Belépés
charlotteani.blog.xfree.hu
"Az orczának szomorúsága által jobbá lesz a szív" (Prédikátor 7:3) Nálam helye van az érzelmeknek, az állatok szeretetének, a Bibliának, az élet dol... Molnár Anikó
1976.03.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
Angol Szetter Standard (fajtaleírása)
  2016-03-03 23:42:45, csütörtök
 
  Standard (angol szetter)
Angol Szetter standard




Fej



Link


Felépítés



Link


Általános megjelenés:
Közepesen magas, tiszta körvonalú, elegáns megjelenésű és mozgású.

Jellemzők:
Nagyon aktív, erős vadászösztönökkel rendelkezik.

Vérmérséklet:
Igen barátságos és jó természetű.

Fej és koponya:
A fej magasan tartott, hosszú és meglehetősen száraz, a stop határozott. A koponya és fülek között ívelt, sok helyet hagy az agynak, a nyakszirtcsont határozottan kiemelkedik. A fang mérsékelten mély és elég szögletes, a stop és az orrvég távolsága egyezzen meg a nyakszirt és a szemek távolságával, az orrjukak tágak és az állkapocs közel egyforma hosszúak, az ajkak nem túl lelógóak, az orrtükör színe fekete vagy májbarna, a szőrzet színének megfelelően.


Szemek:
Csillogóak, kedvesek és kifejezőek. Színük a mogyoróbarnától a sötét barnáig terjed, minnél sötétebb, annál jobb, liver beltonnál csak a világosabb szem fogadható el. A szemek ovális alakúak és nem kidülledőek.

Fülek:
Mérsékelten hosszúak, mélyen tűzöttek, csinos redőkben a pofához közel lógnak, a végük bársonyos, feljebb finom selymes szőrrel fedettek.

Száj:
Az állkapcsok erősek, tökéletes, szabályos és teljes ollós harapással záródnak, azaz a felső fogak szorosan fedik az alsókat, és az állkapcson derékszögben ülnek. A teljes fogazat kívánatos.

Nyak:
Elég hosszú, izmos és száraz, felső pontjától enyhén ívelt, a fejhez történő csatlakozásnál tisztán metszett, a váll felé nagyobb és nagyon erős, sohasem tokás, hanem elegáns megjelenésű.

Mellső rész:
A vállak jól hátrafektettek vagy ferdék, mellkas mély, a lapockák között jó mély és széles, az alkar egyenes és nagyon izmos, csontozata kerek, a könyökök a törzshöz közel, jól lent vannak, a lábközép rövid, erős, kerek és egyenes.

Törzs:
Mérsékelten hosszú, a hát rövid és egyenes, a kerek, széles ívelt bordák közül a hátulsók is mélyre élnek.

Hátulsó rész:
Az ágyék széles, enyhén ívelt, erős és izmos, a lábak (beleértve a lábszárakat) jól izmoltak, a térd jól ívelt, a combok és a lábszárak hosszúak, a csánk sem be- sem kifelé nem fordul és alacsony.

Mancsok:
Jól párnázottak, feszesek, az ujjak egymáshoz közeliek, a köztük növő szőr védi őket.

Járás/mozgás:
Szabad és elegáns mozgás, sebesség és kitartás benyomását kelti. A csánk szabadon mozog és erős hátulsó tolóerőt mutat. Hátulról nézve a csípő, a térd és a csánk egy egyenesbe esik. A fejét a kutya természetétől fogva magasan tartja.

Farok:
Majdnem a hát vonalában tűzött, közepesen hosszú, nem ér a csánk alá, nem göndör vagy kötélszerű, enyhén ívelt vagy handzsár alakú, de nem irányulhat felfelé: a zászló hosszú rétegben lóg. A zászló fokozatosan indul a faroktőtől, hossza a farok közepe felé nő, majd fokozatosan keskenyedik a farokvég irányába, a hát vonalának színtjében, nem pedig felette tartott.

Szőrzet:
A fej hátulsó részétől a fülek vonalától enyhén hullámos, nem göndör, hosszú és selymes, mint a szőrzet általában, közel a mancsokig jól zászlózottak.

Szín:
Fekete-fehér (blue belton), narancssárga-fehér (orange belton), barna-fehér (liver belton), vagy tricolor, azaz fekete-fehér cservörös jegyekkel, liver and tan barna -fehér cservörös jegyekkel. A törzsön ne legyenek színes foltok, az egyenletes pettyezetség (belton) előnyben résesítendő.

Méret:
Csakúgy, mint a legtöbb fajtánál, a kanok mind súlyuk, mind pedig magasságuk tekintetében nagyobbak a szukáknál. A szukák jellemző magassága 24 - 25 1/2 inch (60,96 - 64,77 cm), súlyuk 60 - 65 lbs ((27,2 - 29,4 kg). A kanok magassága pedig 25 1/2 - 27 inch (64,77 - 68,58 cm), súlyuk 70 - 80 lbs (31,7 - 36,2 kg).


Hibák:
Az előző pontoktól való bármilyen eltérés hibának minősül, és a hiba súlyának pontos arányában kell lennie az eltérés mértékével.

Megjegyzés:
A kanoknak két, herezacskóba teljesen leereszkedett, láthatóan normális herével kell rendelkezniük.




Link

Származás: www.setters.hu

Link
 
 
0 komment , kategória:  k Angol szetter standard  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
2019.03 2019. április 2019.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1 db bejegyzés
e év: 71 db bejegyzés
Összes: 7492 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 109
  • e Hét: 882
  • e Hónap: 3851
  • e Év: 38017
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.