Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
De Brébeuf Szent János és Jogues Szent Izsák áldozópapok és
  2018-10-19 18:48:18, péntek
 
  De Brébeuf Szent János és Jogues Szent Izsák áldozópapok és társaik vértanúk

- Igenaptár oldalon
SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a korintusiakhoz írt második leveléből
Testünkben Jézus szenvedését hordozzuk szüntelen.
Testvéreim!
A hit és a kegyelem kincsét törékeny cserépedényben őrizzük, hogy a rendkívüli erőt ne magunknak, hanem Istennek tulajdonítsuk. Mindenfelől szorongatnak minket, de agyon nem nyomnak; bizonytalanságban vagyunk, de nem esünk kétségbe; üldözést szenvedünk, de elhagyatottak nem vagyunk; földre terítenek, de el nem veszünk; állandóan hordozzuk testünkben Jézus halálát, hogy Jézus élete is nyilvánvaló legyen testünkben. Mert minket, akik élünk, szüntelenül halálra adnak Jézusért, hogy Jézus élete is nyilvánvaló legyen halandó testünkön. Bennünk tehát a halál munkálkodik, bennetek pedig az élet.
Mivel azonban a hitnek ugyanaz a lelke van bennünk, mint amelyről írva van: ,,Hittem, azért szóltam", mi is hiszünk, és ezért beszélünk. Hiszen tudjuk, hogy aki az Úr Jézust feltámasztotta, Jézussal együtt minket is feltámaszt majd, és veletek együtt elébe állít. Mert minden értetek van, hogy a kegyelem bőséges kiáradásáért egyre többen adjanak hálát Isten dicsőségére.
Ez az Isten igéje. 2Kor 4,7-15

EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
Menjetek, tegyétek tanítványommá mind a népeket!
Az Úr feltámadása után a tizenegy tanítvány elment Galileába, fel arra a hegyre, ahova Jézus rendelte őket. Amikor meglátták őt, leborultak előtte a földre. Egyesek azonban még mindig kételkedtek. Jézus odament hozzájuk, és ezt mondta nekik: ,,Én kaptam meg minden hatalmat az égen és a földön. Ezért most menjetek el, és tegyetek tanítványommá minden nemzetet! Kereszteljétek meg őket az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében! Tanítsátok meg őket mindannak megtartására, amit parancsoltam nektek! És íme, én veletek vagyok mindennap a világ végéig!"
Ezek az evangélium igéi. Mt 28,16-20

- Katolikus oldalon Link

- Jezsuita oldalon Link

- Network_katolikus oldalon Link
 
 
0 komment , kategória:  Férfi szentek  
28. évközi hét péntek 10.19
  2018-10-19 18:34:49, péntek
 
  SZENTLECKE Szent Pál apostolnak az efezusiakhoz írt leveléből
Krisztusban nyerjük el a mennyei örökséget a Szentlélek által.
Testvéreim!
Krisztusban nyertük el mi is az örökséget Isten rendelése szerint, aki mindent szabad elhatározásából tesz. Szolgáljunk hát fölsége dicsőségére, mi, akik már korábban is Krisztusba vetettük reményünket. Benne kaptátok meg ti is a megígért Szentlélek pecsétjét, miután hallottátok az igazságról szóló tanítást, üdvösségetek evangéliumát, és hittetek benne. Ő a foglalója örökségünknek, annak, hogy teljesen megváltva övéi legyünk az Isten fölségének dicsőségére.
Ez az Isten igéje. Ef 1,11-14

EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből
Jézus buzdítja apostolait, hogy félelem nélkül hirdessék az evangéliumot, mert Isten nem feledkezik meg róluk.
Egyszer olyan nagy tömeg gyűlt Jézus köré, hogy csaknem agyontaposták egymást. Így beszélt akkor tanítványaihoz: ,,Óvakodjatok a farizeusok kovászától, vagyis a képmutatástól!
Nincs olyan rejtett dolog, amely napfényre ne kerülne; sem olyan titok, amely ki ne tudódnék. Amit szűk körben bizalmasan mondtatok, nyilvánosan elbeszélik, és amit zárt ajtók mögött fülbe súgtatok, szájról szájra adják.
Mint barátaimnak, azt mondom nektek: ne tartsatok azoktól, akik megölik a testet, de többre nincs hatalmuk. Megmondom nektek, kitől féljetek. Féljetek attól, akinek - azonfelül, hogy megöl - arra is hatalma van, hogy kárhozatra vessen. Újból mondom: ettől féljetek!
Nemde öt veréb sem ér többet, mint két krajcár? Isten mégsem feledkezik meg egyetlen egyről sem. Sőt, számon tartja fejetek minden hajszálát is. Ne féljetek tehát! Sokkal többet értek ti, mint a verebek."
.......


