Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/15 oldal   Bejegyzések száma: 142 
Milyen kókuszolajat/zsírt használjunk?
  2019-03-31 22:38:22, vasárnap
 
 



Hogyha valaki trópusi országba utazik, és megismeri a kókuszolajat, ezt a kitűnő ételt és orvosságot, akkor valószínűleg venni is fog egy üveggel. Hidegebb éghajlatú országba átszállítva azt tapasztaljuk, hogy az olaj megszilárdul és fel kell melegíteni ahhoz, hogy kiönthessük az üvegből. Az olaj 24-25 Celsius fokon szilárdul meg.

A kókuszolaj és a kókuszzsír között valójában csak az olvadási hőmérsékletben van a különbség, hacsak nem adtak valamilyen anyagot az olajhoz forgalomba hozása előtt.

A kókuszolajat általában a szárított kókuszhúsból állítják elő. A felaprított húst felmelegítik, és az olaj távozik belőle. Hogy az utolsó cseppig kinyerjék az olajt, néhány cég vegyi anyagokat ad a húshoz. Számos jótékony hatású komponens vész el ezzel az eljárással, de a szűz olajban ezek is megtalálhatók.

Ráadásul néhány cég fehéríti termékeit, ami megtéveszti a vásárlókat. A termék végül a minősége rovására tűnik ,,tisztának".

Kókuszolaj vásárlásakor érdemes olyat választani, amelyiken fel van tüntetve az előállítási eljárás, mint a szűz kókuszolajak esetében. Ezeket bioboltokban, vagy ázsiai boltokban találhatjuk meg. Ha valaki azt mondja, hogy nem szereti a kókuszolaj ízét, az valószínűleg azért van, mert a ,,finomított, színtelenített és szagtalanított", vagy röviden BRD kókuszolajt próbálták a szűz kókuszolaj helyett. Egy másik hasznos tanács a vásárláshoz: a ,,természetes" és ,,növényi eredetű" szavak a csomagoláson semmit sem jelentenek. Melyik étel nem természetes? Mindegyik étel a természetből származik, csak némelyiküket alaposan manipulálják, mielőtt forgalomba hozzák.

Gondoljunk csak a tejtermékekre: mi áll a csomagoláson, és a valóságban mi köze az eredeti, friss termékekhez! Néhány információ félrevezető, vagy teljesen hamis, mint például a ,,fölözetlen tej". Bárki, aki kóstolta az igazi fölözetlen tejet, észreveheti a NAGY különbséget - hol van a föl?

A mindennapi ételekkel szembeni allergia a manipulált élelmiszereknek köszönhető.

Kókuszzsír

A szűz és a BRD kókuszolaj vagy zsír mellett létezik egy harmadik változat is, aminek nagyobb az olvadáspontja. Néhány kókuszzsír gyártó szilárdítókat ad a kókuszzsírhoz, hogy még tovább növeljék a stabilitását és a megengedett tárolási idejét az eredeti kókuszzsírnak. Érdemes ezeket is szemügyre venni vásárláskor.

Hogyan készül az igazi VCO (szűz) kókuszolaj?

Egyszerű ötletek világszínvonalú szűz kókuszolaj előállításához

Hidegen sajtolt- Erjesztő módszer (Cezar M. Echano, Jr.)

1. A szűz kókuszolaj előállítása 30 Celsius foknál semmiféleképpen nem alacsonyabb hőmérsékletet igényel.

2. Minél párásabb a levegő, annál kedvezőbbek a körülmények a szűz kókuszolaj előállításához.

3. A kókusz színe jelzi, hogy a gyümölcs készen áll-e a feldolgozásra.

4. A kókusz korának meghatározása (ne legyen se nem túl fiatal, se túl öreg) döntő fontosságú.

5. Győződjön meg a kókusz megfelelő súlyáról (ne legyen se túlkönnyű, se túl nehéz)

6. Bizonyosodjon meg arról, hogy a kókusz tiszta és a héja nem repedezett

7. Ne használjon rossz szagú kókuszt. Ez az egész munkát elronthatja.

8. Távolítsa el a kókuszhéj háncsrétegét közvetlenül a betakarítás után.

9. Vágja félbe a kókuszt.

10. Reszelje ki a kókusz húsát a héjból.

11. Facsarja ki a kókuszt némi kókuszvízzel keverve, a kókusztej kivonásának érdekében.

12. Szűrje le a kivont kókusztejet és tegye tiszta, áttetsző edénybe. Ellenőrizze, hogy másfajta anyag nem került a tárolóedénybe.

