Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
Rém aranyos kép - alma és baba egy helyen
  2018-10-01 21:34:06, hétfő
 
  ...... ............

 
 
0 komment , kategória:  Mai nap, hét képe  
Terményeket áldott meg Erdő Péter bíboros Budapesten
  2018-10-01 21:28:07, hétfő
 
  Akkor vagyunk jó gazdái a teremtett világnak, ha Isten iránti hálával, az ő ajándékaként, felelősséggel fogadjuk el a környezetünket
Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Szent István bazilika misék   
Repülőgépes zarándoklat
  2018-10-01 21:26:43, hétfő
 
  Repülőgépes zarándoklat: San Giovanni Rotondo és Monte Sant'Angelo
Novemberben Pio atya szentélyéhez zarándoklunk Dél-Olaszországba: varázslatos olasz kisvárosok, gyönyörű táj, végtelen tenger és égbenyúló hegyek, elcsöndesedés, jó társaság, kikapcsolódás, elmélyedés - és Pio atya mindent átható lelkisége. Tartson velünk!
Részletek: Link
 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
2018.09.01. Szent Mónika találkozó: videó
  2018-10-01 21:25:38, hétfő
 
  A Keresztény Édesanyák Szent Mónika Közösségének országos találkozója 2018. szeptember 01-én, szombaton volt a gazdagréti Szent
Angyalok-templomban. 11:00 órakor Hortobágyi T. Cirill, pannonhalmi főapát mondott ünnepi szentmisét. Szeptember 1-jén tartották a Keresztény Édesanyák Szent Mónika Közösségének országos találkozója
Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
26. évközi hét hétfő 1001
  2018-10-01 21:22:58, hétfő
 
  EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből
Jézus szemében a szolgáló szeretet teszi naggyá az embert.
Aki befogadja ezt a gyermeket az én nevemben, engem fogad be
......


Egyszer az a kérdés merült fel a tanítványok között, hogy ki a legnagyobb közülük.
Mivel Jézus ismerte szívük gondolatait, odahívott egy gyermeket, maga mellé állította, és így szólt tanítványaihoz: ,,Aki befogadja ezt a gyermeket az én nevemben, engem fogad be. Aki pedig engem befogad, azt fogadja be, aki engem küldött. Mert aki a legkisebb köztetek, az a legnagyobb."
Ekkor János vette át a szót: ,,Mester, láttunk valakit, aki ördögöt űzött ki a te nevedben. Megtiltottuk neki, mert nem követ téged velünk együtt." Jézus így válaszolt: ,,Ne tiltsátok meg, mert aki nincs ellenetek, az veletek van."
Ezek az evangélium igéi. Lk 9,46-50


OLVASMÁNY Jób könyvéből
Isten olykor megengedi, hogy súlyos csapások érjenek minket, de akkor is vigyáz reánk.
Költői látomás egy égi gyűlés-jelenetről: Egy napon amikor eljöttek az Isten angyalai, hogy az Úrnál jelentkezzenek, a sátán is ott volt közöttük.
Az Úr megkérdezte tőle: ,,Honnét jössz?"
A sátán így felelt: ,,Szerte bolyongtam a Földön, és bejártam azt."
Az Úr megkérdezte: ,,Észrevetted-e szolgámat, Jóbot? Nincs a földön hozzá hasonló férfi, feddhetetlen és igaz, istenfélő, és nincs benne gonosz."
A sátán erre megkérdezte: ,,Vajon ok nélkül istenfélő-e Jób? Hiszen te megoltalmaztad őt, a házát és egész vagyonát; megáldottad keze munkáját, és gyarapítottad jószágait.
De bocsásd csak rá egy kissé a kezedet, és nyúlj hozzá vagyonához, akkor bizony szemtől szembe káromolja majd nevedet."
Ezt mondta erre az Úr a sátánnak: ,,Nos, a kezedbe adom mindenét, amije van; őrá azonban ne nyújtsd ki kezedet!"
Erre eltávozott a sátán az Úr színe elől.
Amikor pedig egy napon Jób fiai és leányai elsőszülött bátyjuknál voltak együtt lakomán, egy hírnök Jóbnak ilyen hírt hozott:
,,Ökreid éppen szántottak, és szamaraid ott legeltek mellettük, amikor a szabeusok megjelentek, s rajtuk ütöttek; szolgáidat kardélre hányták, és mindent elraboltak.
Csak én maradtam meg egyedül, hogy hírt hozzak neked."
Még beszélt, amikor jött egy másik hírnök is, és ezt mondta: ,,Villám csapott le az égből, és megölte juhaidat és szolgáidat.
Csak én menekültem meg egyedül, hogy hírt hozzak neked."
De még ez sem fejezte be szavait, jött egy újabb hírhozó, és ezt mondta: ,,A káldeusok három csoportban meglepték tevéidet, és elhajtották azokat; szolgáidat pedig karddal megölték.
Csak én maradtam meg egyedül, hogy hírt hozzak neked."
Míg ez beszélt, megint jött egy hírhozó, és ezt mondta: ,,Elsőszülött fiadnál ettek-ittak fiaid és leányaid, amikor hirtelen hatalmas vihar támadt a sivatag felől, megrendítette a ház négy sarkát, úgyhogy az összeomlott, és rászakadt gyermekeidre, és mind meghaltak.
Csak én menekültem meg egyedül, hogy hírt hozzak neked."
Jób ekkor fölkelt, és a gyász jeléül megszaggatta ruháit, haját lenyírta, leborult a földre, és így imádkozott: ,,Mezítelennek szült anyám, és így térek az anyaföldbe is.
Az Úr adta, az Úr elvette, (amint az Úrnak tetszett, úgy lett), legyen áldott az Úr neve!"
Mindezek ellenére nem vétkezett Jób az ajkával, és nem beszélt semmi dőreséget sem Isten ellen.
Ez az Isten igéje. Jób 1,6-22

