Belépés
jupiter21.blog.xfree.hu
" Elég, ha megértjük, hogy mindannyian valamilyen célból vagyunk itt, és elég, ha elkötelezzük magunkat ennek a célnak. " Paulo Coelho "Né... Keller Istvánné
1946.04.10
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/16 oldal   Bejegyzések száma: 152 
A Gondolat Ereje
  2018-06-07 16:43:56, csütörtök
 
  A világon minden rezgésből áll, így amikor gondolsz valamire, különösen, ha az erős érzelmi töltettel teszed vagy fizikailag kimondasz egy szót (különösen, ha azt sokszor teszed), teremtesz. Ugyan nem azonnal, de elvetsz egy magot, mely előbb-utóbb megvalósul, függetlenül, hogy az pozitív vagy negatív. A gondolat és az érzelem egy finom rezgés, míg az fizikai anyag ennek egyfajta sűrített, durva formája. Egy szó mint száz: minden rezgésből áll és gondolataiddal, szavaiddal, tetteiddel egyaránt hatsz önmagadra és környezetedre egyformán.

A Gondolat Ereje : Link
A Gondolat Ereje 2.: Link






navaratna.blog.xfree.hu

Jampolski : A szeretet tanítása

Volt egy élményem melynek hatására éreztem szükségét, hogy újrafogalmazzak mindent, amit addig valóságnak neveztem: bepillantást nyertem ugyanis egy másik valóságba, amelyet nincs a fizikai síkra korlátozva. Fontos lépés volt ez az Istenről és a spiritualitásról vallott fogalmaim teljes átértékelésének útján.


A tudat, mivel élni akar, befolyásolni tudja a betegség lefolyását. Nem létezik visszafordíthatatlan folyamat.


... ha valaki igazán változtat a tudatán, akkor a leghatalmasabb eszközt változtatja meg, amelyet megváltoztatni egyáltalán képes.


Belemerültem A Csodák Könyvébe, és voltak időszakok, amikor olyan békét éltem meg, amilyet azelőtt elképzelni sem tudtam. Tökéletesen új élet nyílott meg előttem, amikor rájöttem: az a célom itt a Földön, hogy megismerjem Istent, és kiterjesszem az Ő békéjét.

Szerintem Isten útmutatásának az a célja, hogy megtanítson megszabadulni a félelemtől, hogy megismerhessük az Ő békéjét, hogy igaz szeretettel és érzékenységgel legyünk embertársaink iránt, amire nem vagyunk képesek, ha félelem uralkodik bennünk. Tehát mind az igent, mind a nemet Isten útmutatására kell hagyni.

Nincs pillanat, amikor ne részesülnénk Isten szeretetében és útmutató jelenlétében.

Ha egy könyvre van szükség, az a könyv megjelenik. Ha egy gondolatra vagy egy percnyi nyugalomra van szükségünk, megadatik. Minden ember, akivel találkozunk, életünk minden eseménye a javunkat szolgálja, jóllehet a maga idejében ezt nem mindig ismerjük fel.

Korábban, amikor válaszokat kerestem, általában Freudra és más szaktekintélyekre hagyatkoztam. Ma már, ha útmutatásra van szükségem, igyekszem a lehető legfigyelmesebben Isten belső hangjára hallgatni

A Csodák Könyvét felbecsülhetetlen értékű segédeszköznek találtam a saját spirituális utamon, azt azonban mégsem hiszem, hogy kivétel nélkül mindenki számára segítséget tudna nyújtani.

Megértettem, hogy csupán két érzelem létezik: a szeretet, amely természetes örökségünk, valamint a félelem, amelyet az emberi elme talált fel, tehát csupán illúzió. A nap minden pillanatában e kettő közül választunk; döntésünk meghatározza, milyen napunk van, milyennek látjuk a világot. Ha félelmet tanítunk, az általunk elfogadhatónak ítélt valóság is teli lesz félelemmel. Ha viszont csak szeretetet árasztunk magunkból, a világunk is szeretettel lesz teli. Ez azt jelenti: nem kell a világnak megváltoznia ahhoz, hogy boldogok lehessünk, békében éljünk, és tekintettel legyünk másokra. Egyetlen dolognak kell megváltoznia: az attitűdünknek.

Rádöbbentem: csodálatos lehetőség áll rendelkezésemre - megváltoztathatom a felfogásomat, oly módon, hogy megválogatom, milyen gondolatokat engedélyezek magamnak.

A való világ, amely az igazságot tükrözi, csak a szeretet spirituális látásmódjával szemlélhető, nem a fizikai érzékszervekkel.

Foglalkozzanak inkább Isten megtapasztalásával, ne teológiai ismeretek felhalmozásával .

A Csodák Könyve csupán egy az ezernyi ,,tanfolyam" közül, amelyek mindegyike felhasználható az ember átformálására, megváltására, és hogy minden egyes ember meg fogja találni a maga útját a maga idejében.

A külvilágot, a többi embert úgy tekintjük, mint ami tőlünk tökéletesen elkülönülve létezik, és eltitkoljuk azt a tényt, hogy minden, amit érzékelünk, önmagunk más formában való visszatükröződése.

Ha szeretetlenül kezeljük önmagunkat, akkor haragos, szeretetszegény, elkeseredett világot teremtünk önmagunknak. Ehhez járul aztán, hogy nem jövünk rá: nincs más ellenségünk, mint a saját támadó gondolataink, a szeretet nélküli attitűd, amihez ragaszkodunk. Ha megtanuljuk felismerni ezeket a tévedéseket, begyakoroltathatjuk tudatunkkal, hogy lásson túl ezeken, és meglássa azt a világot, amely Isten alkotását tükrözi. Ha megszabadulunk torz önképünktől, felismerhetjük, hogy a szeretet az egyetlen valóság, amely mindig is jelen volt: az egyetlen Én, amelyet Isten teremtett.
A kalauzt, aki kivezethet a kétféle világ dilemmájából, sokféle, látszólag különböző névvel illették: Jézus, Vezető, Tanító, Isten Szava, intuíció, felsőbbrendű Én, belső én - számtalan más szót és fogalmat is alkalmaztak rá. Ez a belső hang állandóan jelen van, hogy segítségünkre legyen, ha kérjük, ha úgy döntünk, hogy hallgatunk a szavára. A megbocsátás által kijavítja azt az érzékelési hibát, amely elhiteti velünk, hogy különállók vagyunk. A megbocsátás pillanatában eltűnik a különállás illúzióvilága, és feltárul az igazi világ, amelyben egység van és szeretet. Az élet és a test ilyenkor nem tűnik azonosnak: az élet a maga örökkévaló mivoltában mutatkozik meg
A szeretet hangjának meghallása lényeges a fejlődésünk szempontjából, mert minden cselekedetünkben vagy a félelem, vagy a szeretet útmutatására hallgatunk. Harmadik út nincs.

Arról, hogy a szeretet gondolatain kívül minden más gondolatot eresszünk ki a tudatunkból. Hozzuk helyre azt a tévedést, hogy különálló egyedek vagyunk, és a többiek támadólag lépnek föl velünk szemben. Hagyjunk fel azzal, hogy kapcsolatainkat elemezzük, értelmezzük, értékeljük. Az attitudinális gyógyítás egyszerűen abból áll, hogy meglátjuk a többi emberből kisugárzó szeretetet, vagy észrevesszük, hogy félnek, és a szeretetünkért könyörögnek. Engedjük el a félelmet és a bűntudatot, lássunk mindenkit ártatlannak, beleértve önmagunkat is. Az attitudinális gyógyítás akkor történik meg, ha meghozzuk azt a döntést, hogy csak szeretetet tanítunk

A szabadságra, a boldogságra és a békére korlátlan az esély.

Nem a test, hanem a tudat gyógyításával foglalkozunk, ezért a gyógyítást úgy határozzuk meg, mint megszabadulást a félelemtől, az egészséget pedig a belső békével tekintjük azonosnak.
Ezek az elvek univerzális, spirituális igazságokat fogalmaznak meg.
Segédeszközként időnként alkalmazunk meditációs, relaxációs technikákat, pozitív imaginációt (mentális képek felidézését), művészi tevékenységet és imát.

Az egészség: belső béke. Következésképpen gyógyulni annyi, mint megszabadulni a félelemtől. Ha azt tűzzük ki célul, hogy a testet változtatjuk meg, akkor megfeledkezünk arról: egyetlen célunk a belső béke megteremtése.