13. Kis idő elteltével a kókusztej önálló réteget képez a kókuszvíz tetején.

14. Várjon 24 órát majd válassza el a kókuszvizet a kókusztejtől.

15. A kókusztej felszínén olaj jelenik meg.

16. Válassza le a képződött olajréteget, és kanalazza át egy másik edénybe. Ez a folyamat kb 5-7 napig tart.

17. 5-8 alkalommal szűrje le az olajat tiszta papír, kávészűrő vagy egyéb, rendelkezésére álló szűrőalkalmatosság segítségével.

Figyelem! a kókuszolajat reggel fogyasszuk!

Ha ezt az energiát adó italt este vesszük magunkhoz, túl sok energiánk lesz, ami gátolja a mély alvást, ezért inkább reggel fogyasszuk.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Kardamom
  2019-03-30 22:12:23, szombat
 
 



Az Indiából származó kardamomot a fűszerek királynőjeként tartják számon és az egyik legdrágább fűszer a sáfrány és a vanília mellett. A kardamomot rendszeresen használják ételek ízesítőjeként az indiai konyhában. Nemcsak főételeket ízesítenek meg a segítségével, hanem desszertekhez és italokhoz is hozzáadják, hiszen kellemes, édes ízt kölcsönöz ezeknek.

A kardamon nagyon gazdag vitamin- és ásványianyag-forrás, gazdag kalciumban, káliumban, magnéziumban, foszforban és C-vitaminban. Energiát, szénhidrátot, fehérjét, étrendi rostot és koleszterint is tartalmaz. Egyéb tápanyagai a piridoxin, a vas, a nátrium, a cink és a B-vitaminok.

Tanulmányok igazolják a kardamom kardiovaszkuláris hatását, pontosabban a vérnyomásra tett kedvező hatását.

A kardamomot hagyományosan az ájurvédikus orvoslás is használja, mégpedig a gyomor-bélrendszeri rendellenességek orvoslására. A kardamomból nyert kivonat valóban segíti a gasztrointesztinális rendellenességek - például savasság, gyomorgörcsök - orvoslását.

Egyes feltételezések szerint a kardamom antidepresszív tulajdonságokkal is rendelkezik, így nemcsak depresszióra, hanem gyomorproblémák enyhítésére és tüdőproblémákra is rendszeresen alkalmazzák Indiában.

Kutatások során megfigyelték, hogy a kardamomolaj gátolni tudja bizonyos veszélyes mikrobák növekedését és terjedését. Ezek a mikrobák általában az ételmérgezések kialakulásáért felelősek.

Az ájurvéda szerint a kardamom nagyon hatásos ízületi és az izomfájdalmak csillapítására. Az idősebb emberek gyakran szenvednek izomgörcsöktől, melyet az izmok hirtelen összehúzódása okoz. Egy tanulmányban arról számoltak be, hogy a kardamom nagyon hasznos lehet ezeknek az izomgörcsöknek a kivédésére. A legújabb kísérleti bizonyítékok azt is mutatják, hogy a kardamom gyulladásgátló és karcinogén hatású tulajdonságokkal is rendelkezik.

Ezt a fűszer fontos antioxidáns enzimeket is tartalmaz: szuperoxid-diszmutázt, katalázt és glutation-S-transzferázt. A kardamon ezen kívül a koleszterinszint csökkentésében is szerepet játszik.

A kardamomot tartalmazó kiegészítők növelni tudják a vérrögök feloldódásának a képességét, ezzel is csökkentve a szívbetegség kialakulásának a kockázatát.

