Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
Honfoglaló, ahol a tudás hatalom
  2018-11-20 21:14:23, kedd
 
  Honfoglaló, ahol a tudás hatalom
Média klikk oldalon megnézhetők a videók Link

Első félév győztese: Boros Márton - 2018.06.28.
A tanár végzettségű Boros Márton küzdött a fődíjért a Honfoglaló Szuper bajnokság döntőjében csütörtök este a Duna Televízió műsorában, így ő lett az első félév játékainak abszolút győztese. Az elmúlt 124 adás 232 játékosából számtalan izgalmas pillanatot, vártámadást, területfoglalást és védekezést követően állt össze a legjobbak névsora.
Boros Márton a Honfoglaló abszolút győzteseként 30.000.000 Forinttal gazdagabban távozott.

- A Duna Televízión november 19-én indul a Honfoglaló című vetélkedőműsor történetének második Szuper bajnoksága.Nagy újdonság a műsorban, hogy a játékosok maguk állíthatják össze fegyvertárukat, vagyis a hódítás második körétől használható segítségeket.A Kincsestárból négy-négy segítséget választhatnak, ezeket a döntőig vihetik magukkal. A nyertesek a selejtező adásaiban már 5 millió forint össz. nyereményért és az elődöntőbe jutás jogáért játszanak, majd a legjobbak december 10-én küzdhetnek meg egymással a végső győzelemért.

Szeretné próbára tenni tudását? Szeretne a nap vagy a hónap bajnoka lenni, és akár több millió forintot nyerni?
Jelentkezzen honfoglalónak a Link e-mail címen, a (06-1) 759-5959-es telefonszámon, vagy az alábbi jelentkezési lap elküldésével. Vagy Link A jelentkezéssel elfogadja az MTVA adatkezelési feltételeit.
Honfoglaló - ahol a tudás valóban hatalom! Januártól a Dunán!
 
 
0 komment , kategória:  Játékok  
Évközi 33. vasárnap - Kaposvár 11.18
  2018-11-20 20:57:35, kedd
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  vallás  
Magyar bronz a hajléktalanok foci Világ Bajnokságon
  2018-11-20 10:52:49, kedd
 
  Magyarország válogatottja bronzérmes lett a Homeless World Cupon, a hajléktalanok futball-világbajnokságán, melyet idén Mexikóváros főterén rendeztek meg.
Az esemény honlapja szerint a magyar csapat a negyeddöntőben 6-4-re győzte le Brazíliát, majd az elődöntőben 7-2-re kikapott Chilétől. Az együttes a bronzmérkőzésen Portugáliával találkozott, és 6-5-re nyert.
A vb-aranyérmet a házigazda mexikóiak szerezték meg, akik a döntőben 6-3-ra kerekedtek a chileiek fölé.
Az Oltalom Sportegyesület korábbi tájékoztatása szerint a magyar válogatott tagjait az elkötelezettségük alapján választották ki: a futballistákban közös, hogy mindegyikük küzd anyagi és lakhatási gondokkal. Magyarország 13 éve minden évben küldött csapatot a vb-re.
 
 
0 komment , kategória:  Magyar foci  
18 őrjítően guszta bundás kenyér
  2018-11-20 10:44:26, kedd
 
  Bundás kenyér - nem tudom, nektek mi ugrik be róla, nekem ahogy anyukám forgatja a tojásba, és mikor kisül, bekeni fokhagymával. De van új a nap alatt, édes is, sós is.
Receptek itt olvashatók Link
 
 
0 komment , kategória:  receptek  
Nagyot drágul a karácsonyfa idén
  2018-11-20 10:37:12, kedd
 
