|
1/4 oldal
|
Bejegyzések száma: 33
|
|
|
|
2016-04-26 12:00:05, kedd
|
|
|
Hozzávalók:
6 tojás
6 dkg májkrém
5 dkg sajt
só ízlés szerint
1 tk mustár
4 db fekete olajbogyó
1 közepes paprika
Elkészítése:
A tojásokat megfőzzük, megpucoljuk, kettévágjuk.
A sárgáját egy kis tálba kikaparjuk, összekeverjük a májkrémmel, reszelt sajttal, mustárral. Ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük. Ezzel a töltelékkel megtöltjük a tojásokat.
Olajbogyókat felkarikázzuk,ezek lesznek a szemük. Paprikából kivágjuk a csőrüket, és bármilyen fűszernövény levele lehet a szárnyuk. |
|
|
0 komment
, kategória: fehérje napra |
|
|
|
|
|
2013-06-09 21:32:14, vasárnap
|
|
|
Hozzávalók:
4 szelet tőkehalfilé vagy más tengeri halfilé (kb. 15 dkg/db)
40 dkg koktélparadicsom
1 marék kimagozott olajbogyó
2 fej lilahagyma
3 gerezd fokhagyma
1 evőkanál olívaolaj
4 ág kakukkfű
2 evőkanál vaj, vagy Rama
2 evőkanál citromlé
4 evőkanál balzsamecet
Elkészítés:
A halat megmossuk, szárazra töröljük, sózzuk, borsozzuk.
A paradicsomokat az olajbogyókkal együtt félbevágjuk. A lilahagymát szeletekre, a fokhagymát apró darabokra vágjuk. A kakukkfüvet megmossuk, lecsepegtetjük.
Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, beletesszük a halszeleteket, és közepes lángon mindkét felüket 2-2 percig sütjük. Kivesszük a serpenyőből, és a visszamaradt olajban felolvasztjuk a vajat. Beletesszük a hagymákat és a kakukkfüvet, és rövid ideig pároljuk. Ezután beledobjuk a paradicsomot és az olajbogyót is. Sóval és borssal ízesítjük, 2-3 perc múlva meglocsoljuk a citromlével és a balzsamecettel.
Még 1-2 percre visszatesszük a serpenyőbe a halszeleteket, és együtt sütjük a zöldségekkel. Azonnal tálaljuk. |
|
|
0 komment
, kategória: fehérje napra |
|
|
|
|
|
2012-09-14 00:07:51, péntek
|
|
|
hozzávalók 4 főre
6-8 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
3-4 friss rozmaringág
só
bors
olívaolaj
6-8 szeletelt füstölt húsos szalonna , "bacon"
6 ek habtejszín
reszelt parmezán sajt
elkészítés
Bő vízben főzzük a hagymát 15 percig. Hűtsük le a hagymákat, és vágjuk le a csúcsos részről 2 centis csúcsát. Ha kell, vágjunk neki talpacskákat is, jobban álljanak a tepsiben. Tartsuk meg a levágott részeket, és vágjuk apróra.
Próbáljuk a lehető legtöbbet kiszedni a közepéből úgy, hogy a széleit ne sértsük meg. A levágott és kiszedett részeket a fokhagymával együtt vágjuk apróra.
Kapcsoljuk be a sütőt.
Olívaolajon az apróra vágott hagymát és az apróra vágott rozmaringot pár percig pirísuk! Míg "megpuhul".
Vegyük kisebbre a lángot, majd tegyük bele a tejszínt.
Vegyük le a tűzhelyről, és reszeljük bele a parmezánt, ízlés szerint sóval, borssal ízesítsük.
A húsos szalonnával felövezzük a hagymáinkat, és tepsibe helyezzük!
Belekanalazzuk a belsejébe a hagymás-sajtos keveréket, és készre sütjük! |
|
|
0 komment
, kategória: fehérje napra |
|
|
|
|
|
2012-08-23 11:54:58, csütörtök
|
|
|
Hozzávalók 4 főre
2 db érett padlizsán
1 db Knorr Tyúkhúsleves-kocka
5 dkg érett kemény sajt
200 ml vörös bor
5 dkg liszt
25 dkg Rama margarin
1 evőkanál szárított bazsalikom
só
25 ml olaj
20 dkg paradicsom
100 ml víz
Elkészítés:
A padlizsánt mossuk meg, vágjuk le a végeit és vágjuk vastag szeletekre. Sózzuk be és rakjuk szűrőre 30 percre, majd a felesleges nedvességet töröljük le papírszalvétával és szórjuk meg a szeleteket liszttel.
