Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Burgonyakrémleves pirított sonkával
  2019-02-24 14:39:52, vasárnap
 
  hozzávalók / 4 adag
5 közepes db burgonya
2 közepes db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 db babérlevél
200 ml főzőtejszín
1 csipet szerecsendió
2 ek napraforgó olaj
1 l víz
bors ízlés szerint
só ízlés szerint
6 szelet sonka

elkészítés
Olajon megpirítjuk a hagymát a fokhagymával együtt. Majd hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát is.
Sózzuk-borsozzuk, és jól átkeverjük, majd rádobunk 2 darab babérlevelet, és felöntjük az egészet vízzel.
Megfőzzük a krumplit, ami nagyjából negyed óra alatt kész is van, majd kiszedjük a babérleveleket, és hozzáöntjük a tejszínt.
Botmixer segítségével összeturmixoljuk a levesünket, amit a végén még sózunk, és egy kevés szerecsendióval meghintünk.
Egy serpenyőben a kockára vágott sonkát kicsit átsütjük és tálalásnál a leves forgatjuk.
 
 
0 komment , kategória:  levesek  
korhely harcsa leves gyufatésztával
  2019-02-24 14:29:30, vasárnap
 
  Hozzávalók:
1 nyúzott afrikai harcsatörzs
1 db vöröshagyma
1 db zöldpaprika
1 db paradicsom
pirospaprika

babérlevél
csípős halászlékocka
tejföl
pici liszt

ELKÉSZÍTÉS
Elkészítés: A harcsát kifilézzük, majd a halhúst ízlés szerint feldaraboljuk, félretesszük.

A filézés után visszamaradt csontokat nagyobb darabokra vágjuk, majd egy edénybe tesszük és felönteni annyi vízzel, hogy jól ellepje. Ezután hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, a zöldpaprikát, a paradicsomot, 1-2 babérlevelet, ízlés szerint sót és pirospaprikát,csípős halászlékockát.

Ezután felforraljuk, majd szép lassan puhára főzzük. Végül az egészet átpasszírozzuk, hogy csak a sűrű, csont nélküli lé maradjon.

A tejfölt simára keverjük pici liszttel és egy kevés levessel, majd állandó keverés mellett a halléhez csorgatni. Jól kiforraljuk, majd hozzáadjuk a feldarabolt halhúst, és szép lassan kb. 10 percig főzzük. Kevergetni már nem szabad, mert akkor összetörik a hal húsa.

Tálaláskor friss kenyeret vagy éppen pirítóst kínálhatunk hozzá, de csak úgy magában is nagyon finom.



 
 
0 komment , kategória:  Hal ételek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2019.01 2019. Február 2019.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 31 db bejegyzés
e év: 350 db bejegyzés
Összes: 8746 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 505
  • e Hét: 1989
  • e Hónap: 8361
  • e Év: 59152
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.