Belépés
lilagondolatok.blog.xfree.hu
Keresd meg azt az embert, aki mosolyt csal az arcodra, mert csak egyetlen mosoly kell ahhoz, hogy fantasztikussá tegyen egy rossz napot.Találd meg azt, akitől s... Papp Györgyné
1944.11.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/46 oldal   Bejegyzések száma: 450 
Nézz körül!
  2024-04-16 09:39:27, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Elgondolkodtató gondolatok   
Van néhány kérdés, amin gondolkodni kellene :
  2024-04-11 10:30:35, csütörtök
 
 




Van néhány kérdés, amin gondolkodni kellene :


1- Miért van egy egyiptomi piramis az amerikai dolláros bankjegyen ?
2- Miért írt alá 56 ország egy szerződést arról, hogy ne merészkedj az Antarktiszra ?Miért nem repülnek a repülők az Antarktisz felett ?
3- Hogyan "lvesztette el" a NASA a Hold képeit, ami valószínűleg az emberiség egyik legfontosabb pillanata ? Ha Neil Armstrong volt az első, aki a Holdra tette a lábát, akkor ki tartotta a kamerát ?Miért nem mentünk soha vissza a Holdra?
4- Ha a majmok emberré fejlődtek, akkor a majmok miért majmok még mindig ?
5- Hogy épültek gigantikus, részletgazdag építmények, mint például a katedrálisok és parlament épületek, akik fa kunyhókban éltek, lovaskocsikon utaztak, gépük vagy lézerük nem volt ?
6 - Miért találnak óriás emberi lények maradványait és képeit ? És miért beszélnek óriások egymástól távol lévő kultúrák különböző ősi írásaiban, beleértve a Bibliát is ?
7 - Miért ábrázolják az ókori egyiptomi műalkotások a fenyőfákat, és véletlen, hogy még a tobozmirigy is úgy néz ki, mint egy fenyő ?
8- Miért vannak sárkányok ábrázolva szerte a világon és különböző kultúrákban, több ezer év különbséggel és a Bibliában is megemlítik ?
9- Miért van annyi otromba démoni szimbolika a zenei és szórakoztatóiparban ?
10 - Miért forog a legtöbb videojáték a gyilkosság körül ?
11 - Hogyan lehetséges, hogy a Simpson családhoz hasonló filmek és rajzfilmek ilyen részletességgel és pontossággal jósolják meg a konkrét kulturális eseményeket ?
12- Ha erdőtüzek keletkeznek, miért nem égnek ki az autók ?
13 - Mennyi az államadósság ? Ha van adós, akkor hitelező is van: ki az ? Hogyan nő az úgynevezett "közadósság" az adóemelés ellenére ? Hova megy az adófizetők pénze ?
14 - Miért mondják és ismétlik meg a hírműsorvezetők a világon és különböző csatornákon betűre ugyanazt a forgatókönyvet ?
15- Ha fejlettebbek és tájékozottabbak vagyunk, mint valaha, akkor miért van annyi elhízás, a rák és a szívprobléma, nem beszélve a depresszióról ?
Az igazság szabaddá tesz.
CSODÁS NAPOT KÍVÁNOK !

Ism.
 
 
0 komment , kategória:  Elgondolkodtató gondolatok   
Senki nem mondta
  2024-03-31 13:12:24, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Elgondolkodtató gondolatok   
Olyan emberekkel vedd magad körbe...
  2024-03-31 13:08:06, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Elgondolkodtató gondolatok   
Egy hentes levele
  2024-03-31 12:49:41, vasárnap
 
 




EGY DÖBBENETES VALLOMÁS
EGY HENTES LEVELE:


