni. Csakhogy az érzelmi sebeket és feszültséget csaknem lehetetlen elfelejteni; minél inkább próbáljuk felejteni, annál jobban emlékszünk rá. Akkor mi a megoldás? Emlékezz rá, hogy el kell felejtened! Próbálj úgy tenni, mint Isten, aki úgy dönt, hogy nem tartja számon, amit tud rólunk. Igéjében azt mondja: ,,Én, én vagyok az, aki eltörlöm mégis álnokságodat önmagamért, és vétkeidre többé nem emlékezem" (Ézsaiás 43:25). Ez azt jelenti, hogy ha van valami, amiért számon kérnéd házastársadat, akkor csak egy megoldás van: bocsásd meg, és felejtsd el! Lehet, hogy soha nem fogod elfelejteni, milyen bántás ért, de dönthetsz úgy, hogy megbocsátod, és továbblépsz. Igen, ez nem könnyű, de képes lehetsz rá. Hogyan? Ha azokra a dolgokra gondolsz, amikről mások talán nem is tudnak, de amiket Isten megbocsátott neked. Ezt a kegyelmet ki tudod terjeszteni a házastársad felé is.


Láttad már valaha, hogyan lesz egy kupac agyagból valami csodaszép dolog? Az agyag nem tudja magát megváltoztatni, ez a hatalom a fazekas kezében van. Ézsaiás azt mondja: ,,Mi vagyunk az agyag, te a mi formálónk, kezed alkotásai vagyunk mindannyian." Ez azt jelenti, hogy nem kell életed hátralevő részét félelmekkel és gátlásokkal küszködve leélned, Isten meg tud változtatni. Még ha egész eddigi életedben aggodalmaskodó voltál is, többé nem kell aggódnod. Mi van akkor, ha szegénységbe vagy előítéletek közé születtél? Nem kell, hogy így is halj meg. Honnan veszed, hogy nem tudsz megváltozni? Honnan erednek az ilyen megjegyzések, mint: ,,nekem már csak ilyen aggódós természetem van", vagy: ,,én mindig borúlátó leszek, én már csak ilyen vagyok", vagy: ,,családomban mindenki alkoholista és kábítószerfüggő volt, én sem leszek sosem szabad"? Mondanál ugyanilyen megjegyzéseket a testedre is, ha megbetegszik? ,,Nekem a törött láb a természetem, nem tehetek róla." De tehetsz ellene! Ha a testedben valami rosszul működik, orvoshoz fordulsz vele. Nem kellene ugyanezt tenned a bűnös vágyakkal, negatív hozzáállással és önző szóáradatokkal is? Amit a világ csupa ócska vacaknak lát, azt Isten értékes kincsnek tekinti. Ő kezébe vesz, mint a fazekas, megformál, és megbecsülésre méltó edényt készít belőled (ld. 2Timóteus 2:21). Csak annyi a dolgod, hogy életedet az ő kezébe tedd. Szoktuk énekelni: ,,Minden szerinted legyen, Uram! Te vagy a mester, én az agyag." Ha felhagysz azzal, hogy megpróbáld magadat megváltoztatni, és átadod magadat Istennek, akkor jön el az igazi és tartós változás.


