Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/31 oldal   Bejegyzések száma: 309 
Önmaga ellenére
  2024-04-11 23:17:15, csütörtök
 
  Önmaga ellenére

John Donne 1573-ban Londonban született, és maga is tékozló ember volt. Római katolikusnak nevelkedett, és sok éven át meggondolatlanul élt. Prédikációi és imái ma már klasszikusnak számítanak. Egyik imáját a sajátomként adaptáltam a gyermekeink számára.

Uram, sok gyertyatartót állítottál és sok lámpást gyújtottál gyermekemnek, de ő vagy elfújta őket, vagy magával vitte, hogy tiltott utakon vezesse. Te adtál neki vágyat a tudás iránt, és néhány eszközt hozzá, és némi birtoklást is, de ő fegyverekkel fegyverkezett fel ellened. Mégis, ó Istenem, könyörülj rajta. Saját magadért könyörülj rajta. Ne engedd, hogy a bűn meghiúsítsa a Te szándékodat az ő életében. Hanem engedd, hogy önmaga ellenére olyan nagy hasznára legyen a Te dicsőségednek, hogy kegyelmed által más bűnösök is lássák, mennyi bűnt bocsátasz meg.

Robert J. Morgan
 
 
0 komment , kategória:  Imádságok  
Segíts neki dicsérni Téged
  2024-04-10 23:04:33, szerda
 
  Segíts neki dicsérni Téged


Ma koncentrálj arra a vágyadra, hogy gyermeked dicsérje Istent:

Uram, egyik nemzedék dicséri a másiknak a Te műveidet, és hirdeti a Te hatalmas tetteidet. Kegyelmes vagy és könyörületes, késedelmes a haragra és nagy az irgalmasságod. Te jó vagy mindenkihez, és a Te gyengéd irgalmasságod minden cselekedeted felett van. Mindenkit, aki elesett, felemelsz, és mindenkit, aki meghajolt, felemelsz. . . Szabadítsd meg fiamat, Uram, a gonosz emberektől. Óvd meg őt az erőszakos emberektől, akik gonosz dolgokat terveznek szívükben. Óvd meg gyermekemet, Uram, a gonoszok kezétől, akik meg akarják botlasztani lépteit. Lelkem elborult bennem. Add, hogy megismerje az utat, amelyen járnia kell. Tanítsd meg őt, hogy a Te akaratodat cselekedje. Vezesd őt az egyenesség földjére. Elevenítsd meg őt, Uram, a Te nevedért. Áldd meg gyermekemet.

(A 145:4, 8-9, 14; 140:1-2, 4; 143:4, 8, 10-11; 147:13 zsoltárok alapján.)

Robert J. Morgan


 
 
0 komment , kategória:  Imádságok  
Folytasd tovább a befejezésig
  2024-04-07 23:35:02, vasárnap
 
  Folytasd tovább a befejezésig

Erősen rátámaszkodhatsz a Filippi levélre, és az nem fog elgyengülni vagy meginogni a súlyod alatt. Bár szerzője a börtönben írta, mégis árad belőle az öröm és az optimizmus. Íme egy imádság, amely az első fejezet mondatai alapján készült:

Uram, köszönöm neked____________________. Bízom abban, hogy Te, aki elkezdted benne a jó munkát, véghezviszed azt Krisztus napjáig. Így kell imádkozzam, mert a szívemben hordozom őt. Te tudod, hogy mennyire vágyom Krisztus szeretetével e gyermek után. Azért imádkozom, hogy szeretete egyre inkább bővelkedjék ismeretben és ítélőképességben, hogy helyeselje a kiváló dolgokat. Tedd őt őszintévé és kifogástalanná Krisztus napjáig, hogy az igazság gyümölcsével legyen tele a Te dicsőségedre és dicséretedre.

(A Filippi 1:3-11 alapján adaptálva.)