Nincs olyan pont, amelyen a tudat és az akarat egyesült erővel túl ne tudna jutni, mert ha összefognak, a gondolatokat elárasztja a szeretet.
Célunk a béke - méghozzá most, ebben a pillanatban. Boldogságunk szempontjából alapvető fontosságú, hogy éljünk bár sok vagy kevés évet, életünk haragtól mentes legyen, és testünket úgy használjuk, mint eszközt - hogy szeretetet adjunk általa másoknak.
Mindenki számára ott a lehetőség, hogy némán meghallgassa a belső hangot, aki megtanítja a szabadsághoz vezető utat. Nincs hely, ahová a szeretet el ne jutna, és nincs ember, akit ne nyugtatna meg.

A pozitív hit messze ható eredményekre képes, a tudatnak nincsenek korlátai

Gondolataink vagy támogatnak és fölemelnek bennünket, vagy letaszítanak a depresszióba és a reménytelenségbe. A legcsekélyebb bírálat vagy panasz is azt a hitvilágot támogatja, amely tagadja a fényt, amely benne van mindenben, ami él. Nincs egyetlen olyan gondolatunk sem, amely ne vinne bennünket valahová. Ezért nem szabad konfliktusban hagyni a tudatunkat, ha az egészség és a béke felé igyekszünk.

Létezésünk lényege a szeretet.
Meg kell tapasztalni ahhoz, hogy a szó jelentéssel töltődjék fel; nem is tudom másként meghatározni, mint így: a félelem teljes hiánya; felismerése az egységnek, amely összeköt bennünket mindennel, ami él. Akkor szeretünk valakit, ha felismerjük, hogy érdekeink nem különülnek el az ő érdekeitől, ezért csatlakozunk hozzá abban, amit igazán akar. Ez felsőbbrendű tudatok egyesülése, nem az egók szövetsége.

Vagy gyengédséget, örömöt, kedvességet, nyíltságot és békét árasztunk magunkból, vagy elrejtőzünk egy pusztán anyagi azonosító mögé. A kettő együtt nem megy, hiszen az egyik a szeretet, a másik a félelem.

Mielőtt megszületünk erre a világra, mindannyian elvállalunk egy bizonyos küldetést. Némelyikünk hosszú távra, némelyikünk rövidre, de az időtartam lényegtelen.
Amíg a testünk életben van, az a dolgunk, hogy eszközként használjuk : árassza szét a szeretetet olyan formában, hogy a többiek felismerjék és elfogadják. Az gyakorolja a legmélyebb hatást másokra, amit a szívünkben teszünk.

Ha én mint tudat, kapcsolatban állok minden más tudattal, akkor befolyásolom is őket, akár akarom, akár nem.

A szeretet gondolata például fénysugár, amely szétszórja tudatunkból a magányosságról, betegségről, fajdalomról, csüggedésről szóló gondolatokat. A bűntudat és a félelem gondolatai igen sok fájdalmat okozhatnak, lényünk békés legmélyéig azonban nem hatolhatnak le, hiszen az maga a szeretet.
Testünk tanítógép. Képernyőjén azok az érzések, gondolatok jelennek meg, amelyeket beprogramozunk. Minden program számára a tudat a belépési pont: amit a testben tükröződni látunk, az nem egyéb, mint amit bevittünk a tudatunkba. A testünk vagy konfliktusos, szorongó gondolatokat tükröz, vagy békés, szeretetteljes, boldog gondolatokat. A testnek nincs ebben döntési joga, de nekünk van.

Tudatunk kapcsolatban áll a többi tudattal, és ha a mi tudatunkban béke van, a béke ajándékát adjuk tovább a többieknek. Jusson eszünkbe minden nap, minden percben, minden másodpercben, és kiváltképp jusson eszünkbe minden reggel, amikor felkelünk, hogy ha önmagunk számára elfogadjuk a békét, akkor a világon minden eleven lélek egy kis békéhez jut.

Más idő nem létezik, csak a ,,most". A fájdalom, a bánat, a depresszió, a bűntudat és a félelem összes többi formája eltűnik, ha a tudat a pillanat szeretetére és békéjére koncentrál.

Isten békéjére jobban vágyom, mint bármi másra. Imádkozom, kérem belső Tanítómat, hogy segítsen megbocsátanom, és köszönetet mondok azért, hogy mindenkivel összeköt a szeretet. Ha így teszek, gyakran elmúlik a feszültség a hátamból, és - ami fontosabb - újra érzem Isten állandó, szeretetteljes jelenlétét

Válasszuk azt az utat, hogy megbocsátunk a világnak, megbocsátunk a testünknek, mindennek és mindenkinek, aki csak a szemünk elé kerül. Határozzuk el: Isten szeretetének igazi világában fogunk élni, hogy belső fényünk dicsőségesen beragyogjon mindent. Tapasztaljuk meg, milyen örömmel jár, ha elengedjük a félelmet, a bűntudatot, a félszeg zavarodottságot, a keserű haragot, a balsejtelmeket. Csak egy percnyi csöndet teremtsünk, és megérezzük Isten közelségét. Tudjuk, hogy Ő valamennyiünket végtelen és határtalan szeretettel szeret. Egyetlen pillanatnyi nyugalomban engedjük Istent közel magunkhoz, és Ő visszavezet a szíve közepébe. Most legyen miénk a szeretet, a boldogság, a céltudat biztonsága. Ami lényegtelen, az maradjon lényegtelen mindörökre. Támadjon fel szívünkben az ősi tudás arról, hogy kik, mik és hol vagyunk, míg végül minden fájdalom eltűnik a föld színéről.

Béke legyen mindannyiunkkal!
 
 
0 komment , kategória:  Iskola  
5. osztályos szülőknek - 10 jótanács a hatékony tanulásról
  2018-06-02 10:40:28, szombat
 
 
10 jótanács a hatékony tanulásról 5. osztályosok szüleinek

1. Suli után evés, majd egy kis mozgás. Nem gép, nem TV !!!!!
Miért? A mozgás aktivizálja a bal és jobb féltekét. Pihenteti az agysejteket.

2. Relaxálás 10-15 perc.
Miért? Feldúlt érzelmi állapotban nem tud koncentrálni. Ez lehet öröm, vagy bánat. A Lozanov féle nyelvtanulási módszer kulcsa is az ellazult, relaxált állapotban rejlik.

3. Tanulás előtt végezzen agyféltekét összekötő kineziológiai gyakorlatokat.
Miért? Az iskola a bal féltekét használtatta egész délelőtt. A hosszú távú tudáshoz kell a jobb félteke.

4. Mindig legyen víz az asztalon. Igyon folyamatosan.
Miért? Ha a test 2%-os vízhiányban szenved, akkor az agy már csak 75%-kal dolgozik.

5. Tanuljon háttérzenével. Ez legyen klasszikus barokk zene.
Miért? A zene folyamatosan bekapcsolva tartja a jobb féltekét. Kellemes lelkiállapotot teremt.

6. Még azon a napon foglalkozzon az anyaggal, amikor órája volt.
Miért? Az agy 24 órán belül a hallottak 80%-át elfelejti.

7. Tartson 20-25 percenként 5 perc szünetet.
Miért? A rövid távú memória ennyi idő alatt megtelik. Ami utána belekerül, az az előzőt kiszorítja.

8. Készítsen színes, rajzos elmetérképet a leckéről.
Miért? Mert az agy a szavakat nem szereti, nem is tárolja sokáig. A képet hosszú távra megjegyzi. Ha nem tudod mi az elmetérkép, nézz utána. Az elmetérkép = megértés!! Nem lehet megcsinálni odafigyelés, koncentráció nélkül. Szemben az olvasással.

9. Ismételni kell. 24 órán belül, 1 nap után, egy hét után, egy hónap után és 6 hónap után.
Miért? Mert az új infó kioltja a régit, ha az felszínes.

10.Beszéljen róla.
Miért? Csak az tudja az anyagot, aki el is tudja mondani. Az i-re a pont. Beszélve kapja az agy az utolsó megerősítést. Biztosan nem láttál még olyan színészeket, akik a premireren szólaltak meg először.
Ha mindezeket betartjátok közösen, akkor csodát fogtok látni. Magabiztos, kreatív, önállóan gondolkodni tudó, felelősséget vállaló gyermeked lesz.






Konfuciusz szerint : ,, Aki szigorú önmagával, ritkán vall kudarcot."




Bioenergia

Az első dolog, amit gyakorolni kellett, hogy az ember leül, elképzeli, hogy az energia
fény formájában, mint egy csövön át, fentről árad rá. Mint amikor a nap sugarai egy résen át
behatolnak a szobába. El kell képzelni, hogy az ember fején keresztül behatolnak ezek a
sugarak, szétáradnak a testében. Miután ezzel a sugárral megtelik, azt kell gyakorolni, hogy
irányt ad neki, és áramoltatja magából kifelé - mondjuk a tenyerén keresztül - valakire, aki
beteg.
Kitartás kell hozzá, és tudni kell kizárni a gondolatainkat. Minél több időt szán rá az ember, annál gyorsabban tud fejlődni. Egy idő után éreztem, hogy képes vagyok az energiát be-gyűjteni és kibocsátani. Ilyenkor kellemes meleg érzés jelentkezik az ember bensőjében, és
finom vibrálásokat is lehet érezni. Ha pedig arra koncentrálsz, hogy áramoltatod kifelé, a kéz elkezd bizseregni, és melegség árad a tenyérből. Több hónap szuggerálás után, az ember érzi,
hogy jön az az energia hozzá, és azt is, hogy kilép a kezén keresztül.
 
