Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Karitász élelmiszer gyűjtés
  2019-03-28 17:23:41, csütörtök
 
  .........

 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
Divatba jött a szentségimádás
  2019-03-28 17:15:26, csütörtök
 
  A fiatalok és nem csak a legfiatalabbak körében terjed egy olyanfajta lelki szomjúság, amire a válasz az, hogy az Oltáriszentség előtt töltenek időt, ott imádkoznak, énekelnek, vagy akár csöndben szemlélik a kitett Oltáriszentsége.
Erdő Péter az eucharisztikus kongresszus vatikáni megbeszéléseiről
2019. március 28., csütörtök | 12:17
Erdő Péter bíboros, prímás március 26-án a Vatikánban a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusok Pápai Bizottsága tagjaival tanácskozott a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusról (NEK). Az Esztergom-budapesti érsek a megbeszélésekről a Vatikáni Rádió magyar adásának nyilatkozott. - Bíboros úr, nagyjából félúton tart az előkészület a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra. Már vissza lehet tekinteni, már van mit kiértékelni, és még sokat lehet tenni. Például Rómában, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusok Pápai Bizottságával tárgyalni, mint éppen most...
...... .........


Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Szentségimádás  
Gyertek hozzám mindnyájan, akik elfáradtatok, ....
  2019-03-28 16:52:43, csütörtök
 
  Gyertek hozzám mindnyájan, akik elfáradtatok, s akik terhet hordoztok - én megkönnyítlek titeket.
Máté 11,28

-Dicsérj meg valakit.
,,Szeressétek ellenségeiteket!" - tanítja nekünk Jézus. Íme egy újabb tipp napi jó cselekedetre: a munkában/iskolában dicsérd meg azt az embert, akit kevéssé szívlelsz. Bármennyire is ellenállhatatlan vágyat érzel, hogy megjegyzésed ironikus legyen, a bók legyen valóban szívből jövő.
 
 
0 komment , kategória:  Biblia - szentírások  
Ahova estél, ott maradsz?
  2019-03-28 16:47:27, csütörtök
 