Ez a fűszer vizelethajtó tulajdonsággal is rendelkezik. A diuretikumok segítik a véredények falának ellazulását, így vérnyomáscsökkentőként is funkcionálhatnak. A kardamon ezen kívül megakadályozza a candida gomba kifejlődését és elszaporodását.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Az őszülő haj és a táplálkozási hiányosságok
  2019-03-30 22:07:39, szombat
 
  Mindenki arra vágyik, hogy majd csak idősebb korában boruljon őszbe a haja, azonban sok nő már a húszas, harmincas éveiben megtapasztalja az egyre elszaporodó ősz hajszálakat. Kutatók felfedezték, hogy a nem megfelelő táplálkozás, azaz a tápanyag-hiányosságok és az őszülő haj között szoros összefüggés állhat fenn. Természetesen a genetika, illetve a mentális és az érzelmi stressz is szerepet játszhat abban, ha valaki korán el kezd őszülni.

A melanin az, ami színt ad a szemünknek, a bőrünknek és a hajunknak. Ismert antioxidáns, gyulladáscsökkentő, radioprotektív és immunmoduláló tulajdonságokkal rendelkezik. Segít a vércukorszint csökkentésében, valamint a gasztrointesztinális rendszer és a máj egészségének megőrzésében.

Az oxidatív stressz nagymértékben befolyásolja a melanintermelő sejteket, amelyet melanocitáknak neveznek. Egyszerűen fogalmazva a korán jelentkező szürke hajzat lényegében a felgyorsult öregedési folyamat bizonyítéka.

A melanin aminosavból, B12-vitamin, vas, réz és cink tápanyagokból származik. Egyetlen kulcsfontosságú táplálékkomponens hiánya csökkent melanintermelést eredményezhet.

Egy nemrégiben végzett tanulmány szerint a korán jelentkező szürke hajszálak és az alacsony B12-vitamin, a HDL-koleszterin és a szérumferritin között kapcsolatot találtak. Vizsgálatot végeztek olyan 20 és 25 év közötti fiatalok körében, akik korán őszülni kezdtek. Megállapításra került, hogy ezek a személyek alacsony vas-, réz- és cinkszinttel rendelkeztek.

A kutatók olyan változókat is találtak, amelyek szintén növelik a korai őszülés kockázatát. Ilyen például a dohányzás, amely jelentősen felgyorsítja az ősz hajszálak megjelenését.

Nyilván ebben is nagy szerepe van a genetikának. Ha a családban a korai őszülés jellemző, akkor minden valószínűséggel az utódok is örökölni fogják ezt.

Korai őszülést okozhatnak még az anyagcserezavarok, a környezeti toxinok és az érzelmi traumák okozta krónikus expozíció.

A korán jelentkező ősz hajzat előre jelezhet különféle betegségeket. Ilyen lehet a szívbetegség, az oszteoporózis vagy az autoimmun rendellenességek. A pajzsmirigy-problémák, a bőr pigmentációs rendellenességei, a vérszegénység, a mellékvese-elégtelenség és az Addison-kór is összefüggésben állhat a szürke haj korai megjelenésével.

Nem kétséges, hogy az ideális táplálkozás (különösen az életkor előrehaladtával) a legjobb módja annak, hogy csökkentsük a korán megjelenő ősz hajszálak előbukkanását. Nagyon fontos a tiszta, nem toxikus fehérje, a B12-vitamin, a cinkben, a rézben és a vasban gazdag táplálékok rendszeres fogyasztása.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
Az antociánokban bővelkedő retek
  2019-03-30 22:04:03, szombat
 
 



A retek egy lédús és általában csípős, vagy legalábbis egy erőteljes ízű zöldség. Lehet hengeres, kerek vagy hosszúkás, illetve zöld, fekete, fehér, piros vagy akár lila színű. Lehet fogyasztnai nyersen, de savanyúságot is készítenek belőle, a zöldségből nyert olajnak pedig számtalan egészségügyi hatása létezik.