Robert J. Morgan
 
 
0 komment , kategória:  Imádságok  
Fedezd be őt hátul és elöl
  2024-04-06 21:58:44, szombat
 
  Fedezd be őt hátul és elöl

Ma koncentrálj arra a vágyadra, hogy gyermeked felismerje Isten jelenlétét:

Uram,
Te keresed és ismered gyermekemet, bárhol is legyen az adott pillanatban.
Te tudod, mikor ül le és mikor kel fel. Te olvasol a gondolataiban.
Érted az útját, és ismered minden útját.
Kérlek, fedd be őt hátulról és elölről, és helyezd rá a Te kezedet.
Hová mehet a Te Lelked elől? Hová menekülhet a Te jelenléted elől?
Ha felemelkedik a mennybe, Te ott vagy. Ha a pokolban vet ágyat, íme, Te ott vagy.
Ha a hajnal szárnyaira kel, és messze száll, a Te jobb kezed ott is megtartja őt.
Félelmetesen és csodálatosan van megteremtve. A Te szemeid látták meg nem formált lényét, amikor még nem volt megformálva, és a Te könyvedben minden napja fel van jegyezve, amikor még nem volt belőlük semmi. Milyen drágák a Te gondolataid gyermekemmel kapcsolatban, Istenem!
Vizsgáld meg ____________________, ó Isten, és ismerd meg a szívét. Próbáld meg őt, és ismerd meg szorongásait. Nézd meg, van-e benne gonosz út, és vezesd őt az örökkévalóság útján.

(A 139. zsoltárból átvéve.)

Robert J. Morgan
 
 
0 komment , kategória:  Imádságok  
Tedd őt tisztává
  2024-03-30 21:17:21, szombat
 
  Tedd őt tisztává

Ma összpontosíts arra a vágyadra, hogy láthasd, amint gyermeked elfordul a bűnétől, és teljesen meg van tisztítva belőle:

Atyám,
Húzd ki ____________________ az őt körülvevő egészségtelen környezetből, és vezesd őt egy szent helyre az életben.
Szórj rá tiszta vizet, és tedd őt tisztává.
Tisztítsd meg őt minden szennyétől és minden bálványától, és adj neki új szívet. Helyezz belé új lelket. Vedd el belőle a kőszívet, és adj neki gyöngéd szívet. Add belé a Te Lelkedet, és késztesd, hogy a Te rendeléseidben járjon és a Te ítéleteidet megtartsa. Szabadítsd meg őt minden tisztátalanságától, és sokasítsd meg rajta áldásaidat.
Nem miérettünk, Atyám, hanem a Te dicsőségedért kérem ezt, és a Te kegyelmedre támaszkodom.
Akkor megtudjuk, hogy Te vagy az Úr.

(Ezékiel 36-dik részének az alapján)

Robert J. Morgan
 
 
0 komment , kategória:  Imádságok  
Leereszkedés és olvadás
  2024-03-25 07:01:58, hétfő
 
  Leereszkedés és olvadás

1890. augusztus 21-én, csütörtök este London prédikátorainak fejedelme, Charles H. Spurgeon egy régi, ma már elfeledett himnusz egy strófáját idézte. Ezek az egyszerű szavak tökéletes imaként szolgáltak gyermekeimért - és önmagamért.

Van-e olyan szív, amely nem hajlik meg
A Te isteni irányításodnak?
Szállj le, ó szuverén szeretet, szállj le,
és olvaszd meg azt a makacs lelket!

Robert J. Morgan
 
 
0 komment , kategória:  Imádságok  
Tedd őt foglyul, Uram
  2024-03-23 21:57:11, szombat
 
  Tedd őt foglyul, Uram

Nagy erőt találtam George Matheson vak skót lelkész erőteljes himnuszában. A "Tégy foglyul, Uram" nemcsak értem, hanem szeretteimért is jó imádság. Az első versszak így szól:

Tégy engem fogollyá, Uram, és akkor szabad leszek.
Kényszeríts, hogy kardomat adjam át, és győztes leszek.
Elsüllyedek az élet riadalmában, ha egyedül állok;
Fogj engem karjaid közé, és erős lesz a kezem.

A himnusz emlékeztet Ézsaiás e szavaira, majd imádkozásra késztet:

Az Úr még mindig arra vár, hogy eljöjj hozzá, hogy megmutathassa szeretetét és könyörületét. Mert az Úr hűséges Isten. Boldogok, akik várják, hogy ő segítsen rajtuk.

Ézsaiás 30:18

Uram, köszönöm, hogy vársz arra, hogy gyermekem hozzád jöjjön. Kérlek, hódítsd meg őt, hogy megáldhasd őt. Bízom benned, hogy hűséges vagy ígéreteidhez, és várom, hogy segíts nekünk.