  (Szíven) ütős filmet ajánlunk nagyböjtre
2019. március 27., szerda | 19:10
Február 7-én mutatták be a hazai mozik a ,,Kafarnaum" című filmet. A libanoni rendezőnő, Nadine Labaki (Karamell) legújabb alkotása hiteles, megható és lenyűgöző mozi, amely elnyerte a 71. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál Zsűri díját. A filmet a nagyböjti elcsendesülés idejére (is) ajánljuk...
- Kafarnaum c. film videó /sajnos nincs meg videón/ Csak a mozikban látható.
A tizenkét éves Zain beperelte a szüleit azért, mert megszületett. A szegénység mindig kedvelt témája volt a filmrendezőknek. Az emberi kiszolgáltatottság képi megjelenítése azonban a 21. században minden korábbinál erőteljesebbé vált, több szintet lépett - bizonyos szempontból felfelé és lefelé is. Az afrikai, a dél- és a közép-amerikai, valamint a közel-keleti alkotások a nyomor olyan elképesztő bugyraiba dobják be - leginkább a nyugati - nézőt, hogy az csak kapkodja a fejét. Nadine Labaki libanoni rendező legújabb filmje még lejjebb ránt, olyan mélyre, hogy az már a film mint műfaj határait feszegeti.
A Bejrútban élő Zain (Zain El Hajj) elképesztő szegénységben él szüleivel (Kawthar Al Haddad és Fadi Kamel Youssef), valamint öt testvérével. Iskolába nem jár, a család szűkös megélhetéséhez úgy próbál hozzájárulni, hogy besegít egy szatócsnak (Nour el Husseini). Amikor a szülei a húgát (Cedra Izam) néhány csirkéért ,,feleségül" adják ehhez a kereskedőhöz, Zain fogja magát, és megszökik. Munkát keresve találkozik az etiópiai Rahillal (Yordanos Shiferaw), aki megkéri őt, hogy vigyázzon az egyéves fiára (Boluwatife Treasure Bankole), amíg ő dolgozik. Egy nap azonban Rahil nem jön haza. Zain a gyereket magával hurcolva úgy próbálja megtalálni az anyát, hogy közben mindkettőjük megélhetéséről is gondoskodnia kell.
A film elején már tudjuk, hogy Zain börtönbe került, és azt is, hogy pert indított a szülei ellen azért, mert megszületett. A történet tulajdonképpen arról szól, hogy mi vezetett idáig.
Bár Bejrút szép hely, a filmben csak a város legnyomorúságosabb részeit láthatjuk. Zain családja egy lepusztult lakótelepi lakásban, Rahil pedig egy bádogból összetákolt kalyibában lakik. Libanonról tudhatjuk, hogy annyi szíriai menekültet fogadott be, ami már túllépte a város tűrőképességének határát. Ha utánajárunk, akkor az is kiderülhet, milyen sorsuk van a libanoni afrikaiaknak: gyakorlatilag rabszolgaként foglalkoztatják őket a jómódú polgárok. Ám nem véletlen, hogy közvetlenül sem a politika, sem a menekültkérdés, sem a társadalmi problémák nem kerülnek szóba. A filmben egy kisfiút látunk, aki körömszakadtáig igyekszik életben maradni, története pedig igazából a világ bármely nyomornegyedében játszódhatna.
A magára maradt Zain hihetetlen leleményességgel old minden problémát, legyen az akár a fürdés, akár az étel megszerzése. Az a kínlódás, ahogyan ellátni igyekszik az épp csak totyogó gyereket, enyhén szólva sem hagyja érintetlenül a nézőt. Ráadásul egy beszélni sem tudó kisgyerek szerepeltetése miatt úgy érezhetjük, hogy lelkünkön éppen élveboncolást hajtanak végre.
- A film címe Kafarnaum. Erről először a bibliai település jut eszünkbe, amelyről egy helyen azt mondja Jézus: ,,És te, Kafarnaum! Talán az égig emelkedsz? Alászállsz majd az pokolba!" (Mt 11,23) A filmet nézve az lehet az érzésünk, hogy van olyan hely, ahol ez a mélybe hullás már be is következett, van, aki eleve a pokolban él. A magyar forgalmazó - mintegy alcímként - azt is hozzáfűzte: A remény útja. Ennél félrevezetőbb megoldást nem is választhattak volna. Zain - akiről semmilyen dokumentum nem készült, így azt sem tudni, valójában mikor született - a per során elpanaszolja, hogy mindenki csak félredobta, kihasználta, durván elküldte. De egy szóval sem mondja, hogy soha senki nem szerette. A szeretet szó el sem hangzik a filmben. Mintha Nadine Labaki szándékosan kerülne minden utalást, amely kiutat mutathatna ebből a helyzetből. Lehet, hogy Zain és Rahil sorsa majd jobbra fordul, de ha így is történne, az ugyanolyan esetleges lesz majd, mint a jelenlegi szenvedésük.
Mi lehetett a rendező szándéka ezzel az alkotással? Divatos szóval érzékenyíteni akart, hogy tegyünk valamit a világ szegényeiért? Arra szerette volna felhívni a figyelmet, hogy a felnőttek közönyösen nézik a gyerekek szenvedését? Vagy azt akarta, hogy lássuk, hogyan tud egy gyerek gondoskodni a nála is kiszolgáltatottabbról? Biztosan ezek is fontos szempontok voltak, de talán közelebb jutunk a megoldáshoz, ha a film címét tovább értelmezzük. A kafarnaum kifejezés ugyanis káoszt, rendetlenséget is jelent. A rendezőnő szerint valami nagyon nincs rendben ezen a földön, ez a film pedig nem csak az emberekhez szól, de felkiált az égbe is. Pilinszky János írja: ,,Ahova estél, ott maradsz. / A mindenségből ezt az egyet, / ezt az egyetlen egy helyet, / de ezt azután megszerezted." Zain is ott maradt, ahova esett: Egy bejrúti nyomornegyedben született, a szülei pedig semmit sem tudnak tenni azért, hogy kitörjenek innen. Nadine Labaki szerint ez az, ami érthetetlen. Zainnak a szülei ellen kezdeményezett eljárása valójában a létezés ellen indított per. Miért jutott neki ez a sors, miért nem élhet normális gyerekként valahol a világ szerencsésebb felén?
Erre a kérdésre persze a filmet látva nem tudunk őszintén válaszolni. De talán nem is kell. Oly sokszor magyarázzuk meg fennkölt szólamokkal mások nyomorát csak azért, hogy elaltassuk a lelkiismeretünket. Ez a világ ránk lett bízva, és csak mi változtathatunk rajta.