A retek tápanyagokban rendkívül gazdag. Van benne többek között kálium és kalcium, de magas C-vitamin-tartalmáról sem szabad elfeledkeznünk. Ezeken kívül megtalálható még benne a timain, a niacin, a riboflavin, a B6-vitamin, a foszfor és a cink is.

A retek elősegíti a jobb emésztést, vízhajtó hatással rendelkezik, javítja a székrekedés problémáját. Kiváló méregtelenítő.

A retek természeténél fogva diuretikus hatással bír. A retek és a belőle préselt lé kiváló gyulladáscsökkentő, így képes megszünteti a vizeléskor jelentkező égő érzést. Tisztítja a vesét, gátolja a vesék és a húgyutak fertőzését, ezáltal kezelve ezeknek a szerveknek a betegségeit, amelyet a szervezetben felgyülemlő méreganyagok tovább ronthatnak.

A retek tele van rostokkal, így hamar teltségérzetet képes okozni. Könnyen emészthető szénhidrátokat tartalmaz, viszont magas a víztartalma, így kiváló zöldség azok számára, akik elhatározták, hogy le szeretnének fogyni. A reteknek alacsony a glikémiás indexe is, elősegíti az egészséges bélmozgást, ami segít a súlycsökkenésben.

A retek kiváló forrása az antociánoknak, egyfajta flavonoidoknak, amelyek nemcsak a színét adják a reteknek, de rendkívüli előnyökkel is járnak. Az antociánok összefüggésben állnak számos szív- és érrendszeri betegség kockázatának a csökkenésével, emellett rákellenes és gyulladásgátló tulajdonságokkal is rendelkeznek.

A retek nagyon jó káliumforrás, amely szintén hozzájárul egyes betegségek elkerüléséhez. Például a kálium segít csökkenteni a vérnyomást.

A retek fogyasztása nem befolyásolja a vércukorszintet. Sőt mi több, a rendszeresen fogyasztott retekből préselt lé a cukorbetegségben szenvedők vércukorszintjét még csökkenteni is tudja.

A retekben lévő C-vitamin, foszfor, cink és B-vitamin-komplex jó hatással vannak a bőrre, a zöldségben lévő víz pedig segít a bőr nedvességtartalmának fenntartásában. Fertőtlenítő hatása miatt kiváló például bőrkiütések és pattanások kezelésére.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
A gyömbértea egészségre gyakorolt jótékony hatásai
  2019-03-29 22:05:04, péntek
 
  A gyömbérből tea is készíthető, amely sokféle vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, például C-vitamint és magnéziumot. A gyömbértea fogyasztható citromlével, mézzel vagy borsmentával.

1. Tengeribetegség:
A tea nyugtatja az idegeket. Hatékonyan megelőzhető vele a hányás, fejfájás és a migrén. Egy hosszú utazás után a jetlag (gyors időzonaváltás)is megszüntethető vele.

Pikáns illata és nagyon erős íze van. Számtalan általános probléma kezelhető vele.

2. Gyomorfájdalom:
A tea létfontosságú szerepet játszik a megfelelő emésztésben, mivel közvetetten segíti a táplálék felszívódását és megakadályozza a gyomorfájdalmat. Megakadályozza a szükségtelen böfögést is. Mivel segít a gyomorsav termelésében, növeli az étvágyat.

3. Csökkenti a gyulladást:
A teával hatékonyan kezelhető az ízületek (például reumás ízületgyulladás) gyulladása. Megszabadít a fáradtságtól, a duzzanattól és a fájó izmok és ízületek duzzadtságától. A gyömbértea a gombás lábra is jó hatással van, mivel megakadályozza a fájdalmat, az égető érzést és a viszketést.

4. Asztma:
A gyömbértea fogyasztása jó hatással van az asztmára. A teával megszabadulhat a slejmtől és megtisztíthatja a tüdőt, így könnyebben lélegzik majd. Ezenkívül csökkenthető a teával az allergia intenzitása és a folyamatos tüsszögés.