A Biblia azt írja: ,,Ádámban mindnyájan meghalnak." Miért Ádám miatt? Mert ő volt az első családfő, tehát ő volt a felelős azért, ami a családjában történt. Mint emberek, Isten előtt egyenlők a férjek és a feleségek. De a házasságban különböző szerepük van. Ami az első családban megtörtént, az annak a következménye volt, hogy két ember Istentől függetlenül akart élni. Sok kapcsolat ma is ezért nem működik. Egyik vagy másik fél úgy dönt, hogy Isten törvényeitől és tekintélyétől függetlenül akarja élni az életét. Ez megmutatkozik abban, hogy a házasságok közel fele válással végződik. Igaz, hogy ebből a százalékarányból az nem derül ki, hogy hányan maradnak ugyan házasok, de azt mondják, hogy nem boldogok, és még egyszer nem házasodnának össze ugyanazzal az emberrel. A konfliktusok abból erednek, ha a két házasfélnek különböző a múltja, a tanulási stílusa, a személyisége és a háttere. Egyikőjük például ezt mondja: ,,engem így nevelt az apám", vagy: ,,az én anyám ezt mindig így csinálta." Mindannyiunknak megvan a saját elképzelése a dolgokról, amiből kialakul számunkra ,,a jó és rossz tudása" - vagyis, hogy szerintünk mi a jó és mi a rossz a házasságban. Mindenkinek van véleménye. A gond csak az, hogy egy egész életet eltölthettek a véleményeteken vitatkozva, mégsem juttok sehová. Krisztus követőiként arra vagyunk elhívva, hogy életünket ne személyes megérzésre, hanem a Biblia kijelentésére alapozzuk, és arra építsük házasságunkat. Ádám feladata az volt, hogy megismerje Isten nézőpontját az életre és a családjára vonatkozóan, aztán megismertesse ezt családtagjaival is. Hogyan? Úgy, hogy szerető férjként az Isten szerinti vezetés példája lesz. Ha egy család így működik, Isten áldása mindig jelen lesz benne.



A szégyen a sötétségben növekszik, de ha egyszer Isten Igéjének világossága rávetül, akkor többé nem tud markában tartani. Az érzések változékonyak. Gyakran mindennapos dolgok indítják be őket, például egy ismerős dal, vagy az, ha megemlítenek valakit, aki fájdalmat okozott, egy évforduló, egy születésnap vagy egy ünnep, például a karácsony. Ezért mondja Jakab: ,,Legyetek az igének cselekvői, ne csupán hallgatói." Egy lelki gondozó írja: ,,A szégyen képes visszatartani minket, folyton a cipőnk orrát nézzük miatta. Sok embert és rendszert irányít, és azt akarja, hogy mi is kapcsolódjunk be a játszmájába... Kényszer-cselekvések, szexuális függőség, táplálkozási zavarok, kábítószer-fogyasztás és a szerencsejáték-függőség mind szégyenérzeten alapuló viselkedések... Mindaz, amit átéltünk, esetleg múltbeli agymosással társítva, a szégyen terhét rakja ránk. »Ne gondolkodj... ne érezz... ne növekedj, ne változz... ne élj... szégyelld magad!« Számoljunk le a szégyennel! Támadjuk meg! Üzenjünk hadat! Tanuljuk meg felismerni, és kerüljük, mint a pestist!" A Biblia azt mondja: ,,Ki vádolná Isten választottait?" (Róma 8:33). Akár te követted el a vétket, akár ellened követték el, ,,Jézusnak, az ő Fiának vére megtisztít minket minden bűntől" (1János 1:7). Figyeld meg a ,,minden" szót! Ne arról beszélj, amit érzel, kezdj el arról beszélni, amit tudsz! Isten Igéjéből tudod meg, hogy mi a véleménye rólad, és ez a legnagyobb gyógyhatású szer a világon. Olvasd hát, hidd el, mondd ki, állj rá! Ha ezt teszed, elkezdesz felülemelkedni a szégyenérzeten alapuló gondolkodásmódon.





 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Érdekesség
  2018-09-18 22:20:52, kedd
 
  Böjte Csaba: Levél a férfiaknak!




Böjte Csaba ferences szerzetes május 8-án a férfiakhoz írt levelét adjuk közre.
A negyven év alatti férfiak 70 százalékának nincs gyermeke - derül ki a 2016-os mikrocenzus adataiból. A statisztikai adat megdöbbentő, de csak elsőre, hiszen a 25-30 év közötti nők 71 százaléka is gyermektelen még. Olvassuk a 2018 májusi második Heti Válaszban. Kell a ház, a ragyogó életfeltétel, autó, minden! Kell, pedig mindenki tudja, hogy minden csiga növeszt magának csigaházat, de a csigaházban nem fog soha csiga nőni!
Kérdezik, hogy megbántam-e azt, hogy a kommunizmus bukása után, a nagy szegénységben, minden nélkül belevágtam az élet szolgálatába, a nagycsalád alapításába. Ha mindent újra kellene kezdeni, mindent, de mindent ugyanígy tennék, csak sokkal nagyobb bátorsággal, lendülettel, és nem rezdülnék össze a pánikoló emberek sopánkodásán.