 
0 komment , kategória:  Iskola  
Tisztító kúrák
  2016-01-18 11:08:09, hétfő
 
  Értisztítás természetesen : citrom-fokhagyma kúra

A citrom-fokhagyma értisztító kúrához szükségünk lesz:

- 30 gerezd fokhagymára

- 5 darab citrom

- 1 liter víz

Elkészítése: a fokhagymát lehéjazzuk, aprítjuk. A citromot, héjával együtt apróra vágjuk, mixerben összeelegyítjük, és 1 liter vízzel a főzőlapra helyezzük. De csak az első buggyanásig hagyjuk a tűzhelyen! Ezután leszűrjük és üvegbe öntjük, hűvös helyen tároljuk /hűtőszekrény/A napi kupica likőr akár főétkezés előtt, akár főétkezés után fogyasztható.A gyógymód kipróbálói állítják, hogy már 3 heti alkalmazás után érezhető az egész testnek fiatalos regenerálódása.

Forrás :
Link





Májtisztító kúra keserűsóval !

A kúra leírása

Hozzávalók:
- egy fedeles edény
- 1 nagyobb vagy két kisebb friss grapefruit
- 1,5 dl hidegen sajtolt extra szűz olívaolaj
- 4 evőkanál (100g) keserűsó (magnézium-szulfát)
- 8 dl víz


Olyan napokat válasszunk a kúrára, amikor zavartalanul pihenhetünk. Mivel a szervezetet nagy folyadékveszteség éri, nagyon meleg nyári napokra se időzítsük a kúrát. Már a 2. pohár után erős hasmenésre számítsunk.

1. nap

Csak olyan gyógyszereket vegyünk be, melyek szedése elkerülhetetlen. Még vitaminokat se vegyünk be, sem másmilyen táplálékkiegészítőt. Reggelire és ebédre könnyű, zsírmentes ételeket együnk, kerüljük a fehérjefogyasztást. Ehetünk gyümölcsöket, gyümölcslevet, kenyeret mézzel (de nem vajjal vagy tejjel), héjában sült krumplit vagy egyéb zöldségeket. Ez lehetővé teszi, hogy az epe nagyobb nyomást fejtsen ki a májban. A nagyobb nyomás több kő eltávolítását eredményezi.

14:00 óra
Délután 2 óra után ne együnk és ne igyunk. Ha nem tartjuk be ezt a szabályt, később igen rosszul érezhetjük magunkat. Készítsük el a keserűsó-oldatot: 8 dl vízben keverjünk el 4 evőkanál keserűsót. A keveréket osszuk el négyfelé és tegyük hűtőbe.

18:00 óra
Igyuk meg az első adag keserűsó keveréket. Nevéhez illően elég keserű, aki nem bírja az ízét, esetleg igyon egy-két korty vizet, vagy öblítse ki a száját. A kellemetlen íz egyébként pár percen belül elmúlik magától is. Ha az olajat és a grapefruitot eddig a hűtőben tároltuk, vegyük ki, hogy legyen ideje megmelegedni.

20:00 óra
Igyuk meg a második adag keserűsó-keveréket. Végezzük el az esti teendőinket, készüljünk lassan lefekvéshez. Az időzítés kritikus, ne térjünk el 10 percnél többel.

21:45 óra
Öntsünk 1,5 dl olívaolajat a fedeles edényünkbe (ez lehet egy egyszerű befőttesüveg is). Facsarjuk a grapefruitot az edényünkbe vagy öntsünk hozzá rostos gyümölcslét, így körülbelül 2,5-3 dl folyadékot kell, hogy kapjunk. A rostos lé kb. 2 dl legyen. Zárjuk le az edényt és erősen rázzuk addig, amíg vízszerű folyadékot nem kapunk. Látogassuk meg a toalettet, még ha késünk is a tíz órai italunkkal. Ne késsünk 15 percnél többet.

22:00 óra
Igyuk meg az imént mixelt italunkat, méghozzá állva. Igyuk meg az egész mennyiséget 5 percen belül (a legjobb nagy levegőt venni és egyszerre meginni az egészet). Azonnal feküdjünk le. Ne takarítsuk ki a konyhát, ne rakjuk el a hozzávalókat. Feküdjünk a hátunkra, fejünk alatt egy magas párnával. Próbáljunk mozdulatlanul maradni legalább 20 percig. Ha mindent jól csináltunk, érezhetjük, ahogy a kövek vándorolnak bennünk. Próbáljunk meg minél hamarabb elaludni. Akinek alvási nehézségei vannak, szigorúan természetes alapanyagú altatót vehet be (ezt a 10 órai ital első kortyaival lehet bevenni). (Az amerikai irodalom egy "ORNITHINE" nevű gyógyszert javasol.)

2. nap

Amint felkelünk, megihatjuk harmadik adag keserűsó keverékünket, majd visszafekhetünk pihenni. Ne igyuk meg a harmadik adagot 6:00 óra előtt.


2 órával később
Igyuk meg az utolsó adag keserűsó keveréket. Ismét visszafekhetünk pihenni.

2 órával később
Igyunk gyümölcslevet vagy ásványvizet. Fél órával később gyümölcsöt, majd további egy óra elteltével egyéb ételt is fogyaszthatunk, de ajánlatos kímélő ételekkel kezdeni. Estére teljesen jól kell, hogy érezzük magunkat.

Hogyan sikerült a tisztítókúra?

A salakanyaggal együtt kövek is távoznak. Számíthatunk különböző színű (fehér, sárga, fekete vagy zöld) és méretű (borsó nagyságú és kisebb) kövekre. A tisztítást kéthetes időközönként lehet elvégezni. Sose végezzünk tisztítást, ha nem vagyunk egészségesek.
Forrás :
Link

















Az izületek tisztítása

Sok embernek okoznak gondot az ízületi fájdalmak. Leginkább időjárás-változásra jelentkeznek sajgó, nyilalló, hasogató fájdalom, zsibogó érzés stb. formájában, elsősorban csonttörést elszenvedett embereknél.

Az alább leírt módszer része a szervezet általános tisztításának. Többféleképpen végezhető, a legnépszerűbb a babérlevéllel történő tisztítás.

A babérlevélfőzetet a következőképpen készítsük el:

Egy zacskó (5g) babérlevelet leöntünk 3 dl hideg vízzel, és 7-10 percig fedő alatt főzzük.

Az elpárolgott vizet utólag forralt vízzel pótoljuk, hogy a 3 dl meglegyen.

A főzetet este készítsük el. Éjszakára plédbe bugyoláljuk az edényt, reggel pedig áttöltjük termoszba a tartalmát (ha nincs termosz, az egyszerű üvegpalack is megteszi). Napközben 12 óra alatt fogyasszuk el, rendszeresen kicsiket kortyolgatva belőle: 6 óra alatt a feléig kell eljutni, majd a következő 6 óra alatt a másik felét kortyolgassuk el egyenletes időközönként (kb. 15 percenként egy kortyot).

Fontos: Egyszerre ne igyuk ki az egészet, mivel belső vérzést provokálhat!

A tisztításnak többféle sémája ismert. Az egyik szerint három napon keresztül igyuk a fent leírt főzetet, majd 3 hónap múlva ismételjük meg, azután 6 hónap múlva igyuk ugyanígy, majd 9 hónap múlva újból. Így a meghatározott 4 alkalommal 3-3 napon keresztül igyuk a teát, ami 12 napot jelent másfél év során. Az elkövetkező évek során ajánlatos évente 2 alkalommal elvégezni az ízületek tisztítását, 3-3 napot szánva rá.

A gyengébb szívűeknek egy kíméletesebb időrendet ír elő a népi bölcsesség. A kiválasztott hónap első három hetének tetszés szerinti, azonos napján igyuk a főzetet, tehát hetente egy alkalommal, majd negyedévenként ismételjük meg a tisztítást, hasonló időbeosztás szerint, mint az első alkalommal. Így ebben az esetben évi 12 alkalommal igyuk a főzetet, majd az elkövetkező években évi 2 alkalommal kell a tisztítást elvégezni, ami összesen 6 napot fog jelenteni.

