Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Ima
  2019-02-04 23:22:58, hétfő
 
  KÉRÉSEM ISTENHEZ

Életem alkonyán én az
Istentől már csak egyet
kérek, hogy a memóriámat
most még, ne vegye el tőlem

Legyen időm emlékezni
a hajdani kis falumra
s a csendes estéken
a harang zúgására.

Legyen időm emlékezni
a boldog gyerekkoromra
amikor, oly jó volt megbújni
édesanyám ölelő karjában.

Legyen időm emlékezni
az ifjúságom, szép idejére
amikor boldogan hamvadtam
el a szerelem tüzében.

Legyen időm emlékezni, arra
a meleg családi fészekre
melyben a családom számára
én a NAPSUGÁR lehettem.

Legyen időm emlékezni
az unokáim ölelésére
melyből a szeretet áradt
felém a magányos perceimben.

S majd, amikor elérkezik a
földi életem, utolsó órája
megkérem a jó Istent, hogy
ezen szép emlékeimmel együtt
emeljen fel magához a Menyországba!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ima
  2019-02-04 15:55:04, hétfő
 
  Uram, Te mindig vársz rám.
Bár soha ne lennék túl elfoglalt ahhoz, hogy időt szánjak Rád!

Jóságos Istenem, hálás szívvel köszönöm Neked mindazt, amivel mindennap elhalmozol Jóságodból, köszönök mindent azok helyett és nevében is, akik ezt nem teszik meg. Édes Jézusom, határtalan Jóság! Milyen sokat tettél azért, hogy az emberek viszontszeressenek. Miként lehetséges mégis, hogy sokan nem szeretnek Téged? Szent kegyelmeddel eltökélem, hogy amennyire csak képes vagyok, szeretlek Téged mindenek fölött!
Ámen.



 
 
0 komment , kategória:  Imádságok,áldások.   
Hatlapos, ahogy én készítem
  2019-02-04 10:32:03, hétfő
 
 

Nekem meg van a szalalkális recept, ezért közreadom: Ez a sütemény 2-3 napig garantáltan puha marad

HOZZÁVALóK
a tésztához

60 dkg liszt
15 dkg cukor
1 cs. szalalkáli
1 ek. zsír
1/4 liter tej
Hozzávalók a krémhez

25 dkg cukor,
1 liter tej,
2 dkg kakaó,
4 evőkanál liszt
ELKÉSZÍTÉSE

A lisztben a szalalkálit elkeverjük, majd a zsírral összemorzsoljuk, utána jön a cukor és a tejjel rugalmas tésztát készítünk. 6 egyenlő méretű cipót készítünk belőle.

A tésztát a lehető legvékonyabbra kinyújtjuk, majd tepsi hátán (gáz tepsi méret) világosra sütjük! Vigyázni kell vele, mert ekkor még törékenyek a lapok!
A krémhez a cukrot lábasban karamellizáljuk, (nem szabad megégnie) majd felöntjük 8 dl tejjel és felforraljuk. A lisztet és a kakaót a maradék 2 dl tejjel simára keverjük. A felforrt karamellás tejhez adjuk, és forrásig főzzük, állandó kevergetés mellett.

A kész lapok közül kiválasztjuk a legszebbet - ez lesz a teteje. A forró krémmel megkenjük a lapokat, ügyelve, hogy a teljes méretet felhasználjuk, hiszen a később levágott széle lesz a legkelendőbb a család körében! Az egymásra helyezett lapokat enyhén mindig lenyomkodjuk.

Amint kész a töltés, folpack-kal be szoktam csomagolni, hogy minél hamarabb megpuhuljon - ez kb. 3-4 óra. Ez a sütemény 2-3 napig garantáltan puha marad, természetesen folyamatosan fólia alatt kell tartani (nem alufólia!)!
Deákné Kovács Klára


 
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2019.01 2019. Február 2019.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 31 db bejegyzés
e év: 350 db bejegyzés
Összes: 8746 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1383
  • e Hét: 2867
  • e Hónap: 9239
  • e Év: 60030
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.