Kedves férfiak! Amikor a feleséged szül, akkor nemcsak egy gyermek születik, hanem egy édesanya, egy édesapa is. Gyermeked születése tesz férfivá téged, nélküle egy elkezdett torzó, egy be nem fejezett vázlat vagy! Ezt akarod?! Bangó, önző vén legényként akarod leélni életed? Vagy jobb esetben te magad akarsz gyermeked nagyapja lenni? Mire vársz?!
Arra biztatlak, hogy seperd ki életedből a félelmet, merj az élet mellett dönteni, merj kedvesed elé állni, merd megkérni a kezét, légy férfi, tedd feleségedet anyává, magadat meg boldog családapává, értékes gyümölcstől roskadozó termékeny fává! Vállald a családot, a gyermeked, gondoskodj szeretteidről, nap mint nap gyönyörködj házad népében, és boldog leszel!
Szeretettel,
Csaba testvér





 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Érdekesség
  2018-09-18 21:58:45, kedd
 
  Adófizetőként értékelem, hogy nem illegálisan letarolt erdőkből gazdagodnak gyanús alakok, akik esetenként nekiállnak keménykedni a nyilvánvaló csalást szóvá tévő idősekkel. Mindettől eltekintve még jogosan fájhat az elmúlt évek 20-40 százalékos áremelkedése, illetve kiskereskedők azon trükközései, mellyel a látványos áremelkedést próbálják virtuálisan elkerülni. Ettől kerül nyerő pozícióba a gázfűtés és hogy nem kell becipelni a kazánhoz, bajlódni a hamuval, emellett lehet finomhangolni-skálázni a teljesítményt is.
Erősödik a nyomás hazánkra a szennyezőanyagok kibocsátása miatt is, melynek nagy része a fűtésből származik. Persze, nem a tiszta, száraz fát használók a legfőbb károsítók, hanem a kényszerűségből olcsó szénnel és szeméttel tüzelők. Más kérdés, hogy a környezetbarát nyomás legfőképpen azoktól a bürokratáktól szzármazik (nulla kibocsátású ház, kondenzációs kazán), akik Bulgáriát vagy Romániát a térképen is nehezen találnák meg, nemhogy tisztában lennének lakosságuk anyagi helyzetével, kiemelten a nulla kibocsátású passzív házak építtetésére.
Valami lesz, ha nem is az igazi, de lesz a helyzet kezelése érdekében a kormányzat részéről. Leginkább egy államilag támogatott gázbevezetési rendszernek örülnék (nem is önérdekből, mert már gyűjtök a beruházásra), hanem a valóban rászorultakra, illetve olyan települések esetében, ahol nem is húzódik gázvezeték. Kedves Olvasók (fával tüzelők részhalmaza), Önök hogyan élik meg a változásokat és mivel készülnek a további áremelkedésre, esetleg adminisztratív megszorításokra? Betiltani nem fogják, de egy szigorítás elképzelhető.
Link



 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Érdekesség
  2018-09-18 21:28:56, kedd
 
  A magyar irodalomban számos legenda fellelhető a Balaton keletkezésének, vidékének legendájáról. Érdekesebbnél érdekesebb történetre bukkanhatunk.
Az egyik legszínesebb mondacsoport a Balaton születését, keletkezését emeli át a valós alapokról egy csodás, mesebeli világba. Megható Garay János, az első, 1848-as balatoni verseskötet szerzőjének elképzelése, aki szerint a Jóisten - a teremtés öröméből fakadó - nagy könnycseppjéből lett e tó:

"A könyű lecseppent,
A legszebb vidéken;
A föld meg nem itta,
Megtartotta épen.
Tükre lőn az égnek,
S szép Magyarországnak...
Nevezik e könyet
Balaton tavának."