A harmadikféle időbeosztás a következőképpen alakul: ebben az esetben az elkészített babérlevélfőzet fogyasztása a hónap első és harmadik hetének első 3 napján történik, azaz hétfőn, kedden és szerdán. Így ismételjük egymást követő négy hónapon keresztül. Az elkövetkező években csak egy hónapot kell a tisztításra szánni, annak is csak az első és harmadik hetét.

A tisztítás idejére az állati fehérjét iktassuk ki az étrendünkből. A babérlevéllel végzett tisztítás ideje alatt a vizeletünk színe rózsaszínre változhat. Ez arról fog tanúskodni, hogy a sók oldása a szervezetben elkezdődött. Ne aggódjunk miatta, néhány nap múlva a vizelet színe visszaáll, a mozgásunk pedig könnyűvé válik.

Az ízületek tisztítása közben a harmadik időbeosztásnál az első és harmadik hét között 11 pihenőnapunk lesz. Minden hónapban két 11 napos időköz, ami négy hónap alatt 8-szor 11 napot jelent. Tanácsolom, hogy ezeket az időközöket a májunk tisztításával töltsük (a közérzetünkkel összehangoltan).

Forrás: erintesem.hu






Rizs kúra "Az ízületeink érdekében"

Nem muszáj beletörődni az ízületi fájdalmakba.

Az ízületi tisztítás révén a só lerakódásokon kívül csökkennek vagy megszűnnek az ,,időjárási fájdalmak", az ízületi fáradtság, az oszteochondrózisok (csont- és porcszövetgyulladások) és a fertőzéses nem specifikus sokízületi gyulladások is.

Ízülettisztító módszert szeretnék ismertetni mindenkivel: amely alkalmas az altesti, illetve kismedence gyulladások megszüntetésére is. Az áztatott rizs terápiát Keleten széles körben alkalmazzák. A módszer hosszadalmas, legalább 40 napig tart (de folytatható akár 2-3 hónapig is). A kúra alatt erősen csökkentsük vagy szüntessük meg a konyhasó fogyasztását.

A módszer alkalmazható az ízületi só lerakódások, a húgyivarszervi betegségek (pl.: gyulladások) esetén. Segíti a toxikus anyagok kiválasztódását, javítja az anyagcsere folyamatokat. Elősegíti a testsúly normalizálódását (kövérek és soványak esetén egyaránt). Csökkenti a víznyelőket, megkönnyíti a vesék és a máj működését.

Szükségünk lesz 4 öblös üvegre (pl.: 3-5 dl-es befőttes üveg). Minden üveget számozzunk meg. A legjobb gyógyhatást barna rizzsel érjük el, ha nem kapható: megfelelő az ismert fényezett rizs is.

Az első nap reggel az 1. számú üvegbe 2-3 evőkanálnyi, előzetesen tisztított vízzel alaposan megmosott rizst teszünk, és hideg vízzel felöntjük. Ezután az üveget lefedjük (csavaros tetővel, vagy alufóliával) és a kamrában a polcra helyezzük.

A második. napon az 1. üvegben lévő vizet leöntjük, a rizst átöblítjük, és újra feltöltjük tiszta vízzel, majd az üveget lefedjük és visszahelyezzük a polcra.

Ezután a 2. üvegbe teszünk 2-3 evőkanálnyi jól megmosott rizst, az üveget feltöltjük, lefedjük és az első üveg mellé helyezzük.

A harmadik napon az 1. és 2. üvegekből a vizet leöntjük a rizst átöblítjük, majd az üvegeket friss vízzel felöntjük és lefedjük.

3. üvegbe teszünk 2-3 kanálnyi előzetesen megmosott rizst, feltöltjük, lefedjük és a polcra helyezzük.

A 4. napon cseréljük a vizet az 1. 2. és 3. üvegekben és a

4. üvegbe teszünk 2-3 kanálnyi előzetesen megmosott rizst, feltöltjük, lefedjük és a polcra helyezzük.

Az 5. napon az 1. üvegben lévő rizsről leöntjük a vizet, leöblítjük, vízben só nélkül megfőzzük és reggelire a rizskását elfogyasszuk.

Az üvegbe friss rizsadagot teszünk és a 4. üveg mellé helyezzük. A többi üvegről leöntjük a vizet, leöblítjük a rizst, majd felöntjük.

A 6. napon a 2. üvegben lévő rizst fogyasszuk el kásaként reggelire és ebe az üvegbe kerül az új adag rizs, és így tovább és így tovább.
Fontos, hogy az üvegeket ne keverjük össze, a rizs minden esetben 4 napig ázik. A rizst csak rövid ideig és kevés vízzel főzzük úgy, hogy szokásos főtt rizskását nyerjünk. Néhányan elfogyasztják a kiáztatott rizst nyersen, amely 4 napos áztatás után teljes mértékben ehetővé válik. George Oshawa szerint a nyers, áztatott rizs még a giliszták kiűzését is elősegíti.

Kizárólag a rizskását (só, cukor, olaj nélkül) fogyasszuk reggelire. A kása elfogyasztása előtt 20-30 perccel igyunk meg két pohár vizet. A kása elfogyasztása után 4 órán belül semmit se igyunk, semmit se együnk. 2-3 órával a kása elfogyasztása után általában ,,farkasétvágy" jelentkezik, de álljunk ellen, sem gyümölcs, sem gyümölcslé, de még egy korty víz elfogyasztása is tilos! Mert ilyenkor kezdi tisztítani az ízületeket.

4 óra múlva ihatunk, majd normálisan étkezhetünk. Gyakorlatilag ebédre, vacsorára a megszokott étkezés folytatható, de zárjuk ki a konyhasót, kerüljük a fűszereket, a csípős-savanyú étkek fogyasztását. A kúra idején alkoholos italok fogyasztása szintén kerülendő. Természetesen a só teljes elhagyása táplálkozásunkból szinte teljesen lehetetlen, hiszen az élelmiszeripari termékek túlnyomó része sóval készül. De a só mentes (sószegény) diéta lényeges része az áztatott rizs terápiának, jelentősen javítja annak hatékonyságát.

A rizsterápiának ellenjavallata nincsen, negatív hatása szintén nem szokott előfordulni.

A túlzottan elsalakosodott egyének esetében előfordulhat különböző mértékű gyengeségérzet a kúra során. Ebben az időszakban érdemes egy kicsivel többet pihenni, lassítani vagy egyszerűen a jelenséget figyelmen kívül hagyni. A többi időszakban érdemes aktívan többet mozogni.

A terápia vége felé megfigyelhető, hogy vizeletünk zavarossá és nyálkássá válik. Ezek a jelenségek a tisztulási folyamat normális velejárói.

A rizsterápiát elegendő évente egy alkalommal elvégezni. Például nagyon ajánlatos a tél végén kezdeni és a tavasz elején befejezni (február-április között). Ebben az időszakban leginkább igényli szervezetünk a megtisztulást, nyilván azért, hogy a természettel együtt megújulhassunk. Ha valaki 2 vagy több alkalommal is nekiáll a kúrának, hátránya nem lesz belőle.

Nagyon jó, ha az egész család rész vesz a terápiában, így mindjárt megoldódik a reggeli kérdése is. Ilyenkor természetesen a szükségletnek megfelelő rizsmennyiséget nagyobb (0,5 l-es vagy 1 l-es) öblös üvegekben áztatjuk.

Az ízületek tisztításával foglalkozó írásomra, illetve a rádióban elhangzott riport kapcsán nagyon sokan megkerestek levélben és telefonon. Többen felvetették, hogy az áztatott rizskúra túlságosan hosszadalmas (1,5-3 hónap) és sokat kell vele nap, mint nap foglalkozni.


Főleg nekik kívánok válaszolni az alábbiakban:
A szervezet só lerakódások eltávolításának egy nagyon sikeres módszere azon a megfigyelésen alapszik, hogy a rizs kiszedi, kiszívja a kötőszövetekből mindazt, ami ott lerakódott és lerontotta azok hajlékonyságát és rugalmasságát.

Rövidített kúra:Tehát 1 pohár rizst egy éjszakára áztassuk be (egyesek 2-3 napot is ajánlanak, ilyenkor az áztató vizet naponta cseréljük, hogy a kiszívó hatása a lehető legjobb legyen). Másnap a vizet öntsük le, majd öntsük fel 2 pohár friss vízzel, és készre főzzük (amíg az összes vizet a rizs felveszi). A megfőtt rizst alaposan öblítsük le folyóvízzel a nyálkaanyagok érdekében, majd az adagot osszuk 4 egyenlő részre, és 4 óránként 1-1 porciót fogyasszunk el, de mindegyik előtt 20 perccel igyunk meg egy félpohárnyi vizet. A nap folyamán bármikor igyunk még meg egy pohárnyi erős csipkebogyó teát. A következő nap kötelezően fogyasszunk el 0,5 kg főtt céklát vagy 20 dkg almát (böjti nap).