A sajtot a reszelő kis lyukú részén reszeljük le,.
A serpenyőben jól forrósítsuk fel az olajat és süssük meg a padlizsán szeleteket minden oldalukon, majd papírtörlővel szárítsuk le a felesleges olajat.
Oldjuk fel a Knorr kockát egy dl vízben.
A paradicsomot mossuk meg, forrázzuk le vízzel és húzzuk le a bőrét. Szeleteljük fel.
Egy tűzálló tál alját kenjük ki margarinnal. Váltakozva fektessük bele a padlizsánt és a paradicsomot. Öntsd le az egy deci alaplével és a borral.A tetejét szórjuk meg bazsalikommal és reszelt sajttal. A tálat tegyük 200 fokra előmelegített sütőbe és süssük 25 percig. |
|
|
0 komment
, kategória: fehérje napra |
|
|
|
|
|
2012-05-13 07:25:14, vasárnap
|
|
|
2 nagyobb csirkemell-filé
1 cs szeletelt bacon
4 dl natúr joghurt
4-5 gerezd fokhagyma
20 dkg csiperkegomba
3 dkg szárított trombita gomba
2 kisebb cukkini
1 cs újhagyma
2 dl főzőtejszín
1 tojás
3 dkg vaj
pici olívaolaj
elkészítés
Előző nap a csirkemellfiléket vékony szeletekre vágjuk, a joghurtba belereszeljük a fokhagymát, a hús szeleteket jól beleforgatjuk, hogy mindenhol érje. Jól zárható edénybe tesszük és másnapig a hűtőben pihentetjük.
Másnap a szárított gombát beáztatjuk, ebből csak keveset használjunk, mert nagyon intenzív íze van, inkább csak ízesítésként. A csiperkét megtisztítjuk, felszeleteljük.
A cukkínit megmossuk, hámozás nélkül, hosszában félbe, majd szeletekre vágjuk. Az újhagymát megtisztítva felkarikázzuk.
Serpenyőben vaj és pici olívaolaj keverékén az újhagymát, gombát és a cukkínit megpirítjuk, hozzáadjuk a kinyomkodott trombitagombát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, hozzáadunk egy kevés borsikafüvet, és kakukkfüvet, felöntjük a tejszínnel és beforraljuk.
Mikor kész és egy kissé meghűlt, hozzákeverünk egy felvert tojást.
Az őzgerinc formát kibéleljük a bacon szeletekkel, 2 csíkot meghagyunk a tetejére.
A húst kivesszük a joghurtból, lesimítjuk róla a felesleget, megsózzuk, borsozzuk és rátesszük a bacon szeletekre, úgy, hogy teljesen befedje, de ne vastagon. A tetejére is hagyjunk annyi szeletet, amivel be tudjuk fedni.
A mélyedést kitöltjük a tejszínes zöldségmasszával. Befedjük a csirkemellszeletekkel és a baconnel.
Beletesszük egy nagyobb tepsibe, és közepes hőfokon megsütjük. Ami kisül belőle folyadék, azt a végén leöntjük róla. Kissé hagyjuk kihűlni, majd szeleteljük és friss salátával tálaljuk. Hidegen és melegen is finom étel.
A salátához egy csomag madársalátát megmosunk, lecsepegtetünk, egy fej lilahagymát felkarikázunk, három paradicsomot gerezdekre vágunk, két szál újhagymát és egy kis csomag hónapos retket vékonyra szeletelve hozzákeverünk, meglocsoljuk kevés extraszűz olívaolajjal, néhány csepp citromlével, teszünk rá egy pici sót, frissen őrölt borsot, összeforgatjuk és tálaljuk a hús mellé. |
|
|
0 komment
, kategória: fehérje napra |
|
|
|
|
|
2012-05-13 00:45:20, vasárnap
|
|
|
2 vékony sertéshússzelet (szeletenként 150 g)
só
bors
édesnemes paprika
1 tk curry por
3 tk vaj
2 vöröshagyma, karikákra vágva
1-2 ek sűrített paradicsom
125 g gomba, szeletekre vágva
1 gerezd fokhagyma apró kockákra vágva
10 g liszt
75 g tejszín
Azonkívül:
vaj a forma kikenéséhez
elkészítés
Egy serpenyőben felforrósítunk 1 tk vajat, a hagymakarikákat kb. 5 percig dinszteljük, sóval, borssal ízesítjük.