Másik verzió a tó születésére a Balaton lányának, Halápnak, az utolsó óriáslánynak a története. Eszerint a vidéket hatalmas lények lakták, Haláp szívesen játszadozott az embergyerekekkel is, különösen Csillával. Haláp azonban beteg lett, barátnője gyógyfüvei sem használtak gyógyírként. Miután az óriáslány elhunyt, apja, a Balaton nagy, koporsó alakú sziklatömböt emelt sírja fölé, amelyet egyszarvú bikájával gondozott. Egy szikladarab felemelésekor hatalmas víz tört elő a földből, amely betemetett mindent, Balaton is így lelte halálát, és azóta is szabadulni akar a nagy víztömeg súlyától.

"Megrázkódik, s rettentő mozgásba hozza a tó habjait. Jaj annak, ki a tavon hajóz, nem látja többé a viruló part lombjait, de az óriás soha sem tudja a láncot, amely fogva tartja, elszakítani."


A születéstörténetek mellett a szerelmi szálak is többször előtűnnek. A balatoni kőszívek legendája talán az egyik legismertebb és legmeghatóbb. A balatonudvari Dúl János leánya, ,,halász Veronika" szívét meghódította egy becsületes kőfaragó. A lány azonban a tavat szerette, a fiú pedig a hegyeket. Veronika félt a kövektől, ezért udvarlója szív alakot formált neki az egyikből. A lány elszánta magát: követni fogja szerelmét a hegyekbe, egy kérése volt csak, hogy hadd lássa utoljára a Balatont. Kievezett a tóra, ám megfeledkezett a térről, időről, és a balatoni vihar már nem eresztette el többé.
Komor halászok kísérték utolsó útjára a kis balatonudvari temetőben. A kőfaragó fiú szíve majd meghasadt bánatában! Sírja fölé odaállította a nagy szív alakúra faragott követ! Sohasem tudta elfeledni az aranyhajú leányt." Akinek halálát követően is csak szív alakú sírköveket faragott a fiú."

Kevésbé ismertek a különféle kultikus vagy mitikus helyekhez kötődő, a népi mondavilágba beépülő regék, mesék. Ilyen a badacsonyi kőkereszt históriája, amelyet Ranolder János veszprémi püspök állíttatott 1857-ben, és a néphit szerint negyven bivaly vontatta fel a magasba. Kettő igavonó, amikor felért, nagy szomjúságot érzett, a mélyben pedig meglátta a hatalmas Balatont. Elkezdtek a víz felé rohanni, de a sziklák közt összezúzták magukat.

Nem messze ettől a helytől egy nevezetes, kinyúló kő található. Ha kalapáccsal megütik, szinte harangszerű hangot hallat. Így kapta a Harangozó Börc elnevezést. A néphit szerint sokszor mentette meg jelzésével a környékbelieket. Nem kell messze menni a Börctől, ott áll hosszú évtizedek óta a Rózsakő - amelyet a badacsonyi présházában sokat tartózkodó Szegedy Rózáról neveztek el -, ahova ha két szerelmes leül (háttal a Balatonnak), még abban az évben egybekelnek.

Hasonlóan helyhez kötődő mítosz épült az akarattyai Rákóczi-szilfa köré is. A hagyomány szerint, amikor a vezérlő fejedelem a szabadságharc idején errefelé vette az irányt, ennél a fánál kötötte meg lovát és deklarálta az ország akaratát. Persze Rákóczi sosem járt erre. A fa egy villámcsapás következtében elpusztult, majd egy nagy vihar döntötte ki 1991-ben. Ugyanebben az esztendőben egy amerikai mamutfenyőt ültettek a közelébe, a szovjet katonák kivonulása napján, de az elnevezés most is beszédes: ,,Szabadságfa a Rákóczi-szilfa emlékére.
Hosszú a balatoni mondák, mítoszok sora... Ne feledkezzünk meg a tihanyi visszhang és a kecskekörmök, a badacsonyi hableány vagy a vonyarci halászok történetéről. Olyan szívet melengető történetek ezek, amelyeket a gyermekeknek is örömmel mesélhetnek. Őrzik a táj szépségét, sokszínűségét, vadregényességét, de mégis békét sugároznak. Minden bennük van, ami a mi Pannon-tengerünkben is megtalálható.