Ezek az evangélium igéi. Lk 12,1-7

Imádság
Urunk, küldj ma is követeket hozzánk, akik utadat előkészítik, akik igédet hirdetik, miként János, a Keresztelő tette. Küldj ma is követeket hozzánk, akik készek arra, hogy háttérben legyenek, hogy te, Urunk, bennünk növekedjél. Küldj ma is követeket hozzánk, akik érted és nem önmagukért élnek. Adj bocsánatot és új kegyelmet, hogy szolgálhassunk neked, és előkészíthessük számodra az utat az emberek között, hogy megvalósulhasson a te országod..
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Dr. Kállay Emil piarista szerzetes gyászmiséje 2018.10.18.
  2018-10-19 18:27:47, péntek
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  vallás  
Ma főztem - frankfurti leves
  2018-10-19 12:23:33, péntek
 
  ...... .........

 
 
0 komment , kategória:  blog partik  
Szív alakú kávézás
  2018-10-19 12:18:05, péntek
 
  ...... ........

 
 
0 komment , kategória:  Valentin napra  
Szüret után gyümölcsök
  2018-10-19 12:12:37, péntek
 
  ...... ........

 
 
0 komment , kategória:  Őszi versek és képek  
Tyúkok lakhely a fa koronája lett.
  2018-10-19 12:09:06, péntek
 
  ...... ........... ........... .....

 
 
0 komment , kategória:  Viccek  
Egy 61 éves beteg nő az első Budapesten, akit bíróság elé ..
  2018-10-19 12:06:24, péntek
 
  Egy 61 éves beteg nő az első Budapesten, akit bíróság elé állítanak, mert az utcán él.
A Gyorskocsi utcában meghallgatószobákat hoztak létre, ahol átlátszó székre ültetik a hajléktalan embereket. Másfél nap alatt szedte össze a rendőri figyelmeztetéseket az a nő, akit elsőként vettek őrizetbe Budapesten ,,életvitelszerű közterületi tartózkodás" miatt - írja a hvg.hu.
Az Utcajogász Egyesület munkatársa, Molnár Noémi a portálnak elmondta: a 61 éves nőt először 17-én éjjel figyelmeztették, majd aznap délelőtt és éjszaka is. A harmadik figyelmeztetés előtt arrébb ment, de így is megtalálták, a negyedik figyelmeztetéssel pedig másnap bevitték a Gyorskocsi utcába. Ott hosszas meghallgatás után rendelték el az őrizetbe vételét.
A hajléktalan nő öt hónapja él az utcán. Élettársa 2017-ben halt meg, egy évig még maradhatott a férfi nevén levő lakásban, majd barátoknál, rokonoknál húzta meg magát idén tavaszig. Segédápolóként, majd takarítóként dolgozott, onkológiai betegsége miatt már csak alkalmi takarítást tud vállalni. A kutyáját most menhelyre vitték, a holmiját elvették, de arról nem volt szó, hogy abból bármit megsemmisítenének. A rendőröknek azt mondta, volt már szállón, de ott loptak, veszekedtek, rosszak voltak a körülmények, ezért döntött az utca mellett.
A meghallgatáson elismerték, hogy a nő a helyszínen volt, de azt nem, hogy megvalósult volna a szabálysértés. A nő nem érzi magát bűnösnek. A rendőrségen azt mondták Molnár Noéminek, hogy az ügy pénteken kerül bíróság elé, de csak telekommunikációs eszközön keresztül hallgatják meg a hajléktalan nőt. Ezt a jogász szerint semmi nem indokolja, hiszen a nő nincs olyan rossz állapotban.
Molnár Noémi azt is elmondta, hogy a Gyorskocsi utcában két meghallgatószobát hoztak létre fehérre meszelt falakkal, ahol a hajléktalan embereket átlátszó székre ültetik, ,,vélhetően azért, hogy rögtön látni lehessen rajta a koszt". A jelek szerint minden előállított hajléktalant ide hoznak, ha foglalt a két szoba, várnak. Ilyen lassú adminisztrációval a jogász szerint képtelenség sok embert forgatni a rendszerben.
Az Utcajogász Egyesület a tárgyaláson az eljárás felfüggesztését szeretné elérni, és azt, hogy a törvény kerüljön az Alkotmánybíróság elé, a jelenlegi szabályok ugyanis szerintük nemzetközi jogot sértenek.