5. Vérkeringés:
Egy csésze gyömbérteával serkenthető a vérkeringés, megakadályozható a láz, a hidegrázás és a túlzott izzadás. A gyömbér olyan aktív vegyületeket tartalmaz, mint az ásványi anyagok és az aminosavak, amelyek hozzájárulnak az egészséges vérkeringés fenntartásához és megakadályozzák a szív- és érrendszeri betegségek kialakulását.

6. Menstruáció:
Helyezzen egy gyömbérteába áztatott forró törülközőt az alhasára. Ezzel enyhítheti a fájdalmat és ellazíthatja az izmokat. A gyömbértea fogyasztása is nyugtató hatású.

7. Immunitás:
A tea antioxidánsokat tartalmaz, amelyek erősítik az immunrendszert. Napi egy csésze gyömbérteával csökkenthető az agyvérzés, valamint az artériákban a zsír lerakódásának kockázata. A gyömbértea csökkenti a koleszterinszintet is.

8. Enyhíti a stresszt:
Egy csésze gyömbértea javítja a hangulatot, felfrissít és megnyugtat. A tea bizonyítottan enyhíti a stresszt, mivel nyugtató illata van.

9. Termékenység:
A gyömbér vágykeltő hatású. A gyömbértea javítja a sperma minőségét és a férfi termékenységét, ha naponta fogyasztják. Ezen kívül a merevedési zavarok is kezelhetőek vele.

10. Köhögés és megfázás:
Fogyasszon gyömbérteát, ha rendszeresen köhög és folyik az orra. A tea megszabadít a slejmtől és ellazítja a légzőszerveket. Felmelegíti a szervezetet, így a tea fogyasztása után frissebbnek fogja magát érezni.

11. Rák:
Bizonyított, hogy a teával kezelhető a rák (például méhnyakrák), mivel a tea elpusztítja a rákos sejteket.

12. Alzheimer-kór:
Fogyasszon naponta több gyömbért, így megakadályozhatja az Alzheimer-kór kialakulását. A gyömbértea csökkenti az agysejtek pusztulását, és sokáig védelmet nyújt ezeknek a sejteknek.

13. Fogyás:
A gyömbértea fontos szerepet játszik a fogyásban. Kiválóan égeti a felesleges zsírt, de nincs hatással az átlagos súlyú emberekre. A gyömbértea teltségérzetet biztosít, így csökkenti a bevitt kalóriák mennyiségét.

A gyömbértea mellékhatásai:
A gyömbértea nyugtalanságot és aluszékonyságot okozhat.
Akinek epeköve van, ne fogyasszon gyömbérteát.
Gyömbérteát ne fogyasszon várandósság alatt.• Ne igyon gyömbérteát üres gyomorra, mivel az hasfájást okozhat.
A túladagolástól hasmenés, irritáció, hányinger és gyomorégés léphet fel.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Kókuszvíz gyógyhatásairól
  2019-03-27 18:24:12, szerda
 
 



A kókusz nagyon biztonságos étel, az anyatej után elsőként fogyasztható táplálék csecsemők számára. A fejlődő országokban kókuszvízzel nevelik azokat a csecsemőket, akiket édesanyjuk nem képes szoptatni, vagy ahol egyszerűen csak sok gyerek van.

A zöld, éretlen kókuszdióban lévő víz és zselés anyag nagyon könnyen emészthető, és alacsony a rosttartalma. Banánnal keverve is kapják a csecsemők. Alkalmazzák a székrekedés, gyomorrontás és hányás kezelésére is, az aludttejet pedig gyomorpanaszokra. A kókuszvizet csecsemőtápszerrel is lehet keverni.

A kókuszvíz segít hasmenés esetén

A becslések szerint (ki tudna pontos adatot adni?) több százezer kisgyermek hal meg hasmenés miatt, főleg a harmadik világ országaiban. Egyetlen gyermek halála is túl sok lenne!

Jó időbe fog telni, amíg a megelőzés, a higiénikusabb környezet, jobb életszínvonal és a táplálkozás javulni fog.