Kovács Emőke írása.





 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Érdekesség Szép estét mindenkinek!
  2018-09-18 21:11:51, kedd
 
 



Az emberek azzal töltik az életük nagy részét, hogy olyanná váljanak, amilyenek nem is akarnak lenni, azért hogy megfeleljenek olyan embereknek akiket nem is szeretnek.
De ha még időben ráébrednek életük értelmére, otthagyva a magukra erőltetett életet, újra felépíthetnek egy számukra élvezetes célokkal kitűzött, csodavilágot, amit Ők és úgy irányítanak ahogy a legélvezetesebb számukra. Csak akarat kérdése és minden változtatható!
Amikor össze vagy zavarodva, amikor úgy érzed, semmit sem értesz, az jó jel... változás... ami hamarosan rendet, nyugalmat eredményez. Mert ugye a vihar után is kisüt a nap.
Minél butább egy férfi és minél több kudarcban volt része, annál nagyobbak az elvárásai a nővel szemben!

Coco Chanel egyike volt a híres divattervezőknek, ő egy nagyon befolyásos nő, a stílusa pedig elegáns, rafinált, modern és kényelmes.
Mindezek mellett ő egy erős, határozott nő volt, az életről alkotott meglátásai nagyon hasznosak lehetnek a nők számára.
Ma bemutatunk nektek néhány olyan szép és motiváló idézetet, amelyek a divatnagyasszonyától származnak
1. A kéz a nő névjegykártyája. A nyak a személyigazolványa, a dekoltázsa pedig az útlevele!
2. Vigyázat! Nincs még egy esély az első benyomás, az első pillanatokban születik.
3. A kor nem a legfontosabb dolog egy nő életében, szép lehetsz 20 évesen, elragadó 40 évesen és egyedi maradhatsz életed végéig.
4. Íme egy paradoxon: minél butább egy férfi és minél több kudarcban volt része annál nagyobb az elvárása a nővel szemben.
5. Az a férfi amelyik kedves és szépen beszél egy nővel, szerelemre van ítélve.
6. Ha egy nő szépsége és eleganciája elbűvölt, de nem tudsz visszaemlékezni rá, hogy milyen ruha volt rajta, akkor az a tökéletes öltözék.
7. Az ideális kiegészítő bármelyik nő számára egy jóképű férfi.
8. Semmi nem öregít annyira egy nőt, mint a túlbonyolított öltözék.
9. Az az igazi önzőség amikor megbocsájtasz olyan embereknek akiket nem is ismersz igazán.
10. Ahhoz, hogy szabadnak érezd magad nincs az az összeg, ami túl sok lenne.
11. Vannak olyan emberek akiknek van pénzük és vannak olyanok akik igazán gazdagok.
12. Minden a mi kezünkben van, ezért nem engedhetjük el!

Nem a ravatalnál kellenek a dicshimnuszok, addig szeressetek amíg itt vagyok


Az anyák csak éjjel sírnak... Gyönyörű vers

Milyen jó, mikor először mondja ki: anya,
Közben hozzád bújik, és aranylik mosolya.
Büszkeség tölt el, mikor feláll és feléd lép,
Két karod kitárva vigyázod őt, míg eléd ér.
Elérzékenyülve nézed, kis lábai mit bírnak,
Könnyeid nyelve tudod jól,
hogy az anyák csak éjjel sírnak.
Aztán mikor az aprócska gyermeked beteg,
Idegességedben teljes tested-lelked remeg,
Lázas homlokát simogatva mesélsz őneki:
Ügyeled, ahogy a gyógyszereket beveszi,
Mosolyogsz, bár aggódva az orvost hívtad,
Könnyeid nyelve tudod jól,
hogy az anyák csak éjjel sírnak.
Aztán rohannak az évek, felnő a gyermek,
Jönnek a kamaszkori, lángoló szerelmek.
Előbb csillogó szemmel együtt áradoztok,
Nagy csalódás, vele kell szomorkodnod,
Tőled vár vigaszt, hisz tebenned bíznak.
Könnyeid nyelve tudod jól,
hogy az anyák csak éjjel sírnak.
Csak telnek az évek, és öreg, beteg leszel,
Tudod, hogy az orvosod mindhiába kezel.
Boldogságod már csak felnőtt gyermeked,
Könnyel szemében csókolja meg két kezed.
Ugrálsz körülöttük, ahogy fájó lábaid bírnak,
Könnyeid nyelve tudod jól,
hogy az anyák csak éjjel sírnak.