Az egyik szemem sír, a másik nevet. 1984 óta vagyok hentes és sok mindent láttam és sok helyen dolgoztam. Nem azért dolgoztam sok helyen, mert rossz hentes vagyok, csak az ott tapasztalt dolgokat nem tudtam összeegyeztetni a lelkemmel. Na, nem azért mert én 45kg-os Barbi baba vagyok., ellenkezőleg! 150kg-os, paraszt gyerek, akinek helyén van a szíve meg mindene. De ez nem a saját reklámomról akar szólni, inkább arról, amit már régóta el akarok mondani, de fogalmam sincs, kit érdekel és mi a búbánat az értelme. Még bevezetőként csak annyit, hogy 10 éve nem vagyok a szakmámban. Ja, a lelkiismeretem miatt. Tettem ugyan még kísérletet 2007-ben az Interspárban és a Darnózseli húsipari cégnél. Erről később! 10 évvel ezelőtt 3 féle adalékanyag létezett. A ,,soluprat", tejpor, szójafehérje.
Már ez elég volt nekem, hogy abbahagyjam. A régi hentesektől azt tanultam, hogy a kolbász (meg minden) húsból van. Ezzel nem érdemes vitázni!
hus
A ,,soluprat" egy igen érdekes kémiai anyag.
Az a tulajdonsága, hogy súlyának min. 10x-es víz mennyiséget képes megkötni, sőt főzés, sütés, füstölés hatására sem engedi ki magából. Miért kell ez az anyag? Hús helyett. Biztos tapasztaltál már olyat, hogy egy-egy felvágott után, “megiszod a londoni ködöt is". Az anyag a beleidben is működik, tehát még ott is veszi fel a folyadékot! Régebben a parizerbe és olcsóbb hentesárukba tettek, de ma már mindenbe!
- ,,Tejpor" az egy jó anyag, de mit keres a szakmámban?
Ez az anyag is húst helyettesít, mégpedig ezzel állítják be a fehérjetartalmat, a receptúra szerinti mértékre. -
A ,,szójafehérje" is húspótló, a magasabb áru termékekbe teszik, szintén a fehérjetartalom miatt.
Tehát ha te veszel egy 2500Ft/kg áron szalámit, akkor igazából egy kb. 500Ft-os anyagot majszolsz jóízűen.
- Van még egy “kedvenc" anyagom az ,,emulgálószer". Ó ez nagyon remek!
Egyik fő funkciója a zsír megkötése, oly módon, hogy ne legyen látható!
Tehát minél több zsír van benne, annál több az emulgálószer benne!
Ezt a szájpadlásodon érezheted legelőbb amikor “fent ragad" a falat.
Az elmúlt 10 év alatt az adalékanyagok arzenálja alakult ki.
Lassan nincs szükség a szakmámra!
A másik kedvenc, de ide tartózó témakör a: műbelek.
A műbél színe, állaga alkalmas arra, hogy megtévessze a vásárlót.
Pl.: “egy jó barna színű virsliről azt gondoljuk, milyen jól meg van füstölve. Ja. Míg le nem húzod a celofánt... Emberek! A húsipari termékek húsból, némi zsiradékból, valódi fűszerekből állnak, amit a végén füstölnek és/vagy főznek! Az összes többi max.20% húst tartalmazó: SZEMÉT!
Mi a megoldás?
Háznál vásárolni vagy kicsi hentesnél falun.
A multikat kerüljük, úgyis hülye biorobotnak és kísérleti nyúlnak néznek, akiken ki lehet próbálni a MEGA PRIMITÍV reklámjaikat. ,,Megveszem mer ócsó". Vegyé, vásárolj, egyé, fogyassz, hízzá, legyél ökör, használhatatlan fogyasztó, aki elsőre mindent megvesz, mert ,,ócsó". "
Valami ilyesmi? Ez azért már jó lehet..
 
 
0 komment , kategória:  Elgondolkodtató gondolatok   
Vajon létezik-e Isten?
  2024-03-31 12:46:29, vasárnap
 
 