Nem lesz többé kiszáradás okozta halál?

Tudjuk, hogy kényszerhelyzetekben egyes országokban kókuszvizet használtak vér szérum helyett.

A kókuszvizet sikeresen használták intravénásan is hasmenés és gastroenteritis esetében, ahol a komoly kiszáradás halálos fenyegetést jelentett.

A kókusz, az újra felfedezett gyógyszer

Ezt sok, többek közt Indiából és Braziliaból származó tudományos tanulmány is alátámasztja.
Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Kókusz és kókuszolaj jelentősége
  2019-03-27 18:21:02, szerda
 
 




Szűz kókuszolaj (VCO) - A jóval teli zsír.
A VCO kókuszolaj/zsír a legegészségesebb olaj, amit ismerünk, különösen ha figyelembe vesszük az alább felsorolt jótékony hatásait:
- A VCO olyan hasznos étel, mely sokat tud segíteni a bélpanaszokkal küzdő betegeknek.

- Sok beteg megtapasztalta, hogy a pajzsmirigy alulműködés tünetei a kókuszdió olaj rendszeres fogyasztása következtében fokozatosan eltűntek. Néha még az kókuszolajjal végzett külsőleges bedörzsölés is a normális szintre emeli a testhőmérsékletet.

- A VCO zsírokban gazdag, ezek főleg közepes szénláncú zsírsavak (MFCA-k). A MFCA zsírsavak sejtekbe jutása nem kötődik az inzulinhoz! Ezért az MFCA zsírokban gazdag kókusz valóságos áldás a cukorbetegeknek. A sejtek elegendő tápanyaghoz jutnak és a cukorbetegség tünetei eltűnnek.

- A VCO kókuszolaj jót tesz a szív egészségének, megelőzi a vérlemezkék felhalmozódását.

- Növeli a HDL koleszterinszintet és csökkenti az LDL koleszterinszintet, ami csökkenti a szív megbetegedéseinek kockázatát.

- A bélben lévő érzékeny mikroflóra egyensúlyának helyreállításával a VCO fontos szerepet játszik az öregedés késleltetésében és a gyulladásos bélbetegségek kezelésében, különösen az irritábilis bélszindróma, a Crohn-betegség és a fekélyes vastagbélgyulladás esetében.

- Megelőzik a kártékony bélbaktériumok túlszaporodását, serkentik az immunrendszert, vitaminokat és proteint termelnek.

- A VCO olaj pusztitja a candida gombákat és egyetemes parazita űző.

- A VCO egy természetes antibiotikum mely pusztítja a H. Pylorit.

- Dr. Conrado S. Dayrit (a Fülöp-szigeteki Egyetem nyugalmazott gyógyszertani professzora) szerint a HIV/AIDS kísérleti tanulmányok tudományosan bizonyították, hogy a kókuszolajnak vírus-ellenes hatása van, amely csökkenti a vírusos terhelést, ami fontos tényező a beteg állapotának javításában.

- A VCO olyan MCFA zsírsavakat tartalmaz, amelyek képesek áttörni a genitális herpesz lipidburkát, és elpusztítják a vírust.

- A kókusz laurinsavban gazdag. A monolaurin bizonyítottan vírusölő, antibakteriális, antiprotozoa és gombaölő hatással rendelkezik.

A kókuszolaj a legtelítettebb az összes növényi olaj közül, tehát ez marad a legstabilabb magas hőmérsékleten is. Ellenálló a hővel szemben, nehezen oxidálható. Az oxidáció csak 198 Celsius fok fölött megy végbe. A kókusz olaj tehát a legegészségesebb főzőolaj, sokkal jobb, mint az olíva olaj. Mindenkinek ezt az olajt ajánljuk sütéshez, főzéshez!
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
A kombucha gyógyászati értéke
  2019-03-27 18:16:15, szerda
 
 



A Kombucha eredményeire nincs teljes tudományos magyarázat, de a tapasztalatok igazolták hatékonyságát több évszázadon keresztül. Csak a zöld és a fekete teákat vizsgálták eddig tudományosan. Ezek a teák teljesen más eredményt mutattak 14 napos erjesztés után, mint a gyógyfüvekből készült teák.