  Egy fenyőfát hat éven át kell gondozni, mire eléri az átlagos 2 méteres magasságot. Somogy és Zala megye déli részén termelik a legtöbb karácsonyfának való fenyőt, itthon főleg luc és ezüst fajtákat, a nordmann ritkább.
Egy-egy szezonban a teljes készlet kitermelése hetekig is eltarthat. Idén a hosszan tartó, száraz ősz miatt később tudtak hozzákezdeni a kitermeléshez. Az RTL Klub Híradója által megkérdezett szakember szerint idén főként a gyökeres fenyővel akad gond, ugyanis a szárazság miatt széthullik a földlabda.
A meleg, csapadékszegény nyár miatt is emelkednek az árak, ugyanis a kitermelést csak később tudták megkezdeni.
- A legnépszerűbb lucfenyő a tavalyihoz képest majdnem ezer forinttal kerülhet többe, 3500-4000 forintért kínálják majd méterét.
- Az ezüstfenyő méterének ára 4000-4500 forint körül alakul.
- A legdrágább továbbra is a nordmann, ennek 6-7000 forint lesz a méterenkénti ára.

Forrás: startlap
 
 
0 komment , kategória:  Karácsonyi üdvözlet  
Búcsús szentmise, Szent Erzsébet tiszteletére
  2018-11-20 10:33:07, kedd
 
  Wollongong - 2018. nov. 20, kedd, 15.00 órától búcsús szentmise, Szent Erzsébet tiszteletére, utána találkozó az ottani magyar közösséggel.
Krisztus király ünnepére készülünk! Koronázzuk meg Megváltónkat! Ahogy Szent Erzsébetnek is Krisztus volt a királya, legyen a gyermek Jézus a mi királyunk, hagyjuk, hogy lelkiismeretünk állttal vezessen bennünket !!
Szeretettel készülök, Csaba t.


- Milyen jó, hogy Jézus egyetlen parancsot adott, a SZERETET PARANCSÁT! Nem kell méricskélni: megérdemli, nem érdemli meg, kijár ez neki, vagy nem jár ki a figyelmesség, a jó szó, a szeretet? Nem kell patikai mérlegen kimérni, hogy kinek mennyi szeretettel tartozunk, Jézus képlete egyszerű, szeresd felebarátodat, mint önmagadat!
Jézus nem méricskél, nem agyal, - ahogy ma mondanák a fiatalok, - egyszerűen leszólítja Zakeust, és meg hívatja magát vacsorára!! Akkor is voltak "okos" fanyalgók: ,,Bűnös embernél száll meg." Lk 19,1. Jézus nem jön zavarba, nyugodtan, kapkodás nélkül megy tovább a szeretet útján! Lám - lám megint beigazolódik a régi közmondás: amit vetsz, azt aratsz: Zakeus a vacsora végén odaállt az Úr elé, és így szólt: ,,Nézd, Uram, vagyonom felét a szegényeknek adom, és ha valakit valamiben megkárosítottam, négy annyit adok helyette." Lk 19,1
Merjünk jók lenni, irgalmas szívvel egymáshoz lehajolni és őszintén szeretni!! Itt Ausztráliában az óceán partján sok halat esznek! Újból - újból eszembe jut, Jézus Krisztus, ahogy nagypéntek után, átdöfött kézzel tüzet rak, halat süt, és meghívja az apostolait reggelire!! Ha jobban belegondolok Jézus telerakhatná fish and chips üzletlánccal a világunkat, és süthetné reggeltől estig a halat, - ránk férne! De ha ez lehetetlen is, akkor jó lenne közvetlen a keresztelés után minden embert megtanítani halat sütni, úgy a Galileai halászok receptje szerint, a la Jézus Krisztus!!
Szeretettel, Csaba t.
Abban az időben: Jézus Jerikó városán haladt át. Élt ott egy Zakeus nevű gazdag ember, aki a vámosok feje volt. Szerette volna látni és megismerni Jézust, de a tömeg miatt nem láthatta, mert alacsony termetű volt. Így hát előrefutott, felmászott egy vad fügefára, hogy láthassa, mert Jézusnak arra kellett elhaladnia. Amikor Jézus odaért, felnézett és megszólította: ,,Zakeus, gyere le gyorsan, mert ma a te házadban kell megszállnom." Erre ő sietve lejött, és örömmel fogadta Jézust. Akik ezt látták, méltatlankodva megjegyezték: ,,Bűnös embernél száll meg." Zakeus azonban odaállt az Úr elé, és így szólt: ,,Nézd, Uram, vagyonom felét a szegényeknek adom, és ha valakit valamiben megkárosítottam, négy annyit adok helyette." Jézus kijelentette: ,,Ma üdvösség köszöntött erre a házra, hiszen ő is Ábrahám fia. Az Emberfia azért jött, hogy megkeresse és üdvözítse, ami elveszett." [LK 19,1-10]
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
33. évközi hét kedd 11.20
  2018-11-20 10:27:33, kedd
 
  ...... ........


EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből
Az Emberfia azért jött, hogy megkeresse és üdvözítse, ami elveszett.
Abban az időben Jézus Jerikó városán haladt át. Élt ott egy Zakeus nevű gazdag ember, aki a vámosok feje volt. Szerette volna látni és megismerni Jézust, de a tömeg miatt nem láthatta, mert alacsony termetű volt. Így hát előrefutott, felmászott egy vadfügefára, hogy láthassa, mert Jézusnak arra kellett elhaladnia.
Amikor Jézus odaért, felnézett és megszólította: ,,Zakeus, gyere le gyorsan, mert ma a te házadban kell megszállnom."
Erre ő sietve lejött, és örömmel fogadta Jézust. Akik ezt látták, méltatlankodva megjegyezték: ,,Bűnös embernél száll meg."
Zakeus azonban odaállt az Úr elé, és így szólt: ,,Nézd, Uram, vagyonom felét a szegényeknek adom, és ha valakit valamiben megkárosítottam, négy annyit adok helyette."
Jézus kijelentette: ,,Ma üdvösség köszöntött erre a házra, hiszen ő is Ábrahám fia. Az Emberfia azért jött, hogy megkeresse és üdvözítse, ami elveszett.
Ezek az evangélium igéi. Lk 19,1-10

SZENTLECKE a Jelenések könyvéből
Ha az Úr szavát halljuk, nyissuk ki lelkünk ajtaját; és a kegyelem fehér ruhájában várjuk az Úr érkezését!
Én, János, látomásom közben hallottam, amint az Úr ezt mondta nekem:
,,A szárdeszi egyház elöljárójának írd meg! Így szól, akié Isten hét ajándékú lelke és a hét csillag: »Ismerem tetteidet. Tudom, hogy élőnek neveznek, de halott vagy. Ébredj fel, és önts erőt a többiekbe is, akik közel vannak a (lelki) halálhoz! Tetteidet nem találom tökéletesnek Istenem előtt. Jusson eszedbe tehát, hogyan kaptad és hallottad a tanítást! Tarts ki mellette, és térj meg! Ha nem várakozol rám, mint a tolvaj jövök (hozzád), és nem fogod tudni, melyik órában érkezem. De vannak néhányan Szárdeszben, akik nem szennyezték be ruhájukat. Ők velem fognak járni fehér ruhában, mert megérdemlik.
A győztest fehér ruhába öltöztetik. Nevét nem törlöm ki az élet könyvéből, hanem megvallom Atyám és angyalai előtt. Akinek füle van, hallja meg, mit mond a (Szent)lélek az egyházaknak!«
A laodiceai egyház elöljárójának írd meg! Így szól Krisztus, a hűséges és igaz tanú, Isten teremtésének ősforrása: »Ismerem tetteidet. Nem vagy se hideg, se meleg. Bárcsak hideg volnál vagy meleg! De mivel langyos vagy, és se hideg, se meleg, kivetlek a számból. Azt mondod: Gazdag vagyok, dúsgazdag, semmire sincs szükségem! Hát nem tudod, hogy nyomorult vagy és szánalomra méltó, szegény, vak és mezítelen? Tanácsolom néked, végy tőlem tűzben tisztult színaranyat, hogy meggazdagodjál; fehér ruhát, hogy felöltözködjél, és ne lássék szégyenletes mezítelenséged; és kenőcsöt, hogy megkend a szemedet, és láss. Akiket szeretek, azokat korholom és megfenyítem. Buzdulj fel, és tarts bűnbánatot! Nézd, az ajtóban állok, és kopogtatok. Aki meghallja szavamat, és kinyitja az ajtót, ahhoz bemegyek, és vele étkezem, ő meg velem.
A győztest magam mellé ültetem a trónra; amint én is győztem, és Atyámmal együtt ülök a trónon. Akinek füle van, hallja meg, mit mond a (Szent)lélek az egyházaknak!«"
Ez az Isten igéje. Jel 3,1-6.14-22