Vajon létezik-e Isten? Egy ember elment levágatni a haját, és megígazíttatni a szakállát. Ahogy a fodrász dolgozni kezdett, kellemes beszélgetésbe elegyedtek. Sok mindenről szót ejtettek, különféle területeken. Végül szóba került Isten is, mire a fodrász határozottan kijelentette: "Én nem hiszem hogy Isten létezik." - Miért ilyen biztos ebben? - kérdezte a vendég. - Nos, csak ki kell nézni az utcára, hogy mindenki megértse, miért nem létezhet Isten. Most mondja meg őszintén, ha Isten létezne, hogy lehetne annyi beteg ember a világon? Hogy is hagyhatnának el szülők gyermekeket? Ha Isten létezne, se szenvedés, se fájdalom nem lenne. El nem tudok képzelni egy szeretettel teli Istent, aki lehetővé teszi mindezt körülöttünk. A vendég gondolkodott egy kis ideig, aztán úgy döntött, hogy nem válaszol a fodrász feltevésére, mert nem akart vitába keveredni. Miután a fodrász befejezte a dolgát, a vendég fizetett, majd elbúcsúzott tőle és kilépett az utcára. A következő pillanatban szemébe ötlött egy ember, akinek hosszú, gondozatlan haja és loboncos szakálla volt. Piszkosnak és kultúrálatlannak tűnt. A vendég visszafordult, és megint belépett a fodrászüzletbe, ahol megszólította a fodrászát: - Tudja mit mondok? Nem léteznek fodrászok a világon! - Hogy mondhat ilyet uram? - kérdezte meglepetten a fodrász. Hiszen itt itt vagyok én, én fodrász vagyok, nem? Éppen most fejeztem be az ön hajának és szakállának rendbetételét. - Nem, nem! erősködött a vendég. Fodrászok márpedig nem léteznek, hiszen ha léteznének, akkor nem lennének olyan hosszú, gondozatlan hajú és szakállú emberek az utcán, mint az az ember ott, látja? - Ah, de hát attól még léteznek fodrászok! válaszolt a mester. - Tehetek én arról, hogy az az ember nem jön be hozzám? - Hát ez az! - bólintott rá a vendég. Éppen erről van szó! Isten is LÉTEZIK! Tehet Ő arról, hogy az emberek nem fordulnak Hozzá, hogy nem keresik meg Őt? Ezért van olyan sok fájdalom és szenvedés a világon.
 
 
0 komment , kategória:  Elgondolkodtató gondolatok   
Idővel az ember megérti, hogy minden történés a fejlődését..
  2024-03-27 08:33:11, szerda
 
 




"Idővel az ember megérti, hogy minden történés a fejlődését szolgálja.
Minden ember, aki bántott, csupán feladatát teljesítette, szembesített önmagammal.
Az ember egyszer megérti, hogy a biztonságot nem keresnie kell, hanem magtalálnia önmagában. Mindegy, ki mit mond, a valóság a tettekben nyilvánul meg.
Az ember idővel megérti, hogy a szerelem nem egy hatalmas fellángolás és testi vonzalom, hanem egy lélekben létrejött szövetség, melyben önmagát találja meg. Rájön, hogy az igazi szerelem nem feszültséget és félelmeket hoz, hanem biztonságot és megnyugvást.
Idővel rájövünk, hogy az IGAZ emberek nem bántanak, nem aláznak, hanem bíztatnak és támogatnak.
Megértjük, hogy a sors mindig azokat az embereket veti elénk, akik hordozzák a fejlődésünkhöz szükséges információkat. Minden embernek saját valósága van, attól még ő nem rosszabb vagy jobb. Csupán más.
Az ember idővel megérti, hogy nem kell mindenkit szeretnie. Elég elfogadni embertársainkat olyannak, amilyenek ők, bocsássunk meg nekik, ezzel már meg is oldódnak karmikus feladataink.
Az ember megérti, hogy az igazság sokszor csak a lelkünkben létezik, hiszen a fizikai világ teljesen mást mutat.
Idővel megtanul bízni az érzéseiben, hinni lelkének, és tisztában van vele, hogy senki más nem tudhatja, mi a jó neki, mint saját maga.
Az ember idővel megérti, hogy mindig van választási lehetősége. Mindegy, mi történt a múltban, ma mindent újraírhat. S ha megváltoznak érzései a régi eseményekről, változik a múltja, s nem lesz hatással a jövőre.
Az ember megérti, hogy mindegy, ki mit mond, csak az a biztos, amit ő megtesz. Hogy nem alapozhatja jövőjét a másik ember szavára, s nem hibáztathat mást élete alakulásáért. Ha rossz döntést hoz, nem fél kijavítani azt.
Nem beletörődik, hanem bátran változtat irányt. Tudja, ha semmit nem tesz, minden marad a régi.
Az ember idővel rájön, hogy egyedül érkezett ebbe a világba, s egyedül távozik. Hogy e két esemény között mi történik, kizárólag tőle függ. Senki nem tudhatja, mennyit tölt itt, ezért a jelenben él, kiélvezi léte minden pillanatát.
Idővel az ember megérti, hogy nem az a fontos, mit hozott a bolygóra, hanem az, mit hagy maga után..."