Ez a módszer a leghatásosabb a Holdhónap 10. és 24. napján kezdve.

Kiváló testsúlycsökkentő hatást is elérünk. A két fent leírt procedúra jelentősen segít a lábunkon ,,sarkantyúk", meszes spórák okozta kellemetlen fájdalmak esetében.

2-3 nap múlva az eljárás megismételhető. Nem javasoljuk viszont a kúra több napon keresztüli folytatását!

Forrás :
Link





SZERVEZET-MREGTELENTS KOMPLEX RENDSZERE - : Link

Tisztítsuk meg a szív koszorúereit ezzel a 3 természetes hozzávalóval!

A következő 3 természetes alapanyag elhárítja az esetleges eltömődéseket, megszabadít a zsíros lerakódásoktól is.

Keverjük össze ezeket az alapanyagokat, és máris kézbe vehetjük az egészség forrását. A gyógyital védi a májat, óv a vírusok, baktériumok támadásaitól, antioxidáns tartalmának köszönhetően küzd a szabadgyökökkel, és erősíti az immunrendszert.

Hozzávalók:

8 citrom
4 liter tiszta víz
4-5 cm-es gyömbérdarab
8 cikk fokhagyma

Elkészítés:

Alaposan mossuk meg a citromokat, majd vágjuk fel kockákra. A gyömbért és a fokhagymákat is hámozzuk meg, majd az egészet turmixoljuk össze. Ha ez kész, akkor öntsük fel 4 liter vízzel, és főzzük fel. Mikor forrni kezd, vegyük le a tűzhelyről, hagyjuk kihűlni, majd szűrjük le. Töltsük át üvegekbe és tároljuk utána a hűtőbe.

Mindennap igyunk az egészséges nedűből. Étkezések előtt két órával kell egy fél pohárral meginni, üres gyomorra. Ennél hatásosabb természetes artériatisztító szer nem létezik.

Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Iskola  
Ájurvéda – az öt elem viszonylatai
  2016-01-16 14:11:28, szombat
 
 



Az ájurvéda elsősorban a betegségmegelőzést hangsúlyozza, a szervezetet fiatalító eljárásokat illetve a test élettartamának meghosszabbítását. Művelői úgy tartják, hogy a napi rendszerességgel végzett ájurvéda-gyakorlatok nemcsak a betegségek megelőzését szolgálják, hanem segítenek megérteni önmagunkat, a körülöttünk levő világot, gyakorlása harmóniát és egyensúlyt alakít ki környezetünkkel.

Az ájurvéda egyfajta integrált megközelítését nyújtja a megbetegedések megelőzésének és kezelésének az életmód megváltoztatásával és természetes gyógymódok kialakításával. Filozófiája azon alapul, hogy az elme (vagy tudat) és a test (vagy fizikai tömeg) nemcsak befolyásolják egymást, hanem megbonthatatlan egységet alkotnak. Az egyetemes tudat egy intelligens energia-óceán, amely lehetőséget ad arra, hogy a fizikai világot az öt érzéken keresztül észleljük. Az ájurvéda az öt alapvető elem . Ezek: Prithvi - föld Áp - víz, Tedzs - tűz, Váju - levegő és Akas - éter.


Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Iskola  
Az öregedés késleltetése
  2016-01-06 03:23:26, szerda
 
  Kezdjük el, talán még nem késő. Nincs mit veszítenünk, hátha ,,bejön" és akkor csak nyerünk vele.

A Jin Ji Du Li gyakorlásával késleltethetjük az öregedést és megelőzhetünk számos betegséget, többek között a memóriánk gyengülését. Ugye nagyon egyszerűnek tűnik?
Végezze ezt az egyszerű és hatásos kínai gyakorlatot és meglátja... Lényeges, hogy a Jin Ji Du Li gyakorlat közben a szemünk csukva legyen.

Ügyeljen erre.

Így végezzük a gyakorlatot: Álljunk egy lábon, közben tartsuk csukva a szemünket. Ennyi az egész.

Tegyünk egy próbát, álljunk fel, csukjuk be a szemünket és próbáljunk egyenesen állni egy lábon.

Ha nem képes min. 10 másodpercig így maradni, az azt jelenti, hogy a teste olyan állapotban van, mintha 60-70 éves lenne. Vagyis lehet, hogy csak 40 éves, de a teste sokkal gyorsabban öregedett.

Amikor olvastam ezt az e-mailt, el akartam végezni ezt a gyakorlatot és ezt gondoltam: ,,nagy ügy, biztos vagyok benne, hogy könnyen meg tudom csinálni." Nagyot csalódtam magamban, de örültem, hogy kipróbáltam, mert nagy meglepetésemre rájöttem, hogy könnyen el tudom végezni a gyakorlatot nyitott szemmel, de teljesen más volt a helyzet, amikor ugyanezt csukott szemmel próbáltam meg!

2-3 másodpercnél tovább nem tudtam megállni egyenesen és elkezdtem inogni.

Nem fontos, hogy magasra emeljük a lábunkat, ha a belső szerveink nincsenek szinkronban, már az is kizökkent az egyensúlyból, ha csak egy kissé emeljük fel a lábunkat.

A kínaiak hatalmas tudással rendelkeznek az emberi testről.

Megnyugtató érzés, hogy a rendszeres és gyakori edzés segíthet abban, hogy visszanyerjük az egyensúlyérzékünket.

Tény, hogy a kínai gyógyászok javaslata szerint, ha naponta egy percet gyakoroljuk a Jin Ji Du Li-t, az segít a demencia megelőzésében.

Kezdetben próbálja meg csak egy kissé becsukni a szemeit, ahelyett, hogy teljesen becsukná. Ezt javasolja a kínai gyógyász, Zhong Li Ba Ren.

A Jin Ji Du Li napi gyakorlása sok betegség gyógyításában segíthet, mint

pl.:magas vérnyomás,cukorbetegség,gerincbántalmak,szenilitás.

Zhong Li Ba Ren ,,Jobb ha magunkon segítünk, mint ha az orvosoktól várjuk a segítséget" című könyve best-seller lett, ezt az egészségünkkel foglalkozó könyvet Kínában a legmagasabb példányszámban adták el a tavalyi első megjelenése óta. Jól mutatja a sikerét az a tény, hogy már több mint

1 millió példányt adtak el a könyvből.

A kínai gyógyászok meggyőződése, hogy szervezetünkben akkor léphetnek fel betegségek , ha a különböző belső szervek koordinációjában problémák jelennek meg, vagyis a testünk elveszíti egyensúlyát. A Jin Ji Du Li képes regenerálni a szervek kölcsönhatását, hogy megfelelően működjenek.

Zhon Li Ba Ren úgy fogalmazott, hogy az emberek többsége csukott szemmel nem képes 5 másodpercnél tovább megállni egy lábon, de a későbbiekben, ha már napi rendszerességgel végzik a gyakorlatot, akár két percnél tovább is képesek talpon maradni.

Minél hosszabb ideig vagyunk képesek megtartani ezt a pózt, annál kevésbé érezzük ezt megterhelőnek.

Miközben gyakorolja a Jin Ji Du Li-t, észre fogja venni, hogy az alvás minősége, és az ön memóriája is jelentős mértékben javul. A legfontosabb, hogy ha naponta csukott szemmel egy percet gyakorolja a Jin Ji Du Li-t, nem fog szenilitásban szenvedni, (ez azt jelenti, hogy az agy egészségesen fog működni.) Zhon Li Ba Ren elmagyarázta, hogy 6 fontos meridián van, amelyek átfutnak a lábunkon. Amikor egy lábon állunk, a gyakorlat következtében érezhetünk fájdalmat, és ha ez a helyzet, akkor az ezekhez a meridiánokhoz tartozó szervek elkezdik megkapni a szükséges egyensúlyt. Ezzel a módszerrel a tudatunk és a testünk csatornái a lábainkra koncentrálnak.

Jótékony hatással van a Jin Ji Du Li gyakorlása a magas vérnyomással és a cukorbetegséggel összefüggő számos betegségre. Gyorsan megszűnnek a nyaki és gerincbántalmak, és a köszvény is megelőzhető ezzel.

Alapvető gyógymódja ez a hideg lábaknak, és az immunrendszerünket is erősíteni tudjuk.

Nem kell várnia a Jin Ji Du Li gyakorlásával addig, amíg valamilyen betegség meg nem jelenik. Szinte bárkinek ajánlható ez a gyakorlat, különösen jótékony hatású fiatalkorban, ha egészségesen naponta edzenek, nagyobb valószínűséggel előzhetik meg az adott életkorban megjelenő betegségeket.

Nem ajánlott azoknak, akiknek lábproblémái vannak és nem tudnak huzamosabb ideig talpon maradni.