Imádság
Hálát adunk, Urunk végtelen jóságodért: elkészítetted nekünk országodat, megadod kegyes irgalmadat, megbocsátod bűneinket. Kérünk, segíts, hogy e világ útjain járva észrevegyük az éhezők, a szomjazók, a ruhátlanok, valamint a betegek és a rabok szenvedésében a te szenvedésedet, hogy minden rászoruló testvérünknek szolgálatára lehessünk, és örömmel fogadjuk őket közénk. Tested és véred által add, hogy felismerjünk minden emberben, és emberi kicsinységünk ellenére is viszonozhassuk nagy szereteted. Így jöjjön el, Urunk a te országod, s legyen meg a te akaratod.
Szent II. János Pál pápa
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Újra mérkőzést kapott Kassai Viktor a Bajnokok Ligájában
  2018-10-01 20:59:43, hétfő
 
  Háromszáz nap elteltével vezet újra mérkőzést Kassai Viktor a Bajnokok Ligájában: a 43 éves magyar bíróra a szerdai Napoli-Liverpool összecsapást bízták rá. Az Európai Labdarúgó Szövetség beszámolója szerint Kassai segítői Ring György, Tóth Vencel, Bognár Tamás, Andó-Szabó Sándor és Berettyán Péter lesznek.  
 
0 komment , kategória:  Külföldi foci  
77 éves korában elhunyt Kulcsár Győző
  2018-10-01 20:54:44, hétfő
 
