Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Szent Bálinthoz intézett ima
  2019-02-12 10:05:00, kedd
 
  Nagyobb kép Link

...... ........

 
 
0 komment , kategória:  saját készítés  
Társért imádkozva is készülhetsz Valentin - napra
  2019-02-12 09:48:48, kedd
 
  ...... .......


Az angliai és walesi egyház számukra fogalmazott meg egy imát a Valentin-napi készület jegyében.
Sokan nehezen találnak párt napjainkban - nekik az angliai és walesi püspöki konferencia többek között novénával próbál segíteni, melyet a Valentin-nap előtti kilenc napban lehet imádkozni.
Mark O'Toole plymouthi püspök kifejezte, akik még nem találták meg a párjukat, azoknak nagy szomorúságot jelent a szerelmesek segítőjének ünnepe - nekik kívántak segíteni az ima közreadásával 2016-ban. Emlékeztetni szerették volna őket, hogy Isten szerető terve vár mindannyiunkra, és hogy mindig van okunk a reményre. Bármilyen körülmények között élünk is, körülvesz bennünket a gyengéd, irgalmas és együttérző Isten szeretete.
Nyitott szívvel imádkozzuk a novénát, és engedjük, hogy Isten irányítsa az életünket, bízzunk benne, hogy Ő tudja a legjobban, mi a jó nekünk..

Szerető Atyám,
te tudod, hogy a szívem legmélyebb vágya az, hogy találkozzam valakivel, akivel megoszthatom az életemet.
Bízom a te szerető tervedben életem számára, és kérlek, hogy hamarosan találkozhassam azzal az emberrel, akit nekem szántál.
Szentlelked erejével nyisd meg a szívemet és értelmemet, hogy felismerjem a lelki társamat.
Távolítsd el az akadályokat, amelyek ennek a boldog találkozásnak az útjában állnak, hogy egy új teljességet, örömöt és békét élhessek meg.
Add meg nekem azt a kegyelmet is, hogy megismerjem és elfogadjam, ha más a terved életem számára.
Átengedem múltamat, jelenemet és jövőmet Fiad, Jézus gyengéd szívének,
Bízva abban, hogy imám meghallgatásra és válaszra talál. Ámen.
Jézus szent szíve, beléd helyezem minden bizalmamat.
Szent Bálint, könyörögj értem!

Forrás: Aleteia.org; Catholic Herald
Fotó: Pexels.com
Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Valentin napra  
115. születésnapját ünnepli a világ legidősebb szerzetesnővé
  2019-02-12 09:44:44, kedd
 
  115. születésnapját ünnepli a világ legidősebb szerzetesnővére .
Élete 115. évét, rendbe lépése 75. jubileumát ünnepli a francia André Randon vincés nővér február 11-én..
...... ......


André Randon nővér 40 évesen lépett be a Páli Szent Vincéről nevezett Irgalmas Nővérek Rendjébe. 1944-et írtunk ekkor, folyt a második világháború. Idén február 11-én kettős jubileumot ünnepel a világ legidősebb szerzetesnővére: 115. születésnapja mellett rendbe lépése 75. évfordulóját.
André nővér a Földközi-tenger melletti Toulon egy idős otthonában él. 1904. febuár 11-én született Lucille Randon néven a dél-franciaországi Alès városában. 2017 októbere óta ő a legidősebb francia nő. Élete 115 évében tíz pápát ért meg, túlélte országa német megszállását és három francia köztársaságot. 12 évesen már dolgozott, később házitanító lett. Még a Peugeot autógyáros családnál is szolgált. 1923-ban, 19 évesen Párizsban keresztelkedett meg a Katolikus Egyházban, és lett elsőáldozó; 1944-ben kérte felvételét a vincés nővérek közösségébe.
André nővér neve nem elírás. A nővér 113. születésnapján elmondta, tudatosan nem a név női változatát, az Andrée-t választotta rendi névként. Az első világháborúban súlyosan megsebesült bátyja emlékét őrzi az André név.
2009 óta André nővér egy öregotthon lakója. Számtalan háborút és katasztrófát átélt, teljesen elveszítette látását, tolószékbe kényszerült, de ahogy az ilyen szép kort megélt emberek, ő sem saját panaszaival van elfoglalva. Legfőképpen az bántja, hogy az emberek nem tudnak egyetértésben élni. ,,Szeressétek egymást" - üzeni minden embertársának.
André Randon ott van a világ tíz legidősebb emberének toplistáján, bár pontosan nem tudható, hányadik helyen áll. A rendelkezésre álló adatok szerint a tíz legidősebb ember mindegyike nő.
...... .....