Forrás: http://vilagvege.net/tudattagitas/irasok/jin-ji-du-li-gyogyito-modszere



Egészségkalauz : Link


Gere hitvallása, avagy a filozófia, ami megváltoztatta az életét

,,Van egy nagyon jól működő gyakorlat, amit évekkel ezelőtt kezdtem el alkalmazni. Az első lépés, hogy ha egy személyre vagy egy állatra gondolok, vagy éppen találkozom velük, mindenképp azt mondom nekik:

Kívánom, hogy boldog légy!

Nagyon fontos, hogy ne csak kívánjam, hanem valójában úgy is gondoljam. Ez ez a gondolat, ami mindent megváltoztat közted és az illető személy között. Az események ezután pozitív töltést kapnak, és minden a lehető legjobban alakul.
Tapasztalatból mondom ezt. Néha voltak nagyon nehéz helyzetek, emberek és találkozások, de, ha ezzel a gondolattal indítottam, minden megváltozott. Csodás dolog látni, hogyan alakulnak át a negatív gondolatok, érzések, történések.

Alakítsd át a történéseket, mondd ki, kívánj boldogságot, és felhőtlen lesz körülötted mindenki. Próbáld meg, és meglátod, hogy egyetlen mondattól, mennyire megváltozik az életed."


16 tipp Richard Gere-től, amitől teljes lehet az életed

Felejtsd el az életkorod, az csak egy szám.
Ébredj mosolyogva ...ma, holnap, és azután.

Játsz többet, és legyen szórakozás az, amit csinálsz.

Valósítsd meg egy gyermekkori álmodat.

Diétázz időnként.

Vedd észre, hogy minden betegség egy tanár,tanulj belőle.

Légy különösen hálás minden nap.

Tanulj valami újat minden nap, hogy elkerüld az idegrendszeri betegségeket.

Legyen minden nap valami más. Törd meg a rutint.

Mondd el a véleményed a dolgokról, de hallgass meg másokat is.

Tanuld meg használni az új technológiákat.

Maradj távol a mérgező emberektől, és maradj azok közelében, akiket szeretsz.

Keresd a pozitív híreket, és oszd meg valakivel.

Gyakorold a kedvességet és az elengedést.

Tanulj meg kapni. És adni is.

Minden egyes pillanatban maradj a jelenben.






1.Nem szabad panaszkodni, mert attól gyengébb lesz az ember.

2. Az öröm szükséges a túléléshez. Ezért észre kell venni és tudatosan kell keresni az élet apró örömeit.

3. Nem vagyunk tökéletesek, de itt és most kell megmutatnunk, hogy különbek vagyunk . Ez mozgósítja az életenergiákat.

4. Akinek van hová kapaszkodnia, annak könnyebb. Mi, hívők, ha a Jóistenbe kapaszkodunk, rájövünk, hogy Ő is akarja túlélésünket.





“A forgás mágiája!"

A forgó mozgás a legkisebb molekulánktól kezdve az egész csillag galaxison át mindenben ott van.

Hogyan hat az elmére, a lelkünkre. A forgás, mindent leképez, amire az életben szükség van. Benne van a válasz mindenre. Kell hozzá egy adag bátorság, elszántság. Kell hozzá önbizalom éppúgy, ahogy önátadás, de ami a legfontosabb: alázat. Ezek nélkül nem megy. Be van építve a programjába, hogy ezekre megtanítson. Ez egy olyan meditációs eszköz, amellyel mélyen magunkba fordulhatunk és mindent ki is üríthetünk magunkból, ahogy egy centrifuga kipörgeti a vizet a ruhából. Sokféle erő hat ránk benne, de módunkban áll ezeket tudatosan használni és mélyebb önvalónkhoz kapcsolódni általa. A tudatosság egy magasabb fokára emeli a gyakorlót, miközben testet és lelket egyaránt átmos, egy transzformáló hatású megtapasztalás
Lelki - fiziológiai hatása is van forgásnak
A forgó mozgás megidézi az élet legalapvetőbb eszenciáját, a spirál dinamikáját, mely újra összehangolja az egyént a mindenséggel Mély, gyógyító élmény.


Összefoglaló tábla


JOBBRA forgó spirál
JANG spirál- férfi
(+) pozitív
Égi Fényes Fehér
Nap- HA
tudás
centripetális hatás,középpont felé
közelítő
egy olyan egysíkú, nyitott görbe,
amely az óramutató járásával
ellentétes irányba forog,
pontosabban mondva tekeredik fel
egy fix pont körül
visszatérés, születés,
belégzés-pingalá-jobb orrlyuk


BALRA forgó spirál
JIN spirál-női -
(-) negatív
Földi Sötét Fekete
Hold-THA
a tudatlanság következtében
fellépő megkötöttséget
centrifugális hatás,a középpontból
eltávolító
egy olyan egysíkú, nyitott görbe,
amelynek forgási iránya vagy
tekeredése megegyezik az
óramutató forgási irányával és egy
fix pont körül forog
visszafejlődés, halál,
kilégzés - idá - bal orrlyuk

Ha Forgás közben egy nyugodt imaállapotban vagy, mindent ami vagy Istennek ajánlva, akkor amikor a tested pörög, a központodba egy teljesen nyugodt pontra lelsz, így mindennemű láthatatlan királyság becsatlakozik a táncba.

Nem magunkért forgunk. Azért forgunk, úgy ahogy tesszük, hogy Isten fénye leereszkedhessen a Földre. Mivel csatornaként vagy jelen forgás közben, a fény a jobb kézen keresztül jön, és a bal kéz hozza le ebbe a világba.... Istenért és a világért forgunk, és ez a legszebb dolog, amit elképzelhetünk ezen a világon.

Megváltoztatja az elképzelésünket arról kik vagyunk és mi a szerepünk a világban, mennyire vagyunk része az egésznek, és hogyan éljük az életünket ebben a világban.

Mevlevi Shaikh Suleyman Hayati Dede

A JANG jellegű energia olyan szubtilis energiaörvények formájában nyilvánul meg, amelyeknek forgási iránya ellentétes az óramutató járásának irányával és centripetális hatást hoz létre (amelyek a középpont felé közelítenek). A különleges centripetális erő JANG-típusú és egyenlő, valamint ellentétes a centrifugális erővel, amely JIN-jellegű. Következésképpen elmondhatjuk, hogy a JANG spirál (+) egy olyan nyitott, egysíkú görbe, amely az óramutató járásával ellentétes irányba forog, pontosabban mondva tekeredik fel egy fix pont körül.

A JIN aspektus mindig olyan szubtilis energiaörvények formájában nyilvánul meg, melyek forgási iránya megegyezik az óramutató járásának irányával és specifikus centrifugális hatásokat hoz létre (amelyek arra törekednek, hogy a középpontból eltávolítsanak). A különleges centrifugális erő JIN jellegű és egyenlő, valamint ellentétes erejű a JANG jellegű centripetális erővel. Következésképpen a JIN spirál (-) egy olyan egysíkú, nyitott görbe, amelynek forgási iránya avagy tekeredése megegyezik az óramutató forgási irányával és egy fix pont körül forog.

 
 
0 komment , kategória:  Iskola  
A 7 leghatásosabb bőrfiatalító étel
  2015-12-27 09:05:37, vasárnap
 
 
Bár bőröd számára a kívülről történő táplálás is nélkülözhetetlen, a legtöbbet életmódoddal, többek közt táplálkozásoddal tehetsz érte. Ismerj meg hét olyan ízletes csodaszert, melyek képesek arra, hogy visszaforgassák az idő kerekét, bőrödet pedig frissé, fiatalossá és simává varázsolják!

1. A puhaságért: gránátalma

A gránátalma, amellett, hogy igen gazdag vitaminokban, segít megvédeni bőrödet a nap káros sugaraival szemben.
Leve és magjai olyan összetevőket tartalmaznak, melyek egyrészt védik a bőrt a szabadgyökök negatív hatásaitól, másrészt kollagéntermelésre késztetik szervezetedet, így lassítják - jobb esetben egy időre leállítják - az öregedési folyamatokat, a bőrt pedig puhává és feszessé teszik.

Tipp: fogyassz el minden héten egy csészényi gránátalmamagot.

2. A ráncok kisimulásáért: áfonya

Az apró kis finomság igazi antioxidánsbomba, és jóval több értékes anyagot tartalmaz, mint a legtöbb gyümölcs.
Az áfonya szintén hatásos a szabadgyökök káros hatásaival szemben, emellett a benne található anyagok képesek arra, hogy eltüntessék bőrödről a feszült életmód és a stressz nyomait. Védik a bőrsejtek szerkezetét, feszesítenek, valamint halványítják és elsimítják a ráncokat.

Tipp: minden nap - de legalább minden másnap - fogyassz el egy csésze áfonyát.