Baranyai Béla/Magyar Kurír

A kafarnaum c. film bemutatója: videó Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Gondolkodtatok már azon, mit jelent valójában az áldozat?
  2019-03-28 16:41:59, csütörtök
 
  Gondolkodtatok már azon, mit jelent valójában az áldozat?
Ma délután 17 órakor Fábry Kornél atya a Misevlog új részében az Eucharisztia, vagyis az áldozat liturgiájáról ad részletes magyarázatot.
8. rész: fehér áldozat
 
 
0 komment , kategória:  Fábry Kornél_misevilág  
Nagyböjt negyedik péntekje. 03.29 - Csíksomlyó
  2019-03-28 15:27:29, csütörtök
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Csiksomlyo szentmisék  
Posztumusz díszpolgári címet...........
  2019-03-28 15:22:12, csütörtök
 
  Képen: Mindszenty József
...... ........... .....


Posztumusz díszpolgári címet adományoz a főváros Mindszenty Józsefnek
2019. március 27., szerda | 22:52
A Fővárosi Közgyűlés március 27-én, szerdán zárt ülésen döntött hét új budapesti díszpolgár személyéről.
A képviselők a főváros díszpolgára címet adományozták Béres Ilona színművésznőnek, Csókay András idegsebésznek, Darnyi Tamás úszónak, Hargitay András úszónak, állatorvosnak; Kállai Kiss Ernő klarinétművésznek és Korda György énekesnek.
Posztumusz elismerést kap Antall József, Magyarország első szabadon választott miniszterelnöke és Mindszenty József bíboros, hercegprímás, esztergomi érsek.

Forrás: MTI
Fotó: Mindszenty Alapítvány
Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Budapest képekben, hírek  
Útravaló – 2019. március 28.
  2019-03-28 15:17:57, csütörtök
 
  Képen: Szent Kozma és Damján, az orvos szentek bazilikája
...... ......


A nagyböjt közepéhez értünk. Eddig elsősorban a bűnbánattartás határozta meg utunkat, mostantól egyre erősebben kezdjük felszítani szívünkben a gyógyulás utáni vágyat. Szent Kozma és Damján, az orvos szentek bazilikájában az Orvosra tekintünk, aki erősebb önzéseinknél, és úgy hallgatja meg kéréseinket, hogy azokon keresztül megadja a gyógyulást. Kozma és Damján ingyen gyógyították a betegeket, sőt többet is adtak a fizikai gyógyításnál, mert szolgálatukat a lelkek megmentésének szolgálatába állították. A munkámon keresztül, amit végzek, kaptam és adtam-e gyógyulást? Hogyan tudnám ezen keresztül jobban befogadni és továbbadni Krisztus üdvözítő szeretetét?
 
 
0 komment , kategória:  Útravaló_Adoremus  
3. nagyböjti hét csütörtök 03.28
  2019-03-28 15:13:47, csütörtök
 
  OLVASMÁNY Jeremiás próféta könyvéből
Még a választott nép sem szívleli meg Isten szavát; pedig csak úgy lehet boldog, ha engedelmeskedik.
Prófétája által szól hozzánk az Úr:
Hallgassatok szavamra, és én Istenetek leszek, ti meg az én népem lesztek; járjatok azon az úton, amelyet én jelölök ki nektek, és akkor jól megy majd sorotok.
De nem fogadtak szót, és nem figyeltek rám, hanem saját gonosz szívük szándékait követték; a hátukat fordították felém, nem az arcukat. Attól a naptól fogva, hogy atyáitok kijöttek Egyiptom földjéről, mind a mai napig egyfolytában küldtem hozzátok szolgáimat, a prófétákat; napról napra küldtem őket. De nem hallgattak rám, és nem figyeltek szavamra; sőt még jobban megkeményítették nyakukat, gonoszabbak voltak, mint atyáik.
És ha ezt elmondod is nekik: nem fognak rád hallgatni; hívhatod őket, úgysem felelnek. Ezt mondd hát nekik: Ez az a nemzet, amely nem akar az Úrnak, az ő Istenének szavára hallgatni, sem a fegyelmet nem vállalja. Eltűnt szívükből és szájukból a hűség!
Ez az Isten igéje. Jer 7,23-28

EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből
Jézus szava nekünk is szól: ,,Aki nincs velem, ellenem van!"
Egy alkalommal Jézus egy néma emberből űzött ki ördögöt. Amint az ördög kiment, a néma megszólalt. A nép elcsodálkozott rajta.
.........


Egyesek azonban azt mondták: ,,Belzebubnak, az ördögök fejedelmének segítségével űzi ki az ördögöket." Mások próbára akarták tenni, és égi jelet követeltek tőle.
Jézus belelátott gondolataikba, és így szólt hozzájuk: ,,Minden önmagában meghasonlott ország elpusztul, és ház házra omlik. Ha a sátán önmagában meghasonlott, hogyan állhat fönn az országa? Ti ugyanis azt mondjátok, hogy Belzebub segítségével űzöm ki az ördögöket. Ám, ha én Belzebub segítségével űzöm ki a gonosz lelkeket, a ti fiaitok kinek a segítségével űzik ki? Ezért ők lesznek a bíráitok. Ha viszont én Isten ujjával (vagyis Isten erejével) űzöm ki az ördögöt, akkor bizonyára elérkezett hozzátok az Isten országa.
Az erős ember fegyveresen őrzi házát. De birtoka csak addig van biztonságban, amíg el nem jön az, aki erősebb nála. Ez legyőzi, elveszi fegyverzetét, amelyben bízott, és szétosztja a zsákmányt. Aki nincs velem, az ellenem van; aki nem gyűjt velem, az szétszór."
Ezek az evangélium igéi. Lk 11,14-23

Imádság
Urunk, Jézus Krisztus! Te összegyűjtöd és őrzöd nyájadat, az Egyházat, és fáradhatatlanul indulsz az eltévedt bárányok után, hogy visszavezesd őket a közösségbe. Ismered és nevén szólítod mindazokat, akik nyájadhoz tartoznak. Te vagy a Jó Pásztor, aki a kereszten életedet adtad juhaidért, az emberekért. Hívj fiatalokat a papságra, hogy téged követve egész életükkel megmutassák a világnak és nekünk szereteted! Segíts minket, hogy a papjaid által hirdetett evangéliumhoz méltóan éljünk!

 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Péntek éjféltől szombat hajnali 4-ig tartó virrasztás
  2019-03-28 15:07:20, csütörtök
 
  Kedves Testvérek!
Erre a hétre szombaton van már csak gazdátlan óra:
00.00, 01.00, 02.00, 03.00, - Ezt a négy órát ( péntek éjféltől szombat hajnali 4-ig tartó virrasztást ) felajánlanánk a szlovák választásokért, ami szombaton lesz.
Itt idézem a szlovák testvérek levelét:
Üdvözöllek mindnyájatokat és kérlek titeket, hogy imádkozzatok a szlovákiai elnökválasztásért,amely március 30.-án lesz. Nagy a veszély, ugyanis az esélyesebb jelölt egy ultraliberális hölgy, a gender támogatója Soros embere. Félő, hogyha győzne, Szlovákia nagyon rossz irányba indulna, a
V4-ben a trójai faló lenne. Imádkozzatok a szlovákiai magyarokért is, mert el vagyunk veszve, félre vezetve.
*
Ne felejtsétek, hogy április 7-én 17.00 órakor, vasárnap találkozunk , hogy együtt adjunk hálát az Örök imádás 1. éves évfordulóján , és megosszuk egymással a megélt kegyelmeket.
Szeretettel,
Medgyesi Zsuzsi és Kőrösi Ili
 
 
0 komment , kategória:  Szentségimádás  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2019.02 2019. Március 2019.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 506 db bejegyzés
e év: 4631 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3253
  • e Hét: 14315
  • e Hónap: 26991
  • e Év: 260738
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.