Forrás: KNA; Katholisch.de
Magyar Kurír

 
 
0 komment , kategória:  érdekes képek  
Megint jönnek, kopogtatnak a missziósok Szombathelyen
  2019-02-12 09:39:38, kedd
 
  Február 10-én újra elindult a Bekopogó misszió Szombathelyen. Az önkéntesek ezúttal a Kámon herényi városrészben keresik fel a lakókat.
Nagyon jók a Bekopogó misszió tavalyi, Oladon és Újperinten szerzett tapasztalatai - mondta a Szombathelyi Egyházmegye internetes portáljának, a Martinus.hu-nak Székely János megyéspüspök, aki akkor személyesen is felkeresett egy idős asszonyt. A legtöbb helyen nagy örömmel fogadták a levelet, az önkéntesek látogatását és ajándékait. Ezt szeretnénk folytatni a kámon-herényi városrészben is - tette hozzá a főpásztor. Idén is egy Székely János által írt levelet adnak át az önkéntesek a felkeresett lakóknak. Székely János kiemelte: sok ember van, aki eltávolodott az Egyháztól, de örül egy ilyen megkeresésnek. Az egyik eredménye ennek a missziónak az, hogy az emberek azt látják, az Egyház nyit feléjük, várja őket. Sok helyen kértek imádságokat az emberek. Ez is egy szép, közösségteremtő és kegyelmet hordozó ajándéka a missziónak. De ajándék az is, hogy akik a missziót végzik, azokat megismerik a környéken, így kapcsolat alakul ki az emberek között. Székely János hozzátette, idén még várhatóan Kőszegen és Zalaegerszegen, ahol erős Cursillós közösségek működnek, folytatódik, illetve indul hasonló misszió. Fontos, hogy az önkéntesek adományokat, pénzt nem fogadnak el, nem gyűjtenek. Megkülönböztető ruhát viselnek, és kitűzőt, nevükre kiállított igazolványt visznek magukkal.
Ne zárkózzunk be, mert fontos a másik élete, üdvössége is. Jézus fényt gyújtott bennünk, amit tovább kell adnunk másoknak is - hangsúlyozta a missziót elindító szentmise prédikációjában Székely János. - A kereszténység úgy indult el, hogy a hívek hatalmas erővel hirdették Jézus örömhírét. Hosszú időn át nem voltak templomai az Egyháznak, üldözték a keresztényeket. Talán elveszítettük ezt az eredeti lendületet? Van sok szép épületünk, de mintha nem mernénk kimenni a falak közül, hogy újra emberhalászok legyünk - fogalmazott a megyéspüspök. Ne csak az akváriumban halásszunk, hanem menjünk ki az óceánra, hogy így elérjünk olyan embereket is, akik távol kerültek a hittől. Fontos a személyesség, hogy legyenek, akik a keresztény hitet átadják, továbbadják. Európában akkor lehet jövője a kereszténységnek, ha valami hasonlót néha mi is megteszünk, és kilépünk a templom falai közül.