A tejsav és a glükonsav volt a két legfontosabb összetevő, amelyre a kutatók a figyelmüket koncentrálták. A tejsavnál a kutatók a ,,L(+)-tejsav"-at vizsgálták. Ebben a témakörben több tudományos közlemény is megjelent.

Dr. Hermann és csoportja, Prágában végeztek kísérleteket és arra a következtetésre jutottak, hogy a glükonsav oldja az epeköveket.

Egyes kutatások azt mutatták, hogy a Kombucha eredményesebb volt az epekő kezeléseknél mint az Interferon készítmény. Az asztma kezelésénél pedig még hatékonyabbnak bizonyult a Kombucha, mint az Interferon. Közleményében dr. Wiesner azt vetette fel, hogy a Kombucha stimulálhatja szervezetünk ellenálló-képességét a betegségekkel szemben, ezáltal segíti a gyógyulási folyamatot. Még az is feltételezhető, hogy a vírusok támadását képes lelassítani, mindenféle mellékhatás nélkül.

Oroszországban, egy omszki klinikán a következő Kombucha-kísérleteket végezték:

Gyermekek dizentériáját (vérhas) kezelték Kombuchával. Már néhány nap után, a gyermekek visszanyerték a súlyukat, hasmenésük enyhült. Egyhetes kezelés után, már nem találtak dizentéria baktériumot a székletükben.

Magas vérnyomás és érelmeszesedés esetén, 2-3 hetes Kombucha-kezelés után jelentős javulást mutattak ki. Ugyanakkor ezen betegek koleszterinszintje is csökkent.

A torokgyulladást is sikeresen kezelték. A betegek naponta tízszer öblögettek Kombuchával, tizenöt percig a szájukban tartva azt.

Dr. Rudolf Sklenar eredményeit gyakran idézik a nyugati újságokban. Dr. Sklenar Németország keleti feléből jött, ahol a Kombucha az évszázad elején vált ismertté. Prágában tanulta az orvostudományt és először egy monostorban került kapcsolatba a Kombuchával. A második világháború alatt kísérletezett a kultúrával, és megírta ezzel kapcsolatos tudományos dolgozatait. A hatvanas években tette közzé eredményeit a tudományos és általános sajtóban, ami azt eredményezte, hogy ezután a Kombuchát népszerű gyógyszerként és erősítőként tartották számon. Dr. Sklenar nagy sikerrel alkalmazta a Kombuchát cukorbetegségre, magas vérnyomásra, az emésztési betegségek összes típusára, gyomor- és bélbetegségekre, reumára és köszvényre. Amikor dr. Veronika Carstens közzétette Kombuchán alapuló sikeres rákterápiáját, a gombaital még nagyobb népszerűségre tett szert. A Kombuchát a homeopatikus gyógyászat területén is felhasználják.
Forrás :Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
A Kombucha és a papaya
  2019-03-27 18:08:33, szerda
 
 



Dr. Johannes Kuhl, dr. Rudolf Sklenar és dr. Veronika Cartens sikeres rákterápiájukkal váltak híressé, amelyben a bélflóra helyreállításában fő szerepet játszott a Kombucha. Ausztráliában a népi gyógyászat fedezte fel a papaya levél rákellenes hatását. A papaya a Kombuchával együtt bizonyult a legeredményesebbnek a rákterápiában. A tudományos kutatók felfigyeltek ezekre a sikerekre és megvizsgálták a papayalevelek kivonatát.