3. Kivörösödés ellen: tengeri halak

A tengeri halak - mint a szardínia, a lazac, a makréla - értékes omega-3 zsírsavakat tartalmaznak, melyek amellett, hogy védenek a szív-, és érrendszeri, valamint a rákos megbetegedések ellen, megerősítik a bőrsejtek szerkezetét - sejtfalát -, segítik a bőrsejtek anyagcsere-működését, ellenállóbbá teszik őket, valamint az olyan krónikus bőrproblémák leküzdésében is hatékonyak, mint az allergia, a pikkelysömör vagy az ekcéma.

Tipp: heti két alkalommal fogyassz tengeri halat.

4. A feszességért: kelbimbó és spenót

Mindkét zöldség értékes fitonutrienseket, vagyis olyan antioxidáns hatóanyagokat tartalmaz, melyek megakadályozzák, hogy a napsugárzás komoly károkat okozzon a bőr mélyebb rétegeiben. A spenótban nagymennyiségű béta-karotin és lutein található, melyek számos pozitív hatásuk mellett a bőr rugalmasságáért, feszességéért is felelnek.

Tipp: fogyassz el belőlük - lehet vegyesen is - heti három csészényit.


5. Barna foltok ellen: zöld tea

A zöld tea az egyik legjobb antioxidánstartalmú csodaszer: többek között katekint és polifenolokat tartalmaz, melyek hatékonyan tüntetik el a bőrről az öregedés látható jeleit, például a barnás - öregségi - foltokat. Mindemellett megvédik a bőrt a káros környezeti hatásoktól - például az erős napsugárzás következményeitől.

Tipp: igyál meg naponta egy csésze zöldteát, és már egy hónap alatt látványos eredményt érhetsz el.

6. A friss és üde bőrért: görögdinnye

A frissítő és édes gyümölcs rengeteg C-vitamint tartalmaz, emellett olyan értékes antioxidánsokat, mint a likopin. Megvédi bőrödet a szabadgyökök ellen, káliumtartalmának köszönhetően pedig szabályozza a bőr vízháztartását, így az hidratálttá, üdévé, frissé és fiatalossá válik.

Tipp: ha elérkezik a dinnyeszezon, egyél meg legalább egy vagy két csészényi dinnyét hetente.


7. Az egészséges ragyogásért: olívaolaj

A tengeri halakhoz hasonlóan az olívaolaj is gazdag szívvédő omega-3 zsírsavakban, emellett olyan hatóanyagokat tartalmaz, melyek serkentik a bőr anyagcseréjét, így rózsássá, élénkké, egészségessé, és élettel telivé varázsolják azt.


Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Iskola  
E számok bemutatása és veszélyességük
  2015-09-28 10:00:06, hétfő
 
 


E számok bemutatása és veszélyességük : Link
 
 
0 komment , kategória:  Iskola  
A szavak
  2015-09-28 09:39:23, hétfő
 
  A legtöbb keresztény, aki vesztes életet él, pontosan azért lesz vesztes, mert nem a helyes dolgokban hisz, és nem a helyes dolgokat vallja meg.
Valójában az ellenség szavait szólja. és ezek a szavak fogságba tartják. A Példabeszédek 6:1-2 azt mondja, hogy "...a szád beszédei által estél tőrbe."
A hit szavai győztessé tesznek. A félelem szavai vesztessé tesznek. A világmindenségben a szavak képviselik a legnagyobb erőt.
 
 
0 komment , kategória:  Iskola  
Kristályok, gyógyító szimbólumok
  2015-09-20 11:32:20, vasárnap
 
  Link.
Cranio-sacralis terápia : Link
 
 
0 komment , kategória:  Iskola  
Rafael arkangyal
  2015-09-20 10:18:25, vasárnap
 
 



Rafael nevének jelentése: "Isten gyógyító hatalma, - Isten gyógyít, - Isten meggyógyít."

A név a héber rafa (gyógyítani ) szóból eredeztethető. A teljesség és az egység Arkangyala is egyben.

Színei: általában zöld, de ritkábban lila is mert, Rafael a gyógyítás és szívcsakra színét sugározza.

Rafael nagyon kedves, gyöngéd, csak úgy árad belőle a szeretet. Jelenlétét a környezetünkben észlelhető smaragdzöld fényszikrák jelzik. Az emberek szelleme felett ál, de mivel a vándorok kisérője is egyben, ezért segít úticélunk megtalálásában, és vigyáz csomagjainkra is ha megkérjük rá.
Rafael minden fizikai lény eredményes gyógyítója, így a házi és vadon élő állatok gyógyításában is segít, és hatása szinte rögtön észlelhető, mert az állatok nálunk sokkal fogékonyabbak a gyöngédségre és a szeretetteljes gondoskodásra.

A gyógyítás minden formájával segít minket, hagyományos és kiegészítő gyógyászattal egyaránt. Rafael Arkangyal segít meggyógyítani a testet, az elmét és a lelket, a következő helyzetekben kérhetjük közbelépését:
Rafael1- ha betegségben szenvedünk, vagy egy ismerősünk beteg (de ha ő elutasítja, akkor csak a szorongás oldását kérjük a beteg számára Rafaeltől)
- ha műtét, vagy kezelés előtt állunk
- ha gyógyítók vagyunk, és segítségre vagy útmutatásra van szükségünk
- ha gyógyítót, vagy egy kiegészítő gyógyászattal foglalkozó iskolát keresünk.
- ha gyógyszer után kutató tudósok vagyunk.
- ha orvosok, vagy sebészek vagyunk.
- ha valamilyen fájdalmunk van: fizikai, érzelmi, vagy szellemi
- ha segítségre van szükségünk a múlt sebeinek gyógyítására, (fizikai, érzelmi, vagy szellemi értelemben)
- ha valamilyen kapcsolatunk javításra szorul.

A belső, azaz spirituális utazáson résztvevőket lelki útmutatással támogatja, segít megkeresni az igazságot. Segítségül hívhatjuk a tanítványok harmadik szemének felnyitásához a spirituális energiák felé. (A harmadik szem spirituális energia központ - csakra - amely ha jól működik, lehetővé teszi a tisztánlátást).

Rafael hatókörébe tartozik a szelleműzés és tértisztítás is. Mihály Arkangyallal együtt sikeresen kiűzik a gonoszt az emberekből, és a fizikailag behatárolható helyekről.

Salamon végrendeletéből tudjuk, hogy Rafael egy hat ágú csillag jelű gyűrűt adott a bölcs királynak, mely megvédte őt a démoni erők támadásától.

Jellemző rá az utazók mindenre kiterjedő oltalmazása is. De a szenvedély betegségek, beteges vágyak leküzdésében is segít.

Rafael egységet hozhat az életünkbe, ezúttal segít:
- ha fizikai, érzelmi, szellemi és éteri részünk egységre vágyik
- ha lelkünket nem érezzük egésznek
- ha megrázó élményben van részünk és újra egész-ségre vágyunk
- ha elveszítettünk egy társat és nem érezzük magunkat egésznek
- ha véget ért egy kapcsolatunk, és le vagyunk törve
- ha úgy érezzük, elvesztettük a lelkiségünket.

Rafael3 Valahányszor fizikai bajt érzel magadon vagy más embereken, állatokon (baleset is lehet), kérd Rafael Arkangyalt a gyors gyógyuláshoz és figyelj a belső sugallataidra, mert azon keresztül mondja meg hogy mit tudsz te tenni.
Ha távgyógyítást szeretnél létrehozni valaki számára akkor lelki szemeid előtt lásd a beteget, majd a gyógyító Angyalt és hogy bevonja smaragdzöld sziporkázó fénnyel a beteg testrészt, de előtte kérd az angyalt hogy menjen a helyszínre és nevet is mondj, mondd el mi a baja, és köszönd meg a segítségét.

De kérhetsz rövid fohászokat is, melyek így hangzanak:
Rafael Arkangyal, kérlek gyógyítsd meg a múltbéli sebeimet, -sebzett lelkemet, - fizikai,szellemi,érzelmi fájdalmamat.
Rafael Arkangyal segíts testemnek meggyógyulni, -mást meggyógyítani, - meggyógyítani és jobbá tenni kapcsolatomat -vel, - segíts felépülnöm, - segíts gyógyító munkámban.

Az ásványkövek közül hozzá tartozik a smaragd és a malachit.




Rafael arkangyal I. szintű pecsét




"Íme, én angyalt küldök előtted, hogy megőrizzen az úton, és bevigyen arra a helyre, amelyet kijelöltem"2Mózes 23:20

Rafael Arkangyal Isten rejtelmes gyógyító erejének képviselője, vagyis közvetítője. Rafael Arkangyal ihleti az imádságokat, melyeket az egészségügyi gondokkal küszködő emberi lények mondanak gyógyulásuk érdekében. Ő a szeretet, az öröm, a megfontoltság, az isteni fény, a gyógyítás titkos tudománya valamint az isteni regenerálódás és a megfiatalodás titka teljes tudásának Arkangyala. Ez utóbbi a regenerálódás szubtilis és fennkölt energiája révén valósul meg, ami teljes mértékben megnyilvánul a fiatalok testében és egész lényében.

