2019-01-05 14:33:20, szombat
|
|
|
Eddig te is cukrászdában vetted? Próbáld ki ezt a receptet és rájössz, hogy finomabbat tudsz készíteni, mint amit a cukrászdában kóstoltál.
HOZZÁVALÓK
Tészta:
40 dkg sima liszt,
18 dkg vaj,
2 tojás,
2 evőkanál kakaó,
2 evőkanál méz,
2 kávéskanál szódabikarbóna
Krém:
1 l tej,
2 cs.vanílias pudingpor,
2 evőkanál búzadara,
2 cs.vaníliacukor
15 dkg porcukor
38 dkg vaj
ELKÉSZÍTÉS
A 40 dkg sima liszt, 18 dkg vaj, 2 tojás, 2 evőkanál kakaó, 2 evőkanál méz, 2 kávéskanál szódabikarbóna - a hozzávalókat összegyúrjuk, ha tortaformában sütjük, akkor 5 lapot sütünk, ha tepsiben, akkor 4 lapot a kb. 25 x 30 cm-es tepsiben. 180°on kb. 6-7 percig sütjük a lapokat sütőpapíron.
A lapokat megtöltjük úgy, hogy a tetejére is jusson krém, majd darált dióval vastagon megszórjuk. Ha tortának sütjük, akkor az oldalait is megkenjük.
Erika Nagy receptje
|
|
|
0 komment
, kategória: Általános |
|
|
|