Az amerikai dr. Jerry L. McLaughlin és munkatársai, a Purdue Egyetem kutatói, 1995-ben tudományos közleményben közölték, hogy találtak két új monotetrahidrofurán vegyületet, a longicint és a goniothalamicinone-t a papaya levelében és friss hajtásaiban, amelyek a kísérleteik szerint nagy hatékonysággal pusztítják el a rákos sejteket.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Kókuszzsír – a zsír ami vékonnyá tesz
  2019-03-27 00:39:14, szerda
 
  A legtöbb fogyókúra hízlal!
Hogyan tudja eldönteni, hogy a legújabb sűrűn reklámozott diéta önnek való-e? A válasz nagyon egyszerű. Ha a hirdetésben az áll, hogy pár hét alatt több kilót fogyhat, akkor az hosszútávon hízlaló diéta.

A legyakrabban reklámozott diéták egyoldalúak, és nem adják meg a testnek azt amire az egészség megőrzéséhez szüksége van. Veszthetünk velük vizet (és egészséget) rövid időn belül, de hosszútávon nincsenek jó esélyei. A test előbb-utóbb követelni fogja az ételt, ezért végül feladjuk a kúrát, és ezután a szervezet mégtöbb zsírt fog elraktározni a következő “nehéz" időkre, a következő "gyorsfixáló" diétára és egyoldalú éhezésre. Ilyen az evolúciós programozásunk. Gondolkodjunk el ezen!

A megfelelő ételt együk

Nem mindig könnyű a megfelelő ételt enni, de egy kis tudással és a bevásárlólistánk újra szerkesztésével többletköltségek nélkül elérhető.

A kókusztermékek nagyon sokáig elállnak tartósítószer nélkül is.

A kókuszzsiradék vékonnyá tesz

Végezze el saját kísérleteit, és tapasztalja meg, hogy a kókuszzsiradék fogyaszt, mivel lebontja a zsírt.

A zsír hízlal, igaz? Nem mindig. Ez a zsír fajtájától függ. Ellentétben más zsírokkal, a kókuszolajban lévő könnyen emészthető közepes láncú zsírsav azonnal a májba kerül, és pillanatok alatt energiává alakul át. Viszont a hosszú láncú zsírsavak amelyek általában a növényi olajokban találhatók, tárolják a zsírt. Ez az a hízlaló zsír, ami a köztudatban van.

A másik fontos különbség az, hogy a kókuszolajban lévő közepes láncú zsírsav serkenti a test anyagcseréjét.

Mit tudunk az anyagcsere gyorsaságáról? Minél gyorsabb, annál több kalória ég el, ami súlycsökkenést eredményez. Erősen ajánlott a kókuszolaj használata azoknak, akik túlsúlyosak és lassú a pajzsmirigy működésük, azaz pajzsmirigy elégtelenségtől szenvednek. Az ő anyagcseréjük annyira lassú, hogy akkor sem fogynak, ha diétáznak. Ugyanakkor mivel a kókusz olajban gazdag, a jóllakottság érzése hamarabb bekövetkezik. Éppen ezért elkerülhető a túlevés. Minél kevesebbet eszünk, annál kevesebb kalóriát viszünk be, és egyre több súlyt vesztünk.

Ezt bizonyítják újra és újra a kókuszfogyasztó embereken és a kókuszolajjal táplált állatokon végzett epidemológiai tanulmányok, ugyanakkor más növényi olajok (kukorica, repce, szója, sáfrány, napraforgó) fogyasztásánál ez a jelenség nem tapasztalható.

Akármerre járunk kókuszfogyasztó vidékeken, az elhízottsággal és a súlyproblémákkal csak elenyésző mértékben vagy egyáltalán nem találkozunk. Az 1940-es években a farmerek megpróbálták kókusszal hizlalni az állataikat, de megdöbbenésükre az állatok fogyni kezdtek. Ezért aztán átálltak a telítetlen zsírsavakra, és a várt hizlaló hatás nem is maradt el. Ugyan ezek a megfigyelések tapasztalhatóak az embereknél is. Ez annak köszönhető, hogy a telítetlen zsírsavak pajzsmirigy alulműködést okozhatnak.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
     1/15 oldal   Bejegyzések száma: 142 
2019.02 2019. Március 2019.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 142 db bejegyzés
e év: 1442 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 306
  • e Hét: 14674
  • e Hónap: 28423
  • e Év: 233124
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.