- Máris változtattak a hajléktalanrendeleten.
Máris módosította a kormány a tíz napja elfogadott, hétfőn hatályba lépő új hajléktalanrendeletet, írja a hvg.hu. Eszerint az államnak már nem kell kárpótlást fizetnie a hajléktalanok nem tárolható ingóságainak megsemmisítése után, illetve a hajléktalanoknak sem kell fizetniük a tárolás és a megsemmisítés indokolt költségeit.
Külön mentőkocsikkal szállítják el hétfőtől a hajléktalanokat
Pluszmunka keretében jelentkezhetnek a mentősök a feladatra, de egyelőre nem tudják, mit kezdjenek az egészséges hajléktalanokkal.
Azt is törölték a rendeletből, hogy a hajléktalan személyes tárgyait, személyes iratokat, fényképeket, gyógyászati segédeszközöket vagy hatósági iratokat kötelező megőrizni. Ezen kívül kivették a rendelet azon pontját is, miszerint egy ingóság alaptalan megsemmisítése esetén annak kamattal növelt értékét kell visszafizetni a hajléktalannak.
Az új rendelet szerint a hatóságoknak az ingóságok tárolásba vételéről készíteniük kell kép- és hangfelvételt, hogy később ezek azonosításra szolgálhassanak

 
 
0 komment , kategória:  Budapest képekben, hírek  
Kiderült, hány fát vágnak ki a gellérthegyi sikló megépítése
  2018-10-19 11:59:47, péntek
 
  Kiderült, hány fát vágnak ki a gellérthegyi sikló megépítése miatt
69 fát kell majd kivágni természetvédelmi területen a Gellért-hegyre tervezett sikló építése miatt, a projektgazdának cserébe 421 fát kell ültetniük más területeken, tudta meg az RTL Híradó. A cég ügyvezetője szerint a beruházás valójában védi a természetet, mert most naponta 2-300 turistabusz hajt fel a hegyre, ami így megszűnhetne. A Levegő Munkacsoport szerint viszont felháborító, hogy mindenféle egyeztetés nélkül tervezték meg a munkát.
A G7 írta meg nemrég, hogy elindult a gellérthegyi sikló építésének előkészítése, a földmunkák már megkezdődtek. A beruházás 4,5 milliárd forint körüli összegbe kerülhet.
A 444 kedden arról számolt be, hogy a beruházás várhatóan komoly fairtással jár majd, az országos jelentőségű védett természeti területnek számító hegyoldalban. A lap megjegyzi, hogy éppen a várható nagy mennyiségű fakivágás miatt az elmúlt évtizedekben három olyan terv is született, hogy síneken futó sikló helyett libegő vezessen fel a Gellért-hegy csúcsáig.
A G7 gazdasági portál derítette ki, hogy elindult a beruházás. A Levegő Munkacsoport szerint felháborító, hogy a természetvédelmi területre tervezett siklóról nem volt társadalmi egyeztetés. A siklót építtető cég szerint a beruházás valójában védi a természetet, mert most naponta 2-300 turistabusz hajt fel a hegyre, ami így megszűnhetne.
 
 
0 komment , kategória:  Budapest képekben, hírek  
Szűz Mária szerepe a személyes megtérésben
  2018-10-19 11:56:38, péntek
 
  István társulat videó Link  
 
0 komment , kategória:  vallás  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2018.09 2018. Október 2018.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 424 db bejegyzés
e év: 4978 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3563
  • e Hét: 19955
  • e Hónap: 32631
  • e Év: 266378
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.