Székely János megyéspüspök szentbeszédét ITT hallgathatják meg Link
 
 
0 komment , kategória:  Dr. Székely János püspök  
Megszentelt Élet Világnapja Zalaegerszegen
  2019-02-12 09:31:31, kedd
 
  Videó Link



 
 
0 komment , kategória:  Dr. Székely János püspök  
Útravaló – 2019. február 12
  2019-02-12 09:28:33, kedd
 
  Mindig szokás volt, hogy az idősebbek a fiatalokat az ő egykori saját példájukkal próbálják útba igazítani: ,,bezzeg az én időmben..." Így kívánnak hagyományt teremteni, és elfogadtatni, hogy más volt régen a jó, és mennyire más ma a rossz. A szokás és hagyomány változatlan rutinjával ellenőrzött élet azonban a szegények és az egyszerű emberek számára börtönné válhat. Visszaköszön ez azon a ponton, amikor a főpapokhoz és a farizeusokhoz dolgavégezetlen térnek vissza a Jézus elfogására küldött szolgák, és kiderül: ,,Csak az átkozott népség hisz Jézusban, amely mit sem ért a törvényből" (Jn 7, 49-50). A szabály, hogy a törvény nem tudása nem mentesít, lehet a törvénytudók kiváltsága is.  
 
0 komment , kategória:  Útravaló_Adoremus  
5. évközi hét kedd 02.12
  2019-02-12 09:21:15, kedd
 
  OLVASMÁNY Mózes első könyvéből
Isten embert teremt a maga képére és hasonlatosságára, hogy ura legyen az egész teremtésnek.
Isten szólt: ,,A vizek teljenek meg élőlények sokaságával; az égen, a föld felett, az égbolt alatt pedig röpködjenek madarak." Isten megteremtette fajtájuk szerint a nagy tengeri állatokat és mind az élőlényeket, amelyek mozognak vagy a vízben úszkálnak. És a röpködő madarakat is, ugyancsak fajtájuk szerint. Isten látta, hogy ez jó. Isten megáldotta őket, és így szólt: ,,Legyetek termékenyek, szaporodjatok, töltsétek be a tengerek vizét, s a madarak is szaporodjanak a földön." Este lett és reggel: az ötödik nap.
Aztán szólt Isten: ,,Hozzon elő a föld élőlényeket fajuk szerint: háziállatokat, csúszómászókat és mezei vadakat fajuk szerint." Úgy is történt. Isten megteremtette a mezei vadakat fajuk szerint, a háziállatokat fajuk szerint és az összes csúszómászót a földkerekségen, fajonként. Isten látta, hogy ez jó.
Isten újra szólt: ,,Teremtsünk embert képmásunkra, magunkhoz hasonlóvá. Ő uralkodjék a tenger halai, az ég madarai, a háziállatok, a mezei vadak és az összes csúszómászó fölött, amely a földön mozog." Isten megteremtette az embert saját képmására: Isten képmására teremtette őt; férfinak és nőnek teremtette őket.
Isten megáldotta őket és ezt mondta nekik: ,,Legyetek termékenyek, szaporodjatok, töltsétek be a földet és vonjátok uralmatok alá. Uralkodjatok a tenger halain, az ég madarain és minden állat fölött, amely a földön mozog." Azután ezt mondta Isten: ,,Íme, nektek adok minden növényt az egész földön, amely magot terem, és minden fát, amely magot rejtő gyümölcsöt érlel, hogy táplálékotok legyen. A mező vadjainak, az ég madarainak s mindennek, ami a földön mozog és lélegzik, minden növényt táplálékul adok." Úgy is történt. Isten látta, hogy nagyon jó mindaz, amit alkotott. Este lett és reggel: a hatodik nap.
Így készült el a föld, az ég, és minden, ami benne van. Isten a hetedik napon befejezte művét, amelyet alkotott. A hetedik napon megpihent munkája után, amit végzett. A hetedik napot megáldotta és megszentelte, mert ezen pihent meg minden munkája után, melyet végzett a teremtő Isten.
Ez volt az ég és a föld teremtésének története.
Ez az Isten igéje. Ter 1,20-2,4a

EVANGÉLIUM Szent Márk könyvéből
Jézus szemére veti a farizeusoknak és az írástudóknak, hogy őseik hagyományai miatt nem tartják meg Isten parancsait.
.........


