Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 47 
Tojáskrém
  2020-11-05 12:25:03, csütörtök
 
 
Imádjuk ezt a tojáskrém receptet. Lehet pirítóssal vagy sima kenyérrel enni, de pl a férjemmel néha csak egy egy kanálkával eszegetjük (míg el nem fogy..).. :)

Hogyan készül?

4 tojást megfőztem, megpucoltam, majd sajt reszelőn lereszelten. Külön krémesre kevertem 1/2 tejfölt, 1 ek mustárt, sót, borsot ízlés szerint és kb 5 dkg vajat. Ezt hozzákevertem a tojáshoz és mélyhűtőbe tettem kb 15 percre. Ezt követően hűtőben tartjuk fogyasztásig.
 
 
0 komment , kategória:  vacsorára reggelire  
Brokkolis krémsajt
  2019-12-29 15:10:53, vasárnap
 
  Ez egy jó nagy adag lesz!

Krémsajt hozzávalók:
25 dkg mirelit vagy friss szár nélküli brokkoli puhára főzve
2 evőkanál olíva olaj
1/2 teáskanál só
kevés frissen őrölt bors és őrölt kömény (ízlés szerint)
1 gerezd tisztított, összenyomott fokhagyma
1/2 bögre aprított újhagyma
2 evőkanál tejföl
100 g natur krémsajt
Elkészítés:
A brokkolit kevés sós vízben kb. 5 perc alatt megfőzzük, leszűrjük, hűlni hagyjuk. A hagymát apróra vágjuk.

A krémsajtot, a tejfölt, a brokkolit és a hagymát konyhagéppel krémesre dolgozzuk. Az olajjal és fűszerekkel tovább keverve ízesítjük.

Tipp:
Remek kevés chili paprikával felturbózva! Forrás: ripost



 
 
0 komment , kategória:  vacsorára reggelire  
Májpástétom, az abbahagyhatatlan
  2019-04-02 16:19:58, kedd
 
 

Hozzávalók:
Fél kg csirkemáj, 4 evőkanál kacsazsír, 2 fej vöröshagyma összevágva, 1 zöldpaprika összevágva, 3 gerezd fokhagyma, só, fekete bors,1 ek. morzsolt majoranna, fél dl fehér bor, 15 dkg vaj, a tetejére 3 ek. olvasztott kacsazsír

Elkészítése:
A májat megmossuk, megtisztítjuk és kockákra vágjuk. Egy nagyobb serpenyőben a kacsazsírt felhevítjük, majd szépen sorban rádobáljuk a hagymákat, a májat, a paprikát, majd a fűszereket, ráöntjük a bort, és gyakori kevergetés mellett átsütjük. Turmixgépben krémesre pépesítjük az egészet még melegen és a vajjal habosra keverjük. Üvegbe szedjük, a tetejére kacsazsírt csorgatunk, betesszük egy-két órára a hűtőbe, hogy megdermedjen.



 
 
0 komment , kategória:  vacsorára reggelire  
Sajttekercs egyszerűen recept
  2019-03-05 18:50:15, kedd
 
  Hozzávalók:

12 szelet sajt (nem ömlesztett!)
10 dkg reszelt sajt
1 tömlős sajt (bármilyen ízű, 100 g)
10 dkg vaj
8 szelet gépsonka
5 tojás
1 tk mustár
1 csokor petrezselyemlevél apróra vágva
só, bors ízlés szerint

Elkészítése:

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tojásokat megfőzzük, majd kihűtjük és megpucoljuk.

Egy gáztepsibe sütőpapírt terítünk, majd kevés olajjal megkenjük (így sokkal könnyebben le fog jönni a sütőpapírról).

A szeletelt sajtot beletesszük úgy, hogy fedjék egymást. Rászórjuk a reszelt sajtot. Betoljuk a sütőbe és kb 3-4 perc alatt összeolvasztjuk az egészet, majd kihűtjük.

A tojásokat elvágjuk és a sárgákat egy edénybe tesszük. A fehérjéket apróra összevágjuk.

A sárgákhoz hozzáadjuk a puha vajat, mustárt, sót és jól összetörjük, keverjük az egészet.

A fehérjékhez hozzáadjuk a tömlős sajtot, sót, borsot, aprított petrezselymet és jól összekeverjük az egészet.

A tepsiről lehúzzuk a sütőpapírral együtt a sajtot, majd 3/4-ére eákenjük a tojásfehérjés krémet. Kitesszük a tetejét a sonkával, majd erre rákenjük a mustáros-tojássárgás krémet.

A sütőpapírral az egészet jó szorosan feltekerjük, belecsomagoljuk az egészet a sütőpapírba és néhány órára hűvös helyre tesszük.

Vékonyra felszeletelve tálaljuk.



 
 
0 komment , kategória:  vacsorára reggelire  
Tojáskrém
  2019-02-01 16:47:43, péntek
 
 

Hozzávalók : 13 db tojás, 3 evőkanál majonéz, 2 evőkanál tejföl, 1 evőkanál mustár, 1 db lilahagyma, só, bors

Elkészítés : a tojásokat főzzük keményre, és nagylyukú sajtreszelőn reszeljük le. A lilahagymát vágjuk apróra, és keverjük a lereszelt tojáshoz a majonézzel, tejföllel, és a mustárral együtt. Sóval, borssal ízlés szerint ízesítjük.

Hagyjuk pár órát a hűtőben, hogy ízek kellően összeérjenek.



 
 
0 komment , kategória:  vacsorára reggelire  
Krumplilángos amit csak a borsodiak ismernek
  2019-01-06 12:38:21, vasárnap
 
  Hozzávalók
1 kg krumpli,
30-40 dkg liszt,
só,
olaj.
Elkészítés
A krumplit hámozd meg, majd sós vízben főzd meg. Krumplinyomó segítségével törd össze, picit sózd meg, majd hagyd langyosra kihűlni. Szórd hozzá a liszt felét, és kezdd el összegyúrni.

