Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
Pio atya szobor
  2019-02-07 14:43:32, csütörtök
 
  Ma voltam sétálni ebben a gyönyörű napsütéses időben.
...... ..........



...... .......



 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét képekben  
Béd Józsefné szépet írt nekem
  2019-02-07 14:32:31, csütörtök
 
  Kedves Maroka !
Nagyon köszönöm a szép verset amit küldtél , tudd én mindig szeretettel és tisztelettel gondolok reád . Értem alatta. a fáradhatatlan munkásságodat , mely színessé teszi a bloggot , kívánom továbbra is
legyél itt közöttünk , Isteni szeretet , és gondoskodás kísérje életedet !
Szeretettel ölellek - Marika

"Minden kedves szó simogató ,
a lelkeket magasra feldobó ,
lobogó tűzként lángoló ,
lélekemelő örömhírt hozó ! "



 
 
0 komment , kategória:  Barátaimtól elismerés  
Búcsúzás egy kis fiútól, aki elhunyt
  2019-02-07 12:01:00, csütörtök
 
  Csaba atya búcsúztató szavai Facebook oldali videó Link

Kommentem a videóhoz
Nyugodjon békében az Isten országába az angyalok közt. Amen
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Rózsa - piros háttér
  2019-02-07 11:26:15, csütörtök
 
  ...... ...........

 
 
0 komment , kategória:  Mai nap, hét képe  
Bédné Marika : Szeress , szívből igazán .
  2019-02-07 11:23:57, csütörtök
 
  Rosszat ne is emlegess ,
olyat tégy , mi mindenkinek
jó lehet : tervezz békés ,
lélekemelő boldog életet .

Minden szép perc , pillanat
ajándék , mely szeretetből fakad .

Ne csábítson soha a pénz ,
és a hatalom , üressé teszi
életed , a mannaként könnyen
öledbe hullt vagyon .

Szerényen , nyugodt szívvel
viseld a sorsodat , soha nem
vesznek kárba az őszinte ,
építő jellegű tettek , és szavak !
 
 
0 komment , kategória:  versek  
Tüdőbetegekből alakult kórus egy budapesti kórházban
  2019-02-07 11:16:50, csütörtök
 
  Az Országos Korányi Tbc és Pulmonológiai Intézet tavalyi kezdeményezésének alapgondolata, hogy az énekléshez szükséges gyakorlatok hozzásegítenek a betegek rehabilitációjához is.
A megalakult kórusban többségében krónikus obstruktív tüdőbetegségben szenvedők énekelnek, akiknek sok esetben a nyugodt állapotban történő levegővétel is gondot okoz.
A kórus ötlete Várdi Katalin tüdőgyógyásztól származik, akit egy az interneten látott kisfilm inspirált. A tüdőgyógyász - aki többek között a már hasonló tanítási tapasztalatokkal rendelkező Philipp György karnagyot is bevonta a kezdeményezésbe - azt szerette volna elérni, ha a megalakult kórus koncertet is tudna adni, élményt okozva ezzel a résztvevőknek és a közönségnek is.
Az eredményeket tekintve Várdi Katalin úgy véli, hogy érdemes lenne az éneklést beemelni a rehabilitációba, mert az olyan többletet ad a gyógyulási folyamatban, amit a klasszikus rehabilitáció nem tesz lehetővé.

- Gyógyító énekszó: kórházi énekkarok találkoztak Kecskeméten
A zene, az éneklés gyógyító erejéről cikkek, tanulmányok sora szól. Magyarországon hat kórházban működik kórus, amely a betegek gyógyulását és a kórusénekes orvosok, szakdolgozók feltöltődését szolgálja. Június végén Kecskeméten találkoztak először a hazai kórházi énekkarok.
A különleges kórustalálkozóra az Egészségügyi Szakdolgozók Országos Kongresszusának kísérőprogramjaként került sor. A házigazda a Bács-Kiskun Megyei Kórházban működő Medrigál kórus volt.
“A találkozó ötlete Pap-Szekeres Anita ápolási igazgatótól származik, aki a kórus alapító tagja" - írta kérdésünkre Szabó Sándor karnagy. “Felhívott, hogy mit szólnék hozzá, ha a Kodály-évben, Kodály szülővárosában azzal tennénk kecskemétivé a rendezvényt, ha megpróbálnánk megszervezni a kórházi kórusok találkozóját."
Az ötlet nyomán a kecskemétiek felvették az összes magyar kórházzal a kapcsolatot. Végül 5 intézmény jelzett vissza, közülük négy pedig el is küldte együttesét a találkozóra:
A Bács-Kiskun Megyei Kórház Medrigál Kórusa mellett fellépett a nagykőrösi Rehabilitációs Szakkórház és Rendelőintézet kórusa, a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórház Nyugdíjas Klubja Belladonna Kamarakórusa, a Somogy Megyei Kaposi Mór Kórház Vox Medicinae Kórusa Kaposvárról, valamint a Fejér Megyei Szent György Kórház kórusa Székesfehérvárról.
*
A gyógymód: kórus
A kecskeméti kórház Medrigál kórusa a találkozón mutatkozott be a város közönségének: először fordult elő, hogy nem a kórház falai között énekeltek.
“Egy csoda ennek a kórusnak a megalakulása. Mindenki tudja, milyen nehéz helyzet van ma az egészségügyben. Ezek a hölgyek azonban vállalják, hogy a betegágytól elszabadulva eljönnek a próbákra. A feltöltődésnek azt a módját választják, amellyel ők is örömet tudnak szerezni" - idézi Szabó Sándor karnagyot a Lokál helyi kiadása.
Az énekkart nyolcan alapították 2014-ben, ma már azonban 24-en énekelnek: gyógyszerészek, gyógytornászok, gyógymasszőrök, ápolók, adminisztrációs dolgozók, főorvosok, sőt az ápolási igazgató is tagja a csoportnak.
“A kórus az együtt éneklés öröméért jött létre, de ahogy szakmailag fejlődött, a kórház és az osztályok rendezvényeinek rendszeres szereplőjévé vált. Így a betegek is hallhatták már éneklésüket" - árulta el a karnagy.
A kecskemétihez hasonlóan működik a kórus más magyar kórházakban is: az éneklés öröme mellett a tagoknak jó regenerációs lehetőség is a napi, nem könnyű munka után legalább heti egyszer feltöltődni a kórus közösségében a zene segítségével.