Abban az időben összegyűltek Jézus köré a farizeusok és néhány írástudó Jeruzsálemből. Látták, hogy egyik-másik tanítványa tisztátalan, vagyis mosatlan kézzel eszi a kenyeret. A farizeusok és általában a zsidók ugyanis nem esznek addig, amíg meg nem mossák a kezüket könyékig, így tartják meg az ősök hagyományait. És ha piacról jönnek, addig nem esznek, míg meg nem mosakszanak. S még sok más hagyományhoz is ragaszkodnak: így például a poharak, korsók, rézedények leöblítéséhez.
A farizeusok és írástudók tehát megkérdezték: ,,Miért nem követik tanítványaid az ősök hagyományait, miért étkeznek tisztátalan kézzel?"
Ezt a választ adta nekik: ,,Képmutatók! Találóan jövendölt rólatok Izajás, amint írva van:
Ez a nép ajkával tisztel engem, ám a szíve távol van tőlem.
Hamisan tisztelnek, olyan tanokat tanítván, amelyek csak emberi parancsok.
Az Isten parancsait nem tartjátok meg, de az emberi hagyományokhoz ragaszkodtok."
Azután így folytatta: ,,Ügyesen kijátsszátok Isten parancsait, hogy a magatok hagyományait megtarthassátok. Mózes azt hirdette: Tiszteld atyádat és anyádat, és aki atyját vagy anyját átkozza, halállal bűnhődjék! Ti ellenben azt tanítjátok: Ha valaki azt mondja atyjának vagy anyjának: amivel segíthetnélek téged, az »korbán« vagyis Istennek szentelt áldozati adomány, annak nem engeditek meg, hogy bármit is tegyen apja vagy anyja érdekében. Így a magatok hagyományával kijátsszátok Isten parancsát, és még sok más ehhez hasonlót tesztek."
Ezek az evangélium igéi. Mk 7,1-13

Imádság
Uram, Jézus Krisztus! Vezess végső célom, a mennyei Atya felé! Belátom, hogy egyedül a krisztusi út, a szeretet útja, a remény útja, a megbocsátás útja, az öröm útja, az igazi szabadság útja, az élet tiszteletének útja vezet az Atyához az örök üdvösségre! Segíts megtalálnom a helyes utat és támogass, hogy ezt az utat soha el ne hagyjam s azon meg ne álljak! Segíts kegyelmeddel, hogy mindig közelebb kerüljek az Atyához! Légy velem és te vezess életutamon! Vezess a szeretet útján!

Jeruzsálemből farizeusok és írástudók jönnek Jézushoz. Márk evangélista nem ismerteti jövetelük szándékát, de valószínűleg Jézus tevékenységére és tanítására kíváncsiak. Nem rögtön Jézus viselkedését kezdik kritizálni, hanem az ő tanítványaiét, aminek az az alapja, hogy a Mester felelős tanítványai magatartásáért. A tanítvány ugyanis úgy viselkedik, ahogyan azt Mesterétől látja, tanulja, magatartása Mestere magatartását tükrözi. A farizeusok abban látnak nehézséget, hogy a tanítványok nem mosnak kezet étkezés előtt.
Az elbeszélés menete ezen a ponton kissé megszakad, hiszen Márk elkezdi részletesen leírni az egykori zsidó előírásokat és szokásokat. Ebben sajátos szempontok vezetik, hiszen nem tesz említést arról, hogy a tisztasági előírások Mózes törvényében szerepelnek, csupán azt rögzíti, hogy ezek az ősi hagyományok részét képezik. A zsidó vallásban a tisztasági előírások az Istennel való kapcsolat miatt voltak fontosak, Márk viszont csupán külső szokásnak tartja, eltekint annak belső, lelki elemétől. Az tiszta, ami valóban Istennek tetsző és megerősíti az ember kapcsolatát Istennel. Ami viszont szemben áll Isten akaratával és elszakítja az embert tőle, az tisztátalannak tekintendő.
Jézus válasza a farizeusok észrevételére egyértelművé teszi a lelki tisztaság fontosabb a külső tisztaságnál.
C. Horváth István Sándor
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2019.01 2019. Február 2019.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 385 db bejegyzés
e év: 4631 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1572
  • e Hét: 5162
  • e Hónap: 25845
  • e Év: 228758
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.