Guzsik-Mohácsi Viktória
 
 
0 komment , kategória:  Elgondolkodtató gondolatok   
Nevekés
  2024-03-19 08:05:11, kedd
 
 




"Anyám és apám a szüleim voltak, nem a barátaim. Mindent megkaptam, amire szükségem volt, de nem kaptam meg mindent, amit szerettem volna. Akkor nem esett jól, de ma már elismerem, hogy ez így volt helyes. Hatéves koromig alig ettem édességet. Később is csak akkor, ha utána fogat mostam. Ma, amikor a szám mosolyra szalad, már egyáltalán nem bánom, hogy így volt. A szüleim nem voltak különösebben engedékenyek. De mindent lehetővé tettek, amire vágytam. Nem kötötték ugyan össze a teljesítményemmel, nem szabtak feltételeket, ugyanakkor világossá tették, hogy vannak kötelezettségeim, amik alól nem bújhatok ki, még ha terhes is némelyik.
Akármilyen elfoglaltak voltak, napi egy étkezést együtt töltöttünk. Vagy reggel, vagy este. Hétvégén pedig mindet. Az asztalnál csak egymásra figyeltünk: nem szólt a rádió, nem működött a tévé.
Amikortól iskolába mentem, minden napra kaptam egy apró feladatot: -hozz egy vajat, vagy fél kiló kenyeret, vagy egy tejfölt, és így tovább, a boltból. A pénzre egész nap vigyázni kellett. Otthon pedig segíteni teríteni, letörölgetni, ágyazni, rendet rakni. Minden nap valamit, a tanulás mellett.
Nem követelték meg a korai fekvést. De tíz órakor ágyban volt a helyem. Mindig ugyanakkor. Legfeljebb negyedóra olvasgatást lehetett kiharcolni. Már gimnazista voltam, de nyáron "lámpagyújtásra", télen kilenc órára otthon kellett lennem.
Sokszor hagyták, hogy elessek. A szó szoros értelmében ls, az átvitt értelmében is. Megtanultam egyedül felemelkedni a helyzetekből. Közben rám figyelve biztattak, készen arra, hogy bármikor beavatkozzanak, hogy meg tudom csinálni, ha akarom. És, hogy küzdenem kell.
Nem hagytak panaszkodni. Elmagyarázták, hogy sem az, sem a sírás nem fognak segíteni. Olyan megoldást kell választanom, ami valóban a hasznomra válik, tehát gondolkodjak.
El kellett magam látni. Az én felelősségem volt, mit viszek magammal, hogyan intézem a különóráim közti időben a dolgaimat. Hagytak levegőhöz jutni. De tudni akarták, hogy hol veszem azt a levegőt...
Anya és apa mindig "kéznél volt", ha szükségem volt rájuk. Soha nem mondták, hogy nem érnek rá. De azt tisztáztuk előtte, mennyire fontos az ügy és tűrhet-e halasztást. Ha nem, azonnal rendelkezésre álltak.
Keveset voltam felnőttek között. Elmondták, hogy amiről beszélgetnek, az számomra se nem fontos, se nem érdekes. A felnőttek nem a pajtásaim. Ezért előre kell köszönnöm, csak akkor szólnom, ha kérdeztek, és bár a kor önmagában nem erény, de fárasztó, ezért át kell adni a helyem.
Minden évben, tizennyolc éves koromig, nyaraltam a szüleimmel. Ők is nyaraltak együtt minden évben, nélkülem, egy hetet. Felnőttként értettem meg, miért tették.
2017. október 22. Ma 60 éve, hogy találkozott anya és apa. Egy esős októberi napon, a Lukácsék cukrászdájában. Apa már fiatal mérnök volt egy gyárban. Anya még egyetemista. 51 évet éltek meg együtt. Boldogok voltak. És boldog gyermeket neveltek.
Amikor végre, nagy nehézségek árán elutazhattam Párizsba, a zsebemben a londoni pályázaton megnyert kétéves ösztöndíjjal, izgalommal és félelemmel teli szívvel ácsorogtunk, anyám, apám és én, a Keleti pályaudvar peronján. Anyám gyönyörű volt, mint mindig, halvány rózsaszín, könnyű nyári ruhát viselt, és végig csak mosolygott, de láttam, a szeme megtelt aggodalommal. Apám büszkén, feltartott fejjel állt mellettem, és biztatott.
-Boldogulni fogsz! -mondta. -Ne is gondolj másra! Átölelt és megveregette a vállam. A mozdony felől sípszó hallatszott. Felléptem a lépcsőre és visszanéztem rájuk.
-És ha mégsem? -kérdeztem szinte suttogva.
-Akkor hazajössz. A házban minden úgy fog várni, ahogy elmentél. A szobádban vetett ágy, az asztalunknál pedig étel lesz számodra mindig. Persze szomorúak leszünk mind, hogy nem sikerült, de később majd megvigasztalódunk és új lehetőségek után nézünk. Azonban egyelőre még nem tartunk itt! Még csak ott vagyunk, hogy most meg kell mutatnod, magadnak fiam, hogy nélkülünk is meg tudsz élni. S ha majd már biztosat tudsz, elbonthatjuk a gyerekszobát.
A kocsisor nagyot rándult és tompa kattogással elindult velem az új életem felé.
Azóta már a szülői ház sem áll és vele együtt a gyerekszoba is elsüllyedt, tovatűnt az időben. De igazad volt apa. Hamar kiderült, megélek nélkületek is. Viszont nélkületek semmi sem sikerült volna."