Váriné Gulyás Ilona verse
 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Érdekesség
  2018-09-18 08:07:02, kedd
 
 



Link





A szőke nők nap, mint nap szembesülnek az előítéletekkel. A megalázó viccek, egy-két lekezelő pillantás, mind hozzájárul a szőke nők kirekesztéséhez.

Tulajdonképpen ez csak egy általánosítás, aminek semmi alapja nincs, hiszen egy intelligens, barna hajú nő is befestheti a haját szőkére. Akkor már egyből buta lesz?

Egyébként miért pont a szőkék? Erre a kérdésre nem nagyon tud értelmes választ adni senki. Sokan úgy vélik, hogy a szőke nők nem buták, mégis ugyanúgy meghallgatják a róluk szóló vicceket és nagyokat nevetnek, remekül szórakoznak. Pedig nincs összefüggés senkinek a hajszíne és az értelmi képessége között!
Ha valaki belegondol, hogy mennyire bántó lenne ha ilyen igazságtalanul és alaptalanul kifiguráznák mondjuk, a fekete hajú férfiakat, akkor talán észbe kapnának az emberek, és elfelejtenék a szőke nős vicceket. Itt lenne az ideje!

Ilyen furcsák vagyunk?-érdekességek az emberről

A mindenütt jó, de a legjobb otthon analógiára építve azt tudjuk mondani, hogy minden érdekes, de a legérdekesebbek mi, emberek vagyunk. Rengeteg dologról már hallottunk, de aztán a konkrét adatokat látva csak úgy pislogunk, hogy ez tényleg így van? Íme néhány érdekesség ... rólunk, emberekről.

Egy élet alatt egy átlagember annyi nyálat termel, amivel kettő úszómedencét meg lehet tölteni.
Minden harmadik ember még akkor lehúzza a vécét, amikor még rajta ül.
Egy átlag férfi 8.4 méter szőrt borotvál le magáról 3350 óra alatt egy életen át.
Egy átlag nő öt évente a saját magasságának megfelelő mennyiségű rúzst (ajakápolót) használ el.
tízből három ember élete első szerelmével házasodik végül össze.
Az álmaid 90%-át a felébredésed követő két órában elfelejted.
Az ásítás leginkább olyan embertől ragályos, aki közeli ismerős, vagy érzelmileg közel áll hozzánk.
A kisbabák napi 2000 métert kúsznak.
Az átlagember 20 és 70 éves kora között összesen 600 órát tölt el szexeléssel.
A mai átlag ember a napja egy harmadát számítógép előtt tölti.
Átlagban egy ember annyit sétál egy életben, mintha kétszer körbe mászná a földet.
Az átlag embernek lefekvéstől számítva hét percre van szüksége az elalváshoz.
A mai leggyakoribb melltartó méret a 36 C, míg tíz éve még a 34 B volt, azaz átlagban nőnek a mellek. (nem minden esetben természetesen:)
Átlagosan 9 millió emberrel van egy napon a születésnapod.
Az életedből tömören 5 évet evéssel töltesz el.




Szép vidám keddi napot kívánok!
 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2018.08 2018. Szeptember 2018.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 283 db bejegyzés
e év: 3311 db bejegyzés
Összes: 16396 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 308
  • e Hét: 494
  • e Hónap: 6489
  • e Év: 48434
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.