Addig adagold hozzá a megmaradt lisztet, amíg szépen összeáll, és rugalmas, de nem tapad a tészta. Tulajdonképpen olyan tésztát kell kapni, mintha derelyét vagy gombócot csinálnál.

Ha összegyúrtad, sodord rúd alakúra, karikázd fel a tésztát, majd lisztezett deszkán nyújtsd ki a karikákat egészen vékonyra.

A palacsintasütőt kend meg olajjal, hevítsd fel, és mintha palacsintát készítenél, süsd ki a krumplilángosokat. Ízlésed szerint az olajat akár fokhagymával is ízesítheted.

Nagymamám is így készítette, ő is mindig megkente kacsazsírral, vagy libazsírral!

Forrás - A receptet elkészítette és fotózta: Madarasiné Száraz Ilona



 
 
0 komment , kategória:  vacsorára reggelire  
Nincs Cím
  2018-05-31 19:38:46, csütörtök
 
  A VENDÉGEIM EGYFOLYTÁBAN EZT A FINOMSÁGOT KÉRIK TŐLEM! MENNYEI FOKHAGYMAKRÉM, KENYÉREN!

Hozzávalók:

100 gramm vaj
20 cikk fokhagyma
150 gramm sajt
2 evőkanál olívaolaj
1 kenyér
1 csomó petrezselyemzöld
só, bors

Elkészítés:
1.Vágd le a megtisztított fokhagymák végeit.

2.Bélelj ki egy tepsit alufóliával, és rendezd el rajta a fokhagymákat. Locsold meg az olívaolajjal, sózd meg, és 170 fokra előmelegített sütőben süsd 5-7 percig.

3.Utána várj, míg kihűl.

4.A szobahőmérsékletű vajat keverd el egy tálban reszelt sajttal, a petrezselyemzölddel, és az előre megsütött fokhagymával. Sózzuk, borsozzuk.

5.Szeleteljünk fel egy kenyeret, kenjük meg a fokhagymás kencével, majd tegyük a 240 fokra előmelegített sütőbe 5 percre.

(Forrás: tudasfaja.com)
 
 
0 komment , kategória:  vacsorára reggelire  
Krémsajt házilag
  2018-04-24 13:32:25, kedd
 
 

Hozzávalók: /Mivel először készítettem ezért kisebb mennyiségből csináltam/ 1 nagy doboz tejföl/330 gr/, 1 mk.só, csipetnyi cukor, ízesítésnek pedig 1/2 mk. bazsalikomot tettem hozzá.
Elkészítése: Tejfölt edénybe öntöttem hozzátettem a sót cukrot és a bazsalikomot összekevertem .

Kisebb textil konyharuhát bevizeztem szűrőkanálba tettem és ebbe öntöttem bele a tejfölt. A konyharuha csücskeit összekötöttem és egy fakanalat átdugva rajta fazékra akasztottam így a savó belecsurgott . Másnap a krémsajtot tálra borítottam és már lehetett falatozni belőle! Legközelebb más fűszerrel ízesítem!

Ui:(Utólag jöttem rá hogy tulajdonképpen a mascarpone helyett amit használok a natúr krémsajtot ez az , csupán fűszerrel ízesítettem! ( Most pedig egy szakácskönyvemben találtam rá!)
Legközelebb 1 mk fűszert teszek hozzá! Sokszor ezek a kencék jobban ízlenek mint a hentesárú !
Link
 
 
0 komment , kategória:  vacsorára reggelire  
Tojáskrém
  2018-03-26 21:37:44, hétfő
 
  HOZZÁVALÓK
4 db tojás

bors
1 fej hagyma vagy lilahagyma (kisebb)
3 ek vaj
1/2 pohár tejföl
1 ek mustár
petrezselyemzöld (apróra vágott)

ELKÉSZÍTÉS
A tojásokat keményre főzzük, lehűtjük, megpucoljuk, és villával összetörjük. Megsózzuk, megborsozzuk, és belereszeljük a hagymát.
Habosra keverjük a vajat, a tejfölt és a mustárt, majd hozzáadjuk a tojáshoz. Meghintjük az apróra vágott petrezselyemzölddel, összekeverjük, és a hűtőbe tesszük néhány órára.
 
 
0 komment , kategória:  vacsorára reggelire  
Sült paprikás padlizsánkrém
  2018-03-22 16:08:53, csütörtök
 
  Hozzávalók:
80 dkg sült padlizsánhús jól lecsepegve, 3 kápia vagy kaliforniai paprika, 2 közepes hagyma, só, bors, 1 csokor vegyes zöldfűszer (nálam medvehagyma, kapor és petrezselyemzöld volt), majonéz, citromlé.

Elkészítése:
A paprikát nyílt lángon vagy 230 fokos sütőben addig sütjük, míg héja meg nem feketedik, húsa meg nem puhul. Kivesszük a sütőből, megszórjuk bőven sóval, néhány percre letakarjuk, majd meghámozzuk, és csumáját, magjait eltávolítjuk. A padlizsánt és a sült paprikát összeaprítjuk, majd összekeverjük a finomra aprított hagymával és zöldfűszerekkel együtt. Ízlés szerinti majonézt keverünk hozzá, sóval, borssal és citromlével ízesítjük.
Link
 
 
0 komment , kategória:  vacsorára reggelire  
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 47 
2018.11 2018. December 2019.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 94 db bejegyzés
e év: 802 db bejegyzés
Összes: 8763 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 377
  • e Hét: 929
  • e Hónap: 12316
  • e Év: 50064
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.