  Végső nyugalomra helyezték hétfőn a szeptember 19-én, 77 éves korában elhunyt Kulcsár Győzőt, a Nemzet Sportolóját, négyszeres olimpiai bajnok párbajtőrözőt.
A Farkasréti Temetőben megtartott gyászszertartáson a magyar sport szinte minden jelentős alakja képviseltette magát, még az elhunyt egykori munkahelyéről, Olaszországból is érkeztek emlékezők.
Kulcsár Győző keresztény közössége nevében Száraz László atya szólt a több száz fős gyászoló tömeghez, s emlékeztetett arra, hogy a kiváló párbajtőröző Krisztust megváltójának és mesterének tartotta.
,,Sportbeli teljesítményén túl egész emberi személyisége ajándék lehetett az őt ismerők számára" - jelentette ki az atya, majd azzal folytatta, hogy egyik sportolótársa szerint Kulcsár Győző teljes életet élt, mindig tisztességesen.
Szigorú volt a tanítványaival, de önmagától követelte meg a legtöbbet. Ugyanakkor sohasem bántott senkit, mindig mély szeretettel foglalkozott mindenkivel.
Az állami sportvezetés nevében emlékező Szabó Tünde sportért felelős államtitkár úgy fogalmazott, Kulcsár Győző élete kitörölhetetlen része a magyar sporttörténelemnek és a sportcsaládnak.
,,A Nemzet Sportolója címet méltóképpen képviselte, ugyanakkor edzőként is számos kimagasló eredménnyel, győzelmek sorozatával ajándékozta meg a magyar nemzetet" - fogalmazott Szabó Tünde, aki szerint Kulcsár hűsége, lojalitása, hite máig példaértékű mindenki számára.
Hozzátette: ,,Szoborszerű tisztasággal, de mindig emberien, példaképként élt. Soha nem tért le az általa helyesnek ítélt útról, s mindig az adás volt az élete".
- Szabó Tünde szerint Kulcsár egyedülállóan mutatta meg, hogy magyarként is lehet sikeresnek lenni a nagyvilágban, "ezért lett belőle nemzetünk hőse".
- A Magyar Vívó Szövetség, a Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesülete, a sporttársak, a tanítványok és a magyar sportközösség képviseletében az elhunyt egykori tanítványa, a kétszeres olimpiai aranyérmes Nagy Tímea méltatta Kulcsár Győzőt, akit olyan zseninek nevezett, akiből sugárzott az optimizmus, a vidámság, a bohémság, az élet szeretete, úgy tudott dolgozni és dolgoztatni, ahogy senki sem - ennek köszönhette sikereit.
- ,,Kivételes képességű ember volt, ezt az egész világ tudta" - jelentette ki egykori mesteréről Nagy Tímea. Végül az egykori csapattárs, Schmitt Pál, a Magyar Olimpiai Bizottság tiszteletbeli elnöke, a NOB magyar tagja búcsúzott. A sportdiplomata arra hívta fel a figyelmet, hogy Kulcsár Győző igazi csapatember volt, hiszen négy olimpiai aranyérméből hármat, valamint a három világbajnoki elsőségét is csapatban ért el, s 16 éven át az ő nevével kezdődött a magyar párbajtőr-válogatott névsora.
- Schmitt hangsúlyozta: Kulcsár igazi Homo Ludens volt, mindenféle játékban bármikor kész volt részt venni. ,,Csodáltuk, hogy hetven évesen is kész volt beülni az iskolapadba azért, hogy szakedzői diplomát szerezzen" - emlékeztetett a korábbi köztársasági elnök. Beszédét azzal zárta, hogy ,,az olyan bajnokok, mint Kulcsár Győző erősítik nemzeti büszkeségünket, hazaszeretetünket és jó hírünket a világban".
A gyászszertartás a Magyar Himnusz hangjaival ért véget.
...... ..........

 
 
0 komment , kategória:  Elhunyt híres emberek  
Őszi sétány
  2018-10-01 20:48:07, hétfő
 
  ...... ........... ..............

 
 
0 komment , kategória:  Őszi versek és képek  
Őszi képek - Éva szerkesztései
  2018-10-01 20:46:22, hétfő
 
 





 
 
0 komment , kategória:  Barátaim képei és videói  
Teréz egyike azoknak az evangéliumi ....
  2018-10-01 13:20:37, hétfő
 
  Teréz egyike azoknak az evangéliumi együgyűeknek akik hagyják, hogy Isten maga vezesse őket titkainak legmélyére." (XVI. Benedek)
,,Ez az út a kicsi gyermek ráhagyatkozása, aki félelem nélkül alszik el Atyjának karjaiban." (Kis Szent Teréz)
Lisieux-i Kis Szent Teréz - A Gyermek Jézusról nevezett Szent Teréz szűz és egyháztanító
2018. október 1. hétfő 08:01
Lisieux-i Kis Szent Teréznek, a ,,kis út" szentjének élettörténetét idézzük fel liturgikus emléknapján, október 1-jén.
Teréz 1873. január 2-án született a normandiai Alençonban. A keresztségben a Mária Franciska Teréz neveket kapta. Szülei, Louis Martin és Marie-Azélie Guérin mélyen vallásosak voltak, mind az öt, a felnőtt kort megélt lányuk szerzetes lett. Az egyház történetében ők voltak a második házaspár, akiket boldoggá avattak. Ferenc pápa 2015. október 18-án szentté avatta őket.
Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Női szentek bemutatás  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
2018.09 2018. Október 2018.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 424 db bejegyzés
e év: 4978 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 267
  • e Hét: 5958
  • e Hónap: 26641
  • e Év: 229554
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.