Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
Szabó T. Anna: Adventi kalendárium - verses gyűjteménye
  2018-10-03 14:38:35, szerda
 
  Szabó T. Anna: Adventi kalendárium - verses gyűjteménye Link  
 
0 komment , kategória:  Adventi naptáram  
Szabó T. Anna: Angyalok - vallásos vers
  2018-10-03 14:35:45, szerda
 
  Puha ködbe burkolózva
mint a téli csillagok

néznek - titkon sejted őket -
gyermekarcú angyalok.

Érthetetlen, hallhatatlan,
csöndbe mártott dallamok -

fellegekből leskelődő
láthatatlan angyalok.
 
 
0 komment , kategória:  versek  
Szent őrőz angyalok - Szabó T. Anna: Leskelődők
  2018-10-03 14:32:58, szerda
 
  Istenünk, te határtalan gondviselő szeretettel szent angyalokat rendeltél, hogy őrizzenek minket. Add meg könyörgő híveidnek, hogy az ő pártfogásukat mindenkor érezzük, és társaságuknak örökké örvendezzünk.
2018. október 2. kedd 08:20
A Katolikus Egyház Katekizmusa (KEK) szerint: ,,Hitigazság, hogy szellemi, test nélküli lények, akiket a Szentírás általában angyaloknak nevez, léteznek. Ezt a Szentírás éppoly világosan bizonyítja, mint az egybehangzó Szenthagyomány." (328)
Szent Ágoston mondja: »Az angyal (...) hivatalt, nem természetet jelöl. Ha a természete után érdeklődöl, akkor szellem; ha a hivatala után, akkor angyal: mivolta szerint szellem, tevékenysége szerint angyal.« Az angyalok egész létük szerint Isten szolgái és hírnökei. Mivel »állandóan látják az én Atyám arcát, aki a mennyben van« (Mt 18,10), ők azok »akik teljesítik szavát, mihelyt meghallják beszédének hangját« (Zsolt 103,20). Mint tisztán szellemi teremtményeknek, értelmük és akaratuk van; személyes és halhatatlan teremtmények. Tökéletességük fölülmúlja minden látható teremtményét. Ennek bizonysága dicsőségük ragyogása." (KEK 329-330)
Az őrzőangyalok ünneplése a 16. században alakult ki Spanyolországban, innen terjedt el Európában. A 17. században vált általánossá, a római kalendáriumban 1615-ben vezették be. V. Pál szeptember első vasárnapjára, X. Kelemen a Szent Mihály ünnepe utáni első szabadnapra helyezte az elmék napot, amely végül X. Piusz intézkedésére a 20. század elején került október 2-ára, mai helyére.
Istenünk, te határtalan gondviselő szeretettel szent angyalokat rendeltél, hogy őrizzenek minket. Add meg könyörgő híveidnek, hogy az ő pártfogásukat mindenkor érezzük, és társaságuknak örökké örvendezzünk. A mi Urunk, Jézus Krisztus, a te Fiad által, aki veled él és uralkodik a Szentlélekkel egységben, Isten mindörökkön örökké. Ámen

...... .......Szabó T. Anna: Leskelődők
Langyos ködbe balzsamozva
mint az őszi csillagok
néznek - titkon sejted őket -
gyermekarcú angyalok.

Érthetetlen, hallhatatlan
csöndbe mártott dallamok -
ködbe burkolózva állig
láthatatlan angyalok.

Videó: Tóbisz Tamás - Szabó T. Anna: Leskelődők Link

Régi szegedi hagyomány szerint a halott őrangyala egészen a temetésig a koporsó tetején ül, hogy a gonoszok el ne ragadják lelkét.
Ha valakinek a jobb füle csendült, ezt mondta: ,,Édös őrzőangyalom, maradj a bal vállamon." Ezzel az angyal elhárította a szerencsétlenséget, melyet a szegedi néphit szerint a jobb fül csengése előre jelzett.
Sármellék zalai faluban az utcán menve jobb felől helyet hagytak az őrangyalnak.