Imádság
Uram, Jézus, a te küldötted vagyok, ezért mindenkor a te örömhíredet akarom továbbadni és rólad akarok tanúságot tenni. A te szereteted és irgalmad jele szeretnék lenni a világban, naponta gyakorolva az irgalmas szeretet cselekedeteit. Mindent a te nevedben akarok tenni, hogy te győzz a rossz és a gonosz felett. Vezess engem Szentlelked által, aki indít és megerősít engem és az egész Egyházat a küldetésben!

Vajon akik a földi gazdagságtól várnak mindent, mikor jutnak el annak felismerésére, hogy nem ettől függ boldogságuk? Zakeust kíváncsiság és benső vágy ösztönzi arra, hogy nem törődve az emberek gúnyolódásával, felmásszon egy fára, hogy megpillanthassa Jézust. Tanulhatunk ebből a mozzanatból: Zakeus felismeri, hogy mi lehet az akadálya annak, hogy vágya teljesüljön és képes még szokatlan cselekedetre is, csak hogy ez az akadály megszűnjön. Észrevesszük-e, felismerjük-e azokat az akadályokat, veszélyeket, amelyek eltávolítanak minket az Úrtól? Mit teszünk annak érdekében, hogy ezeket az akadályokat eltávolítsuk az Úrral való találkozás útjából?
Zakeus Jézusra volt kíváncsi, Jézus pedig arra, aki felnőtt ember létére gyerekes módon fára mászott, nem törődve a körülötte lévők gúnyolódásával és megvetésével. Zakeus látni akarta Jézust, Jézus pedig meglátta benne azt az embert, aki kész megváltoztatni egész életét. Isten irgalma rátekintett erre a mások által megvetett és bűnösnek tartott emberre és új irányba állította életét. Ha megbánom bűneimet, Isten engem is elindít az üdvösség útján.
C. Horváth István Sándor
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Böjte Csaba üzenete 11.19
  2018-11-20 10:23:12, kedd
 
  Böjte Csaba üzenete 11.19, mely itt olvasható Link  
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Váljon benned áldássá a szeretet fénye
  2018-11-20 10:04:15, kedd
 
  Fényed legyen, ha komor, sötét az éjszakád.
Ha álmatlanság gyötör, altasson szelíden,
Ha mindenki el is hagy, ő vigaszod legyen.

Szárítsa fel könnyeid, ha bánatos a szíved,
Ő legyen, ki enyhítheti bűnödet, vétkedet.
Lelkedbe gyújtson kis szeretet lángokat,

Melyeket majd te is tovább adsz másoknak.
S végül váljon benned áldássá a szeretet fénye,
Hogy Te is ragyoghass mások szívébe...

//LadyMoon//
 
 
0 komment , kategória:  versek  
Segítettből lett segítő - Szent Erzsébet rózsája díj
  2018-11-20 09:57:48, kedd
 
  Bemutatjuk a Szent Erzsébet rózsája díj idei kitüntetettjét
2018. november 19. hétfő 11:41
A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia idén Horváth Kálmánnét, a Katolikus Karitász győri csoportjának önkéntesét tüntette ki a Szent Erzsébet rózsája díjjal, melyet Veres András, az MKPK elnöke adott át november 17-én a Szent István-bazilikában.
.......


A díjazottról szóló riportunkat itt olvashatják. Link
 
 
0 komment , kategória:  Női szentek bemutatás  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
2018.10 2018. November 2018.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 432 db bejegyzés
e év: 4978 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 334
  • e Hét: 2515
  • e Hónap: 35669
  • e Év: 269416
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.