(Náray Tamás)
 
 
0 komment , kategória:  Elgondolkodtató gondolatok   
Mondj le arról...
  2024-03-08 09:50:26, péntek
 
 




MONDJ LE ARRÓL, HOGY AZT KÍVÁND, MINDENKI SZERESSEN! (Zen tanítás)

Az emberek közötti kapcsolatok bonyolultak lehetnek. Bárhogy igyekszel, nehéz mindenkivel őszintének és jóban lenni. Még a zen szerzetesek sem mindig jönnek ki egymással a templomban.
Nem kell azt mondanod magadnak, hogy ,,megpróbálok jóban lenni ezzel az emberrel", vagy ,,jobban meg fogom ismerni ezt az embert". Ha azon erőlködsz, hogy összeférj vagy összebarátkozz valakivel, az hátráltat. Mást sem akarsz majd elérni, csak hogy ne légy ellenszenves. Ez csupán feszültséget szül.
Ne ragadj le semminél; ne légy elfogult; ne légy túl válogatós. Engedd el a jelentéktelen kötődéseket, és légy lazább. Nem azt akarom mondani, hogy próbálj népszerűtlen lenni, de ne is igyekezz mindenképpen megkedveltetni magad.
Amikor a virág kinyílik, a pillangók megtalálják. Amikor a fák virágoznak, a madarak maguktól ellepik az ágakat, amikor a levelek elszáradnak és lehullnak, a madarak elrepülnek.
Az emberi kapcsolatok sem sokban különböznek ettől.
Figyeld a természetet, tükröt tart!
 
 
0 komment , kategória:  Elgondolkodtató gondolatok   
Tanúlhatnánk a farkasoktól
  2024-03-05 07:14:13, kedd
 
 




Amikor egy farkas elveszíti a harcot egy másik farkassal szemben, és rájön, hogy esélye sincs a győzelemre, a vesztes farkas békésen felajánlja a nyakát ellenfelének, mintha azt mondaná: "veszítettem, vessünk véget".
Azonban abban a pillanatban megtörténik a hihetetlen: a győztes farkas megmagyarázhatatlan módon megbénul!?!
Egy ezer éves erő akadályozza meg abban, hogy megölje azt, akiben megvan az "alázat", hogy beismerje a vereséget.
A DNS-be vagy azon kívül beágyazott elsődleges mechanizmus előjön a győztes farkasba, és emlékezteti őt, hogy a faj fontosabb, mint az ellenfél kiiktatásának öröme. Milyen csodálatos, ösztönös időzítés!
Senki sem nevezné gyávának azt a farkast, aki megadja magát, sem azt, aki megbénul a szánalomtól, egyszerűen megtörténik...a csoda!
Nincsenek győztesek, nincsenek vesztesek!
Mindkét farkas eltávolodik, és az élet kereke folytatódik.
Az emberek tanulhatnának a farkasoktól, ahelyett, hogy továbbra is "mészárolják" egymást büszkeségből és hatalomszomjból!
 
 
0 komment , kategória:  Elgondolkodtató gondolatok   
     1/46 oldal   Bejegyzések száma: 450 
2018.11 2018. December 2019.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 118 db bejegyzés
e év: 1459 db bejegyzés
Összes: 12990 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1812
  • e Hét: 7277
  • e Hónap: 14750
  • e Év: 131996
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.