A hússzeleteket sóval, borssal és paprikával fűszerezzük. Egy serpenyőben felforrósítunk 1 tk vajat, és a húst oldalanként 3-3 percig sütjük. Megszórjuk ½ tk curry porral.
Egy vajjal kikent tűzálló tálba rakjuk az egyik hússzeletet, elosszuk rá a hagymát, majd befedjük a másik hússzelettel.
A pecsenyezsírt felforrósítjuk, felöntjük 60 ml vízzel. Hozzákeverjük a sűrített paradicsomot, sóval, borssal ízesítjük, majd a húsra öntjük.
A maradék vajban a gombaszeleteket kb. 5 percig dinszteljük, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát. Megszórjuk a liszttel, felöntjük a tejszínnel, sóval, borssal és a maradek curry porral ízesítjük. Elosszuk a húsra.
Előmelegített sütőbe toljuk, és megsütjük. |
|
|
0 komment
, kategória: fehérje napra |
|
|
|
|
|
2012-05-13 00:41:53, vasárnap
|
|
|
hozzávalók 2 főre
2 tojás
5 dkg trappista sajt
2 dkg füstölt sajt
4 szelet füstölt szalonna
1 ek liszt
4 ek tejföl
só
bors
petrezselyem
elkészítés
Egy tálban a tojásokkal összekeverjük a reszelt sajtokat, a kockázott szalonnát, a tejfölt és a lisztet. Megszórjuk sóval, borssal, petrezselyemmel. Variálhatjuk még más fűszerrel, hagymával.
Muffinformát kivajazzuk, beleöntjük a masszát (3/4-ig), és előmelegített sütőben megsütjük. Akkor jó, ha már nem folyik a belsejében a tojás. |
|
|
0 komment
, kategória: fehérje napra |
|
|
|
|
|
2012-02-26 17:19:13, vasárnap
|
|
|
FOKHAGYMÁS PARADICSOMOS CSIRKEMELL
hozzávalók 4 főre
2 csirkemell
4 vékony szelet füstölt szalonna
2 paradicsom
1 gerezd fokhagyma
10 dkg reszelt trappista sajt
só, bors ízlés szerint
olaj
A megmosott csirkemellet megtöröljük, és hosszában kétszer bevágjuk. A szalonnaszeleteket a nyílásba dugjuk. A paradicsomot megmossuk és felszeleteljük.
A megtisztított fokhagymával bedörzsöljük a tűzálló tál alját és oldalát. Olajjal vékonyan megkenjük, belefektetjük a paradicsomkarikákat, megsózzuk. Rátesszük a csirkemellet, sóval, őrölt borssal fűszerezzük, majd meghintjük reszelt sajttal.
Sütőben készre sütjük.
Franciakenyér, burgonyapüré vagy párolt rizs illik hozzá. |
|
|
0 komment
, kategória: fehérje napra |
|
|
|
|
|
2010-07-27 14:08:40, kedd
|
|
|
Joghurtban sült hús
Egy személyre egy kisebb csirkemellfilét négyfelé vágunk, besózzuk, borsozzuk. Másfél pohár joghurtban elkeverünk egy marék reszelt füstölt sajtot, két gerezd szétnyomott fokhagymát és egy kevés szerecsendiót. Egy kisebb tűzálló edényt nagyon vékonyan kivajazunk, és a hússzeleteket a kencével váltakozva lerakjuk benne úgy, hogy a tetejére is joghurt kerüljön.
200 fokos sütőben fólia alatt puhára pároljuk. Nagyon sok leve keletkezik, ezzel a forró, fokhagymás-savanykás szafttal locsoljuk meg a készen vett salátakeveréket, és a hússal tálaljuk. A forró öntet a salátát egy kicsit összeejti, és nagyon jó ízű dresszingként funkcionál. |
|
|
0 komment
, kategória: fehérje napra |
|
|
|
|
|
1/4 oldal
|
Bejegyzések száma: 33
|
|
|
|
2019. április
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |
29 | 30 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
7 db bejegyzés |
e év: |
114 db bejegyzés |
Összes: |
7620 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 1206
- e Hét: 3105
- e Hónap: 7509
- e Év: 39238
|
|
|