Rafael Arkangyal túlszárnyalhatatlan mester az emberi lények regenerálása és életük helyreállítása terén, és az is marad. Ő segít visszanyerni a harmóniát meg az egyensúlyt, amikor ezek károsodást szenvedtek.
Mivel Rafael Arkangyal az isteni jelenlét 4 arkangyala közül az egyik, emiatt a másik három arkangyallal együtt gyakran van megidézve. Így egy nagyon ismert héber imádságban is, amit lefekvés előtt kell háromszor határozott hittel elmondani, hogy a négy arkangyal megidézése és segítsége által belső lényünk és testünk mély változásokon menjen keresztül.

,,Legyen hogy Szent Mihály Arkangyal jelenjen meg és maradjon mindig testem és lényem jobb felén.
Legyen hogy Szent Gábriel Arkangyal jelenjen meg és maradjon mindig testem és lényem bal felén.
Legyen hogy Szent Uriel Arkangyal jelenjen meg és maradjon mindig testem és lényem előtt.
Legyen hogy Szent Rafael Arkangyal jelenjen meg és maradjon mindig testem és lényem mögött.
Legyen hogy Isten Szent Lelke jelenjen meg és maradjon mindörökké fejem és lényem felett."

















Szívcsakra:
Szanszkrit neve: Anahata
Helye: a mellkas középpontja
Színe: zöld és rózsaszín
Szirmok száma: 12
Hozzá tartozó mirigyek: csecsemőmirigy
Működése érzelmi szinten: feltétel nélküli szeretet, együttérzés
Működése fizikai szinten: szív és vérkeringés, légzőszervek, immunrendszer
Működése lelki szinten: empátia
Illóolajai: benzoéfa, bergamot, fahéj, szegfűszeg, muskátli, grapefruit, levendula, hárs, mandarin, narancsvirág, rózsa, szantál
Angyalai: Haniel és Rafael arkangyal
Kristályai: aventurin, krizoprasz, smaradg, jáde, rózsakvarc





A Bibliában Rafael a négy fő angyal egyike, egy Azariás nevű ifjú képében ő kíséri Tóbiást Médiába, s ő ad neki tanácsot, hogyan űzheti el a gyilkos Asmódeus démont menyasszonya, Sára mellől.

Milton Elveszett Paradicsom című eposzában Rafael elbeszéli ősszüleinknek a teremtés és a lázadó angyalok történetét, s inti őket a rájuk váró veszedelemre, a Sátán csábítására.

Az arkangyal alakja számos újkori festményen szerepel, amelyek a Tóbiás-történet epizódjait ábrázolják.





Meditáció : Lásd és érezd, hogy Rafael arkangyal minden egyes lassú, mély belégzésedre smaragdzöld angyalfénnyel tölti fel a tüdődet. A kilégzésekkor pedig ez a smaragdzöld angyalfény szétárad a testedben és feltölti az aurádat. Rafael arkangyal smaragdzöld angyalfénye nyugtat, gyógyít és energiával tölt fel.

Tudatosítsd magadban : Tested a lelked gyönyörű temploma. Egy olyan szent szimbólum, amelyet azért hoztál létre, hogy lelked megnyilvánulhasson a fizikai világban, és tapasztalatokat gyűjthessen ott. Tested valóban templom, hiszen összeköti az eget a földdel. Vagy, ha úgy jobban tetszik, a tested az a közvetítő híd, amely a spirituális térben lebegő lelkedet összeköti a fizikai valóságoddal. Nem kelnél át egy rogyadozó, elhagyatott hídon a túlpartra, hanem megerősítenéd, felújítanád azt a hidat, amelyet nap, mint nap használnod kell, ugye? Ugyanígy testedet is érdemes megerősítened, karbantartanod, ápolnod. Ha elhanyagolod a testedet, az egészségedet, azzal megnehezíted a lelkednek is, hogy spirituális és fizikai megtapasztalásokat gyűjthessen.
Rafael arkangyal ma arra kér, hogy tudatosítsd magadban: A testeddel való törődés, a tested gyógyítása, ápolása, kényeztetése, szépítése nem olyasmi, ami távol áll a spirituális utadtól, vagy a vállalt életfeladatodtól. Lélekfeladatod része, hogy gondoskodsz a testedről. ha beteg meggyógyítod, ha elfárad pihenteted, ha nyúzott, kényezteted, ha elhagyatott, ápolod. Fontos, hogy megértsd: Önmagad és a tested ápolása, kényeztetése valójában spirituális és gyógyító tevékenység. Épp ezért ma kérd meg Rafael arkangyalt, hogy segítsen neked megtalálni azokat a gyógyítókat, módszereket, segítőket és tevékenységeket, amelyek a leginkább gyógyítják, ápolják és kényeztetik a testedet, hogy az valóban lelked gyönyörű és csodálatos temploma lehessen.





A többi arkangyalhoz hasonlóan Rafael sem tartozik egyetlen felekezethez sem, szeretete azonban feltétel nélküli. Ha a segítségét kérjük, mindig igent mond. Mivel azonban tiszteletben tartja szabad akaratunkat, csak akkor segít, ha megkérjük. Akkor azonban leleményes, néha váratlan módon siet segítségünkre. Ezért ne mondjuk meg neki, hogyan segítsen. Egyszerűen csak kérjük a gyógyulást, a többit bízzuk rá.
Amikor gyógyulásért vagy gyógyító képességeink megerősítéséért fohászkodunk, Rafael gyakran megérzések, ismétlődő gondolatok, álmok, jelek vagy látomások formájában jelez. Ez a fajta isteni útmutatás azt jelzi, hogy Rafael arkangyal mellénk szegődött. Ha tehát erős belső késztetést érzünk az egészséget érintő valamilyen kérdés alaposabb tanulmányozására, mindenképpen járjunk a dolog végére.




Rafael arkangyal a gyógyítás, a teljesség és egység angyala, az Isteni gyógyító energia angyali közvetítője. Segít meggyógyítani a testet, a lelket és az elmét. Rafael arkangyal az 5. sugár isteni energiáit közvetíti, amely által összekapcsolódhatunk a forrás gyógyító erejével. Rafael által beavatást nyerünk az isteni gyógyító képesség energiáiba és tudásába. Segít, hogy felszínre hozzuk, és magasabb szintre emeljük a gyógyítás adományát.


Ötödik, a Zöld Sugár. Gyógyítás, konkrét tudás,

igazság, bőség, tudomány.

Hilarion mester és Rafael arkangyal

Cyklopea és Virginia Elohim

Az Ötödik Sugár az isteni gyógyító erőnek energiáját testesíti meg, általa kapunk beavatást az Isteni Tervünk kivitelezéséhez, szükséges konkrét tudáshoz és bőséghez. A sugár ereje Isten igazságának fényét közvetíti összekapcsolva a gyógyító erő forrásával. A sugár ereje beavat az isteni gyógyító képesség energiáiba és tudásába. Segít, hogy felszínre hozzuk, és magasabb szintre emeljük a gyógyítás adományát. A Zöld Sugár által meggyógyíthatjuk testünket, lelkünket, elménket és harmóniába hozhatjuk, hogy egész-s-ég-esek lehessünk.Általa könnyebben tudunk tanulni és koncentrálni, hogy a tudás igazságán át felszabadítsuk elménket.




Ne a láthatókra,hanem a láthatatlanokra nézzetek,mert a láthatók múlandók,de a láthatatlanok örökkévalók !




Archangel Raphael Relaxing Music Crystal Angels 2005 - YouTube : Link
Rafael arkangyal

rafael
Isten gyógyítója, az égi világ gyógyítója.
Tevékenysége az isteni közbelépésben és a
tanácsadásban nyilvánul meg. Az előbbi esetben
körülvesz smaragdzöld gyógyító fényével, szeretetével
és a gond egy csapásra elillan. Az utóbbi esetben intuícióval
és megérzésekkel mutatja meg, hogy mi magunk miként
mozdíthatjuk elő gyógyulásunkat. A mentáltest,
a levegőelem, a gyógyítás, szívcsakra őrzője.
 
 
0 komment , kategória:  Iskola  
     1/16 oldal   Bejegyzések száma: 152 
2018.10 2018. November 2018.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 8 db bejegyzés
e év: 232 db bejegyzés
Összes: 26968 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 437
  • e Hét: 1880
  • e Hónap: 7408
  • e Év: 55320
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.