Forrás: Papgeno oldal
 
 
0 komment , kategória:  Egészségünk megörzése  
Gyöngyvirág tavasz előjele
  2019-02-07 09:21:28, csütörtök
 
  ...... .......

 
 
0 komment , kategória:  Tavaszi versek és képek  
Cinke a havas ágon
  2019-02-07 09:16:05, csütörtök
 
  ...... ......

 
 
0 komment , kategória:  tél képekben és versben  
Évától - hóemberek
  2019-02-07 09:14:00, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Barátaim képei és videói  
4. évközi hét csütörtök 02.07
  2019-02-07 08:58:52, csütörtök
 
  SZENTLECKE a Zsidókhoz írt levélből
Az ószövetségi áldozatok megszűntek.
Járuljunk tehát Jézus örök áldozatához, amely a megváltást hozza!
Testvéreim!
Ti nem kézzel tapintható hegyhez járultatok, sem lobogó tűzhöz, sötét felhőhöz vagy viharos forgószélhez, sem harsonazengéshez vagy mennydörgő szózathoz, amelynek hallatára a zsidók könyörögni kezdtek, hogy ne hangozzék tovább ez a félelmetes szó. Oly rettenetes volt a látvány, hogy Mózes is azt mondta: ,,Rémület és reszketés fog el."
Ellenkezőleg, ti az Úr hegyéhez járultatok, az élő Isten városához, a mennyei Jeruzsálemhez, meg az angyalok ezreihez; a keresztségben újjászületettek ünneplő közösségéhez, akiknek neve fel van jegyezve a mennyben; a mindenek Bírájához, Istenhez, meg a tökéletes igazak lelkeihez, és az új szövetség közvetítőjéhez, Jézushoz, akinek ránk hulló vére hathatósabban kiált Istenhez, mint Ábel kiontott vére.
Ez az Isten igéje. Zsid 12,18-19.21-24

EVANGÉLIUM Szent Márk könyvéből
Az apostolok Krisztustól gyógyító hatalmat kapnak, és küldetést az evangélium hirdetésére.
...... .....


Abban az időben Jézus magához hívta a tizenkettőt, és kettesével elküldte őket, hatalmat adva nekik a tisztátalan lelkek felett. Megparancsolta nekik, hogy az útra ne vigyenek semmit, csak vándorbotot: sem kenyeret, sem tarisznyát, sem pénzt az övükben. Sarut kössenek, de két ruhadarabot ne vegyenek magukra.
Azután így folytatta: ,,Ha valahol betértek egy házba, maradjatok ott addig, amíg utatokat nem folytatjátok. Ha valamely helységben nem fogadnak be és nem hallgatnak meg titeket, menjetek el onnét, s még a port is rázzátok le lábatokról, tanúbizonyságul ellenük." Azok elmentek, s hirdették mindenkinek, hogy térjenek meg. Sok ördögöt kiűztek, és olajjal megkenve sok beteget meggyógyítottak.
Ezek az evangélium igéi. Mk 6,7-13

Imádság
Uram, Istenem, gyarapítsd, sokasítsd Egyházadat, és egyesíts mindenkit egységben! Tedd, hogy a nép feddhetetlenül éljen, egyetértő legyen a te igaz hitedben és annak megvallásában! Sugalld szívükbe tanításod szavát! Hiszen a te ajándékod, hogy elfogadtál Krisztusod evangéliumának hirdetésére, és arra késztettél, hogy jó, neked kedves cselekedeteket vigyünk végbe.
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
2019.01 2019. Február 2019.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 385 db bejegyzés
e év: 4631 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3500
  • e Hét: 14562
  • e Hónap: 27238
  • e Év: 260985
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.