Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Szobrot kapott az anyák megmentője Tokióban
  2018-11-21 17:51:26, szerda
 
  A Semmelweis Ignác születésének 200. évfordulója alkalmából tartott szerdai szoboravatáson Micsikó japán császárné is részt vett. Az eseményre Japánba utazott a Semmelweis Egyetem küldöttsége is Rosivall László professzor, a Semmelweis Emlékbizottság elnöke vezetésével.
...... .....


A magyar delegációt vezető Horváth Ildikó, az Emmi egészségügyért felelős államtitkára a magyar-japán egészségügyi és orvosi kapcsolatok bővítéséről is folytatott tárgyalásokat Tokióban - közölte a minisztérium. Az ünnepség a Semmelweis Egyetemen működő Semmelweis Emlékbizottság, valamint a Semmelweis-emlékév és a szoborállítás kapcsán alakult Japán Emlékbizottság együttműködésében Magyarország tokiói nagykövetségének koordinálásával valósult meg.
Az eseményre Japánba utazott a Semmelweis Egyetem küldöttsége is Rosivall László professzor, a Semmelweis Emlékbizottság elnöke vezetésével. A Madarassy István által alkotott szobor leleplezését Kobajasi Kenicsiró karmester erre az alkalomra komponált zeneműve kísérte. A szobrot a japán főváros egyik legfontosabb kórházában, a Japán Vöröskereszt Egészségügyi Központban helyezték el.
 
 
0 komment , kategória:  Elhunyt híres emberek  
Alexandria Szent Katalin csodái
  2018-11-21 17:46:59, szerda
 
  Nagyobb kép Link

...... .........

 
 
0 komment , kategória:  saját készítés  
Déva: Szűz Mária bemutatása a templomban - 2018. november 21
  2018-11-21 17:44:27, szerda
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  vallás  
Elismerés a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász önkénteseinek
  2018-11-21 14:16:44, szerda
 
  Az önkéntes tevékenység elismeréseként november 17-én, a Szent Erzsébet-nap keretében adták át az okleveleket a szombathelyi Jézus Szíve-templomban az egyházmegye kötelékébe tartozó karitászönkénteseknek.
A Szombathelyi Egyházmegyei Karitász huszonhét éve, az év minden napján a hátrányos helyzetű nagycsaládosokért, nehéz sorsú gyermekekért, idősekért és betegekért dolgozik, a plébániai karitászcsoportokon keresztül szolgálja a rászorulókat. Szent Erzsébet napjához kapcsolódva a szervezet köszönetet mondott az önkénteseknek, a plébániai karitászcsoportokban dolgozóknak, akik naponta látogatják a betegeket a kórházakban, az időseket otthonaikban és ott vannak a bajba jutott emberek mellett a csapások idején: segítenek nemcsak a mentésben, de az újjáépítésben is
.....


Az okleveleket Székely János megyéspüspök, Majthényi László, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke és Pácsonyi Imre, a közgyűlés alelnöke adta át a lenti, a zalaegerszegi és a kőszegi karitászcsoportok önkénteseinek, valamint a segélyszervezetet támogató vállalkozónak, a Kreshnik Karavidaj pékség tulajdonosának, annak elismeréséül, hogy a celldömölki plébániai karitászon keresztül éveken át támogatta a nagycsaládosokat.
......


Árpád-házi Szent Erzsébet ünnepe minden évben arra szólít fel bennünket, hogy ne csak ünnepeljük és csodáljuk benne a szolgáló szeretet példáját, hanem kövessük is útmutatását. A mindössze huszonnégy évet élt magyar királylány felismerte és radikálisan megvalósította az evangéliumi felebaráti szeretetparancsot. Példája azért tűnik ki a jótékonykodó szentek sorából, mert a saját történelmi korában az uralkodók között nem volt példa arra, ahogyan ő a rászorulókat minden téren segítette.
Az Egyház szolgáló szeretete sokféleképpen megnyilvánul a világban, de leginkább hivatalos segélyszervezetén, a Katolikus Karitászon keresztül valósul meg.
- A Caritas Internationalis az egyik legnagyobb, világméretű segélyszervezet, 165 országban van hivatalos szervezete, és 200 országban segít évente mintegy 24 millió embernek. Ezt a nagy munkát 625 ezer önkéntese és 440 ezer munkatársa végzi. Ennek a világméretű karitatív szolgálatnak része hazánkban a Katolikus Karitász - Caritas Hungarica, amelynek közel 10 ezer önkéntese teszi a jót mintegy nyolcszáz településen.

Forrás: Magyar kurír
 
 
0 komment , kategória:  Dr. Székely János püspök  
Napi ige 11.21 A Boldogságos Szűz Mária bemutatása a ......
  2018-11-21 14:12:16, szerda
 
  ,,Aki teljesíti mennyei Atyám akaratát, az mind testvérem, nővérem és anyám."
...... ..............


EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
Jézus azokat nevezi anyjának és testvéreinek, akik a mennyei Atya akaratát teljesítik
Egy alkalommal Jézus éppen a népsokaságot tanította. Eközben anyja és rokonai odaérkeztek, és kint várakoztak rá, mert beszélni akartak vele. Valaki szólt is Jézusnak: ,,Anyád és rokonaid kint várnak, és beszélni akarnak veled."
Jézus erre így válaszolt annak, aki szólt neki: ,,Ki az én anyám, és kik az én rokonaim?" Majd kitárta kezét tanítványai felé, és így szólt: ,,Ezek az én anyám és rokonaim. Aki teljesíti mennyei Atyám akaratát, az mind testvérem, nővérem és anyám
Ezek az evangélium igéi. Mt 12,46-50

OLVASMÁNY Zakariás próféta könyvéből
Örvendj, Sion leánya, íme, eljövök!
Örvendj és ujjongj, Sion leánya, mert íme, eljövök majd és nálad lakom! - mondja az Úr. Azon a napon sok nép csatlakozik az Úrhoz, és az ő népévé lesznek.
Az Úr majd nálad lakik, és te megtudod, hogy a Seregek Ura küldött engem hozzád.
Birtokba veszi majd Júdát az Úr, mint az ő osztályrészét a szent földön, és ő újra kiválasztja Jeruzsálemet.
Hallgasson el most minden test az Úr előtt, mert már elindult szent hajlékából.
Ez az Isten igéje. Zak 2,14-17

Imádság
Uram, Jézus, vezess engem a gyógyulás útján és a hit útján. Benned ismerem fel gyógyítómat és a te vagy a hit ajándékozója. Időt adsz nekem a bűnbánatra és a megtérésre. Időt adsz nekem a lelki megújulásra és hitem elmélyítésére. Időt adsz nekem, hogy veled találkozzak. Megbocsátó kegyelmed mindennél többet ér számomra!.

 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Mária bemutatása a templomban.
  2018-11-21 14:05:29, szerda
 
  Mária bemutatásának dátumát a hagyomány szerint határozták meg: a lánygyermekeket hetven nappal születésük után mutatták be az Úrnak a templomban.
A Boldogságos Szűz Mária bemutatása a templomban
2018. november 21. szerda 08:02
November 21-én annak a templomnak a felszentelésére emlékezünk, amelyet Jeruzsálemben Szűz Mária tiszteletére építettek a 6. században az ószövetségi templom közelében.
...... .....


Mária bemutatásának (latinul: Praesentatio Mariae) dátumát a hagyomány szerint határozták meg: a lánygyermekeket hetven nappal születésük után mutatták be az Úrnak a templomban. Jakab apostol apokrif ősevangéliumában szerepel, hogy Máriát hároméves korában szülei a templomban Istennek ajánlották. A művészek a századok során általában ezt a jelenetet ábrázolták.
I. Jusztinianosz császár 543-ban templomot építtetett Mária feltételezett születési helyén. Mária bemutatásának ünnepe e templom dedikációs emléknapja. Bár az a bazilika megsemmisült, egész Keleten fennmaradt ez a templomszentelési ünnep. A Jeruzsálemből származott I. Germánosz pátriárka kezdte ünnepelni Konstantinápolyban a 8. század elején, I. (Komnénosz) Manuél bizánci császár pedig parancsolt ünnep rangjára emelte 1166-ban.
A pápai udvar az avignoni fogság alatt ismerkedett meg az ünneppel Philippe de Maizieres ciprusi követ révén. 1373 után több nyugati egyházmegye is átvette. IV. Sixtus pápa általános engedélye után szabadon választott ünnepként bárhol megülhették 1472-től. V. Piusz pápa nem vette föl a trienti zsinat utáni liturgiába, de sokak kérésére végül V. Sixtus pápa 1585-ben jóváhagyta Mária bemutatásának általános megünneplését.
A Pray-kódexben már 1200 körül szerepel az ünnep, tehát hazánk már az Árpád-korban átvette Bizánctól. Ezt III. Béla Bizáncban, Manuél Komnénosz udvarában kapott neveltetése is valószínűsíti. Az Érdy-kódexben így szerepel: ,,Asszonyunk Máriának templomba jelentése.

Az Istenszülő templomba vezetése
,,Ma van első jelensége az Isten boldogító kegyelmének" - adja tudtunkra az ünnepi tropár.
Szent Jakab ősevangéliuma elbeszéli, hogy a boldog házaspár, Joakim és Anna, leánygyermeküket, Máriát hároméves korában felvitte a templomba, hogy Isten szolgálatára adja. A hagyomány szerint Zakariás főpap, a Szentlélektől megvilágosítva a Szentek Szentjébe vezette be Máriát. Ez jel volt arra, hogy befejeződik az Ószövetség, és megkezdődik az Újszövetség, mivel nemsokára megjelenik a Megváltó. Ez az ünnep külső körülményeit tárja elénk. Ez azért történt, hogy Mária előkészüljön.
Mária születésével Isten a világnak adta azt a szeplőtelen testet, amelyből a világnak a Megváltó megszületik. Templomba vezetésével megkezdődött az ő lelki felkészítése az előtte álló magasztos feladatra. Ez a mai ünnep belső tartalmát tárja elénk. Az ősevangélium ezzel fejezi be: ,,Mária olyan volt ott a templomban, mint egy örvendező gerlice, táplálékát az angyalok kezéből kapta."


Urunk, Istenünk, tisztelettel ünnepeljük a Boldogságos Szűz Mária dicsőséges emlékezetét. Kérünk, részesíts minket közbenjárására kegyelmed teljességéből. A mi Urunk, Jézus Krisztus, a te Fiad által, aki veled él és uralkodik a Szentlélekkel egységben, Isten mindörökkön örökké. Ámen.

Forrás: magyar kurír
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Böjte Csaba üzenete 11.21
  2018-11-21 13:13:07, szerda
 
  Böjte Csaba üzenete 11.21, mely itt olvasható a facebook oldalon Link  
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2018.10 2018. November 2018.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 432 db bejegyzés
e év: 4978 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 759
  • e Hét: 2529
  • e Hónap: 15205
  • e Év: 248952
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.