Matheson himnuszát könnyű imává alakítani:

Tedd foglyul ____________________ Uram, és akkor szabad lesz;
Kényszerítsd, hogy kardját adja át, és győztes lesz;
Elsüllyed az élet riadalmában, ha egyedül áll;
Fogd őt karjaid közé, és erős lesz a keze.

Robert J. Morgan
 
 
0 komment , kategória:  Imádságok  
Egy imádság Lawrence testvértől
  2024-03-20 22:44:49, szerda
 
  Egy imádság Lawrence testvértől

Nicholas Herman, akit Lawrence testvérként ismertek, egy XVII. századi francia keresztény volt. 1691-ben bekövetkezett halála után a szerkesztők beszélgetéseit és leveleit egy kis könyvben foglalták össze, Az Isten jelenlétének gyakorlata címmel. Ez egy klasszikussá vált lelkigyakorlatos könyv. A következő imádságot a könyv alapján dolgoztam át:

Uram, Te adtál ____________________ jóra való hajlamot és jó akaratot, de még mindig van benne egy kevés a világból és sok benne a fiatalság. Az ember nem válik egyszerre szentté. Kérlek, bocsásd meg gyermekem bűneit. Soha nem fog másként cselekedni, ha magára hagyod; Neked kell megakadályoznod a bukását, és kijavítanod, ami elromlott. Uram, sokféleképpen tudsz minket magadhoz vonzani. Add, hogy fiam tegyen még lépéseket, hogy komolyan elkötelezi magát irántad. Add, hogy mindent, ami akadályozza ebben őt, kivesse a szívéből, és hogy hamarosan lássuk benne azt a változást, amire vágyunk. Jézus nevében. Ámen.

Robert J. Morgan
 
 
0 komment , kategória:  Imádságok  
Isten módot talál arra
  2024-03-19 23:08:22, kedd
 
  Isten módot talál arra

Egy nap meglepődve bukkantam rá a következő versre, amelyet korábban soha nem vettem észre, és amely látszólag éppen akkor jelent meg, amikor szükségem volt rá: ,,Amíg Isten nem veszi el az életet, módot talál arra, hogy még az eltaszított se maradjon tőle eltaszítva." (2Sám 14:14)

Uram,
Kérlek, találj módot arra, hogy a gyermekem ne kerülje el a megragadásodat. Kérlek, találj módot arra, hogy a széles útról a keskeny útra tereled őt. Kérlek, találj módot arra, hogy meggyőzd őt a bűnről és megóvd őt a Sátántól. Találj módot arra, hogy közbelépj, ha szükséges, hogy megakadályozd, hogy kárt tegyen magában és másokban. Találj módot arra, hogy elvezesd őt a győztes keresztény élet teljességébe.
Lökd meg őt, Isten:
Bökd meg.
Nyomd.
Sarkalljad.
Indítsd.
Hajtsd.
Ösztönözd.
És jó változásokat idézz elő a gyermekemben ma. Ámen.

Robert J. Morgan


 
 
0 komment , kategória:  Imádságok  
Irgalmasságaid sokasága
  2024-03-18 22:02:35, hétfő
 
  Irgalmasságaid sokasága

Ma koncentrálj arra a vágyadra, hogy Isten irgalmas legyen a gyermekedhez:

Áldd meg és szenteld meg gyermekem lelkét mennyei áldással, hogy szent lakóhelyeddé és örök dicsőséged székhelyévé váljon; és ne legyen semmi olyan gyermekem életében, ami a Te felséged szemeit megbotránkoztatná. Jóságod nagysága és irgalmasságod sokasága szerint tekints erre a számomra oly kedves gyermekre, aki messze száműzetett Tőled a halál árnyékának földjén. Védd és őrizd meg lelkét a romlandó élet oly sok veszélye közepette, és kísérő kegyelmeddel vezesd őt a béke útján az örök világosság otthonába. Ámen.

Kempis Tamás imádsága alapján
 
 
0 komment , kategória:  Imádságok  
     1/31 oldal   Bejegyzések száma: 309 
2018.10 2018. November 2018.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 666 db bejegyzés
e év: 6903 db bejegyzés
Összes: 35879 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 524
  • e Hét: 1419
  • e Hónap: 13294
  • e Év: 201096
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.