Forrás: Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Családpasztorációs papi találkozó Leányfalun
  2018-10-03 14:24:00, szerda
 
  Igazság, szeretet, öröm és irgalom - a pasztoráció ezen meghatározó hívószavait helyezték ezúttal a középpontba, hogy a pápai megnyilatkozások nyomán áttekintsék tartalmukat, szerepüket a családpasztorációban.
Ismét családpasztorációs papi találkozó Leányfalun
2018. október 2. kedd 15:36
Őszi találkozójukat tartják a családpasztorációban elkötelezett papok október 1-3. között Leányfalun, a Szent Gellért Lelkigyakorlatos Házban. Igazság, szeretet, öröm, irgalom a pápai megnyilatkozásokban és a pasztoráció gyakorlatában, jelenlét a médiában - ezek voltak az első nap fő témái.
Veni Sancte - a kezdés öröme. Szentmisével kezdődött a családpasztorációs papi találkozó Leányfalun. Évről évre itt gyűlnek össze a Magyar Katolikus Családegyesület szervezésében, Bíró László tábori püspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) családreferense meghívására római és görög katolikus papok, papnövendékek tapasztalatcserére, kapcsolatépítésre, töltekezésre. Igazság, szeretet, öröm és irgalom - a pasztoráció ezen meghatározó hívószavait helyezték ezúttal a középpontba, hogy a pápai megnyilatkozások nyomán áttekintsék tartalmukat, szerepüket a pasztorációban

Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
Ferencesek üzenete Szent Ferenc ünnepére
  2018-10-03 14:12:01, szerda
 
  Minden embertársunknak tett szolgálat, segítség istenszeretet, és minden rászorulónak, kisebbnek adott segítség visszaadása annak, amit a Fölségestől kaptunk, és ami egyedül Őt illeti.
...... ......


2018. október 3. szerda 13:46
A Magyarok Nagyasszonya Ferences Rendtartomány a következő gondolatokkal készül 2018. október 4-re, Assisi Szent Ferenc ünnepére.
,,Altissimu, onnipotente bonsignore - Fölséges, mindenható Jóúr!" - így kezdődik a Naphimnusz, a teremtmények éneke, Assisi Szent Ferenc egyik legismertebb műve, úgy, ahogy annak idején leírta. Pontosabban elmondta a testvéreknek, akik feljegyezték. Tavaly arról elmélkedtünk, mit jelent Isten jósága. Most továbblépünk, és azt járjuk körül, mit jelent Szent Ferenc számára az, hogy Isten a Fölséges.
Spoletói álomlátása során Krisztus azt kérdezi tőle: ,,Mondd csak, Ferenc, ki a nagyobb, az Úr vagy a szolga?" Ferenc válaszára pedig, hogy az Úr a nagyobb, tovább kérdezi: ,,De hát akkor miért a szolgának akarsz szolgálni, és miért nem az Úrnak?"
- A becsvágyó és családjának társadalmi lehetőségeinél magasabbra törő ifjú polgár, Ferenc számára döntő volt ez a felismerés: Isten a nagyobb, a Legnagyobb. Isten a Fölséges. Úgy tűnik, Ferencnek éppen ez a felfokozott becsvágya, a legtöbb, a legnagyobb keresése lett az a kapu, amin keresztül Isten felismerhetően beléphetett az ő világába. Amikor Istenre ezt a szót alkalmazza: ,,fölséges" (altissimus, altissimo, altissimu), mindig Isten transzcendens mivoltát emeli ki. A Naphimnusz így folytatódik: ,,Mindenható, fölséges és jóságos Úr, tiéd a dicséret, dicsőség és imádás, és minden áldás. Minden egyedül téged illet, Fölség, és nem méltó az ember, hogy nevedet kimondja" (Sík Sándor fordítása). Már San Damiano romos templomában is így kezdi imádságát: ,,Fölséges és dicsőséges Isten, világosítsd meg szívem sötétségét..." Végrendeletében azt írja, hogy ,,maga a Fölséges nyilatkoztatta ki, hogy a Szent Evangélium szerint kell élnem.".

Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Férfi szentek  
Tagjai vagyunk egymásnak
  2018-10-03 14:04:17, szerda
 
  Közzétették a tömegtájékoztatás 53. világnapjának témáját
2018. október 3. szerda 12:26
A Szentszék sajtóközpontja szeptember 29-én tette közzé a tömegtájékoztatás 53. világnapjának témáját. Ferenc pápa a 2019-es világnap mottóját Szent Pál egyik mondata nyomán fogalmazta meg: ,,Tagjai vagyunk egymásnak (Ef 4,25) - A közösségi hálózatból az emberi közösségekbe".

Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Isten szolgája Oreste Marengo
  2018-10-03 14:01:12, szerda
 
  A feledhetetlen szalézi misszionárius
2018. szeptember 30. vasárnap 14:26
Pierluigi Cameroni szalézi posztulátor Isten szolgája Oreste Marengo égi születésnapjának 20. évfordulója alkalmából augusztusban a feledhetetlen misszionárius szülőhelyén, Diano d'Albában járt, ahol oratóriumot neveztek el róla.
Oreste Marengo 1906. augusztus 29-én született Olaszországban, egy piemonti városban.
92 éves korában, 1998. július 30-án halt meg Turán.
Engedelmesség jellemezte a feletteseivel szemben, és aggodalom a lelkek üdvösségéért. Mint jó pásztor terjesztette a tudást és a kereszténységet. Sokat tett annak érdekében, hogy az északkelet-indiai elmaradott térületeken élők megfelelő egészségügyi ellátásban és oktatásban részesülhessenek.

Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Férfi szentek  
92 éves bácsi gondolatai felesége halála után
  2018-10-03 13:56:17, szerda
 
  Egy kis termetű 92 éves bácsi, aki még ebben a korban is nagyon odafigyelt az öltözékére, kénytelen volt idősek otthonába menni, mivel 70 éves felesége váratlanul elhunyt. Kicsit korábban érkezett az intézménybe, ezért várnia kellett pár órát, míg előkészítettük a szobáját. Mikor közöltem vele, hogy indulhatunk, ő rám mosolygott, majd együtt lassan lépegettünk a kis apartman felé.
- Alig várom, hogy láthassam a szobám. Mikor benyitottunk, körbe nézett, majd széles mosolyra húzódott a szája.
- Nagyon tetszik! De tudja, nem azért, mert itt vannak a bútoraim, vagy az ágyterítőm, hanem azért mert minden reggel eldöntöm, hogy csak a pozitív dolgokat tartom szem előtt, erre figyelek, ezért élek. A feleségem a szívemben van, a rengeteg szép emlékkel együtt. Minden reggel ezt az utat választom. Minek, kinek panaszkodjak, hogy itt fáj, ott fáj, hogy így az öregség, úgy az öregség. A szép, kedves pillanatokra figyelek, mert azok okoznak örömet. A tanácsom a következő: szabadítsd fel a szíved minden haragtól, felejtsd el a problémákat, élj egyszerűen a pillanatnak, és ne legyen nagy elvárásaid. .
 
 
0 komment , kategória:  Család  
Imádság csodát tesz az egészségre
  2018-10-03 13:51:01, szerda
 
  AZ ELISMERT TUDÓS KIMUTATTA: AZ IMÁDSÁG CSODÁT TESZ AZ EGÉSZSÉGEDDEL!
A rettenetes Csernobili robbanás után a mérőműszerek több tíz kilométeres távolságban halálos dózisú sugárzást mértek. Eközben a három kilométerre lévő Mihály Arkangyal templomban átlagos értékeket mértek.
- A csoda kapcsán tudósok több kutatást is végeztek. Bár magát a jelenséget nem tudták megmagyarázni, felfedeztek valami mást, ami igencsak megdöbbentette őket! A szentpétervári Neurofiziológiai intézetben dr. Valeri Slezin biológiai tudományokban jártas doktor a kutatás eredményeit összegezte:
- "Azt már régóta tudjuk, hogy az ima hatással van az emberi agyra, én a háttérben zajló neurofizikai összefüggéseket akartam megérteni. Tudatos állapotban az agyban leginkább gyors bioelektromos folyamatok zajlanak, amit alvás közben is történik. A gyors szemmozgásos alvás, a REM fázis, ezen kívül van még egy fázis is a lassú hullámú alvás, amit gyors szemmozgás nélküli alvásnak is neveznek. Ahogy van lassú alvás, úgy van lassú ébredés is és ez az ima.
A kísérlethez az egyik kolostor apátjait hívtam meg és EEG vizsgálatot végeztünk rajtuk miközben imádkoztak. Az eredmény lenyűgözött! A kutatás folyamán megfigyelhető volt, hogy az apát teljes tudatállapotában volt, az EEG mégis olyan adatokat mutatott, amelyekből az a következtetés vonható le, hogy az agya ki volt kapcsolva. Ez egy különleges állapot, mielőtt ezt felfedeztük csak három állapotot ismertünk, az ébrenlét, a gyors alvás és a lassú alvás.
Az ima hiánya kiegyensúlyozatlansághoz és betegségekhez is vezethet. A különleges tudatállapot csak ima közben, ima olvasása közben, illetve a csecsemőknél figyelhető meg, nagyjából négy hónapos korig." A tudós azon kijelentéséből, miszerint az ima hiánya betegségekhez vezethet, sokan azt a következtetést vonták le, hogy az ima akár gyógyító erővel is bírhat!
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Ima kilenced a békéért Böjte Csaba atyával
  2018-10-03 13:21:50, szerda
 
  Flüei Szent Miklós nyomában Videó 2015.10.17 Link

.........


Flüei Szent Miklós nyomában Videó 2015.10.16. Link

...... .......

 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
2018.09 2018. Október 2018.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 424 db bejegyzés
e év: 4978 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 291
  • e Hét: 2061
  • e Hónap: 14737
  • e Év: 248484
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.